>
Czerwca 16, 2025, 17:27:13 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Maria. przejście od 8 do 30 tys miesięcznie  (Przeczytany 338095 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #950 : Stycznia 20, 2012, 00:00:26 »

Maria Z. 2012.01.19 czwartek
1.   Energia > 650 POWER
Pracowałam nad energią tylko trochę przy okazji. Dzień silnie mnie absorbował. Chyba za bardzo. Gdybym była uważna na moje zasoby i ich pomnażanie to dała bym radę poćwiczyć więcej i lepiej.
Moje wartości: 1. Miłość (75) 2. Ekspansja (35) 3. Potęga (35) 4. Uważność (50) 5. Zachwyt (65) 6. Wdzięczność (90) 7. Spokój (65)
2.   Formuła celu:
2.1. żyję wspaniałym, spełnionym życiem. Umiem sobie to zapewnić. Z każdej chwili wydobywam tą wartość, którą w sobie niesie. Nadwyżki inwestuję, tam gdzie dadzą najlepsze owoce.
2.2. Nasza firma rozwija się dając wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. 
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Zarabiam je w sposób, który daje mi pełną satysfakcję. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej czasu do swobodnej dyspozycji.
3. Wykorzystanie dnia = 115
4.   Najbardziej pomocne:
4a. myśli = zrozumiałam i przyjęłam wyzwanie, które dociera do mojego życia
4b. emocje = spokój, siła, humor
4c. działania = wykonałam długi, forsowny marsz. Super!!!
5.  Najmniej pomocne -> poprawione
5a. Myśli = "jak oni mogą" zwaliłam moje słabości na otoczenie, które po prostu z nich korzysta -> super lepiej wiem co mam zaraz zrobić
5b. Emocje = niechęć do kolejnych spraw, które inny zwalają na mnie bez pytania oraz bez dziękują i przepraszam -> zachwyt z zauważenia dobrze działającego mechanizmu
5c. Działania = nie znalazłam 30 minut żeby sobie porządnie poćwiczyć
6. Kompetencje = cieszę się krystalicznie jasną uwagą
7. Co zrobię = dalej usuwam za swojego życia wszystko co już niepotrzebne.
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #951 : Stycznia 20, 2012, 00:34:48 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.19 czwartek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #952 : Stycznia 20, 2012, 23:38:24 »

Maria Z. 2012.01.20 piątek
1.   Energia > 650 POWER
Miałam dużo pracy. Ćwiczyłam w przerwach i troszkę w trakcie. Mimo tego jest potęp.
Moje wartości: 1. Miłość (70) 2. Ekspansja (35) 3. Potęga (75) 4. Uwaga (60) 5. Wrażliwość (35) 6. Wdzięczność (90) 7. Spokój (65)
Ciekawe, że pojawiła się nagle Wrażliwość. Nigdy o tym nie myślałam.
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję pięknym spełnionym życiem. Umiem sobie to zapewnić w każdych warunkach. Nadwyżki ponad potrzeby bardzo dobrze inwestuję.
2.2. Nasza firma daje wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe.
2.3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Robię to co ma największą wartość i robię to doskonale.
3. Wykorzystanie dnia = 115
4a. myśli = miałam trafne określenia poziomu mojej asertywności  w sprawie X
4b. emocje = nawet zaczęło mnie to trochę bawić
4c. działania = sporo prostych, praktycznych działań
5a. Myśli = Szukałam pomocy u innych w sprawie,którą powinnam rozwiązać sama -> zanim proszę o pomoc, to najpierw sprawdzam dlaczego o to proszę
5b. Emocje = chęć pójścia na skróty -> cieszę się z rzetelnie wykonanych zadań
5c. Działania = trochę za dużo alkoholu -> alkohol w ilości = akurat
6. Kompetencje = doskonale się bawię odkrywając moje uwarunkowania ( i innych też)
7. Co zrobię = porządki i ekspansja
8. Uwagi: Idzie nowy okres w moim życiu. Ciekawe na ile będzie zgodny z wyobrażeniami a gdzie mnie zaskoczy.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #953 : Stycznia 20, 2012, 23:52:05 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.20 piątek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #954 : Stycznia 22, 2012, 00:05:33 »

Maria Z. 2012.01.21 sobota
1.   Energia > 650 POWER
Miałam dużo zajęć absorbujących myślenie. Troszkę ćwiczyłam formę w trakcje. Jednak energia mi troszkę spadła. Słowem zrobiłam sporo potrzebnych rzeczy kosztem mojej formy.
Moje wartości:
1. Miłość (65) 2. Uwaga, jasne postrzeganie zjawisk (60) 3. Zachwyt nad sposobem w jaki manifestuje się życia we wszelkich formach (30) 4. Ekspansja, dynamika (25) 5. Wrażliwość (40) 6. Wdzięczność (90) 7. Spokój (50)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję pięknym,spełnionym życiem. Umiem sobie to zapewnić w każdych warunkach. (poczułam wątpliwości czy w każdych?). Nadwyżki inwestuję tam, gdzie najbardziej warto.
3. Wykorzystanie dnia = 120
4a. myśli = dużo trafnych pomysłów przypisaniu raportu dla klienta
4b. emocje = życzliwość, spokój, wrażliwość (ćwiczyłam)
4c. działania = fajny wyjazd za miasto, szkoda tylko, że śnieg topnieje
5a. Myśli = niepotrzebnie zaczepno-agresywne myśli -> moje myśli płyną z wartości i wartości niosą. Stare urazy odchodzą.
5b. Emocje = niechęć i słabość -> topniały w świetle uwagi
5c. Działania = tym razem niepotrzebnie oglądałam telewizję -> telewizję oglądam, kiedy chcę się wyłączyć i odpocząć. Wychwytuję tą potrzebę wcześniej i zaspokajam w dużo lepszy i mądrzejszy sposób.
6. Kompetencje = krystalicznie czysta uwaga jako standard
7. Co zrobię = ciąg dalszy porządków
8. Uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #955 : Stycznia 22, 2012, 00:22:38 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.21 sobota

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #956 : Stycznia 22, 2012, 22:50:33 »

Maria Z. 2012.01.22 niedziela
1.   Energia > 650 POWER
Energia wzrosła. Trochę ćwiczyłam przy okazji różnych przerw w zajęciach i w trakcie zajęć. Dużo lepiej się z tym czuję.
Moje wartości:
1. Miłość (70) 2. Uwaga (40) 3. Power (50) 4. Tworzenie (z najlepszego surowca) (40) 5. Ekspansja (45) 6. Wdzięczność (95) 7. Spokój (45)
Zrozumiałam co robię nie tak z uwagą. Umieszczam ją na zewnątrz siebie. Wtedy nie zauważam zbliżających się zagrożeń aż staną się faktem i zrobię błąd. Uwaga powinna rozpoznawać co się dzieje wewnątrz i na zewnątrz mnie. U mnie jest albo wewnątrz albo na zewnątrz. I to rodzi błędy.
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję pięknym, spełnionym życiem. Zapewniam to sobie cały czas. (reakcja małe niedowierzanie, że sobie umiem zapewnić i radość, że tak będę wkrótce żyć).
2.2. Nadwyżki mojego kapitału inwestuję tam,gdzie dają najwyższe zyski. Mam tu genialne wyczucie. (to jest super cel!!!)
2.3. Nasza firma daje wspaniałe, merytoryczne i finansowe rezultaty. Nasze Know How zmienia świat na lepsze.
2.4. Z ogromną przyjemnością zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej czasu do swojej dyspozycji.
4a. myśli = znalazłam użyteczną kategorię do analizy sytuacji klienta. Sprawdzę najpierw na swojej sytuacji.
4b. emocje = spokój i zdecydowanie. Trochę radości w kontakcie z bliskimi.
4c. działania = konsekwentna realizacja działań
5a. Myśli = masę oburzonych myśli -> traktowałam je uwagą i miłością (jest ich naprawdę dużo, trochę mnie to śmieszy, ale tylko kiedy zachowuję dystans)
5b. Emocje = Uraza, duma, -> j.w.
5c. Działania = niepotrzebnie ostra wypowiedź -> najpierw uruchamiam pełny pakiet zasobów a następnie działam w oparciu o nie
6. Kompetencje = krystalicznie czysta uwaga i wspaniała energia jako standard
7. Co zrobię = dalej porządkuję swoje życie i bezpośrednie otoczenie
8. Uwagi: Fatalnie reaguję na pewnego typu zachowania. Dawniej czułam się osaczona i bezradna. Pewien rodzaj ludzi nie respektuje moich granic. Jest to ciekawe bo zdarza się to rzadko. Jednak słabo sobie z tym radzę. Takie zachowania docierają do jakiejś mojej wewnętrznej słabości. Teraz radzę sobie z tym dużo lepiej niż dawniej. Bardzo duży mój problem teraz  wychodzi na światło dzienne. Ponieważ mam dużo siły i spory trening w oczyszczaniu problemów wewnętrznych zabrałam się i do tego. Stosuję Wartości jako lekarstwo. Ponieważ na drugim miejscu pojawiła mi się teraz Uwaga, to z Uwagą obserwuję co i jak czuję, myślę, robię. Istny cyrk. Tylko czasami się zagapiam i daję się wkręcić w problem. Tracę wtedy dystans i angażuję się w stare i szkodliwe wzory. Umiem też docenić osoby, które ten problem we mnie aktywizują. Postanowiłam, ze po uzdrowieniu całego obszaru problemu postawię im szampana. W końcu bez pewnie bym z czymś takim chodziła dużo dłużej. A na razie mam w miarę wygodną sytuację do przeprowadzania czystek. Na razie nie bardzo mogę sobie nawet wyobrazić jak będę funkcjonować kiedy to uzdrowię i znajdę wysokiej jakości rozwiązania w miejsce starych. Już mi się nie chce znajdować dobrych. Chcę najlepsze z możliwych. Od chwili kiedy pobyłam trochę z energią typu POWER bardzo się ośmieliłam i sięgam od razu po to, co jest naprawdę dobre a nie tylko możliwe. Pojawiła się we mnie naturalnie ufność, że wszystko co jest dla mnie naprawdę dobre jest też możliwe do osiągnięcia. Przestałam sama siebie ograniczać w pomysłach na to, jakie ma być moje życie. Liczę, że kiedy wzrośnie moja siła sprawcza i usunę stare ograniczenia, to będę także realizować moje pomysły szybko i sprawnie. Na razie jeszcze realizacje nie ma takiego tempa, jakie by mnie cieszyło naprawdę.
Natomiast pisanie pomaga. Myśli się klarują i praktycznie nie zbaczam z kursu. Czasami tylko idę troszkę wolniej. Bardzo mi pomaga, to że wiem że czujne „oko” Kazika także dba o to by tak było. Dawniej częściej potrzebowałam jego uwag i korekt. Dzisiaj już coraz rzadziej. Jednak dalej taki sposób pracy mi bardzo służy. Polubiłam nawet robienie wpisów. Już podczas pisania czuję, że mi to dobrze służy. Dawniej bywało z tym różnie.

Mam teraz czas i dalej pracuję nad oczyszczaniem tego problemu. Obserwuję mój umysł, który produkuje kolejne sceny i warianty. Dzięki: 1. Mojej decyzji że usuwam ten wzór zachowań i tworzę nowy o pełnej jakości 2. Pełnemu miłości dystansowi 3. Silnemu polu mojej energii mogę się tym wszystkim zajmować z uśmiechem. Dawniej by tak nie było.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #957 : Stycznia 22, 2012, 23:15:29 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.22 niedziela

Energia > 650 POWER
Energia OK.
Wprowadzam ci następny parametr "Uszlachetnianie działań" = 15%. Jakości, które osiągasz nie mogą być tylko potencjalne. Wkładaj je w codzienne działanie. Potraktuj to jako bardzo duży priorytet.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #958 : Stycznia 24, 2012, 00:08:13 »

Maria Z. 2012.01.23 poniedziałek
1.   Energia > 650 POWER
energia chyba tak samo. Ćwiczyłam jej stosowanie w praktyce. To co Kazik nazywa uszlachetnianiem. Czuję, że mam zdecydowanie za mało praktycznych efektów w stosunku do formy.
Moje wartości:
1. Miłość (70) 2. Uwaga (60) 3. Potęga (45) 4. Ekspansja (35) 5. Wrażliwość (45) 6. Wdzięczność (90)  7. Spokój (75)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję pięknym, spełnionym życiem. Z pełną skutecznością dbam o to aby tak zawsze było.
2.2. Nadwyżki inwestuję tam, gdzie dają największe zyski. Mam bardzo dobrą intuicję do takich obszarów.
2.3. Działalność naszej firmy daje wspaniałe efekty merytoryczne i finansowe. Klienci stosują nasze Know How z wspaniałymi rezultatami. Zmieniamy świat na lepszy.
2.4. Z pełną satysfakcją zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu do swojej dyspozycji.
4a. myśli = robiłam analizy skąd się wziął przypadek, który nie jest przypadkiem z pewnością. Używam wartość Uwaga do rozumienia tego co niewyrażone jeszcze.
4b. emocje = życzliwość i spokój
4c. działania = konsekwentne działania oczyszczania starych ograniczeń. To, które uzdrawiam jest chyba największe z tego co spotkałam w moim życiu. Jednak cierpliwością i pracą ... dam radę.
5a. Myśli = ciąg dalszy wychodzenia uraz i słabości (dzisiaj zdecydowanie było tego mniej) -> w polu uwagi topiły się i znikały
5b. Emocje = uraza, zdenerwowanie, słabość ->j.w.
5c. Działania = zła logistyka, tylko sobie niepotrzebnie pochodziłam -> wysłałam pracownika i załatwione
6. Kompetencje = uwaga, potęga i rozmach w działaniu
7. Co zrobię = ciąg dalszy działań
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #959 : Stycznia 24, 2012, 00:35:42 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.23 poniedziałek

Energia > 650 POWER
Energia trochę spadła
Uszlachetnianie działań = 25%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #960 : Stycznia 25, 2012, 00:12:55 »

Maria Z. 2012.01.24 wtorek
1.   Energia > 650 POWER
Energia była dzisiaj bardzo fajna. Trochę wzrosła i to sprawiło mi od razu przyjemność
1a. Uszlachetnianie działań = też było z tym lepiej. Kiedy mam trochę luzu, to świadomie działam zasilając to co robię "najlepszym dostępnym mi paliwem". Jeszcze to nie jest płynne jednak jest to przyjemne i daje dobre efekty. Działania są lekkie i jakby płyną. Super.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (70) poćwiczyłam sobie dzisiaj miłość kierując ją na problem, który przerabiam i było jej więcej. 2. Uwaga (50) 3. Power (60) 4. Rozmach (60) 5. Zachwyt (60) 6. Wdzięczność (90)  7. Spokój (70)
2.   Formuła celu:
2.1. Wszystkie moje kluczowe uwarunkowania i sposoby działania są najwyższej jakości lub szybko do tego standardu dążą.
2.2. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem.
2.3. Nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie dają najwyższy poziom zwrotu. Mam go tego genialną intuicję i umiejętności.
2.4. Nasza firma daje wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Klienci zwiększają swoją skuteczność stosując nasze Know How.
2.5. jestem bardzo bogata. Zarabiam duże pieniądze lekko, swobodnie i z radością.
4a. myśli = Mój nowy cel a raczej jego formuła, która mi się dzisiaj znalazła. Bardzo dobrze się z nią czuję (+3)
4b. emocje = spokój (+3), humor (+2)
4c. działania = Wykonałam bardzo dobry telefon (+3), Sprawdziłam swoją intuicję (+3)
5a. Myśli = zgryźliwe myśli o X (-2) -> najpierw dostrzegam swoją rolę w tym,że nasza relacja jest trudna (+3)
5b. Emocje = niechęć (-2) -> miłość (+3)
5c. Działania = lekki chaos w działaniu (-1) -> najpierw myślę, później działam (+2)
6. Kompetencje = bardzo sprawnie przetwarzam stare uwarunkowania na nowe, maksymalnie dobre.
7. Co zrobię = Odkąd się solidnie osadziłam w sobie jest mi łatwo podejmować decyzje o zmianie moich nawyków i schematów działania. Kiedy zauważam, że są szkodliwe lub zbyt słabo mi służą wiem, że muszą odejść. Czasami taka zmiana jest bardzo łatwa,wręcz natychmiastowa. Czasami zmiana wymaga więcej starań a czasami starań tych jest bardzo dużo. Jednak przestałam być ofiarą własnych uwarunkowań. Nawyki to tylko nawyki. Wszystko jedno czy dotyczą myślenia, emocji czy działania. Trening, który mi Kazik zafundował zrobił swoje. Nie trzymam się już kurczowo tego, co mi nie służy. Jakoś taka potrzeba odpadła sama. Nawet nie wiem kiedy. I dobrze się z tym czuję

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #961 : Stycznia 25, 2012, 00:26:25 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.24 wtorek

Energia > 650 POWER
Energia wzrosła
Uszlachetnianie działań = 30%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #962 : Stycznia 25, 2012, 23:16:34 »

Maria Z. 2012.01.25 środa
1.   Energia > 650 POWER
Dzisiaj energia poszła w górę. Ale też i solidnie jej w tym pomogłam
1a. Uszlachetnianie działań też było lepsze. Z przyjemnością znajduję czas by działać w nowy sposób. Jednak umiem o to dbać tylko przy czynnościach prostych nie angażujących nadmiernie uwagi. 
1b.Moje wartości:
1. Miłość (70) 2. Uwaga (60) 3. Power (70) 4. Zachwyt (35) 5. Ekspansja (50) 6. Wdzięczność (90) 7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.1. Wszystkie moje kluczowe uwarunkowania i sposoby działania są najwyższej jakości lub do niej szybko dążą.
2.2. Żyją szczęśliwym, spełnionym życiem. Umiem sobie to zapewnić w każdej sytuacji.
2.3. Nasza firma ma wspaniałe wyniki, merytoryczne i finansowe. Zmieniamy świat na lepszy.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej czasu do swobodnej dyspozycji i lepiej się bawię.
3. Wykorzystanie dnia = 6
4a. myśli = Kiedy doświadczałam kłopotów we współpracy to zamiast się wściekać pomyślałam o tym, czego ta sytuacja uczy mnie o mnie samym (+3)
4b. emocje = spokój (+3), zabawa (+2)
4c. działania = sporo sobie poćwiczyłam (+3)
5a. Myśli = bezładnie wałęsające się po umyśle myśli (-1) -> obdarzone uwagą rozpraszały się (+3)
5b. Emocje = krótkotrwała niechęć (-2) -> obdarzona uwagą rozwiała się (+2)
5c. Działania = za mało zaległych papierów zrobiłam (-1) -> robię papiery w terminie (+1)
6. Kompetencje = Bardzo sprawnie przetwarzam to co niskiej klasy na to jest super w moim życiu
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #963 : Stycznia 25, 2012, 23:21:25 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.25 środa

Energia > 650 POWER
Energia wzrosła
Uszlachetnianie działań = 40%. fajnie rośnie!
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #964 : Stycznia 26, 2012, 23:20:56 »

Maria Z. 2012.01.26 czwartek
1.   Energia > 650 POWER
Energia trochę w dół.
1a. Uszlachetnianie działań chyba podobnie.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (70) 2. Uwaga (60)  3. Power (55) 4. Współczucie (50)  5. Zachwyt (35)  6. Wdzięczność (90)  7. Spokój (70)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. We wszystkich najważniejszych obszarach mojego życia mam pełną jakość.
2.2. Błyskawicznie oczyszczam moje życie ze wszystkiego co nie daje najlepszych efektów. Dysponuję najlepszym "oprogramowaniem" na biznes i życie.
2.3. Nasza firma daje wspaniałe efekty merytoryczne i finansowe. Bardzo skutecznie zmieniamy świat na lepszy.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
4a. myśli = Myśli o potrzebie silniejszego wejścia na rynek (+2)
4b. emocje = spokój (+3)
4c. działania = spotkania z klientami (+1)
5a. Myśli = troszkę niechętnych osobie X myśli (-1) -> w polu uwagi szybko się rozproszyły (+2)
5b. Emocje = lekka irytacja (-1) -> zastąpiłam ją zrozumieniem, że ta już inna nie będzie (+1)
5c. Działania = popadałam w rutynowy sposób działania (-2) -> zastępuję to ekscytującą przytomnością i jak się zmęczę uważnym relaksem (+3)
6. Kompetencje = Błyskawiczni rozpoznaję użyteczność zachowań i stosownie działam
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #965 : Stycznia 26, 2012, 23:45:21 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.26 czwartek

Energia > 650 POWER
Energia trochę w dół
Uszlachetnianie działań = 40%. f
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #966 : Stycznia 28, 2012, 00:46:59 »

Maria Z. 2012.01.27 piątek
1.   Energia > 650 POWER
Energia poszła sporo w górę. Poćwiczyłam sobie i fajnie się czuję.
1a. mało dbałam o to by działać w nowym stylu Sad. Zagubiłam się trochę w codziennych działaniach. Sporo zrobiłam. Zaniedbałam jednak szansę by zrobić to w lepszym stylu.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (65)  2. Ekspansja (35)  3. Potęga (45)  4. Zachwyt (40)  5. Współczucie (45) 6. Wdzięczność (90)  7. Spokój (65)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem.
2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań i uwarunkowań. Umiem je tworzyć.Umiem sprawnie usuwać to co przeszkadza.
2.3. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. zmieniamy świat na lepsze.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam wiecej wolnego czasu dla siebie.
4a. myśli = dobre pomysły przy pisaniu oferty (+1)
4b. emocje = spokój (+3)
4c. działania = dużo praktycznych działań (+1)
5a. Myśli = dużo starych myśli typu "ofiara" (-2) -> w świetle uwagi znikały (+2)
5b. Emocje = frustracja (-1) -> j.w.
5c. Działania = zapomniałam zadbać w wysoką jakość działań (-2) -> działam wkładając  w działanie to co najlepsze (+3)
6. Kompetencje = Bardzo sprawnie wymieniam własne "oprogramowanie" na to najlepsze
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #967 : Stycznia 28, 2012, 11:28:25 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.27 piątek

Energia > 650 POWER
Energia trochę w górę
Uszlachetnianie działań = 20%. spadło
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #968 : Stycznia 28, 2012, 23:30:17 »

Maria Z. 2012.01.27 piątek
1.   Energia > 650 POWER
Energia troszkę w górę. Sporo czasu przeznaczyłam na sprzątanie starego. Kiedyś nawet nie myślałam ile takich byle jakich, przypadkowych myśli i emocji zostaje w naszym umyśle i zaśmieca.
1a. trochę więcej dbałam o stosowanie nowych osiągnięć w praktyce działania.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (70)  2. Przytomność (55) 3. Ekspansja (60)  4. Power (45)  5. Zachwyt (30)  6. Wdzięczność (90)  7. Spokój (60)
Trochę u mnie słabo z poziomem realizacji wartości. Na razie nie znajduję czasu żeby poćwiczyć.
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję realizując szczęście i spełnienie z chwili na chwilę. W pełni korzystam z całego potencjału, który życie niesie.
2.2. Bardzo sprawnie uzdrawiam i czyszczę wszystko co jest obciążeniem dla mojego życia. Korzystam z najlepszych wzorów myślenia,czucia i działania.
2.3. Nasza firma święci wspaniałe sukcesy merytoryczne i finansowe. Dzięki nam świat staje się coraz lepszy.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie. lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu do swobodnego wykorzystania.
4a. myśli = dobre korekty do oferty (+1)
4b. emocje = Spokój (+3) bliskość (+3)
4c. działania = sprzątałam mieszkanie (+1)
5a. Myśli = stare i niepotrzebne myśli, w sumie nieszkodliwe ala mnie troszkę czasami wciągały (-1) -> rozsypywały się w polu uwagi
5b. Emocje = urażenie, że w miarę bliska osoba nie robi to, co mówi (-1) -> jestem na tyla uważna, że nie ufam ludziom na ślepo, sprawdzam czy mogę im ufać (+3)
5c. Działania = mogłam więcej poćwiczyć i odpocząć (-2) -> bardzo dobrze dbam o swoją kondycję i samopoczucie (+2)
6. Kompetencje = Szybko i sprawnie wymieniam moje kompetencje na coraz lepsze
7. Uwagi = Wczoraj późnym wieczorem zrobiłam sobie dwie intensywne sesje rozwiązywania bardzo dużego problemu. Odkąd pamiętam to był. Teraz przynajmniej go nie ignoruję i się go nie boję. Pojawia się natomiast jakaś ciekawość tego, co będzie gdy problem mnie opuści. Mam teraz tyle siły żeby spokojnie i z miłością pracować jego rozwiązaniem. Na razie, w wyniku moich działań, problem się trochę rozpuszcza i porusza. Nie dotarłam jeszcze do jądra sprawy. Jednak docieram, czuję że robię postępy. Przy okazji wychodzą na światło dzienne moje mniejsze i większe myśli i uczucia z gatunku tych do posprzątania. Przełom w moim podejściu do problemu nastąpił wtedy, kiedy wyraźnie wzrosła mi energia do poziomu Poweru. Chyba jest tak, że każdy problem wymaga określonego potencjału do rozwiązania. Teraz ten potencjał już mam. Pozostaje praca i rośnięcie w mądrość i siłę jako efekty tej pracy.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #969 : Stycznia 29, 2012, 00:18:27 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.27 piątek

Energia > 650 POWER
Energia trochę w górę
Uszlachetnianie działań = 30%. wzrosło
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #970 : Stycznia 30, 2012, 21:34:29 »

Maria Z. 2012.01.28 sobota
1.   Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę. Ja też bo wyjechałam na chwilkę w moje ulubione góry a to już poprawia mi formę i samopoczucie. Trochę prawie forsownego chodzenia też pomogło. Pisze prawie, bo za rzadko wyjeżdżam i kondycja nie jest już super jak dawniej, dawniej. Jednak mam zamiar ją odbudować jak z osiąganego pułapu sukcesu przejdę na sukces osiągany łatwo i swobodnie.
1a. ale za to dużo więcej dbałam o działanie na właściwym "napędzie" i wcielałam moje osiągnięcia energetyczne w działanie. Przy prostych działaniach fizycznych to jest łatwe gdyż mogę swobodnie operować uwagą.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (65)  2. Uwaga (60)  3. Potęga (65)  4. Rozmach-ekspansja (30) 5. Zachwyt (60) 6. Wdzięczność (85)  7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym i spełnionym życiem. Z chwili na chwilę czerpię z życia to co najlepsze i tworzę to co najlepsze.
2.2. Niezwykle sprawnie wymieniam i tworzę moje sposoby funkcjonowania tak, aby były najlepsze.
2.3. Nasza firma osiąga zdumiewająco dobre rezultaty merytoryczne i finansowe. To co robimy zmienia świat na lepszy i dużo lepszy.
2.4. Żyję w dobrobycie i bogactwie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej czasu dla siebie do swobodnej dyspozycji.
4a. myśli = piękne myśli o górach (+3)
4b. emocje = Radość (+3) Zachwyt (+3)
4c. działania = masę fajnego ruchu w przepięknym otoczeniu (+3)
5a. Myśli = gdy osłabiałam uważność to wpadały mi małe grupki byle jakich myśli (-1) -> Gdy odzyskiwałam uwagę myśli znikały (+3)
5b. Emocje = lekka obawa na początku pewnego działania (-1) ->  kiedy zaczęłam działać obawa znikła (+2)
5c. Działania = Mogłam lepiej przemyśleć to co miałam zamiar zrobić (-1) -> to co ważne dobrze i z przyjemnością planuję (+2)
6. Kompetencje = Im bardziej jestem uważna, tym bardziej mnie to cieszy
7. Uwagi = Więcej snu!!!
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #971 : Stycznia 30, 2012, 22:11:33 »

Maria Z. 2012.01.29 niedziela
1.   Energia > 650 POWER
Energia nadal w górę. Góry mi służą
1a. uszlachetnianie działać bardzo dobrze
1b.Moje wartości:
1. Miłość (65)  2. Uwaga (60)  3. Potęga (65)  4. Rozmach-ekspansja (30) 5. Zachwyt (60) 6. Wdzięczność (85)  7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym i spełnionym życiem. Z chwili na chwilę czerpię z życia to co najlepsze i tworzę to co najlepsze.
2.2. Niezwykle sprawnie wymieniam i tworzę moje sposoby funkcjonowania tak, aby były najlepsze.
2.3. Nasza firma osiąga zdumiewająco dobre rezultaty merytoryczne i finansowe. To co robimy zmienia świat na lepszy i dużo lepszy.
2.4. Żyję w dobrobycie i bogactwie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej czasu dla siebie do swobodnej dyspozycji.
4a. myśli = Dobra rozmowa z klientem, przyjemna i swobodna (+1)
4b. emocje = Spokój (+3) Radość (+3) Ciekawość (+2+
4c. działania = pozamykałam kilka spraw (+1)
5a. Myśli = zamyśliłam się w nieodpowiednim momencie (-3) -> kiedy robię ryzykowne działania mam pełną i stabilną uwagę (+3)
5b. Emocje = leciutka niechęć do wypełniania papierów(-1) -> zaczęłam działać i odeszła jednak wiem z tego,że potrzebuję więcej odpoczynku (+2)
5c. Działania = Mam ciekawe rozmowy do przeprowadzenia, zobaczymy co z tego wyjdzie
6. Kompetencje = Im bardziej jestem uważna, tym bardziej mnie to cieszy
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #972 : Stycznia 30, 2012, 23:59:59 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.28 sobota

Energia > 650 POWER
Energia trochę w górę
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.29 niedziela

Energia > 650 POWER
Energia sporo w górę
Uszlachetnianie działań = 60%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #973 : Lutego 01, 2012, 21:59:13 »

Maria Z. 2012.01.31 wtorek
1.   Energia > 650 POWER
Energia mniej więcej tak samo.
1a. uszlachetnianie działań trochę niżej
1b.Moje wartości:
1. Miłość (60)  2. Uważność (45)  3. Potęga (60)  4. Rozmach (60)  5. Zachwyt (50)  6. Wdzięczność (85)  7. Spokój (50)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Z każdej  chwili wydobywam to co niesie dla mojego życia.
2.2. Z pełną skutecznością wymieniam przestarzałe sposoby mojego działania na możliwie najlepsze. Moja skuteczność rośnie bardzo szybko (tu poczułam obawę?)
2.3. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Zmieniamy świat na lepszy.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000-> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
3. Wykorzystanie dnia = 5+
4a. myśli = nie pamiętam
4b. emocje = dobry humor (+2), życzliwość (+3)
4c. działania = c.d. doskonałego czasu w górach
5a. Myśli = dwa razy założyłam coś, co się nie sprawdziło -> zamiast myśleć życzeniowo wysuwam dobrze ugruntowane hipotezy
5b. Emocje = leciutka agresywność w rozmowie -> działam cierpliwie i ze zrozumieniem możliwości drugiej strony
5c. Działania = wyśpię się porządnie i znowu w góry!!!
6. Kompetencje = Wymieniam sposoby działania z pełną wprawą i skutecznością
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #974 : Lutego 01, 2012, 22:21:45 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.01.31 wtorek
Dbaj o systematyczność wpisów. Jeśli nie możesz wpisać dzwoń z raportem. To jest bardzo ważne.

Energia > 650 POWER
Energia tak samo
Uszlachetnianie działań = 55%.
Efektywność = 115
Jakość wpisu = 115

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #975 : Lutego 02, 2012, 00:11:48 »

Maria Z. 2012.02.01 środa
1.   Energia > 650 POWER
Energia trochę więcej
1a. uszlachetnianie działań trochę więcej
1b.Moje wartości:
1. Miłość (55) 2. Uwaga (65)  3. Power (55)  4. Ekspansja (55)  5. Zachwyt (50)  6. Wdzięczność (75)  7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.1.  Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. W pełni czerpię z możliwości, które niesie życie.
2.2. Bardzo sprawnie wymieniam stare przeszkadzające uwarunkowania na najlepsze możliwości.
2.3. Żyję w bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000. im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
3. Wykorzystanie dnia = 5
4a. myśli = Bardzo trafna intuicja przy powrocie i wyborze komunikacji
4b. emocje = spokój (+3)
4c. działania = sprawnie załatwiłam cudze niedopatrzenie
5a. Myśli = ?
5b. Emocje = przymulenie i męczenie -> dbam o moją formę
5c. Działania = odpocznę po trochę męczącym powrocie
6. Kompetencje = bardzo sprawnie zmieniam swój sposób działania na najlepszy
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #976 : Lutego 02, 2012, 00:18:57 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.01 środa.

Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #977 : Lutego 02, 2012, 23:36:25 »

Maria Z. 2012.02.03 czwartek
1.   Energia > 650 POWER
Energia trochę więcej
1a. uszlachetnianie działań słabo
1b.Moje wartości:
1. Miłość (60)  2. Uważność (60)  3. Potęga (35)  4. Ekspansja (50)  5. Wrażliwość (50) 6. Wdzięczność (75) 7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym i spełnionym życiem.
2.2. Bardzo sprawnie uzdrawiam moje uwarunkowania i tworzę nowe tak aby mieć możliwie najlepsze.
2.3. Nasza firma daje wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Zmieniamy świat na lepsze.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.00 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = O potrzebie odpoczynku
4b. emocje = spokój, swoboda
4c. działania = zaraz po pracy położyłam się i odpoczęłam
5a. Myśli = nie wyłapałam szkodliwych myśli jednak było trochę neutralnych
5b. Emocje = króciutki lęk -> zniknął kiedy zaczęłam działać
5c. Działania = niepotrzebnie telewizja -> odpoczywam w lepszy sposób, lub loglądam telewizję w bardziej wartościowy sposób
6. Kompetencje = bardzo sprawnie zmieniam swój sposób działania na najlepszy
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #978 : Lutego 02, 2012, 23:54:40 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.02 czwartek

Energia > 650 POWER
Energia troszkę poszła w górę
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #979 : Lutego 04, 2012, 00:48:13 »

Maria Z. 2012.02.03 piątek
1.   Energia > 650 POWER
Energia trochę więcej
1a. uszlachetnianie działań słabo
1b.Moje wartości:
1. Miłość (70)  2. Uważność (60)  3. Potęga (55)  4. Ekspansja (45)  5. Szczęście (65)  6. Wdzięczność (95)  7.Spokój (65)
2.   Formuła celu:
2.2. Skutecznie dysponuję najlepszymi rozwiązaniami. Zmieniam te, które są już są nieodpowiednie i tworze nowe.
3.3. Działalność naszej firmy daje wspaniałe rezultaty zarówno finansowe jak i merytoryczne. Zmieniamy świat na lepsze.
2.4. Żyję w dobrobycie i bogactwie. Zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i ma więcej wolnego czasu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = trafne diagnozy sytuacji klienta
4b. emocje = spokój, swoboda
4c. działania = błyskawiczna akcja w sytuacji dużych trudności
5a. Myśli = niechętne myśli wobec osoby, która nie rozumiała klasy prezentowanych rozwiązań -> mam zrozumienie dla ograniczeń ludzi
5b. Emocje = niechęć -> miłość i zrozumienie
5c. Działania = zaniechanie częstych mikroćwiczeń w trakcie dnia -> regularnie ćwiczę i dobrze się przy tym bawię
6. Kompetencje = bardzo sprawnie buduję zestaw wysokiej klasy umiejętności
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #980 : Lutego 04, 2012, 01:02:07 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.03 piątek

Energia > 650 POWER
Energia troszkę poszła w górę
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #981 : Lutego 04, 2012, 23:00:15 »

Maria Z. 2012.02.04 sobota
1.   Energia > 650 POWER
Energia wyraźnie w górę
1a. uszlachetnianie działań też w górę = 50
1b.Moje wartości:
1. Miłość (60)  2. Uważność (60)  3. Potęga (50)  4. Rozmach (50) 5. Zachwyt (50)  6. Wdzięczność (90)  7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.2. Wszystkie moje programy, uwarunkowania i sposoby działania są najwyższej klasy. Wszystko co takie nie jest odchodzi lub się zmienia.
2.3. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Skutecznie zmieniamy świat na lepsze.
2.4. żyję w bogactwie i dobrobycie. Zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu dla siebie i lepiej się bawię.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = o potrzebie dania sobie czasu na relaks
4b. emocje = spokój, życzliwość, rozmach
4c. działania = sporo spraw uporządkowałam
5a. Myśli = kilka razy nie wyprzedziłam myślą działania i musiałam robić korekty
5b. Emocje = ciężkie emocje z przeszłości -> czyściłam energią i uwagą
5c. Działania = niepotrzebnie nerwowo zareagowałam -> nawet w nerwowych sytuacjach zachowuję spokój
6. Kompetencje = szybko i sprawnie buduję zestaw potrzebnych mi kompetencji
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #982 : Lutego 04, 2012, 23:11:23 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.04 sobota

Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę
Uszlachetnianie działań = 50%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Dobrze ci idzie. Masz już wystarczającą siłę by usunąć te wszystkie problemy, które jeszcze czekają na twoją uwagę. Widać też ten poziom energii od którego będziesz mogła skutecznie realizować swoje pełne zamierzenia.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #983 : Lutego 05, 2012, 23:20:05 »

Maria Z. 2012.02.05 niedziela
1.   Energia > 650 POWER
Energia trochę mi opadła. Za mało poćwiczyłam + zmęczenie bo za mało spałam
1a. uszlachetnianie działań dalej w górę = 60 coraz lepiej przekładam osiągnięty poziom formy na praktykę działania
1b.Moje wartości:
1. Miłość (70) 2. Uważność (50) 3. Potęga (60)  4. Ekspansja (55)  5. Wrażliwość (45)  6. Wdzięczność (90)  7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Z chwili na chwilę, cały czas wykorzystuję w pełni potencjał, który niesie życie.
3. Wykorzystanie dnia =5
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = trafna intuicja otwierająca potencjalne kanały biznesowe
4b. emocje = spokój, intymność w relacji, pakiet flirtowy
4c. działania = odpoczynek w domowych pieleszach
5a. Myśli = niepotrzebnie oceniałam -> zamiast oceniać określam
5b. Emocje = lekkie powiewy zazdrości zawodowej -> cieszę się z osiągnięć innych
5c. Działania = małe przekroczenie przepisów -> przekraczam przepisy tylko wtedy, kiedy naprawdę warto
6. Kompetencje = Bardzo sprawnie przebudowuję moje kompetencje i uwarunkowania w ten sposób,że wszystko czym jestem i co mam tworzy pełną jakość mojego życia
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #984 : Lutego 05, 2012, 23:50:32 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.05 niedziela

Energia > 650 POWER
Energia troszkę w dół
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #985 : Lutego 06, 2012, 23:33:45 »

Maria Z. 2012.02.06 poniedziałek
1.   Energia > 650 POWER
Energia znowu w górę
1a. uszlachetnianie działań dalej w górę = 65
1b.Moje wartości:
1. Miłość (70)  2. Uważność (60)  3. Ekspansja (75)  4. Wrażliwość, delikatność (65)  5. Zachwyt (70)  6. Wdzięczność (95)  7. Spokój (85)  Dzisiaj sporo ćwiczyłąm i wartości oraz energia poszły w górę.
2.   Formuła celu:
2.2. Działam w oparciu o najlepsze strategie, uwarunkowania i kompetencje.
2.3. Nasza firma ma wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe.
2.4. Żyję swobodnie korzystając z bogactwa i dobrobytu. Zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
3. Wykorzystanie dnia =6
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = kilka bardzo trafnych idei
4b. emocje = spokój,
4c. działania = dużo sensownych działań zawodowych
5a. Myśli = porównywanie się z innymi -> doceniam klasę innych i inspiruję się
5b. Emocje = lekka zazdrość i niepokój -> wdzięczność i zachwyt
5c. Działania = niepotrzebnie się odezwałam -> mam świadomość własnych intencji
6. Kompetencje = Bardzo sprawnie wymieniam nieadekwatne oprogramowanie na nnajlepsze
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #986 : Lutego 06, 2012, 23:50:13 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.06 poniedziałek

Energia > 650 POWER
Energia w górę
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #987 : Lutego 08, 2012, 23:01:21 »

Maria Z. 2012.02.07 wtorek
1.   Energia > 650 POWER
Energia lekko w górę
1a. uszlachetnianie działań tak samo = 65
1b.Moje wartości:
1. Miłość (65)  2. Uważność (70)  3. Potęga (75)  4. Ekspansja (70) 5. Wrażliwość (65)  6. Wdzięczność (90)  7. Spokój (75)
2.   Formuła celu:
2.2. Działam w oparciu o najlepsze strategie, uwarunkowania i kompetencje.
2.3. Nasza firma ma wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe.
2.4. Żyję swobodnie korzystając z bogactwa i dobrobytu. Zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
3. Wykorzystanie dnia =6
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = wpadłam na pomysł nowej siatki diagnostycznej
4b. emocje = miłość, spokój, humor
4c. działania = zrobiłam bardzo dobre wystąpienie
5a. Myśli = niepotrzebne porównywanie się z innymi -> dostrzegam co inni robią lepiej, jest to dla mnie źródło inspiracji
5b. Emocje = lekka zazdrość -> cieszę się z tego co mają i robią inni
5c. Działania = trochę zbyt nerwowo rozmawiałam -> łączę dynamikę ze spokojem
6. Kompetencje = Wymieniam wszystko co nie tworzy pełnej jakości mojego życia na rozwiązania o najwyższej klasie
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #988 : Lutego 08, 2012, 23:26:16 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.06 poniedziałek

Energia > 650 POWER
Energia w górę
Uszlachetnianie działań = 66%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #989 : Lutego 09, 2012, 22:32:07 »

Maria Z. 2012.02.08 środa
1.   Energia > 650 POWER
Energia bardzo skoczyła mi silnie w górę. Trochę niespodziewanie. I wcale nie dlatego,że szczególnie mocno ćwiczyłam. Zapewne wyczyściłam sobie jakieś stare i niepotrzebne już uwarunkowania. Czuję jak mój organizm się adoptuje do tej zmiany.
1a. uszlachetnianie działań silnie w górę = 80
1b.Moje wartości:
1. Miłość (75)  2. Uważność (45)  3. Potęga (75) 4. Ekspansja (45)  5. Wrażliwość (65)  6. Wdzięczność (100)  7. Spokój (80)
Wraz ze skokiem poziomu mojej energii poprawiły się też niektóre wartości. Bez specjalnego ćwiczenia. Ciekawe zjawisko. Chyba to wszystko jest jakoś z sobą połączone. Nie wiem tylko jeszcze dokładnie jak?
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Doskonale wykorzystuję wszystkie okazje, które niesie ze sobą życie.
2.2. Używam najlepszych sposobów działania. Wszystkie inne rozwijam lub usuwam.
2.3. Nasza firma ma wspaniałe sukcesy merytoryczne i finansowe. Zmieniamy świat na lepszy.
2.4. Żyję w bogactwie i obfitości. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu dla siebie i lepiej się bawię.
3. Wykorzystanie dnia =6
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = fajnie poflirtowałam sobie ciekawym facetem. Odpowiednie myśli i słowa płynęły same.
4b. emocje = miłość, ekspansja, humor, zaciekawienie
4c. działania = wybyczyłam się i odpoczęłam
5a. Myśli = założyłam godziny otwarcia punktu usługowego i nietrafnie
5b. Emocje = niechęć -> szybko przeszła w zaciekawienie możliwościami
5c. Działania = nieskuteczna walka z samochodem -> tam gdzie nie jestem ekspertem odpuszczam i daję się wykazać innym
6. Kompetencje = Błyskawicznie zmieniam słabe sposoby działania na te najlepsze.
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #990 : Lutego 09, 2012, 23:30:17 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.08 ŚRODA

Energia > 650 POWER
Energia w górę
Uszlachetnianie działań = 80%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Energia ci skoczyła mocno w górę ponieważ skumulowały się liczne i prawidłowe działania. I ilość przeszła w jakość.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #991 : Lutego 10, 2012, 00:09:08 »

Maria Z. 2012.02.09 czwartek
1.   Energia >> 650 POWER
Energia poszła wyraźnie w górę.
1a. uszlachetnianie działań = 80
1b.Moje wartości:
1. Miłość (75)  2. Uważność (75)  3. Potęga (70)  4. Ekspansja (50) 5. Wrażliwość (55)  6. Wdzięczność (100)  7. Spokój (55)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję radosnym, spełnionym życiem. W pełni korzystam z każdej jego chwili.
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. Wszystkie inne  transformuję w najlepsze lub usuwam.
2.3. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Zmieniamy świat na lepszy.
2.4. Żyje w bogactwie i obfitości. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu do swojej dyspozycji.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = znalazłam dobre rozwiązanie
4b. emocje = miłość, spokój, cierpliwość, troskliwość
4c. działania = kto pyta nie błądzi. Spytałam i dostałam bardzo dobre rozwiązanie problemu.
5a. Myśli = pomyliłam zjawiska -> kiedy się na czymś nie znam, to jestem bardziej uważna niż zwykle
5b. Emocje = wahania -> zauważam kiedy się waham i jestem bardziej czujna
5c. Działania = zrobiłam nietrafny ruch logistyczny -> szybko zauważam błędy i je naprawiam
6. Kompetencje = Bardzo szybko tworzę pełen pakiet potrzebnych mi do sukcesu sposobów działania.
7. Uwagi = Chyba rozpoczyna się nowy okres w moim życiu. Mam teraz siłę sprawczą, o której dawniej to mogłam sobie tylko pomarzyć. Teraz czas przełożyć ją na działanie i sukcesy.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #992 : Lutego 10, 2012, 10:01:14 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.09 czwartek

Energia > 650 POWER
Energia poszła bardzo w górę. Gratulacje.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Zbudowałaś już wystarczającą siłę sprawczą do tego, by twoje cele mogły być urzeczywistnione. Teraz warto poprawić jeszcze parametr SWOBODY. Tutaj jesteś na granicy skuteczności. A to nie pozwala by sprawy toczyły się "Swobodnie i Lekko" jak to piszesz w swoich celach. Priorytetem na teraz jest usuwanie pozostałych ograniczeń. Ponieważ masz wysoki poziom energii to powinno to być względzie proste.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #993 : Lutego 10, 2012, 23:08:26 »

Maria Z. 2012.02.10 piątek
Energia dalej trochę w górę.
1a. uszlachetnianie działań = 85
1b.Moje wartości:
1. Miłość (75)  2. Uważność (75)  3. Potęga (65)  4. Ekspansja (55)  5. Wrażliwość (65)  6. Wdzięczność (100) 7. Spokój (80)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. W pełni korzystam z każdej chwili.
2.2. Działam i żyję w oparciu o najlepsze rozwiązania. Wszystko inne wymieniam lub transformuje.
2.3. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Zmieniamy świat na lepsze.
2.4. Żyję w dobrobycie i bogactwie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = przypomniałam sobie o fajnym narzędziu do diagnozy sytuacji klienta
4b. emocje = spokój, miłość, cierpliwość
4c. działania = porządkowałam gabinet
5a. Myśli =zrezygnowałam ze sprawdzenia wydanego polecenia, odpuściłam -> w sytuacji zmęczenia przyglądam się demobilizującym myślom dużo uważniej
5b. Emocje = niepotrzebnie trochę wkurzenia -> kiedy ktoś mnie wkurza dostrzegam dlaczego a dopiero wtedy działam
5c. Działania = za mało wypoczynku -> daję sobie przestrzeń na regenerację
6. Kompetencje = Błyskawicznie tworzę najlepsze rozwiązania i wymieniam te gorsze.
7. Uwagi =

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #994 : Lutego 11, 2012, 00:04:54 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.09 czwartek

Energia > 650 POWER
Energia poszła trochę w górę.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #995 : Lutego 12, 2012, 01:11:18 »

Maria Z. 2012.02.11 sobota
Energia dalej trochę w górę.
1a. uszlachetnianie działań = 80
1b.Moje wartości:
1. Miłość (80)  2. Uważność (75)  3. Potęga (60)  4. Rozmach (50)  5. Wrażliwość (60)  6. Wdzięczność (95)  7. Spokój (60)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. To co najlepsze przekładam w działanie.
2.2. Działam w oparciu o najlepsze kompetencje. Wszystko, co ma niższą jakość szybko się przekształca lub odchodzi z mojego życia.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = dużo przerw pomiędzy myślami i spokojny czujny umysł
4b. emocje = miłość, bliskość
4c. działania = Pojeździłam sobie na łyżwach
5a. Myśli =krytyczne myśli o osobie X
5b. Emocje = zgryźliwość -> zrozumienie i miłość
5c. Działania = zapomniałam o pewnej rzeczy i musiałam iść na zakupy drugi raz -> ogarniam całość zagadnień
6. Kompetencje = Bardzo skutecznie doskonalę moje sposoby działania i tworzę nowe.
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #996 : Lutego 12, 2012, 01:28:04 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.11 sobota

Energia > 650 POWER
Energia poszła trochę w górę.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #997 : Lutego 12, 2012, 22:22:36 »

Maria Z. 2012.02.12 niedziela.
Energia nieco w dół.
1a. uszlachetnianie działań = 90  Coraz lepiej korzystam z tego co mam najlepsze w codziennym działaniu.
1b.Moje wartości:
1. Miłość  (75)  2. Uważność (65)  3. Potęga (75)  4. Wrażliwość (65) 5. Rozmach (75)  6. Wdzięczność (90)  7. Spokój (65)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Ogromne nadwyżki możliwość (ponad moimi potrzebami) inwestuję tam, gdzie dają najlepsze efekty.
2.2. Używam najlepszych strategii na życie i rozwój. Wszystko co jest niższej klasy odchodzi z mojego życia.
2.3. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Nasze Know How zmienia świat na lepszy.
2.4. Żyję bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = pomysły na radykalna wymianę sposobów działania. Ewolucyjna modernizacja jest zbyt wolna i nie gwarantuje skoku możliwości.
4b. emocje =miłość, spokój, żarty
4c. działania = wypad do kina i dużo ćwiczeń
5a. Myśli =znowu krytyczne uwagi pod adresem innych -> jeśli już komentuję cudze działania to ze zrozumieniem ich uwarunkowań i życzliwością
5b. Emocje = zgryźliwość -> jeśli już z kogoś żartuję to w życzliwy, przyjazny sposób
5c. Działania = za mało snu -> dbam o swoją formę i regenerację
6. Kompetencje = błyskawicznie dostrzegam co w moim życiu nie działa i wymieniam te rozwiązania na najlepsze z możliwych.
7. Uwagi = dzisiaj było dużo zmęczenia i starych obciążeń, które się samoczynnie czyściły. Czuję jak mój organizm intensywnie pracuje.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #998 : Lutego 12, 2012, 22:38:51 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.12 niedziela

Energia > 650 POWER
Energia rzeczywiście się obniżyła.
Uszlachetnianie działań = 90%.
Efektywność = 115
Jakość wpisu = 120

Jesteś na dobrej drodze. Kiedy dokończysz duże porządki, które teraz robisz otworzą się nowe możliwości.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #999 : Lutego 13, 2012, 22:14:39 »

Maria Z. 2012.02.13 poniedziałek.
Energia w górę.
1a. uszlachetnianie działań = 90 
1b.Moje wartości:
1. Miłość  (70)  2. Uważność (55)  3. Potęga (75)  4. Wrażliwość (60)  5. Ekspansja (75) 6. Wdzięczność (90) 7. Spokój (80)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Ogromne nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie dają największy zwrot.
2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Wszystkie inne z wdzięcznością przesuwam do przeszłości.
2.3. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Nasze Know How zmienia świat na lepszy.
2.4. Żyję z bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = Trafne pomysły w rozmowie z klientem
4b. emocje = miłość, spokój, radość, stanowczość
4c. działania = dałam sobie czas na odpoczynek
5a. Myśli = zapomniałam o wysyłce -> pamiętam o zobowiązaniach
5b. Emocje = ??
5c. Działania = zrobiłam dwa błędy logistyczne -> jasno ogarniam to co mam zrobić
6. Kompetencje = błyskawicznie wymieniam te wszystkie rozwiązania, które opóźniają realizację moich celów
7. Uwagi = Od kiedy zdecydowałam się na pełną wymianę rozwiązań na najlepsze doświadczam bardzo intensywnych procesów zmiany. Ich tempo i natężenie jest duże i przechodzą jakoś tak  życzliwie i płynnie. Jednak czuję obciążenia. Dobrze, że mam wysoki poziom energii.
Tagi:
Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!