Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #850 : Stycznia 31, 2012, 00:02:07 » |
|
Komentarz do treningu Rafki 2012.01.30 poniedziałek
Energia = 135 na potrzebne 150 Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115/120 Jakość wpisu = 105
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #851 : Lutego 02, 2012, 22:59:43 » |
|
Rafka
Przez 2 dni nie robiłem wpisów, nie miałem ochoty, ale też swiadomie w drugi dzień obserwowałem co sie dzieje, jakie mechanizmy działają. Dlaczego nie mam ochoty wpisywać, nie jest łatwo sie z tym spotkać. Nie wiem nawet teraz co o tym pisać. Jak pojawia sie jakas stabizlizacja na horyzoncie, zmieniam front i zaczynam działac przeciwko sobie. Dalej to obserwuje i przyjmuje jak jest bez oceniania tym razem, jeszcze nie wiem co z tym zrobić
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #852 : Lutego 04, 2012, 17:35:11 » |
|
Komentarz do braku treningu Rafki 2012.02.04 sobota
1. Od dłuższego czasu nie mam twojego wpisu. 2. Taka sytuacja pojawia się już któryś raz. 3. Warto byś się zdecydował ćwiczysz czy rezygnujesz? W tym celu zapraszam do rozmowy. Zadzwoń do mnie lub złap mnie na skype.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #853 : Lutego 07, 2012, 23:08:26 » |
|
Rafka 2012.02.07 Wtorek
Energia = 130 Wartosci = miłość 70, spokoj 60, radosc 60, pewnosc siebie 60, poczucie własnej wartosci = 60, zdrowie 60, wolnosc 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, służę innym swoimi talentami, z najwyższym profesjonalizmem robię to co lubię i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc. Doskonale rozumiem to co robie. Wykorzystanie dnia =115
Najlepsze mysli = wspaniale jest zaufać i dac o siebie zadbac, pomyslałem ze bez znaczenia czy bede sie martwił czy nie bo życie i tak płynie i za miesiąc bedzie za miesiac czy z moimi zmartwieniami czy bez, sprawdze co bedzie sie działo jak odpuszcze sobie zmartwienia emocje = radosc zadowolenie szczescie działania = dobrze przeprowadzona prezentacja dynamicznie i na temat, choc negatyw to i tak ok wracam do formy
Najgorsze mysli = sporo mysli zwiazanych z kupowaniem, przejmuje sie tym a po co kupowac , negatywnie podchodze do zakupów wydaje mi sie ze cos tam nie potrzebne -> z wdziecznoscia przyjmuje pieniądze które do mnie wracają zwielokrotnione, czym wiecej wydaje tym wiecej zarabiam, ciesze sie z kazdych zakupów emocje = ? dzialania = za mało działania, za bardzo stoję w miejscu, rozleniwiam sie -> cały czas rozwijam sie i coraz wiecej działam aby ruszyc energie
Kompetencje = strategie działania co mam robić- nauczyc sie tego, profesjonalizm, energia 150+, uczyc sie zadowolenia z mojej pracy i tego ze inni tez są zadowoleni Co zrobie = usiade i zaczne przygotowywac plan jakie mam zasoby jak je wykorzystac i jak dziąłac aby sie rozwijac , czas sie obudzic
Uwagi = dobry dzien, wracam do wpisów, po prostu tak poczułem, chciałem chwile odpocząć jak jest bez wpisów, poobserwowac siebie z innej perspektywy, czy uciekam jaki jest mechanizm, dlatego tez chwile to trwało, nie chciałem robić nic na siłe, chciałem wrócić jak przyjdzie zrozumienie, czas.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #854 : Lutego 08, 2012, 20:46:26 » |
|
Zadzwoń
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #855 : Lutego 08, 2012, 23:41:05 » |
|
Rafka 08.02.2012 Środa
Energia = 135 Wartosci = miłość 70, radosc, 70, spokoj 60, wolnosc 60, pewnosc siebie 60, poczucie własnej wartosci 60, zdrowie 70 Cel = dbam o siebie i swoja rodzine, wspaniale sie bawie i robie to co lubie i z najwyższym profesjonalizmem służe innym ludziom swoją wiedzą, zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Doskonale rozumiem co robie Wykorzystanie dnia = 115
Najlepsze mysli = wspaniale czuc i robic rzeczy bez ograniczen, mysli o zyciu bez ograniczen emocje = radosc zadowolenie miłość spokoj działania = docenianie siebie nagradzanie siebie, dobra zabawa
Najgorsze mysli = zwiazane z tym jaki przykład daje -> daje dobry przykład zaczynam od siebie, wymagam od innych tego co od siebie emocje = złośc irytacja zwiazana z zachowaniem drugiej osoby -> z miłością obserwuje zachowanie innych i daje dobry przykład zaczynam od siebie działania = nie zrobiłem tego co zaplanowałem -> planuje i robie to co zaplanowałem
kompetencje = dopracowanie tego co robie profesjonalizm rzetelnosc słownosc komunikacja rozwoj co zrobie = zrobie to co miałem zrobić dzisiaj uwagi = nie moge sie zabrac do tego co najważniejsze, ważne sprawy odciągam w nieskończoność, taka moja strategia jest obecnie. Teraz trzeba to zmienić podejmować decyzje i wziąść za to odpowiedzialność.
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #856 : Lutego 09, 2012, 23:04:40 » |
|
Rafka 08.02.2012 Czwartek
Energia = 130 Wartosci = miłość 60, radosc 60, spokoj 60, pewnosc siebie 60, poczucie własnej wartosci 60, wolnosc 60, zdrowie 60 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, z najwyższym profesjonalizmem służę innym swoimi talentami robie to co lubie zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze mysli = o ludziach których mam wokół siebie emocje = radosc szczescie działania = ide za głosem intuicji
Najgorsze mysli = emocje = niepewnosc -> robie i juz eliminując przypadkowosc działania = dyskutuje z zasadami -> po to jest system aby się go trzymać
kompetencje = zasady, system, strategie działania co zrobie = jeszcze nie wiem Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #857 : Lutego 11, 2012, 10:35:41 » |
|
Rafka 2012.02.10 Piątek
Energia = 130 Wartosci = miłość 70, radosc 60, spokoj 60, wolnosc 60, pewnosc siebie 70, poczucie własnej wartosci 70, zdrowie 70 Cel = dbam o siebie i swoją rodzine robie to co lubie i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc służę innym swoimi talentami doskonale rozumiem to co robie Wykorzystanie dnia = 110
Najlepsze mysli = emocje = spokoj działania = dobra prezentacja dużo się nauczyłem, a właściwie klient dal mi super lekcje - jestem wdzieczny za to
Najgorsze mysli = związane z prezentacją zanim cos zrozumiałem -> myślenie rozstrząsanie jest ostatnią rzeczą jaką robię, daję sobie chwile na obserwacje emocje = złość, irytacja -> miłość wdzieczność działania = za dużo czasu przy komputerze -> ustalam plan i działam wg niego
kompetencje = doskonalę to co robię, kontakt ze sobą co zrobię = wykorzystam to czego się nauczyłem uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
rafka
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #858 : Lutego 12, 2012, 14:00:00 » |
|
Rafka 2012.02.11 Sobota
Energia = 135 Wykorzystanie dnia = 115 Cel = dbam o siebie i swoją rodzinę, służę innym swoimi talentami robie to co lubie i zarabiam coraz wiecej 15>25>50>100 tys/mc doskonale rozumiem to co robie
Najlepsze mysli = o bliskich osobach emocje = szczescie radosc spokoj działania = poszedłem między ludzi, tam gdzie życie, postąpiłem zgodnie z intuicją i z tym co sie dzieje
najgorsze mysli = o tym co mam zrobić - > robie i ufam nie musze wiedziec wszystkiego emocje = irytacja -> miłość działania =
kompetencje = poczucie własnej wartosci, doskonalenie tego co robie, decyzja co zrobię = odpocznę uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #859 : Lutego 28, 2012, 23:55:07 » |
|
Zamykam ten wątek z powodu osłabnięcia zaangażowania i zbyt dużego opuszczania wpisów. Kazik
|
|
|
|
|
|
|
|