rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #500 : Lipca 12, 2011, 10:08:55 » |
|
2011.07.11 Poniedziałek
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:Być może takie wpisy opóźnią, ale czasami i to potrzebne. Też wyciągam z nich wnioski. Na razie wpisuje codziennie, bo jestem w domu. Ostatnio energetycznie jest ok, różne "ataki" się zdarzają ale daję sobie radę dość dobrze. Obserwuję to co się dzieje. Dostrzegam brak dokładnego ukierunkowania na cel. Dryfowanie. Rozpoznaje mechanizmy jakie działają w moim życiu i sprzedaży. Buduje z tego mój model.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #501 : Lipca 12, 2011, 10:31:33 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.11 Poniedziałek Energia (średnia) = 105 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 90
Sens wpisów polega na regularnej autorefleksji i wydobywaniu tego co niejawne na światło dzienne.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #502 : Lipca 14, 2011, 11:29:03 » |
|
2011.07.12 Wtorek
Poziom energii średnio = 100 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #503 : Lipca 14, 2011, 11:33:20 » |
|
2011.07.13 Środa
Poziom energii średnio = 105 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:Dochodzę do wniosku że energia do spełnienia zamiarów musi być sporo wyższa, coraz lepiej trzeba czyścić zamiary jak i lepiej uczyc się absorbowania energii i jej przepływu z zewnątrz.
Najlepsze działanie = Odpuszczam. Najgorsze działanie = Nieraz coś trzyma Korekta = Odpuszczam jak najszybciej się da
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #504 : Lipca 14, 2011, 21:21:53 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.13 Środa Energia (średnia) = 105 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 95
Potrzebujesz 115% poziom średniej energii dnia. Połowa nadwyżki jest na czyszczenie starego a połowa na powiększanie potencjału.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #505 : Lipca 15, 2011, 08:57:08 » |
|
2011.07.14 Czwartek
Poziom energii średnio = 105 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:Dużo spraw się nawarstwiło takich prozaicznych odnośnie dokumentów i innych spraw. Takie sprawy wyłączają świadomość w łatwy sposób. pochłaniaja całą uwagę, choć nie są priorytetowe.
Najlepsze działanie = Energia moja ponad energią klienta, miałem to dawałem
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #506 : Lipca 15, 2011, 23:44:38 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.14 Czwartek Energia (średnia) = 105 na potrzebne 115 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 80
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #507 : Lipca 16, 2011, 08:25:36 » |
|
2011.07.15 Piatek
Poziom energii średnio = 100 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:Dzien zakupowy, kilka spraw. Pokaz się odwołał dzisiaj, także miałem dzisiaj więcej czasu dla rodziny. Często łapie się na tym że tworzę sobie problemy a potem szukam rozwiązań, jak głupio by to nie brzmiało. W związku z tym uczę się robić tak aby sprawy rozwiązywały się jak najłatwiej. Szukam łatwych rozwiązań dla pozornie trudnych spraw.
Najlepsze działanie = Zmieniam podejście do pieniedzy, jestem wdzięczny jak przychodzą i czuję się świetnie jak je wydaje. Wzbogacają moje życie nie tylko materialnie. Są energią która przepływa przez moje życie. Pozwalam na to w pełni Najgorsze działanie = Dopuszczam do spadku energii pod koniec dnia Korekta = Pomimo spadku energii fizjologicznej, stale podnosze energię
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #508 : Lipca 17, 2011, 07:52:56 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.15 Piątek Energia (średnia) = 105 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #509 : Lipca 17, 2011, 21:13:55 » |
|
2011.07.16 Sobota
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #510 : Lipca 17, 2011, 21:54:47 » |
|
2011.07.17 Niedziela
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #511 : Lipca 17, 2011, 22:49:25 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.16 Sobota Energia (średnia) = 105 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 90
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.17 Niedziela Energia (średnia) = 105 na potrzebne 100 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 85
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #512 : Lipca 19, 2011, 08:13:17 » |
|
2011.07.18 Poniedziałek
Poziom energii średnio = 105 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz:Dzisiaj poćwiczyłem trochę energię, od razu trochę spraw się poczyściło łatwo bez spadku. Zauważam że jest we mnie obszar wątpliwości. Bo jak cos idzie ok to zaczynam pytać podświadomie czy to dla mnie, czy moze dobrze iść za długo, że pewnie coś się tam czai za rogiem i podłozy mi nogę. Pozostaje obserwować ten "fenomen" i zadawać pytanie czy takie podejście dodaje mi siły, czy nie? Czy człowiek który jest bogaty w dowolnym aspekcie, ma takie wątoliwości, czy nie? Odpowiedź niby umysłowo logiczna. Naprawdę fascynujące to nasze życie
Druga sprawa to to że czuję dyskomfort gdy wydaję pieniądze, szczególnie takie większe. Zamiast czuć wdzięczność jak przychodza i błogosławić jak odchodzą, próbuję zatrzymać w pewnym sensie przepływ. Pracuję juz nad tym
Najlepsze działanie = Wyjście poza kłótnie, odpusczenie sytuacji, oddanie kontroli nad sytuacją Najgorsze działanie = unikam działania Korekta = działam gdy trzeba, działam pomimo wszystko ruszając pojazd z miejsca
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #513 : Lipca 19, 2011, 22:45:33 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.18 Poniedziałek Energia (średnia) = 110 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #514 : Lipca 20, 2011, 10:32:52 » |
|
2011.07.19 Wtorek
Komentarz:Ćwiczyłem dzisiaj energię i przed prezentacją również uruchomiłem energię. Daje to dobry efekt, nie potrzeba tylu argumentów inny poziom sprzedaży.
Najlepsze działanie = Działanie odnośnie pieniędzy wg nowego wzorca przepływu energii. Pieniądze mają służyć a nie powodować spięcia i niepokój. Bo czym więcej sie niepokoje o pieniądze to tym więcej się niepokoję o pieniądze Najgorsze działanie = Lekko puściły mi nerwy w efekcie dyskusji, na szczeście szybko się wyluzowałem Korekta = Jestem pusty na zaczepki, nie ma mnie za co zaczepić.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #515 : Lipca 20, 2011, 13:00:49 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.19 Wtorek Energia (średnia) = 110 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 85
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #516 : Lipca 21, 2011, 09:37:04 » |
|
2011.07.20 Środa
Komentarz:Tak wakacyjnie wpadłem w tory powolnej egzystencji. Cały dzień niewiele się dzieje, wieczorem praca. Tyle że pracuje nad energią kiedy pamietam kilka razy na dzień
Najlepsze działanie = Ćwiczę, staram się jak najwięcej być świadomym Najgorsze działanie = Niepotrzebna złośliwość na odchodne Korekta = Jestem życzliwy
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #517 : Lipca 21, 2011, 22:30:11 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.20 Środa Energia (średnia) = 100 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 85
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #518 : Lipca 21, 2011, 22:30:33 » |
|
2011.07.21 Czwartek
Komentarz: nie wiem co wpisać, nic wielkiego się nie dzieje albo dzieje sie cos dużego, sam nie wiem jak to jest, jest dobrze to ok, ale to nie trwa długo i nastepuje spadek dośc frustrujące to, niby wszystko jest energetycznie nieźle ale zatrzymuje się i nie wiem jak ten poziom przekroczyć
Najlepsze działanie = Dobra energia na prezentacji Najgorsze działanie = Korekta =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #519 : Lipca 21, 2011, 22:38:48 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.21 Czwartek Energia (średnia) = 105 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 105
Zacznij sobie uświadamiać z jakich powodów chcesz (świadomie lub głęboko podświadomie na razie) zostać jeszcze przy starym sposobie życia i działania. Dobrze gdybyś to zapisywał codziennie w Uwagi: Co mnie dzisiaj zatrzymało przy starych działaniach?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #520 : Lipca 23, 2011, 10:20:23 » |
|
2011.07.22 Piątek
Komentarz:Dzień, już troche lepiej, trochę spraw czuję jak się czyszczą, frustracja juz mniejsza, ale nie naciskam specjalnie, spokojnie jak tylko potrafię obserwuję co się dzieje. Jak to się stało że ja to wybrałem wszystko wokół mnie. Zatrzymuje mnie cały czas brak motywacji, niechęć do dobrobytu na podświadomym poziomie, przekonanie że muszę się napracować zanim osiągnę swoje, lenistwo, kokietowanie sukcesu, czuję jakis program za sceną działa i wywala jak tylko podskoczę.
Najlepsze działanie = Częste energetyzaowanie się, dzielenie sie z klientami Najgorsze działanie = Frustracja po nie sprzedaży, już było tuż tuż, choć już lepiej, jeszcze brakuje Korekta = Energia Energia i wdzięczność dla innych że pokazuje mi co jest we mnie
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #521 : Lipca 23, 2011, 23:31:56 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.22 Piątek Energia (średnia) = 110 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 105
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #522 : Lipca 24, 2011, 08:40:33 » |
|
2011.07.23 Sobota
Poziom energii średnio = 90 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 105
Komentarz:Nie bardzo wiem co pisać o dniu w którym teoretycznie niewiele się dzieje. No ale co to znaczy że niewiele się dzieje? zawsze coś się dzieje. Dużo też za sceną zdarzeń. Cały czas jestem w takim bezruchu, lekkiej frustracji. Wtedy nawet niewielkie bzdury powodują moje rozdrażnienie. I ta bezsilność jak ją przepracować i uwolnić się od niej. Jak ja w ogóle tu się znalazłem gdzie jestem? Cały czas mój stan odzwierciedla się na rzeczywistości, choćby sprzedaż, odbijam ludzi jak piłeczki
Najlepsze działanie = Praca nad energią, obserwacja, szybkie wycofywanie się z rozdrażnienia Najgorsze działanie = Pozwoliłem sobie na rozdrażnienie Korekta = Czekam 10 sekund zanim odpowiem
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #523 : Lipca 24, 2011, 22:47:54 » |
|
2011.07.24
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz:Dzisiaj już lepiej, to przez czeste ćwiczenie. Wdrażam system przypominacza, aby dużo ćwiczyc. Tak zauważyłem że ten poziom 100% jest stabilny. Teraz trzeba iść dalej bo to nie wystarczy do tych osiągnięć do jakich dążę
Najlepsze działanie = Dużo ćwiczeń, trochę odpoczynku Najgorsze działanie = Rozdrażniłem się poprzez drugą osobę Korekta = Odpuszczam i nie ma mnie za co zachaczyć
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #524 : Lipca 24, 2011, 22:48:20 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.23 Sobota Energia (średnia) = 110 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 105
Nasze oszacowania się różnią. Albo ja coś przegapiłem albo ty nie doceniłeś zachodzących procesów i swoich zachowań?
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.24 Niedziela Energia (średnia) = 120 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 85
Jak widać częste zasilenia dają efekt!!!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #525 : Lipca 26, 2011, 11:02:54 » |
|
2011.07.25 Poniedziałek
Poziom energii średnio = 115 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 120
Komentarz: Dzisiaj dużo ćwiczeń energii. Wieczorem poszedłem na trening Aikido. I ciekawa sprawa, nie mogłem spać przez całą no jakby mi się wszystko poprzewracało w żołądku. Czy to przez ćwiczenia fizyczne czy przez dużo energii, może to razem wzięte spowodowało "zakwasy"? Więcej energii i od razu jakby szersze horyzonty się otwierały. Człowiek jedzie na luzie a nie zdziera sobie pośladków
Najlepsze działanie = Negatywna informacja nie powoduje zachwiania Najgorsze działanie = Cały czas co rusz pojawiają sie mechanizmy zamartwiania się o pieniądze Korekta = Mam nadmiar pieniędzy i czym więcej wydaję tym więcej ich mam. Pieniądze przychodzą i przepływają przez moje życie wielkimi strumieniami wzbogacając je i wszystkich ludzi którzy sa wokół
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #526 : Lipca 26, 2011, 22:31:41 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.25 Poniedziałek Energia (średnia) = 115 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 105
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #527 : Lipca 27, 2011, 09:37:29 » |
|
2011.07.26 Wtorek
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz:Totalnie mnie wywaliło, cały dzień ćwiczyłem. Końcówka dnia była trudna. Nie poddałem się, ale pociągnęło mnie w dół. W żoładku coś się tak kłębiło, ze padłem na łóżko. Kazik możesz sprawdzić , ale wydaje mi się że początkujący nie powinien zaczynać za szybko. Zakwasy zapewnione. Nie wiem dlaczego taki zbieg okoliczności, ale coś jest na rzeczy. Zaznałem też poczucia tego jak trudno mieć dobrą formę w takich sytuacjach. Trzeba ją ćwiczyc na bieżąco i zawsze. Dzisiaj w nocy już ok, przespałem. Dzisiaj jest lepiej niż wczoraj a jutro będzie jeszcze lepiej.
Najlepsze działanie = Ćwiczenie i przyjęcie z wdziecznością tego co się pojawiło Najgorsze działanie = Mechanizmy pieniężne działają Korekta = Pieniądze zasilaja i wzbogacają mnie i ludzi wokół mnie. Cały czas przepływają w coraz większych ilościach
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #528 : Lipca 27, 2011, 22:29:01 » |
|
2011.07.27 Środa Poziom energii średnio = 115 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 105 Komentarz:Dzień powrotu do dobrego samopoczucia, juz wszystko sie uspokoiło, energetycznie całkiem dobrze. Pracuje cały czas nad przypominaczem, aby pamiętać, bo powiem tak, że do kiedy coś nie stanie się nawykiem,to przestaje się pamiętać i to niepostrzeżenie. Najlepsze działanie = Pozwoliłem sobie na dłuższą medytację rano, przyjemny stan Najgorsze działanie = Za mało energii na pokazie Korekta = Energia sprzedaje 
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #529 : Lipca 27, 2011, 23:15:46 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.26 Wtorek Energia (średnia) = 110 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 105
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.27 Środa Energia (średnia) = 115 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 105
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #530 : Lipca 28, 2011, 22:55:23 » |
|
2011.07.28 Czwartek Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 105 Komentarz: Tak w ciągu dnia nic wielkiego sie nie dzieje. Wieczorem prezentacja i tak leci. Ćwiczę energię jak tylko mogę. Za podpowiedzią Kazika połowe nadwyżki ustaliłem na długi, połowa na rozwój. Tak jakby poprawiła się pamięć o podwyższaniu energii. Zauważam że coraz bardziej mnie dociska sytuacja do jakiegoś działania, jak narazie nie wiem do jakiego, moja inteligencja jest wyłączona na ten aspekt  Nie bez powodu tez dzieją się różne rzeczy od momentu jak mocno przyspieszyłem z energią. Najlepsze działanie = Spokojnie przyjmuję krytykę nie odpowiadam od razu Najgorsze działanie = Przewidywanie czegos czego nie wiem czy tak będzie. Zmartwienie się bez przyczyny Korekta = Jestem tu i teraz, jestem gotowy na wszystko i przygotowany na nic
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #531 : Lipca 29, 2011, 23:30:34 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.28 Czwartek Energia (średnia) = 110 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #532 : Lipca 30, 2011, 09:14:17 » |
|
2011.07.29 Piątek
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 105
Komentarz: Odzywają sie różne obciążenia, dociska coraz bardziej frustracja że nic nie dzieje się na luzie i że idzie ok w każdym aspekcie. Jak nie to to tamto. Pomimo wszystko ćwiczę i wiem że świat troszczy sie o mnie, choć nie wiem jak to będzie. Ufam że wszytkie największe problemy mają swoje proste rozwiązanie
Najlepsze działanie = Jazda na rowerze. Najgorsze działanie = Dałem się ponieść emocjom w rozmowie Korekta = Obserwuję co się dzieje i reaguję z opóźnieniem na zaczepki
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #533 : Lipca 31, 2011, 14:36:11 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.29 Piątek Energia (średnia) = 95 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 100
1. Przyjrzyj się proszę swoim nastawieniom do pojawiających się obciążeń. Jak na moje oko są one (nastawienia)prawidłowe tylko w 60%. To ci utrudni oczyszczenie życia z tej przeszłości, która powinna odejść i co zresztą widać sama chce odejść. Możesz w tym odchodzeniu pomagać lub przeszkadzać. 2. Dobrze będzie kiedy zaczniesz wpisywać codziennie swoje wartości tak jej w chwili wpisywania czujesz. Aby to ćwiczenie było wartościowe nie możesz korzystać z pamięci czy z oczekiwać. Należy każdorazowo korzystać z bieżącego wyczucia siedmiu najbardziej potrzebnych ci aktualnie wartości.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #534 : Lipca 31, 2011, 20:58:38 » |
|
2011.07.30 Sobota
Poziom energii średnio = 90 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100
Komentarz:Wpisuję z opóźnieniem, troche się działo. Nadal jest dużo obciążeń. Nie wiem co z tym zrobić, pozostaje obserwacja i rzeczywiście zmiana nastawienia. Z wdziecznością przyjmuję to co jest, aby mogło odejść w pokoju.
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #535 : Lipca 31, 2011, 21:18:02 » |
|
2011.07.31 Niedziela
Poziom energii średnio = 100 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 110
Komentarz: Dzień odpoczynku, już jest lepiej. Zdaję sobie w pełni sprawę że to co jest, dzieje się dla mnie abym mógł to oczyścić. Poddaję sie temu bez reszty, nie mam już siły cały czas się z tym męczyć. Jednocześnie dziekuje wszsytkim i wszystkiemu kto co mi w tym pomaga
Wartości: miłość, wolność, poczucie własnej wartości, pewność siebie, Zdrowie, Radość, spokój
Najlepsze działanie = Obserwacja i energia czesto Najgorsze działanie = Nie wiem co zrobić z sytuacją w domu. Obserwuję Korekta = Spokojnie obserwuję, nie wtrącam się aby nie zrobić jeszcze większego bajzlu
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #536 : Sierpnia 01, 2011, 00:18:05 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.30 Sobota Energia (średnia) = 100 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 95
Komentarz do treningu Rafki 2011.07.31 Niedziela Energia (średnia) = 105 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 105
Jaką wartością należy nasycać atmosferę w domu aby dążyła do równowagi? Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #537 : Sierpnia 01, 2011, 23:30:45 » |
|
2011.08.01 Poniedziałek
WARTOŚCI:miłość, wolność, radość, poczucie własnej wartości, pewność siebie. zdrowie, spokój
Komentarz: Dzień przyspieszenia treningu. Dzisiaj po spotkaniu z Kazikiem doszedłem do wniosku, że trzeba zintensyfikować ćwiczenia. Trochę sie rozluźniła sytuacja w domu. Stosuję miłość jako wartość najodpowiedniejszą aby sprawy zaczęły się układać. Zaczynam świadomie łączyć sie ze sobą. Wiem że sukces jest w moim zasięgu. Mój rozwók zależy od tej łączności i narazie jest ustawiony na motywacje negatywną, czy gorzej tym bardziej się rozwijam czyli problemy są moim chlebem powszednim. Szukam nowej motywacji, aby sukces mnie ładował i rozwijał
Najlepsze działanie = Spotkanie z Kazikiem klika spraw się wyjaśniło Najgorsze działanie = Brak całkowitego porozumienia w domu. Pracuję nad tym Korekta = Miłość uzdrawia wszystko
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #538 : Sierpnia 02, 2011, 22:42:41 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.08.01 Poniedziałek Energia (średnia) = 110 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 95
jakość wpisu 95% gdyż coś ważnego dla siebie nie napisałeś. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #539 : Sierpnia 03, 2011, 10:08:50 » |
|
2011.08.02 Wtorek
WARTOŚCI:spokój, wolność, miłość, poczucie własnej wartości zdrowie pewność siebie radość
Komentarz:Dzień w miarę spokojny, ćwiczyłem cały dzień, pod wieczór nawet miałem już tak że zacząłem kilka sekund przed terminem podnościc energię, coraz bardziej o tym pamiętam i robię to coraz częściej poza przypominaniem. Z coraz większą radością to robię. Podjąłem też decyzję że muszę wyjść z domu iść gdzie jest większa energia na sukces. Tam gdzie ludzie mają taką energię która potrzebna mi do zmiany moich nawyków, schematów. Mam już takie jedno na myśli. Małe starcie w domu, ale rozeszło się, nie powiedziałem nic ponad to co było ważne i nie miałem zamiaru obrażać. Powiedziałem jak ja widzę daną sytuację i zostawiłem otwartą przestrzeń do działania. Umawiam się ze sobą że robię obecnie wszystko co utrzymuje mnie na powierzchni i szukam tego co da radość. To co robię robię z najwyższą starannością i wiem że to tylko przejściowe
Najlepsze działanie = Powiedziałem co myślę bez wciągania się w dalsze niepotrzebne dyskusje Najgorsze działanie = Przewidywanie co zrobi klient Korekta = Jestem gotowy na wszystko przygotowany na nic
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #540 : Sierpnia 03, 2011, 22:05:10 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.08.02 Wtorek Energia (średnia) = 110 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 100 Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #541 : Sierpnia 03, 2011, 23:21:26 » |
|
2011.08.03 Środa
WARTOŚCI:spokój radośc miłość, poczucie własnej wartości zdrowie pewność siebie wolność
Komentarz: W domu sie rozluźniło, dużo lepiej niż kilka dni temu. Dalej nie wiem co ze sprzedażą. Dzisiaj znów nic choć był dobry kontakt. Generalnie czuję że jest lepiej ale coś mnie trzyma za sceną. Czuję że nie mogę przekroczyć jakieś granicy. No nic robię swoje.
Najlepsze działanie = czas poświecony rodzinie Najgorsze działanie = czasami uciekała mi chwila ćwiczeń Korekta = ćwiczę na luzie i robię to coraz lepiej
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #542 : Sierpnia 04, 2011, 00:03:35 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.08.03 Środa Energia (średnia) = 115 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 100
Popracuj trochę kończąc zdania: 1. Kiedy dobrze sprzedaję jestem ... 2. Kiedy nie sprzedaję jestem ... Zadzwoń powiem ci więcej o tym jak robić to ćwiczenie.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #543 : Sierpnia 04, 2011, 22:51:28 » |
|
2011.08.04 Czwartek Poziom energii średnio = 115 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 110 WARTOŚCI:miłość, spokój, wolność, poczucie własnej wartości, zdrowie, pewność siebie, radość 1. Kiedy dobrze sprzedaję jestem silny 2. Kiedy nie sprzedaję jestem sfrustrowany Komentarz: Trochę rozprężenia, w końcu też nie było prezentacji, energia zbiera, faktycznie jakby przed przekroczeniem jakiegoś progu trzeba popracować i stale to utrzymywać. Potrzeba bardzo dużo zaufania, że jest to możliwe Najlepsze działanie = Z wdziecznościa pobłogosławiłem pieniądze, które wydawała moja żona Najgorsze działanie = Pozwoliłem aby dopadła mnie lekka niemoc niewiedza co mam robić Korekta = Działanie rozprasza watpliwości
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #544 : Sierpnia 04, 2011, 23:54:21 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.08.04 Czwartek Energia (średnia) = 120 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 100
Zadzwoń powiem ci więcej na temat ćwiczenia z pisaniem.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #545 : Sierpnia 05, 2011, 22:42:02 » |
|
2011.08.05 Piątek Poziom energii średnio = 115 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 100 WARTOŚCI:miłość, wolność, poczucie własnej wartości radość zdrowie spokój pewność siebie Komentarz: Dzisiejszy dzień wypełniony pracą właściwie szkoleniami i poznawaniem branży finansów od środka. Pomyślałem że energia pieniędzy jest tam gdzie tych pieniędzy jest najwięcej  i tam tez sie udałem. Nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie ale jestem dobrego czucia. Widzę duże szanse dla dobrej sprzedaży, doradztwa, bo ludzie pracujący w finansach często posuwają się do wcisku  Jeśli podejśc do tego właściwie to są tutaj naprawde duże pieniądze i dobre kontakty. Najlepsze działanie = Słucham swojej intuicji najbardziej jak to mozliwe Najgorsze działanie = Jak dużo pracy to się rozmywa ćwiczenie Korekta = Wieksza świadomość w każdej sytuacji
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #546 : Sierpnia 06, 2011, 23:06:45 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.08.05 Piątek Energia (średnia) = 110 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #547 : Sierpnia 07, 2011, 21:01:03 » |
|
2011.08.06 Sobota
WARTOŚCI: miłość, wolność, radość, poczucie własnej wartości, pewność siebie, zdrowie, spokój
Komentarz: Trochę spozniony wpis, tak sie złożyło czasowo. Generalnie ok, po południu mnie troche ściagneło po prezentacji w dół, mała frustracja. Cały czas też stare nawyki mysleniowe o pieniądzach mnie nachodzą, jak dzisiaj na zakupach. Co gorsza przechodzi to na moją córkę i to mnie dzisiaj walneło w głowe jak młotkiem.
Najlepsze działanie = Szybkie wyjście z frustracji Najgorsze działanie = W ogóle wejście we frustrację. Korekta = Spokojnie przyglądam się temu co się dzieje i reaguje dopiero jak to jest tego warte
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #548 : Sierpnia 07, 2011, 22:46:47 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.08.06 Sobota Energia (średnia) = 100 na potrzebne 120 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #549 : Sierpnia 08, 2011, 12:31:51 » |
|
2011.08.07 Niedziela
Poziom energii średnio = 110 Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał Atrakcyjność celu = 100 Efektywność wykorzystania dnia = 105
WARTOŚCI:miłośc, wolność, radosć, poczucie własnej wartości, pewnośc siebie, zdrowie,
Komentarz:Jak narazie trudniej przychodzi mi pamiętanie o energii przed nowymi zajęciami, czasami sobie przypominam. Pracuję nad tym. Dzisiaj spokojnie, odpoczynkowo, basen. Pozniej trochę pracy. Poczułem się dzisiaj na prezentacji rozluźniony pierwszy raz od jakiegoś 1,5 miesiąca. Inna jakość. Pisałem też to co zlecił mi Kazik. Narazie nie wynika z tego zbyt wiele, usypiałem nad tym może to zmęczenie a może nieświadomość mnie dopada i trudniej to wydobyć z siebie. Te moje blokady
Najlepsze działanie = Luz na prezentacji Najgorsze działanie = Brak przełamania siebie w związku z sytuacją w rodzinie Korekta = Pierwszy wyciagam rękę
|
|
|
|
|
|
|
|