>
Czerwca 17, 2025, 00:27:46 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Maria. przejście od 8 do 30 tys miesięcznie  (Przeczytany 338276 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #800 : Listopada 05, 2011, 12:18:02 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.04 Piątek

Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #801 : Listopada 05, 2011, 23:36:50 »

Maria Z. 2011.11.05 sobota
1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135
Moje wartości: Miłość (35), Zdrowie (50), Mądrość (30), Potęga (10), Bogactwo (5), Wdzięczność (60), Spokój (55)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Dobrze korzystam z tej wiedzy. 2. Żyję realizując cały swój potencjał. 3. Zarabiam etapami 30.000 ->60.000 ->90.000 miesięcznie. Pracuję poniżej 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu wolnego do swobodnej dyspozycji oraz frajdy z tego co robię. 4. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
2a. Atrakcyjność celu = 120
3. Wykorzystanie dnia = 120
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = miałam bardzo dobrą odpowiedź na zadane pytanie
4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, dużo humoru
4c. Działania = odpoczęłam, poszłam do krawcowej
5. Najmniej pomocne + zamiana:
5a. Myśli = ?
5b. Emocje =
5c. Działania = oglądałam telewizję -> mogłam wcześniej pójść spać albo sobie poćwiczyć w swobodny regeneracyjny sposób
6. Kompetencje = tworzę dobrobyt i żyję w nim w sposób, który bardzo silnie inspiruje innych
8. Co zrobię = jutro porządkuję
9. Uwagi = zabrałam się porządniej za pracę z wartościami. Tak jak radził Kazik zacznę też wpisywać ile doświadczyłam danej wartości danego dnia. Dzięki temu ćwiczeniu uświadomiłam sobie jak mam ich mało.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #802 : Listopada 06, 2011, 00:00:55 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.05 sobota

Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Dobrze że wpisujesz realizację wartości w danym dniu. Poniżej moje szacunki:
Miłość (35), Zdrowie fizyczne (30), Zdrowie w ogóle (55), Mądrość (45), Potęga (10), Bogactwo (5), Wdzięczność (45), Spokój (50)

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #803 : Listopada 06, 2011, 23:11:58 »

Maria Z. 2011.11.06 nedziela
1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 13
Moje wartości: Miłość (35), Zdrowie (50), Mądrość (30), Potęga (10), Bogactwo (5), Wdzięczność (60), Spokój (55)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Dobrze korzystam z tej wiedzy. 2. Żyję realizując cały swój potencjał. 3. Zarabiam etapami 30.000 ->60.000 ->90.000 miesięcznie. Pracuję poniżej 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu wolnego do swobodnej dyspozycji oraz frajdy z tego co robię. 4. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Myśli o dobrobycie i bogactwie - oswajam ten obszar
4b. Emocje = uczucie spokoju i swobody rano przy wylegiwaniu się w łóżku
4c. Działania = porządnie się wyspałam i poćwiczyłam sobie dobrobyt
5a. Myśli = zrezygnowałam z załatwienia sprawy
5b. Emocje = niecierpliwość
5c. Działania = skasowałam przez nieuwagę spory kawałem swojej pracy
6. Kompetencje = tworzę dobrobyt i żyję w nim w sposób, który bardzo silnie inspiruje innych
8. Co zrobię = jutro mam bardzo dużo pracy, pilnuję formy
9. Uwagi = dalej pracuję z wartościami
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #804 : Listopada 06, 2011, 23:36:42 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.06 niedziela

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #805 : Listopada 07, 2011, 23:17:26 »

Maria Z. 2011.11.07 poniedziałek
1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130
Moje wartości: Miłość (40), Zdrowie (35), Mądrość (60), Potęga (10), Bogactwo (5), Wdzięczność (70), Spokój (60)
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Dobrze trzymałam kondycję przy dosyć obciążającym dniu
4b. Emocje = spokój i humor
4c. Działania = załatwiłam zaległą sprawę
5a. Myśli = ?
5b. Emocje = lekka irytacja -> ze spokojem obserwuję co z niej będzie
5c. Działania = za mało odpoczynku i regeneracji w trakcie zajęć zawodowych
8. Co zrobię = następny z silnie obłożonych dni
9. Uwagi = oswajam się z używaniem wartości. Powoli wchodzi mi to w krew.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #806 : Listopada 07, 2011, 23:22:04 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.07 poniedziałek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #807 : Listopada 08, 2011, 23:36:20 »

Maria Z. 2011.11.08 wtorek
Moje wartości: Miłość (50), Zdrowie (35), Mądrość (60), Potęga (10), Bogactwo (5), Wdzięczność (60), Spokój (50)
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Wygenerowałam dobre pomysły na marketing
4b. Emocje = spokój i humor, rozwijam miłość
4c. Działania = wykonałam półtora dziennej normy zachowując dobrą formę
5a. Myśli = zrezygnuję z kierowcy, którego mi przydzielili
5b. Emocje = lekko się przechwalałam -> cenię siebie
5c. Działania = Huh?
6. Kompetencje = tworzę dobrobyt i żyję w nim w sposób, który bardzo silnie inspiruje innych. Mam dużo czasu dla siebie.
8. Co zrobię = kończę duże opracowanie
9. Uwagi = pracuję ze stosowaniem miłości i zdrowia jako sprawczych sił w moim życiu. Zaczynam doświadczać jak to działa. Bardzo obiecujące.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #808 : Listopada 08, 2011, 23:58:54 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.08 wtorek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #809 : Listopada 09, 2011, 22:30:05 »

Maria Z. 2011.11.09 środa
Moje wartości: Miłość (50), Zdrowie (40), Mądrość (60), Potęga (10), Bogactwo (5), Wdzięczność (60), Spokój (50)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek a ja w szczególności. Świetnie z tego korzystam. 2. Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 PLN. Pracuję najwyżej 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu dla siebie. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = dzisiaj miałam dużo błyskotliwych i bardzo celnych wypowiedzi
4b. Emocje = spokój, swoboda i humor, rozwijam miłość
4c. Działania = sporo pracy odwaliłam w tym trochę zaległej
5a. Myśli = trochę wahań co robić po pracy -> ze spokojem rozważam możliwe opcje
5b. Emocje = lekki niepokój zachowaniami współpracownika -> patrzę na działania ludzi docierając do przyczyn tych działań
5c. Działania = za dużo kawy wypiłam -> osiągam wspaniałą formę i ograniczam kawę używaną  jako stymulator
6. Kompetencje = tworzę dobrobyt i żyję w nim w sposób, który bardzo silnie inspiruje innych. Mam dużo czasu dla siebie.
8. Co zrobię = pilnuję jutro formy bo mam cały dzień pełen aktywności
9. Uwagi = dalej pracuję z miłością. zaczyna mi wychodzić jej wzmacnianie.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #810 : Listopada 09, 2011, 23:38:31 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.09 środa

Energia (średnia) =125 potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 115
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #811 : Listopada 11, 2011, 13:55:55 »

Maria Z. 2011.11.10 czwartek
Moje wartości: Miłość (), Zdrowie (), Mądrość (), Potęga (), Bogactwo (), Wdzięczność (), Spokój () wpis robię  z opóźnieniem i nie potrafię już oszacować natężenia z jakim występowały moje wartości
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek a ja w szczególności. Świetnie z tego korzystam. 2. Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 PLN. Pracuję najwyżej 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu dla siebie. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = nie pamiętam
4b. Emocje = spokój, swoboda i humor, poczucie bezpieczeństwa
4c. Działania = sporo pracy odwaliłam w tym trochę zaległej
5. Najmniej pomocne + zamiana:nie pamiętam
5a. Myśli = nie pamiętam
5b. Emocje = Huh?
5c. Działania = za bardzo wkręciłam się w działanie -> podczas działania jestem w pełni świadoma tego co się dzieje i tego co robię. Wykorzystuję do maksimum możliwości które istnieją i tworzę nowe, bardzo korzystne
6. Kompetencje = Tworzę dobrobyt i powodzenie dla siebie. Żyję w nim w sposób, który bardzo silnie inspiruje innych. Mam dużo czasu dla siebie.
8. Co zrobię =
9. Uwagi =
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #812 : Listopada 11, 2011, 20:42:26 »

Maria Z. 2011.11.11 piątek
Moje wartości: Miłość (50); Zdrowie (40); Mądrość (30); Potęga (10); Bogactwo (5); Wdzięczność (60); Spokój (40)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Świetnie z tej wiedzy korzystam. 2. Lekko swobodnie i radośnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000. Im więcej zarabiam tym mam więcej czasu na zajęcia poza pracą. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Kilka dobrych idei w rozmowie z klientem
4b. Emocje = spokój i koncentracja
4c. Działania = cały dzień był serią dobrze poprowadzonych spotkań
5a. Myśli = nie precyzyjnie myślałam o użyteczności współpracy z potencjalnym kooperantem -> moje chęci czy pragnienia odkładam na bok kiedy oceniam możliwości efektywnej współpracy z innymi. Wtedy myślę trzeźwo i obiektywnie. Zniekształcanie myśli poprzez chęci niepotrzebnie mnie osłabia.
5b. Emocje = zaangażowałam się nieco za bardzo w atak na pojawiające się przeszkody. -> ze spokojem i miłością opracowuję skuteczne strategie działania
5c. Działania = nieci za dużo nerwowych działań na zebraniu -> spokój, życzliwość
6. Kompetencje = Lekko i swobodnie utrzymuję ogromne pole energii (160+) i świetnie się tym bawię. Te możliwości przekładam na swoje sukcesy i wysoką jakość życia (napisałam wysoką i zaraz pomyślałam PEŁNĄ)
8. Co zrobię = usuwam duże pokłady zmęczenia, które się pojawiają
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #813 : Listopada 11, 2011, 20:46:05 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.10 czwartek

Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Komentarz do treningu Marii 2011.11.11 piątek

Energia (średnia) =140 potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #814 : Listopada 12, 2011, 23:20:29 »

Maria Z. 2011.11.12 sobota
1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 140
Moje wartości: 1. Miłość (50) 2. Zdrowie (35); 3. Mądrość (40); 4. Potęga (10); 5. Bogactwo (5); 6. Wdzięczność (60); 7. Spokój (70)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Świetnie z tej wiedzy korzystam. 2. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Pracuję maksymalnie do 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam tym robię to lepiej i mam więcej czasu do swojej dyspozycji. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Zrobiłam analizy sytuacji ważnego klienta i znalazłam kierunki najbardziej opłacalnych działań
4b. Emocje = miłość i spokój przez część dnia
4c. Działania = odpoczywałam
5a. Myśli = małe i zupełnie irracjonalne lęki z przeszłości, które wyszły przy okazji moich prac domowych -> umieszczone w polu cierpliwej uwagi szybciutko się rozwiały
5b. Emocje = dałam się wpuścić w spór -> w sytuacji rosnącego napięcia silnie uruchamiam miłość i inne moje wartości
5c. Działania = niepotrzebna sprzeczka, która pokazuje jak dużo mam jeszcze do zrobienia. Zbyt łatwo mnie wytrącić z równowagi. Robiłam sobie także symulacje moich zachowań w trudnych sytuacjach i także znałam moje słabe strony -> wychwytuję obniżenia moich stanów zanim to zjawisko wystąpi i natychmiast zwiększam formę. Obdarzam miłością i wdzięcznością moich "trenerów" za to że pokazują mi co mam jeszcze do zrobienia.
6. Kompetencje = Lekko i swobodnie utrzymuję energię na poziomie 160+. Świetnie się przy tym bawię.
8. Co zrobię = funduję sobie jak najwięcej wypoczynku i przygotowuję prezentację dla klienta.
9. Uwagi = Poćwiczyłam energię siedmiu wartości i doszłam w bardzo krótkim czasie do 150!!! Ale było super Smiley)))
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #815 : Listopada 12, 2011, 23:59:53 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.12 sobota

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Ćwicz zdecydowane uruchamianie energii 7 wartości.
Popracuj też nad intencjami, które stoją za twoimi celami. Trochę ci się zdezaktualizowały. czas je szybko odświeżyć.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #816 : Listopada 13, 2011, 11:08:01 »

Maria Z. 2011.11.13 Niedziela

POWER!!!
Dzisiaj po przebudzeniu, poćwiczyłam sobie wartości. Dałam sobie czas na porządne ich uruchomienie, poczucie w sobie. Dawno nie miałam takiego doświadczenia. Ciało fizycznie mi się zmieniało po wpływem silnych stanów. Dało to efekt silnego dopałerowania, które oceniam na jakieś 160%. Jednocześnie z doświadczaniem jaka to jest  duża moc sprawcza, pojawiały mi się myśli o tym, jak należy ją sensownie używać aby naprawdę dobrze służyła mnie i innym. Bardzo jednoznacznie rozumiałam, że mam w tej chwili do dyspozycji moc, która jest normalnie poza moim zasięgiem. Bardzo pozytywna, dobrą uzdrawiającą moje życie siłę. Wiedziałam też, że nie umiem jeszcze się nią sprawnie posługiwać w normalnych warunkach działania. Potrzebne mi będzie: uwaga, wrażliwość, rozumienie innych i ich uwarunkowań, gdyż będą mieli dużo niższe możliwości.

Tak silny i pełen możliwości stan wynikający z uruchomienia wszystkich moich siedmiu wartości z dużo większym, niż do tej pory, natężeniem przetwarza ciało i zmienia psychikę. Usuwa stare bloki i ograniczenia szybko i bardzo łatwo. Myślę, że najpierw skieruję energię wartości do środka, aby zdecydowanie poprawić swoje samopoczucie, zregenerować organizm (który jest przeciążony) i swoje możliwości. Kiedy ten nowy stan dobrobytu wewnętrznego ustabilizuję to ruszę z moim nowym zestawem możliwości w kierunku osiągnięć, które już na mnie czekają.
To było bardzo ważne doświadczenie, a raczej początek długiej serii tego typu doświadczeń. SUPER!!!

Ćwiczę dalej wartości:
10:00 poziom 160% trening 30 min
13:30 poziom 170% trening 17 min
poruszyłam bloki w karku i ramionach, czuję tam wyraźne zmiany
16:00 poziom 170% trening 15 min
Czuję napięcia w karku i ramionach oraz dużo energii i moc. Dawniej wystraszyła bym się pojawiających się napięć. Teraz witam je z lekkim tylko zaniepokojeniem co w sobie niosą. Mam przeczucie, że jak odejdą na zawsze to zrobi mi się w życiu przestrzeń na zupełnie nowe osiągnięcia i że będą one łatwe. Słowem witaj nowy stylu życia a żegnaj intensywna praco.
21:00 165%
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #817 : Listopada 14, 2011, 00:43:42 »

Maria Z. 2011.11.13 niedziela
1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 150
Moje wartości: 1. Miłość (50) 2. Zdrowie (60); 3. Mądrość (50); 4. Potęga (15); 5. Bogactwo (5); 6. Wdzięczność (70); 7. Spokój (70)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Świetnie z tej wiedzy korzystam. 2. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Pracuję maksymalnie do 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam tym robię to lepiej i mam więcej czasu do swojej dyspozycji. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = zdecydowałam się na przekroczenie dotychczasowego poziomu energii
4b. Emocje = ćwiczyłam wszystkie wartości, bardzo porządnie
4c. Działania = wykonałam naprawdę dobry trening energii
5a. Myśli = ?
5b. Emocje = ?
5c. Działania = 
6. Kompetencje = Lekko i swobodnie utrzymuję energię na poziomie 160+. Świetnie się przy tym bawię.
8. Co zrobię = jak najczęściej ćwiczę energię wartości na poziomie ponad 160
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #818 : Listopada 14, 2011, 00:58:50 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.13 niedziela

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #819 : Listopada 14, 2011, 22:20:43 »

Maria Z. 2011.11.14 poniedziałek
Moje wartości: 1. Miłość (50) 2. Zdrowie (60); 3. Mądrość (50); 4. Potęga (15); 5. Bogactwo (5); 6. Wdzięczność (70); 7. Spokój (70)
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = 1. miałam kilka dobrych pomysłów w rozmowie z klientem 2. znalazłam mentora, który może mi pomóc w ważnej dla mnie sprawie a szukałam go tylko dwa dni od kiedy zaczęłam szukać. Rośnie mi efektywność działań.
4b. Emocje = wszystkie siedem wartości, które świadomie zaczęłam na co dzień ćwiczyć.
4c. Działania = kupiłam sobie fajny płaszcz i to taki, jakiego długo szukałam. A potem jeszcze sweter. Dzień łatwych i udanych zakupów.
5a. Myśli = myślałam o tym,że potrzeba mi pilnie dobrych współpracowników -> skorygowałam to na myśl, że znajduję takich współpracowników, z którymi na pewno osiągnę sukces w naprawdę dobrym stylu.
5b. Emocje = Trafna uwaga pewnej osoby wytrąciła mnie na chwilkę z równowagi-> jutro to nadrobię i skorzystam z tej uwagi
5c. Działania = nie zadbałam o swoją kolację -> praca pracą a posiłki są ważne, skutecznie planuję swój czas i zajęcia
6. Kompetencje = Lekko i swobodnie utrzymuję energię na poziomie 160+. Świetnie się przy tym bawię i rozpoznaję jak się wtedy żyje i działa.
9. Uwagi = no to przekroczyłam Rubikon energii na poziomie 130%. Wczorajsze osiągnięcia na poziomie 160-170% spowodowały, że z rosnącą ochotą biorę się za nowy poziom możliwości. I bardzo mi się to podoba.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #820 : Listopada 14, 2011, 23:01:04 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.14 poniedziałek

Energia (średnia) =150 (maksymalny 170%) potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Gratuluję przełomu!!! Jednak zachowaj czujność i przytomność umysłu. Wchodzisz w świat nowych i dużo większych możliwości. Tego się trzeba nauczyć.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #821 : Listopada 16, 2011, 23:19:06 »

Maria Z. 2011.11.15 wtorek
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = jeśli nie wpisuję tego samego dnia to już nie pamiętam
4b. Emocje = dalej ćwiczę wszystkie siedem wartości
4c. Działania =
5a. Myśli =
5b. Emocje =
5c. Działania = długo oglądana telewizja, z jednej strony luz, z drugiej strata czasu -> znajduję dużo lepszą formę odreagowania -> poprawka do poprawki: tak żyję, że nie muszę odreagowywać zmęczenia
6. Kompetencje = Lekko i swobodnie utrzymuję energię na poziomie 160+. Świetnie się przy tym bawię i rozpoznaję jak się wtedy żyje i działa.
9. Uwagi = dzisiaj dużo mniej ćwiczyłam, odpuściłam sobie. Chyba jeszczenie mam pełnej gotowości na nowy poziom życia.
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #822 : Listopada 16, 2011, 23:26:11 »

Maria Z. 2011.11.16 środa
Moje wartości: 1. Miłość (40) 2. Zdrowie (65); 3. Mądrość (60); 4. Potęga (15); 5. Bogactwo (5); 6. Wdzięczność (60); 7. Spokój (70)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Świetnie z tej wiedzy korzystam. 2. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Pracuję maksymalnie do 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym robię to lepiej i mam więcej czasu do swojej dyspozycji. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = może to, że nie zauważyłam dzisiaj zbyt dużo niepotrzebnych myśli
4b. Emocje = dużo spokoju i spokojnej pewności siebie, osadzenia w sobie
4c. Działania = odpoczęłam podczas podróży
5a. Myśli = brak szkodliwych myśli
5b. Emocje = też brak
5c. Działania = mogłam sobie odpuścić ciastko
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #823 : Listopada 16, 2011, 23:58:52 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.15 wtorek

Energia (średnia) =135 (maksymalny 170%) potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Uważaj bo idziesz do dołu!

Komentarz do treningu Marii 2011.11.16 środa

Energia (średnia) =140 (maksymalny 170%) potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #824 : Listopada 17, 2011, 23:41:09 »

Maria Z. 2011.11.17 czwartek
Moje wartości: 1. Miłość (45) 2. Zdrowie (60); 3. Mądrość (60); 4. Potęga (15); 5. Bogactwo (5); 6. Wdzięczność (60); 7. Spokój (70)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem kim jest i jak działa człowiek. Wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Lekko, swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 PLN/mc. Świetnie się przy tym bawię. Im więcej zarabiam tym robię to lepiej a czas do mojej swobodnej dyspozycji rośnie. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = tworzyłam mentalne obrazy realizacji swoich wartości
4b. Emocje = uruchamiałam emocjonalne komponenty moich wartości. Najtrudniej jest mi odczuwać mądrość. Pozostałe czuję wyraźnie i mogę zwiększać ich natężenie.
4c. Działania = porządkowałam zaległości
5a. Myśli = zauważyłam, że już od dawna nie znajduje wyraźnych negatywnych myśli. Nie oznacza to jednak, że wszystkie moje myśli doskonale służą mojemu życiu. postaram się teraz wyłapywać te, które najmniej wspierają mój dobrobyt i rozwój.
5b. Emocje = brak wpadek
5c. Działania = dzisiejsze spotkanie były częściowo niepotrzebne -> sprawdzam wcześniej na ile dane działania będą wartościowe = funkcja mądrości stosowana przef działaniem
6. Kompetencje = Lekko i swobodnie utrzymuję:
- jasny i czysty umysł
- energię na poziomie ponad 160%.
- Świetnie się przy tym bawię i rozpoznaję jak się wtedy żyje i działa.
9. Uwagi = Dzisiaj ćwiczyłam rano wartości. I to było fajne. Jednak podczas dnia pełnego spotkań nie wracałam świadomie do siebie i nie podnosiłam wewnętrznego dobrostanu. A szkoda. Najlepiej było by robić to regularnie a docelowo zawsze.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #825 : Listopada 17, 2011, 23:55:34 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.17 czwartek

Energia (średnia) =145 (maksymalny 170%) potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #826 : Listopada 18, 2011, 22:52:16 »

Maria Z. 2011.11.18 piątek
Moje wartości: 1. Miłość (60) 2. Zdrowie (60); 3. Mądrość (65); 4. Potęga (15); 5. Bogactwo (5); 6. Wdzięczność (65); 7. Spokój (70)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i świetnie z tej wiedzy korzystam. 2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie doskonale się przy tym bawiąc. Im więcej zarabiam tym mam więcej czasu wolnego do swobodnego wykorzystania. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Miałam dobrą intuicję odnośnie działań, które potrzebuje zrobić klient.
4b. Emocje = rośnie we mnie siła i zdecydowanie i to mi się dzisiaj podobało
4c. Działania = załatwiłam potrzebną sprawę i niespodziewane lepiej niż myślałam. Tak zwane szczęśliwe przypadki są oznaką, że jestem gotowa na dużo łatwiejsze życie.
5a. Myśli = luźno biegające myśli nie przynosiły wyraźnych korzyści. Były krótkie i słabe ale jednak to brak zysków to marnotrawstwo energii
5b. Emocje = leciutkie zdenerwowanie wskazujące, że tę sprawę przy której powstało mam nie do końca opanowaną -> z wdzięcznością przyjmuję te wskazówki i robię z nich użytek
5c. Działania = mogłam lepiej i więcej ćwiczyć dbając o siebie, dziś mi trochę nie szło -> kiedy napotykam na przeszkody to rozpoznaję ich naturę i stosownie d tego dziaąłm. Jest to trening wdzięczności i mądrości
- jasny i czysty umysł
- Świetnie się przy tym bawię i rozpoznaję co dalej.
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #827 : Listopada 18, 2011, 23:16:04 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.18 piątek

Energia (średnia) =145 (maksymalny 170%) potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 115
Jakość wpisu = 115

Energia w górę!!!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #828 : Listopada 20, 2011, 12:31:40 »

Maria Z. 2011.11.19 sobota
Moje wartości: 1.Miłość (60), 2. Zdrowie (40), 3. Mądrość (30), 4. Potęga (15), 5, Bogactwo (5), 6. Wdzięczność (60, Spokój (20) czyli zdecydowanie za mało. Moje życie może być dużo, dużo lepsze. To pozytywna strona tego że teraz za mało. Jednak wolała bym żeby to już teraz było akurat.
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek, kim jest, co i jak może zrobić. Doskonale z tej wiedzy korzystam. 2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Mam przy tym masę frajdy i coraz więcej wolnego czasu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = dzień odpoczynku i relaksu
4b. Emocje = uruchamiałam energie wartości i cieszyłam się tymi, które przychodziły same. Dzisiaj doświadczałam dużo zachwytu w kontakcie z pięknem.
4c. Działania = nie za dużo celowych, zdaniowych działań. Dzień cieszenia się luzem. Bardzo doceniam takie chwile co oznacza, że za dużo pracuję a za mało mam z tego efektów.
5a. Myśli = nie znalazłam
5b. Emocje = nie było negatywnych
5c. Działania =  za dużo działań z bezwładu ->więcej i lepiej dbam o siebie
Świetnie się bawię
- utrzymując jasny i czysty umysł
9. Uwagi = coraz częściej i lepiej jestem z sobą. Czuję przyjaźnie swoje ciało. Także te miejsca, gdzie są problemy. Kiedy obdarzam te miejsca uwagą uwalniają się skumulowane tam emocje i stopniowo zaczynam rozumieć jakie ograniczenia tam mieszkają. Zaczynam też rozpoznawać te problemy, które są ich zwnętrznym odbiciem. Fajnie fajnie będzie kiedy je do końca usunę.
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #829 : Listopada 20, 2011, 22:45:27 »

Maria Z. 2011.11.20 niedziela
Moje wartości: 1.Miłość (65), 2. Zdrowie (45), 3. Mądrość (40), 4. Potęga (15), 5, Bogactwo (5), 6. Wdzięczność (60), Spokój (30)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek, kim jest, co i jak może zrobić. Doskonale z tej wiedzy korzystam. 2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Mam przy tym masę frajdy i coraz więcej wolnego czasu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = myślałam o nowej strategii dotarcia d klienta
4b. Emocje = przekroczyłam lekką niechęć do ćwiczenia a emocją w zastosowaniu było zdecydowanie
4c. Działania = odpoczywałam i poćwiczyłam trochę
5a. Myśli = mała chwilka frustracji z myślą, że nie dam rady -> trwała tylko chwilę i sama znikła. Nie ma sensu zmieniać czegoś co samo znika to znacznie wygodniejszy sposób. Należy tylko patrzyć na to ze spokojną uwagą przy dużym poziomie energii (dzięki Kazik to jest niewiarygodnie prosta i skuteczna metoda)
5b. Emocje = chwila frustracji -> potraktowana z życzliwą uwagą rozwiała się w spokój a później znalazłam rozwiązanie
5c. Działania = nie umiałam sobie poradzić z jednym programem -> jutro spytam kolegów
Świetnie się bawię:
- energię na poziomie ponad 160%
- i tworząc dobrobyt.
9. Uwagi = dzisiaj pojawiły się opory i przeciążenie nie wiadomo skąd. Przyłożyłam się i przepracowałam sprawę. Było średnio trudno. Nawet lubię takie chwile. Hartują mnie i przypominają w jak dobrej sytuacji jestem na co dzień.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #830 : Listopada 20, 2011, 22:52:31 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.19 sobota

Energia (średnia) =150  potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Bardzo dobre działanie!!!

Komentarz do treningu Marii 2011.11.2o niedziela

Energia (średnia) =145  potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #831 : Listopada 22, 2011, 00:54:34 »

Maria Z. 2011.11.21 poniedziałek
Moje wartości: 1.Miłość (60), 2. Zdrowie (40), 3. Mądrość (40), 4. Potęga (15), 5, Bogactwo (5), 6. Wdzięczność (60), Spokój (35)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i świetnie z tej wiedzy korzystam.2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = myśl o krótkiej drzemce po kolacji.
4b. Emocje = spokój i dobry humor
4c. Działania = odpoczynek
5a. Myśli = brak myśli o lepszym wykorzystaniu czasu na odpoczynek -> znajduję okazje do zadbania o siebie
5b. Emocje = rozprzężenie -> zachowuję skuteczny poziom uwagi
5c. Działania = nie umiałam sobie poradzić z jednym programem -> jutro spytam kolegów
Świetnie się bawię:
- i tworząc dobrobyt.
9. Uwagi = po doskonałym dniu z poziomem 150 spadam poniżej. Wypocznę i idę do góry.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #832 : Listopada 22, 2011, 01:25:04 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.21 poniedziałek

Energia (średnia) =160  potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Bardzo dobrze!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #833 : Listopada 22, 2011, 23:51:08 »

Maria Z. 2011.11.22 wtorek
Moje wartości: 1.Miłość (60), 2. Zdrowie (45), 3. Mądrość (60), 4. Potęga (15), 5, Bogactwo (5), 6. Wdzięczność (70), Spokój (40)
2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i świetnie z tej wiedzy korzystam.2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Miałam dobry pomysł na prezentację dla klienta
4b. Emocje = spokój i dobry humor pomimo zmęczenia
4c. Działania = znacznie poprawiłam prezentację dla klienta
5a. Myśli = krótka myśl wywołująca niechęć przy zachowaniu pewnej osoby ->szybko odeszła gdy zrozumiałam, że to zadziałało moje Ego
5b. Emocje = niechęć -> szybko się przekształciła w zrozumienie
5c. Działania = mogłam mniej oglądać telewizji -> zamiast tego mogłam wypocząć
Świetnie się bawię:
- i tworząc dobrobyt.
9. Uwagi = chyba trudne warunki zmuszają mnie do silnej pracy nad formą. Jakoś też ciągle lubić zmagania i to że wygrywam.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #834 : Listopada 23, 2011, 00:04:35 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.22 wtorek

Energia (średnia) =150  potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Nadal bardzo dobrze!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #835 : Listopada 23, 2011, 22:19:18 »

Maria Z. 2011.11.23 środa
Moje wartości: 1.Miłość (65), 2. Zdrowie (40), 3. Mądrość (70), 4. Potęga (15), 5, Bogactwo (5), 6. Wdzięczność (75), Spokój (45)
2. Formuła Celu =
1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i świetnie z tej wiedzy korzystam.
2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Miałam kilka dobrych pomysłów
4b. Emocje = spokój i dobry nastrój
4c. Działania = poćwiczyłam sobie zdrowie i dostaję bardzo ciekawe efekty
5a. Myśli = trochę wałęsających się i nieproduktywnych myśli kiedy spadała mi jakość uwagi -> uważnie obserwuję moje myśli, rozumiem ich wpływ na moje życie
5b. Emocje = znowu lekka niechęć kiedy klient nie zachował się tak jak tego oczekiwałam -> rozumiem co się dzieje u klienta i rozumiem jego zachowania zamiast bezproduktywnie oczekiwać.
5c. Działania = trochę bezradnie reagowałam na kłopoty techniczne z komórką -> ze spokojem i ciekawością badacza traktuję kłopoty, na które napotykam
Świetnie się bawię:
- i tworząc dobrobyt.
8. Co zrobię = dalej pracuję nad wysoką formą (ponad 160). Trzeba przyznać,że jest to coraz ciekawsze.
9. Uwagi = z ciekawością oczekuję na świat stałej wysokiej formy
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #836 : Listopada 23, 2011, 22:39:39 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.23 środa

Energia (średnia) =140  potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 114
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #837 : Listopada 24, 2011, 23:32:36 »

Maria Z. 2011.11.24 czwartek
1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 160
Moje wartości: 1.Miłość (70), 2. Zdrowie (55), 3. Mądrość (70), 4. Potęga (15), 5, Bogactwo (5), 6. Wdzięczność (80), Spokój (75)
2. Formuła Celu =
1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i świetnie z tej wiedzy korzystam.
2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. Są dokładnie tym, czym powinny być.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Bardzo jasno i trafnie myślałam pracując z klientem. Doskonały rezultat!
4b. Emocje = dużo więcej spokoju i wdzięczności. Dzisiaj zrobiłam spory krok na przód.
4c. Działania = pracowałam z dużą lekkością i swobodą pomimo, że kawałkami było to nowe.
5a. Myśli = znowu wałęsające się stadka myśli, ani szkodliwe ani też bardzo pomocne -> moje myślenie doskonale służy mojemu życiu
5b. Emocje = lekkie poczucie niepokoju wskazujące, że jestem jeszcze trochę uzależniona od opinii klienta -> reaguję spokojem i ciekawością rozumiejąc, że prawda bardzo dobrze służy temu co robię
5c. Działania = troszkę się popisywałam. Była to szczypta arogancji i Ego -> promienieję miłością i spokojem. Mam pełne i trafne poczucie własnej wartości
Świetnie się bawię:
- energię na poziomie ponad 160% i więcej
- i tworząc dobrobyt.
8. Co zrobię = dalej pracuję nad wysoką formą (jak najszybciej ponad 160). Czekam z niecierpliwością na trwały rezultat, który jest poza zasięgiem mojego bezpośredniego doświadczenia.
9. Uwagi = Jutro ontensywnie ćwiczę
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #838 : Listopada 24, 2011, 23:47:09 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.24 czwartek

Energia (średnia) =170  potrzebujesz teraz 160
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Gratulacje bardzo wielkie !!!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #839 : Listopada 26, 2011, 20:56:36 »

Maria Z. 2011.11.25 piątek
Moje wartości: 1.Miłość (70), 2. Zdrowie (60), 3. Mądrość (75), 4. Potęga (20), 5. Bogactwo (10), 6. Wdzięczność (85), Spokój (70)
2. Formuła Celu:
1. Doskonale rozumiem kim jest i po co żyje człowiek a także jak dochodzi do osiągniętych rezultatów. Doskonale korzystam z tej wiedzy.
1. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej frajdy i wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Bardzo dobra sesja z klientem. Dostałam doskonałe rezultaty.
4b. Emocje = dużo spokoju i lekkości
4c. Działania = utrzymałam doskonałą kondycję przez 12 godzinny dzień pracy. Miałam bardzo dużo swobody i lekkości w działaniu
5a. Myśli = nie zarejestrowałam samej myśli ale była w niej niechęć wobec człowieka, który mi stanął na drodze i trochę przeszkadzał -> wychwytuję takie zamiary wcześniej niż wystąpią
5b. Emocje = krótka niechęć j.w. -> spokojna życzliwość i ciekawość
5c. Działania = trochę nieskładnie korzystałam z nowoczesnej techniki -> przygotowuję się wcześniej
1. energię powyżej 160%
2. uwagę przez cały czas doskonale się przy tym bawiąc.
8. Co zrobię = energia w górę. Korzystam z nowego poziomu możliwości i robię generalne porządki w moim życiu.
9. Uwagi = Chyba zabiorę się wreszcie za moją kondycję fizyczną.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #840 : Listopada 26, 2011, 22:19:50 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.25 piątek

Energia (średnia) =160  potrzebujesz teraz 190
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Osiągnęłaś 160% i duże gratulacje z tego powodu. Podwyższamy poprzeczkę. Teraz jest nią 190%. To jest już naprawdę wysoki pozom energii. Wiele można z tego poziomu zdziałać. Trzeba też działać na tym poziomie z dużą mądrością i miłością. To co napisałem jest bardzo ważne.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #841 : Listopada 27, 2011, 00:33:26 »

Maria Z. 2011.11.26 sobota
Moje wartości: 1.Miłość (80), 2. Zdrowie (70), 3. Mądrość (70), 4. Potęga (20), 5. Bogactwo (10), 6. Wdzięczność (90), Spokój (60)
2. Formuła Celu:
1. Doskonale rozumiem kim jest i po co żyje człowiek a także jak dochodzi do osiągniętych rezultatów. Doskonale korzystam z tej wiedzy.
1. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej frajdy i wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = wpadłam na bardzo dobrą ideę
4b. Emocje = spokój, lekkość, życzliwość
4c. Działania = odpoczywałam sobie, bardzo przyjemnie
5a. Myśli = szkodliwych myśli nie zarejestrowałam. Było trochę myśli byle jakich -> szybciej na nie reaguję, przez co szybciej się rozwiewają
5b. Emocje = krótkie chwile rozlazłości -> dzięki uwadze trwają krótko
5c. Działania = przez chwilę straciłam rozpoznanie czasu ->jestem cały czas przytomna i rozumiem co się dzieje
6. Kompetencje = Lekko i swobodnie utrzymuję energię powyżej 160% doskonale się przy tym bawiąc. Wygląda też na to, że mam już kompetencję w zakresie energii do 160% włącznie.
8. Co zrobię = jutro dobrze się wyśpię i zafunduję sobie spokojny wyluzowany dzień
9. Uwagi = zaczęłam ćwiczyć moje mięśnie. Na początek tylko trochę jednak z przyjemnością.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #842 : Listopada 27, 2011, 00:45:50 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.26 sobota

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #843 : Listopada 27, 2011, 23:53:12 »

Maria Z. 2011.11.27 niedziela
1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 165
Moje wartości: 1.Miłość (80), 2. Zdrowie (70), 3. Mądrość (75), 4. Potęga (25), 5. Bogactwo (10), 6. Wdzięczność (95), Spokój (60)
2. Formuła Celu:
1. Doskonale rozumiem kim jest i po co żyje człowiek w ogóle a w szczególności ja. Rozumiem także jak dochodzi do osiągniętych rezultatów. Doskonale korzystam z tej wiedzy.
1. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej frajdy i wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = Najbardziej podobają mi się myśli o radykalnym wzroście energii i przejściu do swobodnego atrakcyjnego i spełnionego życia.
4b. Emocje = spokój, lekkość
4c. Działania = odpoczywałam i to jest fajne
5a. Myśli = dużo bezwładnych myśli kiedy byłam zmęczona -> zachowuję życzliwy dystans niech sobie będą aż odejdą
5b. Emocje = trochę niechęci -> wolę życzliwość i zrozumienie
5c. Działania = ?
6. Kompetencje = Lekko i swobodnie utrzymuję energię powyżej 160% doskonale się przy tym bawiąc. Wygląda też na to, że mam już kompetencję w zakresie energii do 160% włącznie.
8. Co zrobię = popracuję jeszcze nad nowym produktem
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #844 : Listopada 28, 2011, 00:07:07 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.27 niedziela

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #845 : Listopada 28, 2011, 22:28:58 »

Maria Z. 2011.11.28 poniredziałek
Moje wartości: 1.Miłość (70), 2. Zdrowie (60), 3. Mądrość (70), 4. Potęga (15), 5. Bogactwo (10), 6. Wdzięczność (90), Spokój (60)
2. Formuła Celu:
1. Doskonale rozumiem jak czym jest i jak działa człowiek. Dotyczy to także mnie samej. Stosuję tą wiedzę w dbaniu o swoje dobro i dobro innych.
4. Najbardziej pomocne:
4a. Myśli = O tym by nie robić biznesu a osobami, które nie są na to gotowe. W przeszłości to rozdziło dużo problemów.
4b. Emocje = spokój, lekkość, pewność siebie
4c. Działania = sporo działań w dobrej formie
5a. Myśli = wahałam się przy podjęciu decyzji -> zadaję sobie jasne i trafne pytania oraz idę za odpowiedzą
5b. Emocje = trochę wahania -> mogłam krócej się decydować
5c. Działania = mówię jasno na czym mi zależy
6. Kompetencje = Lekko i swobodnie utrzymuję energię powyżej 160% doskonale się przy tym bawiąc. Usuwam wszystko, co mi w tym przeszkadza.
8. Co zrobię = dalej szlifuje nowy produkt
9. Uwagi = poodpoczywam sobie
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #846 : Listopada 28, 2011, 23:07:31 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.28 poniedziałek

Energia (średnia) =165  potrzebujesz teraz 190
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Droga do większej energii wiedzie teraz przez Misję. Tam znajdziesz wskazówki.

Pozdrawiam Kazik

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #847 : Listopada 29, 2011, 19:16:16 »

Pozdrawiam serdecznie!
Wyłączyliśmy z funkcji forum możliwość kopiowania i wklejania.
Jest bardzo ważne, by wpisu dokonywać za każdym razem w świeży sposób. Tak, jak właśnie teraz myślisz i czujesz. Na forum było za dużo treści przeniesionych mechanicznie z poprzednich wpisów. Oczywiście u różnych osób zjawisko to występowało w różny sposób.
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #848 : Listopada 29, 2011, 23:12:07 »

Maria Z. 2011.11.29 wtorek
1.   Energia = 165
Moje wartości: Miłość (90); Zdrowie (60); Mądrość (60); Potęga (20); Bogactwo (10); Wdzięczność (20); Spokój (60)
2.   Formuła celu:
1. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000. Świetnie się przy tym bawię. Im więcej zarabiam tym mam więcej czasu dla siebie.
2. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Jak myśli, czuje i jak dochodzi do rezultatów. Doskonale z tej wiedzy korzystam.
3.   Wykorzystanie dnia = 120
4.   Najbardziej pomocne:
4a.Myśli = żeby wyłączyć telewizor i poćwiczyć
4b. Emocje = spokój
4c. Działania = wprowadziłam drobne udoskonalenia do swojej pracy
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = za włączeniem telewizora musiały stać jakieś myśli, prawdopodobnie o wypoczynku. Nie umiem ich zidentyfikować -> jestem świadoma co wywołuje moje działania
5b. Emocje = poczucie lekkiego przymulenia -> obserwuję to uważnie aż zrozumiem co jest pod tym
5c. Działania = telewizor -> odpoczywam w dużo lepszy sposób w tym także podczas pracy.
6.   Kompetencje = lekko i swobodnie:
- systematycznie podnoszę swoją energię
- uczę się żyć w dobrobycie, bogactwie i powodzeniu
7.   Co zrobię = jeszcze trochę dzisiaj sobie poćwiczę
8.   Uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #849 : Listopada 29, 2011, 23:41:28 »

Komentarz do treningu Marii 2011.11.29 wtorek

Energia (średnia) =170  potrzebujesz teraz 190
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Masz bardzo dobre tempo zwiększania formy.

Pozdrawiam Kazik

Tagi:
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!