Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« : Września 15, 2010, 20:41:19 » |
|
Ten zielony wpis, to jest dodatek do oryginalnych wpisów, które są poniżej. O jego zrobienie poprosił mnie Kazik ponieważ w trakcie naszej pracy zmieniły się cele, nad którymi pracuję.
Początkowo pracowałam wyłącznie nad moją formą. Praca ta zaczyna się od wpisu poniżej. Ikonę na tle z celem finansowym dodaliśmy później. Jednak na samym początku nie koncentrowałam się na celach finansowych, tylko na energii i formie. Cele finansowe postawiłam sobie dnia 2010.10.09 Sobota i od tej pory w naszej pracy z Kazikiem ten temat stał się priorytetem. Energia oczywiście pozostaje nadal ważna.
Od jakiegoś czasu czuję, że potrzebna jest mi duży zastrzyk energii. Zabrałam się za indywidualny trening energii u Kazika. Kazik przekonał mnie, że systematyczność i precyzja działań w treningu silnie zwiększają efekty. Tak więc nasza umowa jest taka, że codziennie (raczej) będę wpisywała krótką notkę o tym co tego dnia robiłam w celu przejścia ze stanu "niedoboru energii" do tego stanu, który Kazik nazywa "POWER", gdzie mamy energii pod dostatkiem.
Ponieważ miewałam takie okresy, które miały siłę typu POWER to bardzo mam ochotę by do nich powrócić. No i mieć ten poziom osobistej formy na stałe i pod kontrolą.
Twa więc dzisiaj pierwszy dzień wpisów, dużo zapału i nadziei. Dzisiaj ćwiczyłam energie SPOKOJU. Kiedyś nie doceniałam spokoju. Zawsze byłam dynamiczną osobą a spokój kojarzył mi się z nudą. Teraz z wolna zmieniam zdanie. Kiedy zaczęłam powiększać u siebie uczucie spokoju, tak jak się tego nauczyłam na treningu u Kazika pojawiło się bardzo atrakcyjne uczucie. I niespodziewane odkrycie - w SPOKOJU jest bardzo duża siła.
A jutro, zgodnie z moim planem indywidualnego treningu ćwiczę wdzięczność.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1 : Września 15, 2010, 20:51:33 » |
|
Komentarz do środowego treningu Mari Z. Gratulacje na starcie! Bardzo dobrze wykorzystałaś ten dzień na trening energii 95%. to prawie idealna efektywność ćwiczenia. Twój ogólny poziom energii = 45-70-100. To bardzo dobry wynik. Nie jest to jeszcze POWER, ale jesteś na dobrej drodze. Jeśli utrzymasz takie tempo ćwiczenia to będzie. Poziom energii SPOKOJU = 15-45-60. Tak więc potrzebujesz dużo więcej SPOKOJU do swojego pełnego bilansu energetycznego. Pozdrawiam Cie serdecznie Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Września 16, 2010, 22:33:47 » |
|
Czwartek. Dzisiaj miałam mniej czasu na trening energii. Dużo zajęć, które w pełni absorbowały moją uwagę. Wdzięczność, którą dzisiaj ćwiczyłam jest trudna. Inne typy nastawień/energii wychodzą mi łatwiej. Przy wdzięczności uczę się doceniać lepiej to co mam i to co mnie spotyka. Kiedy zaczynam to doceniać lepiej z tego korzystam. To spokojny i "miękki" rodzaj energii. Myślę, że jestem dopiero na początku umiejętności korzystania z prezentów jakie niesie wdzięczność.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Września 16, 2010, 22:44:13 » |
|
Komentarz do czwartkowego treningu Marii. Efektywność wykorzystania dnia na trening = 75. Ogólny poziom energii = 60-70-85. Energia ćwiczonej wartości 30-50-85. Jak na dzień, z małą ilością ćwiczeń to niezły wynik. Ale mogło być lepiej. Pomogła by większa przytomność i wykorzystanie przerw pomiędzy zajęciami. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Września 18, 2010, 13:59:25 » |
|
Mój piątkowy trening energii. Raczej słaby. Tego dnia ćwiczyłam MIŁOŚĆ. Jednak jakoś nie znalazłam czasu na porządne 2 lub 3 rundy treningu. Pomimo korzyści i przyjemności z takich ćwiczeń. I to jest właśnie ciekawe. Zjawisko odpuszczania w dbaniu o to co dobre pojawia się u mnie z reguły po okresie kiedy naprawdę dobrze mi idzie i mam coraz lepsze efekty. Zastanawiam się, czy nie jest to przypadkiem mój wewnętrzny opór przed zdecydowaną zmianą na lepsze? Gdyż to nie było tak, że nie mogłam poćwiczyć porządnie. Jakoś tak mi się nie chciało. Takie zjawiska to jeden z powodów, dla których zabrałam się za regularne wpisy na forum. Już jak to piszę, to lepiej rozumiem co się dzieje.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Września 18, 2010, 14:11:13 » |
|
Komentarz do piątkowego treningu Marii. Bardzo wartościowy wpis. Większość ludzi, kiedy dąży do jakiś wyraźnie odbiegających od ich normalnego życia rezultatów, napotyka na przeszkody. Kiedy te przeszkody odnajdziemy i zrozumiemy ich naturę to możemy iść dalej. Idziemy wtedy mądrzejsi i silniejsi. Słowem "Przeszkody do nieatrakcyjnie opakowane prezenty". A teraz o piątkowym treningu. Efektywność wykorzystania dnia na możliwy do zrealizowania postęp = 60%. Faktycznie kiepski trening. Ogólny poziom ENERGII = 60-80-95 Sądząc z tych oszacowań może być tak, że nie masz pełnej zgody na nowy, odpowiednio wysoki, poziom energii jako Twój normalny standard. Jest jakiś opór przed stanem pełnego dobrobytu w zakresie energii i formy. Ten opór to klucz do tego by przejść na wyższy poziom energii. Poziom energii MIŁOŚCI = 20-30-45 Z energią MIŁOŚCI jest dużo gorzej. Warto ją dalej ćwiczyć. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Września 18, 2010, 23:36:24 » |
|
Sobotni trening. Dzisiaj ćwiczyłam zdrowie. Wspaniały rodzaj energii. Bardzo lubię to czuć. Im lepiej mi to wychodzi, tym lepiej się czuję. Wspaniale jest czuć wibrującą energie zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Września 18, 2010, 23:42:47 » |
|
Komentarz do sobotniego treningu Marii. Wykorzystanie dnia na trening =80% Ogólny poziom energii = 70-85-105. Energia ZDROWIA = 30-40-60. Dzisiejszy dzień wykorzystałaś dużo lepiej, gratulacje! A swoją drogą uczucie zdrowia jest świetne.
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Września 19, 2010, 23:07:34 » |
|
Niedzielny trening. Dzisiaj pracowałam z MĄDROŚCIĄ. To ciekawa wartość. Kiedy ją ćwiczę pojawia się dużo więcej spokoju, znacznie szersza perspektywa widzenia spraw i większa uwaga na to, co dawniej bym ignorowała. A poza tym to był dobry dzień. Sporo ćwiczyłam.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Września 19, 2010, 23:19:08 » |
|
Komentarz do treningu Marii Z. Efektywność niedzielnego treningu = 80% To zupełnie nieźle. Choć stu procentowa efektywność była by lepsza. Twoja energia ogólnie = 80-90-110. Duże gratulacje za wyjście powyżej 100. Od tego poziomu zaczynają się nadwyżki energii. Zaczynasz się już ocierać o tę magiczna granicę. Twoja energia MĄDROŚCI = 35-60-95. przy ćwiczeniu specyficznej wartości tez masz dobry wynik. To rzeczywiście był dobry dzień. Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Września 20, 2010, 20:59:17 » |
|
Poniedziałkowy trening. Dzisiaj ćwiczyłam ZDROWIE. Bardzo lubię to ćwiczyć. mam wtedy dużo więcej energii. Czuje jak moje ciało wibruje i robi się, no właśnie - pełne energii i zdrowia. Najlepiej mi to wychodzi jak mogę się w spokoju skupić na ćwiczeniach. Kiedy jestem w ruchu, pracuję i załatwiam rożne sprawy to zwiększanie poziomu własnego zdrowia wychodzi mi gorzej. Ale i tak jest to coś.
Wydaje mi się, że ten konsekwentny ciąg treningu energii daje już wyraźne rezultaty. Chyba jestem blisko zmiany pułapu energii ze starego na nowy, dużo lepszy. Na razie to tylko przebłyski. Jednak są to motywujące przebłyski. Po za tym coraz bardzie lubię ćwiczyć. Wszystkie rodzaje energii z mojego zestawu są przyjazne i miło jest je doświadczać. Chyba tez zaczynam nabierać wprawy w ich uruchamianiu.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Września 20, 2010, 21:07:50 » |
|
Komentarz do poniedziałkowego treningu Marii. Efektywność wykorzystania dnia = 65%. A mogło być lepiej. Energia ogólnie = 70-85-105. Rzeczywiście zaczynasz się ocierać o nowy poziom energii. Kiedy twoje energia będzie regularnie przekraczać 100% wejdziesz w świat nowych możliwości. Sprawy potoczą się dużo łatwiej. Przejdziesz ze świata niedoborów w świat nadwyżek. Energia ZDROWIA = 35-55-75. Ten rodzaj energii i idące za tym stany całego twojego organizmu masz jeszcze za niskie. Być może dlatego, że nie dbałaś o swoje zdrowie wystarczająco dobrze. No ale to się zmieni  )) Pozdrawiam Cię serdecznie Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Września 21, 2010, 22:23:26 » |
|
Wtorkowy trening. Dzisiaj ćwiczyłam energię POTĘGI ale jakoś kiepsko. Żeby czuć się potężnie potrzebuję się skupić. Nie jest to mój zwykły codzienny stan. Jego trening wymaga uwagi, czasu i spokojnych warunków. Wtedy dostaje dobre rezultaty. A dzisiaj miałam dużo absorbującej pracy mało czasu na porządny trening. Tylko w drodze do pracy i z pracy trochę sobie poćwiczyłam.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Września 21, 2010, 22:30:28 » |
|
Komentarz do wtorkowego treningu Marii. Efektywność wykorzystania dnia = 80. Jak na niesprzyjające warunki do ćwiczenia to dobry wynik. Energia ogólnie = 80-90-100. To także bardzo dobry wynik. Energia POTĘGI = 20-30-45. A tutaj rzeczywiści słabo. trafnie zauważyłaś, że uruchamianie tej energii nie wychodzi ci najlepiej. Spójrz na to jednak z drugiej strony. Jaką siła będziesz dysponować kiedy z 30 dojdziesz do 100!!!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Września 22, 2010, 08:51:59 » |
|
Środowy trening. Dzisiaj ćwiczę BOGACTWO. I ciekawa rzecz. Zauważyłam, że jakoś mnie nie ciągnie do tego tematu. Może wreszcie znalazłam obszar bloków związanych z moja zamożnością. Przyjrzę się temu zjawisku dokładniej.
Dzięki temu, ze wychwyciłam opór przed wzrostem energii, to przekroczyłam go stosunkowo płynnie. Resztę dnia miałam już dobrą energię i sporo ćwiczyłam. W sumie jestem zadowolona z tego dnia, choć jak na to patrzę z perspektywy, to mogłam ten dzień lepiej wykorzystać.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #15 : Września 22, 2010, 21:15:51 » |
|
Komentarz do środowego treningu Marii. Wykorzystanie dnia = 80%. To dosyć przyzwoicie. Energia ogólnie Eo= 70-85-110. gratulacje. ogólny poziom energii ci rośnie. A maksymalny wynik 110 świadczy o tym, że przekraczasz zaklęty próg 100 = poziom, powyżej którego zaczynają się nadwyżki możliwości. Energia BOGACTWA = 20-30-40. To niski wynik. Mając tak niski poziom możliwości czucia się bogatym jest się jeszcze daleko od tego stanu i tych możliwości. Potrzebny jest dalszy intensywny trening.
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #16 : Września 24, 2010, 21:10:37 » |
|
Czwartek. Trening SPOKOJU. Ten dzień był trudny i wyczerpujący. Musiałam bardzo pilnować poziomu energii. Dopiero po południu odzyskałam dobrą formę. Pod koniec dnia było już O.K. Przy okazji doceniłam SPOKÓJ jako siłę zmieniającą niekorzystną sytuację. Myślę, że to dopiero początek korzystania z tej siły. Zaczyna mi się coraz bardziej podobać.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #17 : Września 24, 2010, 21:27:00 » |
|
Komentarz do czwartkowego treningu Marii. Efektywność wykorzystania dnia na trening = 100%. Gratulacje, to SUPER!!!. Utrzymuj takie zaangażowanie a postępy szybciej się pojawią. Energia ogólnie = 30-70-85. Stan Spokoju = 15-45-115. Bardzo dobre wyniki. Widać. że robisz postępy.
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #18 : Września 24, 2010, 21:31:56 » |
|
Piątkowy trening. Dzisiaj ćwiczyłam WDZIĘCZNOŚĆ. Uczę się przyjmować z wdzięcznością to, co mi się przydarza i coraz bardziej doceniam to co się dzieje. Zauważyłam, że dzięki takiej postawie lepiej korzystam z tego co jest. W postawie wdzięczności jest założenie, że to co mi się przydarza ma wartość. Przy takiej postawie coraz lepiej umiem tą wartość dostrzec.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #19 : Września 24, 2010, 21:37:03 » |
|
Komentarz do piątkowego treningu Marii. Efektywność wykorzystania dnia = 90%. Dobry wynik. Energia ogólnie = 55-85-115. Bardzo duże gratulacje. Teraz idź konsekwentnie i systematycznie do przodu. Trzymam za Ciebie kciuki. Postawa Wdzięczności = 35-65-100. Tutaj też jest coraz lepiej. Ważne jest być utrzymała ten ruch poprawy.
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #20 : Września 26, 2010, 00:14:22 » |
|
Sobota. Bardzo intensywny dzień. Pojawił się cel, który bardzo mnie zainspirował. Trening dnia to miłość.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #21 : Września 26, 2010, 00:19:07 » |
|
Komentarz do sobotniego treningu Marii. Efektywność wykorzystania dnia = 100%. Energia ogólnie = 60-80-105. Miłość = 25-40-65. Widać postępy. Oby tak dalej. Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #22 : Września 27, 2010, 00:08:17 » |
|
Niedzielny trening. Dzisiaj ćwiczyłam ZDROWIE. Jednak nie poświęciłam temu tyle czasu i uwagi żebym mogła czuć się zadowolona.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #23 : Września 27, 2010, 00:11:40 » |
|
Komentarz do niedzielnego treningu Marii. Efektywność dnia = 90%. Energi ogólnie = 80-90-105. Stan zdrowia = 60-70-80.
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #24 : Września 28, 2010, 00:10:53 » |
|
Dzisiaj ćwiczyłam MĄDROŚĆ. Oczywiście także dbałam o swój poziom energii. Trening mądrości wymaga dużej uwagi. I wyciszenia. Wtedy docierają do mnie sygnały, które dają wartościową informację.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #25 : Września 28, 2010, 00:14:45 » |
|
Komentarz do poniedziałkowego treningu Marii. wykorzystanie dnia = 90%. Energia = 80-90-100. Mądrość = 30-70-110. Ten ostatni wynik świadczy o tym, że nie utrzymujesz równego poziomu. Chociaż jest duży postęp.
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #26 : Września 28, 2010, 22:29:02 » |
|
Wtorek. Dzisiaj głównie ćwiczyłam przy okazji codziennych działań. W autobusie i przy innych okazjach, gdzie nie byłam zbyt zaabsorbowana. Coraz łatwiej przychodzi mi dbanie o energię. Chociaż jeszcze nie umiem sobie wyobrazić jak to jest kiedy się jest cały czas w bardzo dobrej formie. Dzisiaj była na rozkładzie POTĘGA. Za mało poświęciłam czasu temu zjawisku. Szkoda wywoływanie stanów potęgi jest fajne, kiedy zaczyna wychodzić.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #27 : Września 28, 2010, 22:35:17 » |
|
Komentarz do wtorkowego treningu Marii. Efektywność wykorzystania dnia = 905. Energia ogólnie = 40-65-105. Potęga = 10-25-55. idzie ci nieźle. Potrzebne są zdecydowane działania by średnie poziomy energii doszły do 100%. To magiczna granica, która otwiera drogę do wewnętrznego dobrostanu i dużych możliwośći sprawczych. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #28 : Września 29, 2010, 23:28:54 » |
|
Środowy trening. Dzisiaj miałam ciekawe mini odkrycie. Bardzo wyraźnie doświadczyłam różnicy pomiędzy sobą a swoimi uczuciami. Do tej pory to było mniej wyraźne. Bardzo ożywcze odkrycie. Dzień był poświęcony BOGACTWU. Uważam, że mogłam zrobić dużo więcej niż zrobiłam. Chyba mój nawyk do przekroczenia to wygoda. Nie ide pełną parą do przodu. jest mi zbyt wygodnie.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #29 : Września 29, 2010, 23:39:17 » |
|
Komentarz do środowego treningu Marii. Wygląda na to, że jesteś bliżej samej siebie. Wtedy lepiej rozróżniamy czym jesteśmy a co mamy. nawet jeśli to są nasze uczucia. Za tym rozróżnieniem pojawia się dużo więcej głębokiego i bardzo ożywczego spokoju. A także dostęp od zupełnie nowych możliwości. Jakość wykorzystania dnia = 90%. Energia = 40-65-105. Świadomość BOGACTWA = 35-60-75.
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #30 : Października 01, 2010, 01:03:39 » |
|
Czwartek. Dzisiaj trening spokoju. Miłe uczucie. Oprócz tego napotykam na uczucia, które dawniej by mnie zatrzymały. A teraz są to po prostu niemiłe uczucia, które blokują mój sukces. Napotykam je i oczyszczam - dzisiaj siłą spokoju. Oprócz tego zmieniłam trochę sposób ćwiczenia. Ćwiczę wszystkie stany jeden po drugim 2 - 3 razy dziennie. Oprócz tego każdy dzień poświęcam kolejnej wartości. to daje lepsze rezultaty niż to co robiłam poprzednio.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #31 : Października 01, 2010, 14:06:31 » |
|
Komentarz do czwartkowego treningu Marii. Dochodzisz teraz do ważnego obszaru w swojej psychice. napotykasz na zjawiska, które utrudniają twój dobrobyt i osiągnięcia. Jest bardzo ważne byś uważnie i uczciwie przez to przeszła. bardzo pomocna będzie praca z przekształcaniem ograniczeń, którą wcześniej ćwiczyliśmy. Powodzenia! A teraz ocena dnia. Efektywność = 90%. Energia = 25-70-95. To dobry wynik, choć dopuściłaś na chwilę do zbyt niskiego poziomu energii. 25% to bardzo kiepsko. Nastrój spokoju = 50-80-110. To także bardzo dobry wynik. Wszystkie dotychczasowe wyniki pokazują, że zbliżasz się do poziomu nowych możliwości. pojawi się większa łatwość i efekty. Bardzo ważne jest byś systematycznie posuwała się do przodu. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #32 : Października 01, 2010, 23:28:35 » |
|
Mój piątkowy trening. Dzisiaj był ciężki dzień. Jednaj w drugiej połowie dnia odzyskałam formę. Dzisiaj ćwiczyłam WDZIĘCZNOŚĆ.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #33 : Października 01, 2010, 23:34:46 » |
|
Komentarz do piątkowego treningu Marii. Efektywność wykorzystania dnia = 90%. Energia = 85-95-120. bardzo dobry, wysoki poziom energii. Jeśli przy takim wysokim poziomie energii miałaś ciężki dzień, to musiały to być duże obciążenia. Ale tak właśnie hartuje się stal. Stan wdzięczności = 60-80-95.
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #34 : Października 03, 2010, 01:36:11 » |
|
Niedzielny trening. Ciekawy dzień. Dzisiaj nie miałam zbyt dużo czasu na porządny trening. Jednak kiedy czekałam na znajomych miałam trochę czasu i poczułam naprawdę dużą energię. Coś rośnie a regularne treningi dają efekt. Teraz dbam o to, aby trening energii był bardzo przyjazny i dobry w stosunku do tego czego potrzebuję.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #35 : Października 03, 2010, 01:42:04 » |
|
Komentarz do niedzielnego treningu Marii. Efektywność wykorzystania dnia = 90%. Energia = 85-95-110. No to naprawdę gratulacje, tym milej, że to są kolejne gratulacje. Nastawienie na Miłość = 40-60-85. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #36 : Października 04, 2010, 22:39:18 » |
|
Poniedziałkowy trening. Miałam dużo absorbujących zajęć i niedużo ćwiczyłam. Z perspektywy dnia widzę, że mogłam zrobić więcej. Dzisiaj ćwiczyłam MĄDROŚĆ. To mi się głównie kojarzy z uwagą i respektowaniem swoich własnych odczuć. Takich, które dawniej pomijałam.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #37 : Października 04, 2010, 22:48:12 » |
|
Komentarz do poniedziałkowego treningu Marii. Efektywność wykorzystania dnia = 105% Mario to był doskonale wykorzystany dzień na postęp w drodze do twojego POWERU. Po raz pierwszy od czasu rozpoczęcia naszego treningu osiągnęłaś efektywność powyżej stu. Prawdopodobnie w poza-świadomy sposób uruchamiałaś właściwą energię we właściwych momentach. Oznacza to, że tworzą się już u ciebie właściwe nawyki uruchamiania i używania energii. Energia = 80-95-115. Bardzo dobry wynik. Już niedużo brakuje ci do średniej energii na poziomie 100. Stany mądrości = 30-60-110. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #38 : Października 05, 2010, 21:22:55 » |
|
Wtorkowy trening. Rano zrobiłam jedna sesje treningową. Resztę w trakcie normalnych działań. Dzisiaj czułam się przeciążona. Stare, niepozałatwiane sprawy się wydobywają i rozpuszczają w polu energii i życzliwej świadomości. Ta technika pracy dobrze działa w sytuacjach, gdy nie mam czasu na wyłączne zajmowanie się problemami. Dzisiaj tematem dnia była POTĘGA. Jednak nie uzyskałam takiego poczucia potęgi, które by mnie zadowoliło. Ciągle jeszcze jes to poniżej moich oczekiwań i potrzeb.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #39 : Października 05, 2010, 21:29:35 » |
|
Pozdrawiam! Efektywność wykorzystania dnia = 100%. Energia = 90-100-110. Bardzo duże gratulacje. Po raz pierwszy średnia energia dnia wyniosła u Ciebie 100%. Jesteś na dobrej drodze. Umacniaj i rozwijaj ten kierunek działania. Taki wynik powinien się stać Twoim minimalnym standardem. Stan Potęgi = 15-35-95. Tu jest dużo do zrobienia. O ile ogólny poziom energii Ci urósł, o tyle specyficzne nastawienia trzeba jeszcze bardzo rozwinąć. Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #40 : Października 06, 2010, 22:09:16 » |
|
Środa 06.10.2010 Dzień kontaktu z trudnościami.Nie były znowu takie duże jednak potencjalnie zagrażające. Wywołało to we mnie sporo niemiłych uczuć (głównie lęk) i myśli o zagrożeniach i trudnościach. Dawniej starała bym się te stany odgonić. Teraz uczę się uczciwie je przetrawiać. Dbam tylko by robić to w możliwie dobrej formie. Gdyby moje forma była naprawdę dobra, tj. powyżej 100, to może szybciej przyszły by sukcesy. Dzisiaj ćwiczyłam BOGACTWO. Uczucia z tym związane są dalej dla mnie sporą abstrakcją. Tylko trochę umiem ten stan w sobie wywołać. Ale to tylko na razie...
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #41 : Października 06, 2010, 22:16:52 » |
|
Komentarz do środowego treningu Marii. Pozdrawiam cię serdecznie. Cieszę się, że ćwiczysz i przebijasz się przez trudności. Tak hartuje się stal ... Efektywność wykorzystania dnia = 100%. Super. Jak rozumiem trudności ci służą i mobilizują do lepszej pracy. Myślę też, że dotychczasowy regularny trening także daje efekty. Energia = 95-105-115. To początek twojej nowej formy! Idź za tym dalej. Jeśli możesz, to przyspiesz. Modelowanie stanu Bogactwa = 10-30-50. Tutaj potrzebujesz jeszcze popracować. Zastanów się jak to jest u tych ludzi, którzy już są bogaci. Czym różni się ich samopoczucie od twojego? Zmienimy sposób twojego treningu wybranych stanów. Do tej pory ćwiczyłaś je po kolei. Teraz będę ci wyznaczał ten stan, nad rozwojem którego powinnaś pracować następnego dnia. To poprawi efektywność treningu. Jeśli dasz rady to także 2-3 razy przejdź przez wszystkie stany z twojego zestawu. Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #42 : Października 07, 2010, 08:27:42 » |
|
Czwartek 2010.10.07. Następuje zmiana charakteru naszej pracy z Kazikiem. Od dzisiaj priorytetem naszej pracy jest mój cel finansowy. Zdecydowałam się na 30.000 PLN na miesiąc. Sposób zarabiana ma być zgodny z moimi zainteresowaniami. Jestem konsultantem biznesowym i bardzo lubię swoje zajęcie. W tramach swojej pracy sprzedaję i wykonuję swoje usługi. Praca może być intensywna ponieważ lubię pracować i lubię się angażować w to, co robię. Docelowo suma 30.000 PLN powinna być osiągalna w czasie mniejszym niż 20 dni pracy na miesiąc. Ta suma przekracza trzy-krotnie moje obecne zarobki. Zarówno Ja jak i Kazik wierzymy. że jest to możliwe. Jednak proste nie jest. Kazik mówi,że jak "pójdę na całość" to suma ta jest realna.
Wczoraj i dzisiaj wykonałam dużo intensywnej pracy z tzw. "ograniczającymi przekonaniami" i powiązanymi z nimi emocjami. Czwartek idę "na całość". Mam zdecydowaną potrzebę żeby zakończyć stary sposób funkcjonowania i zdecydowanie zmienić jakość mojego życia. Włącznie z pieniędzmi, które zarabiam i którymi dysponuję. Na razie jednak tylko co jakiś czas doświadczam kawałków nowego standardu życia. Koncentruję się głownie na wzroście mojej formy i czyszczeniu tego co mnie ogranicza.
Już pod koniec dnia zrobiłam sobie półgodzinną sesję treningową "na maxa". Wszystkie stany uruchamiałam po kolei z możliwie dużą, jak dla mnie, siłą. Będę w tym stylu ćwiczyć dużo częściej.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #43 : Października 07, 2010, 20:05:23 » |
|
Komentarz do czwartkowego treningu Marii. Masz teraz czas na czyszczenie tego, co już do twojego życia nie pasuje. Część tych starych spraw odchodzi sama. Niemal tego nie zauważamy. Złuszcza się tak jak naskórek. Jednak inne sprawy są w nas mocno wrośnięte i uwalniają się wraz z trudnymi myślami czy emocjami. Nasze samopoczucie się wtedy pogarsza a organizm ciężko pracuje. W takich chwilach szczególnie warto kreować możliwie dobre samopoczucie gdyż w takiej atmosferze wewnętrznej stare sprawy szybciej się przeobrażą. To co jest wtedy ważne by większość uwagi poświęcić na kreację wewnętrznej równowagi i dobrobytu a częścią uwagi życzliwie obdarzyć wydobywające się stare problemy. Przy takim podejściu dostaniesz najlepsze rezultaty. Choć nie zawsze będą one najszybsze. Efektywność wykorzystania dnia = 100%. Energia = 65-90-115. Modelowanie stanu dobrobytu = 15-55-85. gratulacje, idziesz do przodu i tylko tak dalej. Wydaje mi się, że wkrótce może nastąpić przełom, czyli zmiana jakościowa. Do tego potrzebne jest jednak twoje konsekwentne parcie do przodu. Jak najszybciej!!!
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #44 : Października 08, 2010, 22:01:54 » |
|
2010.10.08 Piątek. Dzisiaj dużo ćwiczyłam. Z rana zrobiłam przejście po wszystkich siedmiu wartościach. i było tak fajnie, że z żalem poszłam do zajęć, które na mnie czekały. w trakcie dnia udało mi się trochę pilnować poziomu energii. Podczas powrotu z pracy tez dałam radę trochę ćwiczyć. W sumie jestem zadowolona z tego dnia.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #45 : Października 08, 2010, 22:06:37 » |
|
Komentarz do piątkowego treningu Marii Z. Efektywność wykorzystania dnia = 100%. Energia = 85-100-115. Duże gratulacje za tak dobry wynik. Modelowanie Bogactwa = 15-40-95. Tutaj jest postęp. odkrywasz nowe aspekty nastawienia na Bogactwo. Rzeczywiście to był dobry dzień. Życzę ci samych dobrych dni. Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #46 : Października 09, 2010, 18:13:17 » |
|
2010.10.09 Sobota. Dzisiaj miałam więcej czasu na ćwiczenie. No cóż to sobota. Na początku dnia przećwiczyłam wszystkie siedem stanów, które są mi najbardziej potrzebne. Od razu pojawiła się poprawa samopoczucia, które i tak było niezłe. Następnie dbałam o utrzymanie możliwie wysokiego stanu energii = wewnętrzny dobrobyt. Bardzo ciekawe doświadczenie pojawiło mi się przy rozwiązywaniu dwóch problemów. Kiedy zwiększyłam energię ponad 100% moje widzenie się rozszerzyło i znalazłam rozwiązanie, które było - tylko nie w tym miejscu, gdzie go szukałam. Kiedy jestem w kiepskiej formie, to myślę inaczej = gorzej. Ta prawda jest już dla mnie prawie oczywista. Prawie, bo czasami jeszcze o niej zapominam 
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #47 : Października 09, 2010, 23:54:27 » |
|
Komentarz do sobotniego trening Marii. Wykorzystanie dnia = 100%. Energia = 70-100-130. Modelowanie stanów Bogactwa = 25-50-95. Kolejne gratulacje - idziesz do przodu !!! Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #48 : Października 10, 2010, 12:45:10 » |
|
2010.10.10 Niedziela. No pojawiły się pieniądze. Spore i w potrzebnej formule. Od jakiegoś czasu pracuję nad modelowaniem stanu Bogactwa. To ciekawe, że nowe pieniądze "przyszły" wtedy gdy mój poziom energii zaczął się zbliżać do 100% i modelowanie Bogactwa trochę się poprawiło. To jest tak jak mówi Kazik, że wewnętrzne nastawienia kreują zewnętrzne rezultaty. Jadnak co innego słyszeć, a co innego doświadczać. Trochę uczuć zdziwienia i ulgi. Te pieniądze przyszły niespodziewanie, są bardzo potrzebne i pozwalają na dalsze ruchy w kierunku Bogactwa. Są dobrym krokiem w tym kierunku. Super!
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #49 : Października 10, 2010, 22:21:42 » |
|
Komentarz do niedzielnego treningu Marii. Efektywność dnia = 90. Energia = 55-75-115. Modelowana stanu Bogactwa = 35-60-120. Dobre chwile w modelowaniu Bogactwa. Zamień te chwile w codzienność. Kazik
|
|
|
|
|
|
|
|