Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #350 : Marca 30, 2011, 09:52:09 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.03.29 Wtorek Energia (średnia) = % Cel = % Wykorzystanie dnia do realizacji celu = %
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #351 : Marca 31, 2011, 09:12:50 » |
|
2011.03.30 Środa
Poziom energii średnio = 90 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz: Spadek energii, coś dużego sie zaczeło czyścić, ale teraz nie zamierzam odpuścić, spokojnie sie temu przyglądam i podnoszę energię
Najlepsze działanie = pomimo spadku, utrzymałem się na powierzchni i po południu być dużo lepiej Najgorsze działanie = za mało uważności, za wolno działam Korekta = Jestem w pełni świadomy i uważny tego co się dzieje w moim życiu, działam z dużą stanowczością, odcinając działania, które oddalają mnie od celu
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #352 : Marca 31, 2011, 22:44:51 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.03.30 Środa Energia (średnia) = 95% Cel = % Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120% Wydaje mi się, że jak cię dociśnie to świetnie wykorzystujesz dzień choć tego w pełni nie doceniasz. Pewnie z powodu trudności które pokonujesz.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #353 : Marca 31, 2011, 22:45:27 » |
|
2011.03.31 Czwartek
Poziom energii średnio = 100 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 120
Komentarz: Ostatnio miałem taki mały spadek energi, tak mi sie wydaje że to takie jakby "zakwasy", ostatnio dużo ćwiczyłem po większej przerwie i mnie dopadło osłabienie, ale juz przećwiczyłem dzisiaj już było lepiej.
Najlepsze działanie = Odpuściłem sobie presję na swoje działanie. Obserwuję swoje niepokoje i opór dlaczego opóźniam swój sukces Najgorsze działanie = za wolno reaguje na spadek energii Korekta = jestem świadomy, obecny i działam wtedy kiedy trzeba
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #354 : Marca 31, 2011, 22:55:00 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.03.31 Czwartek Energia (średnia) = 100% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #355 : Kwietnia 03, 2011, 07:29:56 » |
|
2011.04.01 Piątek
Poziom energii średnio = 100 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 90 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz: Taki jakby dzień zwolnienia, zauważam to jednak i pomimo tego ćwicze choć ta intensywność jest juz trudniejsza do utrzymania, trochę odpocząłem, aby zebrać się do kupy i do życia
Najlepsze działanie = Odpuszczam sobie nacisk na siebie, wątpliwości i kontrolę Najgorsze działanie = Za mało intensywnie ćwiczę, nie wiem dlaczego tak sie dzieje Korekta = Podnoszę energię z łatwością i czyszczę wszystko co sie pojawia we mnie
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #356 : Kwietnia 03, 2011, 07:37:17 » |
|
2011.04.02 Sobota Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 90 Efektywność wykorzystania dnia = 100 Komentarz: Dzień po cześci odpoczynku basen i zabawa z córką i trochę pracy. Wiele rzeczy się dzieje i tak sobie myślę że trzeba czasu żeby sobie to wszystko poukładać, nie pisze że w głowie, bo to chyba nie możliwe, ale w sobie. Czas przejmowac kontrolę nad umysłem i życiem. W końcu nie chcę być niewolnikiem. Nadarzyła się okazja dzisiaj i jej nie odrzuciłem  Wcześniej być może bym sie wahał. Wszechświat lubi szybkość Najlepsze działanie = Pozwalam sobie na to co przynosi życie, obserwuje co się dzieje wokół mnie i wychwytuję to co zbliża mnie do celu Najgorsze działanie = Jeszcze dzisiaj pozwoliłem sobie na mniejszą intensywność ćwiczeń Korekta = Ćwiczę z całą mocą na ile mnie tylko stac w danej chwili, świadomie podejmuję wybór o energii
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #357 : Kwietnia 03, 2011, 22:21:45 » |
|
2011.04.03 Niedziela
Poziom energii średnio = 100 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz: Dzień odpoczynku i pracy, trochę zmian w projekcie internetowym. Nie dojechałem dzisiaj na prezentacje, zakopałem się w błocie, ale przekonałem sie że mój świat troszczy się o mnie cały czas. Szybko znalazłem pomoc. niestety nadal nie wiem jak wychowywac swoją córkę, chyba muszę zacząc od siebie
Najlepsze działanie = Szybkie wyjście z narzekania w tryb wdzięczności Najgorsze działanie = mogłem t zrobić wczesniej Korekta = jestem świadomy i reaguję na problemy przed ich powstaniem
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #358 : Kwietnia 05, 2011, 00:29:50 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.01 Piątek Energia (średnia) = 95% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100%
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.02 Sobota Energia (średnia) = 105% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100%
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.03 Niedziela Energia (średnia) = 100% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #359 : Kwietnia 05, 2011, 13:49:49 » |
|
2011.04.04 Poniedziałek
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz: zaczynam pozwalać sobie na więcej zabawy w swoim życiu, np. z córką, taki przerywnik w pracy dobrze robi na efektywność. Załatwiłem dzisiaj sporo rzeczy związanymi z codziennymi czynnościami jak i projektem internetowym
Najlepsze działanie = Energia w ciągu dnia była na wysokim poziomie, ćwiczę coraz czesciej coraz bardziej automatycznie Najgorsze działanie = Obniżyłem energię na pokazie Korekta = Utrzymuję energię na prezentacji i w życiu stale na dużo wyższym poziomie niż otoczenie
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #360 : Kwietnia 05, 2011, 23:14:18 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.04 Poniedziałek Energia (średnia) = 110% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105%
Czy pracujesz energiami wartości? Jeśli taj, to jak ci to idzie?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #361 : Kwietnia 06, 2011, 11:55:28 » |
|
2011.04.05 Wtorek
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Nie pracuję energiami wartości, pracuję raczej całościową energią. Staram się świadomie wychwytywać wszelkie zmiany. Dostałem nową propozycję pracy. Wygląda na obiecującą. Może będzie dobra zabawa. Czasowo bez zbytniego obciążania.
Najlepsze działanie = Na prezentacji byłem świadomy przez większość czasu Najgorsze działanie = Za wolno działam na to co myslę, jak życie powinno wyglądać. Rano sie spóźniłem przez korki, bo niby myślałem, że dojade na czas, ale poźniej sobie uświadomiłem, że miałem takie małe ciche mysli jakby z podświadomości, ze się spóźnię i tak się stało, a przeciez mogłem wybrac inną droge, bez korków Korekta = Świadomie kreuję swoje życie, czyszczę swoje przekonania, które mi nie służą
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #362 : Kwietnia 06, 2011, 22:00:17 » |
|
2011.04.06 Środa
Poziom energii średnio = 100 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Nie mogę sobie teraz pozwolić na zbyt duże spadki energii, do takiego wniosku doszedłem. Czym mocniejszy się staje, tym szybciej działa życie. Jak na razie odczuwam to częściej w tą stronę niekorzystną z logicznego pkt widzenia dla mnie.
Najlepsze działanie = Podjąłem decyzję żeby mieć a nie działać. Aaa i jak postanowiłem że zdążę to zdążyłem Najgorsze działanie = Pozwalam na spadek energii po południu, wieczorem, jestem dziwnie zmęczony Korekta = Świadomie utrzymuję moja energię cały czas na wysokim poziomie
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #363 : Kwietnia 07, 2011, 22:02:14 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.05 Wtorek Energia (średnia) = 105% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100%
Warto byś chociaż raz w czasie dnia przeszedł sobie po poszczególnych wartościach ogólnie lub z nastawieniem na jakieś konkretne zadanie.
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.06 Środa Energia (średnia) = 105% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100% Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #364 : Kwietnia 08, 2011, 09:13:05 » |
|
2011.04.07 Czwartek
Poziom energii średnio = 100 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:Dzisiaj bez komentarza
Najlepsze działanie = Utrzymanie energii na prezentacji, lubię jak się coś dzieje w ciągu dnia Najgorsze działanie = Za mała radość z sukcesu Korekta = Jestem wdzieczny za każdą rzecz w moim życiu i nagradzam siebie
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #365 : Kwietnia 08, 2011, 17:08:22 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.07 Czwartek Energia (średnia) = 110% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105% Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #366 : Kwietnia 08, 2011, 22:07:37 » |
|
2011.04.08 Piątek
Poziom energii średnio = 120 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:Dobry dzien, energetyczny, pozwoliłem sobie na luz, dzień gdzie cały czas coś sie działo ciekawego. Przed południem trochę pracy, póżniej, piłka nożna, basen, sauna, i spotkanie ze znajomymi, z którymi gadałem o wszytkim i o niczym dobrze sie bawiąc, a dawno tak nie robiłem
Najlepsze działanie = przestawiam sie na to żeby mieć z tego żeby działać i na luz dobrą zabawę Najgorsze działanie = pozwoliłem sobie na spadek energii w nagłej sytuacji, dałem sie wciągnąć 2 razy. Korekta = Współczuję innym, zamiast opowiadać co się im tam nie stało. W sytuacji nagłej biorę 5 oddechów i obserwuję z zewnątrz sytuację. działam bezstronnie
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #367 : Kwietnia 08, 2011, 22:32:49 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.08 Piątek Energia (średnia) = 115% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #368 : Kwietnia 10, 2011, 08:50:31 » |
|
2011.04.09 Sobota
Poziom energii średnio = 120 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Cały czas myślę nad celem, coś mi w nim nie pasuje. Dlatego dzisiaj nie wpisuję atrakcyjności celu szukam lepszej formuły która mnie doładuje. Dzisiaj spędziłem dzień wolny tak jak lubię z rodzinką i ze znajomymi. Lubię spotykać się z ludźmi i dobrze się z nimi bawić i lubię jak cały czas coś się dzieje i dzień jest zorganizowany
Najlepsze działanie = Odpuszczam ważność osiągnięcia celu, osiągam cel z radością i dobrze się przy tym bawiąc Najgorsze działanie = Za mało świadomości i ćwiczenia Korekta = Utrzymuję świadomość przez cały czas
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #369 : Kwietnia 10, 2011, 17:02:19 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.09 Sobota Energia (średnia) = 110% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105%
1. Kiedy cel nie jest w pełni atrakcyjny, to tym bardziej warto określić w ilu ...% jest atrakcyjny. Dzięki temu silniej doświadczasz związanego z tym dyskomfortu. 2. To, że zauważasz obniżoną atrakcyjność celu jest SUPER! Dzięki temu możesz usprawniać formułę celu i w końcu odnajdziesz swój prawdziwy cel. Ludzie bardzo często dążą do prowizorycznie sformułowanych i nie do końca atrakcyjnych, dla siebie , celów. 3. Sprawdź sobie czy przypadkiem nie unikasz konfrontacji z trudnymi zjawiskami swojego życia. Przez konfrontację rozumiem tu: 3.1. zauważenie trudnego zjawiska 3.2. dobre jego określenie wraz ze świadomością konsekwencji 3.3. podjęcie potrzebnych działań
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #370 : Kwietnia 10, 2011, 22:16:28 » |
|
2011.04.10 Niedziela Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 55 Efektywność wykorzystania dnia = 100 Komentarz: Super dzień, z rodzinką. Trochę zakupowo, ale fajnie. Po południu nauczyłem sie będąc w decathlonie jeździc na takiej deskorolce o 2 kołach, Super uczucie i dobra zabawa, pograłem w ping ponga czego dawno nie robiłem, pobawiłem się z córką Najlepsze działanie = Z wdziecznością kupiłem sobie nowy garnitur, zrobiłem sobie fajny prezent Najgorsze działanie = Nie szukałem za bardzo celu prawdziwego Korekta = Wiem dokładnie jaki jest mój cel i ta informacja jest juz przy mnie
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #371 : Kwietnia 10, 2011, 23:09:43 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.10 Niedziela Energia (średnia) = 110% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #372 : Kwietnia 11, 2011, 21:23:33 » |
|
2011.04.11 Poniedziałek
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 50 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz:Dzień dzisiaj taki zrobiłem na chwilę dla celu i jakoś tak mnie cały czas odciagało bo było coś do zrobienia. Zamiast tak siąść i pomedytowac na celem. Obserwuję to czego unikam
Najlepsze działanie = Medytacja rano Najgorsze działanie = Zbyt zajety aby zrobić to co powinno byc zrobione Korekta = Ustalam priorytety i działam wg nich
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #373 : Kwietnia 11, 2011, 22:39:46 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.11 Poniedziałek Energia (średnia) = 105% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #374 : Kwietnia 13, 2011, 12:14:18 » |
|
2011.04.12 Wtorek
Poziom energii średnio = 130 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 60 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz:Dzisiaj dzien energetyczny dużo się działo, brałem udział nagraniu takiej reklamówki, było nieźle, spotkałem ciekawych ludzi. Do tego zawody gimnastyczne mojej córki - pierwsze, też było fajnie. Do tego prezentacja na koniec dnia, naprawdę ok, energetyczna, kupili bardzo szybko z dużym przekonaniem. Energia wysoko to i ludzie inaczej reagują, choć na pierwszy rzut oka, warunki na prezentacje nie były dobre.
Najlepsze działanie = Świetna prezentacja, wysoka energia, dużo świadomości Najgorsze działanie = Nie przemyślana do końca organizacja dnia, duże straty Korekta = Planuję każdy dzień z wyprzedzeniem, dzieki temu mniej rzeczy mnie zaskakuje
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #375 : Kwietnia 13, 2011, 21:38:23 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.12 Wtorek Energia (średnia) = 115% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #376 : Kwietnia 14, 2011, 09:09:37 » |
|
2011.04.13 Środa
Poziom energii średnio = 100 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 70 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz:Dzisiaj trochę zwolniłem, trochę pracy papierkowej czasami trzeba zrobic. Niestety takie działania szybko usypiają świadomość.
Najlepsze działanie = Nie dałem się wciągnąć w potyczkę słowną Najgorsze działanie = Nawykowe działania i rutynowe wciągają i gubię świadomość istnienia Korekta = Wszystko to co robię robię z maksymalną świadomością
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #377 : Kwietnia 14, 2011, 22:02:04 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.13 Środa
Energia (średnia) = 110% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #378 : Kwietnia 15, 2011, 20:39:10 » |
|
2011.04.14 Czwartek
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 70 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:bez komentarza
Najlepsze działanie = żyję ufając Najgorsze działanie = Za mała energia na prezentacji Korekta = Świadomie utrzymuje przepływ energii w każdej chwili
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #379 : Kwietnia 15, 2011, 20:44:27 » |
|
2011.04.15 Piątek
Poziom energii średnio = 100 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 80 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz: dzisiaj świadomie odzyskałem kontrolę nad sytuacja, która zdarzyła się na drodze. Przez zbytnie przekombinowanie w trasie do domu wpadłem w taki korek... Na początku dałem się wciągnąć w wir negatywny, ale po chwili uświadomiłem sobie że co za różnica gdzie jestem czy tu w samochodzie czy w domu czy na bachama. Wszedzie mogę się cieszyć chwilą i swoim towarzystwem i wykorzystać ten czas na świadomą medytacje chociażby. Fajne uczucie jak odpuściło i poczułem się wolny
Najlepsze działanie = powrót formy wieczorem Najgorsze działanie = dopuściłem do spadku energii w ciągu dnia a zaczęło sie przez głupia sytuację Korekta = Każdy spadek energii wybudza mnie z letargu i moge wtedy podwyższyc energię, aby szybko wrócić do naturalnego stanu dobrobytu
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #380 : Kwietnia 16, 2011, 16:58:39 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.14 Czwartek
Energia (średnia) = 105% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110%
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.15 Piątek
Energia (średnia) = 115% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #381 : Kwietnia 17, 2011, 22:11:53 » |
|
2011.04.16 Sobota
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 80 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz:dzień sportowy z córką, energia na poziomie, robię swoje
Najlepsze działanie = Obniżam wartość wszystkiego co się dzieje do 0. Nie mam nadziei, mam zamiar Najgorsze działanie = nie potrzebne kontynuowanie spotkania z klientem Korekta = szybciej odkrywam potrzeby klienta
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #382 : Kwietnia 17, 2011, 22:17:12 » |
|
2011.04.17
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo, z radością w zgodzie z moją misją Atrakcyjność celu = 70 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:trochę sportowo, odpoczynkowo i trochę pracy, ogólnie fajny dzień
Najlepsze działanie = Dalsze testowanie obniżania ważności, coraz lepiej rozumiem i działa Najgorsze działanie = zbyt często odpływam w nieswiadomość Korekta = świadomość w każdej chwili
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #383 : Kwietnia 18, 2011, 18:22:56 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.16 Sobota
Co to znaczy: "Najlepsze działanie = Obniżam wartość wszystkiego co się dzieje do 0. Nie mam nadziei, mam zamiar"
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.17 Niedziela
Energia (średnia) = 110% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #384 : Kwietnia 18, 2011, 22:20:57 » |
|
2011.04.18 Poniedziałek
Poziom energii średnio = 120 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz:Dzisiaj dzien ciekawy, choć jak nie planuje to inni za mnie zaplanują moje życie, prezentacja ok, energia bez naciskania kupili mnie. I cała sytuacja ułozyła sie dobrze.
Najlepsze działanie = Właśnie co to znaczy. Podam przykład: Miałem zamiar sprzedania dzisiaj urzadzenia, ale ważność tego faktu była dla mnie na poziomie 0. Nie sprzedam jest ok, sprzedam jest ok. Sprzedałem, jest ok Najgorsze działanie = za słabo planuję, i za malo przywiązuje uwagi do szczegółów. przez to się spóźniłem dzisiaj rano na spotkanie. Korekta = Planuję bieżące działania z wyprzedzeniem
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #385 : Kwietnia 18, 2011, 23:33:50 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.18 Poniedziałek
To duża sztuka utrzymywać właściwy poziom napięcia ze względu na cel. Kiedy jest za duże napięcie zmniejszamy rezultat. Zwłaszcza kiedy domieszają się tak jawne lub ukryte (gorzej) wątpliwości. Napięcie za małe pokazuje,że nie jest to ważne.
Kiedy podczas sprzedaży nic nie chcesz a po prostu możliwie najlepiej pracujesz z tym co się pojawia w relacji z klientem znika napięcie i związany z nim przymus. Choć ciągle nie mam wrażenia, że dobrze zrozumiałem co się podczas twojej sprzedaży działo i dlaczego była skuteczna. Może ty sobie odpowiesz na to pytania. 1. Dlaczego twoja sprzedaż była skuteczna? 2. Czym się różniła od tych sprzedaży, które nie były skuteczne?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #386 : Kwietnia 19, 2011, 22:20:34 » |
|
2011.04.00 Wtorek
Poziom energii średnio = 120 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 90 Efektywność wykorzystania dnia = 120
Komentarz:W odpowiedzi na Twoje pytania: różnica polegała na poziomie ważności. I to nie znaczy że czegoś mi sie nie chce, że jest to dla mnie nie wazne, że to olewam. Chodzi o stan zero. Mam zamiar sprzedać i działam wg tego co się będzie działo, elastycznie. Dobrze sie przy tym bawiąc, jednocześnie daję sobie możliwość że nie sprzedam. Nie ma napięcia. Dzisiaj powtórka sytuacji.
Najlepsze działanie = Świadomie obserwuję sytuację na pokazie, działam bez napięcia Najgorsze działanie = Pragnienie posiadania pewnego przedmiotu przesłoniło mi rzecfzywistość Korekta = Aby otrzymać, nie pragnę, bo wzbudza niepotrzebny potencjał emocjonalny
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #387 : Kwietnia 19, 2011, 23:10:27 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.19 Wtorek
Energia (średnia) = 110% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115%
Zbyt duże pragnienie niszczy rezultat. Sztuką jest odnaleźć to właściwe.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #388 : Kwietnia 21, 2011, 08:33:34 » |
|
2011.04.20 Sroda
Poziom energii średnio = 120 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 120
Komentarz: Świetne pół dnia, Od rana wielki spokój. Gdyby wtedy zabadać była by pewnie energia na min 150. Prawdopodobnie potem ściągają mnie mechanizmy zakodowane związane ze zwyczajnymi czynnościami. Rozpraszają mnie, najtrudniej je wychwycić. Później spadek, ale i tak ok.
Najlepsze działanie = W porę wycofałem się z niepotrzebnej przepychanki, juz na wpoł automatycznie Najgorsze działanie = Jeszcze nie wiem jak utrzymywać energię i dobrostan w sposób ciągły Korekta = Utrzymuję energię lub ją nawet zwiększam jej przepływ przez moje życie w sposób ciągły
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #389 : Kwietnia 22, 2011, 20:25:47 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.20 Środa
Energia (średnia) = 115% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120%
Maksymalna energia była na poziomie 145%. Gratulacje!!! Warto byś jak najczęściej sięgał tak wysoko z energią jak tylko możesz. Nawet jeśli jest to tylko na chwilę, to wtedy: 1. rozszerzają się granice twojej wyobraźni, 2. doświadczalnie sprawdzasz jak to jest dysponować wysoką energią 3. przestrajasz swój "termostat dobrobytu". 4. ćwiczysz umiejętność podnoszenia poziomu energii. Bardzo namawiam.
A to, że ściągają cię stare nawyki. Każdego ściągają na dół. Dlatego właśnie ćwiczymy. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #390 : Kwietnia 22, 2011, 23:42:26 » |
|
2011.04.22 Piątek
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz:Wczoraj nie dokonałem wpisu, wydawało się że z wszystkim zdążę, ale trochę różnych spraw związanych ze świętami sie nagromadziło i cały czas coś odciągało. Miałem też dzisiaj sytuację, ze motocyklista wgniótł mi drzwi. Szybko zareagowałem i zachowałem się nieadekwatnie do sytuacji, nie dając się zahaczyć negatywnej emocji. Sprawa rozwiązała się dość fajnie i polubownie.
Najlepsze działanie = Udało się ze spokojem podejść do stłuczki Najgorsze działanie = Brak wpisu za czwartek Korekta = Codziennie wpisuję na koniec dnia, a jeśli późno wracam to od razu rano
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #391 : Kwietnia 23, 2011, 23:44:30 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.22 Piątek
Energia (średnia) = 110% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105%
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #392 : Kwietnia 24, 2011, 11:42:31 » |
|
2011.04.00 Sobota
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:Po dotraciu do domu rodzinnego, robiłem to co lubię robić aby sie odprężyć - myłem samochód, a pewnie z pół dnia. Dalsza cześć historii z motocyklistą. Idąc za pomysłem szwagra, wziałem takie coś do przetykania kibelka,, przyssałem do drzwi i ... blacha wyszła, praktycznie nie ma śladu. Super.
Najlepsze działanie = Dojechałem do rodzimy z dużą energią, co inaczej ustawiło sytuację. Z większa energią lepiej się żyje, komunikuje i czyści bloki Najgorsze działanie = Niepotrzebnie nagadałem znajomemu o pewnych sprawach Korekta = Zawsze trzymam się faktów
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #393 : Kwietnia 25, 2011, 20:45:34 » |
|
2011.04.24 i 25 Niedziela i Poniedzałek
Poziom energii średnio = 100 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:Wpisuję 2 dni naraz, podobne dni, świętowanie.
Najlepsze działanie = Ogólnie poprzez energię lepsze stosunki w rodzinie Najgorsze działanie = Trochę wyprowadziło mnie z równowagi zachowanie żony Korekta = Szybciej reaguję na zaczepki słowne i podwyższając energię, rozpraszam swoje niezadowolenie
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #394 : Kwietnia 25, 2011, 23:05:14 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.23 Sobota Energia (średnia) = 110% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105%
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.24 Niedziela Energia (średnia) = 105% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100%
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.24 Poniedziałek Energia (średnia) = 105% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110% W poniedziałek zrobiłeś coś ważnego dla siebie i swojego sukcesu. Wiesz może co to było? Stąd nasze oszacowanie stopnia wykorzystania dnia się różni. Ty chyba tej akcji nie doceniłeś.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #395 : Kwietnia 26, 2011, 22:08:27 » |
|
2011.04.26 Wtorek
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 105
Komentarz:Być może coś przeoczyłem, bo nie przypominam sobie co to mogłoby być. Moge się tylko domyślać, ale i to dobre. Dzisiaj energia ok, na prezentacji też, choć trochę byłem zmeczony powrotem ze stron rodzinnych po świętach.
Najlepsze działanie = Coraz częstszy spokój w sytuacjach kiedyś stresujących Najgorsze działanie = Za mało świadomości i energii w różnych sytuacjach Korekta = Jestem całkowicie świadomy w każdej sekundzie życia
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #396 : Kwietnia 27, 2011, 10:15:15 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.25 Wtorek
Energia (średnia) = 110% Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110%
Co potrzebujesz zwiększyć by być bardziej skutecznym? Potrzeba ci wzrostu zasobów.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #397 : Kwietnia 29, 2011, 22:15:55 » |
|
Środa Czwartek
Nie robię wpisów bo nie mam czasu. Brzmi bez sensu, ale lepsze to niż nic. Zwracam uwagę na to, że jak jest jakis okres świąteczny lub wolne, to trudniej mi się skoncentrować i choćby taki wpis zrobić. Dlaczego? Obserwuję ten mechanizm.
Co masz na mysli mówiąc zasoby?
rafka
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #398 : Kwietnia 29, 2011, 22:22:24 » |
|
2011.04.29 Piątek
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 105
Komentarz:Dzisiajszy dzień związany z wyjazdem na ślub i kilka dni wolnego. Dodatkowo odwiedziliśmy po drodze lekarza, który utrzymuje organizmy mojej rodzinki w zdrowiu. Super
Najlepsze działanie = ? Najgorsze działanie = Pozwoliłem sie wyprowadzic z równowagi banalnymi tekstami. Korekta = Obnizam ważność sytuacji i nie traktuję się tak poważnie. Wiem że inni są i robią co robią dla mnie, pomagając mi się rozwijać.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #399 : Maja 01, 2011, 09:02:53 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.04.26-27 Środa Czwartek
Potrzeba ci wzrostu zasobów. Zasób to jest to, co używasz przy osiągnięciach. Brakuje ci jakiś (warto odkryć jakich?) zasobów do tego, by sprawy poszły harmonijnie dalej.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
|