>
Czerwca 13, 2025, 22:55:34 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 27 28 [29] 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Maria. przejście od 8 do 30 tys miesięcznie  (Przeczytany 336884 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1400 : Września 27, 2012, 18:33:48 »

Maria Z.
[1-011] 2012.09.26 środa.
1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo
Ep/c= stała
Ek/c= silnie wzrosła

Dzień zarządzania kryzysami. Dwie kryzysowe sutuacje, z kórymi sobie radziłam. Jedna duża i druga mała. Zupełnie dobrze mi poszło. Bardzo dobrze wykonałam prezentację naszych możliwośći dla nowego klienta. Menadżerowie byli na tyle zainteresowani, że nie chcieli się rozejść. Było fajnie. Jednak dzien był dlugi i obciążający. Co chwilę dostawałam kryzysowe telefony i zamiast przerw małam grę na drugim froncie. Zupełnie niezły trening. 

Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Potęga (85)  3. Odpowiedzialność (95)  4. Tworzenie (100)  5. Ekspansja (100)  6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100)
Coraz bardziej czuję odpowiedzialność zawłasne życie. Za to by miało możliwie wysoką jakość i dobrze służyła innym. Takei myślenie powoduje, że czuję się dużo silniejsza.
Mam też coraz większe oparcie w Twórczości. Oznacza to, że mam bardzo duże zaufanie do tego,że nawet jeśli nie mam jeszce rozwiązania to i tak go znajdę. Albo ono znajdzie mnie.

2.Formuła  i model celu:
2.1. jestem SOBĄ najbardziej jak tylko umiem. W oparciu o to tworzę najlepszą wersję życia dla siebie i innych. Szczególnie zwracam uwagę na biznes. 
2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy.
2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromne nadwyżki możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżki te skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom. Pomagamy ludziom osiągać najwyższą jakość Biznesu i życia na jaką ich stać. 
2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą.
2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm.
2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne.  Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
2.8. Moje życie jest super!!!

3. Wykorzystanie dnia = 120%.

4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre
4a. myśli = miałam bardzo dobre sformułowania podczas prezentacji -> zawsze myślę na najwyższym poziomie
4b. stany = spokój i siła w konflikcie i kryzysie -> zawsze dysponuję najbardziej właściwym zestawem stanów 
4c. działania = dobrze działałam w konflikcie i kryzysie -> doskonale rozumiemtakie sytuacje i świetnie sobie z nimi radzę

5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre
5a. myśli = kawałkami mój umysł się rozpraszał -> mamz awsze jasną percepcję
5b. stany = znużenie -> odpoczywałam   
5c. działania = mogłam robić trochę wiecej zasileń -> dbam o swoją optymalną formę

6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1401 : Września 27, 2012, 21:46:30 »

Maria Z.
[1-011] 2012.09.27 czwartek.
Ep/c= silnie wzrosła
Ek/c= troszkę wzrosła

Nie wyspałam się niestety. I biorąc pod uwagę ten fakt to bardzo dobrze działam. Chociaż bez lekkości i pewnej części swobody. Wykonałam dobrą pracę z klientem i poprowadziłam następny kawałek trudnych negocjacji. Analizy, które wykonałam pokazują, że jest dużo lepiej i może nawet będzie lepiej dzięki temu konfliktowi niż bez niego. Jak śpiewał Niemen „Dziwny jest ten świat …”

Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Potęga (85)  3. Odpowiedzialność (95)  4. Tworzenie (100)  5. Ekspansja (100)  6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100)

2.Formuła  i model celu:
2.1. jestem SOBĄ najbardziej jak tylko umiem. W oparciu o to tworzę najlepszą wersję życia dla siebie i innych. Szczególnie zwracam uwagę na biznes. 
2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy.
2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromne nadwyżki możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżki te skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom. Pomagamy ludziom osiągać najwyższą jakość Biznesu i życia na jaką ich stać. 
2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą.
2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm.
2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne.  Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.

4a. myśli = dobrze myślałam pomimo małej ilości snu. -> myślę jasno i prezyzyjnie w każdych warunkach
4b. stany = spokój i życzliwość wobec trudności i ludzi, którzy się do tego przyczyniali
4c. działania = fajne zakupy zrobiłam -> mam dobra rękę do zakupów

5a. myśli = zauważyłam, że kiedy za bardzo chcę się dogadać, to moje stanowisko słabnie -> myślę w pełni autonomicznie
5b. stany = braksnu -> dzisiej kładę sie wcześniej     
5c. działania = mogłam jeść uważnie -> także jedzenie traktję z uwagą

6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1402 : Września 27, 2012, 22:13:47 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.09.26 środa.

Energia sprawcza = poziom Bogactwo
Ep/c= stała (+1.500)
Ek/c= zmiana (+500)

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.09.27 czwartek.

Ep/c= stała (+1.500)
Ek/c= zmiana (+150)

Bardzo silny wzrost energii. Gratuluję.

Pozdrawiam

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1403 : Września 29, 2012, 15:02:47 »

Maria Z.
[1-011] 2012.09.28 piątek .
Ep/c= silnie wzrosła
Ek/c= silnie wzrosła

Spędziłam fajny dzień na zakupach i przyjemnościach.
Do tego co jakiś czas dalej rozgrywałam ciągnący się jeszcze projekt z jego naięciami i dylematami. Jednak rozbiłąm to spokojnie a nawet z przyjemnością.

Moje wartości:

2.Formuła  i model celu:

4a. myśli = dobrze i jasno myślałam, miałam dużo celnych i błyskotliwych sformułowań -> zawszemyślę na najwyższym poziomie jakości
4b. stany = spokój i dystans do pojawiających się zakłuceń w projekcie
4c. działania = fajne zakupy zrobiłam -> mam dobrą rękę do zakupów 

5a. myśli = zauważałąm swoje słabości przy mini negocjacjach, które co jakiś czas prowadziałam -> rozpoznaję czego mi brakuje do pełnego i swobodnie osiąganego sukcesu ->
5b. stany = zmęczenie -> odpoczywałam     
5c. działania = przez chwilę zagapiłam się i mogłam się spóźnić na spotkanie -> zawsze mam jasny obraz sytuacji

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1404 : Września 29, 2012, 22:48:03 »

Maria Z.
[1-011] 2012.09.29 sobota.
Ep/c= silnie wzrosła
Ek/c= silnie wzrosła

Dzień pełen pracy analitycznej. Robię nowe rzeczy i jeszcze nie umiem rozpoznać ile pracy to wymaga. Ale przaca jest ciekawa i użyteczna. Zapomniałam przy niej niestety o tym by sposób pracy przynosił mi zwrost formy. A pomimo to moja forma wzrosła silnie. Jutro będę uważać na swój sposób pracy.

Moje wartości:

2.Formuła  i model celu:

4a. myśli = wyciągałam dobre wnioski odnoścnie uwarunkoań klienta -> zawsze myślę na najwyższym poziomie jakości 
4b. stany = spokój i siła -> mogłam częściej zwracać uwagę na moją formę
4c. działania = zrobiłam sporo roboty -> mogłam się przy tym lepiej bawić

5a. myśli = chwilowe dryfy myśli -> urzymuję jasny i czysty umysł
5b. stany = zmęczenie i senność -> stosowałam krótkie wypoczynki     
5c. działania = mogłam jasno komunikować to,że mam mało czasu na rozmowę

6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1405 : Września 29, 2012, 23:20:27 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.09.28 piątek.

Ep/c= stała (+1.000)
Ek/c= zmiana (+900)

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.09.29 sobota.

Ep/c= stała (+1.000)
Ek/c= zmiana (+1.450)

Bardzo dobrze ci idzie
Pozdrawiam

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1406 : Września 30, 2012, 22:31:59 »

Maria Z.
[1-011] 2012.09.30 niedziela.
Ep/c= silnie wzrosła
Ek/c= silnie wzrosła

Dużo odpoczywałam. Byłam z przyjaciółmi w terenie. Zrobiliśmy sobie wypad rowerami co bardzo lubię. Pogoda super i bardzo fajne towarzystwo. Należało mi się to od dawna.

Moje wartości:

2.Formuła  i model celu:

4a. myśli = miałam dobre uwagi podczas rozmowy -> zawsze myślę na najwyższej jakości 
4b. stany = spokój, pogoda ducha -> zawsze dysponuję najlepszym zestawem stanów
4c. działania = odpoczęłam -> jest tak jak ma być, może byłoby lepiej kiedy miała bym więcej uwagi na to, co się dzieje

5a. myśli = chwilowe dryfy myśli -> urzymuję jasny i czysty umysł
5b. stany = zareagowałam zdenerowwaniem na uporczywe przeszkadzanie -> mam duże bufory wygody w relacjach z otoczeniem     
5c. działania = mogłam być bardziej wybudzona podczas dnia -> jestem uważna i mam czysty i jasny umysł

6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1407 : Września 30, 2012, 22:48:41 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.09.30 niedziela.

Ep/c= stała (+2.000)
Ek/c= zmiana (+2.000)

Wspaniały przyrost energii. Najlepszy jaki miałaś do tej pory Smiley

Pozdrawiam

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1408 : Października 01, 2012, 22:07:49 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.01 poniedziałek.
Ep/c= wzrosła
Ek/c= stała

Dzisiaj dużo pracowałam nad raportem.

Moje wartości:

2.Formuła  i model celu:

4a. myśli = znalażłam ciekawe i użyteczne rozwiązanie -> zawsze myślę na najwyższym poziomie   
4b. stany = spokój, pogoda ducha -> korzystam na codzień z jajbardziej odpowiednich pakietów emocji
4c. działania = dużo zrobiłam w tym jedną nową dla mnie analizę->  robię analizy  lekko i swobodnie

5a. myśli = pod wieczór zmęczenie -> na bierząco dostrzegam kiedy słabnie mi umysł i regeneruję się
5b. stany = nieuprzejmie zareagowłam ->dbam o taka forme, która daje swobodę zachowania   
5c. działania = mogłam częciej robić przerwy -> cały czas dbam o formę

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1409 : Października 01, 2012, 23:05:59 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.01 niedziela.

Ep/c= stała (+1.000)
Ek/c= zmiana (+0)

Pozdrawiam

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1410 : Października 02, 2012, 23:45:37 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.02 wtorek.
Ep/c= wzrosła
Ek/c= ezrosła

Dzisiaj dużo pracowałam nad raportem.

Moje wartości:
Postanowiłam, że nie bedę mało uważnie przepisywać tego co było napisane w poprzednim dniu. Jeśli tego dnia nie dałam rady popracowć porządnie z wartościami czy celami, to nie będę tu kopiowała starej wersji.

2.Formuła  i model celu:

4a. myśli = znalazłam kilka dobrych rozwiązań -> zawsze myślę na najwyższym poziomie
4b. stany = spokój, siła, precyzja -> zawsze dzłam w oparciu o najlepszy pakiet stanów
4c. działania = dużo systematycznej pracy pomimo tego, że trochę mi przeszkadzali

5a. myśli = lekkie wkurzenie namolnym pracownikiem -> działm zachowując wysoką klasę
5b. stany = troche niepokoju -> rozpuszczałąm go w polu zasobów   
5c. działania = mogłam więcej dbać o energię -> pozwalam sobie na pełenprzepływ sił witalnych

6. Kompetencje = Rosnę na każdym zdarzeniu. 

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1411 : Października 04, 2012, 23:34:38 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.02 wtorek.

Ep/c= stała (+5.000)
Ek/c= zmiana (+5.500)

To jest ogromny skok w górę. Gratulacje.

Pozdrawiam
Kazik

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1412 : Października 05, 2012, 07:08:33 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.04 czwartek.
Ep/c= wzrosła
Ek/c= wzrosła

Mam teraz bardzo dużo pracy. Nowej, bardzo ciekawej i z ogromnymi perspektywami. Uczę się w dużym stopniu jak się to robi. Oznacza to jednak także duże zmęczenie i dużo czasu, który w to angażuję.

Moje wartości:
1. Miłość  2. Potęga  3. Spokój  4. Cierpliwość  5. Ciekawość  6. Jedność  7 Wdzięczność
Zmieniły mi się wartości. Jest też lepiej, kiedy nie kopiuję niczego, tylko piszę za każdym razem od nowa.

2.Formuła  i model celu:
Moje życie i biznes mają najwyższą jakość. Świetnie się tym bawię.

4a. myśli = miałam bardzo trafne sformułowania przy rozmowach consultingowych -> zawsze myślę z najwyższą jakością
4b. stany = spokój i siła -> dokładam jeszcze Miłość w relacjach z innymi
4c. działania = odpoczęłam sobie w dobrym hotelu -> dbam o siebie na bieżąco

5a. myśli =oglądałam telewizję -> lepiej by było aktywnie oczyścić zmęczenie
5b. stany = otępiające gapienie się w TV -> wybieram bezpośrednie dbanie o siebie 
5c. działania = nie odwołałam rezerwacji -> dbam także o detale

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1413 : Października 05, 2012, 21:37:46 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.05 piątek.
Ep/c= wzrosła
Ek/c= trochę spadłą

Jeszcze kilka dni intensywnej pracy w terenie i będę mogła wrócić do domu. Z jednej stronie ten objazd po nowych klientach jest bardzo użyteczny, z drugiej to jest bardzo intensywne zajęcie. Doszłam do wniosku, że mogę to robić z dużo mniejszym wysiłkiem i większym efektem. Popracuję nad taką przemianą stylu pracy. To z pewnościa doda jej duzo więcej wdzięku.

Moje wartości:
1. Miłość 2. Potęga  3. Cierpliwość  4. Ekspansja  5. Lekkość 6. Jedność 7. Wzięczność

2.Formuła  i model celu:
Moje życie, w tym biznes są najwyższej jakości.

4a. myśli = wykonałam trafne analizy -> zawsze myślę z najwyższą jakością 
4b. stany = spokój -> uruchamiam pełen pakiet stanów
4c. działania = zrobiłam sobie relaks -> cały czas dbam o siebie

5a. myśli = częściowo nietrafnie przewidziałąm sytuację -> rozumiem jakiej klasy są moje hipotezy
5b. stany = zmęczenie -> odpoczywałam 
5c. działania = za mało życzliwości -> autentycznie dbam o innych

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1414 : Października 05, 2012, 22:24:12 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.04 czwartek.

Ep/c= stała (+5.000)
Ek/c= zmiana (+2.000)

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.05 piątek.

Ep/c= stała (+2.000)
Ek/c= zmiana (-500)

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1415 : Października 06, 2012, 22:33:27 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.06 sobota.
1. Poziom energii sprawczej = Power
Ep/c= wzrosła
Ek/c= trochę spadłą

Dzisiaj spokojna praca i widokinajej zakończenie. Chyba dam radę zakończyć raport w poniedziałek. Sporo pracowałam i trochę ćwiczyłam.

Moje wartości:
1.Miłość  2. Potęga  3. Wdzięczność  4. Radość  5. Jedność  6. Rozmach  7. Szczęście

2.Formuła  i model celu:
Moje życie ma najwyższą jakość. W szczególnośći dotyczy to także biznesów, które robię.

4a. myśli = taafny ciąg myślenia przy projekcie -> zawsze myślę z najwyższą jakością   
4b. stany = spokój i siła -> zwobodnie dysponuję najbardziej potrzebnymi mi stanami
4c. działania = spokojnie i systematycznie robię raport -> zawsze działąm na najwyższym poziomie jakości

5a. myśli = kilka mało życzliwych myśli -> moje myślenie jest wypełnione miłością i ma najwyższą jakość
5b. stany = znużenie -> odpoczywałam 
5c. działania = za mało ruchu -> więcej ćwiczę

6. Kompetencje = Rosnę dzięki każdej sytuacji.

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1416 : Października 06, 2012, 22:50:47 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.06 sobota.

Ep/c= stała (+)
Ek/c= zmiana (+1.500)

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1417 : Października 08, 2012, 08:52:59 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.07 niedziela.
Ep/c= spadła
Ek/c= silnie wzrosła

Ciąg dalszy pisania raportów. Tym razem jestem podwykonawcą w pracy, którą firmuje inny podmiot i uczę się pokory. To co lubię czyli prostota zupełnie odpada. Myślę, że ten trening choć trudny gdzieś mi się jeszcze przyda.

Moje wartości:
1. Miłość  2. Potęga  3. Ekspansja  4. Odpowiedzialność  5. Lekkość  6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Moje życie ma najwyższą jakość. Ze szczególnym uwzględnieniem biznesu.

4a. myśli = dużo trafnych odkryć -> zawsze myślę na najwyższym poziomie   
4b. stany = spokój, siła, humor -> zawsze operuję jajlepszym zestawem nastawień 
4c. działania = cały dzień pisałam raport -> mogłam częściej robić mikroprzerwy

5a. myśli = chwile bez dobrej uwagi -> dałam się zaskoczyć, cały czas mam jasny uważny umysł 
5b. stany = zdenerwowanie -> pilnuję tego by mieć rezerwę możliwości
5c. działania = za mało ćwiczeń -> w przerwach ćwiczę

6. Kompetencje = Bardzo szybkorowijam swoje możliwości.Korzystam z każdej sytuacji.
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1418 : Października 08, 2012, 22:03:18 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.08 poniedziałek.
Ep/c= wzrosła
Ek/c= trochę wzrosła

Dzisiaj załatwiałam trochę nagłych spraw i tylko trochę rozbiłam analizy sytuacji klientów. W sumie dzień załątwienia wielu spraw i szybko zmieniających się priorytetów. Pod wieczór wreszcie w spokoju mogłam się przyjrzeć nowemu klientowi. Wykryłam obszar, który jest dla niego potencjalnie wartościowy.

Moje wartości:
1. Miłość  2. Potęga  3. Cierpliwość  4. Rozmach  5. Szczęście  6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Moje życie ma najwyższą jakość. Dotyczy to szczególnie biznesu.

4a. myśli = trafne odkrycie potrzeb klienta ->zawsze myślę na najwyższym poziomie jakości   
4b. stany = spospokój, siła, radość -> zawsze używam najbardziej potrzebnych mi stanów
4c. działania = odpoczynki w chwilach zmęczenia -> zawsze robię to co daje największy przytost wartości

5a. myśli = spadki jasnośći myślenia -> koryguję poprzez wzrost zasobów   
5b. stany = zaniepokojenie -> zwięszam pole zasobów 
5c. działania = zagapiłąm się -> pilnujęram czasowych moich działań

6. Kompetencje = Rozwijam się dzięki każdej sytuacji
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1419 : Października 08, 2012, 22:51:23 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.07 niedziela.

Ep/c= zmalała (-500)
Ek/c= silnie wzrosła (+4.000)

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.08 poniedziałek.

Ep/c= wzrosła (+1.500)
Ek/c= wzrosła (+500)

Bardzo dobrze idziesz do przodu. Co najważniejsze równo i systematycznie. Jesteś już blisko progu formy, która daje przełom.

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1420 : Października 09, 2012, 22:22:23 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.09 wtorek.
Ep/c= wzrosła
Ek/c= trochę wzrosła

Mam dużo pracy. W czasie dnia duża praca z klientem a wieczorem analizy. Trochę za dużo. Ratuje mnie dobra praca z moją formą. Docelowo jednak nie chcę tak pracować. Czuję zmęczenie i pójdę dzisiaj wcześniej spać.

Moje wartości:
1. Miłość  2. Potęga 3. Rozmach 4. Odpowiedzialność  5. Lekkość 6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Wybieram najlepsze wariany życia w tym także biznesu.

4a. myśli = przemyślenia odnośnie sytuacji klienta -> zawsze myślę na najwyższym poziomie jakości
4b. stany = sokój, życzliwość, siła -> używam najlepszego zestawu potrzebnych mi stanów
4c. działania = robiłam sobie przerwy na regenerację -> dbam o siebie i swoją formę

5a. myśli = spadkiuwagiz błądzącymi myślami -> takie sytaucję traktuję jako sygnał do podwyższania formy
5b. stany = znużenia -> odpoczywałam   
5c. działania = zjadłam obiad słabej jakości -> uważam na to, co jem

6. Kompetencje = Rosnę w każdej sytuacji
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1421 : Października 09, 2012, 22:31:46 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.09 wtorek.

Ep/c= wzrosła (+1.00)
Ek/c= wzrosła (+0)

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1422 : Października 10, 2012, 22:02:27 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.010 wtorek.
Ep/c= wzrosła silnie 
Ek/c= wzrosła

Dalej zasuwam. Jednak juz się nie zmuszam do zbyt dużego wysiłku,tak jak dawniej. Dbam o siebie i wsoją formę.

Moje wartości:
1. Miłość 2. Rozmach  3. Potęga  4. Swoboda  5. Kreacja  6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Moje życie ma najwyższą jakość. Dbam o to we wszystkim co robię.

4a. myśli = Wpadłam na pomysł potrzebnej analizy -> myślę na najwyższym poziomie jakości
4b. stany = spokój, życzliwość,humor -> zawsze generuję i używam najlepsze pakiety nastawień
4c. działania = pracowałam i odpoczywałam -> pracując dbam o siebie

5a. myśli = trochę zgryźliwości -> zamieniam na zrozumienie i życzliwość 
5b. stany = zmęczenia -> odpoczywałam   
5c. działania = za dużo kawy -> zamieniam na wodę i soki

6. Kompetencje = roznę i rozwijam się w każdych okolicznościach 

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1423 : Października 10, 2012, 22:29:20 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.10 sroda.

Ep/c= wzrosła (+4.000)
Ek/c= wzrosła (+1.000)

Bardzo ładny skok w górę Smiley

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1424 : Października 11, 2012, 23:28:27 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.011 czwartek.
Ep/c= wzrosła silnie 
Ek/c= wzrosła silnie

Już kończę projekt. Mam trochę luzu wychodziłam nawet pobiegać i poszłam na masaż.

Moje wartości:
1. Miłość 2. Ekspansja  3. Potęga 4. Swoboda  5. Kreacja  6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Moje życie ma najwyższą jakość. Biznes, kóry robię także.

4a. myśli = Kilka dobrych pomysłów w rozmowie z klientem -> moje myśli mają najwyższą jakość
4b. stany = życzliwość, humor -> generuję stany o najwyższej użyteczności
4c. działania = pożyteczne spokanie biznesowe -> dbam o wysoką jakość relacji

5a. myśli = zagapiłam się -> uważam na to, co się dzieje
5b. stany = zmęczenie -> mogłam się lepiej regenerować 
5c. działania = za bardzo się zaangażowałam w rozmowę -> dbam o ciągłe czeropanie z pola zasobów

6. Kompetencje = w każdych okolicznośćiach rosnę i rozwijam się

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1425 : Października 12, 2012, 15:09:03 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.11 czwartek.

Ep/c= wzrosła (+2.000)
Ek/c= wzrosła (+4.000)

Rewelacyjny przyrost.
Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1426 : Października 12, 2012, 22:39:07 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.012 piątek.
Ep/c= wzrosła   
Ek/c= wzrosła 

Miałam cały dzień na odpoczyneki swobodne bycie. I to mi się bardzo przydało. Za każdym razem jak moja energia idzie silnie do góry to organizm potrzebuje czasu aby się do tego dostosować. Wychodzą też ze mnie wtedy stare i niepotrzebne już myśli i emocje. I tojest naprawdę porządna praca. Tak więc pomimo zewnętrznego luzu był to wewnętrznie bardzo pracowity dzień. Jednocześnie czuję wzrost siły i nowe możliwości.

Moje wartości:
1. Miłość  2. Zecydowanie  3. Potęga  4. rozmach  5. Lekkość 6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Moje życie ma najwyższą jakość. To co robię w biznesie także.

4a. myśli = bardzo jasno myślałam w trudnej sytuacji -> zawsze myślę jasno i precyzyjnie 
4b. stany = spokój, wola walki, swoboda -> zawsze operuję najlepszymzestawem stanów   
4c. działania = odpoczywałam -> traktuję siebienaprawdę dobrze

5a. myśli = dużo myśłi nieskiej jakości wychodziło z mojego umysłu -> rozpoznawałam ich ograniczenia i oczyszczałam z życzliwym dystansem, nawet fajnie mi to szło
5b. stany = fale zmęczenia -> odpoczywałam rozumiejąc skąd się biorą
5c. działania = za szybko chciałam pracować -> odpoczywam aż odpoczne

6. Kompetencje = zawsze i w każdych okolicznośćiach rozwijam się
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1427 : Października 12, 2012, 22:49:37 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.12 piątek.

Ep/c= wzrosła (+1.500)
Ek/c= wzrosła (+1.200)

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1428 : Października 14, 2012, 00:14:07 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.13 sobota.
Ep/c= wzrosła  silnie 
Ek/c= wzrosła  silnie

Drugi dzień dużej pracy nad oczyszczaniem przeszkód. Ciekawe co będzie kiedy skończę?

Moje wartości:
1. Miłość  2. Rozmach  3. Potęga  4. Lekkość/swoboda  5. Tworzenie  6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Moje życie ma najwyższą jakość. Tak samo i biznes, który robię.

4a. myśli = spokojny dystans wobec myśli, które odchodziły -> wszystko co myśłę ma najwyższą jakość, cała reszta odchodzi
4b. stany = spokój i życzliwość wobec zmian, które dokonuję -> żyję i działam w oparciu o najlepze pakiety emicji i stanów
4c. działania = odpoczywałam kiedy tylko poczułam taką potrzebę -> traktuję z miłością i rozwagą potrzeby mojego ciała

5a. myśli = stare wzory myślowe odchodziły dziasiaj w dużej ilości -> pilnowałam aby zachować wysoką formę i dystans
5b. stany = dużo zmęczenia odchodziło -> to co stare odchodzi zostawiając przestrzeń na nowe i dużo lepsze rozwiązania
5c. działania = dałam się sprowokoać i niepotrzebnie się zdenerwowałam -> dbam o taką formę, w której jestem silna

6. Kompetencje = wykorzystuję każde okolizcności do dalszego rozwoju
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1429 : Października 14, 2012, 00:33:17 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.13 sobota.

Ep/c= wzrosła bardzo silnie
Ek/c= wzrosła bardzo silnie

1. Kończę podawać przyrosty w liczbach dla tego wątku.
2. Przy takich silnych przyrostach energii dużo się w człowieku zmienia i trzeba mieć czas na dobry wypoczynek.

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1430 : Października 14, 2012, 22:39:03 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.14 niedziela.
Ep/c= wzrosła  bardzo silnie 
Ek/c= wzrosła  bardzo silnie

Dzisiaj się porządnie wyspałam i wypoczęłam. Moje samopoczucie wróciło do normy. Ogranizm nadgonił i zdążyła się dopasawać do nagłych przyrostów energii. Teraz idzie to już coraz szybciej. Ciekawa jestem jakie przełożenie ma mój przyrost mocy na działania zawodowe. To że je ułatwia jest dla mnie oczywiste. Ciekawa jestem konkretów.

Moje wartości:
1.Miłość 2. Rozmach 3. Potęga  4. Zdrowie 5. Lekkość  6.Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Moje życie ma najwyższą jakość. Dbam o to by tak było zawsze.

4a. myśli = dobry ciąg myślenia w rozmowie -> zawsze myślę na najwyższym poziomie jakości
4b. stany = spokój, humor, siła -> działam zawsze w oparciu o najlepsze zestawy nastawień 
4c. działania = dałam sobie sporo luzu -> dbam o swoje potrzeby

5a. myśli = zapomniałam  o zapłąceniu zaległego rachunku -> ograniam wszystko co ważne
5b. stany = lekki niepokój -> w polu dobrobytu się rozwiał
5c. działania = mogłam więcej poświczyć -> dbam o formę

6. Kompetencje = w każdej sytuacji korzystamze wszystkiego co ona w sobie niesie.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1431 : Października 14, 2012, 22:57:58 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.14 niedziela.

Ep/c= wzrosła bardzo silnie

Gratulacje idziesz jak burza.

Twój sukces zawodowy: Etap I.  Etap II. Etap III.
Cele EI = 100
Intencje EI = 100
Energia = 100+
Swoboda = 90 (s80)
Zasoby = 80 (s80)
Strategie = 90 (s80)
Sytuacja sprzyja na 90
Potrzebny ci czas +80 -20

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1432 : Października 15, 2012, 21:32:13 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.15 poniedziałek.
Ep/c= wzrosła   
Ek/c= wzrosła silnie

Spokojna i wytrwała praca. Trochę ruchu. Po tych ostatnich silnych wzrostach energii jakoś inaczej się czuję. Tak jakby w środku gromadziło mi się coś bardzo silnego i solidnego.

Moje wartości:

2.Formuła  i model celu:

4a. myśli = sprawnie myślałam przy pisaniu raportu -> moje myśli mają najwyższą jakość
4b. stany = spokój, humor, życzliwość -> zamiast życzliwości wybieram miłość 
4c. działania = zrobiłam lwią część raportu -> robię to co daje największe efekty

5a. myśli = lekkie osłabienia uwagi -> odpoczywałam 
5b. stany = nieotrzebnie zareagowałam nerwowo -> wybieram spokój i życzliwy dystans 
5c. działania = mogłam jeść uważnie -> jem z pełną świadomością

6. Kompetencje = korzystam zkażdej chwili mojego życia
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1433 : Października 15, 2012, 22:18:01 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.15 poniedziałek.

Ep/c= wzrosła silnie

c.d. gratulacji

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1434 : Października 17, 2012, 17:53:27 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.16 wtorek.
Ep/c= wzrosła silnie
Ek/c= spadła troszkę chyba? 

Fajny towarzyski dzień. Dużo spotkań i przyjemności. Włóczyliśmy się po mieście i ćwiczyliśmy intensywne życie towarzyskie i dobre jedzenie. Co jakiś czas robimy sobie takie wypady. Bardzo je lubię.

Moje wartości:

2.Formuła  i model celu:

4a. myśli = Miałam dużo celnych powiedzeń. -> trafiam myślą w samo sedno sprawy
4b. stany = Życzliwość i moc -> uruchamiam także miłość w tym co robię
4c. działania = Odpoczywałam w doborowym towarzystwie -> spędzam więcej czasu z przyjaciółmi

5a. myśli = Momenty spadku jasności myślenia -> kiedy nie myślę jasno to chociaż o tym wiem 
5b. stany = Zmęczenie -> wypoczywałam   
5c. działania = Mogłam sobie pozwolić na bliższy kontakt -> realizuję się w kontaktach z pełną swobodą i bezpieczeństwem 

6. Kompetencje = korzystam z każdej chwili mojego życia
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1435 : Października 17, 2012, 22:04:18 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.17 środa.
Ep/c= wzrosła
Ek/c= wzrosła 

Dziń podróży. Pojechałyśmy do fajnego ośrodka. Kilka przyjaciółek i sporo czasu dla siebie w komfortowych warunkach.
Przy okazji przerabiam stare braki w ugruntowaniu. Rozpoznaję już zazwyczaj kiedy wychodzą stare uwarunkowania, które trzeba pożegnać i usunąć. Po taki procesach kawałek życia staje się prostszy i latwiejszy.

Moje wartości:
1. Miłość 2. Potęga  3. Rozmach 4. Lekkość/ swpboda  5. Tworzenie  5. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Moje życie ma najwyższą wartość

4a. myśli = wpadłam na ciekawy pomysł biznesu, który da też dobre wejście na rynek i co najlepsze jeszcze sprawdziłąm jego użyteczność zamiast się tylko zachwycić -> możliwie szybkoweryfikuje użyteczność idei
4b. stany = siła i zdecydowanie -> dadaję jeszcze miłość
4c. działania = zakończyłam duży kawałek raportu -> robię to co najbardziej warto zrobić

5a. myśli = błąkające się myśli -> wychwytywałąm i wracałam do formy 
5b. stany = zmieszanie -> obserwowałam życzliwie
5c. działania = jadłam nie do końca uwżnie -> obdarzam uwagą całe moje życie 

6. Kompetencje = doskonale wykorzystuję każdą chwilę
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1436 : Października 17, 2012, 22:32:02 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.16 wtorek.

Ep/c= wzrosła
Ek/c= spadła

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.17 środa.

Ep/c= wzrosła
Ek/c= wzrosła

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1437 : Października 19, 2012, 16:07:57 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.18 czwartek.
Ep/c= wzrosła
Ek/c= wzrosła 

Fajny hotelik, dużo świeżego powietrza. Okolica śliczna. Warto było wyjechać.

Moje wartości:
1.Miłość  2. Potęga  3. Rozmach  4. Lekkość  5. Dobro 6. Jedność  7. Wdzieczność

2.Formuła  i model celu:
Mojeżycie ma najwyższą jakość i wszystko co w nim robię sięga takich standardów. 

4a. myśli = miałam dobry pomysł ze zmianą logiki wystąpienia -> myślę na najwyższym poziomie jakości
4b. stany = homor, bliskość -> działam w oparciu o najlepsze pakiety nastawień
4c. działania = dużo ruchu w pięknych plenerach -> dbam o jakość tego co robię 

5a. myśli = złośliwe komentarze w myślach -> niepotrzebnie, zamieniam na życzliwość   
5b. stany = lkka obawa -> uszanwałam a obawa znikła 
5c. działania = zapomniałam oddać żelazka -> zachowję uważny mysł

6. Kompetencje = w pełni wykorzystuję potencjał każdej chwili i sytuacji 
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1438 : Października 19, 2012, 22:50:50 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.19 piątek .
Ep/c= wzrosła
Ek/c= wzrosła 

Ostatni dzień laby i jutro wracamy. Na szczęśćie pogoda nam sprzyja.

Moje wartości:
1. Miłość  2. Detegminacja  3. Power 4. Rozmach  5. Swoboda  6. Jedność  7. Wdzieczność 

2.Formuła  i model celu:
Moje życie ma najwyższą jakość.   

4a. myśli = pomyślałam przed rozmową -> ważne działąnia poprzedzam przygotowaniem 
4b. stany = swoboda -> mogłam uruchomić jeszcze akceptację i miłość
4c. działania = ranne spotkanie -> mogłam być bardziej przytomna

5a. myśli = Huh?   
5b. stany = trochę obaw, które się pojawiły po spotkaniu -> pozwoliłam im istnieć w polu zasobów 
5c. działania = niepotrzebnie się zdenerwowałam -> zachowuję spokój i dystans

6. Kompetencje = w każdej sytuacji korzystam z tego co jest i tworzę to, czego potrzebuję
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1439 : Października 19, 2012, 23:06:03 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.18 czwartek.

Ep/c= wzrosła
Ek/c= spadła trochę

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.19 piątek.

Ep/c= wzrosła
Ek/c= wzrosła

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1440 : Października 20, 2012, 22:35:21 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.20 sobota.
Ep/c= stała
Ek/c= wzrosła 

Pracuję ostatnio pod obciążeniem. Robię to jednak inaczej niż dawniej kiedy uparcie parłam do przodu ignorując moje opory wewnętrzne, zmęczenie itp.  – ponieważ nie bardzo wiedziałam co z nimi robić. Także opory zewnętrzne traktowałam jako coś, co jest przeciwko mnie. Teraz jest inaczej. Od kiedy w trakcie tego treningu dostałam sposoby radzenia sobie z tym co wewnątrz i z tym co na zewnątrz pojawiające się przeszkody traktuję jako wskazówki korekcyjne do strategii działania. To jest bardzo duża zmiana w moim podejściu do sukcesu. Zamiast walczyć lub ignorować korzystam z tego co jak dawniej uważałam mi "przeszkadza".

Moje wartości:
1. Miłość  2. Potęga  3. Radość  4. Ekspansja 5.Swoboda 6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Moje życie ma najwyższą jakość. Cały czas dbam o to, by tak było. 

4a. myśli = sprawnie myślałam podczas pisania -> zawsze myślę w najwyższym standardzie   
4b. stany = swoboda, dbałość -> uruchamiam te nastawienia, które mi są najbardziej potrzebne
4c. działania = dużo zrobiłam -> robię to co najważniejsze 

5a. myśli = troszkę zgryźliwa myśl -> zamieniam na życzliwą   
5b. stany = obawy -> traktuję jako wartościowe sygnały co jeszcze trzeba zrobić   
5c. działania = trochę nieuważnie jadłam -> jem z uwagą

6. Kompetencje = w każdej sytuacji rosnę 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1441 : Października 20, 2012, 23:06:54 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.20 sobota.

Ep/c= spadła
Ek/c= wzrosła

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1442 : Października 21, 2012, 20:47:31 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.21 niedziela.
Ep/c= wzrosła
Ek/c= wzrosła 

Dalej nadrabiam zaległości z dużego projektu, który niespodziewanie sie rozrósł. Wzięłam go na bazie szybkiej, intuicyjnej decyzji. A gdybym spokojnie dokonała trójwarstwej analizy to wiedziała bym wcześniej to, czego dowiaduję sie teraz. Dobra kolejna lekcja żebym stosowała dla siebie te narzędzia analizy sytuacji, ktore stosuję dla moich klientów.

Oprócz tego dzisiaj wyraźnie zauważałam jak poprzwiła się moja zdolność efektywnej pracy w sytuacji ogranizaczeń. Działm dużo sokojniej, efektywniej i bardziej celowo niż otoczenie. Dzięki temu widzę gdzie doszłam. Bo byłam kiedyś tam gdzie są teraz oni.

Moje wartości:
1. Miłość  2. Potęga  3. Lekkość 4. Frajda  5. Wrażliwość  6. Jednosć  7. Wdzieczność

2.Formuła  i model celu:
Żyję tworząc i zachowując najwyższe standardy w najważniejszych obsarach mojego życia.   

4a. myśli = znalazłam dobre rozwiązanie tam gdzie go wcześniej nie widziałam i skończyłąm pracę -> myślę jasno i bardzo precyzyjnie   
4b. stany = zwoboda, spoków, moc -> generuję najbardziej mi potrzebne pakiety nastawień
4c. działania = wyraźnie zaawansowałam zaległą pracę -> pracuję bardzo efektywnie i doskonale się tym i przy tym bawię 

5a. myśli = o trudnościach -> otoczyłam polem zasobów i  pozwoliłam nazmianę, myśl odeszła   
5b. stany = obawy związane z recesją -> j.w. traktuję je także jako wskazówkę co się dzieje u innych i co wart w związku z tym zrobić   
5c. działania = niepotrzebnie naskoczyłam na osobę, która przerzucała na mnie swój niepokój -> koryguję takie działanie spokojnie i życzliwie

6. Kompetencje = w każdej sutuacji rozwijam swoje możliwości 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1443 : Października 21, 2012, 22:01:55 »

Ep/c= wzrosła
Ek/c= wzrosła

Sukces na poziomie 30t
1.   Cele i model sukcesu a90  s80,-
2.   Intencje a95 s90
3.   Energia a100  s90
4.   Swoboda a90  s85
5.   Zasoby a95  s90
6.   Strategie a90  s90
7.   Na ile sytuacja sprzyja a80
8.   Potrzebny potrzebny czas do pełnej realizacji ok. 3 mce   
Masz dobrą sytuację. Idź tak jak idziesz, równym tempem do przodu.

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1444 : Października 22, 2012, 23:32:31 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.21 niedziela.
Ep/c= wzrosła silnie

Cały dzień w domu. Tylko lenistwo i ćwiczenia z naciskiem na ich przyjemność. Chyba gdzieś zagubiłam przyjemność.

Moje wartości:
1. Miłość 2. Potęga  3. Radosna ekspansja  4. Lekkość  5. Wrażliwość  6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Żyję dbając o najwyższy standard życia i biznesu. 

4a. myśli = odbyłam ciekawą rozmowę o przewidywalności zdarzeń -> trafnie rozpoznaję rzeczywistość   
4b. stany = siła, zdecydowanie -> + więcej życzliwości
4c. działania = odpuściłam sobie dzisiaj pracę i dobrze mi to zrobiło -> dbam o siebie

5a. myśli = nie rozpoznałam dobrze sytuacji -> najperw czuję i myślę a następnie działam   
5b. stany = uczucie pretensji -> przetwarzam na wdięczność   
5c. działania = niepotrzebne zakupy -> więcej uwagi 

6. Kompetencje = uczę się w każdej sytuacji 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1445 : Października 22, 2012, 23:51:28 »

Ep/c= wzrosła silnie
Ek/c= wzrosła silnie

Gratulacje za postęp.

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1446 : Października 24, 2012, 01:28:19 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.23 wtorek.
Ep/c= wzrosła troszkę 
Ek/c= wzrosła

Cały dzień w domu. Tylko lenistwo i ćwiczenia z naciskiem na ich przyjemność. Chyba gdzieś zagubiłam przyjemność.

Moje wartości:
1. Miłość 2. Potęga  3. Radosna ekspansja  4. Lekkość  5. Wrażliwość  6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Żyję dbając o najwyższy standard życia i biznesu. 

4a. myśli = rafnie argumentowałam ->  myśle na najwyższym poziomie jakości 
4b. stany = spokój, humor, rozmach  -> dbam o najlepszy zestaw stanów
4c. działania = dokończyłam opracowanie -> robię to, co daj anajwiększe korzyści

5a. myśli = niechętne myśli wobec kooperanta -> wolę życzliwą jasność co do tego jak jest naprawdę
5b. stany = przymulenie pod koniec dnia -> zamieniam na jasność i przytomność   
5c. działania = wątpliwośći co dokierunku -> mam dobre rozeznanie gdzie idę   

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1447 : Października 25, 2012, 17:20:44 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.24 środa.
Ep/c= wzrosła 
Ek/c= wzrosła

Moje wartości:
1. Miłość  2. Ekspansja  3. Potęga 4. Lekkość  5. Uwaga  6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Żyję wybierając najwyższy standard życia.

4a. myśli = miałam dużo trafnych sformułowań -> myślę na najwyższym poziomie jakości
4b. stany = swoboda, siła, spokój -> zasilam swoje działanie najlepszym zestawem stanów
4c. działania = poszłam wcześnie spać -> dbam o swój wypoczynek

5a. myśli = pomysł na roddzaj wypoczynku -> kiedy myślę, to sprawdzam też konsekwencje myśli
5b. stany = zmęczenie -> poszłam wcześniej spać 
5c. działania = Huh?

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1448 : Października 25, 2012, 22:33:43 »

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.23 wtorek.

Ep/c= wzrosła
Ek/c= wzrosła

Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.10.24 środa.

Ep/c= silnie wzrosła
Ek/c= wzrosła

Pozdrawiam
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1449 : Października 25, 2012, 23:12:55 »

Maria Z.
[1-011] 2012.10.25 czwartek.
Ep/c= stała 
Ek/c= stała

Moje wartości:
1. Miłość  2. Ekspansja  3. Potęga 4. Lekkość  5. Uwaga  6. Jedność  7. Wdzięczność

2.Formuła  i model celu:
Żyję wybierając najwyższy standard życia.

4a. myśli = miałam dobry pomysł w rozmowie z klientem -> zawsze myśle na najwyższym poziomie
4b. stany = spokój, humor, siła -> działam w oparciu o najlepszy zestam stanów
4c. działania = szybko złożyłam propozycję -> robię to co daje najlepsze efekty

5a. myśli = mało efektywne myślenie o byle czym -> wszystkie moje myśli budują mój sukces, po to są 
5b. stany = wątpliwości -> dałam sobie czas i się wyjaśniło
5c. działania = mogłam lepiej odpoczywać -> dbam o siebie

6. Kompetencje = korzystam z każdej chwili
Tagi:
Strony: 1 ... 27 28 [29] 30   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!