>
Czerwca 17, 2025, 06:10:37 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Maria. przejście od 8 do 30 tys miesięcznie  (Przeczytany 338369 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #750 : Października 09, 2011, 23:26:32 »

Maria Z. 2011.09.09 Niedziela
1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135
Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój
2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję realizując w pełni swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30->60->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
2a. Atrakcyjność celu = 120
3. Wykorzystanie dnia = 120
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Pomyślałam o wzroście intensywności treningu ponieważ od dłuższego czasu utknęłam na poziomie 135%.
4b. Emocje = Życzliwość, spokój
4c. Działania = porządki i wyrzucanie starych rzeczy. Ma to dla mnie zarówno realne jak i symboliczne znaczenie.
5. Najmniej pomocne + zamiana:
5a. Myśli = nie pomyślałam o zaległej pracy -> doskonale planuję to, co ma ma do zrobienia.
5b. Emocje = nie mogę znaleźć emocji, które by mi szkodziły. Kiedy to napisałam to znalazłam. Pomyślałam dzisiaj, że poćwiczę jedną z moich wartości tzn. Miłość i ... poczułam lęk -> czy to znaczy, że na drodze do miłości w moim życiu stoi lęk? przyjrzę się temu dokładniej. To jest ciekawe.
5c. Działania = Wychodząc zapomniałam biletów i musiałam się wrócić -> najpierw myślę a później działam.
6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy.
8. Co zrobię = jutro załatwiam zaległości
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #751 : Października 09, 2011, 23:50:05 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.09 Niedziela

Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #752 : Października 10, 2011, 22:32:02 »

Maria Z. 2011.09.10 Poniedziałek
2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję realizując w pełni swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30->60->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Zauważam z przyjemnością, że w obszarze myślenia przechodzę z ilości na jakość. Mam coraz mniej myśli. Za to są one coraz lepsze. Podoba mi się ten kierunek rozwoju. W tym czasie kiedy nie plączą mi się po głowie nieużyteczne lub szkodliwe myśli żyję. To znaczy doświadczam siebie i tego co mnie otacza z dużo większą jasnością i precyzją.
4b. Emocje = Życzliwość, spokój. Te stany zakorzeniają się coraz głębiej w moim życiu.
4c. Działania = Intensywnie przepracowywałam duże obciążenia, które przetaczały się przez mój organizm. Dawniej by mnie to rozwalcowało i wyłączyło z bieżącego działania. Teraz doświadczałam tego tylko jako przeciążenia.
5a. Myśli = niepotrzebnie krytykowałam -> mówię tylko to co wyraźnie buduje moje życie
5b. Emocje = chwilowe zniechęcenie i lęk -> oczyszczam takie stany, wyciągam wnioski i przechodzę do działania.
5c. Działania = jem zbyt nieuważnie i za szybko -> jem spokojnie i w kontakcie z tym co robię
6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy.
8. Co zrobię = jutro porządki
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #753 : Października 10, 2011, 23:39:18 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.10 Poniedziałek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #754 : Października 11, 2011, 19:41:21 »

Maria Z. 2011.09.11 Wtorek
2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując  swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30->60->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
Kiedy myślę, że mam 10 dni wolnych w miesiącu od pracy to dziwnie się czuję. Nie mam pełnej gotowości na taką sytuację. Popracuję nad tym i oswoję się dużą ilością czasu wolnego.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Rozpoznawałam pojawiające się się stany lękowe jako oczyszczanie się ze starego. Ten format reakcji mentalnej jeszcze wymaga ode mnie uwagi, nie jest jeszcze automatyczny.
4b. Emocje = Życzliwość, spokój. Ćwiczyłam też uruchamianie miłości. Mam tu sporo do zrobienia aby osiągnąć pełną realizację mojej pierwszej wartości.
4c. Działania = wyrzuciłam trochę rzeczy i mam luźniej w domu.
5a. Myśli = myślałam nieżyczliwie o fachowcach -> tak kształtuję myśli by nie były odreagowywały frustracji ale by tworzyły życie które chcę mieć.
5b. Emocje = sporo lęku się pojawiało -> pozwalałam mu istnieć w atmosferze spokoju i życzliwości a on się rozpraszał zostawiając w podarunku przestrzeń i świeżość. Bardzo fajna alchemia uczuć.
5c. Działania = Huh?
6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy wraz z czasem na to co chcę robić.
8. Co zrobię =
9. Uwagi = Sporo się w moim życiu ostatnio oczyszcza. Przychodzą stare sprawy a ja je uzdrawiam. Mam nadzieję, proces ten doprowadzi mnie wkrótce do przyrostu energii. A to da możliwość łatwiejszej realizacji tego na czym mi zależy.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #755 : Października 11, 2011, 22:00:01 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.11 Wtorek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #756 : Października 12, 2011, 21:38:32 »

Maria Z. 2011.09.12 Środa
2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując  swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30->60->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Stworzyłam ciekawą matrycę użyteczności pracowników
4b. Emocje = Reagowałam spokojem i pogodą ducha na spore zaburzenia, które się wokół mnie działy
4c. Działania = dobrze pracowałam w niesprzyjających warunkach
5a. Myśli = Huh?
5b. Emocje = Huh?
5c. Działania = Huh?
6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy w bardzo efektywny sposób
8. Co zrobię = załatwiam sprawy z urzędem finansowym
9. Uwagi = Ciąg dalszy w oczyszczaniu starych uwarunkowań.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #757 : Października 12, 2011, 21:58:25 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.12 Środa

Energia (średnia) =145 potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Nie doceniłaś własnej formy. Być może dlatego, że energia idzie na oczyszczanie starych uwarunkowań. 

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #758 : Października 13, 2011, 22:04:01 »

Maria Z. 2011.09.13 Czwartek
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Myśli na temat pracy z ograniczeniami i kilka błyskotliwych uwag na temat zarządzania, które wygłosiłam podczas pracy z klientem
4b. Emocje = Dużo spokoju i życzliwości
4c. Działania = dobra sesja consultingowa
5a. Myśli = nie mogę znaleźć
5b. Emocje = Lekka niechęć do osoby, która mnie nie doceniła, na szczęście tylko chwilowa -> zaciekawienie co powodowało taką reakcję
5c. Działania = tak się zajęłam pracą, że nie podwyższałam formy -> każdą nową czynność zaczynam od wzrostu formy
6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy w bardzo efektywny sposób przy rosnącym czasie do poza zarobkowego wykorzystania
8. Co zrobię = załatwiam sprawy z urzędem finansowym c.d.
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #759 : Października 13, 2011, 22:25:59 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.13 Czwartek

Energia (średnia) =140 potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Ni doceniasz obecnego pułapu energii. Przyjrzyj się temu zjawisku uważniej.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #760 : Października 14, 2011, 22:36:32 »

Maria Z. 2011.09.14 Piątek
2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując  swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = 1. Pomysł by odwiedzić rodziców. Przyniosłam im prezent, który bardzo ich ucieszył. 2. Bardzo dobra wskazówka dla mojego klienta.
4b. Emocje = Dużo spokoju i życzliwości. Stan ten się rozszerza i gruntuje. Super. Coraz spokojniej reaguje na przeciwności. Dawniej tak nie było.
4c. Działania = dobrze działałam przy obciążającym dniu.
5a. Myśli = nie umiem znaleźć
5b. Emocje = niepotrzebna lekko niechętna i agresywna (troszeczkę) reakcja na zachowanie -> najpierw rozumiem i obdarzam miłością a dopiero później działam
5c. Działania = za mało regeneracji -> w pełni korzystam ze wszystkich okazji by zregenerować a następnie podnosić formę.
6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy w bardzo efektywny sposób przy rosnącym czasie do poza zarobkowego wykorzystania
8. Co zrobię = zaległe sprawy załatwiam
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #761 : Października 15, 2011, 17:38:02 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.14 Piątek

Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #762 : Października 15, 2011, 22:56:03 »

Maria Z. 2011.09.15 Sobota
1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130
2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując  swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = O tym, że najpierw jest sens a następnie techniki
4b. Emocje = Dużo spokoju i życzliwości. A także sporo dobrego humoru.
4c. Działania = Wypoczywałam, fajny spacer przed kolacją
5a. Myśli = jawnie szkodliwych myśli już od dawna nie rejestruję. Na dole użyteczności są teraz myśli byle jakie. Ot taka normalna, codzienna gonitwa myśli. -> spokojnie rejestruję pojawiające się myśli i rozumiem jakie efekty one wywołują.
5b. Emocje = lekka irytacja -> ze spokojem reaguję na irytujące sytuacje
5c. Działania = oglądałam telewizję -> odpoczywam w bardziej mądry sposób
6. Kompetencje = buduję lekkość i swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy w bardzo efektywny sposób przy rosnącym czasie do poza zarobkowego wykorzystania
8. Co zrobię = robię opracowanie, z którym zalegam
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #763 : Października 15, 2011, 23:09:34 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.15 Sobota

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #764 : Października 17, 2011, 18:03:54 »

Maria Z. 2011.09.16 Niedziela
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Trudno jest mi sobie przypomnieć charakterystyczne myśli z zeszłego dnia. O mam! Najlepsze były dłuższe okresy ze spokojnym, pozbawionym niepotrzebnego myślenia umysłem. To jest bardzo kojący stan, który coraz bardziej doceniam.
4b. Emocje = Dużo śmiechu, głęboki spokój i pogoda ducha
4c. Działania = odpoczęłam podczas jazdy pociągiem.
5a. Myśli = Były jakieś myśli, które wywoływały niepokój, jednak nie mogę sobie ich przypomnieć.
5b. Emocje = niepokój przelotny => spokojnie obserwuję własny niepokój, to go uzdrawia i klaruje
5c. Działania = poszłam do restauracji na danie, które kiedyś tam mi bardzo smakowało a teraz było średnie => nie działam na podstawie pamięci, korzystam z bieżącej uwagi i intuicji
6. Kompetencje = doskonale się czuję w świecie dobrobytu i bogactwa, świetnie kreuję taki świat
8. Co zrobię = odrabiam papierowe zaległości
9. Uwagi = masa roboty
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #765 : Października 17, 2011, 21:46:37 »

Maria Z. 2011.09.17 Poniedziałek
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = trafnie formułowałam myśli docierając do klienta
4b. Emocje = spokój i pogoda ducha
4c. Działania = wizyta w sklepie z ubraniami, potrzebuję uzupełnić sobie garderobę
5a. Myśli = ?
5b. Emocje = przelotne zniecierpliwienie => jestem na tyle uważna, że wychwytuję początki tego jak taka emocja pojawia się
5c. Działania = trochę nieuważnie jadłam => to co robię, robię z uwagą
6. Kompetencje = doskonale się czuję w świecie dobrobytu i bogactwa, świetnie kreuję taki świat
8. Co zrobię = odrabiam papierowe zaległości
9. Uwagi = masa roboty
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #766 : Października 17, 2011, 22:15:39 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.16 Niedziela

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Komentarz do treningu Marii 2011.09.17 Poniedziałek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #767 : Października 18, 2011, 22:37:31 »

Maria Z. 2011.09.18 Wtorek
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = mam dużo wolnego czasu na rodzinę,wypoczynek i przyjemności
4b. Emocje = spokój i pogoda ducha,   dużo dobrego humoru
4c. Działania = zrobiłam część zaległości
5a. Myśli = za dużo pracuję -> mam dużo wolnego czasu do swobodnego zagospodarowania
5b. Emocje = lekkie zniecierpliwienie, które szybko wychwyciłam i skorygowałam-> robię to jeszcze szybciej
5c. Działania = źle wybrałam restaurację -> korzystam ze swojej intuicji
6. Kompetencje = doskonale się czuję w świecie swobody, dobrobytu i bogactwa, świetnie kreuję taki świat
8. Co zrobię = odrabiam papierowe zaległości c.d.
9. Uwagi = pieniądze już są, fajna praca też jest. Pracuję teraz nad poprawą tych dwóch wskaźników przy zdecydowanym zwiększeniu czasu wolnego i luzu. zaczęłąm sobie modelować takie sytuacje. Mam tu zaległości.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #768 : Października 18, 2011, 23:06:38 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.18 Wtorek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #769 : Października 19, 2011, 22:54:16 »

Maria Z. 2011.09.19 Środa
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Szybka i trafna reakcja na pojawiające się trudności logistyczne
4b. Emocje = spokój i pogoda ducha, dużo dobrego humoru
4c. Działania = zrobiłam dalszą część zaległości
5a. Myśli = 1. opór wobec propozycji, która jak myślę jest zagrażająca -> spokojnie pozwalam aby moje myśli się wyklarowały 2. pojawiła mi się myśl o tym, że klienta zmienił plany, którą zdusiłam a tymczasem intuicja się potwierdziła. To była bardzo sensowna myśl. -> uważnie i życzliwie przyglądam się myśli dotąd aż zrozumiem jej znaczenie.
5b. Emocje = uczucie zagrożenia -> rozpakowuję znaczenie tego uczucia i wyciągam wnioski
5c. Działania = Zażartowałam na granicy ryzyka -> żartuję dbając o dobry smak
6. Kompetencje = doskonale się czuję w świecie swobody, dobrobytu i bogactwa, szybko i sprawnie kreuję taki świat (poczułam żal za starym???)
9. Uwagi = Pojawiło mi się trochę luzu. To super, wypocznę.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #770 : Października 19, 2011, 23:10:14 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.19 Środa

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #771 : Października 20, 2011, 21:26:52 »

Maria Z. 2011.09.20 Czwartek
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując  swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Pomyślałam, że warto poczekać aż niedojrzała decyzja dojrzeje i dałam sobie jeszcze czas
4b. Emocje = spokój
4c. Działania = odpuściłam sobie dzisiaj pracę i odoczywałam
5a. Myśli = luźne myśli, które nie tworzyły wartości. Jednak ich nie podtrzymywałam i same odchodziły.
5b. Emocje = uczucie lekkiego zniechęcenia -> trudności witam z ciekawością
5c. Działania = piłam za dużo kawy -> dbam o swój organizm
6. Kompetencje = ilekroć działam, działam z głębi siebie
9. Uwagi = Załatwiam zaległe sprawy
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #772 : Października 20, 2011, 21:35:07 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.20 Czwartek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Dalej nie rozróżniasz energii na poziomie 140%. Ona ma swoją specyfikę. To nie jest po prosty więcej tego co było wcześniej. Ten poziom jest inny. Także twój organizm się zmienia. Przyzwyczaja się i akceptuje dużo wyższy poziom energii. Naucz się wychwytywać różnice.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #773 : Października 22, 2011, 21:37:59 »

Maria Z. 2011.09.21 Piątek
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując  swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Po odłożeniu trudnej decyzji na dojrzewanie w spokoju i dobrobycie pola energii znalazłam bardzo dobre rozwiązanie. I sprawy popłynęły naprzód
4b. Emocje = spokój mnie prawie nie opuszcza. Bardzo sobie cenię jego rosnącą obecność.
4c. Działania = wieczorem dałam sobie luz
5a. Myśli = miałam jakieś nietrafne myśli jednak nawet nie potrafię ich sobie przypomnieć. Kiedy trochę pobędą w polu mojej świadomości nikną bezpowrotnie.
5b. Emocje = Trochę zniecierpliwienia wieczorem wynikającego ze zmęczenia i kontaktu z ludźmi, którzy byli za bardzo rozbrykani jak na moje potrzeby -> komunikuję swoje potrzeby w przyjazny i żartobliwy sposób
5c. Działania = trochę za długo siedziałam przed telewizorem -> dbam o to by mój odpoczynek był możliwie wysokiej klasy
6. Kompetencje = 1. działam z głębokiego poczucia siebie 2. doskonale tworzę bogactwo i power w swoim życiu (poczułam niepokój i smutek - ciekawe! Czyżbym jeszcze nie była wewnętrznie gotowa?)
8. Co zrobię = odrabiam papierowe zaległości i porządki - jest tego dużo
9. Uwagi = wyśpię się
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #774 : Października 22, 2011, 21:39:30 »

Maria Z. 2011.09.22 Sobota
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Znalazłam bardzo dobre biznesowe rozwiązanie dla jednego z wyzwań, które stoją przed moją firmą. Pooglądam go sobie a jak przejdzie test czasu to go wdrażam.
4b. Emocje = spokój i pogoda ducha
4c. Działania = cztery razy miałam dziś doskonałą intuicję. Skorzystałam z jej podpowiedzi i za każdym razem było warto.
5a. Myśli = 1. myślałam z rezygnacją o współpracy z fachowcami od remontów i budowy -> od takich myśli przechodzę do generowania rozwiązań 2. Pojawiają mi się myśli "Jestem zmęczona" -> czuję zmęczenie
5b. Emocje = trochę zmęczenia -> szanuję pojawiające się zmęczenie i odpoczywam
5c. Działania = nie dopilnowałam chwilami fachowców -> dbam o prawidłowy przebieg prac. Moja kontrola wynika z trafnego rozpoznania sytuacji
6. Kompetencje = 1. działam z głębokiego poczucia siebie 2. doskonale tworzę bogactwo i power w swoim życiu (poczułam niepokój i smutek - ciekawe! Czyżbym jeszcze nie była wewnętrznie gotowa?)
8. Co zrobię = ciąg dalszy wielkich porządków
9. Uwagi =rozpoczynam moje zasłużone mini wakacje
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #775 : Października 22, 2011, 22:27:18 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.21 Piątek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Komentarz do treningu Marii 2011.09.22 Sobota

Energia (średnia) =125 potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #776 : Października 23, 2011, 22:26:43 »

Maria Z. 2011.09.23 Niedziela
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Brak myślenia, kiedy cieszyłam się porankiem w śród przyrody.
4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, radość
4c. Działania = dużo ruchu na świeżym powietrzu
5a. Myśli = znowu myśl "Jestem zmęczona" -> czuję zmęczenie
5b. Emocje = zniechęcenie i zdenerwowanie -> przeczekałam je przyglądając się im spokojnie
5c. Działania = nie poćwiczyłam -> ćwiczę poprawiając swoją formę i zwiększając możliwości
6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt i bogactwo
9. Uwagi = Ponieważ dużo wyjeżdżam, tow domu nastąpiło rozprężenie. Zaczęło mnie to denerwować. I wtedy przyszła refleksja. Kazik często powtarza, że to co wywołuje w nas żywe reakcje emocjonalne jest alegorią naszych wewnętrznych uwarunkowań. Dlatego zadałam sobie pytanie: "Czy ja czasami nie za często opuszczam samą SIEBIE?" I doszłam do wniosku, że tak. Będę miała zdecydowaną poprawę we własnym życiu kiedy będę żyć w SOBIE i działać wychodząc od SIEBIE. To jest fajne odkrycie Smiley
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #777 : Października 23, 2011, 22:44:34 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.23 Niedziela

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #778 : Października 24, 2011, 21:17:21 »

Maria Z. 2011.09.24 Poniedziałek
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Wychwyciłam, że nie mam trafnego i atrakcyjnego modelu efektywnego zarabiania przy ponad 10 dniach wolnych w miesiącu. Mam też model, "zasuwania" na pełen gwizdek i jakoś cenię się za to, że daję radę. To jest wzór do pełnej przebudowy. Zostawiam go sobie na sytuacje awaryjne a na co dzień bardzo wysokie zarobki przy rosnącym czasie wolnym.
4c. Działania = sporo zrobiłam porządków, to zaś dało mi miłe uczucie.
5a. Myśli = "chyba nie dam sobie rady" to myśl, która mnie nawiedziła w związku z pomocą świadczoną innej osobie, która przeżywa spore trudności. -> jaki jest mój zakres odpowiedzialności za sytuację.
5b. Emocje = lęk związany z tą sytuacją -> ciekawość o co tu naprawdę chodzi
5c. Działania = Trochę mnie poniosło w w zdenerwowaniu byłam za ostra
6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt i bogactwo
9. Uwagi = Odkryłam, że przeładowanie pracą jest naruszeniem mojej drugiej wartości = ZDROWIE. Zmieniam model zapracowania na zdrowy bilans praca - reszta życia.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #779 : Października 24, 2011, 22:14:07 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.24 Poniedziałek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Mamy stagnację Sad

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #780 : Października 26, 2011, 00:41:42 »

Maria Z. 2011.09.25 Wtorek
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = myślę o zaaklimatyzowaniu się w obszarze dobrobytu
4c. Działania = zrobiłam ogromny kawał zaległych spraw zarywając trochę noc, ale mam przynajmniej frajdę, że sporo zrobiłam
5a. Myśli = myśli o poddaniu się kiedy przekonywałam rzemieślnika do ekspresowej naprawy sprzętu -> kiedy zauważyłam, że już w myślach się poddaję natychmiast skorygowałam myślenie no i ... naprawione!!!
5b. Emocje = lęk że napotkana sytuacja X mnie przerasta -> otoczyłam emocję polem dobrobytu i cierpliwie czekałam co się z tego wyłoni. Przy czym działałam nada. Sytuacja się rozluźniła i osiągnęłam częściowy sukces.
5c. Działania = Trochę za dużo frustracji poczułam -> wychwytuję emocje jak tylko powstają i działam na nie już na tym etapie.
6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę
9. Uwagi = 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #781 : Października 26, 2011, 01:12:07 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.25 Wtorek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Mamy stagnację Sad

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #782 : Października 26, 2011, 21:29:13 »

Maria Z. 2011.09.26 Środa
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu na poza zarobkowe czynności.. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Przyszedł mi do głowy doskonały pomysł. Teraz go testuję.
4c. Działania = zrobiłam dwie dobre akcje promocyjne
5a. Myśli = miałam dzisiaj trochę zawirusowanych myśli po tym jak rozwiązywałam dwie trudne i zagmatwane sytuacje.  -> po tym jak to zauważyłam dałam sobie czas na oczyszczenie. Jednak na pełne przetrawienie tych myśli i związanych z nimi sytuacji potrzebuję więcej czasu.
5b. Emocje = 1. uczucie zniechęcenia na spotkaniu z klientem -> przetrzymałam go i zaczęły pojawiać się perspektywy  2. uczucie lekkiej urazy gdy ktoś zakwestionował moje intencje i kompetencje -> to mi pokazało, że jestem jeszcze zbyt zależna od innych. Po namyśle uważam to za doskonałą lekcję i wdzięczność dla ofiarodawcy tej lekcji.
5c. Działania = Brak uwagi podczas jazdy i musiałam zawracać -> jadąc prowadzę uważnie. Wiem co robię.
6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę oraz piękne życie
8. Co zrobię = jutro pilnuję formy
9. Uwagi = Ćwiczę wyobrażanie sobie życia gdzie pieniądze i dobrobyt rośnie wraz czasem do swobodnej poza-pracowej dyspozycji. Na razie to ciągle trochę abstrakcyjne.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #783 : Października 26, 2011, 22:00:18 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.26 Środa

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 115

Popracuj więcej nad stosowaniem wartości w praktyce.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #784 : Października 27, 2011, 22:03:58 »

Maria Z. 2011.09.27 Czwartek
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu na poza zarobkowe czynności. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Trafne ciągi myślowe w rozmowie z klientem
4c. Działania = Znalazłam dzisiaj wartościowe związki przyczynowe w sytuacji klienta, po sprawdzeniu ich zasadności przechodzimy do działań naprawczych
5a. Myśli = Wyłapałam kilka myśli o konstrukcji "Jestem zmęczona itp..." -> sprawnie je przerabiam na "czuję zmęczenie"
5b. Emocje = lekkie poirytowanie w relacji z klientem -> nie poszłam za ty i zniknęło. Dalej już było OK
5c. Działania = Niepotrzebnie wykonałam akcję ze złośliwością w tle -> nawet w stosunku do tych, którzy mi podpadli zachowuję się życzliwie i wielkodusznie
6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę oraz piękne życie
8. Co zrobię = jutro pilnuję formy
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #785 : Października 27, 2011, 22:20:41 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.27 Czwartek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 115

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #786 : Października 28, 2011, 22:23:29 »

Maria Z. 2011.09.28 Piątek
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Myśli o odpoczynku i pobyciu w atmosferze spokoju i luzu czasowego
4c. Działania = wykonałam szybką i trafną korektę logistyczną
5a. Myśli = Huh?
5b. Emocje = uczucie niechęci w reakcji na zdarzenie -> spokojnie je sobie obejrzałam o przeszło
5c. Działania = Zmarnowałam trochę czasu nieskutecznie załatwiając pewną sprawę
8. Co zrobię = odpoczywam i robię porządki
9. Uwagi = Zaczęłam pracować z energią miłości. Na razie ostrożnie gdyż czuję, że jest to bardzo duża siła a nie mam zamiaru robić w moim życiu rewolucji. Wolę je płynnie modyfikować zmieniając na lepsze.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #787 : Października 28, 2011, 23:07:46 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.28 Piątek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #788 : Października 29, 2011, 22:56:56 »

Maria Z. 2011.09.29 Sobota
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Trafna intuicja wyrażona myślą
4c. Działania = wyspałam się porządnie i poćwiczyłam
5a. Myśli = Jeszcze mi się pojawiają myśli typu "Jestem zmęczona" -> szybko je koryguję na "Czuję zmęczenie"
5b. Emocje = niespodziewanie pojawił się wybuch gniewu (czyżby pod spodem drzemały jakieś nagromadzone pokłady?) - szybko opadł i nie było co korygować
5c. Działania = ?
8. Co zrobię = odpoczywam i robię porządki c.d.
9. Uwagi = Praca z miłością jest ciekawa. Kiedy uruchomiłam miłość podczas forsownego marszu to zauważyłam jak złagodziły mi się ruchy przy zachowaniu prędkości.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #789 : Października 29, 2011, 23:13:30 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.29 Sobota

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #790 : Października 30, 2011, 21:50:38 »

Maria Z. 2011.09.30 Niedziela
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Miałam precyzyjne pomysły w zakresie wykonania prac ogrodowych, za które się dzisiaj zabrałam
4c. Działania = dużo ruchu na świeżym powietrzu
5a. Myśli = Zapomniałam o treningu w czasie dnia -> pamiętam o tym, co dla mnie ważne nawet gdy jestem silnie zaangażowana
5b. Emocje = trochę zgryźliwości i złośliwości -> obdarzam ludzi miłością i zrozumieniem (trochę się przestraszyłam kiedy wyobraziłam sobie tą zamianę. Pewnie nie jestem jeszcze gotowa albo przyjdzie mi się wtedy spotkać z cudzym lękiem)
5c. Działania = zbytnie zaangażowanie w prace ogrodowe, które choć fajne tak mnie pochłonęły, że straciłam szerszy kontekst działania.
6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który szybko tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę oraz piękne życie
8. Co zrobię = zostało mi jeszcze trochę papierów do uporządkowania
9. Uwagi = Dalej pracuję z miłością uruchamiając ją w sobie.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #791 : Października 30, 2011, 22:33:58 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.30 Niedziela

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Nie wychwytujesz poziomu 140!!! Naucz się go rozpoznawać.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #792 : Października 31, 2011, 22:57:29 »

Maria Z. 2011.09.31 Poniedziałek
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Powrót do koncepcji artykułu
4b. Emocje = spokój, pogoda ducha
4c. Działania = wizyta na grobach, ważna; trochę ćwiczyłam przy nadażających się okazjach. Głównie miłość i uwagę na to, co się dzieje.
5a. Myśli = Znowu myśl o konstrukcji "Jestem zmęczona" -> czuję zmęczenie
5b. Emocje = urażone ego na chwilkę -> z ciekawością obserwuję co się tak obruszyło i dlaczego
5c. Działania = nieuważnie jadłam -> jem z pełną uwagą i świadomością
6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który szybko tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę oraz piękne życie
8. Co zrobię = zostało mi jeszcze trochę papierów do uporządkowania
9. Uwagi = Dalej pracuję z miłością uruchamiając ją w sobie.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #793 : Października 31, 2011, 23:16:53 »

Komentarz do treningu Marii 2011.09.31 Poniedziałek

Efektywność = 115
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #794 : Listopada 01, 2011, 22:04:59 »

Maria Z. 2011.11.01 Wtorek
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Doskonale korzystam z tej wiedzy. 2. Żyję realizując w pełni swój potencjał. 3. Zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie. Pracuję poniżej 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu wolnego do swobodnej dyspozycji. 4. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = 1. Decyzja żeby się porządnie wyspać 2. Sprawdziłam swoją fizyczną formę. Zdecydowanie ją poprawiam.
4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, dużo humoru
4c. Działania = 1. dużo kontaktu z rodziną 2. wypchnęłam jeszcze trochę zaległych papierów.
5a. Myśli = myśli, że sobie nie dam rady ze wsparciem bliskiej mi osoby -> znajduję właściwą formę działania i działam
5b. Emocje = chwila przygnębienia i strachu związana z powyższym -> umieszczam te uczucia w atmosferze dobrobytu i pozwalam aby się wyklarowały, ciekawe co się stanie
5c. Działania = momenty niskiej świadomości -> cieszę się krystalicznie czystą i bardzo intensywną świadomością
6. Kompetencje = wszystko co robię tworzy dobro w wielu adekwatnych do sytuacji postaciach.
8. Co zrobię = jeszcze papiery zaległe
9. Uwagi = ćwiczę używanie wartości w codziennych, praktycznych sytuacjach
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #795 : Listopada 01, 2011, 22:22:11 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.01 Wtorek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #796 : Listopada 03, 2011, 15:45:06 »

Maria Z. 2011.11.02 środa
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Doskonale korzystam z tej wiedzy. 2. Żyję realizując w pełni swój potencjał. 3. Zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie. Pracuję poniżej 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu wolnego do swobodnej dyspozycji i frajdy z tego co robię. 4. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = szybka i dobra reakcja na niespodziewaną propozycję biznesową
4c. Działania = testuję dalej jakość pomysłu na nową linię dotarcia do klienta
5a. Myśli = Wyłapałam własne przekonanie "Niebezpiecznie jest kochać" -> praca z miłością daje rezultaty, wychodzą na jaw moje ograniczenia Zamieniam na "miłość uzdrawia i uskrzydla kiedy ją prawidłowo stosuję"
5b. Emocje = lęk przy myśli o miłości -> spokojnie obserwuję ten lęk a on się rozwiewa
5c. Działania = mało precyzyjne działania logistyczne -> dobrze przygotowuję moje podróże
6. Kompetencje = pewnie i swobodnie się czuję w sytuacjach dobrobytu
8. Co zrobię = odpoczywam
9. Uwagi =  Wyraźnie doświadczam jak moje przywiązanie do sytuacji zmagań i intensywnej pracy trzyma mnie na dotychczasowym poziomie osiągnięć. Do pewnego stopnia to lubię i jakoś mnie to rajcuje. Jeśli nie znajdę czegoś dużo lepszego na poziomie dobrobytu i bogactwa to trudno będzie się tam znaleźć. sama hamuję swój postęp.
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #797 : Listopada 03, 2011, 23:22:20 »

Maria Z. 2011.11.03 czwartek
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Doskonale korzystam z tej wiedzy. 2. Żyję realizując w pełni swój potencjał. 3. Zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie. Pracuję poniżej 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu wolnego do swobodnej dyspozycji i frajdy z tego co robię. 4. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = dobre pomysły podczas pracy z klientem
4c. Działania = zrezygnowałam z wyjścia na miasto. Wolę odpocząć.
5a. Myśli = Nieco chaotyczny sposób rozumowania
5b. Emocje = lekkie zażenowanie -> daję ludiom prawo do ich własnych zachowań
5c. Działania = niepotrzebnie odreagowywałam oglądając telewizję -> nawet jak oglądam telewizję tow pełni świadomie
6. Kompetencje = pewnie i swobodnie się czuję w sytuacjach dobrobytu
8. Co zrobię = odpoczywam
9. Uwagi = 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #798 : Listopada 03, 2011, 23:46:48 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.02 Środa

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Komentarz do treningu Marii 2011.11.03 Czwartek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #799 : Listopada 05, 2011, 01:28:47 »

Maria Z. 2011.11.04 piątek
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Najlepsze dla mnie były spore okresy kiedy miałam spokojny umysł bez żadnych myśli
4c. Działania = sporo dobrego kontaktu z sobą
5a. Myśli = myśli o potencjalnym kryzysie gospodarczym i trudnościach, które się wtedy pojawią -> buduję warianty w których kryzys napędza mi koniunkturę
5b. Emocje = lęk i obawa -> spokojnie się im przypatruję i otaczam miłością aż stanie się dla mnie jasne co powinnam zrobić
5c. Działania = za dużo telewizji -> odkrywam potrzeby,które stoją za gapieniem się w telewizję
6. Kompetencje = tworzę dobrobyt i żyję w nim w sposób, który bardzo silnie inspiruje innych
8. Co zrobię = odpoczywam c.d.
9. Uwagi = 
Tagi:
Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!