>
Czerwca 16, 2025, 16:06:06 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Maria. przejście od 8 do 30 tys miesięcznie  (Przeczytany 337998 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #900 : Grudnia 26, 2011, 00:36:38 »

Maria Z. 2011.12.25 niedziela
1.   Energia ... 420
Moje wartości: 1. Miłość (80) 2. Zdrowie (65) 3. Potęga (40) 4. Mądrość (50) 5. Bogactwo (25) 6. Wdzięczność (80) 7. Spokój (55)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję i działam w świecie ogromnych możliwości. Tworzę życie o pełnej jakości. Każdą chwilę wykorzystuję do maksimum.
2.2. Bardzo skutecznie inspiruję i uczę innych. Moje działania rozchodzą się kolejnymi falami coraz dalej i dalej.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 ->120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i frajdy z tego co robię.
3.   Wykorzystanie dnia = 120
4.   Najbardziej pomocne:
4a. myśli = o tym żeby uwolnić się od wszystkich ograniczeń i żyć pod pełnymi żaglami
4b. emocje = miłe uczucia swobodnej bliskości
4c. działania = fajne kontakty rodzinne
5.  Najmniej pomocne:
5a. Myśli = o konfrontacji i przewadze -> traktuję przeciwników z szacunkiem, zrozumieniem i miłością. I w takiej atmosferze działam w w niej wygrywam.
5b. Emocje = niechęć do oponentów -> spokój i życzliwość
5c. Działania = zagubienie się w fabule filmu -> jestem uważna na wszystko co się dzieje we mnie i na zewnątrz
7.   Co zrobię = papiery, które ciągle odkładam
8. Uwagi: dalej się uczę tego co to jest wysoki poziom energii.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #901 : Grudnia 26, 2011, 01:43:34 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.25 niedziela

Energia = ... 455   potrzebujesz ... 650%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #902 : Grudnia 26, 2011, 23:34:04 »

Maria Z. 2011.12.26 poniedziałek
1.   Energia ... 460
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Potęga (35) 3. Zdrowie (40) 4. Mądrość (70) 5. Bogactwo (30) 6. Wdzięczność (70) 7. Spokój (70)
2.   Formuła celu:
2.1. Działam wykorzystując w pełni możliwości, którymi dysponuję.
2.2. Żyję w stanie dynamicznego spełnienia. Bardzo skutecznie inspiruję i uczę innych.
2.2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
3.   Wykorzystanie dnia = 120
4a. myśli = myśli o lekkości i swobodzie osiągnięć
4b. emocje = miłe i bliskie kontakty z rodziną i bliskimi
4c. działania = spacery i ruch na świeżym powietrzu
5.  Najmniej pomocne:
5a. Myśli = niechętne i zgryźliwe myśli o osobie X, która silnie zalazła mi za skórę -> postrzegam ją jako trenera, który leczy mnie z moich słabości
5b. Emocje = niechęć do X -> wdzięczność za niemiłe i nieproszone lekcje, które motywują mnie do wyleczenia starych słabości. To mi się przyda do działania na poziomie możliwości do którego zmierzam.
5c. Działania = mówienie o X -> oczyszczam moje relację z X, szukam słabości najpierw w sobie a gdy je już uzdrowię to zobaczę co dalej warto będzie zrobić
7.   Co zrobię = koniecznie papiery
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #903 : Grudnia 27, 2011, 00:39:37 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.26 poniedziałek

Energia = ... 480   potrzebujesz ... 650%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #904 : Grudnia 27, 2011, 21:58:43 »

Maria Z. 2011.12.27 wtorek
1.   Energia ... 490
Moje wartości: 1. Miłość (60) 2. Potęga (35) 3. Zdrowie (65) 4. Mądrość (70) 5. Bogactwo (20) 6. Wdzięczność (75) 7. Spokój (65)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję w dynamicznym i spełnionym życiem. W pełni wykorzystuję cały dany mi czas i możliwości. Moje życie, praca i biznes mają pełną jakość.
2.1. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu.
2.3. Bardzo skutecznie inspiruję i uczę innych. Ten proces ma szybko rosnącą efektywność.
3. Wykorzystanie dnia = 120
4a. myśli = myśli o tym jak będę żyć i co będę robić kiedy już rozwiążę wszystkie moje główne problemy. Ten świat mam słabo rozpoznany i co zauważyłam podchodzę do niego z nieufnością.
4b. emocje = ciepło w relacjach z bliskimi
4c. działania = sporo ćwiczyłam pilnując głównie by było to atrakcyjne
5.  Najmniej pomocne:
5a. Myśli = niechętne myśli wobec X -> z wdzięcznością przyjmuję do wiadomości takie myśli gdyż pokazują mi co jeszcze mam do zrobienia
5b. Emocje = niechęć -> umieszczona w polu uwagi rozwiewa się
5c. Działania = zbyt ostre reakcje -> lepsze byłoby stanowcze i zrównoważone działanie
7.   Co zrobię = popracuję nad ofertą
8. Uwagi: przetwarzam z pomocą coraz lepszej energii kolejne porcje starych rozwiązań, które trzeba pożegnać by swobodnie wejść do świata swobody i dobrobytu
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #905 : Grudnia 27, 2011, 23:27:39 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.27 wrorek

Energia = ... 490   potrzebujesz ... 650%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #906 : Grudnia 28, 2011, 23:54:57 »

Maria Z. 2011.12.28 środa
1.   Energia ... 550
Moje wartości: 1. Miłość (60) 2. Potęga (30) 3. Zdrowie (55) 4. Mądrość (55) 5. Bogactwo (15) 6. Wdzięczność (70) 7. Spokój (70)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję dynamicznym, spełnionym życiem. W pełni korzystam z każdej danej mi chwili.
2.2. Bardzo skutecznie inspiruję i uczę mojego zestawu kompetencji. Efekty tych działań dają wspaniałe rezultaty.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
4a. myśli = pomyślałam dzisiaj o bardzo wysokim potencjale możliwości. Nigdy do tej pory nie sięgałam tam nawet myślą. Zastanowię się czy chcę. Na razie wygląda atrakcyjnie i abstrakcyjnie zarazem. Z tego pułapu moje obecne plany są bardzo malutkie.
4b. emocje = miłość skierowania do swoich ograniczeń
4c. działania = zrobiłam część zaległych papierów
5.  Najmniej pomocne -> poprawione
5a. Myśli = sporo myśli o byłej relacji -> jej siła słabła w polu mojej życzliwej uwagi
5b. Emocje = pretensje -> jak wyżej
5c. Działania = za mało budującej jakość uwagi w czasie chodzenia po mieście -> w każdej chwili rosnę w siłę i możliwości
7.   Co zrobię = jutro papiery c.d.
8. Uwagi: Ciekawy czas. Mam sporo luzu i wykorzystuję go na przyrost możliwości i odpoczynek. Chyba zbliżam się do nowych decyzji.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #907 : Grudnia 29, 2011, 00:18:37 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.28 środa

Energia = ... 600   potrzebujesz ... 650%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Złapałaś dobre tempo działań. Gratulacje za postępy. Im masz więcej tym więcej możesz mieć.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #908 : Grudnia 30, 2011, 00:19:02 »

Maria Z. 2011.12.29 czwartek
1.   Energia .... 650
Moje wartości: 1. Miłość (85) 2. Radość (75) 3. Potęga (85) 4. Spokój (80) 5. Bogactwo (20) 6. Harmonia (45) 7. Doskonałość (15)
Dziś zmieniły się moje wartości. Dzisiaj też sięgnęłam po nowe możliwości, które znalazłam odpowiednio blisko mnie. Dawniej bym ich nawet nie zobaczyła. Bardzo też wzrosła moje energia i to bez żadnego wysiłku w starym stylu. Na wysokich poziomach energii robi się to rzeczywiście inaczej. Dzięki Kazik!
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję życiem o pełnej jakości. Wykorzystuję w pełni wszystkie dostępne możliwości. To co robię zawodowo i prywatnie dąży do najwyższych standardów i osiąga je. Moje życie jest SUPER!!!
2.2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
2.3. Z pełną skutecznością inspiruję i uczę innych moich kluczowych kompetencji. Coraz więcej osób z tego skutecznie korzysta.
2.2. Pracuję 
4a. myśli = nowy pułap możliwości, który wczoraj zobaczyłam zaowocował dzisiejszą decyzją. Wchodzę w to. Wygląda super.
4b. emocje = dużo głębokiej i jednocześnie spokojnej radości z dotarcia do nowego pułapu możliwości i podjęcia decyzji by z tych możliwości skorzystać.
4c. działania = zaczęłam ćwiczyć nowo odkryte możliwości w warunkach poruszania się po mieście
5a. Myśli = myślowe polemiki z osobą X -> w świetle skierowanej na nie uwagi osłabły i odeszły
5b. Emocje = lekki niepokój o pominięty przez drugą stronę w rozmowie wątek -> ponieważ nie wypadało mi forsować swojego zdania pomyślałam o tym co taki obrót sprawy mnie uczy i doszłam do wniosku, że lepiej będzie kiedy sama sobie z tym poradzę. Unik drugiej osoby okazał się mądry i leczniczy. Nie wiem tylko, czy zrobiła ona to świadomie czy nie.
5c. Działania = kilka okresów nieuwagi ->cieszę się krystalicznie czystą uwagą, która ożywia całe moje życie
7.  Co zrobię = jutro papiery c.d.
8. Uwagi: nastąpił u mnie bardzo ważny przełom. Dopracowałam się odpowiedniego poziomu energii sprawczej i teraz przekładam go na działania, rezultaty i zyski. Czuję spokój i siłę. Ciekawe co przyniesie jutro?
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #909 : Grudnia 30, 2011, 00:24:57 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.29 czwartek

Energia = ... 650 GRATULACJE to jest poziom wystarczającej energii sprawczej ze względu na twoje aspiracje. Teraz trzeba to wcielić w życie. Tylko tyle i aż tyle! Życzę powodzenia.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #910 : Grudnia 31, 2011, 01:08:32 »

Maria Z. 2011.12.30 piątek
1.   Energia ... 550
Moje wartości: 1. Miłość (75) 2.Potęga (60) 3. Radość (65) 4. Bogactwo (20) 5. Harmonia (60) 7. Doskonałość (40)
2.   Formuła celu:
2.1. Moje życie, praca i biznes mają pełną jakość. W pełni się w nich realizuję. Moje życie jest piękne.
2.2. Z ogromną skutecznością inspiruję, uczę i prowadzę klientów do wspaniałych rezultatów. Bardzo sprawnie przekazuję moje kompetencje dalej.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu i lepiej się bawię.
4a. myśli = o tym, że tworzy się nowy wzór mojego działania, lekki i swobodny. Stary, polegający na zmaganiach i wysiłku odchodzi w przeszłość. Nareszcie nastąpił tu przełom. Od tej pory jest już "z górki".
4b. emocje = dużo lekkości się pojawiło i swobody. To bardzo miłe i potrzebne mi stany.
4c. działania = zadbałam o zdrowie
5a. Myśli = dużo starych myśli -> w polu uwagi następował ich zanik
5b. Emocje = lekki niepokój związany z postępami bliskiej mi osoby -> obdarzam ją miłością i daję prawo do własnej drogi
5c. Działania = okresami za mało uwagi i intensywności -> świetnie się bawię ćwicząc
7.  Co zrobię = sylwester
8. Uwagi: po wczorajszym wzlocie, spadłą mi energia. I tak jest super jednak szkoda mi tego co wczoraj i wracam na szczyty. Tam jest lepiej.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #911 : Grudnia 31, 2011, 01:35:33 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.30 piątek

Energia = ... 380
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #912 : Stycznia 01, 2012, 18:09:26 »

Maria Z. 2011.12.31 sobota
1.   Energia ... 520
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Potęga (60)  3. Radość (65) 4. Spokój (70) 5. Wdzięczność (85) 6. Mądrość (65) 7. Dynamika (70)
odkryłam,że u mnie w potędze zawierz się bogactwo, doszła mi dynamika
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję życiem o pełnej jakości. Mam wszystko czego mi potrzeba. Ogromne nadwyżki inwestuję w otoczenie.
2.2. Firma działa niezwykle skutecznie a efekty jej działań szeroko się rozchodzą. Coraz więcej klientów stosuje nasze rozwiązania i ma zdumiewająco dobre efekty.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się tym bawię i mam więcej czasu.
4a. myśli = myślałam o zastosowaniach mojej wysokiej formy
4b. emocje = radość i poczucie możliwości
4c. działania = załatwiam kilka zaległych spraw
5a. Myśli = stare myśli o niskim standardzie -> roztapiałam je w polu uwagi
5b. Emocje = niecierpliwość w stosunku do moich postępów -> zidentyfikowałam niecierpliwość jako dziecinne zachowanie, które chce natychmiast, zabawne kiedy się patrzy na to z dystansu
5c. Działania = uczę się rozumieć i stosować energię, którą osiągnęłam
6. Kompetencje = potrzebuję dobrze rozumieć sytuacje, zarówno powierzchnie jak i istotne czynniki sprawcze
7. Co zrobię = Dopracuję mój nowy projekt
8. Uwagi: odbudowałam swój poziom energii po chwilowej obsuwie
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #913 : Stycznia 01, 2012, 18:42:46 »

Komentarz do wpisu Marii 2011.12.31 sobota

Energia = ... 570 potrzebujesz ... 650%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #914 : Stycznia 01, 2012, 22:59:12 »

Maria Z. 2012.01.01 niedziela
1.   Energia ... 550
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Potęga (65) 3. Radość (35) 4. Ekspansja (30) 5. Uwaga (55) 6. Wdzięczność (60) 7. Spokój (70)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję ciesząc się pięknie spełnionym życiem. Moje życie, praca i biznes mają pełną jakość.
2.2. Coraz więcej ludzi skutecznie wdraża nasze rozwiązania. Mamy ogromny sukces (przy słowie ogromny trochę się przestraszyłam).
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 ->120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
4a. myśli = wpadłam na kilka pomysłów dotyczących mojego nowego produktu
4b. emocje = sporo radości i zachwytu
4c. działania = odpoczywałam i ćwiczyłam
5a. Myśli = z czeliści mojego umysłu wysypywały się dzisiaj wspomnienia urywków filmów -> oczyszczały się w polu uwagi, ich wartość była niska. Ciekawe ile jeszcze takich niepotrzebnych myśli przechowuję. Pewnie dużo.
5b. Emocje = trochę ospałości -> natychmiast wychwytuję mało produktywne emocje i otaczając je moją wspierającą uwagą przemieniam w coś dużo lepszego
5c. Działania = trochę za dużo bezwładu w działaniu -> żyję pełnym życiem
6. Kompetencje = potrzebuję mieć krystalicznie jasny umysł. Przy okazji to musi być bardzo fajny stan!
7. Co zrobię = załatwiam kilka spraw, może też zakupy?
8. Uwagi: rozprzestrzeniam wysoki poziom energii po całym moim życiu.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #915 : Stycznia 01, 2012, 23:11:57 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.01 niedziela

Energia = ... 580 potrzebujesz ... 650%
Efektywność = 110
Jakość wpisu = 115

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #916 : Stycznia 02, 2012, 22:48:41 »

Maria Z. 2012.01.02 poniedziałek
1.   Energia ..... 650
Moje wartości: 1. Miłość (60) 2. Potęga (45) 3. Radość (55) 4. Spokój (60) 5. coś tu powinno być, coś związanego z realizacją = aktywność?  6. Mądrość (65) 7. Wdzięczność 65)

Odkryłam ważny element miłości. Jest dla mnie bardzo ważne by to co mam najcenniejsze pojawiało się w codziennym życiu moim i innych. To czuję w stosunku do bardzo wysokiego poziomu energii, który na razie pozostaje w fazie rozwoju. Czuję dużą potrzebę, żeby ten potencjał pracował wspaniale i efektywnie. Na razie nie wiem jeszcze jak to się robi. Czuję tylko poszerzający się obszar wewnętrznej lekkości i swobody. I bardzo dużą siłę ale innego rodzaju niż ta kiedy miałam poziom energii 120-160. To dalej dla mnie nieznany świat.
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję życiem o pełnej jakości. Mój biznes, praca i życie cywilne są obszarami gdzie się codziennie realizuję.
2.2. To co robię ma pełną efektywność. Umiem dostarczyć klientom to, czego naprawdę potrzebują we właściwy dla nich sposób. Efekty moich działań rozchodzą się coraz szerzej i szerzej.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4a. myśli = Pojawiło mi się dużo spokojnego myślenia o bardzo dużym rozmachu. Ten rozmach jest naturalny. Chyba usunęłam sporo ograniczeń a pewnie to także efekt mojej wysokiej formy.
4b. emocje = dużo spokojnej lekkości i humoru
4c. działania = zabrałam się za swoje zdrowie
5a. Myśli = myśli o tym by zareklamować możliwość współpracy ze mną przy okazji dzisiejszego wystąpienia -> po krótkiej refleksji postanowiłam poczekać aż osiągnę poziom, kiedy będą się sami pytać o taką możliwość
5b. Emocje = lekki lęk i niechęć przed wystąpieniem -> w świetle życzliwej uwagi rozwiała się a wystąpienie się udało
5c. Działania = głównie gapiostwo kiedy wypadałam ze stanu uważności -> natychmiast wychwytuję spadki mojej świadomości i daję sobie wtedy nagrody
6. Kompetencje = potrzebuję opanować działanie z wykorzystaniem wysokiej formy
7. Co zrobię = poćwiczę działanie w oparciu o wysoką formę
8. Uwagi: ciekawy okres, czuję jak stare nawyki i uwarunkowania odchodzą
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #917 : Stycznia 03, 2012, 00:18:25 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.02 poniedziałek

Energia = ... 690 potrzebujesz ... 650%
Efektywność = 115
Jakość wpisu = 120

Doświadczasz teraz ciekawej sytuacji. Tak wysoki poziom energii powoduje zmiany w całym organizmie. Potrzebujesz dużo wypoczywać gdyż wewnątrz ciebie odbywa się reorganizacja. Także tempo czyszczenia się zalegających ograniczeń jest dużo większe.

Z lekcji fizyki pewnie pamiętasz,że jest energia potencjalna i energia kinetyczna (energia w działaniu). Naucz się spostrzegać:
1. ile energii posiadasz a ile używasz Ek/Ep
2. ile energii kierujesz do wewnątrz (zasilanie funkcji życiowych organizmu, rewitalizacja, usuwanie starych spraw) a ile kierujesz w zewnętrzne działania.
Przy niższych poziomach energii różnice pomiędzy Ep i Ek nie są tak widoczne. Przy twoich poziomach energii już tak.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #918 : Stycznia 03, 2012, 23:31:58 »

Maria Z. 2012.01.03 wtorek
1.   Energia ..... 650
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Potęga (45) 3. Radość (55) 4. Tworzenie (60) 5. Uwaga (30) 6. Wdzięczność (75) 7. Spokój (65)
2.   Formuła celu:
2.1. Wydobywam pełna jakość z mojego życia. Tworzę ogromne nadwyżki dobrobytu, które rozmnażam dzieląc się nimi.
2.2. Efekty działania mojej firmy rozchodzą się bardzo szybko i doskonale służą zarówno firmom oraz ludziom.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4a. myśli = myśli o książce zawierającej to co robię
4b. emocje = spokój, bezpieczeństwo
4c. działania = spotkania z pomocnymi ludźmi
5a. Myśli = wychodziły jakieś stare sprawy -> w świetle mojej uwago rozpuszczały się i nawet nie pamiętam o co chodziło
5b. Emocje = znowu lekki lęk i niechęć przed spotkaniem z klientem -> wygląda na to, że czuję się trochę przeciążona. Poobserwowałam trochę to nastawienie i rozpuściło się
5c. Działania = Niedokładnie sprawdziłam miejsce spotkania z klientem -> dokładnie przygotowuję się do spotkań
6. Kompetencje = stan docelowy = bardzo wysoka forma i swoboda  działania to dla mnie wygodny standard
7. Co zrobię = trochę technicznych uzgodnień, które potrzebuję zrobić z ekipą wspierającą
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #919 : Stycznia 04, 2012, 00:36:18 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.03 wtorek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #920 : Stycznia 04, 2012, 23:24:52 »

Maria Z. 2012.01.04 środa
1.   Energia ..... 650
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Potęga (40) 3. Radość (60) 4. Śmiałość (40) 5. Mądrość (65) 6. Wdzięczność (85) 7. Spokój (95)
2.   Formuła celu:
2.1. Mój Biznes, praca i życie mają pełną jakość. Działam w ten sposób aby tak właśnie było. Nadwyżki tego co dobre inwestuję w te działania, które to pomnażają i roznoszą dalej.
2.2. Nasz biznes kwitnie i dynamicznie się rozwija. Nasi klienci osiągają sukcesy i przekazują nasze KNOW HOW dalej.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięczne. Im więcej zarabiam tym ma więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4a. myśli = dobre myśli o nowych sposobach docierania do klientów
4b. emocje = pogada ducha, siła
4c. działania = bardzo dobra praca z klientem. Im mam większą energię tym łatwiej mi to idzie.
5a. Myśli = Huh?
5b. Emocje = zniecierpliwienie problemami -> kiedy występuje szybko łapię dystans
5c. Działania = Chwila nieuwagi, która spowodowała drobne straty -> we wszystkim co robię jestem uważna w sposób, który mnie cieszy
6. Kompetencje = krystalicznie czysta uwaga - tego potrzebuję
7. Co zrobię = wysypiam się porządnie
8. Uwagi: Wysoki poziom energii, który utrzymuję uruchamia procesy zmiany mojego funkcjonowania. Potrzebuję teraz dużo odpoczynku i snu aby organizm miał czas sie przestawić. Jest dokładnie tak jak to opisywałeś Kaziku. Dzięki, bez twoich uwag bym się trochę niepokoiła.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #921 : Stycznia 04, 2012, 23:58:57 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.04 środa

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #922 : Stycznia 05, 2012, 23:17:19 »

Maria Z. 2012.01.04 środa
1.   Energia ..... 660
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Potęga (55) 3. Radość (60) 4. Tworzenie (40) 5. Zachwyt (30) 6. Wdzięczność (90) 7. Spokój (70)
Dużo się zmieniło ostatnio w obszarze moich wartości
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję doświadczając pełnej jakości biznesu, pracy i życia. Wytwarzam ogromne nadwyżki "dobrego", które inwestuję tam gdzie się rozmnożą.
2.2. Moja firma wspaniale działa przynosząc coraz większe zyski (ideowe i materialne). Nasi klienci mają coraz większe osiągnięcia i przekazują dalej to czego ich uczymy.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4a. myśli = myśli o nowym sposobie promocji
4b. emocje = spokój, siła, parcie do przodu
4c. działania = ciąg dalszy dbania o swoje zdrowie
5a. Myśli = oczekiwanie na przykrość -> otoczone uwagą rozpuściła się i nie potwierdziło
5b. Emocje = jw. lekki nawykowy lęk -> jw.
5c. Działania = odpuściłam w sprawie wymagającej systematyczności
6. Kompetencje = krystalicznie czysta uwaga - tego potrzebuję
7. Co zrobię = jutro wypoczywam i robię dalej ofertę
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #923 : Stycznia 06, 2012, 00:02:06 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.05 czwartek

Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #924 : Stycznia 07, 2012, 01:07:45 »

Maria Z. 2012.01.05 czwartek
1.   Energia ..... 650
Moje wartości: 1. Miłość (60) 2. Potęga (50) 3. Radość (65) 4. Tworzenie (35) 5. Rozmach (55) 6. Wdzięczność (85) 7. Spokój (80)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję doświadczając pełnej jakości życia. Optymalnie wykorzystuję cały dany mi czas.
2.2. Moje firma wspaniale się rozwija przynosząc coraz większe rezultaty merytoryczne i finansowe. Nasi klienci doświadczają bardzo korzystnych zmian swojej sytuacji pod wpływem tego czego ich uczymy.
4a. myśli = myśli o nowym produkcie
4b. emocje = spokój, pogoda ducha
4c. działania = porządnie się wyspałam, bardzo tego teraz potrzebuję
5a. Myśli = trochę zbyt ostra wypowiedź -> mówię o innych zachowując elegancję i umiar
5b. Emocje = lekka niechęć jako reakcja na kłopoty współpracownika -> najpierw rozumiem uwarunkowania innych a później komentuję ich zachowania
5c. Działania = Zjadłam coś, co mi zaszkodziło -> jem uważając na reakcje mojego organizmu
6. Kompetencje = uwaga na stałe
7. Co zrobię = jutro trochę zadbam o dom
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #925 : Stycznia 07, 2012, 01:34:56 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.05 czwartek

Energia = ... 680 potrzebujesz ... 650%
Efektywność = 115
Jakość wpisu = 120

Popracuj nad udoskonaleniem strategii oczyszczania starych uwarunkowań. Te, które obecnie używasz nie są jeszcze odpowiednio dobre.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #926 : Stycznia 07, 2012, 23:31:08 »

Maria Z. 2012.01.07 sobota
1.   Energia ..... 650
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Potęga (75) 3. Radość (60) 4. Tworzenie (30) 5. Rozmach (15) 6. Wdzięczność (85) 7. Spokój (65)
2.   Formuła celu:
2.1. W pełni wykorzystuję każdy moment mojego życia tworząc pełną jakość biznesu, pracy i życia. Jestem w tym rewelacyjna.
2.2. Moje firma wspaniale się rozwija. Merytoryczne i finansowe efekty naszych działań są zdumiewająco wielkie. Klienci są wdzięczni za sukcesy, które dzięki naszemu wkładowi osiągają. Nasze KNOW HOW szeroko się roznosi i przynosi obopólne zyski. Nam i klientom.
4a. myśli = myślenie o dużo większym rozmachu
4b. emocje = spokój, radość. ciekawość
4c. działania = porządkowałam mieszkanie, ćwiczyłam i odpoczywałam
5a. Myśli = myśli o tym, że coś powinno już być zrobione -> rozumiem uwarunkowania innych i to co mi to mówi o mnie samym.
5b. Emocje = frustracja, którą zareagowałam na opór i trudności -> napotykając opór zwiększam swoje rozumienie o co tu chodzi a następnie odpowiednio działam
5c. Działania = prawie nakrzyczałam na bliską osobę -> działam z wyczuciem i nie przelewam własnych frustracji na innych
6. Kompetencje = uwaga, która mnie cieszy i napędza do zachowania jeszcze większej uwagi
7. Co zrobię = ciąg dalszy porządków
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #927 : Stycznia 08, 2012, 00:17:16 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.07 sobota

Energia = ... 650 potrzebujesz ... 650%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #928 : Stycznia 08, 2012, 22:28:51 »

Maria Z. 2012.01.08 niedziela
1.   Energia ..... 650
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Potęga (55) 3. Radość (55) 4. Wdrożenie swojego potencjału (65) 5. Rozmach w działaniu (65) 6. Wdzięczność (80) 7. Spokój (64)
2.   Formuła celu:
2.1. Z pełną skutecznością tworzę pełną jakość mojego Biznesu, Pracy i Życia. Rozwijam się w każdych warunkach i korzystam z każdych okoliczności tworząc na tej bazie to, co najbardziej chcę urzeczywistnić. Żyję szczęśliwym życiem spełniając sie każdego dnia i w każdej chwili.
2.2. Mój biznes wspaniale się rozwija. Przynosi ogromne merytoryczne i finansowe zyski. Bardzo lubię to robić.
4a. myśli = myśli o tym co robić z tak dużą energią, jak z niej korzystać
4b. emocje = spokój, radość dokonywania zmian
4c. działania = inwestuję w mieszkanie, urządzam taras tak aby mieć komfortowy widok na morze w każdych warunkach pogodowych i w nocy także.
5a. Myśli = trochę popłochu w myślach kiedy decydowałam o wariantach wyposażenia -> popłoch się sam uspokoił w polu życzliwej uwagi. Wybrałam dobrze.
5b. Emocje = popłoch -> obserwowany wyciszył się. Pochodzi z przeszłości i nie jest mi już potrzebny
5c. Działania = mogłam wcześniej zadzwonić po taksówkę -> doskonale organizuję swoje działania. Dzięki temu mam więcej czasu dla siebie.
6. Kompetencje = dostrzegam to co się dzieje. Moje uwaga jest jasna i czysta jak kryształ. Czerpię stąd masę radości.
7. Co zrobię = porządki, porządki, porządki
8. Uwagi: Przeznaczam nadwyżki energii na reorganizację. Mentalnie i emocjonalnie "przeprowadzam się" w nowe warunki. Sporo z tym roboty.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #929 : Stycznia 08, 2012, 23:22:35 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.08 niedziela

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Zmieniamy sposób wpisywania. Osiągnęłaś już poziom ponad 650 i utrzymujesz go. Od tej pory w miejsce oszacowania poziomu energii wpisuj tylko > 650 POWER (jeśli to oczywiście będzie prawda). Dla siebie oczywiście monitoruj poziom energii. Jednak bez wpisów.
Zajmij się teraz więcej sposobem w jaki korzystasz z posiadanej energii. Wyniki kierowcy rajdowego zależą od samochodu, którym dysponuje i od tego jak dobrze umie ten samochód prowadzić.
Jednym z priorytetowych obszarów są twoje wartości. Było by bardzo dobrze aby w pełni zaistniały w twoim życiu.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #930 : Stycznia 09, 2012, 23:46:18 »

Maria Z. 2012.01.09 poniedziałek
1.   Energia > 650 POWER
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Power (65) 3. Radość (60) 4. Tworzenie (30) 5. Dynamika (35) 6. Wdzięczność (90) 7. Spokój (75)
Dzisiaj rozpoczęłam pracę z wartościami. Na rozkładzie była Miłość. Ilekroć dałam radę przypominałam sobie w trakcie dnia o Miłości i z niej wyprowadzałam działania. Jednak w zaangażowaniu szybko traciłam ten rodzaj zasilenia. Pewnie jakość działał dalej, jednak nie byłam tego zupełnie świadoma. Zauważyłam także, że nie umiem jeszcze wyraźnie regulować poziomu wybranej wartości kiedy zajmuję się czymś na zewnętrznym. Mam jeszcze sporo miejsca na postęp. Pomimo to dzisiaj doświadczałam więcej Miłości niż zazwyczaj. Jutro ćwiczę Power.
2.   Formuła celu:
2.1. Codziennie spełniam się, realizuję i rozwijam swój potencjał w biznesie i życiu prywatnym. Szanuję życie i w pełni z niego korzystam.
2.2. Nasz biznes wspaniale się rozwija zarówno merytorycznie jak i finansowo. Nasi klienci lawinowo wdrażają dawane im rozwiązania i święcą dzięki nim duże sukcesy.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
4a. myśli = dobre pomysły podczas trzech biznesowych rozmów
4b. emocje = życzliwość, spokój, pewność siebie, miłość
4c. działania = dalszy ciąg zmian w domu, nawet fachowcy się dobrze spisują.
5a. Myśli = słabo rozplanowałam sobie terminy -> bawię się podczas dobrego planowania
5b. Emocje = chwilka niechętnej satysfakcji na widok słabości oponenta -> przeszło samo
5c. Działania = wahania przy zakupie książki -> i tak ją kupiłam a mogłam sobie zaoszczędzić trochę czasu i nie wracać do księgarni
6. Kompetencje = uwaga, uwaga, i energia
7. Co zrobię = jutro rozmowa,z której coś fajnego może zakiełkować
8. Uwagi: uczę się świadomie sprowadzać osiągnięty poziom energii na ziemię i kierować ją w działania i sukcesy. Do tej pory robiłam to instynktownie.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #931 : Stycznia 10, 2012, 00:06:06 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.08 niedziela

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Robisz postępy (na razie małe) w stosowaniu uzyskanego potencjału. Więcej energii kieruj na dalszy rozwój możliwości a mniej na oczyszczanie starego.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #932 : Stycznia 11, 2012, 00:00:45 »

Maria Z. 2012.01.10 wtorek
1.   Energia > 650 POWER
Moje wartości: 1. Miłość (75) 2. Potęga (45) 3. Tworzenie (35) 4. Radość (55) 5. Dynamika (60) 6. Wdzięczność, docenianie (85) 7. Spokój (65)
ćwiczyłam Power. Na początku były to głównie starania i próby, które nie przekładały się na wyraźne efekty. Dopiero pod koniec dnia zaczęłam tworzyć jakieś rezultaty. Zaczęłam odpowiednio modelować myśli, emocje i działania. Ni i trochę ruszyło do przodu. Zaczyna mi się podobać coraz bardziej przekładanie potencjału energetycznego na wartości. Jutro rozpoznaję jak można skutecznie tworzyć rezultaty.
2.   Formuła celu:
2.1. W każdym momencie mojego życia urzeczywistniam swoje możliwości tworząc możliwie dobre życie za szczególnym uwzględnieniem mojego Biznesu.
2.2. Nasza firm wspaniale działa a merytoryczne i finansowe efekty jaj działania coraz szybciej rosną. Nasi klienci bardzo cenią Know How, które im dajemy. Rezultaty tego, co robimy roznoszą się coraz dalej i coraz szybciej.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się, przy tym, bawię.
4a. myśli = znalazłam bardzo dobry sposób wejścia na rynek, będę go testować
4b. emocje = spokój, lekkość, trochę poczucia Poweru
4c. działania = dzisiaj zrobiłam nadspodziewanie dużo potrzebnych spraw
5a. Myśli = nietrafne myśli zwątpienia w losy współpracy przy ważnym projekcie -> dostrzegam, które myśli mnie mylą i odciągają od sukcesów. Umiem je rozpoznawać.
5b. Emocje = krótkie chwile napięcia przy pośpiechu -> kiedy muszę się śpieszyć jestem rozluźniona i skuteczna
5c. Działania = nie mogę znaleźć cytatu, dla którego kupiłam książkę (brak uwagi) -> jestem uważna we wszystkim co robię. Czerpię z uważności dużo satysfakcji i przyjemności.
6. Kompetencje = lekka, krystalicznie czysta uwaga jest mi potrzebna
7. Co zrobię = jutro dalej pilnowanie remontu i pracowników
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #933 : Stycznia 11, 2012, 00:50:05 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.10 wtorek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Silniej wdrażaj energie w działania.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #934 : Stycznia 11, 2012, 23:27:03 »

Maria Z. 2012.01.11 środa
1.   Energia > 650 POWER
Czuję, że energiami dalej rośnie. Teraz wolniej jednak przyrasta systematycznie. Więcej energii przełożyłam dzisiaj na działanie. Zaczynam to już trochę rozumieć.
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Potęga (35) 3. Tworzenie (15) 4. Radość (50) 5. Ekspansja (25) 6. Wdzięczność (80) 7. Spokój (90)
Dzisiaj ćwiczyłam Tworzenie. Ciekawe doświadczenie. Tworzenie, to wyprowadzanie działania z tego centrum, gdzie pulsuje energia w możliwie najczystszej formie zamiast działania z nawyku. Kiedy do tego doszłam i trochę poeksperymentowałam podczas marszu do odległego sklepu poczułam wspaniałą świeżość doświadczenia. Radosna świeżość to chyba najlepsze określenie na to jak się wtedy czułam. Bardzo duża wartość tego do czego doszłam.
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję realizując się w każdym momencie pracy i życia. Pamiętaj o tym jak cenne jest życie tworzę to, co najlepsze.
4a. myśli = Odkryłam dla siebie strategię tworzenia. Bardzo to doceniam.
4b. emocje = świeżość doświadczania chwili
4c. działania = ciąg dalszy spraw remontowych
5a. Myśli = Nieprecyzyjnie wykonałam obliczenia -> uwzględniam wszystkie istotne elementy
5b. Emocje = zbyt niechętnie zareagowałam na harmider -> dzięki uważności z jaką żyję i działam wychwytuję,kiedy dochodzę w pobliże kryzysu
5c. Działania = mogłam lepiej przygotować działania remontowe -> najpierw myślę a potem robię
6. Kompetencje = w dalszym ciągu uwaga jako standard
7. Co zrobię = dalej remont, chyba zakończymy już jeden etap
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #935 : Stycznia 12, 2012, 00:04:38 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.11 środa

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #936 : Stycznia 12, 2012, 23:39:15 »

Maria Z. 2012.01.12 czwartek
1.   Energia > 650 POWER
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Potęga (35) 3. Tworzenie (45) 4. Radość (35) 5. Ekspansja (40) 6. Wdzięczność(85) 7. Spokój (55)
Ćwiczenie Radości nie dało dobrych rezultatów. Mam tu jakieś zaległości. Chyba moje życie może być dużo bardziej radosne.
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję życiem pełnej jakości.
2.2. Nasza firma ma wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Jej zasięg wpływu szybko rośnie. Klienci bardzo sobie cenią nasze Know How i efekty, które dzięki temu dostają.
2.2. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.00 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4a. myśli = pomysł z przetestowaniem urządzeń
4b. emocje = spokój, życzliwość
4c. działania = dałam sobie prawo do odpoczynku
5a. Myśli = Trochę bezładnych myśli -> uważnie obserwuję to co sią pojawia w moim umyśle
5b. Emocje = trochę niepokoju -> obserwuję niepokój życzliwie i z uwagą
5c. Działania = zaniedbałam kilka działań -> jasno widzę co trzeba wykonać
6. Kompetencje = uwaga i bardzo wysoki poziom możliwości
7. Co zrobię = remont i trochę spotkań
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #937 : Stycznia 12, 2012, 23:48:03 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.12 czwartek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Więcej wcielanie energii w codzienne życie.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #938 : Stycznia 13, 2012, 23:44:27 »

Maria Z. 2012.01.13 piątek
1.   Energia > 650 POWER
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Power (40) 3. Radość (40) 4. Tworzenie (30) 5. Ekspansja (35) 6. Wdzięczność (75) 7. Spokój (90)
Miałam dosyć trudny dzień. Czułam się zmęczona i niewyspana. W takim nastroju ćwiczyłam dynamiczną ekspansję.Przez pierwszą część dnia szło mi raczej słabo. Jednak po południu znalazłam sposób i stan ekspansji bardzo fajnie zaczął się tworzyć. Bardzo mi w tym pomogły ćwiczenia z tworzeniem. Chyba jestem na ciekawym tropie.
2.   Formuła celu:
2.1. Moje życie, praca i biznes mają pełną jakość. Dbam o to w każdej sytuacji. Nadwyżki możliwości dobrze inwestuję.
2.2. Nasz biznes doskonale się rozwija dając wspaniałe efekty merytoryczne i finansowe.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 ->60.000 -> 90.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4a. myśli = zrozumiałam jak można tworzyć wartości. To była bardzo jasna i prosta myśl.
4b. emocje = spokój i dynamika
4c. działania = dobrze się rano wyspałam
5a. Myśli = myśl o możliwym zagrożeniu -> zgasła w polu uwagi
5b. Emocje = niepokój -> przyglądam mu się życzliwie i spokojnie
5c. Działania = trochę niepotrzebnie telewizja -> jeśli oglądam telewizję to z pełną świadomością
6. Kompetencje = uwaga i Power
7. Co zrobię =
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #939 : Stycznia 14, 2012, 00:14:23 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.13 piątek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Dzisiaj zrównoważyłaś zaangażowanie w zmianę i zaangażowanie w działanie.
Bardzo trafne eksperymenty z procesem tworzenia. Tworzenie jest zawsze "od nowa" . Im bardziej, tym lepiej.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #940 : Stycznia 15, 2012, 01:16:51 »

Maria Z. 2012.01.14 sobota
1.   Energia > 650 POWER
Moje wartości: 1. Miłość (85) 2. Potęga (40) 3. Radość (75) 4. Ekspansja (35) 5. Tworzenie (40) 5. Wdzięczność (90) 6. Spokój (70)
Dzisiaj miałam obciążający dzień. Sporo jednak ćwiczyłam. Głównie Ekspansję. Jakoś czuję,że przydało by mi się lepsze tempo w zakresie przyrostu:
a. Komfortu wewnętrznego
b. Biznesowych rezultatów.
Energia mi wzrosła. Jednak nie był to skokowy wzrost. Ale z drugiej strony na taki wzrost jak dzisiaj rok temu pracowałam pół roku. Kazik miał rację. Im masz więcej, tym łatwiej możesz mieć jeszcze więcej. Pracuję też nad tym aby moje rosnące możliwości przekładały się na relacyjne i materialne efekty. Dawniej myślałam, że dzieje się to automatycznie. Jednak okazuje się, że nie. Tak jak w fizyce. Energia potencjalna nie zamienia się automatycznie w energię kinetyczną.
2.   Formuła celu:
2.1. Moje życie ma pełną jakość. Dbam o to na każdym kroku
2.2. Nasza firma szybko poprawia swoje wyniki merytoryczne i finansowe. Dzięki naszemu Know How klienci dokonują wartościowych zmian i bardzo sobie to chwalą. Efekty naszej działalności rozchodzą się coraz szybciej i coraz dalej.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
Przy tym celu pojawiły się lekkie opory. ciekawe czego dotyczą. Spokojnie i życzliwie im się przyglądam.
4a. myśli = o ty żeby popracować nad ekspansją
4b. emocje = spokój, życzliwość
4c. działania = dobre ciepłe rozmowy z rodziną
5a. Myśli = ciąg dalszy myśli o zagrożeniu -> sprawdziłam na ile może to być realne
5b. Emocje = niepokój -> przyglądałam mu się rozwijając potęgę
5c. Działania = odpoczywałam, teraz już jeśli nie muszę to nie forsuję działań. Czas na pełną regenerację mojego organizmu.
6. Kompetencje = uwaga i ogrom możliwości
7. Co zrobię = dobrze się wyśpię
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #941 : Stycznia 15, 2012, 01:43:05 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.14 sobota

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #942 : Stycznia 16, 2012, 11:26:30 »

Maria Z. 2012.01.15 niedziela
1.   Energia > 650 POWER
Energia nadal mi rośnie. Powoli, w procentowym stosunku do aktualnego potencjału. Dawniej, to wczorajszy przyrost energii byłby bardzo pożądanym skokiem. Pilnuję też tego, żeby działać w oparciu i z inspiracji nowej energetycznej formy. Kiedy jestem nieuważna to wpadam w stare nawyki działania i to co robię jest gorsze niż by mogło być gdybym uruchamiała nowo osiągnięte możliwości.
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Potęga (40) 3. Radość (45) 4. Ekspansja (45) 5. Zachwyt (35) 6. Wdzięczność (90) 7. Spokój (60)
Wymieniają mi się niektóre wartości. Część jest stała a część się dezaktualizuje. Kiedy szukałam nowych, to przez chwilę zaczęłam to robić szukając pamięcią w tych wartościach, które już ćwiczyłam. Wtedy przypomniałam sobie, jak Kazik mówił żeby wartości za każdym razem szukać w SOBIE i TERAZ a nie w przeszłości i pamięci. Skorygowałam styl poszukiwać i tak znalazłam Zachwyt. Jest to dla mnie Zachwyt wszystkim co jest we mnie i "na zewnątrz". Bardzo mi się spodobała ta wartość.
2.   Formuła celu:
2.1. Moje życie ma pełną jakość. Tam gdzie już ma to doceniam i pielęgnuję ten stan. Tam gdzie jeszcze nie ma pełnej jakości zdecydowanie ją tworzę.
2.2. Nasza firma wspaniale się rozwija dając w doskonałe merytoryczne i finansowe rezultaty. Klienci wdrażają nasze rozwiązania a efekty tych działań rozchodzą się coraz szerzej i szybciej. Dzięki naszym działaniom świat robi się lepszy.
4a. myśli = myśli o ograniczeniach blokujących szybkie i swobodne osiągnięcie moich celów. Myślałam o nich z zaciekawieniem. Jak o interesującej zagadce.
4b. emocje = spokój, zaciekawienie
4c. działania = odpoczęłam
5a. Myśli = zbyt szybko wystawiona ocena (była błędna) -> najpierw docieram do sytuacji i na tej podstawie analizuję i oceniam
5b. Emocje = lęk -> patrzyłam skąd się bierze i jakie jest jego przesłanie
5c. Działania = trochę niepotrzebnej telewizji oglądanej w lekkim otępieniu -> jeśli już oglądam telewizję to z uwagą na całość tego co się dzieje. Nie daję się pochłonąć ekranowej bajce.
6. Kompetencje = zachwyt światem?
7. Co zrobię = pilnowanie remontu
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #943 : Stycznia 16, 2012, 11:48:32 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.15 niedziela

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Jest OK

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #944 : Stycznia 16, 2012, 23:44:50 »

Maria Z. 2012.01.16 poniedziałek
1.   Energia > 650 POWER
Nadwyżkę energii ponad potrzeby dnia przeznaczam na:
a. czyszczenie starych i niepotrzebnych już programów
b. na dalszy rozwój mojej formy sprawczej.
Dzisiaj był dzień pod sporym obciążeniem spraw, które przychodziły z wewnątrz. Wiążę to z moim dużym blokiem, za który niedawno na serio się zabrałam. Od kiedy pamiętam czułam określone napięcie w ciele i co jakiś czas lęk trudnym do zidentyfikowania pochodzeniu. Próbowałam wielokrotnie się z tym uporać jednak bez dobrego efektu. Czułam też duży respekt przed takimi działaniami. Ostatnio się jednak na tyle wzmocniłam, że już spokojnie i z wewnętrznym przekonaniem, że tym razem dam radę zabrałam się za te objawy. Czuję się tak jakbym roztapiała ogromną bryłę zmarzliny w środku. Idzie zupełnie dobrze. Tylko co jakiś czas czuję duże obciążenie dopóki jakiś kawałek tej zmarzliny nie roztopi się zupełnie. Dzięki temu,że pracuję energią, a raczej nadwyżką energii nie wycina mnie to z normalnego funkcjonowania. Otoczenie odbiera takie sytuacje jako moje zmęczenie. Dzisiaj korzystałam z nowo odkrytej wartości = Zachwyt. Teraz z Zachwytem obserwuję proces przemiany rozpuszczającego się bloku w spokojną i radosną przestrzeń. Jestem coraz bardziej ciekawa co będzie jak ten proces się dokończy. Jakie możliwości się przede mną otworzą.
Moje wartości: 1. Miłość (65) 2. Potęga (40) 3. Ekspansja, rozmach (35) 4. Zachwyt (40) 5. Ekspresja tego co we mnie najlepsze (30) 6. Wdzięczność (85) 7. Spokój (65)
Dalsze zmiany w wartościach. Być może oznacza to, że jestem na granicy dużych zmian.Było by dobrze. Chcę już zmienić sposób działania i jego zasięg. Nie jestem jeszcze w pełni gotowa, jednak chcę.
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję wydobywając z każdej chwili pełną jakość. Moje życie, praca i biznes mają pełną jakość. Umiem sobie to zawsze zapewnić. Moje życie jest super!!!
2.2. Nasza firma wspaniale się rozwija dając doskonałe efekty merytoryczne i finansowe. Klienci dzięki wdrożeniom naszego Know How mają rezultaty,które zdecydowanie poprawiają ich sytuację. Efekty naszych działań roznoszą się coraz szerzej i szybciej.
4a. myśli = dobrze formułowałam myśli pisząc aport dla klienta, proso, łatwo i celnie
4b. emocje = spokój, zaciekawienie
4c. działania = koniec remontu
5a. Myśli = trochę za szybko wypowiedziana myśl bez sprawdzenia jaj konsekwencji -> nie tylko myślę ale myślę strategicznie
5b. Emocje = lęk -> obserwowałam go z życzliwą ciekawością
5c. Działania = zaczynałam kilka spraw i ich nie kończyłam -> mniej zaczynam a więcej kończę
6. Kompetencje = działam z rozmachem, lekko i swobodnie
7. Co zrobię = sprzątam po remoncie
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #945 : Stycznia 16, 2012, 23:57:16 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.16 poniedziałek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Rzeczywiście jesteś blisko naprawdę dużej zmiany. Gdyby to przełożyć na ciążę to rozpoczyna się dziewiąty miesiąc.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #946 : Stycznia 17, 2012, 22:31:01 »

Maria Z. 2012.01.17 wtorek
1.   Energia > 650 POWER
Dzisiaj w wolnych chwilach działałam wychodząc od energii o najwyższej jakości. Zaczynam teraz lepiej rozumieć niektóre wskazówki trenerów od sztuk walk czi instruktorów golfa. Nie jest wszystko jedno z czego działanie wyrasta i czym się zasila. Jednak to są dopiero początki praktycznego stosowania. Zaraz wpadam w stare schematy lub tracę klarowność uwagi.
Moje wartości: 1. Miłość (75) 2. Dawanie (85) 3. Ekspansja (70) 4. Potęga (40) 5. Zachwyt (70) 6. Wdzięczność (85) 7. Spokój (75)
Dalej mi się wartości przestawiają. Ruchy wartości wiążę z nowymi celami, które sobie postawiłam. Tamte stare były takie malutkie. Wyrosłam z nich.
2.   Formuła celu:
2.1. Moje życie ma pełną jakość. Umiem to sprawić. I umiem się tym dzielić.
2.2. Nasza forma wspaniale się rozwija dając bardzo dobre wyniki merytoryczne i finansowe. Klienci stosują nasze Know How i mają wspaniałe rezultaty. Efekty naszych działań rozchodzą się coraz szybciej i coraz szerzej.
4a. myśli = jasno i spokojnie formułowałam swoje oczekiwania
4b. emocje = spokój, ciekawość (co będzie jak rozwiążę problem)
4c. działania = trochę fajnych zakupów
5a. Myśli = nietrafnie sformułowałam oczekiwania -> uważnie przyglądam się skąd rosną moje oczekiwania
5b. Emocje = trochę lęku -> w świetle spokojnej uwagi rozwiał się
5c. Działania = mały błąd logistyczny -> myślę spokojniej i bardziej precyzyjnie
6. Kompetencje = Bardzo sprawnie usuwam z mojego życia ograniczenia. Dobrze się przy tym bawię.
7. Co zrobię = dwie rozmowy z klientami
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #947 : Stycznia 17, 2012, 23:28:06 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.17 wtorek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Energia ci powoli i stabilnie rośnie. Dobrze ją dzielisz pomiędzy dalszy rozwój potencjału i czyszczenie tego co niepotrzebne.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #948 : Stycznia 18, 2012, 22:53:30 »

Maria Z. 2012.01.18 środa
1.   Energia > 650 POWER
Dzisiaj miałam dużo absorbującej pracy. Kiedy zajęcia były bardziej proste ćwiczyłam działanie w oparciu o możliwie najwyższy poziom energii. W tym zakresie czuję się trochę jak raczkujące niemowlę. Wiem jednak,że będę biegać i tańczyć w tym stylu. Może już wkrótce?
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Wolność (40) 3. Potęga (30) 4. Rozmach (60) 5. Zachwyt (60) 6. Wdzięczność (90) 7. Spokój (65)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyje życiem o pełnej jakości. Umiem tą jakość rozpoznać i umiem ją sobie zapewnić. Nadwyżki inwestuję tam, gdzie dają najlepsze efekty.
2.2. Nasza firma wspaniale się rozwija. Jej efekty merytoryczne i finansowe zachwycają.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu do swobodnej dyspozycji.
4a. myśli = szybko zrozumiałam pułapkę starego sposobu reagowania
4b. emocje = spokój i ciekawość, czasami frajda
4c. działania = zadbałam o siebie, już mi się należało od dawna
5a. Myśli = niechętne zdumienie, kiedy ludzie przekraczali granice (które niewyraźnie wyznaczam licząc na domyślność? - sama się dziwię jakie to myślenie jest głupie) -> jasno i życzliwie wyznaczam i komunikuję własne granice. Właśnie wpadłam na pomysł, że mogę to nawet robić z przyjemnością.
5b. Emocje = złość na intruzów -> widzę absurdalność moich reakcji. Lepsza byłaby wdzięczność za to, ze mi pokazują co jeszcze mam do zrobienia.
5c. Działania = zagapiłam się i zrobiłam obsuwę z wysłaniem ważnego pisma -> jasno widzę co mam do zrobienia i co jest najważniejsze.
6. Kompetencje = Z każdą chwilą powiększam swoje możliwości osiągania tego, na czym mi zależy
7. Co zrobię = zaległe opracowania
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #949 : Stycznia 18, 2012, 23:10:40 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.18 środa

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Energia dalej ci rośnie a podział angażowanie jej nadwyżek pomiędzy czyszczenie starego i inwestowanie w dalszy rozwój są OK

Pozdrawiam Kazik

Tagi:
Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!