Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #650 : Sierpnia 18, 2011, 22:59:36 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.18 Czwartek Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 110 Jakość wpisu = 105
Nie doceniłaś swojej energii. Prawdopodobnie z powodu dużo większych obciążeń, które się pojawiły. Warto byś zaczęła odróżniać: 1. twój wkład w życie, czyli generowaną energię i 2. poziom obciążeń, które się pojawiają.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #651 : Sierpnia 19, 2011, 21:28:53 » |
|
Maria Z. 2011.08.19 Piątek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój Ciągle najbardziej ciągnie mnie do spokoju, jest w nim coś bardzo dobrego. 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję pełnym, spełnionym życiem. (tu się przestraszyłam, gdyż pojawiło się przekonanie, że jak dojdę stanu do spełnienia to już nie będzie czego osiągać i do czego dążyć. A tymczasem można osiągać i dążyć w stanie spełnienia. Wtedy nie działamy z deficytu ale z pełni. Taki stan jest dla mnie teraz trochę abstrakcyjny. To znaczy wiem ale nie czuję. Na teraz dobre i to). Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania =  5. Największa strata = niepotrzebnie wykonałam kilka działań, gdybym sprawdziła to by tego nie było. 5a. Poprawione = Więcej przewiduję zamiast działać w ciemno 6. Nauka = Uczę się nowego obszaru tematycznego, ciekawe 7. Zysk dnia = dostałam propozycję nowej pracy. Zaplanowałam sobie ten obszar tematyczny jakiś czas temu. Trochę już zrobiłam sama a ta propozycja przyszła sama. Według nazewnictwa Kazika jest to POWER. No może byłby, gdyby propozycja przyszła bardzo szybko. Ale i tak przyszła sama!!! 8. Co zrobię = jutro bardzo pilnuję dobrej formy. 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #652 : Sierpnia 19, 2011, 21:35:50 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.19 Piątek Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #653 : Sierpnia 20, 2011, 21:43:27 » |
|
Maria Z. 2011.08.20 Sobota 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję pełnym, spełnionym życiem. Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Poradziłam sobie z trudną sytuacją i to dobrze 5. Największa strata = mogłam bardziej intensywnie dbać o formę kiedy już sobie radziłam a tak osiadłam trochę na laurach 5a. Poprawione = Wykorzystuję wszystkie okoliczności 6. Nauka = Przećwiczyłam wytrwałość 7. Zysk dnia = Przeszłam w dobrym stylu trudną sytuację 8. Co zrobię = jutro drugi obciążający dzień z dziesięciu kolejnych. Pilnuję dobrej formy i dobrze wykorzystuję wszystko, co mam do dyspozycji 9. Uwagi = te dni to dobry test na moje umiejętności
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #654 : Sierpnia 20, 2011, 22:37:59 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.20 Sobota Energia (średnia) =125 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #655 : Sierpnia 21, 2011, 20:50:19 » |
|
Maria Z. 2011.08.21 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję pełnym, spełnionym życiem. Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Rozpuszczałam stare bloki, spokojnie i nawet z przyjemnością. Po takiej akcji robi się u mnie więcej przestrzeni na życie.Jednaj ciągle czekam na ten moment, kiedy z ilości takich "oczyszczeń" zrobi się nowa jakość. 5. Największa strata = Trochę za długo tolerowałam nieużyteczne myśli = ja z perspektywy ofiary innych 5a. Poprawione = Błyskawicznie rozpoznaję użyteczność myśli i odpowiednio je traktuję 6. Nauka = Ćwiczyłam działania działania w środowisku, które jest dosyć trudne. Ze sporym sukcesem. 7. Zysk dnia = Dobrze dbałam o siebie przy obciążających sytuacjach 8. Co zrobię = jutro dzień w którym należy się silnie sprężyć. 9. Uwagi = Co jakiś czas pojawiają się w mojej świadomości słabości, lęki, poczucia niemożności itp. Dawniej tego unikałam i odpychałam takie myśli i uczucia gdyż mnie osłabiały. Często na przykład jadłam wtedy niepotrzebnie. Teraz uczę się je przyjmować ze spokojem i nadzieją gdyż: - to , że przychodzą oznacza że wychodzą na światło dzienne i są gotowe do odejścia jeśli się nimi odpowiednio zajmę - to, że same przychodzą oszczędza mi sporo pracy przy ich poszukiwaniu (gdyż i tak są) - teraz umiem rozbroić ich szkodliwą siłę. Kazik mówi o "rozpuszczaniu problemów w energii" lub o uzdrawianiu obszarów problemowych. Zupełnie dobrze już to robię. Nawet mi to sprawia przyjemność. Jednaj czasami wolała bym jednak odpocząć niż rozpuszczać kolejny problem.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #656 : Sierpnia 21, 2011, 21:22:43 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.21 Niedziela Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #657 : Sierpnia 22, 2011, 21:48:38 » |
|
Maria Z. 2011.08.22 Poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek we wszystkich wymiarach swojego istnienia. Żyję pełnym, zrealizowanym życiem. Zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = bardzo dobra praca z klientem. Myśli i słowa płynęły same. Bardzo trafnie. 5. Największa strata = Pod wieczór zaniedbałam przygotowania do jutra. 5a. Poprawione =  6. Nauka = Trenowałam nowe umiejętności. 7. Zysk dnia = Następny dzień kiedy utrzymałam dobrą formę. Jest to coraz bardziej naturalne. 8. Co zrobię = Podniosę formę na 160%. To zupełnie realne i zobaczę jek wygląda świat z takiej perspektywy. 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #658 : Sierpnia 22, 2011, 21:57:34 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.22 Poniedziałek Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #659 : Sierpnia 23, 2011, 21:02:09 » |
|
Maria Z. 2011.08.23 Wtorek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek we wszystkich wymiarach swojego istnienia. Żyję pełnym, zrealizowanym życiem. Zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Nowe kompetencje się rozwijają i zaczynam nabierać wprawy 5. Największa strata = Przez chwilę się nad sobą porozczulałam (mam duży nawała pracy, mało snu i kumuluje się zmęczenie). Na szczęście tylko chwilę. 5a. Poprawione = Od razu dostrzegam wartość moich reakcji i zachowań. Odpowiednio reaguję. 6. Nauka = Dalej rozwijam nowe umiejętności. Bardzo jest to fajne. 7. Zysk dnia = Mam początki nowych kompetencji. 8. Co zrobię = Jutro bardzo dbam o siebie i swoją formę. 9. Uwagi = jestem tak zmęczona, że nawet mi się nie chce myśleć o uwagach. Gdyby nie trening to było by kiepsko.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #660 : Sierpnia 23, 2011, 21:48:34 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.23 Wtorek Energia (średnia) =125 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 115
Zauważyłem, że masz wzorce przepracowywania się. Co ty na to?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #661 : Sierpnia 24, 2011, 21:57:57 » |
|
Maria Z. 2011.08.24 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 125 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek we wszystkich wymiarach swojego istnienia. Żyję pełnym, zrealizowanym życiem. Zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Kilka działań zawodowych wykonanych pomimo narastającego zmęczenia i zbyt małej ilości snu 5. Największa strata = Nie zadbałam o formalności co trochę obniżyło moją wartość w oczach klienta 5a. Poprawione = Dostrzegam wszystkie realia sytuacji 6. Nauka = uczę się dalej nowych kompetencji, dobrze mi idzie, a gdybym mogła wypocząć to szło by jeszcze lepiej 7. Zysk dnia = Wykorzystałam zasłyszaną opinię i rozwinęłam ją w ciekawy projekt biznesowy, jutro rozmawiam ja na jego temat 8. Co zrobię = Odpoczywam gdzie tylko się da. 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #662 : Sierpnia 25, 2011, 22:02:38 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.24 Środa Energia (średnia) =125 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #663 : Sierpnia 25, 2011, 22:11:55 » |
|
Maria Z. 2011.08.25 Czwartek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 125 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo,Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję na co dzień w stanie w pełnej realizacji siebie. Lekko i swobodnie zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Porządnie odpoczęłam po powrocie z pracy. Nadrobiłam trochę zaległości. 5. Największa strata = trochę się zdenerwowałam powtarzającym się oporem klienta 5a. Poprawione = Najpierw uruchamiam wartości a następnie działam 6. Nauka = dzisiaj poznawałam dynamikę procesów grupowych w praktyce 7. Zysk dnia = znalazłam dorywczego pracownika, który chyba wystarczy dopóki mój nie wróci z urlopu 8. Co zrobię = Odpoczywam i podwyższam formę. 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #664 : Sierpnia 25, 2011, 22:38:01 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.25 Czwartek Energia (średnia) =120 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 110 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #665 : Sierpnia 26, 2011, 20:34:05 » |
|
Maria Z. 2011.08.26 Piątek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 125 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo,Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję na co dzień w stanie w pełnej realizacji siebie. Lekko i swobodnie zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Osiągnęłam sporą lekkość w pracy pomimo narastającego zmęczenia 5. Największa strata = niepotrzebnie wygłosiłam publicznie komentarz, poniosła mnie fala sukcesu po osiągnięciu małego ale jakże oczekiwanego sukcesu 5a. Poprawione = ciesząc się myślę nie tylko o sobie ale o wszystkich (szeroki kontekst) 6. Nauka = dalsza nauka nowego obszaru tematycznego co daje poszerzenie mojej kompetencji 7. Zysk dnia = mały ale bardzo cieszący sukces 8. Co zrobię = Odpoczywam gdzie się da i podnoszę energię na maksa. 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #666 : Sierpnia 27, 2011, 21:47:32 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.26 Piątek Energia (średnia) =125 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #667 : Sierpnia 27, 2011, 23:23:55 » |
|
Maria Z. 2011.08.27 Sobota 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 120 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo,Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję na co dzień w stanie w pełnej realizacji siebie. Lekko i swobodnie zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = w ciągu dnia kilka razy podniosłam energię 5. Największa strata = odpuściłam ze zmęczenia 5a. Poprawione = dbam o swoją formę 6. Nauka = 7. Zysk dnia = 8. Co zrobię = 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #668 : Sierpnia 27, 2011, 23:27:15 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.27 Sobota Energia (średnia) =125 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 110 Jakość wpisu = 85
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #669 : Sierpnia 28, 2011, 21:48:58 » |
|
Maria Z. 2011.08.28 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 120 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = doskonale rozumiem jak działa człowiek. Realizuję się w pełni i zawsze. Zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Napisałam zaległy tekst. 5. Największa strata = mało dynamicznie dbałam o realizację kluczowych celów. 5a. Poprawione = idę pełną parą do tego co najważniejsze. 6. Nauka = utrwalam radość i zadowolenie z procesu oczyszczania się mojego życia 7. Zysk dnia = trochę odpoczynku 8. Co zrobię = jutro ciekawe spotkanie przygotuję się poprzez wartości 9. Uwagi = odreagowuję zmęczenie długiego ciągu pracy bez przerwy
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #670 : Sierpnia 28, 2011, 22:08:44 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.28 Niedziela Energia (średnia) =125 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #671 : Sierpnia 29, 2011, 21:56:47 » |
|
Maria Z. 2011.08.29 Poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 125 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = doskonale rozumiem jak działa człowiek. Realizuję się w pełni i zawsze. Zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Miałam dobre wystąpienie 5. Największa strata = mogłam więcej zadbać o siebie 5a. Poprawione = idę pełną parą do tego co najważniejsze. 6. Nauka = uzdrawiam pojawiające się kiepskie rozwiązania z przeszłości 7. Zysk dnia = wejście w nowe środowisko 8. Co zrobię = opracuję nową linię usług dla tego środowiska. Pieniądze średnie jednak są potencjalne korzyści na innych obszarach 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #672 : Sierpnia 29, 2011, 22:20:54 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.29 Poniedziałek Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #673 : Sierpnia 30, 2011, 21:31:39 » |
|
Maria Z. 2011.08.30 Wtorek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję realizując w pełni siebie i to co najważniejsze. Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam 30 -> 60 -> 90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. Przy słowie "radośnie" pojawiła się u mnie dobra reakcja, dawniej jej nie było. Robię postępy w modelowaniu mojej nowej rzeczywistości. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Spotkałam się z rodziną. Trochę porozmawialiśmy. 5. Największa strata = Dałam się sprowokować ponieważ: - nie byłam osadzona w sobie - wartości były mało aktywne - mam nie wyczyszczone stare uwarunkowania - żywię nie do końca uświadomione oczekiwania, które są mało realistyczne 5a. Poprawione = Zawsze jestem w pełnej formie i przytomności 6. Nauka = uświadamiam sobie po raz kolejny jak ważna jest pełna uwaga i możliwie wysoka forma 7. Zysk dnia = zrobiłam dobrą pracę z klientem 8. Co zrobię = popracuję nad opracowaniami dla klientów, to jest miłe i ciekawe zajęcie 9. Uwagi = Pracuję nad moimi reakcjami na ataki i "popychanie" kawałka mojego otoczenia. Dobry trening. Wychodzą wyraźnie na jaw moje oczekiwania i brak umiejętności wygodnego radzenia sobie w takich sytuacjach. Jeszcze się w to wkręcam. Jednak już coraz mniej i coraz szybciej wychodzę z reakcji żalu lub "agresji na agresję" na wdzięczność za uświadomienie słabych obszarów w moich umiejętnościach budowania relacji z ludźmi, którzy się rozpychają łokciami. Kiedy wyobrażam sobie, że już odrobiłam tę lekcję, to czuję ulgę. Nie bardzo jednak potrafię sobie wyobrazić sobie całą siebie z nowymi kompetencjami. Być może znaczy to, że lekcja ta jest duża i bardzo dużo zmieni w moim życiu. Przyszło mi do głowy, że jest to lekcja przełomowa!
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #674 : Sierpnia 30, 2011, 22:35:32 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.30 Wtorek Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Energia do góry!!!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #675 : Sierpnia 31, 2011, 22:14:21 » |
|
Maria Z. 2011.08.31 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję realizując w pełni siebie i to co najważniejsze. Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam 30 -> 60 -> 90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Bardzo dobra praca z klientem 5. Największa strata = Prawie zapomniałam o spotkaniu 5a. Poprawione = doskonale rozumiem sytuację, w której działam 6. Nauka = zaciekawiła mnie możliwość rozwinięcia zaawansowanych technik komunikacyjnych. Pomyślę, może warto? 7. Zysk dnia = Ciekawe odkrycie, jeśli pomysł przetrwa próbę czzasu 8. Co zrobię = wystawię zaległe faktury 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #676 : Sierpnia 31, 2011, 22:28:11 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.08.31 Środa Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 115 Jakość wpisu = 115
Energia do góry a nie w dół.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #677 : Września 01, 2011, 21:11:03 » |
|
Maria Z. 2011.08.31 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję realizując w pełni siebie i to co najważniejsze. Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam 30 -> 60 -> 90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Finezyjna praca z klientem. Męczące 2 sesje ale super efekty 5. Największa strata = Mogłam częściej poprawiać formę, gdyż działania były silnie obciążająca 5a. Poprawione = Im trudniejsza jest sytuacja, tym bardziej dbam o siebie 6. Nauka = rozwijałam finezyjne działania zawodowe 7. Zysk dnia = Dobre wejście na nowe rynki 8. Co zrobię = wystawię zaległe faktury 9. Uwagi = fajny dzień
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #678 : Września 01, 2011, 22:24:30 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.01 Czwartek Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 115
No, zaczyna się lepiej dziać!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #679 : Września 02, 2011, 21:02:26 » |
|
Maria Z. 2011.09.02 Piątek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój Zaczynam lepiej rozumieć wartość Mądrość, która operacyjnie sprawiała mi najwięcej kłopotów. Poćwiczę sobie stosowanie tego co odkryłam. A kiedy prawie zaczęłam pisać Bogactwo pojawił się śliczny i spontaniczny uśmiech. No to zrobiłam znaczne postępy w budowie atrakcyjnego modelu Bogactwa w swoim życiu. 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję w stanie dynamicznego urzeczywistnienia siebie i swojego potencjału. Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = Podczyściłam moje opory przed papierkową pracą związaną z pieniędzmi (faktury). 5. Największa strata = Nie zaliczyłam dzisiaj żadnych specjalnych wpadek. Jednak mogłam się lepiej przyłożyć i zrobić trochę więcej. 5a. Poprawione = Także w dobrych, sprzyjających sytuacjach wykorzystuję istniejące możliwości 6. Nauka = uczę się finezji w dostrzeganiu i czyszczeniu pojawiających się co jakiś czas ograniczeń 7. Zysk dnia = Wykonałam dobrą rozmowę i nowych projektach 8. Co zrobię = wystawiłam zaległe faktury WRESZCIE!!! W następnych dniach pilnuję formy i odpoczywam kiedy mogę. Mam serię intensywnych działań bez przerwy. 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #680 : Września 02, 2011, 21:51:09 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.02 Piątek Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 115
Coraz lepiej pilnuj tego poziomu a jak możesz to idź wyżej!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #681 : Września 03, 2011, 22:51:00 » |
|
Maria Z. 2011.09.03 Sobota 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Na każdym kroku realizuję siebie i to, co najważniejsze. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = dałam sobie czas na odpoczynek i zwiedzanie pięknego zamku. Mogła bym tak mieszkać. 5. Największa strata = Pod koniec dnia utonęłam w telewizji, 5a. Poprawione = odpoczywam zachowując i rozwijając świadomość. 6. Nauka = ? 7. Zysk dnia = Ładnie ułożyłam nowy model wyjaśniania 8. Co zrobię = w dalszym ciągu dbam o formę 9. Uwagi = ładna pogoda i okolica, mile spędzony dzień.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #682 : Września 03, 2011, 23:46:47 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.03 Sobota Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 100 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #683 : Września 04, 2011, 23:16:50 » |
|
Maria Z. 2011.09.04 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Na każdym kroku realizuję siebie i to, co najważniejsze. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 115 4. Najlepsze działania = dobry dzień pełen luzu i spokoju 5. Największa strata =  5a. Poprawione = 6. Nauka = uczę się rozpuszczać stare ograniczenia podnosząc jednocześnie poziom energii 7. Zysk dnia = Piękne widoki architektury i myślenie o projekcie mojego domu 8. Co zrobię = dalej pilnuję formy 9. Uwagi = dobre relacje z ludźmi dają nowe możliwości
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #684 : Września 04, 2011, 23:32:25 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.04 Niedziea Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #685 : Września 05, 2011, 23:19:01 » |
|
Maria Z. 2011.09.05 Poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Na każdym kroku realizuję siebie i to, co najważniejsze. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 110 4. Najlepsze działania = dobrze działam pomimo zmęczenia 5. Największa strata = po pracy odpuściłam i spędziłam parę godzin przed telewizorem 5a. Poprawione = Naprawdę dbam o siebie 6. Nauka = obejmuję uwagą zachowania, które uważam za niepotrzebne i wyjaśniam ich sens 7. Zysk dnia = nie umiem znaleźć 8. Co zrobię = ciąg dalszy dbanie o formę 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #686 : Września 05, 2011, 23:42:18 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.05 Poniedziałek Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #687 : Września 06, 2011, 23:40:48 » |
|
Maria Z. 2011.09.06 Wtorek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Na każdym kroku realizuję siebie i to, co najważniejsze. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 110 4. Najlepsze działania = wykreowałam bardzo dobrą atmosferę w klienta 5. Największa strata = po pracy znowu odpuściłam 6. Nauka = uczę się jakimi drogami dochodzi się do sukcesu, trzeba szanować całą siebie, bez skrótów 7. Zysk dnia = chyba była to dobra przytomność umysłu 8. Co zrobię = forma 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #688 : Września 06, 2011, 23:50:39 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.06 Wtorek Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 110 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #689 : Września 08, 2011, 21:13:48 » |
|
Maria Z. 2011.09.07 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Na każdym kroku realizuję siebie i to, co najważniejsze. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 110 4. Najlepsze działania = dobra praca z klientem oraz dużo regeneracji i usuwania narastającego zmęczenia 5. Największa strata = Mogłam bardziej intensywnie ćwiczyć 5a. Poprawki: w tym co najważniejsze idę na całość 6. Nauka = w dalszym ciągu rozpoznaję jak dział proces kreacji. Kiedy jak i co warto zrobić by plany się realizowały. Dalej nie rozumiem wszystkiego, choć poczyniłam już duże postępy. 7. Zysk dnia = dobry kontakt z sobą przez sporą część dnia 8. Co zrobię = forma w górę 9. Uwagi = już mi się nie chce tak intensywnie pracować. Co prawda pieniądze są duże, jednak potrzebuję mieć więcej czasu dla siebie u=i dużo większe zarobki.
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #690 : Września 08, 2011, 21:16:26 » |
|
Maria Z. 2011.09.08 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Na każdym kroku realizuję siebie i to, co najważniejsze. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 110 4. Najlepsze działania = uruchamiam nowe projekty, są atrakcyjne 5. Największa strata = nie posłuchałam intuicji 6. Nauka = dużo inspiracji ciekawymi ludźmi 7. Zysk dnia = nowe projekty i nowe być może użyteczne kontakty 8. Co zrobię = forma c.d. 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #691 : Września 08, 2011, 21:35:58 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.07 Środa Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Komentarz do treningu Marii 2011.09.08 Czwartek Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #692 : Września 09, 2011, 21:04:16 » |
|
Maria Z. 2011.09.09 Piąek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Na każdym kroku realizuję siebie i to, co najważniejsze. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 110 4. Najlepsze działania = dobra praca z klientem. Wysoki poziom energii daje dobre efekty. Kompetencje posiadałam od dawna. Poziom energii dopełnił jakość. Ludzie to wyraźnie zauważają i im się to podoba. 5. Największa strata = nie spojrzałam do kalendarza i niepotrzebnie się śpieszyłam. 5a. Planuję dobrze swoje działania 6. Nauka = uczę się być wdzięczna i doceniać trudności jako feedback o tym, co warto usprawnić w moim działaniu. 7. Zysk dnia = sporo osób dowiedziało się o moim istnieniu. 8. Co zrobię = kończę opracowanie projektu dla nowego klienta 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #693 : Września 09, 2011, 21:44:50 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.09 Piątek Energia (średnia) =125 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 115 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #694 : Września 10, 2011, 23:04:13 » |
|
Maria Z. 2011.09.10 Sobota 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 120 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Na każdym kroku realizuję siebie i to, co najważniejsze. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 110 4. Najlepsze działania = Dbałam o formę w sytuacji obciążenia i lekkiego braku sensu tego co robię. 5. Największa strata = Nie podwyższałam energii podczas pracy stąd zmęczenie 5a. Podnoszę fomę kiedy tylko maleje 6. Nauka = uczę się jak dabć o siebie w każdych warunkach 7. Zysk dnia = pracowałem z blokami, które wychodzą przydużym przeciążeniu, trochę oczyściłam. Co jakiś czas dbałam o to, aby robić to z przyjemnością i satysfakcją. 8. Co zrobię = dalej marsz przez masę pracy z dbaniem o kondycję 9. Uwagi = jak najszybciej przechodzę na wyższą półkę cenową i zmniejszam ilość pracy.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #695 : Września 10, 2011, 23:47:39 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.10 Sobota Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #696 : Września 11, 2011, 21:37:12 » |
|
Maria Z. 2011.09.11 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Na każdym kroku realizuję siebie i to, co najważniejsze. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najlepsze działania = Wykorzystałam dużo sytuacji do tego by zniwelować narastające zmęczenie i działać na dobrym poziomie. 5. Największa strata = Kiedy byłam zaangażowana, to zapominałam o formie i szerzej ulokowanej uwadze 5a. Cały czas mam pełną łączność ze źródłem 6. Nauka = odkryłam dwa użyteczne modele 7. Zysk dnia = oswoiłam trudną sytuację, przekonałam ludzi do siebie i tego co robię 8. Co zrobię = jutro praca, odpoczynek i spotkania. 9. Uwagi = zaczynam już tęsknić do wyższego pułapu energetycznego
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #697 : Września 11, 2011, 21:50:47 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.11 Niedziela Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #698 : Września 12, 2011, 23:05:18 » |
|
Maria Z. 2011.09.12 Poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Na każdym kroku realizuję siebie i to, co najważniejsze. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30->60->90.000. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najlepsze działania = Rozpuszczałam stare ograniczenia i nawet sprawiało mi to przyjemność. 5. Największa strata = Było trochę rutyny i działania rutynowego. 5a. cały czas mam pełną jasność umysłu 6. Nauka = zdobyłam trochę więcej doświadczenia w rozpuszczaniu starych ograniczeń. 7. Zysk dnia = Postępy w oczyszczaniu ograniczeń 8. Co zrobię = jutro ciąg dalszy pracy z klientem i może zakupy? 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #699 : Września 12, 2011, 23:32:48 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.12 Poniedziałek Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pracuj dalej nad oczyszczeniem tego co stare i już niepotrzebne. To jest dobry kierunek działania.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
|