Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #800 : Stycznia 03, 2012, 00:06:27 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2011.12.31 sobota
Energia = 125 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 80
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.01 niedziela
Energia = 125 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 95
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #801 : Stycznia 03, 2012, 23:34:31 » |
|
rafka 2012.01.02 Poniedziałek
Energia = 130 Wykorzystanie dnia = 110
opozniony wpis, powrót do domu z sylwestra, troche czasu uciekło
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #802 : Stycznia 04, 2012, 00:35:42 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.02 poniedziałek
Energia = 120 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 75
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #803 : Stycznia 04, 2012, 10:37:44 » |
|
Rafka 2012.01.03 Wtorek Energia = 130 Wartosci = miłość 70, radosc 60, spokoj 60, wolnosc 60, pewnosc siebie 60, poczucie własnej wartosci 60, zdrowie 60 Cel = dbam o siebie i swoja rodzinę, spełniam swoje marzenia zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Cieszę sie swoim zyciem Wykorzystanie dnia = 115 Najgorsze mysli = emocje = działania = za długo spałem Najlepsze mysli = związane z tym ze potrafie jak chce zorganizowac cos dobrze, fajnie. emocje = radosc, zadowolnie, wdziecznosc działania = podejscie profesjonalne do tego co robie niezależnie od sytuacji które dało efekt Kompetencje = profesjonalizm, pokora, działanie z planem, komunikacja, relacje z innymi, strategie działania, energia powyzej 150+ Co zrobie = dopracuje działanie związane z tym co robie teraz, wiecej pocwicze energie Uwagi = powróciłem
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #804 : Stycznia 04, 2012, 23:55:32 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.03 wtorek
Energia = 120 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 110
Najpierw wpisuj to co najlepsze a później to co do poprawy. Taka kolejność w percepcji i działaniu daje lepsze wyniki. Tylko w działaniach ratunkowych warto robić odwrotnie i to na krótko.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #805 : Stycznia 05, 2012, 00:06:57 » |
|
Rafka 2012.01.04 Środa
Energia = 135 Wartosci = miłosć 70, spokoj 70, wolnosc 60, pewnosc siebie 70, poczucie własnej wartosci 70, radosc 60, zdrowie 70 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, z najwiekszym profesjonalizmem wykonuje swoja prace, robie to co lubie i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Doskonale rozumiem co robie i co tworze Wykorzystanie dnia = 115
Najlepsze mysli = wspaniale jest byc i robic, dziekuje za zycie emocje = radosc, spokoj, dobro działania = zrobiłem inaczej niz zwykle, zareagowałem inaczej
Najgorsze mysli = sporo mam takich zwiazanych z innymi uczestnikami na drodze -> daje wolnosc działania, bo nie wiem dlaczego ktos robi to co robi emocje = działania =
Kompetencje = profesjonalizm, luz, strategie działania, dopracowanie tego co robie, działanie, potencjał energetyczny Co zrobię = cwicze, bede uwazny i swiadomy, przytomny Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #806 : Stycznia 05, 2012, 23:59:15 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.04 środa
Energia = 130 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 90
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #807 : Stycznia 06, 2012, 15:57:08 » |
|
Rafka 2012.01.05 Czwartek Energia = 125 Wartosci = miłosc 60, radosc 50, spokoj 60, wolnosc 70, poczucie własnej wartosci 60, pewnosc siebie 60, zdrowie 60 Cel = dbam o swoja rodzine i o siebie, robie to co lubie z najwyższym profesjonalizmem, zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Doskonale rozumiem co robie Wykorzystanie dnia = 110 Najlepsze mysli = zwiazane z tym co moge powiazane ze sprawami które kiedys zrobiłem emocje = luz spokoj spora pewnosc siebie działania = dobrze zrobiona prezentacja Najgorsze mysli = kilka na prezentacji odnosnie sytuacji emocje = złość irytacja -> miłość otaczam tą energią wszystko i pozwalam sytuacji rozwijac sie działania = Kompetencje = coraz wiecej energii, strategie działania, profesjonalizm Co zrobie = odpoczywam, ładuje akumlatory Uwagi = troche spadku energii pod koniec dnia, ból głowy. Zauważam jakis opor przy cwiczeniach energii, przygladam sie temu ze spokojem narazie nie wiem o co chodzi, ale nie uciekam przed tym. Ucze sie obchodzenia sie z pieniedzmi. szczególnie chodzi o ich wydawanie. Z jednej strony jak juz wydaje to bez wrażenia straty. Wręcz przeciwnie nabieram pewnosci ze jak wydałem to szybko do mnie wróca zwielokrotnione. Takie przekonanie zastosowałem do wydatków na wyjazd na sylwestra do Pragi i zaraz po powrocie już mam nawet wiecej 
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #808 : Stycznia 07, 2012, 01:19:58 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.05 czwartek
Energia = 125 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #809 : Stycznia 07, 2012, 19:25:10 » |
|
Rafka 2012.01.06 Piątek
Energia = 125 Wartosci = spokoj 70, zdrowie 70, wolnosc, 50, pewnosc siebie 50, poczucie własnej wartosci 60, radosc 60, miłość 70 Cel = dbam o siebie i swoja rodzinę, robie to co lubię, doskonale to rozumiem i działam z najwyższym profesjonalizmem, zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze mysli = uswiadomiłem sobie ze jest ich mało lub sa całkowicie niezauważalne przeze mnie emocje = spokoj działanie =
Najgorsze mysli = za to zidentyfikowanie tych nie jest trudne i jest ich sporo, tym sie zajme przede wszystkim bardziej je ze spokojem obserwując emocje = działania = takie rozluznienie nie sprzzyja działaniom konstruktywnym z pkt widzenia energii -> własnie wtedy cwicze mocniej
Kompetencje = energia 150+, komunikacja, profejonalizm, dopracowanie strategi działania tego co robie teraz Co zrobie = wiecej swiadomosci i energii Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #810 : Stycznia 08, 2012, 00:12:53 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.06 piątek
Energia = 120 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #811 : Stycznia 08, 2012, 13:17:49 » |
|
Rafka 2012.01.07 Sobota
Energia = 130 Wartosci = miłośc 70, radosc, 70, spokoj 70, pewnosc siebie 80, poczucue własnej wartosci 70, zdrowie 70, wolnosc 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, doskonale rozumiem co tworze i robie to co lubię zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze mysli = świetnie jest poczuć sie dobrze, wrócić do życia i jak sprawy sie układają emocje= radosc, zadowolenie, podekscytowanie działania = poszedłem na szkolenie
Najgorsze mysli = zwiazane z nudą popołudniową, jak sie nic nie dzieje -> ja sam tworze i organizuje swoje życie i tylko ja jestem za to odpowiedzialny emocje = znudzenie, irytacja -> miłość i wdziecznosc za to co zycie mi pokazuje, wiem wtedy ze moge to zmienic działania = za dużo tv -> ograniczam tv do minimum
Kompetencje = energia 150+, dopracowanie strategii działania tego co robie teraz, cierpliwosc zaufanie Co zrobię = jutro popracuje, przeprowadze prezentacje z najwyższą przytomnoscia i profesjonalizmem Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #812 : Stycznia 08, 2012, 22:42:12 » |
|
Energia = 125 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 95
Ocena sposobu prowadzenia ćwiczeń: 1. Atrakcyjność sposobu ćwiczenia = 70 za mało sprawiasz sobie przyjemności poprzez ćwiczenia. Dbaj więcej o siebie kiedy ćwiczysz!!! Ćwicz z miłością i radością. 2. Częstość ćwiczenia = 80 3. Intensywność ćwiczeń = 80 4. Precyzja ćwiczeń = 85
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #813 : Stycznia 09, 2012, 11:26:42 » |
|
Rafka 2012.01.08 Niedziela
Energia = 125 Wartosci = miłość 70, spokoj 60, wolnosc 70, radosc 60, pewnosc siebie 60, poczucie własnej wartosci 60, zdrowie 60 Cel = dbam o sibie i swoja rodzine, robie to co lubię działam z najwyższym profesjonalizmem i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Doskonale rozumiem to co tworze Wykorzystanie dnia = 105
Najlepsze mysli = jestem profesjonalistą i to co oferuję jest najlepsze na świecie. emocje = spokoj, miłość działania = odpoczynek
Najgorsze mysli = na prezentacji mysli przewidujące cos co sie jeszcze nie stało -> sytuacja sie rozwija z chwili na chwile nie warto myslec na zapas do tego negatywnie emocje = złość -> spokoj miłość koonsekwencja działania = za bardzo mnie poniosło odnośnie córki -> jestem odpowiedzialny za jej wychowanie jednoczesnie jest cżłowiekiem i zasługuje na szacunek
Kompetencje = profesjonalizm, energia 150+, zaangażowanie, pogłębienie tego co robie zawodowo obecnie Co zrobie = jutro popracuje z wiekszą świadomością nad energią i na prezentacji Uwagi = czuje jakiś opor sufit energetyczny tak nie bardzo wiem jak go przebić, napewno tym razem już stukam w niego nie uciekam. No nic dalej robie swoje najlepiej jak potrafie w danym momencie.
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #814 : Stycznia 09, 2012, 23:57:25 » |
|
Rafka 2012.01.09 Poniedziałek
energia = 135 Wartosci = miłosc 60, wolnosc 60, pewnosc siebie 60, poczucie własnej wartosci 70, spokoj 70, zdrowie 70, radosc 70 Cel = tworze swoje zycie radosnie wspołdziałając ze wszechswiatem, jestem odpowiedzialny za siebie i swoj swiat, robie to co lubie i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc. Doskonale rozumiem to co tworze Wykorzystanie dnia = 115
Najlepsze mysli = doskonale sie bawie robiąc to co robię w każdej chwili, uswiadomiłem sobie ze nie warto podstawiac sobie nogi emocje = radosc, spokoj, dobra zabawa działania = nagrodziłem sie za sukces
najgorsze mysli = przemnkneło mi ze nie stało sie jak powinno -> wszsytko co jest juz jest aby było tak jak pragnę, teraz to wiem, co moge zmienic emocje = mała irytacja -> szybko mineła, w polu energii miłości rozpuszczam stare schematy działania = wieczorem nie wiedziałem co robić, choć spedziłem czas z rodziną w dobrym towarzystwie
Kompetencje = profesjonalizm działania, energia 150+, twórcze spedzanie czasu wolnego Co zrobie = popracuje nad precyzją energii i swiadomoscia szczególnie podczas codziennosci i robienia prezentacji Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #815 : Stycznia 09, 2012, 23:58:05 » |
|
Energia = 120 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120 Jakość wpisu = 115
"Uwagi = czuje jakiś opor sufit energetyczny tak nie bardzo wiem jak go przebić, napewno tym razem już stukam w niego nie uciekam. No nic dalej robie swoje najlepiej jak potrafie w danym momencie." Utrzymuj świadomość tego co się dzieje, kiedy czujesz opór. W oporze jest rozwiązania. To nie jest przeszkoda, to jest klucz opakowany w coś co musisz cierpliwie poodwijać.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #816 : Stycznia 10, 2012, 23:55:59 » |
|
Rafka 2012.01.10 Wtorek
Energia = 125 Wartosci = miłość 60, radosc 60, spokoj 60, wolnosc 70, pewnosc siebie 50, poczucie własnej wartosci 60, zdrowie 60 cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, robie to co lubie z najwyzszą starannością, doskonale rozmiem co tworze i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze mysli = zawsze dostaje to co chce jesli tylko bardzo chce bez odwołania emocje = spokoj radosc działania = postąpiłem wg intuicji bez odwołania
Najgorsze mysli = czasami Ci ludzie zachowują sie jak... -> pozwalam ludziom być sobą bez naciskania robie swoje emocje = irytacja -> miłośc i wdziecznosc działania =
Kompetencje = strategie działania profesjonalizm priorytety energia 150+ Co zrobie = popracuję i mały remoncik w domu uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #817 : Stycznia 11, 2012, 00:44:15 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.10 wtorek
Energia = 130 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #818 : Stycznia 12, 2012, 10:33:42 » |
|
Rafka 2012.01.11 Środa
Energia = 125 Wartosci = miłość 70, radosc, 70, spokoj 60, wolność 70, pewnosc siebie 70, poczucie własnej wartosci 80, zdrowie 70 Cel = dbam o siebie i swoja rodzinę, doskonale sie bawie robiąc to to lubię z najwyższym profesjonalizmem i miłścią i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze mysli = jednak wiele rzeczy potrafię zrobić dobrze całkowicie sie temu oddając emocje = radość, pewnosc siebie, zabawa działania = robiłem to co lubię obserwując jak sie przy tym czuję, aby to przenieść na inne sfery życia
Najgorsze mysli = nie lubię jak ktoś sie tak zachowuje w określony sposób -> ja tworze doswiadczenia i jak sa z milościa i zaciekawieniem je przyjmuje emocje = lekka irytacja -> zachowanie innych jest innych zachowaniem i mnie nie dotyczy działania = za dużo piwa wieczorem -> czy na pewno kolejna butelka bedzie dla mnie dobra
Kompetencje = energia 150+, strategie działania, dopracowanie tego co robę Co zrobię = wiecej czasu na energie Uwagi = dzisiaj robiłem to co lubie robić i to przyniosło mi spokoj i pewnosc siebie, dobrze sie z tym czułem. Zastanawiam sie jak można by ten talent wykorzystać. W miedzyczasie ten stan zmodeluje na inne sfery zycia
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #819 : Stycznia 12, 2012, 17:55:53 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.11 środa
Energia = 125 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #820 : Stycznia 15, 2012, 21:18:10 » |
|
Rafka 2012.01.12 Czwartek, Piątek, Sobota
Energia = 120
Brak szczegółowych wpisów, nie było chwili a teraz nie ma co wymyslać
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #821 : Stycznia 15, 2012, 23:05:12 » |
|
Rafka 2012.01.15 Niedziela
Energia = 125 Wartosci = miłość 60, radosc 50, spokoj 50, wolnosc 50, pewnosc siebie 50, poczucie własnej wartosci 60, zdrowie 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, robię to co lubię i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc doskonale rozumiem to co robie Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze mysli = fajnie jest poby z rodziną i porobic fajne rzeczy Emocje = spokoj radosc działania = pomoc
Najgorsze mysli = emocje = działania = przesiadywanie za dużo w domu brak ruchu -> wczesniej oraganizuje działania
Kompetencje = komunikacja, dopracowanie tego co robie, bo zaczynam sie rozpraszac Co zrobię = popracuje nad strategiami działania tego co robie Uwagi = ostatnio przez 3 dni nie wpisywałem, rozproszyłem sie i straciłem wątek. Zauważam że jak tylko robi sie lepiej stare mechanizmy od razu powracają. Jak narazie nie rozumiem co robie nie tak ze nie mam ciągłości i łatwości działaniach biznesowych. Dlatego pozostaje obserwacja i nieocenianie, z podejściem że wszystko mnie rozwija
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #822 : Stycznia 16, 2012, 11:38:52 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.1,51 niedziela
Energia = 125 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #823 : Stycznia 17, 2012, 00:56:14 » |
|
Rafka 2012.01.16 Poniedziałek
energia = 130 Wartosci = miłość 70, radosc 60, spokoj 60, wolnosc 60, pewnosc siebie 60, poczucie własnej wartosci 60, zdrowie 70 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, robie to co lubie z najwyzszym profesjonalizmem, zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Doskonale rozumiem co robię Wykorzystanie dnia = 120
Najlepsze mysli = wykorzystuje każdą chwile aby zyc jak najpełniej emocje = radosc, dobre samopoczucie,zaufanie działania = jesli juz mam cos zrobić to to zrobiłem bo to moja praca
Najgorsze mysli = co ja wyprawiam w zwiazku z róznymi rzeczami -> błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi emocje = zdenerwowanie, złość -> spokojnie z miłoscia obserwuje swoje emocje bez oceniania działania = nie posłuchałem swojej intuicji -> uczę sie ufać sobie
Kompetencje = dopracowanie strategii działania poprzez doświadczenie Co zrobie = nie wiem jeszcze Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #824 : Stycznia 17, 2012, 17:50:07 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.16 poniedziałek
Energia = 130 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #825 : Stycznia 18, 2012, 23:46:06 » |
|
Rafka 2012.01.17 Wtorek
Energia = 125 Wykorzystanie dnia = 110
Uwagi = tak sie podziało że nie ma kiedy na bieżąco wpisywać, jakis niepokojacy wir zdarzeń
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #826 : Stycznia 19, 2012, 00:02:21 » |
|
Rafka 2012.01.18 Środa
Energia = 130 Wartosci = milość 60, spokoj 50, wolnosc 60, pewnosc siebie 70, poczucie własnej wartosci 60, zdrowie 60, radosc 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, żyję zgodnie z własnym powołaniem działam z najwyżyszym profesjonalizmem i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Wykorzystanie dnia = 120
Najlepsze mysli = o pomocy jaką mam od innych emocje = spokoj pewnosc siebie działania = sporo sie działo i na wszsytko starczyło czasu
Najgorsze mysli = za bardzo dałem sie ponieść myślom negatywnym odnośnie innych -> zmieniam siebie a nie innych emocje = złość, irytacja pozwoliłem sobie na te uczucia, odczułem je także z jednej strony były ok - > nie tłumię wiecej takich emocji tylko pozwalam być i obserwuję działania = wygarnąłem co myślę -> tak też zrobię nastepnym razem ale z wiekszą empatią
Kompetencje = relacje z innymi, strategie działania, profesjonalizm, powołanie Co zrobię = bede przytomny w tym co robię Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #827 : Stycznia 19, 2012, 00:44:04 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.17 wtorek
Energia = 125 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 105
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.18 środa
Energia = 125 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #828 : Stycznia 20, 2012, 01:01:58 » |
|
Rafka 2012.01.19 Czwartek
Energia = 125 Wartości = miłość 60 wolnosc 50 spokoj 50 pewnosc siebie 50 poczucie własnej wartosci 60 zdrowie 70 radosc 60 Cel = dbam o siebie i o swoją rodzinę, z najwyższym profesjonalizmem służę ludziom robiąc to co lubię, zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Doskonale rozumiem to co robię Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze mysli = związane z tym ze lubie jak sie cos dzieje jak czuje ruch energii pociąg do dziąłania, pieniądze przychodzą do mnie z różnych czesto nieoczekiwanych stron jak tylko sie na nie otworze emocje = podekscytowanie oczekiwanie na dobre rzeczy działania = związane z pomocą dla przyjaciela
Najgorsze mysli = nie układa sie tak jak powinno, przewiduje przyszklość -> z miłością przyjmuje to co przychodzi bo wszsytko ma swoj cel emocje = podenerwowanie irytacja -> spokoj miłość działania = za pozno wstaje, nie mam planu dnia robie chaotycznie -> ustalam plan działania i organizuje sie
Kompetencje = profesjonalizm strategie dziąłania, relacje z innymi ustalenie celów energia 150+ Co zrobię = dokończę sprawy które dzisiaj zacząłem, popracuje nad energia i kondycją Uwagi = dzień pełen działan które doprowadziłem do konca lubie załatwianie potrafie byc kreatywnym
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #829 : Stycznia 20, 2012, 23:41:03 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.19 czwartek
Energia = 125 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #830 : Stycznia 20, 2012, 23:56:32 » |
|
Rafka 2012.01.20 Piątek
Energia = 130 Wartosci = miłośc 60, radosc 60, spokoj 60, wolność 60, pewnosc siebie 50 poczucie własnej wartosci 50 zdrowie 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, robię to co lubie z profesjonalizmem służąc ludziom zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Doskonale rozumiem to co robie Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze mysli = potrafie wymyslac swietne rzeczy emocje = zabawa i radosc działanie = załatwiłem dzisiaj wiele spraw
Najgorsze mysli = jestem takim uczniakiem, co mysli ze cos robi zle emocje = działania = żle oceniłem sytuacje na prezentacji
Kompetencje = ustalenie celów, dopracowanie tego co robie, komunikacja relacje z innymi Co zrobie = dzisiaj dostałem troche uwag konstruktywnych o mojej pracy, wiele mi to pomoże, bede testował Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #831 : Stycznia 22, 2012, 00:13:02 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.20 piątek
Energia = 130 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 110
najgorsze -> poprawione
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #832 : Stycznia 22, 2012, 10:20:09 » |
|
Rafka 2012.01.21 Sobota
Energia = 130 Wartosci = miłość 60, radosc 70, spokoj 60, wolnosc 50, pewnosc siebie 50, poczucie własnej wartosci 60, zdrowie 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, wiem kim jestem i realizuje swoje zycie, służe ludziom i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze mysli = lubie rozmawiać z ludzmi, rozglądać sie dowiadywać sie nowych rzeczy emocje = radosc przebywania wsród ludzi, znajomych działanie = szybka decyzja i wykonanie to co ma byc zrobione bez zbednych rozmyslan
Najgorsze mysli = emocje = irytacja -> pozwalam innym byc sobą bo tak naprawde to ja tworze swoją rzeczywistosc i ode mnie zależy co sie dzieje działanie = za dużo troszke wypiłem wina na imprezie co odbija sie na całości i nastepnego dnia -> piję symbolicznie i powoli
Kompetencje = dopracowanie strategii działania, tego co robie, relacje z innymi, kontakt, energia 150+ Co zrobię = bede pewny siebie i zastosuje uwagi odnosnie poprawienia prezentacji, troche odpoczne Uwagi = ooo zapomniałem o poprawionych najgorszych
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #833 : Stycznia 22, 2012, 11:22:25 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.21 sobota
Energia = 130 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #834 : Stycznia 22, 2012, 23:05:58 » |
|
Rafka 2012.01.22 niedziela
Energia = 130 Wartosci = milość 70, wolnosc 60, spokoj 60, pewnosc siebie 70 poczucie własnej wartosci 70 zdrowie 70 radosc 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzine, żyję wspaniałym życie realizując swoją misję, z najwyższym profesjonalizmem służę innym ludziom, zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Doskonale rozumiem co robie Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze myśli = wspaniale zyc w czasach tak wielu możliwości, szukam możliwosci, wspiera we mnie taka ochota motywacja na sukces emocje = spokoj radosc miłośc zaufanie rozluźnienie, czuje emocje podekscytowanie związane z osiągnięciem sukcesu działania = dobra prezentacja i obserwacja siebie świadomość
Najgorsze myśli = mam troche dosyc ciągnięcia tego całego majdanu biorąc pod uwagę brak wsparcia -> z milością pozwalam być sobą, z wdziecznością dziekuje za lekcje nad czym mam pracowac emocje = irytacja lekkie rozłoszczenie -> miłość spokoj wdziecznosc działania = za dużo czasu spędzonego przed tv, brak aktywnosci
Kompetencje = dopracowanie stragtegii działania tego co robie pszukiwanie kolejnych źródeł dochodu również pasywnych, poczucie własnej wartosć asertywność, rozwijanie kontaktów, relacji z ludzmi, energia 150+ Co zrobie = troche odpoczne przed wyjazdem, popracuje nad energią Uwagi = dzisiaj troche odpoczynku i troche pracy, prezentacja poprawiona znacznie wg uwag osoby szkolącej, zdynamizowanie pokazu, budowanie dobrego kontaktu i bycie przytomnym na pokazie
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #835 : Stycznia 22, 2012, 23:12:41 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.22 niedziela
Energia = 130 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #836 : Stycznia 25, 2012, 09:05:17 » |
|
Rafka 2012.01.23 Poniedziałek E = 130 W = miłośc 70 radosc 70 spokoj 60 wolnosc 60 pewnosc siebie 60 poczucie własnej wartosci 70 zdrowie 70 Cel = dbam o siebie i swoją rodzine realizuje swoja misje i zyje wspaniałym zyciem robie to co lubie służe z najwyższym profesjonalizmem innym ludziom i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc WD= 110 Najlepsze M= wszytsko mi służy jeśli rozumiem to co robię, pieniądze służą mi wtedy podwójnie dla mego dobra i innych E= radosc zadowolenie D= rozpuszczenie ominięcie starcia i rozładowanie sytuacji Najgorsze M= związane z tym że ciągnę ten wózek a nie mam wsparcia -> wspaniale jest mieć ludzi wokół mnie którzy pokazuja mi co jeszcze mam dopracować E= irytacja, niezadowolenie -> miłość wdzieczosc dobroć D= zbyt pozne wstanie, niedopracowany plan działania -> planuje wczesniej kolejny dzień zostawiam tylko ewentualny margines na sprawy nieprzewidziane K= zwiekszyc pole działania, rozszerzenie strefy komfortu, wiecej wolnosc strategie działania w tym co robię i kolejne etapami wprowadzane CZ= kontynuuje prace rozpoczętą dzisiaj i w trakcie pocwicze energię z większą swobodą U= wymyśliłem "rewolucyjny" sposób  aby zawsze robić wpis jesli nie mam dostepu do kompa. zmniejszy to liczbę braku wpisów i wpisów robionych z opoznieniem. Po prostu nagrywam na dyktafon i kolejnego dnia wpisuje..
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #837 : Stycznia 25, 2012, 12:58:17 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.23 poniedziałek
Energia = 130 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 105
Mam prośbę. Zamiast liter wpisuj całe wyrazy. Czytają to też inni. Czasami pierwszy raz.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #838 : Stycznia 25, 2012, 13:14:36 » |
|
Rafka 2012.01.24 Wtorek
Energia = 130 Wartosci = miłość 70, radosc 70, spokoj 60, wolnosc 70, pewnosc siebie 70 poczucie własnej wartosci 60 zdrowie 70 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, robie to co lubie w pełni realizujac swoją misje służę ludziom z najwyższym profesjonalizmem i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Doskonale rozumiem to co robie Wykorzsystnie dnia = 120
Najlepsze mysli = związane z dobrobytem emocje = radosc, spokoj, szczescie, to że znajduje sie w fajnych miejscach działania = poszedłem za głosem intuicji i sie opłaciło
Najgorsze mysli = ze wczesniej nikt mnie nie uczył życia i trace przez to czas -> pomomo ze błądze to uczę sie i to ze nikt nie uczył to z czegos wynika emocje = podenerwowanie, że cos może sie przydarzyć, niepotrzebne przewidywanie -> spokojnie żyję tu i teraz i działam zgodnie z tym co sie wydarza działania =
Kompetencje = relacje z innymi, networking, komunikacja, strategie działania, doskonale to co robie Co zrobie = nadrobie prace które juz powinny być zrobione, odpoczne, pocwicze energie Uwagi = czas na wieksza energie, obserwuje ten stan sufitowy
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #839 : Stycznia 25, 2012, 23:18:59 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.24 wtorek
Energia = 125 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #840 : Stycznia 25, 2012, 23:29:18 » |
|
Rafka 2012.01.25 Środa
Energia = 125 Wartosći = miłośc 60, radosc 60, pewnosc siebie 70 poczucie własnej wartosci 60, spokoj 60, wolnosc 70, zdrowie 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzine, zyje wspaniałym życiem realizuje to co lubie z najwyższym profesjonalizmem pomagam innym i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Doskonale rozumiem to co robie Wykorzystanie dnia = 115
Najlepsze mysli = emocje = zadowolenie, spokoj, pewnosc siebie działania = szybko wziąłem sie do pracy i udało sie skończyć co miało być zrobione, prezentacja wg planu
Najgorsze mysli = wyszły przy rozmowie o pieniądzach sam sie zdziwiłem -> zarabiam i szanuje każdą złotówke bo one składają sie na 10, 100, miliony emocje = irytacja -> spokoj miłość działania = za bardzo skupiam sie na sprawach bez znaczenia jesli chodzi o zarabianie -> co sie da to deleguje i skupiam sie na najwazniejszych rzeczach które przynoszą pieniądze
Kompetencje = kontakty, strategie działania, cele, energia Co zrobie = cwicze energię, dopracowywuje prezentacje, popracuje nad świadomością tego co robie i mówie, nad słuchaniem innych Uwagi = dzisiaj praca i troche odpoczynku po ostatnich dniach
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #841 : Stycznia 26, 2012, 00:05:51 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.25 środa
Energia = 130 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #842 : Stycznia 27, 2012, 12:41:45 » |
|
Rafka 2012.01.26 Czwartek
Energia = 130 Wartosći = miłość 70, radośc 70, spokoj 60, wolność 60, poczucie własnej wartosci 60, pewnosc siebie 60, zdrowie 60 Cel = dbam o siebie i swoja rodzinę, żyję i z wdziecznoscią służę z najwyższym profesjonalizmem innym, poprzez to co kocham i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze myśli = czas być sobą tym kim jestem, ufać sobie w 100%. Wspaniale czuć i być pewnym opieki wyższej emocje = radośc spokoj miłośc zadowolenie działania = dobrze spędzony dzie z rodziną, odpoczynek
Najgorsze mysli = związane z przewidywaniem czarnego scenariusza odnośnie jedenj sprawy -> jestem tu i teraz i ze spokojem obserwuje to co się dzieje i nie tworze czegos czego nie ma emocje = strach lęk -> spokoj miłość przebaczenie działania = brak świadomości i dlatego doszło do negatywnego zdarzenia -> jestem tu i teraz i swiadomie krocze przez zycie
Kompetencje = dopracowanie tego co robię, nowe strategie dziąłania, wyznaczanie celów, realizacja, planowanie, komunikacja networking, profesjonalizm, relacje z innymi, energia 150+ Co zrobię = dalsze cwiczenie tego co robię, energia, cieszę się z tego co jest Uwagi = dzie trochę odpoczynku, basen, pozniej praca, ciekawe doświadczenia, nie dałem sie wywiesc w pole, trudna prezentacja ale sporo miłości i spokoju
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #843 : Stycznia 28, 2012, 11:03:53 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.26 czwartek
Energia = 125 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #844 : Stycznia 28, 2012, 22:44:54 » |
|
Rafka 2012.01.27 Piatek
Energia = 130 Wartosci = miłość 60, radosc 70, spokoj 60, pewnosc siebie 60, poczucie wałsnej wartosci 70, zdrowie 70, wolnosc 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzine, zyje i z radoscią służę innym ludziom swoimi talentami, zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Doskonale rozumiem co robie Wykorzystanie dnia = 115
Najlepsze mysli = pieniądze mi służą, jak wydaję to nigdy tego nie żałuję, przepływaja za impulsem i lubię iśc za uczuciem, cieszę się ze spełniania marzeń emocje = radosc zadowolenie z tego co sie dzieje z tego co robie z dobrej pracy działanie = dobra prezentacja dobry kontakt i dynamika
Najgorsze mysli = ? emocje = ? działania = robie cos czego nie wiem jak zrobic i liczę na to ze bedzie dobrze -> jak czegos nie wiem nie umiem pytam sie szukam pomocy informacji
Kompetencje = energia 150+, pokora, profesjonalizm Co zrobie = zrobię najlepszy pokaza jaki do tej pory zrobiłem, trochę odpocznę Uwagi = dzień szybko minął przyjemnie popracowałem też w innym kierunku, obserwuje czy to mi służy czy dobrze sie z tym czuje.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #845 : Stycznia 29, 2012, 00:15:55 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.27 piątek
Energia = 130 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #846 : Stycznia 29, 2012, 22:42:57 » |
|
Rafka 2012.01.29 Niedziela
Energia = 130 Wartości = miłośc 70, radosc 70, pewnosc siebie 60, poczucie własnej wartosci 70, zdrowie 70, wolnosc 60, spokoj 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzine, służę innym ludziom z najwyższym profesjonalizmem i zarabiam na swojej pasji coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc. Doskonale rozumiem co robie. Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze mysli = o moim odkryciu, co zmienic w moim zachowaniu emocje = spokoj radosc działania = czas dla rodziny, dziecka, obserwowanie swoich emocji
Najgorsze mysli = związane z tym co robimy w czasie wolnym, za mało pomysłów spędzania czasu -> organizuje czas wolny w twórczy sposób emocje = irytacja -> spokoj wdzecznosc miłość działania = za dużo tv -> organizując czas wykluczam tv
Kompetencje = pokora, współczucie, doskonalenie tego co robię, profesjonalizm w tym co robię Co zrobie = Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #847 : Stycznia 29, 2012, 22:48:11 » |
|
Rafka 2012.01.28 Sobota
Energia = 130 Wykorzystanie dnia = 115
krótki wpis, dobry dzień z energią, dobra prezentacja, doskonale to co robie, sa efekty
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #848 : Stycznia 30, 2012, 21:42:18 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.28 sobota
Energia = 130 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120 Jakość wpisu = 70
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.29 niedziela
Energia = 130 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110 Jakość wpisu = 90
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #849 : Stycznia 30, 2012, 22:32:28 » |
|
Rafka 2012.01.30
Energia = 135 Wartosci = miłośc 70, radosc 70, spokoj 60, wolnosc 60, poczucie własnej wartosci 70, pewnosc siebie 60, zdrowie 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, służę innym swoimi talentami, zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc. Doskonale rozumiem co robie Wykorzsytanie dnia = 110
Najlepsze mysli = emocje = radosc zadowolenie działania = robiłem wszystko co miało byc zrobione, jak sie pojawiało i wszystko sie ułożyło
Najgorsze mysli = związane z zakupami, przewijały się jak bylismy na zakupach -> zasługuje na wszystko co najlepsze i wiem że czym wiecej wydaje tym wiecej zarabiam emocje = irytacja -> miłosc spokoj działania =
Kompetencje = pokora, działania które zblizaja do moich celów (nie wiem jeszcze jakie, ale pojawią sie w odpowiednim czasie) energia 150+ Co zrobię = jutro popracuje nad energią rano poznie praca i troche czasu dla rodziny wieczorem Uwagi = dzisiaj przyjemny dzień zakupowy sporo obserwowałem swoje mysli i emocje z tym związane, dużo dziwnych mechanizmów mi wyłazi przy tym związanych z niezasługiwaniem na dobrobyt i zamartwianie sie o przyszłość, pracuje nad tym
|
|
|
|
|
|
|
|