>
Czerwca 16, 2025, 10:58:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Maria. przejście od 8 do 30 tys miesięcznie  (Przeczytany 337952 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1000 : Lutego 13, 2012, 22:58:29 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.13 poniedziałek

Energia > 650 POWER
Energia poszła do góry.
Uszlachetnianie działań = 90%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1001 : Lutego 14, 2012, 23:49:44 »

Maria Z. 2012.02.14 wtorek.
1.   Energia >> 650 POWER
Energia poszła silnie w górę.
1a. uszlachetnianie działań = 85
1b.Moje wartości:
1. Miłość (85)  2. Uwaga (95)  3. Potęga (85)  4. Wrażliwość (85)  5. Ekspansja (85)  6. Wdzięczność (90)  7. Spokój (75)
2.   Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Ogromne nadwyżki zasobów i możliwości inwestuję w to, co daje najwyższą stopę zysku. Mam ogromną łatwość odnajdywania takich obszarów.
2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Wszystko co takie nie jest błyskawiczne wymieniam na to co najlepsze.
2.3. Nasza firma tworzy wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Nasze Know How zmienia świat na lepszy.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
3. Wykorzystanie dnia = 120
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = rozwiązałam bardzo duży problem i zrewolucjonizowałam swoją strategię działania. Ilość przeszła w jakość i bardzo wiele godzin szukania dało doskonałe efekty.
4b. emocje = miłość, wrażliwość, dociekliwość
4c. działania = znalazłam klucz do zwiększonej efektywności moich działań, kupiłam sobie sukienkę, której długo szukałam
5.  Najmniej pomocne -> poprawione
5a. Myśli = zapomniałam o kilku mniej ważnych sprawach -> kiedy nie nam czasu, to odpuszczam mniej ważne czy pilne sprawy ale robię to świadomie
5b. Emocje = niepotrzebne zdenerwowanie -> działam ze spokojem i życzliwością
5c. Działania = Nie pomyślałam o tym, by sprawdzić wykonanie zadań -> zachowuję świadomość sytuacji za którą wzięłam odpowiedzialność
6. Kompetencje = błyskawicznie wymieniam to co nie działa na najlepsze rozwiązania
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1002 : Lutego 15, 2012, 01:13:15 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.14 wtorek

Energia > 650 POWER
Energia poszła do góry.
Uszlachetnianie działań = 95%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Teraz jest czas na ugruntowywanie tego co osiągnęłaś.

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1003 : Lutego 15, 2012, 23:25:01 »

Maria Z. 2012.02.15 środa.
Energia znowu poszła silnie w górę.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (80)  2. Uważność (80)  3. Potęga (85)  4. Spokój (80)  5. Ekspansja (85)  6. Wdzięczność (100)  7. Współpraca (75)
Wraz z kolejnym skokiem energii dokonały się zmiany w moich wartościach. Czuję się teraz bardzo ale to bardzo silna. Jest to jeszcze częściowo siła potencjalna. Dzięki niej wiem,że wszystko na czym mi autentycznie zależy jest możliwe do realizacji. Zaczynam się też zbliżać do swobody i lekkości w realizacji celów i w życiu na co dzień.
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, wartościowym życiem. Spełniam się we wszystkim co robię. Ogromne nadwyżki zasobów i możliwości inwestuję tam, gdzie najbardziej warto.
2.2. Bardzo skutecznie tworzę najlepsze rozwiązania we wszystkich istotnych obszarach mojego życia.
2.3. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty zarówno merytoryczne jak i finansowe. Zmieniamy świat na lepsze.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = dobre pomysły dotyczące projektu
4.b. emocje = spokój i siła, sporo humoru
4c. działania = kilka spotkań, które posunęły moje sprawy naprzód
5a. Myśli = nie przyglądałam się nawet przez chwilkę pomysłom zanim je realizowałam. W rezultacie powstało trochę zamieszania -> kiedy mam czas oceniam własne pomysły przed wdrożeniem ich w życie
5b. Emocje = zagubiłam się w działaniach. Stąd małe spóźnienie -> łączę zaangażowanie ze spokojem
5c. Działania = niepotrzebnie dwa razy wchodziłam do sklepu -> więcej uwagi przeznaczam na "przyziemne" szczegóły moich spraw
6. Kompetencje = wykrywam wszystko co może być usprawnione i wymienione na najlepsze
7. Uwagi = zaczął się w moim życiu okres nowych możliwości. Ze spokojem i lekką ciekawością czekam na to co przyniesie
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1004 : Lutego 16, 2012, 00:26:01 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.15 środa

Energia > 650 POWER
Energia wyraźnie poszła do góry.
Uszlachetnianie działań = 75%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1005 : Lutego 16, 2012, 23:38:15 »

Maria Z. 2012.02.16 czwartek.
Energia znowu w górę. W zasadzie niespodziewanie, bez moich wyraźnych starań. Kontakt z tą jakością sprawia mi prawdziwą przyjemność. Może dlatego energia rośnie, że jest bardzo dobrze przyjmowaną jakością w moim życiu.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (85) 2. Zachwyt (85)  3. Ekspansja (95) 4. Uwaga (75)  5. Wyczucie (70)  6. Wdzięczność (90)  7. Jedność (45)
I znowu wraz ze wzrostem formy pozmieniały mi się wartości.
2. Formuła celu:
2.1. Żyję wspaniałym, spełnionym życiem. Nadwyżki tego co mam bardzo skutecznie inwestuję w obszary o najwyższym zysku.
2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Wszystkie inne wymieniam lub szybko udoskonalam.
2.3. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Zmieniamy świat na lepsze.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = Wątpliwości w stosunku do potencjalnego partnera w biznesie. Zrobiłam się bardziej uważna. To dobry kierunek.
4.b. emocje = spokój, siła, zachwyt
4c. działania = dalej regeneruję formę
5a. Myśli = błędnie zrozumiałam komunikat -> jestem uważna i rejestruję pełen obraz sytuacji
5b. Emocje = trochę irytacji -> działam ze spokojem i życzliwością
5c. Działania = zbyt szybkie działanie -> działam z rozwagą
6. Kompetencje = bardzo szybko wymieniam i buduję takie rozwiązanie, które sprawnie prowadzą mnie do sukcesu
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1006 : Lutego 17, 2012, 00:05:00 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.16 czwartek

Energia > 650 POWER
Masz już energię na poziomie, który pozwala ci na swobodę działania. Warto teraz:
1. usunąć wszystko co jeszcze przeszkadza - przy tej formie powinno iść ci łatwo
2. nauczyć się stosować nowe możliwości w codziennym, praktycznym działaniu (mogą się włączać stare nawyki działania)
Uszlachetnianie działań = 85%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1007 : Lutego 19, 2012, 00:07:15 »

Maria Z. 2012.02.18 sobota.
Dalej podnoszę energię znowu w górę. Zaczynam podejrzewać, że górna granica jest w nieskończoności. Tak wysoki poziom energii daje wiele korzyści:
- czuję się pewna siebie i wiem/czuję że dam radę wszystkiemu co napotkam na swojej drodze
- mam dużo lepszy stan zdrowia, w tym sezonie miałam tylko drobny katarek
- kiedy potrzebuję pomysłu, to on przychodzi. Najczęściej dosyć szybko
- ludzie szybciej działają kiedy coś polecam zrobić
- klienci dużo lepiej reagują na to co robię
- faceci częściej mnie zaczepiają
- nie wyglądam na swoje lata i to bez makijażu.
Jednak uczę się ciągle jak ten potencjał energetyczny przekładać na konkretne materialne rezultaty. Myślałam, że będzie to proste i automatyczne. Tak jednak nie jest. Np. w obszarze finansów jest lepiej jednak nie jest proporcjonalnie lepiej do poziomu energii. Może to nie jest zależność liniowa. Dopiero się uczę jak to działa.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (85)  2. Ekspansja (75)  3. Uważność (75)  4. Potęga (75)  5. Zachwyt (85)  6. Wdzięczność (100)  7. Jedność (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, pełnowartościowym życiem. W pełni korzystam z potencjału każdej chwili.
2.2. Używam najlepszych rozwiązań i strategii.
2.3. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = dobry pomysł do analizy sytuacji klienta 
4.b. emocje = spokój, życzliwość, życzliwość (miłość?)
4c. działania = porządkowałam swoje sprawy
5a. Myśli = błędnie interpretowałam sytuację -> ustaliłam fakty i wyszła na wierzch przyczyna nieporozumienia. Niech żyje kontrola zamiast pracy na założeniach
5b. Emocje = klęki i niepewność -> spokojnie się im przyglądałam aż się rozwiały
5c. Działania = pomyłka w czasie -> jestem uważna na to co robię
6. Kompetencje = bardzo szybko wymieniam programy, które opóźniają mój sukces na te, które są najlepsze
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1008 : Lutego 19, 2012, 00:42:06 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.18 sobota

Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę. Cieszy mnie jej praktycznie stały przyrost.
Uszlachetnianie działań = 80%.
Efektywność = 110
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1009 : Lutego 19, 2012, 23:57:25 »

Maria Z. 2012.02.19 niedziela.
Znowu energię poszła w górę.
1a. uszlachetnianie działań = 90
1b.Moje wartości:
1. Miłość (90)  2. Ciekawość (55)  3. Potęga (85)  4. Spokój (80)  5. Wrażliwość (85) 6. Wdzięczność (90)  7. Rozwaga (70)
Pojawiły się zmiany w moich wartościach. Nowa jest ciekawość, która bardzo ożywia mnie i to co robię. Zupełnie zaskoczyła mnie Rozwaga. Może wiąże się to ze wzrostem mocy do poziomu, w którym działania mają silne efekty. A także z tym co mówią i proponują inni. Tutaj zastosuję moją strategię filtrów czasowych.
2. Formuła celu:
2.1. Żyję wspaniałym, wartościowym życiem. Spełniam się we wszystkim co robię. Ogromne nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie dają najlepsze rezultaty.
2.2. Działam w oparciu o najlepsze rozwiązania. Wszystkie inne szybko wymieniam.
2.3. Nasza firma osiąga imponujące rezultaty merytoryczne i finansowe. Zmieniamy świat na lepsze.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie wszystkiego, co dla mnie ważne.
2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej czasu dla siebie.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = Znalazłam dobrą propozycję dla jednego z klientów.
4.b. emocje = spokój, ciekawość, humor
4c. działania = dokończyłam etap ważnej sprawy
5a. Myśli = błąkające się myśli -> uważne obserwuję co się dzieje w moim umyśle
5b. Emocje = niepokój -> w polu uwagi szybko się rozwiał
5c. Działania = rozproszyłam się i zrobiłam błąd -> robię jedną rzecz na raz i porządnie
6. Kompetencje = umiem bardzo szybko wymieniać programy i strategie na najlepsze
7. Uwagi = rozpoczyna mi się długi ciąg prac. Będę bardzo dbała o formę.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1010 : Lutego 20, 2012, 00:03:10 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.19 niedziela

Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1011 : Lutego 20, 2012, 22:23:25 »

Maria Z. 2012.02.20 poniedziałek.
Znowu energię poszła w górę.
1a. uszlachetnianie działań = 80
1b.Moje wartości:
1. Miłość (80)  2. Radość (70)  3. Potęga (85)  4. Ekspansja (75)  5. Uważność (65)  6. Wdzięczność (85)  7. Spokój (90)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję wspaniałym, szczęśliwym życie. Spełniam się we wszystkim co robię.
2.2. Nadwyżki swoich możliwości inwestuję w obszary, które dają najlepszy zwrot.
2.3. Działam w oparciu o najlepsze rozwiązania. Bardzo sprawnie usuwam,  wymieniam, rozwijam wszystko co takie jeszcze nie jest.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Zmieniamy świat na lepsze.
2.5. Żyję w bogactwie i obfitości wszystkiego, co jest dla mnie ważne. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = znalazłam perspektywę, która zmotywowała klienta
4.b. emocje = spokój, cierpliwość, zdecydowanie
4c. działania = dobrze przeszłam przez obciążający dzień
5a. Myśli = dałam się wciągnąć w ciąg myśli o sprawach, które warto już zostawić za sobą -> natychmiast zauważam kiedy moje myśli nie mają pełnej jakości
5b. Emocje = lekka złośliwość -> w moich relacjach króluje miłość i zrozumienie
5c. Działania = nie zadbałam o systematyczność w papierach
6. Kompetencje = błyskawicznie wymieniam moje rozwiązania na te najlepsze
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1012 : Lutego 20, 2012, 23:11:37 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.20 poniedziałek

Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1013 : Lutego 21, 2012, 21:49:33 »

Maria Z. 2012.02.21 wtorek.
Znowu w dół.
1a. uszlachetnianie działań = 75
1b.Moje wartości:
1. Miłość (85)  2. Ekspansja (70)  3. Radość (90) 4. Uważność (80)  5. Potęga (80) 6. Wdzięczność (95)  7. Spokój (85)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję wspaniałym, spełnionym życiem. W pełni korzystam z każdej jego chwili.
2.2. Ogromne nadwyżki możliwości inwestuję tam gdzie najbardziej warto.
2.3. Korzystam z najlepszych sposobów działania. Wszystkie inne rozwijam lub wymieniam.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Zmieniamy świat na lepszy.
2.5. Żyję w bogactwie o dobrobycie wszystkiego co jest dla mnie ważne.  Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = uporządkowałam sobie trochę myślenie o pewnym biznesowym problemie. Uzyskałam więcej prostoty i jasności.
4.b. emocje = spokój, wygoda, ciekawość, bezpieczeństwo
4c. działania = dobrze się regenerowałam w obciążających warunkach pracy
5a. Myśli = miałam długie ciągi mało potrzebnych myśli -> myśli szkodliwe i o małej wartości wyłapuję w zarodku
5b. Emocje = znużenie -> szybko się regeneruję
5c. Działania = nie sprawdziłam czy mam wszystkie dane -> zachowuję wysoką przytomność umysłu
6. Kompetencje = błyskawicznie wymieniam moje sposoby działania na te najbardziej skuteczne
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1014 : Lutego 21, 2012, 22:10:08 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.21 wtorek

Energia > 650 POWER
Energia poszła w dół.
Efektywność = 105
Jakość wpisu = 105

Potrzebujesz porządnie wypocząć.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1015 : Lutego 22, 2012, 22:30:33 »

Maria Z. 2012.02.22 środa.
Znowu wyraźnie skoczyła w górę.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (85)  2. Radość (80)  3. Potęga (80) 4.Ekspansja (75)  5. Ciekawość (75)  6. Wdzięczność (90)  7. Spokój (80)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję wspaniałym spełnionym życiem. Realizuję siebie i swój potencjał we wszystkim co robię.
2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Wszystko inne odchodzi z mojego życia lub szybko się transformuje.
2.3. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie wszystkiego, na czym mi zależy. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = Trafne myśli blokujące pracę sprzedawcy kosmetyków, który bardziej dbał o swój interes niż mój. Był bardzo dobry.
4.b. emocje = spokój, życzliwość
4c. działania = dobrze rozegrałam kondycyjnie kolejny obciążający dzień
5a. Myśli = Huh?
5b. Emocje = zachowałam się niecierpliwie w stosunku do bliskiej osoby -> mam tak dobrą formę, że spokojnie przyjmuję troski i kłopoty innych
5c. Działania = mogłam więcej się regenerować - Wracam do szybkich zasileń stosowanych w mikro-przerwach
6. Kompetencje = błyskawicznie wymieniam wszystkie strategie, na te które są najlepsze
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1016 : Lutego 22, 2012, 23:04:00 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.22 środa

Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę, wyraźnie.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1017 : Lutego 23, 2012, 23:25:21 »

Maria Z. 2012.02.23 czwartek.
Znowu znowu skoczyła w górę.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (85)  2. Ekspansja (90)  3. Radość (85)  4. Spokój (90)  5. Wrażliwość (90) 6. Wdzięczność (100)  7. Potęga (95)
Bardzo mi wzrosło nasycenie życia wartościami mimo, że specjalnie nic z tym mnie robię. Wiążę to z regularnym wzrostem energii i moją gotowością na życie o pełnej jakości. Kazik często powtarza, że przy energii na poziomie poweru coraz więcej spraw dzieje się jakby samo. Bardzo mnie to cieszy. Mam już dosyć ciężkiej intensywnej pracy. Czas na lekkość i duże osiągnięcia, które przychodzą łatwo i naturalnie.
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. W pełni korzystam z potencjału, który niesie każda jego chwila.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = Dużo trafnych pomysłów i sformułowań podczas pracy z klientem.
4.b. emocje = miłość, spokój, życzliwość
4c. działania = doskonale wykorzystałam napięty grafik zadań
5a. Myśli = stadka mało użytecznych myśli z przeszłości -> jestem świadoma wartośći myśli. wychwytuję to w zarodku
5b. Emocje = irytacja namolnym gadaniem -> uczę otoczenie żeby mnie zauważało kiedy do mnie mówi
5c. Działania = nietrafny zakup sprzętu -> kiedy coś kupuję, to sprawdzam własne intuicje jeśli nie mogę przetestować sprzętu
6. Kompetencje = błyskawicznie oczyszczam moje życie z tego co nie tworzy jego pełnej jakości
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1018 : Lutego 23, 2012, 23:56:08 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.23 czwartek

Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę, wyraźnie.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

"Bardzo mi wzrosło nasycenie życia wartościami mimo, że specjalnie nic z tym mnie robię. Wiążę to z regularnym wzrostem energii i moją gotowością na życie o pełnej jakości. Kazik często powtarza, że przy energii na poziomie poweru coraz więcej spraw dzieje się jakby samo. Bardzo mnie to cieszy. Mam już dosyć ciężkiej intensywnej pracy. Czas na lekkość i duże osiągnięcia, które przychodzą łatwo i naturalnie."

Rzeczywiście, kiedy witalność osiąga poziom Poweru, to coraz więcej spraw zaczyna "płynąć" zamiast się "czołgać" w trudzie i znoju. Ten bardzo już u ciebie wysoki poziom energii powinien się rozgościć we wszystkich obszarach i zakamarkach twojego życia. W miarę jak tam będzie docierał dobrobyt energetyczny będzie się dokonywała przemiana. trzeba tylko pozwolić. Nie trzeba nawet robić. Twoja jasność odnośnie misji, tożsamości, wartości i celów nadaje tej przemianie właściwy kierunek.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1019 : Lutego 24, 2012, 23:29:39 »

Maria Z. 2012.02.24 piątek.
Znowu w górę.
1b.Moje wartości:
1. Światło (75)  2. Miłość (85)  3. Ekspansja (85)  4. Potęga (75)  5. Radość (95) 6. Wdzięczność (100) 7. Spokój (70)
Dalej zmiany w wartościach.
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym spełnionym życiem. Każdą jego chwilę wykorzystuję do maksimum.
2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań tworząc to, co najlepsze.
2.3. Nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie dają najlepsze zyski.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Zmieniamy świat na lepsze.
2.5. Żyję w bogactwie i dobrobycie wszystkiego co dla mnie ważne.
2.6. lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = dzisiaj miałam czas, gdy bardzo mało i bardzo sensownie myślałam
4.b. emocje = jasność, miłość, moc
4c. działania = intensywnie zajęłam się swoją formą usuwając kolejne ograniczenia
5a. Myśli = niechętnie pomyślałam o pewnej osobie -> patrzę na takich ludzi z miłością i zrozumieniem. Uzdrawiam w sobie to, co mnie w nich denerwuje.
5b. Emocje = niechęć i ironia -> miłość i zrozumienie
5c. Działania = wzięłam uszkodzony sprzęt -> dbam o moje wyposażenie
6. Kompetencje = błyskawicznie wymieniam moje zasoby i strategie na najlepsze i w oparciu o nie działam.
7. Uwagi = idzie nowe
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1020 : Lutego 24, 2012, 23:45:41 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.23 czwartek

Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę.
Uszlachetnianie działań = 85%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1021 : Lutego 25, 2012, 23:21:39 »

Maria Z. 2012.02.25 sobota.
Cały dzień ćwiczyłam. Energia bardzo skoczyła w górę. Przy okazji doszło do kilku bardzo wartościowych osiągnięć.
1a. uszlachetnianie działań = 100
1b.Moje wartości:
1. Miłość (95)  2. Jedność (65)  3. Tu jest coś, co polega na piękni wdrażania w życie tego, co mam najlepsze.Nie umiem tego jeszcze nazwać (70) 4. Zachwyt (80)  Wdzięczność (95)  7. Spokój (90)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym życiem. W pełni realizuję swój bardzo szybko rosnący potencjał.
2.2. Ogromne nadwyżki możliwości (ponad moje potrzeby) inwestuję tam, gdzie warto najbardziej.
2.3. Używam najlepszych strategii i zasobów.
2.5. Żyję w bogactwie i dobrobycie wszystkiego, co  jest dla mnie ważne.
2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu do swojej dyspozycji.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = miałam dzisiaj kilka epokowych odkryć, które radykalnie zwiększą moją skuteczność i efektywność. Jeszcze trzeba te strategie swobodnie opanować.
4.b. emocje = jasność, spokój, radość, zachwyt, nadzieja, wiara
4c. działania = bardzo porządny dzień pełen ćwiczeń, nie tak jak normalnie, kiedy ćwiczę przy okazji. Bardzo dobrze mi to zrobiło. To było połączenie SPA i sali treningowej.
5a. Myśli = pomyślałam z wyższością o innej osobie -> wychwyciłam tę myśl i myśl się rozwiała -> zamiast wyższości stosuję miłość i zrozumienie uwarunkowań. Mam teraz dużo wdzięczności do osoby, która mi osoby, która mi unaoczniła to co jeszcze mam do przepracowania.
5b. Emocje = niechęć -> miłość i wsparcie
5c. Działania = kupiłam buty bez należytego sprawdzenia i teraz je odnoszę -> kolejny raz doskonała nauczka by używać tego co już umiem. Mogłam tego uniknąć.
6. Kompetencje = błyskawicznie tworzę odpowiednio skuteczne zestawy zasobów i strategii
7. Uwagi = nowe już jest i jest fajne Smiley
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1022 : Lutego 25, 2012, 23:39:57 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.25 sobota

Energia > 650 POWER
Energia poszła bardzo w górę.
Uszlachetnianie działań = 100%.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Teraz jest czas na to, żeby twoja energia POWERu rozeszła się po całym twoim życiu. To pozwoli na daleko idące zmiany. Następnie będzie etap bardzo skutecznych wdrożeń idei i planów.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1023 : Lutego 26, 2012, 23:04:47 »

Maria Z. 2012.02.26 nedziela.
Drugi dzień intensywnego treningu. Jeszcze jutro mogę sobie pozasuwać i czas wracać do codziennych zajęć. Ale przynajmniej sobie porządnie poćwiczyłam. Gdybym dała rady robić sobie takie kondycyjne zajęcia raz na miesiąc, to doszła bym do celów bez porównania szybciej. Energia poszła w górę, dokonałam kilku odkryć i udoskonaleń strategii.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (90)  2. Ekspansja (95)  3. Twórczość (90)  4. Jedność (100)  5. Wzrost (90) 6. Wdzięczność (90)  7. Spokój  (95)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję pełnym, szczęśliwym życiem. W pełni wykorzystuję wszystkie możliwości, które ono niesie. Chwila po chwili.
2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań.
2.3. Ogromne nadwyżki możliwości, ponad moje bezpośrednie potrzeby, inwestuję tam, gdzie dają największe zyski.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Także dzięki nam świat staje się lepszy.
2.5. Żyję w bogactwie i dobrobycie wszystkiego, co dla mnie ważne.
2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Robię to, co ma pełną wartość i doskonale się bawię. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu do swobodnego wykorzystania.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = miałam doskonałą myśl o eksporcie naszego Know How. Zobaczyłam też jasno w jaki sposób będę zarabiać powyżej 120.000.
4.b. emocje = jasność, spokój, miłość
4c. działania = bardzo dużo porządnej pracy nad zwiększeniem własnej skuteczności
5a. Myśli = dwa razy wyłapałam myśli związane ze strukturami ego -> wpolu życzliwej uwagi rozpływają się i znikają
5b. Emocje = pośpiech -> jestem spokojna i osadzona w sobie
5c. Działania = niepotrzebnie poszłam na zakupy  tak niczego nie kupiłam -> wyprowadzam działania z przestrzeni pełnej zasobów zamiast z powierzchni i nawyku
6. Kompetencje = działam z centrum mojej tożsamości w oparciu o wszystko czym jestem
7. Uwagi = nowe już się zaczyna, ciekawe jak będzie
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1024 : Lutego 26, 2012, 23:31:20 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.26 niedziela

Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Bardzo dobrze wykorzystany dzień. Teraz trzeba wcielić w codzienne zachowania wypracowane osiągnięcia. Aż staną się naturalne.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1025 : Lutego 27, 2012, 23:17:06 »

Maria Z. 2012.02.27 poniedziałek.
Trzeci dzień intensywnego treningu. Energia jeszcze wzrosła.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (85)  2. Ekspansja (95)  3.Power (90)  4. Uważność (90)  5. Cierpliwość (35)  6. Wdzięczność (100)  7. Spokój (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym spełnionym życiem. (dotarłam do mojego przywiązania do świata problemów. Po obejrzeniu motywacji odkryłam, że chodzi mi o to żeby się uczyć także na błędach i ich konsekwencjach. To takie podejście jak dawniej kiedy lekarze studiowali choroby aby pomagać ludziom w zdrowiu. To podejście jest jednak nisko efektywne.)
2.2. Używam najlepsze zasoby i strategie.
2.3. Ogromne nadwyżki możliwości inwestuję tam gdzie dadzą największe zyski.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Nasze Know How zmienia świat na lepsze.
2.5. Żyję w bogactwie i dobrobycie tego co dla mnie najważniejsze.
2.6. lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie robię rzeczy o pełnej wartości. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = dużo więcej zrozumiałam jak skomplikowane i wielorakie mogą być uwarunkowania, którym podlegamy.
4.b. emocje = lekkość i potęga zarazem
4c. działania = doskonała logistyka działań
5a. Myśli = wyłapałam kilka myśli typu "co to nie ja" -> nawet mnie to ucieszyło a myśli w polu uwagi rozpłynęły się
5b. Emocje = wkurzenie -> uwaga je rozpuściła
5c. Działania = niepotrzebnie siedziałam przy telewizorze -> mogłam zająć się sobą i odpoczynkiem w lepszy sposób
6. Kompetencje = ogarniam uwagą całą siebie a to daj ogromne osadzenie i spokój
7. Uwagi = dzisiaj koniec intensywnego treningu. Mam dwa dni na luzie i do pracy. Pojawiły mi się też ciekawe pomysły, które jeszcze potrzebują przemyślenia.

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1026 : Lutego 27, 2012, 23:44:23 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.27 ponedziałek

Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1027 : Lutego 28, 2012, 22:54:57 »

Maria Z. 2012.02.28 wtorek.
Dalej wzrasta. Teraz to jest tak jak wtedy, kiedy ma się naprawdę duży kapitał. Przy prawidłowej strategii inwestowania pomnaża się go coraz łatwiej. W tym obszarze skończył się rozwój oparty na wysiłku. Rozwój odbywa się niemal samoistnie. Kazik o tym wspominał, ale była to wtedy zbyt duża abstrakcja. Kiedyś było to tak odległe, że nawet nie chciało mi się o tym myśleć.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Ekspansja (95)  3. Uważność (90)  4. Jedność (90)  5. Potęga (85)  6. Wdzięczność (90)  7. Przenikliwość (85)
2. Formuła celu:
2.1. Moje życie ma pełną jakość. Z chwili na chwilę realizuję i rozwijam swój potencjał.
2.2. Dysponuję ogromnymi nadwyżkami możliwości = POWER. Inwestuję je tam gdzie najbardziej warto.
2.3. Korzystam z najlepszych strategii i rozwiązań.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Zmieniamy świat na lepsze.
2.5. Żyję w bogactwie i obfitości wszystkiego, co jest dla mnie ważne. Robię z tego doskonały użytek.
2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im lepiej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = osoba, której pożyczyłam pieniądze źle je wykorzystała i nieprędko je zobaczę. Zamiast mieć do niej pretensje poszukałam jakie błędy były po mojej stronie.
4.b. emocje = lekkość, spokój, miłość
4c. działania = wygospodarowałam więcej czasu dla bliskich osób
5a. Myśli = te wpisy stają się coraz trudniejsze gdyż coraz rzadziej mam myśli, które mi szkodzą i teraz szukam wśród tych co najmniej pomagają. A to jest dla mnie na razie trudniejsze.
5b. Emocje = mogłam mieć jeszcze więcej życzliwości i empatii dla grupy menadżerów z firmy, którą usprawniamy
5c. Działania = za mało snu -> wysypiam się porządnie i umiem sobie to zapewnić
6. Kompetencje = swoją uwagą ogarniam cały kontekst mojego życia
7. Uwagi = czuję nową siłę wewnątrz siebie i ona rośnie

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1028 : Lutego 28, 2012, 23:53:41 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.28 wtorek

Energia > 650 POWER
Energia poszła w górę.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Idzie ci tak dobrze,że nie ma czego komentować.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1029 : Lutego 29, 2012, 22:32:41 »

Maria Z. 2012.02.29 wtorek.
Dalej wzrasta.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (95)  2. Ekspansja (95)  3. Obecność (90)  4. Potęga (90)  5. Jedność (100) 6. Wdzięczność (95)  7. Jasność percepcji (100)
2. Formuła celu:
2.1. Moje życie ma pełną jakość i tą jakością się obficie dzielę.
2.2. Ogromnie nadwyżki swoich możliwości inwestuję w to, co daje największą stopę zwrotu.
2.3. Nasza firma ma ogromne i ciągle rosnące sukcesy. Nasze osiągnięcia są najwyższej jakości.
2.4. Żyję w bogactwie i dobrobycie wszystkiego, co dla nie najważniejsze.
2.5. Z najwyższą lekkością i swobodą zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = znalazłam doskonalą strategię na wzrost mojej skuteczności działania
4.b. emocje = miłość, spokój, lekkość i swoboda. te dwie ostatnie poczułam dziś z nową i dużo wyższą jakością. Aż mnie to zdumiało.
4c. działania = wykonałam porządny trening i podbudowałam formę
5a. Myśli = niechętne i trochę krytyczne myśli o grupie klientów -> gasły w zarodku w świetle mojej uwagi
5b. Emocje = dystans do osób o innych postawach -> zastępuję miłością i zrozumieniem
5c. Działania = za mało snu -> organizuję sobie tak czas by się porządnie wysypiać
6. Kompetencje = cały czas mam kontakt z tym co w moim życiu najcenniejsze i przekładam to na praktyczne działania i rezultaty.
7. Uwagi = pojawiają się nowe, ciekawe pomysły
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1030 : Lutego 29, 2012, 22:52:04 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.02.29 środa

Energia > 650 POWER
Energia poszła znowu w górę.
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1031 : Marca 01, 2012, 21:31:50 »

Maria Z. 2012.03.01 czwartek.
Dalej dalej wzrasta.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (90)  2. Ekspansja (95)  3. Szczęście (90)  4. Potęga (90)  5. Tworzenie (90)  6. Wdzięczność (100)  7. Spokój (80)
2. Formuła celu:
2.1. Moje życie ma pełną jakość.
2.2. Ogromne nadwyżki możliwości, ponad to co dla siebie potrzebuję, inwestują tam, gdzie daje to najlepsze efekty.
2.3. Korzystam z najlepszych aktualnie zasobów i strategii.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Tworzymy lepszy świat.
2.5. Żyję w bogactwie i obfitości wszystkiego, co dla mnie ważne.
2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = znalazłam dobre rozwiązania
4.b. emocje = lekkość i swoboda o takiej jakości, która nie zdumiała. Super, tak chcę mieć na codzień.
4c. działania = sporo ćwiczyłam w przerwach pomiędzy zajęciami.
5a. Myśli = trochę ostra riposta -> mówię językiem miłości
5b. Emocje = leciutka irytacja na zachowania klienta -> akceptuję, że każdy ma prawo zachowywać się jak chce a mnie to uczy gdzie jeszcze mam słabsze punkty.
5c. Działania = trochę za późno wyjechałam do pracy -> dbam o logistykę tego co robię.
6. Kompetencje = ciągle poprawiam osadzenie w sobie i doskonale z tego korzystam
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1032 : Marca 01, 2012, 22:05:38 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.03 czwartek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1033 : Marca 03, 2012, 12:47:20 »

Maria Z. 2012.03.02 piątek.
Energia wzrosła wyraźnie. Teraz już przestało mnie to dziwić. Traktuję to zjawisko jak pomnażanie kapitału w biznesie. To dobry wskaźnik rozwoju.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (95)  2. Ekspansja (95)  3. Zachwyt (90)  4. Potęga (90) tu zrobiło się ciekawie. Dawniej potęga była dla mnie jakaś ciężka i surowa. Teraz jest w niej lekkość, swoboda i ogromne bogactwo potencjalnych możliwości. Bardzo fajna zmiana nastąpiła. Dobrze się z nią czuję.  5. Spełnienie (70) Tutaj też pojawiła się zupełna nowość. Dawno temu zostawiłam za sobą świat problemów. Od dłuższego już czasu się nie pojawiają zupełnie lub na krótko i wtedy szybko je rozwiązuję. Od kiedy przestałam się zajmować głównie problemami to zaczęłam się zajmować głównie przyrostem moich możliwości a kiedy te urosły do pokaźnych rozmiarów to zaczęłam czuć, że szkoda żeby nie znalazły one swojego ujścia w jakiś bardzo wspaniałych projektach. Najchętniej trwałych i dalej się rozwijających. Do tej pory myślałam o tym jako o wdrożeniach. Dzisiaj odkryłam, że słowo spełnienie najlepiej opisuje to czego chcę. Słowo wdrożenie jest zbyt płytkie. Chodzi mi o to, aby mój potencjał się spełnił z korzyścią dla mnie i dla możliwie szerokich kręgów odbiorców. 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (95) tu też są zmiany dawny Spokój włączył się w Jedność w której się harmonijnie zawiera.
2. Formuła celu:
2.1. Żyję w pełnej jakości wszystkiego co myślę, czuję i czynię. Bardzo skutecznie buduję pełną jakość tego co ważne w moim otoczeniu.
2.2. Ogromne i coraz szybciej rosnące nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie najbardziej warto. Mam to wspaniałe sukcesy.
2.3. Korzystam z najlepszych sposobów działania i życia.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Pomagamy tym, którzy pragną zmiany na lepsze.
Nareszcie poczułam, że formuła tego celu jakoś się doszlifowała. Jest o niebo lepsza niż wszystkie poprzednie.
2.5. Żyję w bogactwie i obfitości wszystkiego, co dla mnie ważne
2.6. lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. (tutaj poczułam lekkie napięcie). Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu do swobodnego wykorzystania.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = przyszedł do mnie genialny pomysł na usprawnienie działania firmy
4.b. emocje = lekkość, swoboda i radość o takiej jakości jak nigdy dotąd. Czuję, że to jest początek nowego etapu w moim życiu
4c. działania = nareszcie kupiłam potrzebną mi garsonkę, długo takiej szukałam
5a. Myśli = bezwładnie wałęsające się myśli w tych momentach kiedy obniżał mi się poziom jasności
5b. Emocje = lekkie obawy i niechęć -> natychmiast wyjaśniam co znaczą te sygnały ostrzegawcze (wyjaśniłam to sobie dopiero po 3 godzinach)
5c. Działania = zbyt dużo nieuwagi przy jedzeniu -> także jedzenie jast bardzo wartościowym fragmentem mojego życia
6. Kompetencje = Bardzo sprawnie i elegancko usuwam wszelkie ograniczenia
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1034 : Marca 04, 2012, 15:33:37 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.03.02 piątek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1035 : Marca 04, 2012, 15:55:23 »

Maria Z. 2012.03.03 sobota.
Energia dalej rośnie.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Ekspansja (90)  3. Potęga (90)  4. Spełnienie (85)  5. Uważność (90)  6. Wdzięczność (95)  7. Jedność (95)
2. Formuła celu:
2.1. Spełniam się we wszystkim co robię. Żyję szczęśliwym, w pełni wartościowym życiem.
2.3. Ogromnie nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie dają najlepsze efekty.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Bardzo skutecznie zmieniamy świat na lepsze.
2.5. Żyję w bogactwie i dobrobycie wszystkiego, co jest dla mnie ważne.
2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = wpadłam na doskonałe rozwiązanie dotyczące mojego domu a potem firmy
4.b. emocje = dużo bliskości z otoczeniem
4c. działania = oczyściliśmy wstępny projekt z kilku błędów
5a. Myśli = niepotrzebnie myślałam jak pomóc w przedsięwzięciu, do którego nie miałam pełnego przekonania
5b. Emocje = zdenerwowałam się przy rosnącej presji otoczenia -> dużo szybciej koryguję niechciane zachowania
5c. Działania = nieuwaga, które kosztowała -> jestem uważna w lekki i atrakcyjny sposób
6. Kompetencje = Błyskawicznie rozpoznaję i usuwam ograniczenia
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1036 : Marca 04, 2012, 17:57:59 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.03.03 sobota

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1037 : Marca 04, 2012, 23:17:33 »

Maria Z. 2012.03.04 niedziela.
Energia dalej rośnie.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (95)  2. Ekspansja (90)  3. Potęga (95)  4. Świadomość (80)  5. Radość (95)  6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (95)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Swoim nastawieniem i działaniem wydobywam z każdej chwili pełną wartość.
2.3. Ogromne i ciągle rosnące nadwyżki możliwości inwestuję tam,gdzie daje to najlepsze efekty.
2.4. Nasza firma ma wspaniałe wyniki. Nasze Know How zmienia świat na lepsze.
2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = wspaniałe odkrycie w zakresie pracy zespołowej
4.b. emocje = ciepło w relacjach, ciekawość, bliskość,przebłyski euforii
4c. działania = znalazłam kilka rozwiązań
5a. Myśli = wałęsające się myśli -> wszystkie moje myśli budują wysoką jakość mojego życia
5b. Emocje = lekka obojętność w rozmowie -> miłość i zrozumienie
5c. Działania = za mało odpoczynku -> daję sobie tyle czasu na regenerację ile potrzebuję
6. Kompetencje = Działam w jedności z timem
7. Uwagi = nowy okres się zaczął
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1038 : Marca 04, 2012, 23:35:40 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.03.04 niedziela

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1039 : Marca 05, 2012, 23:21:33 »

Maria Z. 2012.03.05 poniedziałek.
Energia dalej rośnie.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (90)  2. Ekspansja (90)  3. Potęga (85)  4. Realizacja (85)  5. Uwaga (90)  6. Wdzięczność (90)  7. Jedność (90)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym,spełnionym życiem. W  chwili na chwilę wykorzystuję pełen potencjał własny i sytuacji.
2.2. Ogromne (i szybko rosnące) możliwości inwestuję tam, gdzie dają najlepsze efekty.
2.3. Korzystam z najlepszych sposobów działania.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Nasze Know How ułatwia światu zmianę na lepsze.
2.5. Żyję w bogactwie i obfitości tego co dla mnie najważniejsze.
2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam,tym mam więcej wolnego czasu do swojej dyspozycji i lepiej się bawię.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = myśli o tym jak wiele mnie łączy ze światem
4.b. emocje = lekkość, swoboda, życzliwość
4c. działania = zaczęłam porządkować moje osiągnięcia w jeden zestaw
5a. Myśli = pomysł by zadzwonić do znajomej -> zanim coś robię najpierw sprawdzam
5b. Emocje = przerażenie podczas pracy z bliską osobą -> traktuję przerażenie jako ważny sygnał i znajduję co ono znaczy
5c. Działania = co jakiś czas działam sama nie oglądając się na tych, z którymi warto pracować nad wspólnym celem -> działam w jedności z zespołem
6. Kompetencje = błyskawicznie dostrzegam prawdziwe uwarunkowania sytuacji
7. Uwagi =
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1040 : Marca 06, 2012, 22:48:07 »

Maria Z. 2012.03.06 wtorek.
Energia rośnie.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (85)  2. Ekspansja (85) 3. Potęga (95)  4. Kreacja (90)  5. Uwaga (90)  6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (90)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Wydobywam pełnię z każdej chwili mojego życia.
2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań, osiągam wspaniałe rezultaty.
2.3. Nadwyżki możliwości inwestuję tam, gdzie najbardziej warto.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe wyniki. Nasze Know How pomaga zmieniać świat na lepsze.
2.5. Żyję w bogactwie i obfitości wszystkiego, co jest dla mnie ważne.
2.6. Działam w topowych zespołach. Dzięki temu osiągamy zdumiewająco dobre rezultaty.
2.7. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = pomysł, że przestawiam się na pracę w topowych zespołach
4.b. emocje = osadzenie w sobie, spokojna pewność siebie
4c. działania = Odwiedziłam rodzinę
5a. Myśli = puszczone luzem, wałęsające się myśli -> obdarzam je uwagą
5b. Emocje = szkodliwych nie znalazłam, najmniej pomocne to niecierpliwość -> obdarzam ludzi uwagą i zainteresowaniem
5c. Działania = błędna decyzja wynikająca z pośpiechu -> uważnie i rozsądnie kalkuluję
6. Kompetencje = działam zespołowo, tam gdzie daje to najlepsze efekty
7. Uwagi = mam sporo wypoczynku przed sobą, nareszcie urlopik
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1041 : Marca 06, 2012, 23:17:35 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.03.05 poniedziałek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Komentarz do wpisu Marii 2012.03.06 wtorek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1042 : Marca 07, 2012, 23:38:34 »

Maria Z. 2012.03.07 środa.
Energia rośnie nadal i dzieje się to praktycznie bez wysiłku. Przy właściwych intencjach u odpowiednim polu uwagi rośnie sama. Inna sprawa, że praktycznie nie robię już błędów, które ją ograniczają lub niszczą.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (90)  2. Potęga (90)  3. Ekspansja (90)  4. Uważność (90)  5. Tworzenie (90)  6. Wdzięczność (95)  7. Jedność (95)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Z chwili na chwilę realizuję siebie i swój potencjał.
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania.
2.3. Nadwyżki możliwości bardzo trafnie inwestuję tam, gdzie warto najbardziej. To daje wspaniałe efekty.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Nasze Know How pomagają zmienić świat na lepszy jego wariant.
2.5. Żyję w bogactwie i dobrobycie wszystkiego, co dla mnie ważne.
2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam tym mam więcej czasu i lepiej się bawię.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = kilka idei dotyczących reklamy
4.b. emocje = spokój, poczucie jedności ze światem, pewność siebie
4c. działania = odpoczywałam, odrabiam duże zaległości
5a. Myśli = luzem błądzące myśli w stanie spadku uwagi -> jestem świadoma moich procesów mentalnych
5b. Emocje = lekkiego bezwładu -> odpoczywam w pełni wartościowy sposób doskonale się regenerując
5c. Działania = telewizja -> jeśli już oglądam telewizję to w pełni świadomie
6. Kompetencje = działam w doborowych zespołach
7. Uwagi = dobrze wykorzystałam dzień
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1043 : Marca 08, 2012, 00:18:54 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.03.07 środa

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Bardzo dobrze i równo idziesz do przodu. Niedługo powinno dojść do jakiś zmnian jakościowych.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1044 : Marca 09, 2012, 00:47:38 »

Maria Z. 2012.03.08 czwartek.
Energia rośnie nadal.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (90)  2. Potęga (90) 3. Ekspansja (90)  4. Uwaga (80)  5. Tworzenie (90) 6. Wdzięczność (100) 7. Jedność (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. W pełni korzystam z potencjały każdej chwili mojego życia.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = myśl żeby oddać wadliwy towar, dawniej bym odpuściła
4.b. emocje = spokój, poczucie jedności ze światem i odrębności zarazem, pogoda ducha
4c. działania = odpoczywam nadal
5a. Myśli = zbyt szybkie myśli mówione w rozmowie -> najpierw rozpoznaję potrzeby rozmówcy
5b. Emocje = niecierpliwość -> ogarniając uwagą szeroki kontekst sytuacji działam z pełnym wyczuciem
5c. Działania = zaniedbałam papiery -> robię to co konieczne w odpowiednio dobrym nastroju
6. Kompetencje = działam w doskonałym towarzystwie
7. Uwagi = urlopik, bardzo fajnie
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1045 : Marca 09, 2012, 01:09:06 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.03.08 czwartek

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1046 : Marca 10, 2012, 15:06:48 »

Maria Z. 2012.03.09 piątek.
Energia wzrosłą, trochę. Ale sama bez specjalnych starań z mojej strony. To już teraz działa jak przyrost kapitału na dobrze oprocentowanej lokacie.
1a. uszlachetnianie działań = 100 Tutaj też złapałam rytm i przestawiłam się na pełne wykorzystywanie nowych sposobów działania.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Uważność (85)  3. Ekspansja (85)  4. Potęga (95)  5. Tworzenie (95)  6. Wdzięczność (95)  7. Jedność (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełniającym się z chwili na chwilę życiem. Z każdej chwili i sytuacji wydobywam to, co w niej najlepsze i pomnażam to dalej.
2.2. Doskonale rozumiem uwarunkowania ludzi, firm i sytuacji. Rozumiem co jest możliwe i na jakich zasadach.
2.3. Korzystam z najlepszych sposobów działania. Dzięki temu osiągam zdumiewająco dobre rezultaty.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Dzięki naszemu Know How klienci realizują swoje cele a świat staje się lepszy.
2.5. Żyję w bogactwie i dobrobycie wszystkiego, co dla mnie najważniejsze.
2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = trafne pomysły podczas rozmowy z przyjaciółką
4.b. emocje = spokój, bliskość, moc
4c. działania = poprawiłam koncepcję produktu o bardzo ważny element
5a. Myśli = brak samodzielnego myślenia w nagłej sytuacji, dałam się podejść -> zachowuję jasny umysł i rozwagę w decyzjach
5b. Emocje = moje chcenie wpłynęło na zły osąd sytuacji -> rozumiem jak moje emocje wpływają na mnie i dokonuję potrzebnych korekt
5c. Działania = za szybko podjęłam decyzję -> mam pełną autonomię i rozumiem intencje otoczenia
6. Kompetencje = umiem tworzyć w zgodzi a szerokim kontekstem
7. Uwagi = ciąg dalszy urlopu, dużo odpoczywam
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1047 : Marca 10, 2012, 15:58:32 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.03.09 piątek.

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1048 : Marca 11, 2012, 00:23:33 »

Maria Z. 2012.03.10 sobota.
Energia wzrosła. Potrzebuję jednak zrozumieć lepiej jak mogę to przełożyć ma fizyczne, materialne i relacyjne efekty.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (90)  2. Uważność (90) 3. Ekspansja (100)  4. Potęga (95)  5. Tworzenie (100)  6. Wdzięczność (100)  7. Jedność (95)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym życiem spełniając się z chwili na chwilę.
2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań, dzięki temu osiągam wspaniałe rezultaty w tym co robię.
2.3. Nadwyżki swoich możliwości inwestuję tam, gdzie dają najlepsze efekty.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Nasze Know How pomaga ludziom i firmom. Zmieniamy świat na lepsze.
2.6. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięczne. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
2.7. Żyję we wspaniałym, partnerskim związku. Wszystkie moje ważne relacje są wspaniałej jakości.
4. Najbardziej pomocne:
4a. myśli = potrzebuję w pełni zrozumieć jak energia, którą dysponuję przekłada się na materialne,finansowe i relacyjne efekty. To co już rozumiem przestało mi wystarczać.
4.b. emocje = spokój, jedność, harmonia
4c. działania = trening wymieniania najgorszych elementów doprowadził mnie do decyzji o wymianie WSZYSTKICH elementów mojego życia, które nie tworzą jego pełnej jakości. Wzrosłą mi odwaga i gotowość zostawienia starych rozwiązań i zmiany standardu, w którym żyję.
5a. Myśli = lekko niechętne myśli o osobie, która przewija się teraz przez moje życie -> tratuję jej zachowania jako odbicie tego co jest we mnie i uczę się
5b. Emocje = niechęć -> lepsza byłaby ciekawość oparta na wdzięczności
5c. Działania = unikałam zaległych papierów -> na bieżąco prowadzę papierowe obowiązki
6. Kompetencje = transformuję wszystkie rozwiązania, które obniżają jakość mojegożycia
7. Uwagi = 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1049 : Marca 11, 2012, 00:50:39 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.03.10 piątek.

Energia > 650 POWER
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

"Energia wzrosła. Potrzebuję jednak zrozumieć lepiej jak mogę to przełożyć ma fizyczne, materialne i relacyjne efekty."
To bardzo trafna uwaga. Z energią jest podobnie jak z pieniędzmi. Inaczej się obsługuje kwoty rzędu tysięcy a inaczej rzędu milionów. To trzeba dobrze zrozumieć i tego się trzeba dobrze nauczyć. A najlepiej się człowiek uczy poprzez praktykę przy bardzo małej ilości podpowiedzi z zewnątrz. Wtedy uczy się tyle, na ile ma gotowości. Skomasowane i przetrawiona edukacja pochodząca z zewnątrz powoduje "przekarmienie" informacją. Kiedy docierasz do potrzebnych ci informacji za pomocą własnych działań to już te działania przygotowują cie do korzystania z informacji. Tak więc życzę powodzenia!!!

Pozdrawiam Kazik

Tagi:
Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!