Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #700 : Listopada 03, 2011, 23:42:23 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.02 Wtorek
Energia (średnia) =105 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 95
"9. Uwagi = nie wiem jak wyjsc na wyzszy poziom energii cwicze, ale odbijam sie od niewidzialnej granicy" Popracuj nad powodami swoich działań: 1. Dlaczego chcesz wyjść na wyższy poziom energii? 2. Dlaczego chcesz pozostać na obecnym?
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.03 Środa
Energia (średnia) =105 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #701 : Listopada 05, 2011, 21:18:13 » |
|
Rafka 2011.11.03 Czwartek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100
9. Uwagi = spozniony wpis nie było mozliwosci
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #702 : Listopada 05, 2011, 21:19:24 » |
|
Rafka 2011.11.04 Piątek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100
9. Uwagi = spozniony wpis nie było mozliwosci, energia troche spadła w 2 czesci dnia, troche mnie przeziebienie rozłożyło
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #703 : Listopada 05, 2011, 21:36:56 » |
|
Rafka 2011.11.05 Sobota
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 105 2. Wartości = miłość radosc spokoj pewnosc siebie poczucie własnej wartosci wolnosc zdrowie 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100 5. Najlepsze: 5a. Myśli = bawie sie tym co sie dzieje, z wdziecznoscia czyszcze co sie pojawia 5b. Emocje = miłość spokoj szybko zmieniłem atak na mnie na przemiane w spokoj 5c. Działania = poszedłem za intuicja w jednej sprawie, co zreszta ostatnio sie zdarza mi jak tylko zestroje sie i jestem tu i teraz ze spokojem obserwuje. Wg mnie kazdy ma do tego dostep nie wazne kim jest i jaka role gra przestepca tez, jak z programem jak sa odpowiednie dane to działa. Robiłem tez po poludniu to co lubie 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = nie wiem co sie dzieje ze sie nie dzieje -> nic nigdy nie jest takie samo 6b. Emocje = niepokoj irytacja -> irytuje sie z akceptacją tego ze nie moge zaakceptowac 6c. Działania = 7. Kompetencje = dystans do siebie, zagłebiam sie w to ze nie jestem ani gorszy ani lepszy, komunikacja, kontakt 8. Co zrobię = rozpracowuje ostatnio schematy mojego ego, kiedy podpowiada mi ze jestem lepszy od innych ze mam racje. Naprawde są tak zawoalowane i cichutkie niezauważalne ze az mnie wryło. 9. Uwagi = no własnie, po co chce przejsc na wyższy poziom i dlaczego chce zostac na obecnym? Jeszcze mam taki schemat ze nie chce sie uwolnic od swojego nieszczescia i historii do końca, sam sie unieszczesliwiam obserwuje moj brak akceptacji dla tego stanu. Z drugiej strony jeszcze nie czuje sie pewnie w dobrostanie, nie wiem co to i co mnie tam czeka. Trudna figura sie tu buduje do rozmontowania
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #704 : Listopada 05, 2011, 23:52:32 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.04 czwartek
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 100
Kiedy nie masz możliwości wpisy na stronie www to zrób go na kartce a później przepisz.
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.05 piątek
Energia (średnia) =100 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 90
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.06 sobota
Energia (średnia) =105 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 105
"Co zrobię = rozpracowuje ostatnio schematy mojego ego, kiedy podpowiada mi ze jestem lepszy od innych ze mam racje. Naprawde są tak zawoalowane i cichutkie niezauważalne ze az mnie wryło." Doskonała obserwacja, bardzo trafna!!!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #705 : Listopada 06, 2011, 23:14:37 » |
|
Rafka 2011.11.06 Niedziela
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 105 2. Wartości = miłość radosc spokoj pewnosc siebie poczucie własnej wartosci wolnosc zdrowie 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100 5. Najlepsze: 5a. Myśli = 5b. Emocje = spokoj 5c. Działania = zwiedzanie zamku, zrobienie czegos innego 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = czasami zapadam sie nie wiem co robic -> mam takie myśli i to tylko mysli, obserwuje je i usmiecham sie ze są 6b. Emocje = cały czas irytacja najczesciej sie pojawia, brak akceptacji dla tego co jest -> akceptuje i pozwalam sobie na swobode 6c. Działania = 7. Kompetencje = 8. Co zrobię = 9. Uwagi =mogłem wiecej zrobic
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #706 : Listopada 06, 2011, 23:35:36 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.06 niedziela
Energia (średnia) =105 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #707 : Listopada 07, 2011, 22:42:29 » |
|
Rafka 2011.11.07 Poniedziałek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłośc radosc spokoj wolnosc zdrowie poczucie własnek wartosci pewnosc siebie 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100
9. Uwagi = dzisiaj podstawowy wpis
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #708 : Listopada 07, 2011, 23:19:28 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.07 poniedziałek
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 95
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #709 : Listopada 09, 2011, 16:16:08 » |
|
Rafka 2011.11.08 Wtorek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 100 2. Wartości = miłość radosc spokoj pewnosc siebie poczucie własnej wartości zdrowie wolność 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 110 9. Uwagi = z jednej strony nielogicznej dzisiaj był bardzo dobry dzień, obserwowałem silne emocje negatywne które wyłaziły od rana i przez cały dzień. Dużo się wyczysciło. Krótki wpis bo z opoznieniem i nic poza tym nie miało znaczenia.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #710 : Listopada 09, 2011, 23:37:32 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.08 wtorek
Energia (średnia) =100 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 95
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #711 : Listopada 10, 2011, 12:20:44 » |
|
Rafka 2011.11.09 Środa 1. Energia (średni poziom energii dnia) = 105 2. Wartości = miłośc radośc szczescie wolnosc pewnosc siebie poczucie własnej wartości zdrowie spokoj 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100 5. Najlepsze: 5a. Myśli = 5b. Emocje = 5c. Działania = poszedłem na szkolenie w firmie 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = cała masa się kłębi, natręctwo w czystej postaci -> obserwacja, odcięcie 6b. Emocje = niepokoj, złość -> dbam o siebie i kocham siebie jakim jestem 6c. Działania = za dużo myślę -> myśliciel idzie w odstawkę  7. Kompetencje = komunikacja, 8. Co zrobię = nie wiem 9. Uwagi = dzisiaj też taki dzień nie najłatwiejszy choć już lepiej
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #712 : Listopada 10, 2011, 23:54:29 » |
|
Rafka 2011.11.10 Czwartek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 115 2. Wartości = miłośc radośc szczescie wolnosc pewnosc siebie poczucie własnej wartości zdrowie spokoj 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 105 5. Najlepsze: 5a. Myśli = mam wybór, to ja mogę wybrać jak chce się czuć 5b. Emocje = spokoj miłość 5c. Działania = pomogłem mimo bólu głowy, i świetna energetycznie prezentacja 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = 6b. Emocje = 6c. Działania = 7. Kompetencje = komunikacja, strategie biznesowe 8. Co zrobię = kończe rozpoczete projekty, wycinam ze swego życia co nie istotne 9. Uwagi = dzisiaj nad ranem przynajmniej czesciowo mocno uświadomiłem sobie że to ja moge wybrac jak sie czuje i wybrałem że jestem szcześliwy. W jednej chwili cały natłok w głowie i ucisk w żołądku minął. To było wyzwalające uczucie. Cału dzień był w podobnym klimacie, radośnie.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #713 : Listopada 11, 2011, 13:13:58 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.09 środa
Energia (średnia) =105 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 105
Sprawdź, jakie masz nastawienie do czyszczenia starych spraw, które wychodzą: - jakie myśli? - jakie emocje?
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.10 czwartek
Energia (średnia) =115 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 105
"dzisiaj nad ranem przynajmniej czesciowo mocno uświadomiłem sobie że to ja moge wybrac jak sie czuje i wybrałem że jestem szcześliwy. W jednej chwili cały natłok w głowie i ucisk w żołądku minął. To było wyzwalające uczucie. Cału dzień był w podobnym klimacie, radośnie.' GRATULACJE! Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #714 : Listopada 12, 2011, 10:24:15 » |
|
Rafka 2011.11.11 Piątek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłość radosc spokoj pewnosc siebie poczucie własnej wartosci wolnosc zdrowie 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 105 5. Najlepsze: 5a. Myśli = wszyscy wokół mnie są i pomagają mi tylko ode mnie zależy co zrobie z tą pomocą 5b. Emocje = spokoj miłośc radość 5c. Działania = poszedłem za podszeptem intuicji 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = czy ja podołam czy to dla mnie -> jestem i działam 6b. Emocje = irytacja -> czesto mi sie włącza - z wdziecznoscia przyjmuje wszsytko co jest, obserwuje 6c. Działania = zawahałem sie płacąc za rachunek 7. Kompetencje = komunikacja strategie biznesowe utrzymywanie kontaktów 8. Co zrobię = z miłością wykonuje każdą czynność 9. Uwagi = cały czas nie mam tej pełnej gotowości aby pójść dalej, generał sie waha, wojsko się rozchodzi. Ten stan jest do d... za długo juz trwa. Na cos czekam, tylko na co i po co. Wszystko co jest jest teraz. Boje sie czy dam rade, ale czego tyle razy dawałem rade i okazywało sie ze było całkiem przyjemnie i prosto, nikt nie zabijał. Chyba trzeba wyjsc od drugiej strony, jakie są koszty tego ze nie jestem gotowy? Jak bedzie wtedy zycie wyglądało za rok, 5, 10 lat? Czy bedzie latwiej? Czy moje życie bedzie takie jak chce? Pojawiają sie różne obrazy, ale jak narazie mało mnie ruszają, a nie są przyjemne wcale. Za mało to atrakcyjen aby być gotowym, życie na linie pewnie nie jest takie złe, balansuje na krawedzi, łeb mi pęka, ale spoko daje rade, bohatersko zapobiegając pożarom, ja tu jestem ofiarą, ale nie daje sie. Zawsze mam tez gdzie uciec, schronic się w ramionach ofiary, oni wszyscy czegos ode mnie chca, a ja nie wiem o co im chodzi żyje sobie za bardzo nie przeszkadzam, nie chca mnie zrozumiec i dac spokoj, wciąż sie czepiaja, każą robić to i tamto, byc odpowiedzialnym za cos co nie jest moje, za nie moje decyzje, dałem sie wrobić. wszystko jest gdzies tam inni maja lepiej łatwiej układają sobie życie, ja nie, ja musze tu pilnowac swpjego podwórka strach tam wychodzic bo moze cos ugryzie, nie chce mi sie nic robic.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #715 : Listopada 12, 2011, 12:01:32 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.11 piątek
Energia (średnia) =115 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 110
Dobrze wykorzystany dzień!!! I oby tak dalej. Pilnuj wartości i dotychczasowego sposobu generowania energii. Dużo się teraz w twoim życiu czyści i na to czyszczenie trzeba mieć: 1. energię, żeby dać radę 2. kierunek (dają go w części wartości), żeby się nie pogubić i iść prosto do celu nawet kiedy tego celu jeszcze nie widzisz. Kiedy rozwijasz wartości i działasz w ich stylu, to ciągle jesteś blisko siebie i swojej misji. Nawet jak błądzisz, to błądzisz w okolicach tego co jest dla ciebie najważniejsze. A jak będziesz używał własnych wartości jako paliwa i drogowskazu w działaniu, to kiedy odnajdziesz swoje cele to będziesz miał już gotowy cały "sprzęt" potrzebny ci do prawidłowej realizacji. Wpisuj procentowy udział wartości w sposobie w jako żyjesz i działasz. To zwiększy twoją precyzję przyrostu możliwości i ułatwi ci podejmowanie trafnych decyzji.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #716 : Listopada 13, 2011, 10:11:29 » |
|
Rafka 2011.11.12 sobota
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłość 60. spokoj 60, radośc 40, pewność siebie 30, poczucie własnej wartości 30, zdrowie 30, wolność 35 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 105 5. Najlepsze: 5a. Myśli = wspaniale jest żyć i mieć przyjaciół 5b. Emocje = miłość, staram sie robić wszystko i komunikować sie poprzez tą wartość 5c. Działania = poszedłem na basen z córką, trochę zabawy 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = czasami mam tego dosyć -> to co na zewnątrz to w środku, to ja mam prace do zrobienia i dziekuje za sytuacje które pokazują mi kierunek działania 6b. Emocje = złość irytacja -> spokoj miłość, dzisiaj udało sie szybko z tego wydostać 6c. Działania = byłem za mało zdecydowany 7. Kompetencje = komunikacja aktywność kreatywnosć 8. Co zrobię = 9. Uwagi = udało sie wyciszyć negatywne emocje jakie pojawiły sie w rozmowie, spokoj i miłośc
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #717 : Listopada 13, 2011, 11:31:53 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.12 sobota
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 100
Jak ćwiczysz wzmacnianie i używanie energii wartości. Przeczytaj ostatni wpis Marii.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #718 : Listopada 14, 2011, 08:58:56 » |
|
Rafka 2011.11.13 Niedziela
1. Energia (średni poziom energii dnia) =110 2. Wartości = miłość 70, radosć 60, spokoj 50, szczeście 50, poczucie własnej wartości 60, pewność siebie 50, wolność 40, zdrowie 40 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100 5. Najlepsze: 5a. Myśli = jestem tu w najlepszym miejscu i czasie jakie teraz mogę mieć 5b. Emocje = zabawa, szczeście, zaangażowanie 5c. Działania = pełne zaangażowanie w działanie, pomoc córce 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = czasami nie wiem jak sobie radzić z tym wszystkim - > doskonale zdaje sobie sprawe z własnych działan i mysli 6b. Emocje = troche sie zezłościłem na córkę -> szybko uświadamiam sobie skąd sie to bierze i przekształcam złośc w miłość 6c. Działania = 7. Kompetencje = najważniejsze ćwiczę energie i wartości z zaangażowaniem i lekko przyjemnie przekraczam poziom 125+ 8. Co zrobię = 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #719 : Listopada 14, 2011, 22:56:20 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.13 niedziela
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 95
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #720 : Listopada 15, 2011, 10:39:40 » |
|
Rafka 2011.11.15 Poniedziałek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłość 60, radość 50, zdrowie 60, poczucie własnej wartości 55, pewnosc siebie 50, wolnosc 60,spokoj 70 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 105
9. Uwagi = dzisiaj skrócony wpis
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #721 : Listopada 16, 2011, 08:51:19 » |
|
Rafka 2011.11.15 Wtorek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłość 70, radość 50, spokoj 60, pewnośc siebie 40, poczucie własnej wartości 40, wolność 50, zdrowie 60 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mam coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 110 5. Najlepsze: 5a. Myśli = wspaniale jest czuć swoje wartosci, zoraz lepiej je generuje i utrwalam 5b. Emocje = miłość 5c. Działania = zrobiłem cos czego nie do konca chciałem zrobić, ale dałem sobie wolna reke 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = jeszcze sporo sie generuje takich mysli osłabiających, obserwuje je bez oceny teraz są 6b. Emocje = 6c. Działania = daję sie rozpraszac sprawom nieistotnym 7. Kompetencje = coraz lepiej budeuje moc na wartosciach, komunikacja, dbam o siebie 8. Co zrobię = ćwicze energie wartosci i łatwo osiągam poziom 130+, rozgladam sie dookoła i zadaje sobie pytanie czy to to co kocham 9. Uwagi = cos sie dzieje, taki sygnał - ukradli mi kołpaki w samochodzie, a dzisiaj tym razem moj samochod zaczął terkotać, cos do naprawy.
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #722 : Listopada 16, 2011, 22:28:43 » |
|
Rafka 2011.11.16 Środa
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 115 2. Wartości = miłośc 70, radośc 70, spokoj 60, pewnośc siebie 60, poczucie własnej wartości 60, wolność 60, zdrowie 70 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mam coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 110 5. Najlepsze: 5a. Myśli = świetnie jest mieć wokół siebie ludzi którzy dobrze mi zyczą 5b. Emocje = duuzo miłości, pewności zdrowia 5c. Działania = poszedłem na szkolenie 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = 6b. Emocje = 6c. Działania = 7. Kompetencje = z łatwością i lekkością przekraczam energię 130 i więcej na stałe, komunikacja 8. Co zrobię = ćwicze energie, doskonale sie w tym co teraz robie 9. Uwagi = dzisiaj przyszło dużo spokoju i lekkości, czuje sie inaczej wiecej poświęcając czasu na energie wartości zobaczymy za kilka dni tygodni jakie nowe odkrycia i kierunki sie pojawią
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #723 : Listopada 16, 2011, 23:56:24 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.14 poniedziałek
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 95
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.15 wtorek
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 100
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.16 środa
Energia (średnia) =115 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 105
Dobrze idzie!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #724 : Listopada 18, 2011, 11:01:34 » |
|
Rafka 2011.11.17 czwartek 1. Energia (średni poziom energii dnia) = 115 2. Wartości = miłość 80, radosc 70, spokoj 70, pewnosc siebie 60, poczucie własnej wartosci 50, zdrowie 70, wolnosc 60 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 110 5. Najlepsze: 5a. Myśli = 5b. Emocje = wszystkie wartosci, miłe uczucie 5c. Działania = cwiczyłem, poprawiłem swoje zdrowie i stomatologa  6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = co ja robie nie tak, nie wiem co sie dzieje -> doskonale zdaje sobie sprawe z tego co sie dzieje i zawsze robie to co nalezy zrobic w danej chwili 6b. Emocje = złość, końcówka dnia -> miłość, spokoj 6c. Działania = 7. Kompetencje = rozwoj energii powyzej 130+ 8. Co zrobię = wyluzuje 9. Uwagi = cały dzien było nieźle i końcówka troche mnie rozwaliła, nie wiem co sie stało na pokazie, wszystko szło ok i nagle bum nic nie wyszło.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #725 : Listopada 18, 2011, 23:07:52 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.17 czwartek
Energia (średnia) =115 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #726 : Listopada 20, 2011, 19:12:33 » |
|
Rafka 2011.11.18 Piątek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 105 2. Wartości = miłość 40, radosc 40, spokoj 50, pewnosc siebie 60, poczucie własnej wartosc 59, zdrowie 60, wolnosc 50 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100 9. Uwagi = nie udało mi sie wczesniej zrobic wpisu, dzisiaj dzień ze zwiekszonym obciazeniem, dawałem rade dosc dobrze choc mogło byc lepiej
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #727 : Listopada 20, 2011, 19:18:06 » |
|
Rafka 2011.11.19 Sobota
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłość 60, radosc 60, zdrowie 70, spokoj 60, wolnosc 60, pewnosc siebie 50, poczucie własnej wrtosci 50 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100 5. Najlepsze: 5a. Myśli = 5b. Emocje = 5c. Działania = robiłem to co ma byc zrobione 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = 6b. Emocje = 6c. Działania = 7. Kompetencje = z łatwoscia i przyjemnoscia utrzymuje energie powyzej 130+, rozumiem to co sie dzieje 8. Co zrobię = ćwicze wiecej i wiecej 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #728 : Listopada 20, 2011, 22:48:01 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.18 piątek
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 85
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.19 sobota
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 80
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #729 : Listopada 21, 2011, 08:44:40 » |
|
Rafka 2011.11.20 Niedziela
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłość 50, radosc 40, spokoj 50, wolnosc 40, pewnosc siebie 50, poczucie wlasnej wartosci 50, zdrowie 60 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100 5. Najlepsze: 5a. Myśli = ? 5b. Emocje = spokoj 5c. Działania = bylismy na basenie z corka, pomimo duzej ilosci ludzi kreatywnie weszlismy na basen bez czekania 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = wkurza mnie to wszystko ->co konkretnie i co ja mam z tym wspolnego? 6b. Emocje = irytacja -> spokojnie daje innym wolnosc do wyrazania siebie, jednoczesnie z miłościa mowie co o tym mysle 6c. Działania = brak działania -> robie cokolwiek byle ruszac energie 7. Kompetencje = łatwo i z przyjemnoscia cwicze i utrzymuje energie powyzej 130+ 8. Co zrobię = cwicze, wykorzystuje kazda chwile 9. Uwagi = dzień taki mglisty, jak w magmie wszystko sie działo, ostatnio mało rozmawiam członkami rodziny, czuje napiecie, nie wiem co z tym zrobic, nadal nie ma efektó moich działań odnosnie pracy wszystko sie ślimaczy. Stoje w takim rozkoku nie wiem co mam robic, chyba sobie jutro kupie gazete praca bo to mnie rozwala jak niewiele sie dzieje a jednoczesnie poglebiam swoj deficyt
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #730 : Listopada 21, 2011, 23:26:51 » |
|
Rafka 2011.11.21 Poniedziałek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 120 2. Wartości = miłośc 70, radośc 70, spokoj 70, pewnosc siebie 80, poczucie własnej wartosci 80, zdrowie 70, wolność 70 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 110 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 110 5. Najlepsze: 5a. Myśli = jam jest który jest zmartwychwstanie i życie 5b. Emocje = miłośc radośc spokoj pewnosc 5c. Działania = działałem bez zastanowienia na pojawiające sie okazje wg intuicji 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = 6b. Emocje = 6c. Działania = 7. Kompetencje = z łatwością i przyjemnością utrzymuje energię powyżej 130+ 8. Co zrobię = ćwicze, jestem wdzieczny 9. Uwagi = dzisiaj wróciłem na tor, ponownie odkrywszy Jam Jest
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #731 : Listopada 22, 2011, 01:18:41 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.22 wtorek
Energia (średnia) =115 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 110
Bloki są na poziomie przekonań, część z nich może być mało dostępna. Trzeba się przyłożyć przy szukaniu. Pytanie: 1. Jak brzmią przekonania blokują moje powodzenie? 2, Jak wyglądają przekonania, które blokują moje powodzenie? 3. Gdzie czuję przekonania, które blokują moje powodzenie? 4. Czego się boję co w konsekwencji blokuje moje powodzenie?
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.21 poniedziałek
"Jam Jest" bardzo trafne!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #732 : Listopada 23, 2011, 08:42:23 » |
|
Rafka 2011.11.23 wtorek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłlość 50, radość 50, spokoj 50, pewnosc siebie 40, poczucie własnej wartosci 40, wolnosc 50, zdrowie 50 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100 5. Najlepsze: 5a. Myśli = Jam Jest zmartwychwstanie i życie 5b. Emocje = 5c. Działania = Ułożyło sie tak a nie inaczej i nie naciskajac spokojnie przyjąłem tą sytuacje ktora potoczyła sie koniec końców ciekawie 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = chodzę tak wokół ludzi jakim chciałbym być jak pies i tylko sie oblizuje za szybą -> szyby nie ma, Jam Jest obecnością zarządzającą, która daje mi obfitość dobrostanu do mojego użytku i nikt nie może tego zatrzymać 6b. Emocje = lekka irytacja -> daje wolnosc innym mowienia i czynienia tego co chcą bo wiem że to ja, a to co ludzkie mnie nie dotyczy 6c. Działania = niepotrzebnie robiłem prezentacje -> jak nie ma warunków odpuszczam 7. Kompetencje = strategie działania, cieszyć sie z każdej chwili mego życia, wdziecznosc, odpuszczenie, zaufanie 8. Co zrobię = Cwicze JAM JEST energią powyżej 130+ i czyje sie z tym swietnie i lekko 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #733 : Listopada 23, 2011, 22:31:29 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.20 niedziela
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 95 Jakość wpisu = 100
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.21 poniedziałek
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 85
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.22 środa
Jak ćwiczysz energie wartości? To ważne pytanie
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #734 : Listopada 24, 2011, 08:58:07 » |
|
Rafka 2011.11.23 Sroda
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłość 60, radosć 60, spokoj 60, pewnosc siebie 50, poczucie własnej wartosci 50, wolnosc 70, zdrowie 70 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100 5. Najlepsze: 5a. Myśli = 5b. Emocje = 5c. Działania = 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = czuje ze nie jestem tak blisko z .... -> to ja jestem za to odpowiedzialny i to ja decyduje o tym jak jest 6b. Emocje = 6c. Działania = 7. Kompetencje = cwicze energie wartosci i swobodnie utrzymuje jej poziom powyzej 130+ 8. Co zrobię = 9. Uwagi = dzisiaj krótki wpis
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #735 : Listopada 24, 2011, 23:39:23 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.23 środa
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 90
Jak ćwiczysz energie wartości? To ważne pytanie!!!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #736 : Listopada 25, 2011, 13:39:25 » |
|
Rafka 2011.11.24 Czwartek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłość 60, radosc 60, wolnosc 60, poczucie własnej wartosci 60, pewnosc siebie 60, zdrowie 70, spokoj 50 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 110 5. Najlepsze: 5a. Myśli = przecież tyle samo energii potrzebuje wszechświat do stworzenia złych rzeczy jakie sobie "wymarze" jak do zrobienia dobrych rzeczy. A więc przełącznik na dobre 5b. Emocje = radosc z cwiczenia 5c. Działania = cwiczyłem Jam Jest i energię 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = nie zasługuje na dobre, kręce sie jak pies za szybą -> zasługuje na wszsytko co najlepsze w swoim życiu i życze tego każdemu, nie jest możliwe abym zabrał komuś coś co nalezy do mnie 6b. Emocje = 6c. Działania = 7. Kompetencje = wzrost i swoboda w ćwiczeniu energii powyżej 130+ 8. Co zrobię = 9. Uwagi = energie cwicze przez generowanie jej utrzymujac swiadomosc jakby kąpiąc sie w niej i ostatnio też przy okazji poprzez Jam Jest /to co Ci wysłałem/
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #737 : Listopada 26, 2011, 22:04:44 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.24 czwartek
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #738 : Listopada 28, 2011, 08:25:17 » |
|
Rafka 2011.11.25 Piątek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 100 2. Wartości = miłość radosc spokoj wolnosc pewnosc siebie poczucie własnej wartosci zdrowie 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100
9. Uwagi = robie bez szczegółów, z opóźnieniem
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #739 : Listopada 28, 2011, 08:25:54 » |
|
Rafka 2011.11.26 Sobota
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłość radosc spokoj wolnosc pewnosc siebie poczucie własnej wartosci zdrowie 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100
9. Uwagi = robie bez szczegółów, z opóźnieniem
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #740 : Listopada 28, 2011, 08:44:24 » |
|
Rafka 2011.11.27 Niedziela
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłość 80, wolność 70, spokoj 70, poczucie własnej wartości 70, pewność siebie 60, radosc 70, zdrowie 70 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100 5. Najlepsze: 5a. Myśli = Bóg jest moim wspolnikiem, wiem co robic i robie to 5b. Emocje = miłość jednosc zdrowie 5c. Działania = spedziłem czas z rodziną 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = ? 6b. Emocje = chwilowa irytacja na innego kierowce -> szybko zmieniłem na zrozumienie i miłość 6c. Działania = za dużo TV -> odpoczywam relaksuje sie i cwicze w tym czasie 7. Kompetencje = automatyzacja enrgii na 130+ i rozwój spółki, komunikacja, jednosć 8. Co zrobię = cwicze energie, Jam Jest i wdzięcznosc 9. Uwagi = wychwytuje czasami fajne gierki ego typu, ach on nie wie co robi przebacze mu wspaniałomyślnie, przecież jestem lepszy itp. obserwuje to teraz z rozbawieniem, choć aby to odkryć trzeba było przynajmniej tego życia. Przestaję też robić i myśleć przez pryzmat Ja, Ja, Ja. NIe jestem w końcu sam na świecie i nie pisze o innych ludziach. Bóg, wszechświat jest ze mną i działa przeze mnie to po co sie męczyć i stawać okoniem. Nie mam juz siły zadowalać ego i innych, zmieniam kierunek i płynę z prądem.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #741 : Listopada 28, 2011, 22:16:01 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.25 piątek
Energia (średnia) =100 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 90 Jakość wpisu = 80
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.26 sobota
Energia (średnia) =105 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 1000 Jakość wpisu = 85
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.27 niedziela
Energia (średnia) =100 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #742 : Listopada 28, 2011, 23:22:03 » |
|
Rafka 2011.11.28 Poniedziałek
1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110 2. Wartości = miłośc 60, radosc 50, spokoj 60, wolnosc 50, pewnosc siebie 50, poczucie własnej wartosci 50, zdrowie 60 3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję, świetnie sie bawie, mając coraz więcej czasu dla siebie i rodziny 3a. Atrakcyjność celu = 100 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100 5. Najlepsze: 5a. Myśli = zasługuje na wszystko co najlepsze i wszystkim tego życze 5b. Emocje = miłość 5c. Działania = dopingowanie i chwalenie mojej córki 6. Najgorsze + korekta 6a. Myśli = dość mało obecnie ich obserwuje, najwiecej jest nad ranem -> obserwuje je bacznie 6b. Emocje = niepokój -> spokoj 6c. Działania = nie poszedłem na trening, choc mogłem 7. Kompetencje = lekko i łatwo dochodze do poziomu 130+ 8. Co zrobię = bede uważny 9. Uwagi = dzisiaj dzień ciekawy, nietypowe rozmowy i rozwiązania sie pojawiły, ciekawe co bedzie dalej
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #743 : Listopada 28, 2011, 23:59:34 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.28 poniedziałek
Energia (średnia) =110 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100 Jakość wpisu = 100
Potrzebne są lepsze rozwiązania w obszarze tożsamości: - kim jestem? - co z tego wynika? - jak to się przejawia w działaniu?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #744 : Listopada 29, 2011, 19:46:12 » |
|
Pozdrawiam serdecznie! Wyłączyliśmy z funkcji forum możliwość kopiowania i wklejania. Jest bardzo ważne by wpisu dokonywać za każdym razem w świeży sposób. Tak, jak właśnie teraz myślisz i czujesz. Ten sposób wpisywania przyspiesza twój rozwój. Na forum było za dużo treści mechanicznie przeniesionych z poprzednich wpisów. Oczywiście u różnych osób zjawisko to występowało w różny sposób. Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #745 : Listopada 29, 2011, 23:51:36 » |
|
Rafka 2011.11.29 Wtorek
Energia średnio = 150 Wartości = miłość 90, radość 90, spokoj 90, wolnosc 90, poczucie własnej wartosci 90, pewnosci siebie 90, zdrowie 80 Cel = jestem właścicielem swego życia, zarabiam przy okazji, służąc innym coraz więcej i wiecej, 10, 25, 50, 100 tys miesiecznie dobrze sie przy tym bawię Atrakcyjnosc selu = 110 Wykorzystanie dnia = 120
Uwagi = czuje sie naprawde wolny, rzeczy dzieją sie same, niby zbiegi okolicznosci super, energia, przebudowywuje moj organizm, jestem szczesliwy
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #746 : Listopada 30, 2011, 00:22:47 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.29 wtorek
Energia (średnia) =135 na potrzebne 125 Maksymalna energia dnia 195. Super, prawda?
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 95
Jak rozumiem sporo ograniczeń odpadło?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #747 : Grudnia 02, 2011, 10:30:12 » |
|
Rafka 2011.11.30 Środa
Energia = 115 wykorzystanie dnia = 105
Uwagi = skrócony wpis z opoznieniem, zapomniałem od razu wpisac i pozniej nie było juz kiedy. Tak wiele odpadło czuje to wyraźnie. W ogóle ciekawe doświadczenie.
Brak kopiowania utrudnia sprawe wzorca bo skupiam sie przepisywaniu lub wymyślaniu niż na treści samego wpisu, a to ze ktos kopiuje, to on bierze na siebie odpowiedzialnosc tak jak i w tym przypadku ze nie wpisałem wczesniej i skrociłem, wiem jakie mogą być konsekwencje
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #748 : Grudnia 02, 2011, 14:56:55 » |
|
Rafka 2011.12.01 Czwartek
Energia = 115 Wykorzystanie dnia 100 Cel = 100 Coraz lepiej żyje rozumiem co sie dzieje dobrze sie bawie rozwijam sie i zarabiam coraz wiecej 15>30>50>100 tys miesiecznie realizujac swoja misje
Wartości= miłość 60 spokoj 60 poczucie własnej wartosci 50 pewnosc siebie 50 wolnosc 50 zdrowie 70 radosc 60
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #749 : Grudnia 03, 2011, 11:05:24 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.11.30 środa
Energia (średnia) =115 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 90
Komentarz do treningu Rafki 2011.12.01 czwartek Energia = 115 na potrzebne 125 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105 Jakość wpisu = 80
Niepokoję się trochę zastojem. Dlaczego nie idziesz dalej z własną formą i własnymi możliwościami?
Pozdrawiam Kazik
Zestaw ćwiczeń Rafka 2011.11.30 Środa 1. Energia (średni poziom energii dnia) = 2. Wartości = 3. Cel = 4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 5. Najlepsze: 5a. Myśli = 5b. Emocje = 5c. Działania = 6. Najgorsze -> korekta 6a. Myśli = 6b. Emocje = 6c. Działania = 7. Kompetencje (co z tego, co jest mi potrzebne do osiągnięcia celu potrzebuję się nauczyć lub właśnie się nauczyłem)= 8. Co zrobię = 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
|