>
Czerwca 16, 2025, 22:42:44 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Maria. przejście od 8 do 30 tys miesięcznie  (Przeczytany 338184 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #850 : Listopada 30, 2011, 23:55:11 »

Maria Z. 2011.11.30 środa
1.   Energia = 165
Moje wartości: Miłość (60); Zdrowie (65); Mądrość (70); Potęga (15); Bogactwo (10); Wdzięczność (30); Spokój (60)
2.   Formuła celu:
1. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000. Doskonale się przy tym bawię. Im więcej tym mam więcej czasu dla siebie.
2. doskonale rozumiem jak działa człowiek jak osiąga sukcesy a jak porażki. Doskonale korzystam z tej wiedzy dbając o swoje życie i życie innych.
3.   Wykorzystanie dnia = 120
4.   Najbardziej pomocne:
4a.Myśli = szybka i trafna reakcja na pojawiającą się niespodziewaną szansę.
4b. Emocje = spokój
4c. Działania = rozpoczęłam prace nad nową okazją rynkową
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = poszukiwanie dobrej riposty -> spokojnie czekam na właściwą myśl
5b. Emocje = napięcie typu"Muszę" -> spokój i czekanie z ciekawością
5c. Działania = trochę za dużo alkoholu i odpuściłam sobie formę w tym czasie.
6.   Kompetencje = lekko i swobodnie:
- podnoszę energię wzwyż
- poprawiam swój model dobrobytu i wdrażam go w życie
7.   Co zrobię = pomyślę o swojej misji, dawno już tego nie robiłam
8.   Uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #851 : Grudnia 01, 2011, 00:10:10 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.11.30 środa
Energia = 170
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 115

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #852 : Grudnia 01, 2011, 23:35:58 »

Maria Z. 2011.12.01 czwartek
1.   Energia = 160
Moje wartości: Miłość (70); Zdrowie (60); Mądrość (70); Potęga (10); Bogactwo (5); Wdzięczność (15); Spokój (60)
2.   Formuła celu:
1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Jak osiąga sukcesy i porażki. Świetnie wykorzystują tę wiedzę dbając o siebie i innych.
2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000. Mam przy tym coraz więcej wolnego czasu i frajdy.
4a.Myśli = zaczęłam się zastanawiać nad strukturą sukcesu związaną z pieniędzmi
4b. Emocje = spokój i luz wewnętrzny. dużo poczucia humoru
4c. Działania = zrobiłam ciekawe analizy kluczowych czynników sukcesu. Na razie mam początek
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = myśli o zagrożeniu pilnego projektu "czy dam radę" -> "co mam zrobić by wykonać projekt" i jeszcze lepsza myśl "czy warto realizować ten projekt?"
5b. Emocje = obawa, że nie dam rady. przeanalizowałam teraz sytuację i warto bym zrobiła ten projekt dobrze i na czas
5c. Działania = trochę za dużo zjadłam -> jem w taki sposób bi mi to dobrze służyło
- pielęgnuję i rozwijam bardzo dobrą formę
- działam w świecie dobrobytu i bogactwa (poczułam w żołądku lekki niepokój i pojawiła się myśl "i to już, co ja będę wtedy robiła?) fajnie jest tak sobie obserwować różne przejawy życia. Człowiek wtedy więcej rozumie.
7.   Co zrobię = koncentruję się na projekcie
8.   Uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #853 : Grudnia 01, 2011, 23:41:46 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.11.30 środa
Energia = 175
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Bardzo dobrze ci idzie.

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #854 : Grudnia 04, 2011, 01:49:05 »

Maria Z. 2011.12.02 piątek
Nie lubię robić wpisów z opóźnieniem. Muszę wtedy wyciągać z pamięci jakieś szczegóły, które powinny już dawno odejść w przeszłość. Lepiej jest jak wpisuję codziennie. Jednak wczoraj wróciłam bardzo późno i sobie odpuściłam.
1.   Energia = 165
Moje wartości: 1. Miłość (60), 2. Zdrowie (55); 3. Mądrość (55) 4. Potęga (20), 5. Bogactwo (5), Wdzięczność (30), Spokój (70)
2.   Formuła celu:
1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Jak osiąga sukcesy i dlaczego doświadcza porażek. Wspaniale korzystam z tej wiedzy dbając oswoją jakość życia i jakość życia innych.
2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mniej pracuję. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
3.   Wykorzystanie dnia = 115
4a.Myśli = Pomysły co zrobić z nadwyżkami pieniędzy.
4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, optymizm
4c. Działania = zaczęłam prace nad nowym projektem. Jest nagły, pilny i opłacalny.
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = Wałęsające się myśli przy odpoczynkowej drzemce-> nawet wtedy moje myśli mogą mi lepiej służyć.
5b. Emocje = trochę znużenia,które szybko przeszło -> nie trzeba go poprawiać samo się poprawiło
5c. Działania = mogłam mniej pracować -> więcej odpoczynku
6.   Kompetencje = lekko, swobodnie i z rozmachem:
- osiągam i utrzymuję rewelacyjną formę
- buduję sukces mojej firmy
- dbam o możliwie wysoką jakość wszystkich istotnych aspektów mojego życia.
7.   Co zrobię = jutro prace nad projektem
8.   Uwagi = Nareszcie kilka luźniejszych dni, potrzebny mi odpoczynek. Może pójdę sobie jakieś ciuchy kupić?
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #855 : Grudnia 04, 2011, 02:05:22 »

Maria Z. 2011.12.03 sobota
1.   Energia = 170
Moje wartości: Miłość (65), 2. Zdrowie (60), 3. Mądrość (60), 4. Potęga (20), 5. Bogactwo (10), 6. Wdzięczność (60), Spokój (70)
2.   Formuła celu:
a. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Dlaczego osiąga sukcesy i jak doprowadza do porażek. Wspaniale korzystam z tej wiedzy budując swoje powodzenie i pomagając w tym innym.
b. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000-> 60.000 -> 90.000. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mniej pracuję. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4a.Myśli = Miałam kilka naprawdę dobrych pomysłów związanych z projektem.
4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, optymizm i sporo miłości
4c. Działania = bardzo zaawansowałam projekt, podoba mi się to, co robię
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = średniej jakości myśli związane z obiadem -> kiedy mi na czymś zależy to dbam o przebieg tego co robię i co zlecam
5b. Emocje = lekka niechęć przy obiedzie -> pojawiła się i poszła sobie
5c. Działania = za mało ćwiczyłam -> nawet albo zwłaszcza wtedy kiedy dużo pracuję dbam o swoją formę
a. rozwijam swoją formę aż do maksymalnego zdrowego poziomu, robię to szybko i sprawnie a później cieszę jej posiadaniem
b. rozwijam firmę i powiększam swoje zadowolenia z tego co w niej robię
c. buduję dobrobyt i bogactwo w swoim życiu
7.   Co zrobię = jutro skończę projekt i daję sobie trochę luzu
8.   Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #856 : Grudnia 04, 2011, 02:20:09 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.02 piątek
Energia = 165  potrzebujesz 190
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.03 sobota
Energia = 180   potrzebujesz 190
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

I oby tak dalej ...

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #857 : Grudnia 04, 2011, 22:14:09 »

Maria Z. 2011.12.04 niedziela
1.   Energia = 180
Moje wartości: Miłość (65), Zdrowie (60), Mądrość (70), Potęga (20), Bogactwo (10), Wdzięczność (65), Spokój (75)
2.   Formuła celu:
a. Doskonale rozumiem jak działa człowiek, jakim uwarunkowaniom podlega, jak dochodzi do sukcesów i dlaczego przegrywa. Doskonale korzystam z tej wiedzy budując pełną jakość życia dla siebie i pomagając w tym innym.
4a.Myśli = kilka dobrych pomysłów na skończenie projektu
4b. Emocje = spokój, pogoda ducha
4c. Działania = skończyłam projekt przed czasem. Hura!!!
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = niepotrzebnie krytykujące myśli -> traktuję innych z miłością i zrozumieniem rozumiejąc,że krytykują słabi i bezsilni
5b. Emocje = lęk na myśl o pewnej relacji -> znalazłam kolejne obciążenie do uzdrowienia, zaraz zaczęłam to robić
5c. Działania = za bardzo się zanurzyłam w pracy -> robię przerwy dla odbudowy formy i wracam do pracy
a. dochodzę do pełnej energii i korzystam z tych możliwości 
b. szybko i sprawnie buduję sukces firmy
c. żyję w dobrobycie i bogactwie (lekki ucisk w żołądku)
7.   Co zrobię = jutro odpoczywam i załatwiam zaległości
8.   Uwagi = uczę się co to jest energia 180%
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #858 : Grudnia 04, 2011, 22:40:11 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.04 niedziela
Energia = 180   potrzebujesz 190
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #859 : Grudnia 05, 2011, 23:36:34 »

Maria Z. 2011.12.05 poniedziałek
1.   Energia = 175
Moje wartości: 1. Miłość (60), 2. Zdrowie (65), 3. Mądrość (70), 4. Potęga (30), 5. Bogactwo (10), 6. Wdzięczność (60), 7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
a. Doskonale rozumiem ludzkie uwarunkowania. Co ludzi mogą a czego nie. Jak i dlaczego osiągają sukcesy oraz mają niepowodzenia. Doskonale rozpoznaję czy i jak można im pomóc.
b. Lekko, swobodnie i z wdziękiem zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4a.Myśli = odkryłam bardzo istotne dla mojego klienta zależności
4b. Emocje = spokój i pogoda ducha a także humor
4c. Działania = trochę poćwiczyłam i porządnie się wyspałam
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = wałęsające się myśli przy ćwiczeniach, kiedy osłabła mi uwaga -> czerpię dużą przyjemność z krystalicznie jasnej uwagi
5b. Emocje = niechęć do pewnych działań -> rozpuszczam niechęć i dostrzegam co jest pod nią
5c. Działania = nie dopilnowałam wykonania polecenia -> kiedy coś polecam zrobić to trafnie oceniam potrzebę dopilnowania i odpowiednio skutecznie działam.
a. dochodzę do pełnej mocy (jak najszybciej) i z przyjemnością jej używam
b. żyję w dobrobycie, bogactwie i harmonii
7.   Co zrobię = jutro idę na zakupy i załatwiam trochę spraw
8.   Uwagi = zrozumiałam,że żeby bez żalu przejść do sfery dobrobytu i potęgi potrzebuję rozwinąć umiejętność rozumienia uwarunkowań ludzkich. Nie chcę się zagubić w bardzo fajnym świecie. Chcę wiedzieć co mogę ja i co mogą inni.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #860 : Grudnia 05, 2011, 23:57:31 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.05 poniedziałek
Energia = 185   potrzebujesz 190
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 100

Poćwicz wyczuwanie tego poziomu energii, którym teraz dysponujesz. Potrzebujesz znacznie zwiększyć swoją świadomość tego stanu. Na razie osiągnięcia energetyczne przerastają twoją świadomość tego zjawiska. Taki stan może być tylko przejściowy!!!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #861 : Grudnia 06, 2011, 23:23:28 »

Maria Z. 2011.12.06 wtorek
1.   Energia = 175
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Zdrowie (65) 3. Mądrość (60) 4. Potęga (40) 5. Bogactwo (15) 6. Wdzięczność (60) 7. Spokój (75)
2.   Formuła celu:
a. Świetnie rozumiem jak funkcjonuje człowiek. Jak dział, dlaczego tak działa, dlaczego osiąga sukcesy, dlaczego doświadcza porażek. Doskonale z tej wiedzy korzystam dbając o własne życie i pomagając innym.
b. Lekko, swobodnie i z wdziękiem zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 Miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu i radości z tego co robię. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4a.Myśli = Dobrze formułowałam trudne myśli w rozmowie z dostawcą
4b. Emocje = spokój, cierpliwość, delikatność
4c. Działania = ćwiczenia na maksimum energii i przekraczanie granic
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = ?
5b. Emocje = przestraszyłam się nagłej reakcji w ciele podczas ćwiczenia -> zmieniłam to szybko na delikatną, pełną wsparcia uwagę i objawy się rozpuściły.
5c. Działania = Podczas rozmów brakowało mi uwagi i działania "ze środka Siebie" -> działam w pełnym poczuciu i oparciu o siebie i to co we mnie najcenniejsze.
6.   Kompetencje = lekko, swobodnie i z radością korzystam z pełnego pułapu energii.
7.   Co zrobię = jutro dalej idę na maksa z energii, doskonale rozumiem, że jest to klucz do mojego sukcesu
8.   Uwagi = Odważyłam się ćwiczyć na poziomie 240 (trochę się tam zahaczam). jednak po raz pierwszy dobrowolnie weszłam tam uwagą. Chcę jak najszybciej znaleźć się tam cała. Oczyścić wszystko co już nieaktualne i rozpocząć nowy etap życia na zupełnie nowym poziomie możliwości.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #862 : Grudnia 06, 2011, 23:41:05 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.06 wtorek
Energia = 190   potrzebujesz 190
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 110

Gratulacje wielkie!!!!

1. Miłość (70)   oszacowanie KFN = 65
2. Zdrowie (65)   oszacowanie KFN = 55
3. Mądrość (60)   oszacowanie KFN = 70
4. Potęga (40)   oszacowanie KFN = 25
5. Bogactwo (15)   oszacowane KFN = 20
6. Wdzięczność (60)   oszacowanie KFN = 70
7. Spokój (75)    oszacowanie KFN = 75

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #863 : Grudnia 07, 2011, 23:37:53 »

Maria Z. 2011.12.07 Środa
1.   Energia = 185
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Zdrowie (60) 3. Mądrość (65) 4. Potęga (20) 5. Bogactwo (15) 6. Wdzięczność (70) 7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
a. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Dlaczego osiąga sukcesy i ponosi porażki. Świetnie z tej wiedzy korzystam dbając o swoje życie i wspierając działania innych osób.
b. Lekko, swobodnie i z wdziękiem zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu do swobodnego wykorzystania. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4a.Myśli = poprosiłam w właściwe informacje
4b. Emocje = spokój, ciepło, ciekawość świata
4c. Działania = modelowanie stanów wysokiej energii
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = oczekiwania, które się nie spełniły -> po fakcie sprawdzam dlaczego się nie spełniły,pomyślałam i już wiem, przynajmniej częściowo
5b. Emocje = lekkie zdenerwowanie którym zareagowałam na zachowanie pewnej osoby -> najpierw przyjmuję zachowanie, następnie rozumiem je a następnie działam. To może się dziać bardzo szybko
5c. Działania = Kiepska rozmowa ze znajomymi, nie chciało mi się tracić mojego fajnego samopoczucia na wchodzenie w ich świat -> buduję formę do takiej jakości, że jest ona super zawsze nawet kiedy wchodzę czasowo w światy innych
6.   Kompetencje = jestem mistrzynią w generowaniu potężnych stanów dzięki którym osiągam cele lekko i z wdziękiem
7.   Co zrobię = jutro ważne rozmowy
8.   Uwagi =  Czuję wyraźnie jak ta duża energia pracuje wewnątrz mnie. Niby bez wysiłku wyparowują małe problemiki. Nastawienie mam bardzo stabilne i silne. Jednak jest to bardzo silna wewnętrzna praca i co jakiś czas muszę odpocząć. Chyba trzeba się nauczyć dysponować taką wewnętrzną siłą. Na razie to dopiero ją oswajam. Jednak mam ochotę na dużo więcej. Dbam tylko aby rosła zgodnie w logiką moich wartości. Tyle fajnych i dobrych rzeczy będę mogła zrobić gdy wejdę w krąg nowych możliwości. Dawniej się bałam i zwlekałam, teraz czekam z lekką niecierpliwością. Tyle osiągnięć stanie się łatwych i prostych. Kaziku dzięki!
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #864 : Grudnia 07, 2011, 23:49:11 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.07 środa
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Czempiona
Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #865 : Grudnia 08, 2011, 23:07:08 »

Maria Z. 2011.12.08 Czwartek
1.   Energia = 195
Moje wartości: 1. Miłość (80) 2. Zdrowie (65) 3. Mądrość (70) 4. Potęga (90) 5. Bogactwo (65) 6. Wdzięczność (80) 7. Spokój (80)
2.   Formuła celu:
a. Doskonale rozumiem ludzkie uwarunkowania i to, co z nich wynika. Wiem co można zmienić i jaką drogą. Używam tej wiedzy do doskonalenia własnego życia i do pomocy innym.
b. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolego czasu i lepiej się bawię.
4a. Myśli = Bardzo precyzyjnie określałam problemy klienta, umysł działał jak laser!!!
4b. Emocje = spokój, miłość, równowaga
4c. Działania = zainwestowałam w przyspieszenie własnego rozwoju, podjęłam decyzje i rozpoczęłam działania, które są konsekwencją tych decyzji.
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = a dobrze mu tak -> rozumiem ludzkie uwarunkowania myślę i robię to co najlepsze zamiast reagować + wdzięczność za kolejną lekcję
5b. Emocje = satysfakcja z kłopotów innej osoby -> wymieniam na spokojną życzliwość
5c. Działania = powinnam się na chwilę położyć i odpocząć a forsowałam dalej organizm -> odpoczywam kiedy tego potrzebuję,jestem dla siebie dobra
6.   Kompetencje = lekko i swobodnie żyje i pracuję dysponując moimi pełnymi możliwościami
7.   Co zrobię = spokojny dzień podpracuję mój nowy projekt
8.   Uwagi =  Idą nowe możliwości, fajnie.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #866 : Grudnia 09, 2011, 00:05:09 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.08 czwartek
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Ciąg dalszy gratulacji!

Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #867 : Grudnia 10, 2011, 00:04:22 »

Maria Z. 2011.12.09 Piątek
1.   Energia = 190
Moje wartości: 1. Miłość (60) 2. Zdrowie (70) 3. Mądrość (60) 4. Potęga (20) 5. Bogactwo (10) 6. Wdzięczność (70) 7. Spokój (75)
2.   Formuła celu:
a. Doskonale rozumiem jak działają ludzie. Rozumiem ich możliwości i ograniczenia oraz optymalne kierunki działania. Korzystam z tej wiedzy dla budowy pełnej jakości swojego życia i do pomocy innym.
b. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 
4a. Częste myśli o pełnej mocy sprawczej. Rozpoznaję jej możliwości
4b. dużo radości
4c. zrobiłam zaległą pracę z interesującą modyfikacją
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = wałęsające się myśli, które odciągały na chwilę moją uwagę -> od rozpoznaję ich klasę i ignoruję
5b. Emocje = lekka agresja -> więcej spokoju i życzliwości
5c. Działania = wiele momentów kiedy zagubiłam się w działaniu tracąc stopniowo formę
6.   Kompetencje = lekko i swobodnie buduję pełną formę a reszta jest już prosta
7.   Co zrobię = zadbam o uwagę i kondycję
8.   Uwagi =  Pojawia się u mnie radosna ciekawość tego co będzie. Dawno tak nie miałam. Zaczynam też doceniać to co Kazik nazywa Potęga.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #868 : Grudnia 10, 2011, 00:20:31 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.09 piątek
Energia = 195   potrzebujesz 240
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

No a skoro ci tak dobrze idzie to podnosimy poprzeczkę na 240.
Na tym poziomie ludzie osiągają już naprawdę duże sukcesy czego i tobie życzę jak najprędzej.

Pozdrawiam Kazik

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #869 : Grudnia 10, 2011, 00:30:28 »

Skala możliwości
0. Poza myślą
1. Poza chceniem = 2
2. Nędza =15
3. Bieda = 40
4. Na styk = 100
5. Nadwyżki = 115
6. Obfitość = 160
7. Bogactwo = 240
8. Potęga (Power) = 470

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #870 : Grudnia 11, 2011, 00:46:55 »

Maria Z. 2011.12.10 sobota
1.   Energia = 185
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Zdrowie (60) 3. Mądrość (80) 4.Potęga (30) 5. Bogactwo (5) 6. Wdzięczność (70) 8. Spokój (80)
2.   Formuła celu:
a. Doskonale rozumiem funkcjonowanie i uwarunkowania człowieka. Korzystam z tej wiedzy przy budowie pełnej jakości mojego życia i przy wspieraniu innych.
3.   Wykorzystanie dnia = 6 (celujący)
4a. Wpadłam na doskonały pomysł do analizy sytuacji klienta. Jutro go wypróbują.
4b. radość, witalność,głęboko spokój
4c. praca na nowym prestiżowym rynku
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = myśli o prezentach, które mi się nie należały -> spojrzałam na pokusę z perspektywy i pokusa odeszła
5b. Emocje = kilka momentów przymulenia -> podnosiłam intensywnie energię i przeszły
5c. Działania = słabo korzystałam ze swoich wątpliwości przy zakupach
6.   Kompetencje = swobodnie dysponuje energią na poziomie Poweru!!! Niech żyją wielkie możliwości
7.   Co zrobię = odpoczywam i trochę eksperymentuję z nowymi pomysłami
8.   Uwagi =  Coraz bardziej podobają mi się wysokie poziomy energii. 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #871 : Grudnia 11, 2011, 01:10:25 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.10 sobota
Energia = 205   potrzebujesz 240
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 110

Spędzaj więcej czasu ucząc się specyfiki tych poziomów energii, które doświadczasz. Potrzebujesz nadgonić świadomością swoje postępy w sile energii,którą generujesz. Tojest bardzo ważne i pilne zadanie.

Pozdrawiam Kazik

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #872 : Grudnia 11, 2011, 01:15:01 »

Ocena sposobu w jaki ćwiczysz:
1. Atrakcyjność treningu = 85% - popracuj nad wzrostem atrakcyjności tego co robisz
2. Częstość ćwiczenia = 65% - za rzadko ćwiczysz
3. Intensywność ćwiczeń = 80% - idź na całość
4. Precyzja ćwiczeń = 95% - tu jest prawie dobrze (prawie!)

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #873 : Grudnia 11, 2011, 23:34:36 »

Maria Z. 2011.12.11 niedziela
1.   Energia = 195
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Zdrowie (70) 3. Mądrość (80) 4. Potęga (40) 5. Bogactwo (10) 6. Wdzięczność (70) 7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
a. Doskonale rozumiem jak funkcjonują ludzie (konkretni i w ogólności). Bardzo skutecznie korzystam z tej wiedzy tworząc pełną jakość swojego życia i omagam w tym innym.
b. Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 100.000. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej czasu dla siebie do swobodnego wykorzystania.
3.   Wykorzystanie dnia = 120 (celujący)
4a. Znalazłam dobre rozwiązanie na obniżenie koniecznych opłat. Jutro go testuję.
4b. spokój, lekkość, lotność umysłu
4c. kupiłam sobie trochę fajnych ciuchów
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = myślałam niechętnie o ludziach, którzy mi zaleźli za skórę -> po chwili ochłonęłam i zrozumiałam, że to ja im na to pozwalam i zabrałam się za to, co we mnie tworzy ten problem. Od razu mi ulżyło.
5b. Emocje = niepotrzebnie dałam dałam się kilka razy zdenerwować -> reaguję spokojem, życzliwością i zrozumieniem. Jednak zdecydowanie i bardzo skutecznie.
5c. Działania = przez chwilę straciłam wyczucie czasu i zadań -> jasno widzę co mam do zrobienia dzięki czemu robię to dużo łatwiej i szybciej
a. buduję swoją siłę aż do poziomu POWERU WŁĄCZNIE. Zaczęło mi się to bardzo podobać. Można powiedzieć, że się rozsmakowałam. Tak jak Kazik często mówi "energia jest super"
7.   Co zrobię = jutro testuję możliwości obniżenia kosztów
8.   Uwagi =  jestem coraz bliżej przełomu. Stare odchodzi i jest coraz łatwiej.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #874 : Grudnia 12, 2011, 00:02:43 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.11 niedziela
Energia = 220   potrzebujesz 240
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 110

Dalej słabo wyczuwasz tą energię, którą uruchomiłaś. Poświęć więcej czasu na to aby twoja świadomość nadgoniła zmiany energii. A po za tym to SUPER!!!
To, że forma ci tak płynnie i szybko rośnie oznacza, że masz na nią pełną zgodę i usunęłaś główne przeszkody w swojej psychice. Przy takiej dużej energii drobne przeszkody czyszczą się "w marszu" i tworzą jeszcze większą przestrzeń na nowe, dużo lepsze życie.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #875 : Grudnia 12, 2011, 22:41:34 »

Maria Z. 2011.12.12 poniedziałek
1.   Energia = 195 chyba? dalej nie umiem dobrze określać tak dużej energii, dopiero łapię rozeznanie
Moje wartości: 1. Miłość (60) 2. Zdrowie (65) 3. Mądrość 4. Potęga (20) 5. Bogactwo (10) 6. Wdzięczność (70) 7. Spokój (65)
2.   Formuła celu:
a. Doskonale rozumiem ludzkie uwarunkowania oraz sposób działania. Bardzo skutecznie korzystam z tej wiedzy dla budowy pełnej jakości mojego życia i do pomagania innym.
b. Z lekkością i naturalną swobodą zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 100.000 PLN. Im więcej zarabiam tym ma więcej czasu do swobodnej dyspozycji i tym lepiej się bawię. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4a. myśli = zadałam dobre pytania i dostałam interesujące reakcje
4b. emocje = dużo swobody i zdrowej pewności siebie
4c. testowałam mój nowy sprzęt, sprawuje się dobrze
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = trochę zgiełku myślowego podczas gdy odpoczywałam -> podczas odpoczynku umysł mam jasny i wyluzowany, wiem co myślę i jaką to ma wartość
5b. Emocje = pojawiły się lekkie obawy przed spotkaniem z klientem -> spokojnie je oglądałam w polu dużej energii i się rozwiały. Nie znalazły też swojego potwierdzenia gdy do spotkania doszło
5c. Działania = trochę gapienia się w ekran telewizora -> mogłam się gapić jednak w bardzo dobrej formie. To jednak nie prawda. Gdybym poprawiła swoją forme, to bym odeszła od telewizora.
6.   Kompetencje = z ogromnym zaangażowaniem buduję swoją formę na poziomie Power. Świetnie się przy tym bawię.
7.   Co zrobię = jutro trochę fajnych spotkań. Dzień na luzie.
8.   Uwagi =  Nowe poziomy możliwości. Coraz więcej spraw toczy się teraz lekko i dobrze.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #876 : Grudnia 12, 2011, 22:46:49 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.12 poniedziałek
Energia = 260   potrzebujesz 330
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 110

Masz rewelacyjne tempo. Tak dalej trzymaj. Gratuluję!!!
A przy okazji, podnosimy poprzeczkę na 330%

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #877 : Grudnia 13, 2011, 23:55:05 »

Maria Z. 2011.12.13 wtorek
1.   Energia = 190
Moje wartości: 1.Miłość (65) 2. Zdrowie (60) 3. Mądrość (70) 4. Potęga (40) 5. Bogactwo (10) 7. Spokój (70)
2.   Formuła celu:
a,. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Bardzo skutecznie wykorzystuje tę wiedzę do budowy pełnej jakości swojego życia i do pomocy innym.
b. Z naturalną lekkością i swobodą zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 100.000. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu i tym więcej czerpię z tego radości. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4a. myśli = wpadłam na sposób do oceny poziomu niepewności działania - wypróbuję
4b. emocje = uczucie przebijania się przez obciążenia i uczucie sukcesu
4c. działania = wychwyciłam jak dawny znajomy wpływa na mnie obciążająco
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = myśli związane ze starymi obciążeniami,które wychodziły na wierzch -> rozpuszczałam je w polu energii i obserwowałam jak znikały
5b. Emocje = dużo emocji związanych z walką i konfliktem -> także je rozpuszczałam wydobywając z nich mądrość i skuteczność na przyszłość
5c. Działania = zbyt długo pozwalałam się drenować energetycznie podczas spotkania -> na bieżąco rozumiem co się ze mną dzieje
6.   Kompetencje = umiem się wspaniale cieszyć wszelkimi osiągnięciami
7.   Co zrobię = przygotuję diagnozę sytuacji finansowej klienta, sama jestem ciekawa co wyjdzie
8.   Uwagi =  z ciekawością rozpoznaję moje nowe możliwości, Obserwuję co się zmienia.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #878 : Grudnia 14, 2011, 00:00:57 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.13 wtorek
Energia = 225   potrzebujesz 330
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Teraz jest ważne abyś za pomocą wysokiej energii, którą dysponujesz rozpuszczała i przekształcała kolejne ograniczenia. To stworzy przestrzeń pod dalszy przyrost energii.
Czy wiesz co ci umożliwiło tak szybki przyrost energii. Warto to wiedzieć!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #879 : Grudnia 15, 2011, 23:24:35 »

Maria Z. 2011.12.14 środa
Niestety jak nie wpiszę tego samego dnia lub najdalej następnego rano to spora część tego co sobie przypominam ma dużo niższy stopień wiarygodności.
1.   Energia = 250
Moje wartości: 1. Miłość 2. Zdrowie 3. Mądrość 4. Potęga (40) 5. Bogactwo 6. Wdzięczność 7. Spokój
2.   Formuła celu:
a. doskonale rozumiem jak działa człowiek. Bardzo skutecznie korzystam a tej wiedzy dla realizacji życia o pełnej jakości i do pomocy innym.
4a. myśli = miałam bardzo trafne myśli podczas pracy z klientem
4b. emocje = uczucie prostej bliskość z ludźmi w pociągu
4c. działania = zadbałam o siebie i nie przepracowywałam się
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = myśl, że wieczorem nie chcę już rozmawiać -> przekładam tą myśl na większą dbałość o moją ekologię
5b. Emocje = lekkie rozdrażnienie w relacji -> szybko odnajduję przyczyny i działam
5c. Działania = wypiłam zbyt dużo kawy -> może by tak wodę?
6.   Kompetencje = naprawdę swobodnie osiągam wysokie stany energetyczne i dzieje się to praktycznie bez żadnego wysiłku. Dawniej musiałam się dużo narobić na dużo niższe wyniki.
7.   Co zrobię = przygotuje analizę sytuacji finansowej klienta
8.   Uwagi = 
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #880 : Grudnia 15, 2011, 23:37:34 »

Maria Z. 2011.12.15 czwartek
1.   Energia = 330
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Zdrowie (60) 3. Mądrość (70) 4. Potęga (50) 5. Bogactwo (10) 6. Wdzięczność (70) 7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
a. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Zarówno ja jak i inni ludzie. Bardzo skutecznie z tej wiedzy korzystam budując pełną jakość mojego życia i dbając o innych.
b. Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 100.000 miesięcznie. Im ma więcej pieniędzy tym ma więcej wolnego czasu i więcej frajdy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4a. myśli = dobre analizy sytuacji klientów
4b. emocje = życzliwość w pracy z obciążeniami
4c. działania = analiza kierunków działania klientów
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = nieuświadomione sobie wyraźnie myśli, które wywoływały irytację -> wychwytują przyczyny takich stanów
5b. Emocje = trochę lekceważenia -> zamieniam na szacunek
5c. Działania = za mało snu -> dbam o sen i wypoczynek
6.   Kompetencje = bardzo mi przyrosły kompetencje w operowaniu energią
7.   Co zrobię = wyśpię się i odpocznę
8.   Uwagi = 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #881 : Grudnia 16, 2011, 00:02:50 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.14 środa
Energia = 230   potrzebujesz 330
Efektywność = 115
Jakość wpisu = 110

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.15 czwartek
Energia = 330   potrzebujesz 330
Efektywność = 115
Jakość wpisu = 110

Ogromne gratulacje! 330 jest wspaniałym poziomem energii.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #882 : Grudnia 17, 2011, 00:45:49 »

Maria Z. 2011.12.16 piątek
1.   Energia = 330
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Zdrowie (70) 3. Mądrość (70) 4. Potęga (60) 5. Bogactwo (10) 6. Wdzięczność (70) 7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.1. żyję pełnym życiem realizując swoje możliwości z korzyścią dla siebie i świata.
2.2. doskonale rozumiem jak działa człowiek.
2.3. Lekko, swobodnie i radośnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 100.000. Im więcej zarabiam tym  mam więcej wolnego czasu dla siebie i lepiej się bawię. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4a. myśli = znalazłam nową formę prezentacji materiału
4b. emocje = miłe rozluźnienie i odpoczynek
4c. działania = zrobiłam kawałek folderu do nowego produktu
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = leciutkie zniecierpliwienie w rozmowie -> przeczekałam i przeminęło
5b. Emocje = lęk -> po zwróceniu na niego uwagi rozpuścił się
5c. Działania = nie wystawiałam zaległej faktury -> wystawiam faktury z przyjemnością i w terminie.
6.   Kompetencje = potrzebuję stałej i wygodnej uwagi
7.   Co zrobię = wyśpię się i odpocznę c.d.
8.   Uwagi = 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #883 : Grudnia 17, 2011, 01:04:14 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.16 piątek

Energia = 345   potrzebujesz 420%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Idziemy z energią do góry na 420%.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #884 : Grudnia 18, 2011, 00:29:02 »

Maria Z. 2011.12.17 sobota
1.   Energia = 350
tak naprawdę jednak nie umiem jeszcze określać energii na tym poziomie. To już nie jest więcej energii w starym stylu. Teraz moja energia jest bardziej subtelna i jakby jest jej "więcej" i "szerzej". Myślę, że z czasem nabiorę wprawy w jej ocenie. Na razie jednak wolę żeby rosła. Im bardziej rośnie tym bardziej moje życie staje się prostsze i łatwiejsze.  Zaczynam też myśleć o takich osiągnięciach, o jakich nigdy do tej pory nie myślałam. Ciekawy proces. Czuję, że kończy się zwolna stary etap mojego życia. Troszkę mi smutno jak przy rozstaniach. Jednak bardziej się cieszę na nowe.
Moje wartości: 1. Miłość (60) 2. Zdrowie (70) 3. Mądrość (65) 4. Potęga (70) 5. Bogactwo (15) 6. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję życiem pełnej jakości we wszystkich głównych obszarach mojego życia.
2.2. Doskonale rozumiem feneomen istnienia i działania człowieka. Bardzo skutecznie korzystam z tej wiedzy tam, gdzie jest to potrzebne.
2.3. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 100.000. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu i lepiej się bawię. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
3.   Wykorzystanie dnia = 115
4a. myśli = myśl o tym,że trochę mnie ponosi i że warto bardziej orientować się na wartości
4b. emocje = spokój i życzliwość
4c. działania = zakup kilku trafnie wybranych ciuchów
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = dłuższe ciągi myśli, które płynęły w stanie rozluźnienia uwagi -> zwracam uwagę na moje myśli, rozumiem co z sobą niosą
5b. Emocje = malutkie obawy z przeszłości -> w polu uwagi znikały
5c. Działania = znowu nie wystawiłam zaległych faktur -> dbam o swoje interesy finansowe
6.   Kompetencje =
6.1. Z ogromną wprawą dysponuję energią typu POWER
7.   Co zrobię = wyśpię się i odpocznę i odrobię część zaległości
8.   Uwagi = 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #885 : Grudnia 18, 2011, 00:59:49 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.17 sobota

Energia = 375   potrzebujesz 420%
Efektywność = 115
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #886 : Grudnia 19, 2011, 00:27:40 »

Maria Z. 2011.12.18 niedziela
1.   Energia = 400 Huh?
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Spokój (65) zmiana miejsca 3. Mądrość(60) 4. Zdrowie (40) 5. Potęga (40) 6. Bogactwo (10) 7. Spokój (20)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyje wydobywając maksimum jakości z każdej chwili mojego życia!
2.2. Doskonale rozumiem jak działa człowiek, ogólnie i w konkretnych przypadkach.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 > 60.000 > 100.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej czasu wolnego i lepiej się bawię.
4a. myśli = znalazłam ciekawe udoskonalenia w robionych przez siebie analizach
4b. emocje = spokój, życzliwość i humor
4c. działania = spacer z bliską osobą
5.   Najmniej pomocne:
5a. Myśli = myśl o możliwym błędzie -> spokojnie się mu przyjrzałam i jest OK
5b. Emocje = średnia niechęć -> traktuję ja z miłością i rozpuszczam
5c. Działania = papiery leżą odłogiem -> załatwiam papiery na bieżąco
6.   Kompetencje =
6.1. Lekko i na bieżąco oczyszczam swoje życie z tego co już niepotrzebne
7.   Co zrobię = dalej dbam o sen i wypoczynek
8.   Uwagi =  Prezenty
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #887 : Grudnia 19, 2011, 00:35:28 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.18 niedziela

Energia = 385   potrzebujesz 420%
Efektywność = 110
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #888 : Grudnia 20, 2011, 00:46:12 »

Maria Z. 2011.12.19 poniedziałek
1.   Energia = 380
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Zdrowie (65) 3. Mądrość (70) 4. Potęga (60) 5. Bogactwo (15) 6. Wdzięczność (60) 7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek pojedynczo i w zbiorowościach.
2.2. Każdą chwilę mojego życia wykorzystuję do maksimum żyjąc życiem o pełnej jakości.
2.3. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 100.000. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4a. myśli = potwierdziły się moje intuicje odnośnie zagrożeń
4b. emocje = spokój i życzliwość
4c. działania = trochę ruchu
5.  Najmniej pomocne:
5a. Myśli = brak dobrego rozpoznania sytuacji = bezmyślność -> myślę o tym co jest dla mnie korzystne potem dopiero działam
5b. Emocje = lekka niechęć do osoby W -> traktuję ludzi życzliwie
5c. Działania = odpuściłam papiery -> załatwiam sprawy nawet gdy tego nie lubię
6.   Kompetencje =
6.1. utrzymuję uwagę na tym co najważniejsze.
7.   Co zrobię = zrobię część papierów
8.   Uwagi =  jeszcze trochę przygotowań do świąt
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #889 : Grudnia 20, 2011, 00:55:16 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.19 poniedziałek

Energia = 385   potrzebujesz 420%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Popracuj nad siłą z jaka używasz wartości.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #890 : Grudnia 20, 2011, 23:54:07 »

Maria Z. 2011.12.20 wtorek
1.   Energia = 2. 380
Moje wartości: 1. Potęga (60) 2. Swoboda (40) 3. Piękno (55) 4.  Radość (65) 5.Wdzięczność (60) 6. Spokój (70)
Zmieniły mi się wartości. To co było znalazło się wewnątrz nowych wartości. Ciekawa zmiana. Mam wrażenie że świat przyspieszył i będzie mi o wiele łatwiej.
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję pełnią moich możliwości. Bardzo skutecznie dbam o swoje życie, życie moich bliskich i o pozostałe konteksty moich wpływów.
2.2. Doskonale wykorzystuję wszystkie możliwości, które niesie mi los. przyjmuję je z pełną wdzięcznością.
2.3. Lekko, swobodnie i z radością zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 - 100.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu i lepiej się bawię.
4a. myśli = trafnie określiłam szanse, które się pojawiają
4b. emocje = spokój, życzliwość i rozmach
4c. działania = 1. korzystałam z pojawiających się okazji 2. naprawdę dużo poćwiczyłam z bardzo dobrymi rezultatami!!!
5.  Najmniej pomocne:
5a. Myśli = lekkie rozprzężenie w myśleniu kiedy spadła mi uwaga -> uważnie obserwuję nisko produktywne myśli
5b. Emocje = myślenie z niechęcią o osobie X -> rozumiem znaczenie zachowania innych, przyjmuję je z wdzięcznością i robię to co trzeba zrobić.
5c. Działania = były chwile kiedy nie działałam na 100% -> działam na 100% ZAWSZE!
6.1. utrzymuję uwagę na tym co najważniejsze.
7.   Co zrobię = jutro bawię się wysoką energią i krystalicznie czystą uwagą
8.   Uwagi =  oczyściłam nadspodziewanie dużo ograniczeń. Pojawiło się uczucie swobody i lekkości. Zdecydowanie wolę działać ze swobodą niż z wysiłkiem. Czuję,zę zmieniam etap mojego życia na dużo, dużo lepszy. Nareszcie!!!
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #891 : Grudnia 21, 2011, 00:15:05 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.20 wtorek

Energia = 2. 440   potrzebujesz 2. 500%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #892 : Grudnia 22, 2011, 00:13:14 »

Maria Z. 2011.12.21 środa
1.   Energia ... 370
Moje wartości: 1. Potęga (90) 2. Miłość (60) 3. Swoboda (65) 4. Bogactwo (30) 5. Lekkość (20) 6. Wdzięczność (90) 7. Spokój (70)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję na stałe w stanie krystalicznie czystej świadomości. Utrzymuje bardzo wysoką jasność umysłu.
2.2. Wykorzystuję do maksimum każdą chwilę, którą daje mi życie. Żyję na 100%.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 100.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i tym lepiej się bawię. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4a. myśli = o tym, że warto wpaść do sklepu po moje zawodowe narzędzia narzędzia
4b. emocje = spokój i zachwyt tymi rozwiązaniami, które się rodzą
4c. działania = mam coraz lepszą świadomość w trakcie dnia
5.  Najmniej pomocne:
5a. Myśli = wałęsające się luzem niepotrzebne myśli -> obserwuje je z uwagą aż znikną
5b. Emocje = niechęć do oponenta -> traktuję ludzi z miłością i zrozumieniem, uważam aby nie schodzić reakcjami do  ich poziomu.
5c. Działania = Przez chwilę niechętnie szłam popracować do klienta -> w polu uwagi niechęć się rozwiała. Klient był n bardzo zadowolony.
7.   Co zrobię = dbam o to aby rozpoczęte zmiany gładko toczyły się dalej.
8.   Uwagi =  potrzebuję odpocząć i mieć sporo czasu dla siebie.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #893 : Grudnia 22, 2011, 01:21:35 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.21 środa

Energia = ... 370   potrzebujesz ... 500%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #894 : Grudnia 23, 2011, 01:20:07 »

Maria Z. 2011.12.22 czwartek
1.   Energia ... 340 dalej oszacowanie energii tej klasy jest dla mnie bardzo trudne
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Potęga (50) 3. Zdrowie (65) 4. Mądrość (80) 5. Bogactwo (15) 6. Zdrowie (40) 7.Spokój (80)
2.   Formuła celu:
2.1. Doskonale się bawię w świecie potężnych możliwości. Robię z nich doskonały użytek.
2.2. Wykorzystuję do maksimum każdą chwilę mojego życia. Moje życie na wspaniały smak.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 90.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu i tym lepiej się bawię. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
4a. myśli = kilka bardzo trafnych myśli o sytuacji klienta
4b. emocje = spokój i zaciekawienie tym, co robię
4c. działania = dobrze wykorzystałam kondycyjnie ten dzień
5.  Najmniej pomocne:
5a. Myśli =
5b. Emocje = znużenia -> dbam o siebie i swoją kondycję
5c. Działania = za mało snu -> dbam o właściwą higienę życia
7.   Co zrobię = papiery
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #895 : Grudnia 23, 2011, 13:56:38 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.22 czwartek

Energia = ... 370   potrzebujesz ... 500%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #896 : Grudnia 23, 2011, 23:55:52 »

Maria Z. 2011.12.23 piątek
1.   Energia ... 350
Moje wartości: 1. Miłość (75) 2. Mądrość (60) 3. Potęga (35)  4. Bogactwo (20) 5. Zdrowie (40) 6. Wdzięczność (75) 7.Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.1. Ze swobodą i z wdziękiem żyję w sMaria Z. 2011.12.22 czwartek
1.   Energia ... 340 dalej oszacowanie energii tej klasy jest dla mnie bardzo trudne
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Potęga (50) 3. Zdrowie (65) 4. Mądrość (80) 5. Bogactwo (15) 6. Zdrowie (40) 7.Spokój (80)
2.   Formuła celu:
2.1. Ze swobodą i wdziękiem żyję w świecie ogromnych możliwości. Tworzę pełną jakość mojego życia. Inspiruję i pomagam innym.
2.2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami -> 30.000 -> 60.000 -> 100.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię. Korzystam z pieniędzy w doskonały sposób.
4a. myśli = że lepiej żebym wypoczęła niż zmusiła się do wykonania zaległej pracy.
4b. emocje = spokój i zachwyt
4c. działania = dobrze wypoczęłam i sporo ćwiczyłam
5.  Najmniej pomocne:
5a. Myśli = seria myśli o odwetowym charakterze z bardzo dalekiej przeszłości -> szybko wychwyciłam ich destrukcyjny charakter i rozpuściłam w polu uwagi i energii.
5b. Emocje = gniew z wiązany z tymi myślami -> jak powyżej (dobrze, że wychodzą takie stare zaległości. Dawniej bym miała z tym problem. Teraz się cieszę, ze wychodzą i odchodzą z mojego życia.
5c. Działania = trochę nieuwagi i niska asertywność -> jestem uważna i reaguję na bieżąco co oszczędza mi niepotrzebnych napięć.
7.   Co zrobię = odeśpię sobie resztkę zaległości. Jutro Wigilia, Super!!!
4a. myśli = kilka bardzo trafnych myśli o sytuacji klienta
4b. emocje = spokój i zaciekawienie tym, co robię
4c. działania = dobrze wykorzystałam kondycyjnie ten dzień
5.  Najmniej pomocne:
5a. Myśli =
5b. Emocje = znużenia -> dbam o siebie i swoją kondycję
5c. Działania = za mało snu -> dbam o właściwą higienę życia
7.   Co zrobię = papiery
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #897 : Grudnia 24, 2011, 00:08:43 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.23 piątek

Energia = ... 390   potrzebujesz ... 650%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 115

Życzę ci, abyś jak najszybciej osiągnęła ten poziom możliwości, który pozwala na łatwe życie o pełnej jakości i na duży wkład w szczęście i dobrobyt innych.
A ponieważ idzie ci naprawdę dobrze to podnoszę poprzeczkę na 650% i to już jest naprawdę POWER!!!!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #898 : Grudnia 25, 2011, 19:04:30 »

Maria Z. 2011.12.24 sobota
1.   Energia ... 380
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Mądrość (65) 3. Potęga (35) 4.Zdrowie (70) 5. Bogactwo (30) 6. Wdzięczność (75) 7. Spokój (80)
2.   Formuła celu:
2.1. Świat potęgi i bogactwa jest moim naturalnym środowiskiem. Tworzę go i korzystam z niego> Mam wszystko, czego potrzebuję do pełnego życia. Bardzo skutecznie inspiruję i pomagam innym.
2.2. Lekko i swobodnie korzystam z moich rosnących możliwości tworząc pełną jakość biznesu pracy i życia. Robię to z coraz większą łatwością i wprawą.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 100.000. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
4a. myśli = 1. o tym, że możliwe są duże osiągnięcia robione lekko i swobodnie 2. kiedy wszystko jest gotowe sprawy "płyną"
4b. emocje = przyjemność z myślenia o bliskich
4c. działania = dużo kontaktów w serdecznej, rodzinnej atmosferze
5.  Najmniej pomocne:
5a. Myśli = wędrujące po moim umyśle myśli z przeszłości. Zauważyłam,że się pojawiają wtedy, kiedy spada mi poziom uwagi. -> uważnie obserwuję całe moje życia. Cieszę się krystalicznie czystą i stałą uwagą.
5b. Emocje = trochę mieszanych emocji w chwilach "przymulenia" -> wychwytuję spadki jakości i koryguję je. Szkoda mojego życia na byle jakość. 
5c. Działania = mogłam uruchomić więcej wartości a w szczególności miłości. Było dobrze ale tak mogło być bardzo dobrze i wszyscy by zyskali.
7.   Co zrobię = odpoczną po wigilii, śpię do oporu
8. Uwagi: poziom energii urósł mi bardzo szybko. Rzeczywiście jest tak jak mówił Kazik, o tym że duży kapitał jest dużo łatwiej pomnażać niż mały. A braki pomnażają się same. Teraz jednak cięgle nie mam odpowiednio dużej umiejętności jak korzystać z tak dobrej formy. Myślę, że przyjdzie to z czasem.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #899 : Grudnia 25, 2011, 19:59:18 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.24 sobota

Energia = ... 400   potrzebujesz ... 650%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Tagi:
Strony: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!