Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1100 : Kwietnia 09, 2012, 22:22:36 » |
|
Maria Z. 2012.04.09 poniedziałek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Energie potencjalna i kinetyczna bez zmian. 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Zachwyt (100) 6. Wdzięczność(100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. W pełni korzystam z każdej chwili. Tworzę to czego nie dostaję a potrzebuję. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Mam wspaniałe rezultaty. 2.3. Ogromne nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie daje to najlepsze rezultaty. Mam wspaniałe wyczucie do inwestycji. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Nasze technologie zmieniają świat na lepsze. Jesteśmy atrakcyjnym wzorem do naśladowania. 2.5. Dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich ważnych obszarach mojego życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję we wspaniałym partnerskim związku. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = dobre pomysły na prezentację oferty -> mogłam się przy tym lepiej bawić 4b. nastroje = ożywienie, miłość, ciekawość -> więcej i silniej odczuwane 4c. działania = wybrałam się na długi spacer i dotleniłam organizm -> robię to często 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = niejasna myśl z obciążeniem emocjonalnym -> zaraz ją wyczyściłam 5b. emocje = niechęć do jutrzejszego spotkania -> jw. 5c. działania = papiery dalej leżą nie zrobione ->dbam o swoje biurowe sprawy z przyjemnością 6. Kompetencje = błyskawicznie transformuję to co niskiej jakości w najlepsze odpowiedniki 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1101 : Kwietnia 09, 2012, 23:23:48 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.09. poniedziałek.
Energia > 650 POWER Epc = 145%. Ekc 115% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1102 : Kwietnia 10, 2012, 23:27:30 » |
|
Maria Z. 2012.04.10 wtorek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Energie potencjalna trochę wzrosła a kinetyczna bez zmian. 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Szczęście (80) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. W pełni wykorzystuję każdy jego moment. To czego nie mam , tworzę dobrze się przy tym bawiąc. 2.2. Korzystam z najlepszych strategii działania i bycia. Dzięki temu mam wspaniałe rezultaty praktyczne. 2.3. Szybko rosnące nadwyżki możliwości inwestuję tam gdzie dają najlepsze efekty. Mam do tego genialne wyczucie. 2.4. Nasza firma ma wspaniałe rezultaty. Nasze produkty pomagają lepiej działać klientom. Są rozchwytywane i cenione. 2.5. Dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich ważnych obszarach mojego życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. To co robię ma pełną wartość. 2.7. Żyje we wspaniałym, partnerskim związku. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = bardzo trafne uwagi dotyczące sytuacji potencjalnego klienta (docenił) -> mogłam je ubrać w bardziej atrakcyjną formę 4b. nastroje = spokój, życzliwość -> potrzebuję przesunąć ich skalę na POWER 4c. działania = kupiłam sobie fajne bluzki -> zwiększam trafność swoich zakupów na przyszłość 5a. myśli = trochę niechęci do ludzi i zjawisk -> razem z myślami rozumiem ich korzenie 5b. emocje = jw. -> jw.obdarzam ich miłością i zrozumieniem 5c. działania = papiery dalej leżą nie zrobione -> siadam do papierów 6. Kompetencje = błyskawicznie buduję rewelacyjny pakiet kompetencji i dzięki temu osiągam wspaniałe rezultary 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1103 : Kwietnia 11, 2012, 21:20:20 » |
|
Maria Z. 2012.04.11 środa. 1. Energia >> 650 poziom POWER Energie potencjalna spadła a kinetyczna bez zmian. 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (95) 3. Potęga (100) 4. Twórczość (100) 5. Radość (80) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym życiem o pełnej wartości. Z każdej chwili biorę to co potrzebuję. To czego tam nie ma tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Dzięki temu mam wspaniałe rezultaty. 2.3. Szybko rosnące nadwyżki inwestuję tam, gdzie dają najlepsze rezultaty. jestem wspaniałym inwestorem. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. 2.5. Swobodnie dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich ważnych obszarach mojego życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 ->120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję we wspaniałym, partnerskim związku. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = całe ciągi bardzo trafnych myśli przy spotkaniu z klientem -> mogłam bardziej dopieścić klienta 4b. nastroje = spokój, rozwój,ekspansja -> więcej i silniej 4c. działania = załatwiłam sprawnie kilka spraw -> mogłam lepiej dbać o formę podczas tego załatwiania 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = obronne reakcje na peplanie innych -> tropię powody i schemat tego zjawiska 5b. emocje = lekki lęk u stomatologa -> obserwuję swój lęk 5c. działania = papiery znowu nie zrobiłam ->  6. Kompetencje = błyskawicznie buduję zwycięskie pakiety kompetencji na najwyższym poziomie 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1104 : Kwietnia 11, 2012, 22:04:51 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.10. wtorek.
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.11. środa.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1105 : Kwietnia 13, 2012, 23:10:48 » |
|
Maria Z. 2012.04.12 czwartek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Energie potencjalna stała a kinetyczna poszła trochę w dół. 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Radość (85) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym życiem o pełnej wartości. Z każdej chwili biorę to co potrzebuję. To czego tam nie ma tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Dzięki temu mam wspaniałe rezultaty. 2.3. Szybko rosnące nadwyżki inwestuję tam, gdzie dają najlepsze rezultaty. jestem wspaniałym inwestorem. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. 2.5. Swobodnie dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich ważnych obszarach mojego życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 ->120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję we wspaniałym, partnerskim związku. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = Trafne myśli o przyczynach trudności firmy, z którą się stykam 4b. nastroje = spokój, humor, życzliwość -> więcej i dłużej 4c. działania = trochę odpoczęłam -> bardziej dbam o swój wypoczynek 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = bezwład myślowy po ciężkim dniu -> zwłaszcza kiedy jestem zmęczona dbam o to by moje myśli dobrze mi służyły 5b. emocje = otumanienie zmęczeniem -> zapobiegam takim stanom 5c. działania = papiery znowu nie zrobiłam -> to już recydywa 6. Kompetencje = błyskawicznie buduję zwycięskie pakiety kompetencji na najwyższym poziomie 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1106 : Kwietnia 13, 2012, 23:19:15 » |
|
Maria Z. 2012.04.13 piątek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Energie potencjalna wzrosła a kinetyczna też wzrosła.. 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Radość (85) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym życiem o pełnej wartości. Z każdej chwili biorę to co potrzebuję. To czego tam nie ma tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Dzięki temu mam wspaniałe rezultaty. 2.3. Szybko rosnące nadwyżki inwestuję tam, gdzie dają najlepsze rezultaty. jestem wspaniałym inwestorem. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. 2.5. Swobodnie dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich ważnych obszarach mojego życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 ->120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję we wspaniałym, partnerskim związku. Jest super. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = zdefiniowałam potrzebę zrobienia porządku w relacji z klientem -> już czas 4b. nastroje = wychwyciłam lekkie napięcie u siebie -> znalazłam jego przyczynę. Było warto 4c. działania = określiłam swoją cenę za proponowaną usługę, trafnie -> mogłam to zrobić swobodniej 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = forsowałam własne koncepcje -> więcej kooperuję 5b. emocje = wyczuwam potencjalne problemy -> usuwam to co jest po mojej stronie 5c. działania = za długo telewizja -> mogłam wcześniej pójść spać 6. Kompetencje = błyskawicznie buduję zwycięskie pakiety kompetencji na najwyższym poziomie 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1107 : Kwietnia 13, 2012, 23:38:44 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.12. czwartek.
Energia > 650 POWER Epc = 145%. Ekc 110% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.13. piątek.
Energia > 650 POWER Epc = 160%. Ekc 115% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1108 : Kwietnia 15, 2012, 15:45:48 » |
|
Maria Z. 2012.04.14 Sobota. 1. Energia >> 650 poziom POWER Energie potencjalna wzrosła a kinetyczna constans. 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) Pojawiła mi się nowa wartość = Odpowiedzialność. Już od dłuższego czasu jej szukałam. Czułam, że czegoś mi brakuje w moim systemie wartości. Miałam z tym kontakt, jednak nie umiałam tego nazwać. Jest to odpowiedzialność za swoje pomysły i ich realizację. Za myśli, uczucia, działania. Za życie. Czuję, że świadome użycie tej wartości daje mi dużo siły. Takiej rzetelnej, osadzonej w realiach siły. 2. Formuła celu: 2.1. Żyję czerpiąc i realizując pełnię z każdej chwili mojego życia. Korzystam z tego co jest, tworzę to, czego mi jeszcze brakuje. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. Mam wspaniałe rezultaty. 2.3. Szybko rosnące, ponad moje potrzeby, nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie dają największe rezultaty. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe efekty. Nasze Know How jest rozchwytywane i stosowane z powodzeniem. Jesteśmy atrakcyjnym wzorem dla innych. 2.5. Swobodnie dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich ważnych obszarach mojego życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. Razem umiemy sprawić, że nasze życie (i a następnie innych) jest dużo lepsze. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = całe ciągi bardzo trafnych myśli wynikających z wyczucia sytuacji -> cały czas myślę w tym standardzie 4b. nastroje = lekko się zmieszałam przy pewnym działaniu innej osoby -> doceniam sygnały z otoczenia. Dostarczają mi ważnych informacji. 4c. działania = zebrałam trochę więcej materiałów do reklamy nowego produktu 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = mały popłoch myślowy przy sytuacji opisanej wyżej -> życzliwie obserwuję co się dzieje, aż do czasu pełnego zrozumienia 5b. emocje = poczułam lekką niechęć -> szybko ja skorygowałam na uwagę i życzliwość 5c. działania = nie zrobiłam regeneracji po tym incydencie -> każdy taki incydent kończę pełny powrotem do doskonałej formy 6. Kompetencje = błyskawicznie transformuję moją starą rzeczywistość w rozwiązania najwyższej jakości (tutaj jednak czuję lekką obawę żeby czegoś wartościowego nie zostawić). A przecież rozwiązania najwyższej jakości zawierają to, co najbardziej wartościowe. 7. Uwagi = Napotkałam na sporo spraw do przerobienia. To tak jakbym otwarła starą szafę i doświadczyła, że jest dużo do zrobienia. Zwiększam swoją formę to szybciej to przerobię. Może to i dobrze bo ostatnio poruszam się do przodu zbyt dostojnie i pewnie. Przyda mi się więcej dynamiki.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1109 : Kwietnia 15, 2012, 16:38:16 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.14. sobota.
Energia > 650 POWER Epc = 155%. Ekc 115% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
potrzebujesz: 1. zwiększyć swoją energię kinetyczną 2. na bazie zwiększonej w ten sposób skuteczności działania zaktualizować intencje.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1110 : Kwietnia 15, 2012, 19:37:14 » |
|
Maria Z. 2012.04.15 Niedziela. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 160 trochę wzrosła Epk = 115 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) czuję, że część mojej potęgi mam zablokowaną i chce ją odzyskać jak najszybciej. Nawet chyba wiem jak. 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (1000 Lubię tą wartość. Doceniam jej siłę i konsekwencje. 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Wydobywam z każdej chwili życia to czego potrzebuję, jeśli mi czegoś brakuje, to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Mam wspaniałe rezultaty. 2.3. Szybko rosnące nadwyżki (tu się pojawił jakiś opór) inwestuję tam, gdzie dają najlepsze możliwości. Mam do tego ogromny talent. 2.4. Nasza firma ma wspaniałe rezultaty. 2.5. Swobodnie dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich ważnych obszarach mojego życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję we wspaniałym, partnerskim związku. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = odkryłam skąd się biorą moje problemy z dokonywaniem rozliczeń -> odkrywam takie uwarunkowania zawsze kiedy chcę 4b. nastroje = radości z w.w. odkrycia -> mogłam się wcześniej cieszyć, że to odkryję 4c. działania = natychmiast sprawdziłam czy to się zgadza -> mogłam sprawdzić także inne swoje uwarunkowania, które chcę przetransformować 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = nie umiem znaleźć -> 5b. emocje = trochę niepotrzebnej złości -> spokój byłby lepszy 5c. działania = zarzut -> najpierw ustalam fakty 6. Kompetencje = bardzo sprawnie transformuję przeszkody i kiepskie uwarunkowania na te z najwyższej półki 7. Uwagi = Odkryłam powiązania mojej permanentnej niechęci do robienia rozliczeń księgowych. Dzisiaj podczas ćwiczeń przyszła do mnie myśl, że mam nie dokończone rozliczenia w przeszłości i ta stara i dawno już wyparta tendencja rzutuje na podobne obszary w teraźniejszości. Bardzo mnie to odkrycie ucieszyło. Poszłam po śladach i sprawdziłam, zgadza się! No super zaraz biorę się do do transformacji starych i dysfunkcyjnych wzorów w super funkcjonalne nowe rozwiązania. Idealnie jest się rozliczać z przyjemnością, dokładnie i terminowo. Kiedy to piszę, to zaczynają mi się przypominać inne moje zachowania i zdarzenia, które mnie ostatnio spotykały. Wszystkie mają ten sam podstawowy wzór. Ciekawe gdzie był początek tego wszystkiego. Gdzie zrobiłam pierwszy błąd, który po tym jak poszedł w niepamięć (na szczęście czasową) przejawiał się w kolejnych ułomnych działaniach i przeszkadzał sprawnie funkcjonować.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1111 : Kwietnia 15, 2012, 23:00:00 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.15. niedziela.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1112 : Kwietnia 16, 2012, 21:40:27 » |
|
Maria Z. 2012.04.16 poniedziałek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 165 znowu wzrosła Epk = 115 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Power (100) 4. Twórczość (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. W pełni korzystam z tego co niesie każda chwila mojego życia. Jeśli czegoś nie otrzymuję to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. Dzięki temu mam wspaniałe rezultaty. Pojawił mi się opór i myśl, że to nieprzyzwoite by mi szło szybko i łatwo kiedy inni się męczą. Bardo ładny wątek. 2.3. Szybko rosnące nadwyżki możliwości lokuję tam, gdzie dają najlepsze rezultaty. Mam do tego ogromne wyczucie. 2.4. Nasza firma osiąga imponujące rezultaty. Jest super! 2.5. Dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich ważnych obszarach mojego życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000-> 120.000 miesięcznie. Im wiecej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję we wspaniałym, partnerskim związku. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = decyzja żeby ćwiczyć podczas silnego spadku formy -> mogłam wcześniej wychwycić ten spadek i wcześniej zareagować było by łatwiej z niego wyjść 4b. nastroje = doskonały nastrój kiedy koncentrowałam się na tożsamości -> cały czas działam wychodząc od tej jakości 4c. działania = zrobiłam sobie długi bieg, tak jak lubię -> ćwiczę codziennie dbając w ten sposób o dobrą formę i przyjemność 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = o tym, że inni słabo sobie radzą -> zawsze znajduję swoją porcję udziału w takiej sprawie 5b. emocje = króciutka irytacja na ciąg trudności -> natychmiast wyszłam z tej pułapki w spokój i ciekawość co to nakręca 5c. działania = trochę się poddałam obniżającemu się nastrojowi -> reagują natychmiast na takie obniżki 6. Kompetencje = bardzo sprawnie przekształcam moje realia w pełną jakość 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1113 : Kwietnia 17, 2012, 22:43:35 » |
|
Maria Z. 2012.04.17 wtorek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 165 bez zmian Epk = 115 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Power (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję wspaniałym życiem. Dbam o to, by każda jego chwila miała pełną wartość. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Mam wspaniałe efekty moich działań. 2.3. Szybko rosnące nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie daje to najlepsze efekty. Mam tu genialne wyczucie. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty, merytoryczne i finansowe. 2.5. Dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich ważnych dla mnie obszarach życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = dużo myśli budzących dobry nastrój u mnie i u innych -> mam ten standard na co dzień 4b. nastroje = miałam sporą lekkość -> też włączam ten nastrój w codzienny standard 4c. działania = sporo poćwiczyłam fizycznie -> ćwiczę regularnie 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = Źle zdiagnozowałam problemy komunikacyjne -> mniej ufam innym a bardziej korzystam z własnego wyczucia 5b. emocje = troszkę niepokoju rano -> dałam mu przestrzeń w polu zasobów i niepokój się rozwiał, nie znalazł też potwierdzenia w realu 5c. działania = miałam trochę chwil gdzie tolerowałam swoją niższą formę -> dbam o swoją wspaniałą formę 6. Kompetencje = szybko i sprawnie zmieniam stare realia w standardy najwyższej klasy = pełna jakość 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1114 : Kwietnia 17, 2012, 23:14:34 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.16. ponidziałek.
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.17. wtorek.
Energia > 650 POWER Epc = 165%. Ekc 115% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1115 : Kwietnia 18, 2012, 23:00:20 » |
|
Maria Z. 2012.04.17 wtorek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 170 Epk = 100 1b.Moje wartości: 1. Miłość(100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (95) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. W pełni korzystam z każdej chwili. To czego mi brakuje tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów istnienia i działania. Mam wspaniałe rezultaty. 2.3. Szybko rosnące nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie daję najlepsze korzyści. Mam do tego wspaniałe wyczucie. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. 2.5. Swobodnie dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich istotnych obszarach życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. 2.7. Żyje we wspaniałym, szczęśliwym związku. Jest super! 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = wpadłam na wynalazek hydrauliczny do mojej kuchni -> mogłam wpaść na to wcześniej 4b. nastroje = konsekwencja i dbałość -> mogłam się jeszcze lepiej bawić 4c. działania = skuteczne działania hydrauliczne -> zważywszy na mój kompletny brak fachowości był to prawie przejaw geniuszu 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = trochę bezładnych myśli o niskiej jakości -> każda z moich myśli tworzy wysoką jakość mojego życia 5b. emocje = lekka irytacja -> mogłam to zrobić za pomocą żartu 5c. działania = kilka niepotrzebnych działań -> dobrze wykorzystują swój czas 6. Kompetencje = szybko i skutecznie wymieniam wszystkie moje uwarunkowania na te najlepsze 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1116 : Kwietnia 19, 2012, 11:30:44 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.18. środa.
Energia > 650 POWER Epc = 170%. Ekc 110% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1117 : Kwietnia 19, 2012, 23:30:24 » |
|
Maria Z. 2012.04.19 czwartek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 175 Epk = 110 1b.Moje wartości: 1. Miłość(100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (95) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. W pełni korzystam z każdej chwili. To czego mi brakuje tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów istnienia i działania. Mam wspaniałe rezultaty. 2.3. Szybko rosnące nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie daję najlepsze korzyści. Mam do tego wspaniałe wyczucie. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. 2.5. Swobodnie dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich istotnych obszarach życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. 2.7. Żyje we wspaniałym, szczęśliwym związku. Jest super! 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = w miarę pogodne myśli związane z papierami i rozliczeniami -> mogłam wcześniej o tym pomyśleć a nie na ostatnią chwilę 4b. nastroje = lekki optymizm przy porządkowaniu papierów -> wyraźna przyjemność 4c. działania = papiery zrobiłam na czas -> zawsze robię istotne formalności przed czasem i z przyjemnością 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = unikałam myślenia o dopilnowaniu pracownika -> bardzo jasno widzę co trzeba zrobić 5b. emocje = trochę się zdenerwowałam -> zwracam uwagę w sposób bardziej efektywny 5c. działania = za dużo telewizji -> mam dużo lepszy sposób na odpoczynek 6. Kompetencje = szybko i skutecznie wymieniam wszystkie moje uwarunkowania na te najlepsze 7. Uwagi = stoję zanużona w jakiś wewnętrzny opór. Jest tego dużo i czuję, że trzeba to wszystko posprzątać. Bardzo już chcę pójść dalej z uśmiechem i łatwością. Na razie jednak porządkuję przeszłość.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1118 : Kwietnia 20, 2012, 23:42:51 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.19. czwartek.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1119 : Kwietnia 21, 2012, 17:00:39 » |
|
Maria Z. 2012.04.20 piątek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 170 Epk = 110 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. W pełni korzystam z każdej chwili życia. Tworzę to czego mi brakuje. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. Mam wspaniałe rezultaty (wątpliwości) 2.3. Ogromne nadwyżki możliwości nad potrzebami inwestuję tam, gdzie dają największe korzyści. Mam wspaniałe wyczucie do inwestycji. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Jesteśmy wzorem dla innych. 2.5. Swobodnie dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich ważnych obszarach mojego życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.00 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie. 2.7. Żyję w szczęśliwym partnerskim związku. Jest super. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = o możliwości biznesowej synergii z pewną firmą, którą w miarę dobrze już poznałam -> rozpoznam jeszcze potencjalne zagrożenia 4b. nastroje = ekspansji -> mogłam go częściej uruchamiać 4c. działania = drobne zakupy -> mogłam uważniej oglądać to co kupiłam 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = bezwładne myśli nie przynoszące dużych korzyści -> lepiej pilnuję doskonałej formy, gdyż takie myśli pojawiają mi się kiedy mam niższą formę 5b. emocje = lekkie zmęczenie -> natychmiast je koryguję 5c. działania = za mało intensywnie zwiększam formę -> kiedy tylko trafiam na stare sprawy do posprzątania natychmiast radośnie zwiększam energię i sprzątam dobrze się bawiąc 6. Kompetencje = tak szybko jak to tylko możliwe tworzę zwycięski pakiet najlepszych uwarunkowań i możliwości 7. Uwagi = dalej porządna praca nad przetwarzaniem pokładów starego. Potrzebuję wygenerować więcej radości, entuzjazmu i energii. Wtedy zrobię to szybciej i pójdę do przodu.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1120 : Kwietnia 21, 2012, 17:18:43 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.19. czwartek.
"Uwagi = dalej porządna praca nad przetwarzaniem pokładów starego. Potrzebuję wygenerować więcej radości, entuzjazmu i energii. Wtedy zrobię to szybciej i pójdę do przodu."
Bardzo trafna uwaga. To jest dokładnie ten kierunek działania, który jest dla ciebie najbardziej opłacalny. Większość tych ograniczeń, nad którymi pracujesz, masz już oczyszczone. Kiedy to oczyścisz, to pojawi się przestrzeń lub pojawi się nowa porcja ograniczeń. Jak myślisz co będzie?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1121 : Kwietnia 21, 2012, 22:21:21 » |
|
Maria Z. 2012.04.21 sobota. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 170 Ekc = 120 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Moje życie ma pełną jakość. Z chwili na chwilę urzeczywistniam to czego potrzebuję. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Mam wspaniałe rezultaty. 2.3. Dysponuję ogromnymi nadwyżkami możliwości ponad moje potrzeby. Inwestuję je tam, gdzie dają największe korzyści. Jestem genialnym inwestorem. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. 2.5. Mam wspaniałą formę i zdrowie. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie. 2.7. Mam wielu przyjaciół i wspaniałego partnera. Robimy razem wspaniałe rzeczy. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = pomyślałam o potrzebie zdecydowanego treningu potęgi w działaniu -> mogłam wpaść na to wcześniej, miała bym już efekty 4b. nastroje = ćwiczyłam potęgę podczas biegania, to daje dobry efekt -> większe natężenie treningu i więcej radości a mniej na serio 4c. działania = wyspałam się porządnie -> robię to regularnie 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = różne myśli bez związku z realiami zewnętrznymi -> oczyszczałam w polu zasobów, jednak czasami dawałam się im wkręcić na dłużej (a to jest błąd) 5b. emocje = lekkie obawy, które wychodzą -> szybko się rozpuszczały i odchodziły 5c. działania = za mało intensywnie ćwiczę -> odszukuję przyjemność w intensywnych ćwiczeniach (już zaczęłam) 6. Kompetencje = szybko i sprawnie osiągam stan maksymalnej jakości wewnętrznej i zewnętrznej. 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1122 : Kwietnia 21, 2012, 22:36:05 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.19. czwartek Energia > 650 POWER Epc = 170%. Ekc 120% Gratulacje schodzisz na ziemię ze swoimi możliwościami. Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1123 : Kwietnia 22, 2012, 21:35:30 » |
|
Maria Z. 2012.04.22 niedziela. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 170 Ekc = 120 czyli bez zmian 1b.Moje wartości: dzisiaj ćwiczyłam wartości głównie przy okazji chodzenia po mieście. Bardzo fajny nastrój to powodowało. 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję życiem o pełnej wartości. Z każdej jego chwili biorę to co dla mnie najważniejsze. Kiedy mi czegoś brakuje, to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. Mam wspaniałe rezultaty. 2.3. Ogromne nadwyżki możliwości nad moimi potrzebami inwestuję tam, gdzie dają największe zyski. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. mamy wspaniałą dynamikę wzrostu. 2.5. Cieszę się doskonałym zdrowiem i wspaniałą formą. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie. 2.7. Cieszę się gronem wspaniałych przyjaciół i wspaniałym, partnerskim związkiem. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = kilka razy przypomniałam sobie żeby zwiększyć formę -> robię to bardzo często. Dbam o mój wspaniały nastrój i o dynamikę, która niesie sukcesy. 4b. nastroje = ćwiczyłam potęgę podczas zakupów -> mogłam częściej, to takie fajne 4c. działania = dobre zakupy -> mogłam zauważyć mały feler jednej z bluzek 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = chwilami dryfujące myśli -> wszystkie moje myśli budują jakość mojego życia 5b. emocje = lekkie obsuwy formy -> dbam o wysoką i ciągle rosnącą formę 5c. działania = nie obejrzałam bluzki -> zachowuję czujność i to mnie bawi i cieszy 6. Kompetencje = bardzo szybko i sprawnie osiągam zwycięski pakiet kompetencji. 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1124 : Kwietnia 22, 2012, 22:14:48 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.22. niedziela Energia > 650 POWER Epc = 170%. Ekc 120% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1125 : Kwietnia 23, 2012, 21:16:22 » |
|
Maria Z. 2012.04.23 poniedziałek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 170 Ekc = 120 czyli bez zmian 1b.Moje wartości: kiedy ćwiczę Potęgę, to poprawia mi się sylwetka, plecy prostują się same. 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Mam wspaniałe życie. W pełni korzystam z tego, co niosą sytuacje. Tworzę to czego nie dostaję. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. 2.3. Ogromne nadwyżki możliwości (ponad moimi potrzebami) inwestuję tak, gdzie daje to największe zyski. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem i formą. 2.7. Żyję we wspaniałym, partnerskim związku. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = przypominałam sobie o ćwiczeniach -> stale pamiętam o doskonałej formie 4b. nastroje = ćwiczyłam potęgę -> cały czas powiększam ten stan 4c. działania = sporo ćwiczyłam, potrzebny mi przełom -> cały czas zwiększam moją formę i poziom siły sprawczej 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = dryfy myśli -> wszystkie moje myśli budują najwyższą jakość mojego życia 5b. emocje = lekkie zmęczenie -> otaczam je polem zasobów 5c. działania = trochę chodzenia po mieście bez efektów -> jestem skuteczna w tym, co robię 6. Kompetencje = błyskawicznie wymieniam gorsze uwarunkowania na najlepsze. 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1126 : Kwietnia 23, 2012, 21:28:33 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.23. poniedziałek Energia > 650 POWER Epc = 170%. Ekc 120% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Dobrze,ze ćwiczysz wartości. To cię bardziej ugruntuje.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1127 : Kwietnia 24, 2012, 22:16:30 » |
|
Maria Z. 2012.04.24 wtorek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 175 lekki wzrost Ekc = 120 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. W pełni korzystam z tego co niesie mi życie. Gdy mi czegoś brakuje, to to tworzę. Moje życie ma pełną wartość. Z chwili na chwilę. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. 2.3. Ogromne i ciągle rosnące nadwyżki możliwości nad moimi potrzebami inwestuję tam, gdzie dają największe zyski. 2.4. Nasza firma ma wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. jesteśmy dla innych wzorem. 2.5. Cieszę się doskonałym zdrowiem i ogromną witalnością. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. Jest super. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = dobre pomysły związane z ofertą -> wpadam na akie pomysły natychmiast 4b. nastroje = potęga -> uruchamiam ją częściej i silniej (np. teraz) 4c. działania = sporo zrobiłam jeśli chodzi o ofertę -> dużo szybciej docieram do sedna przekazu 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = dryfy myśli -> wyłapuję mało efektywne i szkodliwe myśli w zarodku 5b. emocje = małe spadki formy -> natychmiast wychwytuję wszelkie spadki formy 5c. działania = trochę za dużo telewizji w dryfie -> jeśli oglądam telewizję to w doskonałej formie, a wtedy nie chce mi się oglądać telewizji 6. Kompetencje = błyskawicznie wymieniam moje sposoby działania i bycia na najlepsze. 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1128 : Kwietnia 24, 2012, 22:32:19 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.24. wtorek Energia > 650 POWER Epc = 175%. Ekc 120% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1129 : Kwietnia 26, 2012, 22:20:18 » |
|
Maria Z. 2012.04.25 środa. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 175 Ekc = 110 spadek 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. W pełni korzystam z tego co niesie mi życie. Gdy mi czegoś brakuje, to to tworzę. Moje życie ma pełną wartość. Z chwili na chwilę. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. 2.3. Ogromne i ciągle rosnące nadwyżki możliwości nad moimi potrzebami inwestuję tam, gdzie dają największe zyski. 2.4. Nasza firma ma wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. jesteśmy dla innych wzorem. 2.5. Cieszę się doskonałym zdrowiem i ogromną witalnością. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. Jest super. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = dobre myśli i uwagi w ważnej rozmowie -> przynajmniej raz mogłam lepiej wyczekać chwilę na odezwanie się 4b. nastroje = dalej ćwiczę potęgę -> częściej i bardziej intensywnie 4c. działania = załatwiłam sporo spraw -> mogłam się lepiej bawić 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = dryfy myśli -> wychwytuję natychmiast 5b. emocje = spadki formy -> najczęściej je korygowałam a warto bym korygowała zawsze 5c. działania = nie rozwinęłam ciekawej rozmowy -> jestem mniej na serio 6. Kompetencje = błyskawicznie wymieniam gorsze rozwiązania na najlepsze 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1130 : Kwietnia 26, 2012, 22:48:50 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.25. środa Energia > 650 POWER Epc = 175/180%. Ekc 110% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1131 : Kwietnia 26, 2012, 23:12:07 » |
|
Maria Z. 2012.04.26 czwartek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 185 wzrost Ekc = 125 wzrost 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję wspaniałym życiem realizując swoje możliwości z chwili na chwilę. (Czuję, że nie daję sobie jeszcze pełnego, oczywistego prawa do tego co jest dobre) 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. 2.3. Ogromne nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie dają najlepsze rezultaty. Mam do tego genialne wyczucie. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Jesteśmy dla innych wzorem. 2.5. Dysponuję ogromnymi możliwościami we wszystkich ważnych obszarach mojego życia. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = kilka dobrych pomysłów -> mam pełną jasność sprawy i wszystkie potrzebne mi pomysły 4b. nastroje = trochę zmęczenia -> skorygowałam go formą i odpoczynkiem 4c. działania = dobre wystąpienie na zebraniu -> mogłam lepiej wpływać na innych 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = dryfy myśli -> natychmiast wychwytuję myśli o niskiej klasie 5b. emocje = lekkie zmieszanie -> zachowuję moją delikatność i dokładam śmiałość 5c. działania = za mało snu -> dbam o swoją regenerację 6. Kompetencje = błyskawicznie wymieniam gorsze rozwiązania na najlepsze 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1132 : Kwietnia 27, 2012, 23:54:19 » |
|
Maria Z. 2012.04.27 piątek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 175 spadek Ekc = 120 spadek 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym życiem. Każdy jego moment ma pełną wartość, którą wydobywam z tego co jest albo tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. 2.3. Ogromne nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie dają najlepsze efekty. 2.4. Nasza firma ma wspaniałe rezultaty. Jesteśmy wzorem dla innych. 2.5. Cieszę się doskonałym zdrowiem o ogromną witalnością. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię imam więcej wolnego czasu dla siebie. 2.7. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i świetny, partnerski związek. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = kilka usprawnień w ofercie -> od razu tworzę kompletne, docelowe formy 4b. nastroje = dużo spokoju i pogody ducha -> promienieję pakietem wartości 4c. działania = poćwiczyłam na aerobiku -> regularnie ćwiczę, mam wspaniałą formę fizyczną 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = dryfy myśli -> mam krystalicznie czystą uwagę 5b. emocje = leciutka obawa -> zniknęła w polu uwagi 5c. działania = za mało intensywnie ćwiczyłam -> ćwiczę z pełną radością i intensywnością 6. Kompetencje = szybko i sprawnie wymieniam moje uwarunkowania na te najlepsze 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1133 : Kwietnia 28, 2012, 00:34:52 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.26. czwartek Energia > 650 POWER Epc = 185%. Ekc 125% Dobry skok! Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120 Komentarz do wpisu Marii 2012.04.27. piątek. Energia > 650 POWER Epc = 175%. Ekc 120% I spadek  Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120 Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1134 : Kwietnia 29, 2012, 19:37:56 » |
|
Maria Z. 2012.04.28 sobota. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 170 spadek Ekc = 115 spadek 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100). 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) Ćwiczę teraz głównie Potęgę. To daje bardzo przyjemne stany. Jednak uruchamianie Potęgi wymiata jakieś stare zaległości. Kiedy sobie dobrze poćwiczę, to czuję się tak jak po intensywnej siłowni. Cały organizm pracuje a później musi odpocząć. Tworzenie jest dla mnie naturalne. Bardzo lubię zanurzyć swoją świadomość w polu możliwości, sformułować intencję i czekać co wypłynie. To co wypływa jest zawsze świeże. Tworzy się zawsze od nowa. jest jak świeżo zerwany z drzewa owoc. Pachnie i ma wspaniały smak. Nie to co te z chłodni, co były długo przechowywane. Jest duża różnica. Odpowiedzialności długo nie doceniałam. rozumiem ją jako moją osobistą odpowiedzialność za kształt i jakość życia,które wiodę i za losy tego co wymyśliłam i powołałam do życia. 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Wydobywam z każdej chwili to, co mi jest potrzebne. Jeśli czegoś mi brakuje, to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. A to daje rewelacyjne wyniki. 2.3. We wszystkich ważnych obszarach życia dysponuję bogactwem i potęgą. Ogromne nadwyżki możliwości ponad moimi potrzebami bardzo skutecznie inwestuję i dalej pomnażam. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Jesteśmy dla innych wzorem. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. 2.6. Cieszę się młodością, zdrowiem i ogromną witalnością. 2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. Mam też wspaniałych przyjaciół. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = dalsze usprawnienia oferty -> od razu wiem jaka wersja oferty będzie najlepsza 4b. nastroje = spokój i jasność -> ten nastrój ogarnia całe moje życie 4c. działania = wycieczka za miasto i bardzo dużo ruchu na świeżym powietrzu - regularnie robię sobie taką frajdę 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = trochę użalania się nad sobą -> doceniam trudne lekcje i przechodzę do działań zmieniających niechcianą rzeczywistość 5b. emocje = żal -> zamieniam na docenienie wglądu i zdecydowanie w zmianie 5c. działania = trochę za dużo chwil o średniej jakości -> pilnuję mojego samopoczucia 6. Kompetencje = szybko i sprawnie wymieniam moje uwarunkowania na te najlepsze 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1135 : Kwietnia 29, 2012, 21:28:41 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.28. sobota. Energia > 650 POWER Epc = 170%. Ekc 115% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Dobrze że intensywnie pracujesz z wartościami.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1136 : Kwietnia 29, 2012, 22:08:47 » |
|
Maria Z. 2012.04.29 niedziela. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 175 Ekc = 115 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100). 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Wydobywam z każdej chwili to, co mi jest potrzebne. Jeśli czegoś mi brakuje, to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. A to daje rewelacyjne wyniki. 2.3. We wszystkich ważnych obszarach życia dysponuję bogactwem i potęgą. Ogromne nadwyżki możliwości ponad moimi potrzebami bardzo skutecznie inwestuję i dalej pomnażam. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Jesteśmy dla innych wzorem. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. 2.6. Cieszę się młodością, zdrowiem i ogromną witalnością. 2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. Mam też wspaniałych przyjaciół. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = odkrycie nowego profilu diagnostycznego -> jest rewolucyjna i przełomowa i zupełnie nie rozumiem dlaczego na niż wcześniej nie wpadłam 4b. nastroje = rozproszenie, nie wzięłam rzeczy, którą kupiłam -> zachowuję pełną jasność umysłu w każdej sytuacji 4c. działania = owocne zakupy -> mogłam być bardziej uważna 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = krótkie myśli o zależnościach, które mi nie służą -> doceniam je jako wskazówki do zmian 5b. emocje = za dużo dryfu w starych standardach -> uruchamiam wartości na maxa 5c. działania = pod koniec dnia weszłam w stary sposób funkcjonowania -> bawię się moją formą dobierając klimat do potrzeb 6. Kompetencje = wszystkie zachowania niższej jakości transformuję na te najlepsze. 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1137 : Kwietnia 30, 2012, 09:01:00 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.29. niedziela. Energia > 650 POWER Epc = 170%. Ekc 115% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
W dalszym ciągu postęp jest w obszarze transformacji starych wzorów w nowe rozwiązania. Sporo już zrobiłaś, mniej więcej połowę.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1138 : Kwietnia 30, 2012, 22:04:47 » |
|
Maria Z. 2012.04.30.Poniedziałek. 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 175 Ekc = 115 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Twórczość (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) Ćwiczę teraz dokładnej wszystkie wartości przy wpisie. No chyba że jestem tak zmęczona, że nie mam już siły. 2. Formuła celu: 2.1. Żyję pełnym, szczęśliwym życiem. Każdy jego moment w pełni wykorzystuję. Jeśli mi czegoś brakuje, to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania i życia. Osiągam wspaniałe rezultaty w tym co robię. 2.3. We wszystkich obszarach życia posiadam ogromne nadwyżki możliwości na moimi potrzebami. Nadwyżki te bardzo skuteczne inwestuję. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Jesteśmy wzorem dla innych. 2.5. Cieszę się wspaniałym zdrowiem, kondycją i witalnością. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję we wspaniałym, szczęśliwym związku. Mam także dużo wspaniałych przyjaciół. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = pomysł na nową linię produktów -> mogłam go dostrzec szybciej i od razu w całości 4b. nastroje = poczucie potęgi -> więcej i częściej 4c. działania = dwie rozmowy, z których może coś wyjść 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = ciągi myśli obwiniających innych -> dostrzegam ich rolę jako stymulatora do zmian we mnie i moich umiejętnościach. 5b. emocje = niechęć -> mobilizacja do działań naprawczych 5c. działania = niepotrzebna sprzeczka -> uzasadniam i przeprowadzam swoje racje spokojnie i życzliwie 6. Kompetencje = bardzo sprawnie wymieniam osłabiające uwarunkowania na te, które są najlepsze 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1139 : Maja 02, 2012, 20:17:53 » |
|
Maria Z. 2012.05.01. Wtorek 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 175 Ekc = 115 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) Zaczęłam też rozumieć odpowiedzialność jako za dokończenie starych spraw, które kiedyś i z różnych powodów nie dokończyłam. Nigdy tak o tym nie myślałam. W jakiś sposób taki sposób myślenie osadza mnie w sobie i wzmacnia. 2. Formuła celu: 2.1. Żyję pełnym, szczęśliwym życiem. Z każdej jego chwili wydobywam to co najlepsze.Jeśli czegoś nie mam to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Mam wspaniałe rezultaty tej strategii. 2.3. W każdym istotnym obszarze życia mam ogromnie nadwyżki możliwości nad moimi potrzebami. Działam w standardzie Bogactwa i Potęgi. Nadwyżki inwestuję z ogromnym powodzeniem. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Coraz więcej firm podąża naszym śladem. 2.5. Cieszę się wspaniałym zdrowiem, witalnością i kondycją. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. 2.7. Żyję we wspaniałym, szczęśliwym związku. Mam też dużo wspaniałych przyjaciół. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = myśli o sprawdzeniu przydatności potencjalnego pracownika 4b. nastroje = potęga ćwiczona w różnych sytuacjach praktycznych -> silniej i częściej 4c. działania = trochę ćwiczeń fizycznych -> to jest dla mnie standard 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = stare myśli opisujące uciążliwe sytuacje -> natychmiast je wychwytują i transformuję 5b. emocje = stare emocje wynikające ze słabości i uwikłania -> przekształcam na najbardziej użyteczne 5c. działania = trochę za dużo bezwładu -> mój odpoczynek na wysoki standard 6. Kompetencje = bardzo sprawnie wymieniam osłabiające uwarunkowania na te, które są najlepsze 7. Uwagi = Dziennik rozwoju Marii Z.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1140 : Maja 02, 2012, 22:08:00 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.04.30. poniedziałek. Energia > 650 POWER Epc = 175%. Ekc 115% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Komentarz do wpisu Marii 2012.05.01. wtorek. Energia > 650 POWER Epc = 175%. Ekc 115% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1141 : Maja 03, 2012, 22:20:17 » |
|
Maria Z. 2012.05.02. Środa 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 180 Ekc = 115 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Z każdej chwili biorę to, co w niej najcenniejsze. Jeśli mi czegoś brakuje, to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Dzięki temu mam wspaniałe rezultaty. 2.3. W każdym ważnym obszarze życia dysponuję ogromnymi możliwościami (Bogactwo i Potęga). Nadwyżki możliwości skutecznie inwestuję w to, co daje największe zyski. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Jesteśmy atrakcyjnym wzorem dla innych. 2.5. Cieszę się doskonałym zdrowiem i witalnością. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. 2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. Mam także wspaniałych przyjaciół. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = pełne zachwytu myśli z wycieczki do lasu -> coraz częściej cieszę się wszystkim, co napotykam na swojej drodze. 4b. nastroje = zachwyt i potęga -> uruchamiam je częściej i z maksymalną siłą 4c. działania = sporo ruchu na świeżym powietrzu -> sprawiam sobie masę frajdy poprzez ćwiczenia fizyczne w terenie 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = luźne myśli o małej użyteczności -> wychwytuję je natychmiast i przemieniam w bardzo użyteczne 5b. emocje = chwile znużenia -> szanuję je jako sygnał i regeneruję siły 5c. działania = trochę błędów przy zakupach -> najpierw myślę 6. Kompetencje = Bardzo sprawnie tworzę pakiet najlepszych strategii i uwarunkowań do realizacji moich celów. 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1142 : Maja 03, 2012, 22:20:49 » |
|
Maria Z. 2012.05.03. Czwartek 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 180 Ekc = 110 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Ekspansja (100) 3. Potęga (100) 4. Tworzenie (100) 5. Odpowiedzialność (100) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Z każdej chwili biorę to, co w niej najcenniejsze. Jeśli mi czegoś brakuje, to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Dzięki temu mam wspaniałe rezultaty. 2.3. W każdym ważnym obszarze życia dysponuję ogromnymi możliwościami (Bogactwo i Potęga). Nadwyżki możliwości skutecznie inwestuję w to, co daje największe zyski. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Jesteśmy atrakcyjnym wzorem dla innych. 2.5. Cieszę się doskonałym zdrowiem i witalnością. 2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. 2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. Mam także wspaniałych przyjaciół. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = schemat wyceny -> mogłam go zaraz zastosować do siebie 4b. nastroje = spokój i humor -> więcej i częściej 4c. działania = robiłam prace domowe w klimacie moich głównych wartości -> zawsze tak działam 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = luźne wątki myślowe o małej jakości -> dostrzegam w zarodku i przemieniam na te najlepsze 5b. emocje = trochę normalnych stanów emocjonalnych -> dla mnie normą jest teraz to co najlepsze 5c. działania = za dużo tępego gapienia się w TV -> nawet jak oglądam telewizję to w sposób, który wzbogaca moje życie 6. Kompetencje = Bardzo sprawnie tworzę pakiet najlepszych strategii i uwarunkowań do realizacji moich celów. 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1143 : Maja 04, 2012, 14:34:10 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.05.02. środa. Energia > 650 POWER Epc = 180%. Ekc 115% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Komentarz do wpisu Marii 2012.05.03. czwartek. Energia > 650 POWER Epc = 180%. Ekc 110% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1144 : Maja 04, 2012, 23:35:48 » |
|
Maria Z. 2012.05.04. Piątek 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 185 wzrost Ekc = 120 wzrost 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (100) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Ekspansja (100) 5. Jedność (100) 6. Tworzenie (100) 7. Wdzięczność Dobrze jest kiedy Potęga wyrasta z Miłości. Miłość nie powinna być słaba. ma tak dużo do zrobienia. Cieszy mnie ta zmiana w wartościach. musiałam przekroczyć jakiś próg rozwoju skoro wartości się przetasowały. Tak mi się bardziej podobają. 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Wydobywam maksimum z każdej jego chwili. Jeśli czegoś nie mam to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. Osiągam wspaniałe rezultaty. 2.3. W każdym istotnym obszarze mojego życia dysponuję ogromnymi nadwyżkami możliwości (Bogactwo i Power). Nadwyżki te bardzo korzystnie inwestuję. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Jesteśmy atrakcyjnym wzorem do naśladowania. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie. 2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem, witalnością i młodzieńczą energią. 2.7. Żyję we wspaniałym partnerskim związku, mam świetnych przyjaciół. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = dużo trafnych uwag przy negocjacjach -> mogłam obdarzyć moje myśli większą siłą i spokojem. 4b. nastroje = spokoju i zdecydowania -> oba nastroje mogły być większe 4c. działania = dobre negocjacje -> zamiast je odkładać obdarzam je moją odpowiedzialnością i dbam o to, by dobrze dojrzewały 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = luźne myśli o małej użyteczności -> natychmiast dostrzegam myśli, które zaniżają jakość mojego życia i opóźniają realizację celów 5b. emocje = znużenie i trochę irytacji -> zregenerowałam krótkim snem w trakcie dnia 5c. działania = za mało ćwiczyłam -> ćwiczę w sposób, który nie cieszy i rozwija 6. Kompetencje = Bardzo sprawnie buduję pakiet kompetencji i uwarunkowań, które zapewniają mi pasmo sukcesów. 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1145 : Maja 04, 2012, 23:43:38 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.05.03. czwartek. Energia > 650 POWER Epc = 185%. Ekc 120% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Ładnie wzrosło!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1146 : Maja 06, 2012, 08:44:29 » |
|
Maria Z. 2012.05.05. Sobota 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 185 Ekc = 120 bez zmian 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (100) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Ekspansja (100) 5. Tworzenie (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) Od kiedy zaczęłam porzadnie ćwiczyć wartości następują duże zmiany w moim ich rozumieniu i ich wpływie na moje życie. Trening Miłości sposwodował, że zaczęłam inaczej dbać o siebie i swoje życie. Kiedy dbamo siebie z Miłością to zmiany robią się głębsze, bardziej oczywiste i naturalne. Mają też inną siłę. Żaczynam stopniowo rozumieć, co Kazik mieła na myśli mówiąc, że "Miłość ma ogromna siłę". Rzecywiście ogromną. Kiedy stosuję Miłość odpadają wszelkie wątpliwości czy sobie dam radę, czy znajdę właściwwe rozwiązania, itp. Ten rozdzaj nastawienie wymiata wszelkie przeszkody. Jest potężny a jednocześnie miękki i delikatny. Bardzo ciekawe też jest, że wartości, kiedy się je stosuje, odsłaniają wiele prawd o życiu. I wzbogacają się w trakcie ich stosowania. 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym życiem o pełnej jakości we wszystkich ważnych jego obszarach. Z każdej chwili czerpię to, co najcenniejsze. Jeśli czegoś nie mam to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. Osiągam wspaniałe rezultaty. 2.3. Swobodnie dysponuję ogromnymi nadwyżkami możliwości nad moimi potrzebami (Bogactwo i Power). Nadwyżki te bardzo skutecznie inwestuję tam, gdzie dają największe zyski. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Jest wzorem dla innych. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu dla siebie i lepiej się bawię. 2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem i witalnością. 2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. Mam też dużo prawdziwych przyjaciół. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = dobry pomysł z obszaru diagnostyki -> od razu wiem co trzeba wykonać, jest to dla mnie zupełnie jasne. Mam trafny, całościowy obraz sytuacji. 4b. nastroje = dzisiaj czułam wyraźnie w sobie życie -> czuję to cały czas 4c. działania = trafne zakupy -> mam nosa do tego co chcę kupić 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = wypowiedź o ładunku agresji -> spokojnie i jasno prezentuję swoje stanowisko 5b. emocje = znużenie, irytacja -> spokój i stanowczość 5c. działania = brak uwagi na to, co robię -> jestem uważna i lubię ten stan 6. Kompetencje = bardzo skutecznie buduję pakiet zwycięskich kompetencji 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1147 : Maja 06, 2012, 17:54:10 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.05.05. sobota. Energia > 650 POWER Epc = 185%. Ekc 120% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1148 : Maja 06, 2012, 21:50:04 » |
|
Maria Z. 2012.05.06. Niedziela 1. Energia >> 650 poziom POWER Epc = 190 wzrost Ekc = 120 bez zmian 1b.Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (100) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Ekspansja (100) 5. Tworzenie (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) 2. Formuła celu: 2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Z jakżdej jego chwili czerpię to, co najlepsze. Jeśli czegoś nie mam to to tworzę. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. Mam wspaniałe rezultaty. 2.3. W każdym istotnym obszarze mojego życia mam ogromne nadwyżki możliwości nad potrzebami. Nadwyżki te bardzo trafnie inwestuję. 2.4. Nasza firma ma wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabaim, tym lepiej się bawie i mam więcej wolnego czasu dla siebie. 2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i wspaniałą witalnością. 2.7. Żyje we wspanialym, partnerskim związku. Mam wielu prawdziwych przyjaciół. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = przypomniałam sobie o spotkaniu 4b. nastroje = swoboda -> czuję pełną swobodę 4c. działania = dobre zakupy -> zawsze łatwo znajduję to, co jest mi potrzebne 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = trochę mówienia o innych -> o innych mówię z szacunkiem i życzliwością 5b. emocje = lekka niechęć -> rozumiem jej prawdziwe źródła i tym ją leczę 5c. działania = zapomniałam o czymś -> bardzo jasno wiem co mam zrobić 6. Kompetencje = bardzo skutecznie buduję pakiet zwycięskich kompetencji 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1149 : Maja 08, 2012, 21:22:18 » |
|
Komentarz do wpisu Marii 2012.05.06. niedziela. Energia > 650 POWER Epc = 190%. wzrost i gratulacje Ekc 120% Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Silniej angażuj się w działanie. Masz duży i bezpieczny zapas energii potencjalnej.Ekc powinna już wzrosnąć.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
|