>
Czerwca 15, 2025, 17:28:54 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zarabiam Więcej - Rafka. Przejście od 7 do 25 tys miesięcznie  (Przeczytany 227433 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #600 : Września 05, 2011, 23:46:33 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.05 Niedziela
Energia (średnia) = 105 na potrzebne 120
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 95
Jakość wpisu = 100

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.05 Niedziela
Energia (średnia) = 110 na potrzebne 120
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #601 : Września 07, 2011, 23:43:09 »

2011.09.06 Wtorek

Bez komentarza, nie miałem internetu i już nie bedę tworzył jak było
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #602 : Września 07, 2011, 23:48:28 »

2011.09.07 Środa

Poziom energii średnio = 120
Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał
Atrakcyjność celu = 100
Efektywność wykorzystania dnia = 110

WARTOŚCI: miość, wolność, radość, spokój , zdrowie, poczucie własnej wartości pewność siebie

Komentarz: Rano zanim wstałem było dośc trudno, coś dużego mnie dopadło. Poddałem się temu i z wdziecznością przyjąłem dając wolność aby się działo co się ma dziać. Nie walczyłem z tym i nie zignorowałem. Jak odpuściło to nabrałem dużo energii i działania szły nieźle, nawet pokaz choć nie sprzedałem był w innej atmosferze, generalnie dużo pracy i nawet nie ćwiczyłem szczególnie ale energia była. Sporo się musiało oczyścić

Najlepsze działanie = Poranna interwencja bez interwencji
Najgorsze działanie = Za mało do tego cwiczenia
Korekta = Pamiętam i ćwiczę podnosze świadomosć
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #603 : Września 08, 2011, 21:28:29 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.07 ŚRODA
Energia (średnia) = 115 na potrzebne 120
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #604 : Września 09, 2011, 11:30:10 »

2011.09.08 Czwartek

Poziom energii średnio = 105
Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał
Atrakcyjność celu = 100
Efektywność wykorzystania dnia = 100

WARTOŚCI: miłośc, wolność, radośc, spokój poczucie własnej wartosci, pewność siebie zdrowie

Komentarz: Dzisiaj trochę pracy związanej z nowym zajęciem w finansach, ciekawe coraz bardziej mnie wciąga. Zobaczymy co przyniesie dalszy ciąg zdarzeń. Dzisiaj nie było takich sporych emocji choć trochę czuję w tle. Cały czas pozwalam i jestem za nie wdzięczny bo pomimo że nie należą do najprzyjemniejszych to wychodzą i coś chcą mi zakomunikować. Zwracam też szczególną uwagę na swoje emocje i pospolite odczucia słuchowe i dotykowe. Zauważam że jak zaczyna sie wsłuchiwać mój system bzika myślowego uspokaja się i czuję większą swobodę w działaniu.

Najlepsze działanie = Obserwacja słuchanie dotykanie. Małe spięcie rodzinne szybko rozchodzi się bo nie przywiązuje się do swojej racji i odpuszczam w połowie
Najgorsze działanie = Mogłem szybciej odpuścić
Korekta = Nie daję się wciągać, obserwuję i odpowiadam z opóźnieniem bez emocji
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #605 : Września 09, 2011, 21:43:40 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.08 Czwartek
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #606 : Września 10, 2011, 09:51:18 »

2011.09.09 Piątek

Poziom energii średnio = 110
Atrakcyjność celu = 100
Efektywność wykorzystania dnia = 105

WARTOŚCI: miłość radość wolność, poczucie własnej wartości, pewność siebie, spokój zdrowie

Komentarz: Dzień bez wielkich fajerwerków, codzienne sprawy, nauka nowych rzeczy zwiazanych z finansami, pozniej trening. Tych treningów mi brakuje i czuje ze chce przerobic swoje zajecia tak aby moc na nie chodzic Szykują sie duże zmiany bo czy tak czy tak stare strategie na życie widze że kompletnie nie działają i dają tylko sporo frustracji.

Najlepsze działanie = Nabieram checi do życia
Najgorsze działanie = Za mało konsekwencji w działaniu, po jakimś czasie stosowanie danych działań zmniejsza swoją intensywność
Korekta = Obieram cel i pytam sie siebie czy dzisiaj zrobiłem wszystko co mogłem aby iść w jego kierunku i na ile sie do niego przybliżyłem
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #607 : Września 10, 2011, 23:17:53 »

2011.09.10 Sobota

Poziom energii średnio = 115
Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość radość zdrowie, poczucie własnej wartości, pewność siebie spokój wolność

Komentarz: Dzisiejszego dnia małe szkolenie w firmie, spotkanie ze znajomymi i miły wieczór w kregu rodziny. Praktykowałem dzisiaj uważność tego co się dzieje. Stwierdzam że jak bardzo jestem nastawiony na problem to nie widze prostych rozwiązań. Bujałem sie z rozbita szybą przez pół roku, nie chcąc wydawać na naprawe z własnej kieszeni. Samochód ubezpieczony AC ale nie myślałem o tym za dużo teraz jak przyszedł czas że trzeba zrobić badanie techniczne to szyba musi być naprawiona. Istnieje możliwość badania że przejdzie ale to mnie bedzie kosztowało. A przeciez wystarczyło wczesniej zgłosić do AC i sprawa załatwiona. Taki to był problem dla mnie że dopiero po rozmowie w firmie dostałem to jakże proste rozwiązanie. Niestety czasowo pozno i za badanie zapłace więcej. A z drugiej strony nie zapłace za szybę bo już miałem wymieniać z własnej kasy.

Najlepsze działanie = Praktyka uważności i energii
Najgorsze działanie = Za bardzo sie fiksuje na problemach
Korekta = Jesli problem to pytanie jak w najprostszy spoób można go rozwiązac
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #608 : Września 10, 2011, 23:53:27 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.09 Piątek
Energia (średnia) = 105 na potrzebne 120
Jakość wpisu = 90

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.10 Sobota
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105
Jakość wpisu = 100

W jaki sposób pracujesz z wartościami?

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #609 : Września 11, 2011, 20:23:31 »

2011.09.11 Niedziela

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłośc radość spokój zdrowie, pewność siebie poczucie własnej wartości, wolność

Komentarz: Dzisiaj dzień na sportowo-basenowo-rowerowy. Spędzony w przyjemny sposób ze znajomymi. Nic wiecej nie przychodzi mi do głowy więc kończę

Najlepsze działanie = Sporo uważności
Najgorsze działanie = Często czuję się wypompowany
Korekta = Tym bardziej pracuję z energią
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #610 : Września 11, 2011, 21:49:10 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.11 Niedziela
Energia (średnia) =110  na potrzebne 120
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #611 : Września 13, 2011, 08:50:20 »

2011.09.12 Poniedziałek

Poziom energii średnio = 115
Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość wolność, radość poczucie własnej wartosci pewność siebie zdrowie, spokój

Komentarz: Dzisiejszy dzień pełen wrażeń. Pierwsza sprawa to to że przełamywałem swoje opory przed dzwonieniem i pierwsze koty za płoty. Potwierdza sie reguła że zastanawianie sie to 90 a działanie to 10% a powinno być odwrotnie, ale idzie ku lepszemu. Pozniej prezentacja z wynikiem pozytywny, uff Smiley ale najważniejsze ze utrzymałem wysoką energię na prezentacji i do tego prawie automatycznie, nie skupiając sie na tym co chwila. Wiele daje też praktyka uważności skierowana na codzienność. Wiele spraw sobie uświadamiam i na bieżąco mogę korygować.

Najlepsze działanie = Przełamanie oporów
Najgorsze działanie = Za dużo myślenie i zastanawiania sie
Korekta = Działam z czystej pozycji bez uprzedzeń
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #612 : Września 13, 2011, 22:19:58 »

2011.09.13 Wtorek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłośc radosc spokoj wolnosc zdrowie pewnosc siebie poczucie wlasnej wartosci

Komentarz: Dziesiaj cd łamania oporów i działania. Jakos to przekształciło sie w dobra zabawe. Coraz bardziej mnie tez cieszy i wciaga nowe zajecie, jutro pierwsze spotkanie w zupełnie innym obszarze niz dotychczas. Głęboka woda ale az tak bardzo mnie to nie stresuje. Lubie jak sie cos dzieje i od razu tez zaczyna sie wokół mnie wiecej dziać i sprawy sie układaja. Jak osiadam na laurach to i swiat ciagnie w dół. ciekawe. Rozmowy telefoniczne przestają byc przy okazji trudne i robione z niechęcią zaczynają cieszyć

Kazik wytłumacz mi jak pracować z wartościami, co dokładnie miałeś na myśli pytając o to?

Najlepsze działanie = Mniej myślę wiecej działam pomimo strachu
Najgorsze działanie = Brak organizacji czasu dużo energii idzie na marne
Korekta = działam po najmniejszej linii oporu maksymalizując efekt
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #613 : Września 13, 2011, 22:29:30 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.12 Poniedziałek
Energia (średnia) =115  na potrzebne 120
Jakość wpisu = 110

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.13 Wtorek
Jakość wpisu = 105

Wartości mogą być aktywizowane na wiele sposobów. Kiedy są aktywne, to wzbogacają nasze życie. Można wzmacniać energię każdej z wartości. To bardzo wartościowy sposób budowy pola energii.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #614 : Września 15, 2011, 14:46:06 »

2011.09.14 Środa

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość wolność radosc, spokój poewnosc siebie poczucie własnej wartości zdrowie

Komentarz: Dzisiejszy dzien przebiegł bardzo dobrze wszystko działo sie tak jak należy. W zajęciu finansowym dokonałem pierwszej sprzedaży. Czuje sie zupełnie inaczej anizeli wtedy jak zaczynałem swoją przygode ze sprzedażą. Lepiej i zaczyna mnie to wciągać. Obserwuje dalej co bedzie sie działo. Na koniec dnia troche zmeczenia sie wdarło i otepienia. No ale dąże do przebudowy mojego życia zawodowego i rodzinnego

Najlepsze działanie = Sporo uważności i intuicji
Najgorsze działanie = Polemizowanie z klientem i wprowadzanie niepotrzebnie napięcia
Korekta = Nie polemizuje z klientem choćbym miał inne zdanie prywatnie. Wykonuje swoją prace i koniec
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #615 : Września 15, 2011, 22:22:26 »

2011.09.15 Czwartek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłośc radosc spokoj zdrowie poczucie własnej wartosći pewnosc siebie wolnosc

Komentarz: Załatwianie codziennych spraw jedno spotkanie z klientem i tak minął dzień, starałem sie jak najwięcej razy wracac do swiadomosci. Jakze czesto spie na jawie. Siedzac przy sniadaniu nagle zobaczyłem swoja dłoń jak jest dziwnie wygięta w niewygodnej pozycji. Dopoki sobie tego nie uswiadomiłem wogole nie zwracałem na to uwagi.

Najlepsze działanie = uswiadamiam sobie swoje myśli o sobie
Najgorsze działanie = robie wszystko aby nie robic tego co najwazniejsze
Korekta = jest czas na działanie i jest na niedziałanie, wiem kiedy
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #616 : Września 15, 2011, 22:57:15 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.14 Środa
Energia (średnia) =105  na potrzebne 120
Jakość wpisu = 105

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.15 Czwartek
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #617 : Września 16, 2011, 21:45:37 »

2011.09.16 Piątek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość radosc wolnosc spokoj zdrowie pewnosc siebie poczucie własnej wartosci

Komentarz: Dzisiaj troche zmeczenia sie wdarło, może po całym tygodniu zwiększonych "pompek" i nowych wrażeń odnośnie sprzedaży. Cały czas staram sie wracac do chwili obecnej i swoich zmysłów, łączyć sie ze soba. Bardziej zauwazam co sie dzieje w moim umyśle, niezły bałagan Smiley jakie  gierki ze mna prowadzi.

Najlepsze działanie = Rozpuszczenie napiętej sytuacji działanie bez emocji
Najgorsze działanie = Za mało dbania o siebie w sytuacji spadku energii zmeczenia
Korekta = Dbam o siebie
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #618 : Września 17, 2011, 22:55:19 »

Rafka 2011.09.17 sobota

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość radosc wolnosc zdrowie spokoj poczucie własnej wartosci pewnosc siebie

Komentarz: Dzisiaj dalszy ciąg sporej uważnosci i energii. Miło spędzony dzień z rodziną. Sporo wychodzi różnych spraw na światło dzienne przez jak najczestsze bycie tu i teraz. Pracuję nad tym spokojnie bez nacisku i euforii.

Najlepsze działanie = więcej czasu poswieciłem dla rodziny bardziej sie angażując w zajęcia zabawowo-codzienne
Najgorsze działanie = Czasami wtrącam sie tam gdzie powinienem zachować dystans
Korekta = Zanim cos powiem odczekam czy warto, jak nie to nie a jak warto to moze juz nie bedzie trzeba
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #619 : Września 18, 2011, 14:47:15 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.16 Piątek
Energia (średnia) =95  na potrzebne 120
Jakość wpisu = 100

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.17 Sobota
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #620 : Września 18, 2011, 21:49:09 »

2011.09.18 Niedziela

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość radosc spokoj wolnosc zdrowie poczucie własnej wartosci penosc siebie

Komentarz: Dzien raczej odpoczynkowy, niedzielny obiad, spotkanie towarzyskie ze znajomymi. W tym czasie starałem sie byc uwazny i swiczyłem energię. W miedzy czasie rozmawiałem z Kazikiem nt wartosci, biore sie za wdrazanie tego o czym rozmawialismy. Troche faktycznie utknąłem narazie gdzies w rozkroku miedzy niebem a ziemią Smiley

Najlepsze działanie = spokój i uważnosc pomimo tego co sie działo dzisijszego dnia
Najgorsze działanie = mogłem wiecej
Korekta = wdrazam uwaznosc szczegolnie wtedy jak robie cos codziennego lub zwiazanego z praca spotkaniami
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #621 : Września 18, 2011, 22:51:12 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.18 Niedziela
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

Rafka 2011.09.17. sobota
1. Energia (średni poziom energii dnia) =
2. Wartości =
3. Cel =
3a. Atrakcyjność celu =
4. Wykorzystanie dnia na realizację celu =
5. Najlepsze:
5a. Myśli =
5b. Emocje =
5c. Działania =
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli =
6b. Emocje =
6c. Działania =
7. Kompetencje =
8. Co zrobię =
9. Uwagi =

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #622 : Września 19, 2011, 22:08:34 »

Rafka 2011.09.19 Poniedziałek

1. Energia (średni poziom energii dnia) = 105
2. Wartości =miłość radosc zdrowie spokoj wolnosc poczucie własnej wartosci pewnosc siebie
3. Cel = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesiecznie w pełni realizując swoj potencjał
3a. Atrakcyjność celu = 100
4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100
5. Najlepsze:
5a. Myśli =
5b. Emocje =
5c. Działania = Staram sie działać poprzez wartości i ponad fałszywymi przekonaniami
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli =
6b. Emocje =
6c. Działania = Nie trzymam sie schematu. Jesli cos ustalam to tak to robie, aby moc dokonac pomiaru skutecznosci i skorygowac co trzeba
7. Kompetencje = zwiększenie swoich kompetencji sprzedazowych
8. Co zrobię = ucze sie poprzez doświadczenie i książki
9. Uwagi = Jeszcze nie wszystko wypełnione, przyzwyczajam sie do nowego schematu wpisu
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #623 : Września 19, 2011, 22:27:05 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.19 Poniedziałek
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #624 : Września 21, 2011, 16:22:36 »

Rafka 2011.09.20 Wtorek

1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110
2. Wartości = miłość radosc wolnosc zdrowie spokoj poczucie własnej wartości pewnosc siebie
3. Cel =  zarabiam 25 tys zł i jestem za to wdzieczny
4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 105
5. Najlepsze:
5a. Myśli = ?
5b. Emocje = ?
5c. Działania = pojechałem na prezentacje choc było daleko, nie odrzuciłem szansy
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = do niczego sie nie nadaje i znowu nic z tego nie wyjdzie - działam najlepiej jak umiem poszukując najlepszej swojej wersji
6b. Emocje = rozdrażnienie - uspokajam swoje role, aby miec mozliwosc wybrania zachowania
6c. Działania = nie wiem co mam robic i nic nie robie
7. Kompetencje = potrzebuje nowych strategii działania, bo te nie spełniają zadania, czasami sporo robie ale efekt jest mizerny, takie oszukiwanie sie ze cos robie
8. Co zrobię = wprowadze umysł w stan spoczynku i działa z pkt 0
9. Uwagi = Łatwiej znaleźć negatywne mysli emocje niz pozytywne, wpis pozniej bo nie dałem rady czasowo
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #625 : Września 21, 2011, 21:43:56 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.20 Wtorek
Jakość wpisu = 100

Dobrze idzie. Trzymaj energię jak najwyżej to "wypchnie" elementy, które przeszkadzają ci w sukcesie.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #626 : Września 21, 2011, 22:05:51 »

Rafka 2011.09.21 Środa

2. Wartości = miłośc radosc wolnosc zdrowie spokoj poczucie własnej wartości pewnosc siebie
3. Cel = nie mam pojecia jaki jest moj cel
3a. Atrakcyjność celu = 100% sformułowanie
5. Najlepsze:
5a. Myśli =
5b. Emocje =
5c. Działania = pojscie za intuicją w sprawie swojego zdrowia
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = nie nadaje sie do tego, nic mi nie wychodzi
6b. Emocje = lęk, strach
6c. Działania = za dużo gadam jak nie powinienem
7. Kompetencje = cały czas rozwijam kompetencje w dziedzinie którą włąsnie sie zajmuje i poszukuje innych strategii działania i życia
8. Co zrobię = Skupie sie jutro na najlepszych emocjach i myślach
9. Uwagi = Nie mam pojecia jakie są moje najlepsze emocje i myśli za to te najgorsze mógłbym wymieniac bez końca Sad
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #627 : Września 21, 2011, 22:16:31 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.21 Środa
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 95
Jakość wpisu = 100

"a. Myśli = nie nadaje się do tego, nic mi nie wychodzi -> tutaj wpisuj skorygowaną wersją, czyli taką, która będzie ci dobrze służyć.
z Emocjami i Działaniami  -> podobnie

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #628 : Września 23, 2011, 13:49:31 »

Rafka 2011.09.22 Czwartek

1. Energia (średni poziom energii dnia) = 100
2. Wartości = miłość radosc spokoj wonosc, poczucie własnej wartości pewnosc siebie zdrowie
3. Cel = ?
3a. Atrakcyjność celu =
4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 90
5. Najlepsze:
5a. Myśli = dam radę
5b. Emocje = spokój
5c. Działania = że w ogóle coś robię
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = wszystko się znowu wali - wyciągam wnioski i konstruuję rozwiązanie
6b. Emocje = złość - przyglądam sie i z wdziecznoscią przyjmuję
6c. Działania = że robię dużo ale bez efektu, wszystko sie rozmywa - koncentruję działania
7. Kompetencje = potrzeba mi całkowicie innych strategii bo te juz nie działają
8. Co zrobię = szukam nowych możliwości również w starych strategiach
9. Uwagi = Dzien z mniejsza energią, troche mnie rozłożyło przeziebienie, ale ciągnę dalej
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #629 : Września 24, 2011, 10:57:13 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.22 Czwartek
Energia (średnia) =100  na potrzebne 120
Jakość wpisu = 95

"że robię dużo ale bez efektu, wszystko się rozmywa - koncentruję działania"
"wszystko się rozmywa" to jest taka myśl uogulniająca i to w szkodliwy dla ciebie sposób. Co się rozmywa naprawdę i co nie?

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #630 : Września 24, 2011, 14:56:20 »

Rafka 2011.09.23 Piątek

2. Wartości = miłośc radość pewnosc siebie spokoj wolnosc poczucie własnej wartości zdrowie
3. Cel = ?
3a. Atrakcyjność celu =
5. Najlepsze:
5a. Myśli =
5b. Emocje =
5c. Działania =
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = To wszystko jest bezsensu -> To co sie dzieje pokazuje to co w środku mnie
6b. Emocje = Irytacja -> spokój, cierpliwość, miłość
6c. Działania =
7. Kompetencje = koncentracja na jednej sprawie
8. Co zrobię = skoncentruje sie na najlepszych możliwych działaniach az do osiagniecia efektu
9. Uwagi = Ciąg dalszy przeziebienia, choć już czuje poprawe. Lepsza energia i wiecej wiary. Nadal mam za mało uwagi dla dobra które sie dzieje we mnie i tak naprawde nie wiem co wypełniać w niektórych pkt
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #631 : Września 25, 2011, 21:48:41 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.23 Piątek
Jakość wpisu = 100

No i wreszcie przebiłeś się przez fasadowy cel, który tak długo pisałeś. Gratulacje! Oznacza to oczywiście trochę zamieszania. A głównie czyszczenie starych i już niepotrzebnych spraw. Także zdecydowaną wymianę części myśli, emocji i działań na dużo lepsze.
Zadzwoń do mnie to zrobimy osobistą sesję osobiście lub na dystans. Można teraz sporo wyczyścić i uporządkować. Jeśli umiesz, to warto byś doceniał to, co się teraz u ciebie dzieje.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #632 : Września 26, 2011, 16:59:51 »

Rafka 2011.09.24 Sobota i 2011.09.25 Niedziela

Nie miałem możliwości wpisu, wiec nie będę wymyślał. Kolejny wpis w poniedziałek.

Faktycznie czuję ciężar czyszczenia, choć nie aż tak bardzo obciąża jak kiedyś. A mysli i emocje to sie ostatnio kłębią i wymieniają na potęgę.

Dzieki za wszystko, doceniam pomoc jaką mi udzielasz i Ty Kaziku i wszechświat.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #633 : Września 26, 2011, 22:21:44 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.24 Sobota
Jakość wpisu =

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.25 Niedziela
Jakość wpisu =

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #634 : Września 26, 2011, 22:53:54 »

Rafka 2011.09.26 Poniedziałek

1. Energia (średni poziom energii dnia) = 120
2. Wartości = miłośc radosć spokoj wolnosc poczucie własnej wartości pewnosc siebie zdrowie
3. Cel = prowadzić życie z pasją, wciąż się ucząc, podróżując, doświadczając pełni życia, dobrze sie bawiąc zarabiając z radością 25.000 miesiecznie
3a. Atrakcyjność celu = 110
4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 105
5. Najlepsze:
5a. Myśli = dam radę, dzis jest lepiej niz wczoraj a jutro bedzie jeszcze lepiej
5b. Emocje = radosc
5c. Działania = wspolne popołudnie z rodziną
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = rozwalam wszystko i mecze sie znów jak jakis męczennik -> tworzę z pasją swoje życie
6b. Emocje = strach -> miłość
6c. Działania = przekombinowałem z telefonem dzieki czemu idzie do serwisu -> lepiej zbieram informacje zanim sie do czegos zabiore
7. Kompetencje = jak przekształcić to co wiem umiem na pieniądze
8. Co zrobię = szukam sposobów na życie, a w sumie nie wiem co zrobię, zadbam o siebie bo nikt tego nie zrobi za mnie
9. Uwagi = dzisiaj dzień sporego zamieszania w głowie, jakby też troche puściło, więcej radosci wolnosci zbierania doświadczeń co działa a co nie w moim życiu, niestety lekko rozjechałem telefon i musi być naprawiony, chciałem zaoszczedzic 60zł to wydam 150 Smiley nie ma to jak dobry biznes, choc samym telefonem nie przejąłem sie tak bardzo, nie wyprowadziło mnie to z równowagi jak było by jeszcze kiedyś, mam do tego dystans
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #635 : Września 28, 2011, 08:22:53 »

Rafka 2011.09.27 Wtorek

2. Wartości = miłość radosc wolnosc zdrowie spokoj pewnosc siebie poczucie własnej wartości
3. Cel = prowadzić życie z pasją, wciąż się ucząc, podróżując, doświadczając pełni życia, dobrze sie bawiąc zarabiając z radością 25.000 miesiecznie
3a. Atrakcyjność celu = 110
4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 110
5. Najlepsze:
5a. Myśli = dziekuje za to co sie dzieje
5b. Emocje = spokój
5c. Działania = czesto wracałem do tu i teraz
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = wciąż coś rozwalam -> działam naturalnie bez obciążeń
6b. Emocje = strach -> dzieki ze jestes, co chcesz mi przekazac?
6c. Działania = podsycanie nerwowości -> z miłością kieruje uwage na pozytywy
7. Kompetencje = jest wiele do nauczenia sie, sam nie wiem co, naturalnie podążę za biegiem wydażeń
8. Co zrobię = lepiej dostroje sie do tu i teraz, choć bez specjalnego starania
9. Uwagi = pozamykałem kilka spraw, najlepiej zawsze robić wszystko od razu, bo potem sie ciągnie za mną i zabiera mi energię, albo robie albo przekazuje komuś do zrobienia, nie pozwalam na zawieszenie. Cały czas tworze swoj cel, ten jest juz niezły ale jeszcze czegos mi w nim brakuje
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #636 : Września 28, 2011, 23:20:04 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.26 PONIEDZIAŁEK
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120
Jakość wpisu = 115

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.27 Wtorek
Jakość wpisu = 115

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #637 : Września 29, 2011, 10:08:00 »

Rafka 2011.09.28 Środa

1. Energia (średni poziom energii dnia) = 120
2. Wartości = milość radość wolnośc spokoj zdrowie pewnosc siebie poczucie własnej wartości
3. Cel = prowadzić życie z pasją, wciąż się ucząc, podróżując, doświadczając pełni życia, dobrze sie bawiąc zarabiając z radością 25.000 miesiecznie za to kim jestem
4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 120
5. Najlepsze:
5a. Myśli = zawsze jestem na dobrej drodze
5b. Emocje = miłość
5c. Działania = prezentacja z miłością, spotkanie z Kazikiem, dużo uważności
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = po co ja to robię -> wszystko co robię ma swoj cel
6b. Emocje = irytacja -> spokój, miłośc
6c. Działania = ?
7. Kompetencje = lepsza komunikacja z innymi, bez osądzania jako hobby
8. Co zrobię = komunikuje sie z innymi z większą uważnością, ewentualnie jestem ciekaw dlaczego cos robią w dany sposób, rozglądam sie dookoła siebie za nowymi możliwościami
9. Uwagi = Dobry dzień dużo energii otwarcia sie na nowe akceptacji i poddania sie, dzisiaj pracowałem z energią miłosci, sama prezentacja zupełnie inaczej wyglądała, ludzie bardziej otwarci.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #638 : Września 29, 2011, 22:54:25 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.28 Środa
Energia (średnia) =120  na potrzebne 120
Jakość wpisu = 115

"prowadzić życie z pasją, wciąż się ucząc, podróżując,..." Lepsza jest forma osobowa niż bezosobowa

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #639 : Września 30, 2011, 10:42:24 »

Rafka 2011.09

2. Wartości = miłość radośc spokoj poczucie własnej wartości wolność pewnosc siebie zdrowie
3. Cel = prowadzę życie z pasją, wciąż się uczę, podróżuję, doświadczam pełni życia, dobrze sie bawię i zarabiam z radością 25.000 miesiecznie za to kim jestem
5. Najlepsze:
5a. Myśli =
5b. Emocje = miłość spokoj
5c. Działania = zaoferowałem pomoc bezinteresownie
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = nie wiem co mam robić -> wiem co robię i coraz bardziej przybliżam sie do tego co moje
6b. Emocje = niepokoj, irytacja -> spokoj, cierpliwosc, miłość, wolność
6c. Działania = nie zrobiłem tego co planowałem zrobić, mam jakis opor choc wiem że to mogłoby zmienic wiele -> jak planuje to robie,
7. Kompetencje = komunikacja z innymi, nowe strategie działania
8. Co zrobię = ucze sie w czym jestem najlepszy, bede uwazniejszy
9. Uwagi = Masz rację cały czas wystepuje z jakiejs innej pozycji jak widz, nie jestem w życiu tak do końca jak aktor. Łapie sie na nieświadomości, to jest nawet zabawne, choć nie zawsze, bo dzisiaj zgubiłem karte do bankomatu. Totalny trans, szczescie że nic sie nie stało i ją zastrzegłem. To jest niesamowite że robie cos i pozniej nie wiem czy to zrobiłem czy nie, czy zamnknąłem samochód, czy nie. Nawet jak zapamietuje ze swiadomoscia to pamietam lepiej.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #640 : Października 01, 2011, 00:08:23 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.30 Niedziela
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #641 : Października 01, 2011, 13:11:37 »

Rafka 2011.09.30 Piątek

2. Wartości = miłość radosc zdrowie spokoj pewnosc siebie poczucie własnej wartości wolność
3. Cel = prowadzę życie z pasją, wciąż się uczę, podróżuję, doświadczam pełni życia, dobrze sie bawię i zarabiam z radością 25.000 miesiecznie za to kim jestem

9. Uwagi = dzisiaj krótszy wpis nie szczegółowy, troche zawalony czasowo jestem
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #642 : Października 01, 2011, 23:28:55 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.30 Niedziela
Jakość wpisu = 100

Dobry zwyczaj zrobienia wpisu, choćby małego z powodu braku czasu.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #643 : Października 02, 2011, 19:11:22 »

Rafka 2011.10.01 Sobota

2. Wartości = miłość radośc spokoj poczucie własnej wartości wolność pewnosc siebie zdrowie
5. Najlepsze:
5a. Myśli =
5b. Emocje = radość, szczescie
5c. Działania = pozwoliłem żonie działać jak chce, nie wprowadzałem niepotrzebnej nerwówki
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = co sie  ze mną stało, nie działam jak kiedyś -> konkretnie o co chodzi? Działam w optymalny sposób w odpowiednim momencie
6b. Emocje = irytacja -> miłość wolność
6c. Działania = bezsensu zwróciłem uwagę żonie na nie wiele znaczący fakt powodując jej podenerwowanie -> krytykuję świadomie jeśli ma to znaczenie i ma sens i da pozytywne zmiany
7. Kompetencje = nadal komunikacja
8. Co zrobię = uważniej słucham i więcej interakcji i przebywania z innymi ludźmi
9. Uwagi = Mam zawsze problem z określeniem dobrych myśli, cikawe z czego to wynika? Dzisiaj byliśmy na ślubie u rodziny, zabawa była wyśmienita, sporo żartów zabawy śmiechu, dobry dzień, nic nie osądzałem i dzieki temu korzystałem ze wszystkiego co było dostępne.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #644 : Października 02, 2011, 22:05:37 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.01 Sobota
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #645 : Października 03, 2011, 21:54:21 »

Rafka 2011.10.02

1. Energia (średni poziom energii dnia) = 100
2. Wartości = miłośc radośc pewnosc siebie poczucie własnej wartości zdrowie spokoj wolnosc
9. Uwagi = Nie zdąłem zrobic wpisu, dzień odpoczynku po sporej rodzinnej imprezie, nie wiele sie działo, choć trochę czułem że sie czyści podskórnie
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #646 : Października 03, 2011, 22:32:51 »

Rafka 2011.10

2. Wartości = miłośc poczucie własnej wartości zdrowie pewnosc siebie spokoj radosc wolnosc
5. Najlepsze:
5a. Myśli = umiem wyrażać swoje zdanie bez potrzeby posiadania racji
5b. Emocje =
5c. Działania = powiedziałem to co myślałem co powinno być powiedziane
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = nie dbam o swoje i swoją rodzinę -> dbam o siebie i rodzinę
6b. Emocje = irytacja -> cierpliwie działam
6c. Działania =
7. Kompetencje = nadal bez zmian komunikacja
8. Co zrobię = ustalę cel i podziele go na małe etapy, drobnymi krokami dojde dalej i szybciej
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #647 : Października 03, 2011, 23:20:35 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.02 Niedziela
Jakość wpisu = 95

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.03 Poniedziałek
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #648 : Października 04, 2011, 20:50:58 »

Rafka 2011.10.04 Wtorek

2. Wartości = miłośc pewnosc siebie poczucie własnej wartości radosc wolnosc spokoj zdrowie
3. Cel = ?
3a. Atrakcyjność celu = ?
5. Najlepsze:
5a. Myśli = ?
5b. Emocje = ?
5c. Działania = ?
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = jestem do d..., nie idzie mi -> jestem sobą, wiem że wszsytko co sie dzieje jest dla mnie ok
6b. Emocje = złość -> miłość spokój
6c. Działania = nie zrobiłem tego co powinienem co było ważniejsze -> robię to co ma być zrobione ustalam priorytety
7. Kompetencje = co mogę jeszcze zrobic aby żyć pełnią życia, wziąść odpowiedzialność za własne życie w całości
8. Co zrobię = nie wiem, ćwiczę energię i świadomość mimo wszystko
9. Uwagi = Dzisiaj trudny dzień konfrontowania sie z prawdą faktami. Bez oceniania osądzania. Ciężko, ale jestem tu i teraz. Nie chce odpuscić, trudno trzeba wypić piwo które sie nawarzyło Nie wiem jeszcze co z tego wyniknie. Spore emocje i lęk.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #649 : Października 04, 2011, 22:19:58 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.04 Wtorek
Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam Kazik

Tagi:
Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!