>
Czerwca 15, 2025, 21:39:25 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 18   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zarabiam Więcej - Rafka. Przejście od 7 do 25 tys miesięcznie  (Przeczytany 227502 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #300 : Lutego 01, 2011, 00:23:25 »

Poniedziałek 31.01
Taki dzień obserwacji, trochę cwiczeń energii rano a w ciągu dnia w chwilach wolnych od zadań i myślenia Smiley
Czuję że się wiele przebudowywuje we mnie, wymienia sie stare na nowe, okres przejsciowy.
rafka
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #301 : Lutego 01, 2011, 21:40:26 »

Wtorek 01.02
Okazuje sie ze wobec ostatnich wpisów i przemyśleń - faktycznie Rafka jest cały czas niesamowicie zajety, nie ma czasu. Problem w tym że jego działania nie przynoszą efektów Sad Ta strategia pogłębia tylko przepaść miedzy celem a działaniami. Po prostu nie działa. To rodzi kłopoty, które dopiero wyrywają go z letargu

Dzisiaj energetycznie dobry dzień

Lepiej: poswiecić wiecej czasu na to co przynosi efekt

rafka
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #302 : Lutego 01, 2011, 22:49:41 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.01.31 Poniedziałek
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110%
Energia = 105-115-130

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.01 Wtorek
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115%
Energia = 110-125-135
Bardzo trafny wtorkowy wpis. Mgła zaczyna się rozwiewać! A co najważniejsze to rozwiewa się dzięki twoim działaniom. Super!!!

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #303 : Lutego 02, 2011, 21:30:18 »

Środa 02.02
Dzisiaj dzień ćwiczeń energii w w wielu sytuacjach. Faktycznie mgła opada coraz bardziej. I coraz bardziej mam dosyć starych mechanizmów i zaczynania co chwila od nowa. Cały czas czyszczę i podnoszę energię zawsze gdy coś się dzieje i czesto coraz czesciej zanim wejdę w jakiś problem

Lepiej: robić coraz więcej tego co przynosi efekt nie być sztucznie zajętym

rafka
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #304 : Lutego 02, 2011, 22:01:53 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.02 Środa
Energia = 110-120-140

Popracuj nad lepszym uświadomieniem sobie swojej Misji. To jest teraz dobry kierunek inwestowania w siebie.

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #305 : Lutego 03, 2011, 21:38:02 »

czwartek 03.02
Ok, misja jadę w tym kierunku, czuję coraz wieksza siłe w sobie, nawet teraz choć nie najlepiej dzieje się w moim biznesie, mało kontaktów mało pokazów, ale już ruszyłem fizycznie jak i mentalnie z tą sprawą. Energia wysoko.
Lepiej: coraz więcej robić efektywnych spraw, działać i czuwać zawsze a nie tylko jak są kłopoty
rafka
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #306 : Lutego 03, 2011, 23:39:05 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.03 Czwartek
Energia = 115-125-135

Wracając do twojej misji. Jak sięgając po 25.000 miesięcznie możesz misję swoją odkrywać i realizować?

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #307 : Lutego 04, 2011, 20:51:31 »

Piątek 04.02
Dzisiaj nic wielkiego sie nie działo. Ostatnio układam sobie wiele spraw jak wogóle moje życie powinno wyglądać. Energetycznie bardzo dobrze, cały czas cwiczę, umieściłem nawet sobie mój cel na pulpicie komputera.
Lepiej: cały czas ten mechanizm zajetości działa silnie, czas przelatuje przez palce, Rafał cały czas jest rozrywany przez wiele ciekawych pomysłów. Zmieniam go powoli, ustalam systemy jakie będą działały w moim życiu, abym nie musiał myśleć za dużo co teraz robić

rafka
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #308 : Lutego 05, 2011, 23:30:13 »

Sobota 05.02
Dzisiaj sporo ćwiczenia na polu treningowym czyli w życiu, trudna prezentacja, pomimo to jak tylko zauważyłem że jest spadek od razu wchodziłem z powrotem w pole energii, po tym jak tylko negatywnie komentowałem po prezentacji szybko po zauważeniu pompowałem energię do góry, na koniec dnia czyszczenia blokad

lepiej: więcej ćwiczyć, zmieniać mechanizmy, poszukiwac przy okazji misji życia

rafka
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #309 : Lutego 06, 2011, 02:21:57 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.04 Piątek
Energia = 115-120-125

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.05 Sobota
Energia = 115-120-125

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #310 : Lutego 06, 2011, 22:53:13 »

Niedziela 05.02
Nie wiem co mam dzisiaj napisać, w sumie ćwiczyłem energię, spotkanie z klientem nie było najlepsze. Dużo się nauczyłem. Po południu trochę spadku energii po saunie, coś mocno mnie obciążyło

rafka
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #311 : Lutego 06, 2011, 23:45:23 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.06 Niedziela
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105%
Energia = 115-125-130

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #312 : Lutego 07, 2011, 22:10:43 »

Poniedziałek 07.02

Zwiększyć świadomość, bo dzisiaj tak trochę się rozmyło. Czuję że coś jest na rzeczy bo ciągnie w dół, ale jak tylko ściąga to szybko wracam, koniec z ofiarą. Tak czuję że teraz to co sie dzieje zostało zasiane dużo wcześniej i efekty są widoczne. Słabo. Od nowa trzeba iść w górę. To zawsze trochę trwa. Pytanie jest jak zrobić aby to co chcemy widzieć w świecie się utrzymywało cały czas, coraz większa obfitość

rafka
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #313 : Lutego 10, 2011, 10:03:11 »

Wtorek 08.02
Cały czas ćwiczę, dobrą energię, co przyczyniło się do ruszenia z miejsca kontaktów w pracy.
Lepiej: generowac stany które przynosza zadowolenie i motywują do dalszej pracy

rafka
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #314 : Lutego 10, 2011, 10:11:46 »

Środa 09.02
Zaczynam nabierać checi na prawdziwą zmiane, z perspektywy czasu widzę jak sie to rozwijało i rozwija. Niesamowita sprawa, nie powiem że to ciężka praca, ale że to praca długoterminowa w wiekszości i jesli chcemy widzieć efekty to trzeba przyjąć minimum 6 miesięcy, jak ktoś mówi że coś zadziała szybko i bez pracy - nie wierzcie mu, chyba że lubicie złudzenia. Oczywiście zdarzają sie ludzie którzy potrzebują tylko muśnięcia i juz jest ok, ale to nie znaczy że oni wczesniej nic nie robili i tak samo z siebie to sie wzięło.

Coraz szybciej wychwytuję spadki mocy i trudne emocje, aby je szybko przekształcać. np. dzisiaj zmieniałem kilka zleceń stałych w banku i okazało się że nie wziąłem pod uwagę jednej sprawy. I już czułem irytację, ale w ciągu 2-3 sek świadomie zdałem sobie sprawe że to głupie i odłożyłem sprawe na pozniej. Wydawało mi sie wtedy że to znowu zajmie mi mase czasu. Rano okazało sie że jest to szybkie i proste do zmiany. W stanie irytacji nie miałbym dostepu do pewnych zasobów do których miałem jak byłem rozluźniony i energetycznie wysoko. Niezła lekcja

rafka
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #315 : Lutego 10, 2011, 23:49:10 »

Czwartek 10.02
Zaczynam rozumieć dlaczego biznes i zarabianie w moim życiu nie działało, to naprawdę fascynujące jak wiele "błednych interpretacji rzeczywistości" dokonywałem do tej pory i efekty z tego sa widoczne, bo moje życie właśnie tak wygląda a nie inaczej, a to mi przestało odpowiadać. Ta świadomość utrzymywała co ciekawe moją energie wysoko tak jakby dodała jest skrzydeł. Bo jak wiem co nie działa to teraz moge się skupić na tym jak zrobić żeby powrócić. Oczyszczałem tez dzisiaj wiele spraw.
rafka
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #316 : Lutego 12, 2011, 18:16:36 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.07 Poniedziałek
Energia = 115-125-130

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.08 Wtorek
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120%
Energia = 115-125-130
Dużo lepiej wykorzystałeś dzień na realizację celu!

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.09 Wtorek
Energia = 125-130-140

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.10 Środa
Energia = 120-125-130

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.11 Czwartek
Energia = 120-125-135

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #317 : Lutego 14, 2011, 09:50:22 »

Piątek, Sobota, Niedziela 11,12,13.02

Nie wpisywałem bo brak internetu. Dopiero teraz mam dostęp, powód jest prosty wyjazd w góry, trochę odpoczynku oderwania się od wszystkiego co codzienne.

Energia na wysokim poziomie. W piątek dostałem niezłą lekcję cierpliwości. Prawie 2x tyle jechałem w stronę gór. Chyba dość dobrze sobie z tym poradziłem. Jak tylko pojawiało sie niezadowolenie czyli takie preludium do gniewu od razu uruchamiałem wdięczność za co kolwiek co jest w moim życiu, nawet za samą tą lekcję na trasie tez. Działało świetnie. Dobra technologia.

W niedzielę też ciekawa sprawa, moje buty narciarskie które od 10 lat mnie uciskały w jednym miejscu i to zabierało mi cały fun z jazdy, nagle postanowiły sie dopasować Smiley Po prostu super odzyskałem całą chęć do nart, jak za lat dziecięcych. Ekstra

Postaram się w miarę czasu i internetu wpisywać codziennie w trakcie odpoczynku.

rafka
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #318 : Lutego 14, 2011, 23:25:59 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.02.12 Piątek itd
Trudno mi komentować nieregularne wpisy.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #319 : Marca 07, 2011, 22:24:04 »

Poniedziałek 07.03
No to wracam, bo dawno mnie tu nie było. Kurcze działo sie sporo. Trochę dobrze trochę nie dobrze. Energetycznie trochę mnie zamuliło. Dawno tak długo w ciagu mnie nie trzymało. Dopadło i trzymało. Powoli zaczyna wracac do normy. Dzisiaj nie wiele się działo, wracałem z imprezy firmowej. Rano ciekawa rozmowa sie wywiązała z przyjacielem, uświadomił mi jednym tekstem wiele spraw które mnie męczą. To co robię unikajac sukcesu. Zabieram sie do pracy, cwiczenia i zycia. Energia już ok.
rafka
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #320 : Marca 07, 2011, 23:14:18 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.07 Poniedziałek
Miałem takie myśli, że odpuściłeś na dobre. Nie odzywałem się do ciebie, ponieważ na tym poziomie zaawansowania treningu i współpracy osoba, która ćwiczy nie może być pilnowana (niańczona) przez coacha. Istotą tego treningu jest SYSTEMATYCZNA praca. Brak systematyczności oznacza rozproszenie energii i duże straty w czasie. Chyba, że powody odpuszczenia regularnego dbania o własny cel zostaną do końca zrozumiane. Tylko wtedy taka przerwa ma sens rozwojowy. Z reguły odpuszczamy, kiedy zbliżamy do takich ograniczeń, których nie chcemy zobaczyć. Wtedy pojawia się:
- silna podświadoma niechęć do kontynuacji pracy w danym kierunku
- temat zastępczy o dużej "atrakcyjności" czy sile
- racjonalizacja podświadomych tendencji hamujących trudny postęp.

Ponieważ wpisy mogą zajmować tylko 5 minut, to zawsze dadzą się zrobić. Wymówki w takim przypadku są zasłoną. Dlatego warto wpisywać to co się robi, myśli i czuje. Nawet jeśli jest to protest przeciwko dotychczasowej praktyce rozwojowej lub ochota na jej porzucenie. W ten sposób szybciej dochodzimy do rozpoznania tego co wydobywa się z obszaru naszej nieświadomości. Kiedy to coś wyjdzie i zostanie przyjęte oraz zrozumiane dokonuje się duży postęp i otwierają się nowe możliwości.

Bazując na podobnych do tego przypadkach wprowadzam modyfikacje w zasadach treningu Osiągnięć Finansowych. Ale o tym porozmawiamy jak się spotkamy.

Energia = 110-120-130

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #321 : Marca 08, 2011, 22:13:49 »

Wtorek 08.03
Dzisiaj cwiczenia niewiele, ale poziom energii duży. Niewiele mogę napisać, bo niewiele robiłem świadomie, coś tam się czyściło w tle, ale nie za bardzo mnie obciążało.
rafka
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #322 : Marca 09, 2011, 23:01:11 »

Środa 09.03
No dzisiaj już wiecej pocwiczyłem, swiadomie, regulowałem energię. Czuje coraz większa moc. I cos na kształt pojawiającej się pasji i wiary że mogę zarabiać zyc działać na maksa.
rafka
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #323 : Marca 10, 2011, 23:53:41 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.08 Wtorek
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 95%
Energia (średnia) = 115%

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.09 Środa
Energia (średnia) = 115%
Odrabiasz straty, to dobrze.

Pozdrawiam Kazik

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #324 : Marca 13, 2011, 23:22:13 »

Ponieważ wystąpiła kolejna, niezaplanowana przerwa we wpisach (tygodniowa) zawieszam swoje komentarze do tego wątku aż do wyjaśnienia co dalej robimy z naszą współpracą.

Istotą tego, co się tu dzieje jest samodzielny i regularny rozwój osoby wspomagany moim feedbackiem. Każdy ma prawo do swojego sposobu realizacji celów, jednak na tym forum najważniejsza jest:
1. szczerość wpisów
2. regularność wpisów
to stanowi motor napędowy postępów. Jeśli rozmontujemy te zasady sukcesy przyjdą później niż by mogły przyjść, a problemy przed którymi uciekamy będą trwały dłużej.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #325 : Marca 15, 2011, 23:07:55 »

2011.03.15 Wtorek
Poziom energii średnio = 100
Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie i łatwo
Atrakcyjność celu = 90
Efektywność wykorzystania dnia = 100

Komentarz: Dzisiejszego dnia nastapił przełom po ostatnim zjechaniu w dół energetyczny. Był to jeden z najdłuższych okresów ostatnio w takim spadku formy. Nie chciało mi sie z niego szybko wyjść, jakaś chora przyjemność w tym była. Znowu uciekłem przed rozwiązaniem problemu już któryś raz z kolei. Duży problem. Nie zamierzam jednak poddać się w tym miejscu. Idę dalej aby dojść. Nie ma sie co mazać jak to nikt mnie nie rozumie i robią wszsytko przeciwko mnie. Czas naprawdę przejąć kontrolę nad życiem.

Najlepsze działanie = rozmowa z Kazikiem, podniesienie energii, przejęcie kontroli
Najgorsze działanie = poczucie osłabienia, zniechęcenia, braku motywacji
Korekta = działam skupiony na celu i robię to teraz dbając o siebie
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #326 : Marca 16, 2011, 23:30:58 »

2011.03.16 Środa

Poziom energii średnio = 110
Atrakcyjność celu = 100
Efektywność wykorzystania dnia = 120

Komentarz:
Dobry dzień, ćwiczyłem dzisiaj dużo, bo często energię. Wpadłem na pomysł aby ustawić sobie przypomnienie smsem co godzina i ćwiczyłem, w między czasie tez bo jak mi tak często przypominało to i w miedzy czasie pamiętałem. To ma tez taką zaletę, że poźniej jak tylko gdziekolwiek usłyszę dzwięk smsa, przypomnę sobie natychmiast o energii.

Najlepsze działanie = ustawienie przypominacza i stosowanie się do tego, wielokrotne ćwiczenie. Pamiętanie o celu po co robię co robię. Dużo mi to motywacji dało, teraz na koniec dnia sobie to uświadomiłem. Pamietasz o celu, lepiej działasz. O wstawię sobie jeszcze do przypominajki cel.
Najgorsze działanie = Oczekuję że inni będą szli ze mną i mnie wspierać. Jak nie chcą to się irytuję
Korekta = Idę do celu szanując wybór innych, pamiętając też o otoczeniu czyli w pełni ekologicznie. Daję z siebie wszystko co najlepsze.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #327 : Marca 17, 2011, 10:45:15 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.16 Środa
 Gratuluję powrotu na "bieżnię". Pomysły z przypominaczami bardzo mi się podobają. Dobrze, że atrakcyjność twojego celu wróciła do 100%.

Kiedykolwiek zauważasz, że atrakcyjność twojego celu spada, to super ponieważ:
1. już to zauważyłeś - a to znaczy,że jesteś przytomny i zwracasz uwagę na istotne elementy twojego życia. Nie warto mieć nieatrakcyjne cele, gdyż w ten sposób krzywdzimy siebie!!!
2. możesz sobie odpowiedzieć na pytanie: "Co jest jeszcze potrzebne do tego by mój cel był w PEŁNI ATRAKCYJNY ZAWSZE!!!"

W ten sposób udoskonalamy nasze cele, aż staną się w pełni NASZE i w pełni ATRAKCYJNE. 

Energia (średnia) = 110%
Atrakcyjność celu = 100%

Bardzo się cieszę, że nasze oszacowania kluczowych parametrów się zgadzają. Dla mnie oznacza to, że odzyskałeś sporo ze swojej jasności widzenia sytuacji. jest jednak bardzo istotne abyś trafnie określił co cię sprowadziło z prostej drogi do celu? Ta sprawa ma kluczowe znaczenie. Kiedy znajdziesz rzeczywiste przyczyny to znacznie zwiększasz prawdopodobieństwo, że w przyszłości one już nie zadziałają.

Pozdrawiam
Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #328 : Marca 17, 2011, 22:53:31 »

2011.03.17 Czwartek

Atrakcyjność celu = 100%
Efektywność wykorzystania dnia = 110

Komentarz: Dzisiejszy dzień był wykorzystany w pełni na działania, które przybliżaja do celu. Ćwiczyłem sporo, często przypominając sobie o energii. Przypominajka działa. Klaruje mi sie wizja tego co chce robić i jak osiągnąc mój cel.

Najlepsze działanie = wykorzystanie dnia na naukę nowych umiejętności które mają przybliżyć mnie do celu
Najgorsze działanie = Nie do końca miałem plan na dzisiejszy dzień i trochę mnie to opóźniło
Korekta = planuje swoje działania i z radością robię wszystko na 120%
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #329 : Marca 18, 2011, 00:00:55 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.17 Czwartek

Energia (średnia) = 110%
Atrakcyjność celu = 105%

Wróciła ci dynamika. Może ten ostatni kryzys do czegoś się przyda?

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #330 : Marca 18, 2011, 23:00:16 »

2011.03.18 Piątek

Atrakcyjność celu = 100

Komentarz: Dzisiaj mniej pracowałem, wiecej płaciłem. A to za samochód po naprawie, a to za spodnie. Złapałem się na tym że jak coś kupuje to czuję sie sfrustrowany i zły na siebie czy rodzinkę, że znowu wydaję(ą) pieniądze na jakies czasami wg niepotrzebne rzeczy. Ale kurcze pomyslałem że to głupie i się ucieszyłem że sobie fajne spodnie kupiłem idealne na mnie. Przeciez wszechswiat mi dał te pieniądze, mozliwość zarobienia ich, 2 rączki nózki głowe, a ja co nie jestem za to wdzięczny. Chora logika

Najlepsze działanie = Ucieszyłem się z tego co mam i co moge miec bo jestem rafka, ćwiczyłem w ciągu dnia sporo.
Najgorsze działanie = karanie się za wydawanie pieniędzy, brak wdzieczności
Korekta = czym wiecej wydaję tym wiecej zarabiam i jestem za to wdzięczny
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #331 : Marca 19, 2011, 01:12:52 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.18 Piątek

Energia (średnia) = 110%
Atrakcyjność celu = 110%

W dalszym ciągu nie odpowiedziałeś na pytanie o powody przerwania wpisów. Jest bardzo ważne by tą sprawę dokończyć.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #332 : Marca 19, 2011, 21:23:10 »

2011.03.19 Sobota

Poziom energii średnio = 130
Atrakcyjność celu = 110

Komentarz: Hmm, napisałem o powodach przerwania wpisów we wtorek 15.03 w komentarzu, nie wiem co jeszcze mógłbym dodać. Dzisiaj dobry dzień energetycznie, można powiedzieć że cały dzień wykorzystany na ćwiczenie. byłem na szkoleniu u Szuby, chciałem zobaczyć jak to u niego wygląda. Było jakies 2000 ludzi. Było nie powiem fajnie, chociaż miałem nadzieję na więcej. Ale to moja subiektywna ocena. Właściwie innymi słowami mówił o tym samym o czym tu piszemy. Energia przede wszystkim.

Najlepsze działanie = poszedłem na szkolenie choc nie miałem biletu ale dopiąłem swego, przez nieugiętą postawę. Jak czegoś chce to to dostaję
Najgorsze działanie = za mało interakcji z innymi uczestnikami szkolenia.
Korekta = Działam dla dobra innych, rozwijając siebie poprzez rozwój innych
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #333 : Marca 19, 2011, 22:33:07 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.19 Sobota

Rzeczywiście był wpis. Trochę lakoniczny, dlatego pomyślałem, że to wstęp do wpisu.

Energia (średnia) = 105
Model sukcesu (związanego z celem) = 75%
Model celu = 75%

Model sukcesu
Pod tym hasłem będę określał jak dobrze, na obecnym etapie, używasz celu na drodze do swojego sukcesu. Na prawidłową formułę celu składa się:
1. Trafność wyboru celu = 100% cel masz wybrany prawidłowo
2. Słowna formuła celu (zdanie, którego używasz) = 85%
3. Emocje związane z celem = 80%
4. Siła przyciągania celu = 55%
5. Czas aktywnego oddziaływania celu na ciebie = 55%
6. Rozległość oddziaływania celu = 25% (zrealizowany cel wpłynie na wiele obszarów twojego życia. Twoje wyobrażenia tego wpływu są stanowczo zbyt skąpe)

Dobrze używany cel jest magnesem, który przyciąga ciebie i potrzebne ci okoliczności do siebie i do swojego wzoru. Nazywam to modelem sukcesu (związanego z celem). Część tych okoliczności jest atrakcyjna, łatwa, nagradzająca. Inna część ma postać przeszkód, oporu i przeszkód. Słowem tych sytuacji, które zmuszają cię do zrobienia tego, czego do tej pory nie chciałeś zrobić, a co koniecznie jest ci potrzebne na dalszej drodze twojego życia.

Dlatego zastanów się nad tym jak poprawić swój model celu. Będzie wtedy dużo lepiej działał.

Energię oceniłem niżej ponieważ podciągnąłeś się na energii grupy i to dało wyższy wynik.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #334 : Marca 21, 2011, 09:31:28 »

2011.03.20 Niedziela

Atrakcyjność celu = 100

Komentarz: Dzisiaj nie było wielkich fajerwerków jak wczoraj, choć czułem się dobrze. Trochę energie obniżyły nagłe problemy osobiste, ale zauważyłem że nie dobiły mnie, nie wlokłem sie, raczej czyściły się w energii. Nie czuję tez pełnego wsparcia rodziny, ale teraz nie zamierzam się mazać z tego powodu. Robię swoje. Czyszczę i ćwiczę

Najlepsze działanie = uruchamianie energii podczas ataku zwątpienia, problemów
Najgorsze działanie = więcej uruchamiać energię
Korekta = Każdy moment spadku formy jest syganałem do tym większego podnoszenia energii
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #335 : Marca 22, 2011, 01:48:04 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.20 Niedziela

Energia (średnia) = 110
Dobre czyszczenie starych spraw!

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #336 : Marca 22, 2011, 09:48:45 »

2011.03.21 Poniedziałek

Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie i łatwo i z radością yeah Smiley
Atrakcyjność celu = 110

Komentarz: Trochę zmieniłem formułę celu, bawie się tym co chce osiągnąć, nie przywiązuję sie aż tak do mojego pojecia jak mój sukces powinien wyglądać. Nie ma co brac siebie tak powaznie. Zabawa przede wszystkim. dzień też z dużym czyszczeniem, ale dobrze sobie poradziłem. Sprzedaż dzisiaj poszła fajnie, na luzie. Dobrze sie bawiłem

Najlepsze działanie = Luz, nie wciągnięcie sie w sytuację negatywną. Działanie pomimo wszystko, że się nie chce
Najgorsze działanie = szybsze działanie jak tylko pojawia sie problem, trochę za poźno zareagowałem.
Korekta = Przewiduję problemy i reaguję na nie wcześniej po prostu zawsze utrzymując dobra formę.
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #337 : Marca 23, 2011, 10:04:29 »

2011.03.22 Wtorek

Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo i z radością yeah Smiley
Atrakcyjność celu = 100

Komentarz: ćwiczyłem rano i w ciągu dnia intensywnie. Czuję że się czyści wiele spraw. Jakiś ból w plecach sie pojawił, czyszczę.

Najlepsze działanie = Dobra zabawa podczas prezentacji
Najgorsze działanie = za mało planuję dzień i za dużo czasu tracę na przestojach
Korekta = Planuję pracę dzień wczesniej i z radościa trzymam się planu
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #338 : Marca 23, 2011, 22:03:05 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.21 Poniedziałek

Energia (średnia) = 115

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.22 Wtorek

Energia (średnia) = 120

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #339 : Marca 23, 2011, 23:03:42 »

2011.03.23 środa

Formuła celu = Zarabiam 25 tys miesięcznie stabilnie, łatwo i z radością yeah Smiley
Atrakcyjność celu = 100

Komentarz: Dzisiaj ćwiczyłem, choć obciażenie było spore. Taki ból miałem w plecach że nawet nie spałem za dużo. Wymęczyło mnie, ale się nie poddałem. Projekt internetowy jaki rozpocząłem jakiś tydzień temu nabiera rumieńców, dużo się uczę i krystalizuję sobie metodę działania i co chciałbym robić, co mnie bawi i dodaje sił jak o tym myślę

Najlepsze działanie = Nie poddałem się i pojechalem na prezentację, to wzmocniło mnie. Wytrwałem.
Najgorsze działanie = nie wiem
Korekta = działam jak najlepiej potrafię w danej chwili
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #340 : Marca 23, 2011, 23:22:42 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.23 Środa

Energia (średnia) = 100
Dobre reakcje na przeszkody. To, że się pojawiają świadczy o tym, że dotarłeś do ważnego miejsca. Kiedy przepracujesz pojawiające się przeszkody pojawi się przestrzeń na większy sukces i dużo więcej siły.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #341 : Marca 24, 2011, 22:21:03 »

2011.03.24 Czwartek

Atrakcyjność celu = 105

Komentarz: Dzisiaj reperowałem swoje życie nie tylko energią którą ćwiczyłem rano i cały dzień, ale i dogrzewałem plecy. Efekt jest swietny jeszcze nigdy nie odczuwałem takiego bólu w plecach jak 2 noce temu, nie mogłem spać i jeszcze nigdy tak szybko mi nie przeszło. Rewelacja. To dodatkowo dodało mi energii do życia i działania.

Najlepsze działanie = szybka reakcja na negatywną informacje związaną z pracą
Najgorsze działanie = niezaplanowane sprawy rozbijaja mi edzień
Korekta = Planuje dzień i działam wg planu wykonując najpierw to co najwazniejsze
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #342 : Marca 25, 2011, 19:19:43 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.24 Czwartek

Energia (średnia) = 115
Pokazałeś dobry styl zachowania się w sytuacji pojawiających się problemów. Gratulacje!!!

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #343 : Marca 26, 2011, 07:20:30 »

2011.03.25 Piątek

Poziom energii średnio = 120
Atrakcyjność celu = 100

Komentarz: Postanowiłem dzisiaj szybciej się ruszac energicznie, co by sie nie działo. To tak jakby umysł przestawił się na akcje, a nie reakcje i nie ma miejsca na narzekanie. Trochę sauny odpoczynku po południu trochę jakby obniżyło energię. Pomimo tego dalej ćwiczyłem. Pod koniec dnia fajny mail od osoby z bloga. Widzę że to co robie ma sens

Najlepsze działanie = Szybsze tempo życia, jestem na Tak
Najgorsze działanie = dopuściłem do spadku energii pod wieczór.
Korekta = Uruchamiam dodatkową energię z radością gdy tylko czuję spadek
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #344 : Marca 26, 2011, 22:34:50 »

2011.03.26 Sobota

Atrakcyjność celu = 90

Komentarz: Dzien jazdy do częstochowy i z powrotem do lekarza, energia wysoko ćwiczę, nie odpuszczam. Dlaczego wpisałem 90% przy atrakcyjności celu? Zastanowiłem sie sprawdziweł w ciele i tak jak 50 tys to się poprawiło samopoczucie, hmm. Kazik jak możesz to sprawdz o co chodzi. Dużo przemyśleń nt dalszych kroków w sprawach ebiznesu, Coraz bardziej mi sie podoba i wciąga. Pytanie na dzisiaj jak najszybciej wygenerować gotówkę i gdzie to można zrobić najszybciej.

Najlepsze działanie = nie wiem, radość z życia, energia leczenie przynosi coraz lepsze rezultaty
Najgorsze działanie = za słabo planuję
Korekta = planuję z radościa moje życie i bez przywiązania realizuje z wdzięcznością zamierzenia
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #345 : Marca 27, 2011, 00:22:26 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.25 Piątek

Energia (średnia) = 110

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.26 Sobota

Energia (średnia) = 115
Aktualna formuła twojego celu jest niewystarczająco dobra. Popracuj trochę w tym kierunku.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #346 : Marca 28, 2011, 11:06:10 »

2011.03.27 Niedziela

Formuła celu = Zarabiam 50 tys miesięcznie stabilnie, łatwo i z radością yeah Smiley
Atrakcyjność celu = 100

Komentarz: Dzień super, trochę odpoczynku, zaczynam robić inne rzeczy niż dotychczas rano w niedzielę - pojechaliśmy na wycieczkę rowerową. Niestety czas przesuneli i godzina uciekła Smiley ale nic to. Po południu prezentacja, z dobrą energią. I jest wynik Smiley Doszedłem do wniosku że ostatnio za bardzo skupiałem sie na samym celu, że zapomniałem o przyjemności z drogi do niego i za bardzo kontrolowałem jak mam ten cel osiągnąć, martwiłem sie o to. Ech, szkoda czasu. Cel daje kierunek, a droga ma być przyjemna + zaufanie, że znajdzie się po drodze coś co pozwoli na zreazlizowanie go.

Najlepsze działanie = Inne działanie niż zazwyczaj, dobra prezentacja, luz
Najgorsze działanie = za mało ćwiczenia, choć może to staje sie powoli częścią mnie
Korekta = Wykorzystuję każdą chwilę na energię i dobroć dla siebie
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #347 : Marca 28, 2011, 22:56:23 »

2011.03.28 Poniedzialek

Formuła celu = Zarabiam 50 tys miesięcznie stabilnie, łatwo i z radością yeah Smiley
Atrakcyjność celu = 100

Komentarz: Fajny dzień rodzinnie troche, trochę pracy, nowe pomysły przychodza do głowy. Po południu trochę spadek formy jakieś wiosenne zmęczenie, ale potem przeszło.

Najlepsze działanie = Określam zadanie i biorę się za niego konsekwentnie.
Najgorsze działanie = Spadek formy po południu.
Korekta = Pilnuje energii z przyjemnością.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #348 : Marca 28, 2011, 23:31:29 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.27 Niedziela
Energia (średnia) = 115%

Komentarz do treningu Rafki 2011.03.28 Poniedziałek
Energia (średnia) = 105%

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #349 : Marca 29, 2011, 23:10:33 »

2011.03.29 Wtorek

Atrakcyjność celu = 100

Komentarz: dzisiaj czyszczenie sie działo, trochę spadek energii, ale w sumie trochę zrobiłem w związku z moim projektem internetowym. Prezentacja się niestety nie odbyła, może tan spadek energii

Najlepsze działanie = utrzymałem energie mimo jakiegos czyszczenia w tle, cos tam sie działo
Najgorsze działanie = za mało koncentracji na celu
Korekta = Koncentruję się na swoim celu i dążę do niego z radościa
Tagi:
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 18   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!