Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #350 : Marca 17, 2011, 21:59:36 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.16 Środa Energia (średnia) = 120 Efektywność = 120% Model Celu = 120%
Popraw trochę swoje kalibrowanie parametrów. Bardzo się się cieszę, że zmieniasz swoje nastawienie do problemów. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #351 : Marca 17, 2011, 22:06:23 » |
|
2011.03.17 Czwartek Poziom energii = 115 Formuła celu= Działam dbając o możliwie najwyższą jakość zarabiając ponad 30.000 miesięcznie przy ponad 8 dniach wolnych od pracy zawodowej. Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Ważna rozmowa z bliską mi osobą rano. To bardzo ujmujące, że dostaję tyle zaufania i bliskości.
Najlepsze działanie = kilka dobrych rozmów zawodowych. Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = Trochę niepotrzebnej niecierpliwości podczas ważnej rozmowy. Korekta = Temu co ważne daję wystarczającą porcję uwagi.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #352 : Marca 17, 2011, 22:09:32 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.17 Czwartek Energia (średnia) = 120 Efektywność = 120% Model Celu = 120%
Potrzebujesz zwiększyć swój poziom energii powinien już być na poziomie 135%. Zwracaj więcej uwagi na ten aspekt twojego działania i bycia.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #353 : Marca 18, 2011, 08:37:59 » |
|
2011.03.18 Piątek Poziom energii = 110 Formuła celu= Dając sobie i klientom to, co najlepsze zarabiam 30.000 miesięcznie przy ponad 8 dniach wolnych od pracy. Atrakcyjność celu = 120 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Dzisiaj rano ćwiczyłam energię. Kiedy podnosiłam swoją formę pojawiła się myśl: "Trzeba być taką jak wszyscy". Ucieszyłam się, gdyż znalazłam kolejne ograniczające przekonanie, które mnie dzieli od lepszego życia. Jeśli będę taka jak wszyscy to będę też zarabiać jak wszyscy. Na szczęście umiem już sobie radzić z ograniczającymi przekonaniami. To akurat nie było specjalnie silne.
Utknęłam na obecnym poziomie energii = 120 - 130 i nie umiem przejść dalej. Czyżby czekało mnie jeszcze dużo regularnych ćwiczeń. A może to przez ograniczenia, których jeszcze nie usunęłam. Na razie stoję wobec zagadki. O co tu chodzi?I nawet mnie to bawi, takie odkrywanie jak to działa?
Najlepsze działanie = szybko korygowałam swoje działania Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = spokojne działanie, które nie przynosi postępu Korekta = kiedy trzeba działam z pełną dynamiką i impetem
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #354 : Marca 19, 2011, 01:09:06 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.18 Piątek Energia (średnia) = 130 Efektywność = 125% Model Celu = 120%
Bardzo trafne uwagi na temat utknięcia na obecnym poziomie energii. Nie będę ci podpowiadał, sama znajdź przyczynę zatrzymania się na obecnym poziomie. Taki trening rozpoznawania zjawisk bardzo ci się przyda w przyszłości.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #355 : Marca 20, 2011, 00:41:25 » |
|
2011.03.19 Sobota Poziom energii = 105 Formuła celu= Dostarczam klientom najlepsze rozwiązania zarabiając 30.000 przy maksimum 22 dniach pracy. Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Wykonałam trochę ćwiczeń i spore porządki. Zauważyłam, że kiedy sobie coś uporządkuję wewnątrz to przychodzi mi także ochota na porządki.
Najlepsze działanie = dbałam o formę i wypoczynek Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = niepotrzebnie się zdenerwowałam na bliską osobę Korekta = kiedy jestem zmęczona najpierw się regeneruję a potem działam
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #356 : Marca 20, 2011, 00:59:49 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.19 Sobota Energia (średnia) = 105 Efektywność = 115% Model Sukcesu = 85%
Popracuj nad modelem sukcesu. We wpisie u Rafki z dzisiejszego dnia znajdziesz wskazówki.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #357 : Marca 20, 2011, 23:51:29 » |
|
2011.03.20 Niedziela Poziom energii = 105 Formuła celu= Dostarczam klientom najlepsze rozwiązania zarabiając 30.000 przy maksimum 22 dniach pracy. Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Sporo pracy dotyczącej nowych zleceń. Zaczynam odczuwać brak czasu wolnego i czasu na dobrą organizację. Finansowy aspekt celu 30.000 osiągam płacąc za to sporym nakładem pracy. Teraz się koncentruję, na wzroście efektywności zarabiania i 3 krotnym zwiększeniu czasu wolnego. Bardzo tego potrzebuję.
Najlepsze działanie = dobra rozmowa korygująca zachowania pracownika. Spokojna, stanowcza i bez niepotrzebnych nerwów.
Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = dopuściłam do spadku formy, krótkotrwałego, ale zawsze. Korekta = rozpoznaję moją niską formę i zapobiegam jej.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #358 : Marca 21, 2011, 00:03:36 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.20 Niedziela Energia (średnia) = 110 Efektywność = 95% Model Sukcesu = 80%
Spadły ci parametry sukcesu. Może to zmęczenie a może odpadasz. Konieczna jest teraz większa koncentracja na energii i efektywności. Kiedy zwiększysz atrakcyjność celu i poprawisz jego oddziaływanie na ciebie to będzie ci łatwiej.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #359 : Marca 22, 2011, 01:33:22 » |
|
2011.03.21 Poniedziałek Poziom energii = 105 Formuła celu= Poprzez swoją pracę dostarczam najlepsze rozwiązania zarabiając przy tym ponad 30.000 w czasie mniejszym niż 22 dni w miesiącu. Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:
Najlepsze działanie = odpoczęłam po obciążającym dniu
Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = odpuściłam dbanie o formę na rzecz pasywnego odpoczynku Korekta = odpoczywam w możliwie najlepszym stylu.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #360 : Marca 22, 2011, 01:49:21 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.21 Poniedziałek Energia (średnia) = 115 Efektywność = 110%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #361 : Marca 23, 2011, 21:00:30 » |
|
2011.03.22 Wtorek Poziom energii = 110 Formuła celu= Dając i rozwijając to, co najważniejsze zarabiam powyżej 30.000 przy minimum 8 dniach wolnych od pracy. Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 105
Komentarz: Przyszła niespodziewana propozycja pracy. To może być ciekawe zlecenie, jeśli to wygram oczywiście.
Najlepsze działanie = znowu udało mi się porządnie wyspać, to nie jest dla mnie typowe.
Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = pod koniec dnia odpuściłam sobie trochę Korekta = przez cały czas dbam o swoją formę w sposób lekki i skuteczny.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #362 : Marca 23, 2011, 21:34:37 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.22 Wtorek Energia (średnia) = 115 Efektywność = 120%
Popracuj nad tym żeby twój cel silniej działał.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #363 : Marca 23, 2011, 22:24:55 » |
|
2011.03.23 Środa Poziom energii = 110 Formuła celu= Dając i rozwijając to, co najważniejsze zarabiam powyżej 30.000 przy minimum 8 dniach wolnych od pracy. Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Praca z ciekawym klientem.Osiągam dobre efekty. Dbam o to by dawać to co najlepsze.
Najlepsze działanie = Dobrze wstrzeliłam się w potrzeby klienta. Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = dzisiaj nie miałam wyraźnie słabych momentów. Jednak mogłam podnieść energię wyżej choć na chwilę. Korekta = Dbam o formę, która wyraźnie przewyższa potrzeby dnia. Żyję w dobrobycie.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #364 : Marca 23, 2011, 23:24:30 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.23 Środa Energia (średnia) = 115 Efektywność = 115%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #365 : Marca 25, 2011, 18:54:59 » |
|
2011.03.24 Czwartek Poziom energii = 110 Formuła celu= Dając i rozwijając to, co najważniejsze zarabiam powyżej 30.000 przy minimum 8 dniach wolnych od pracy. Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz:
Najlepsze działanie = Kilka razy dobrze wykorzystałam sprzyjające momenty na regenerację sił. Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = mogłam silnie zwiększyć poziom swojej formy, a nie zrobiłam tego opóźniając potrzebny mi przełom w poziomie możliwości Korekta = idę do przodu zachowując dużą dynamikę przyrostu możliwości.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #366 : Marca 25, 2011, 19:16:55 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.24 Czwartek Energia (średnia) = 105 Efektywność = 120% Przebijasz się teraz przez dużą przeszkodę. Widać to po zaniżonym poziomie energii przy dobrym zaangażowaniu. W takich sytuacjach jest bardzo istotne by iść ciągle do przodu, wzmacniać energię i oczyszczać to co stare i powinno już odejść (jednak w dobry sposób).
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #367 : Marca 27, 2011, 00:00:15 » |
|
2011.03.25 Piątek Poziom energii = 110 Formuła celu= Oferuję klientom najlepsze rozwiązania przyjmując wynagrodzenie powyżej 30.000 przy minimum 8 dniach wolnych w miesiącu (I etap) Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz: Rozbudziłam zainteresowanie klienta Najlepsze działanie = dotarłam do potrzeb klienta Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = odpuściłam pod koniec dnia Korekta = cały czas dbam o siebie i otoczenie
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #368 : Marca 27, 2011, 00:23:34 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.25 Piątek Energia (średnia) = 110 Efektywność = 110%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #369 : Marca 27, 2011, 22:01:49 » |
|
2011.03.26 Sobota Poziom energii = 110 Formuła celu= Oferuję klientom najlepsze rozwiązania przyjmując wynagrodzenie powyżej 30.000 przy minimum 8 dniach wolnych w miesiącu (I etap) Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Odmówiłam wykonania pracy, gdyż potrzebuję więcej luzu. Mam poczucie, że zrobiłam dobrze i fajnie się z tym czuję.
Najlepsze działanie = Posiedziałam sobie z przyjemnością na słońcu. Dbanie o siebie w dobrym stylu. Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = dzień praktycznie bez wpadłem. Z rzeczy dobrych za słabo podkręciłam energię. Korekta = jeśli chodzi o swoje dobro idę na całość. Żyję w pełnym dobrobycie.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #370 : Marca 27, 2011, 22:14:27 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.26 Sobota Energia (średnia) = 115% Efektywność = 115%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #371 : Marca 28, 2011, 23:14:32 » |
|
2011.03.27 Niedziela Poziom energii = 110 Formuła celu= Oferuję klientom najlepsze rozwiązania przyjmując wynagrodzenie powyżej 30.000 przy minimum 8 dniach wolnych w miesiącu (I etap) Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Nic specjalnego się nie działo. Miły spokojny dzień.
Najlepsze działanie = sporo sobie poćwiczyłam Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = lekkie zdenerwowanie przy bankomacie Korekta = mam w sobie dużo głębokiego spokoju
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #372 : Marca 28, 2011, 23:32:33 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.27 Niedziela Energia (średnia) = 115% Efektywność = 110%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #373 : Marca 28, 2011, 23:38:32 » |
|
2011.03.28 Poniedziałek Poziom energii = 110 Formuła celu= Oferuję klientom najlepsze rozwiązania przyjmując wynagrodzenie powyżej 30.000 przy minimum 8 dniach wolnych w miesiącu (I etap) Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Bardzo ciekawą i prestiżową propozycję dostałam. Niedługo będzie spotkanie, które wyjaśni jak ciekawą. Przyjmuję nowego pracownika w miejsce starego. Pilnuję się by dobrze wybrać i nie robić starych błędów wiązanych ze zbyt dużym luzem, który daję innym.
Najlepsze działanie = świetna praca z klientem i dobra sesja ćwiczeń Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = Mogłam częściej windować formę do góry Korekta = wykorzystuję wszystkie okazje by zwiększać formę a zwiększoną formę przekładam lepsze życie oraz łatwiejsze sukcesy
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #374 : Marca 28, 2011, 23:51:27 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.28 Poniedziałek Energia (średnia) = 110% Efektywność = 110%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #375 : Marca 29, 2011, 22:35:24 » |
|
2011.03.29 Wtorek Poziom energii = 110 Formuła celu= Dając klientowi to co najlepsze zarabiam min. 30.000 przy powyżej 8 dniach wolnych od pracy (I. Etap) Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Bardzo dobra praca z klientem. Wywarłam duże wrażenie. Dawałam klientowi to co mam najlepsze i dało to doskonały efekt. W rozmowie z współpracownikiem wpadliśmy na doskonały pomysł na nowy biznes. Teraz odłożyliśmy go na chwilę, żeby mu się przyjrzeć na spokojnie.
Najlepsze działanie = Dbałam o wysoką jakość pracy. Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = za rzadko podnosiłam poziom energii Korekta = regularnie dbam o możliwie wysoki poziom energii
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #376 : Marca 29, 2011, 22:46:57 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.29 Wtorek Energia (średnia) = 110% Efektywność = 115%
Popracuj więcej nad celem.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #377 : Marca 30, 2011, 21:25:30 » |
|
2011.03.30 ŚRoda Poziom energii = 110 Formuła celu = Wzbogacam siebie i klientów dając im to, co najlepsze zarabiając min. 30.000 przy min. 8 dniach wolnych w miesiącu. Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz: Przewala się przeze mnie fala wiosennych nastrojów. Odsypiałam zaległości. Także rozmowa z nowym pracownikiem.
Najlepsze działanie = Odreagowałam pojawiające się zmęczenie. Posiedziałam sobie na słońcu z przyjemnością i bez żadnego pośpiechu. Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = nie zrobiłam papierów, które już dawno powinny być wypełnione. Korekta = wszystkie dokumenty związane z pieniędzmi robię z przyjemnością i na czas.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #378 : Marca 31, 2011, 21:48:26 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.30 Środa Energia (średnia) = 110% Efektywność = 110%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #379 : Marca 31, 2011, 22:28:41 » |
|
2011.03.31 Czwartek Poziom energii = 110 Formuła celu = Wzbogacam siebie i klientów dając im to, co najlepsze zarabiając min. 30.000 przy min. 8 dniach wolnych w miesiącu. Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:
Najlepsze działanie = Popracowałam nad formą, szkoda że miałam tylko tyle czasu. Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = niepotrzebnie się trochę zdenerwowałam Korekta = zauważam spadek formy i natychmiast go koryguję, wtedy nie ma takich momentów ze zdenerwowaniem.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #380 : Marca 31, 2011, 22:57:56 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.03.31 Czwartek Energia (średnia) = 110% Efektywność = 105%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #381 : Kwietnia 01, 2011, 21:32:08 » |
|
2011.04.01 Piątek Poziom energii = 110 Formuła celu = Bardzo skutecznie wzbogacam siebie i klientów dając im to, co najlepsze: - zarabiam przy tym min. 30.000 - przy min. 8 dniach wolnych w miesiącu. Atrakcyjność celu = 120 Efektywność wykorzystania dnia = 120
Komentarz: Bardzo ważny dzień. Szykują się dwa przedsięwzięcia. Jedno duże a drugie ogromne. Także dobra rozmowa z pracownikiem na rozstanie. Przestaję działać jak dobra opiekuńcza ciocia.
Najlepsze działanie = Odwaga z jaką przyjęłam pojawiające się okazje. Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = niepotrzebnie łaziłam po mieście zamiast odpocząć. Korekta = rozważam swoje działania w szerokim kontekście. Wybieram mądrze.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #382 : Kwietnia 01, 2011, 22:05:06 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.04.01 Piątek Energia (średnia) = 115% Efektywność = 115%
Zwiększaj poziom energii. To ci pozwoli przyspieszyć wymianę starych ograniczeń na nowe rozwiązania. Jesteś coraz bliżej przełomu. To bardzo ważny okres. Potrzebna jest duża przytomność umysłu i zdecydowane działanie. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #383 : Kwietnia 02, 2011, 21:37:32 » |
|
2011.04.02 Sobota Poziom energii = 110 Formuła celu = Bardzo skutecznie wzbogacam siebie i klientów tym co najlepsze zarabiając przy tym ponad 30.000 przy ponad 8 dniach wolnych od pracy. Atrakcyjność celu = 130 Efektywność wykorzystania dnia = 120
Komentarz: Trochę fajnej pracy przy nowym biznesie, który wdrażam. Dużo sobie po nim obiecuję.
Najlepsze działanie = Bardzo dobra praca z klientem. Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = znowu małe i niepotrzebne zdenerwowanie Korekta = dbam o swoją formę tak dobrze, że nie dopuszczam do kryzysów (nawet małych).
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #384 : Kwietnia 04, 2011, 23:58:06 » |
|
2011.04.03 Niedziela Poziom energii = 115 Formuła celu = Daję sobie i klientom to, czego najbardziej potrzebują i prowadzę ich do tego co najważniejsze. Zarabiam przy tym: - ponad 30.000 PLN - przy ponad 8 dniach wolnych w miesiącu.
Atrakcyjność celu = 120 Efektywność wykorzystania dnia = 115
Komentarz: Pieniądze same w sobie nie są tak bardzo atrakcyjne dla mnie. To co mnie motywuje do ich zarabiania to: 1. konieczność 2. sposób, który jest atrakcyjny!!!
Kiedy nie robię wpisów tego samego dnia, to jest mi trudno dobrze szacować energię, efektywność itd.
Najlepsze działanie = Zwolniłam tempo i dałam sobie czas na fajny wypoczynek. Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = pod koniec dnia spadek tempa Korekta = dbam o siebie i swoje życie przez cały czas
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #385 : Kwietnia 05, 2011, 00:07:13 » |
|
2011.04.04 Poniedziałek Poziom energii = 110 Formuła celu = Daję sobie i klientom to, czego najbardziej potrzebują i prowadzę ich do tego co najważniejsze. Zarabiam przy tym: - ponad 30.000 PLN - przy ponad 8 dniach wolnych w miesiącu.
Atrakcyjność celu = 110 Efektywność wykorzystania dnia = 115
Komentarz: Pociąg, którym jechałam był przepełniony i jechałam na korytarzu. To spowodowało, że ni skończyłam pracy, trzeba było popracować w nocy i mam zaległości w śnie.
Najlepsze działanie = Dobrze pracowałam z klientem Najgorsze działanie (to, co najbardziej opóźniło moje osiągnięcie celu a jednocześnie obszar ogromnych rezerw możliwości) = nie pamiętałam o podnoszeniu energii Korekta = wykorzystuję każdą sytuację by poprawić jakość swojego życia i swjego wkładu w życie innych.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #386 : Kwietnia 05, 2011, 00:50:55 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.04.02 Sobota Energia (średnia) = 115% Efektywność = 120%
Komentarz do treningu Marii 2011.04.03 Niedziela Energia (średnia) = 120% Efektywność = 120%
Komentarz do treningu Marii 2011.04.04 Poniedziałek Energia (średnia) = 120% Efektywność = 120%
Jesteś na progu nowych możliwości. Potrzeba żebyś się przebiła przez dotychczasowe nawyki i ograniczenia. Dobre jest, że idziesz ciągle do przodu i to już jest postępem. Zastanów się: 1. co cie trzyma w starym modelu działania 2. co jest ci potrzebne żebyś ZAPRAGNĘŁA znaleźć się w świecie nowych możliwości i nowych jakości
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #387 : Kwietnia 05, 2011, 23:08:18 » |
|
2011.04.05 Wtorek Poziom energii = 105 Formuła celu = Zarabiam ponad 30.000 przy min. 8 dniach wolnych w miesiącu
Atrakcyjność celu = 105 wychwyciłam uczucie niedowierzania związane z celem. Ciekawe! Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:
Najlepsze działanie = Rano powtórzyłam sobie wartości Najgorsze działanie = po powrocie z pracy zatonęłam w telewizorze Korekta = w każdej sytuacji jestem w doskonałej formie i podnoszę ją aż do uzyskania pełnej swobody działania.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #388 : Kwietnia 05, 2011, 23:23:54 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.04.05 Wtorek Energia (średnia) = 115% Efektywność = 110%
Dobrze, że pracujesz nad formułą celu. Jest dobra, jednak nie jest optymalna. Z czasem znajdziesz jej ostateczną wersję. Na razie "poprzymierzaj" sobie różne warianty.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #389 : Kwietnia 07, 2011, 10:30:17 » |
|
2011.04.06 Środa Poziom energii = 110 Formuła celu = Bardzo skutecznie daję sobie i klientom to co najlepsze zarabiając przy tym: I. Etap 30.000 PLN przy min. 8dniach wolnych w miesiącu
Atrakcyjność celu = 105
Komentarz: Tylko cześć mnie chce dobrego. Mam także kontakt z tym co chce pozostać w starym miejscu. Jest tam bezwład, niedowierzanie i nieufność wobec nowego. Tak więc dokopałam się do moich ograniczeń powodzenia i łatwo osiąganego dobrobytu. Moje stare oprogramowanie jest nastawione na zasuwanie i trud. Moja decyzja = uważnie i z szacunkiem wymieniam to oprogramowanie na nowe. Uważnie, gdyż wszystko to, co jest tam naprawdę cenne zabieram ze sobą.
A w ogóle to dzień trochę ciężki. Praca z klientem wymagała wysiłku. Możliwe, ze dałem mu za szybko i za dużo.
Efektywność wykorzystania dnia = 100 Najlepsze działanie = Rano powtórzyłam sobie wartości a po kliencie regenerowałam siły i odpuściłam pracę co mi dobrze zrobiło. Najgorsze działanie = mało finezyjnie pracowałam z klientem Korekta = Pracując z klientem bardzo dobrze uwzględniam jego możliwości przyjmowania nowego.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #390 : Kwietnia 07, 2011, 22:03:21 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.04.06 Środa Energia (średnia) = 105% Efektywność = 100%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #391 : Kwietnia 07, 2011, 23:39:37 » |
|
2011.04.07 Czwartek Poziom energii = 120 Formuła celu = Bardzo skutecznie daję sobie i klientom to co najlepsze zarabiając przy tym: I. Etap 30.000 PLN przy min. 8dniach wolnych w miesiącu
Atrakcyjność celu = 105
Komentarz: Pojawiły się trudności z współpracownikami. Oznaczają, że mam jeszcze sprawy do uporządkowania. Dawniej obwiniała bym innych. Teraz patrzę na to co jest we mnie i powoduje takie zjawiska na zewnątrz. To jest radykalna zmiana perspektywy widzenia teg co się dzieje w moim życiu. Bardzo to doceniam.
Dziś także dzień walki z obciążeniami i złym samopoczuciem. Oznaczało to, że dużo bardziej niż zwykle przyłożyłam się do generowania silnej energii aby bilans zasoby - obciążenia wyszedł jednak na plus.
Efektywność wykorzystania dnia = 110 Najlepsze działanie = Sporo i rzetelnie sobie poćwiczyłam. Najgorsze działanie = zapomniałam o wystawieniu faktury Korekta = Z przyjemnością i bardzo skutecznie dbam o moje pieniądze.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #392 : Kwietnia 08, 2011, 17:14:44 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.04.07 Czwartek Energia (średnia) = 100% Efektywność = 115%
Bardzo dobry dzień z rekultywacją starych ograniczeń. Lepiej byłoby, gdybyś umiała przejść to z wyższym poziomem energii. Ale i tak jest OK.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #393 : Kwietnia 08, 2011, 22:24:42 » |
|
2011.04.08 Piątek Poziom energii = 110 Formuła celu = wnoszę w życie klientów i swoje to co najlepsze zarabiając przy tym 30.000 PLN przy min. 8 dniach wolnych. Atrakcyjność celu = 105 Komentarz: Pracowałam nad przekroczeniem obecnego poziomu energii. Efektywność wykorzystania dnia = 110 Najlepsze działanie = zdecydowanie zabrałam się za usunięcie ograniczeń, które zidentyfikowałam. Najgorsze działanie = nie było specjalnych wpadek. Jednak mogłam więcej popracować nad wzrostem energii. Korekta = Idę na całość wykorzystując wszystkie okazje  ))
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #394 : Kwietnia 09, 2011, 22:40:20 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.04.08 Piątek Energia (średnia) = 115% Efektywność = 110%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #395 : Kwietnia 09, 2011, 23:25:08 » |
|
2011.04.09 Sobota Poziom energii = 110 Formuła celu = wnoszę w życie klientów i swoje to co najlepsze zarabiając przy tym 30.000 PLN przy min. 8 dniach wolnych. Atrakcyjność celu = 105
Komentarz:
Efektywność wykorzystania dnia = 100 Najlepsze działanie = Rano zaczęłam od energii wartości, to mi dobrze robi Najgorsze działanie = odpuściłam pod koniec dnia Korekta = z przyjemnością dbam o siebie przez cały dzień.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #396 : Kwietnia 10, 2011, 18:18:32 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.04.09 Sobota Energia (średnia) = 115% Efektywność = 110%
Popracuj więcej nad energią. W obecnej sytuacji powinnaś przekraczać 120%!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #397 : Kwietnia 10, 2011, 21:56:32 » |
|
2011.04.10 Niedziela Poziom energii = 110 Formuła celu = Bardzo skutecznie wnoszę w życie swoje i klientów to, co najlepsze zarabiając przy tym: - 30.000 PLN (I. Etap) - przy minimum 8 dniach wolnych od pracy. Atrakcyjność celu = 120
Komentarz: Pieniądze nie tworzą dla mnie atrakcyjności. Atrakcyjność bierze się z tego co robię. Pieniądze, które za to biorę to dopełniają.
Efektywność wykorzystania dnia = 110 Najlepsze działanie = rozpoczęłam dzień od ćwiczeń. To daje dobry start. Najgorsze działanie = Wykazałam się egoizmem za bardzo dbając o siebie kiedy mogłam zająć się też osobą,która potrzebowała pomocy. Korekta = równoważę własne potrzeby z potrzebami innych.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #398 : Kwietnia 10, 2011, 23:10:46 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.04.10 Niedziela Energia (średnia) = 115% Efektywność = 115%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #399 : Kwietnia 11, 2011, 22:34:48 » |
|
2011.04.11 Poniedziałek Poziom energii = 110 Formuła celu = Żyję w pełnym dobrobycie. Zarabiam ponad 30.000 miesięcznie przy ponad 8 dniach wolnych. Atrakcyjność celu = 110
Komentarz:
Efektywność wykorzystania dnia = 100 Najlepsze działanie = Bardzo dobra praca z klientem Najgorsze działanie = Dałam się zaskoczyć w obszarze finansów Korekta = mam pełną świadomość tego co się dzieje z moimi pieniędzmi.
|
|
|
|
|
|
|
|