>
Czerwca 15, 2025, 02:25:39 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jagna - praca nad celem  (Przeczytany 116455 razy)
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #100 : Maja 22, 2011, 23:10:41 »

22.05.2011 NIEDZIELA

Poziom energii      = 115 %
Formuła celu        =  angażuję swoją energię w pracę, co przynosi mi radość i zysk
Atrakcyjność celu =  100 %
Efektywność wykorzystania dnia = 110 %
Najlepsze działanie dnia =  czytałam ważną książkę z dużą uwagą ponownie po 10 l. - wielki odkrycie i dużo nowy spostrzeżeń. Jak to się zmienia.
Najgorsze działanie dnia =  -
Poprawione działanie     =  -

Miły dzień. Pełen pracy, ale też czasu na lekturę i muzykę.
Wspianiale mnie przyciągają i ładują akumulatory.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #101 : Maja 23, 2011, 21:59:02 »

23.05.2011 poniedziałek

Poziom energii =  105  %
Formuła celu =   robię to co lubię, czerpię z tego zyski i radość 
Efektywność wykorzystania dnia = 95 %
Najlepsze działanie dnia =  rozwój kreatywności, wiary i siły w to marzenie
Najgorsze działanie dnia =  zaniedbanie jogi
Poprawione działanie = jeśli coś jest dla mnie ważne, a bywa trudne, bo nie zawsze potrafię zdążyć na czas (i o tym wiem), to staram się jak najlepiej o siebie zadbać, żeby sobie to dać

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #102 : Maja 23, 2011, 23:44:56 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.22 Niedziela

Poziom energii = 105%
Efektywność wykorzystania dnia = 100%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.32 Poniedziałek

Poziom energii = 105%
Efektywność wykorzystania dnia = 105%

Według mnie to był dobrze wykorzystany dzień (zważywszy na relację wyzwań do możliwości).

Pozdrawiam
Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #103 : Maja 24, 2011, 21:48:58 »

24.05.2011 wtorek

Poziom energii =  110  %
Formuła celu =   angażuję moją energię w działania, które lubię, widzę w nich sens, przynoszą mi zysk i radość
Najlepsze działanie dnia =  sport w parku Smiley dodaje mnóstwo energii do działnia.
To zadziwiające, że to prawda. Zmęczenie fizyczne owocuje zwyżką energii życiowej. Czytałam o tym. Ale nie sądziłam, że to aż tak Wink
Najgorsze działanie dnia =  spóźnienie na ćwiczenia z rana
Poprawione działanie = wychodzę o 10 min wcześniej niż potrzebuję, zostawiając margines na korki

Dobry dzień. Jutro pierwsze spotkanie w sprawie nowego pomysłu dod. pracy. WoW! Bardzo się tym emocjonuję, martwię, cieszę i czekam z niecierpliwością czy coś z tego może wyjść.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #104 : Maja 25, 2011, 22:35:35 »

5.05.2011 środa

Poziom energii =  110 %
Formuła celu =  robię w co wierzę, przynosi mi to zyski i radość 
Najlepsze działanie dnia =  pozwoliłam koledze na rozwiązanie nie za dobrego kompromisu w stronę szukania satysfakcji dla dwóch stron. Wspaniały rezultat. Wiecej korzyści i poczucia zaangażowania dla nas obojga
Najgorsze działanie dnia =  słabe planowanie wyjścia na spotkanie - pośpiech i zdenerwowanie
Poprawione działanie = pamiętam, żeby o siebie dobrze zadbać. Potrafię działać w napięciu i pośpiechu, ale nie lubię. Daję sobie czas na wybranie się i dojazd na spotkanie.

Dobry dzień. Może coś się posuwa powoli w dwóch dod. projektach. Cieszę się, że to robię. Działanie mnie wyrywa z letargu. Letarg nie jest zły, ale też nie ma w nim radości i energii. W uwierzeniu w jakąś ideę czy projekt jest moc, chęć działania. Czasem dążąca do zbyt szybkiego dopięcia sprawy. Chcę rozwijać projekt zgodnie z jego dynamiką. Każdy etap ma swoje prawa. Wczoraj i dziś czułam, że jest możliwy.
To wspaniały początek. Wiem, że dużo przede mną i boję się tego. Ale też cieszę się, że są takie momenty, kiedy w to wierzę.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #105 : Maja 25, 2011, 23:30:25 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.24 Wtorek

Poziom energii = 110%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.25 Środa

Poziom energii = 105%
Efektywność wykorzystania dnia = 110%

Pozdrawiam
Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #106 : Maja 26, 2011, 21:55:19 »

26.05.2011 czwartek

Poziom energii = 110 %
Formuła celu = angażuję swoją energię i serce, czerpię z tego radość i zysk   
Atrakcyjność celu = 100 %
Najlepsze działanie dnia =  spotkanie w wydawnictwie
Najgorsze działanie dnia =  nie danie sobie czasu dla siebie - takich 2 godzin
Poprawione działanie = pamietam o tym, że czasem trudno mi po prostu znaleźć w miedzyczasie czas dla siebie, dlatego planuję go i dotrzymuję sobie obietnicy.

Jestem pod ogromnym wrażeniem wpisu Kazika! Jak to? Miałam energię na 105, a wykonałam 110%? Wow! Czy to możliwe? Czyżby to wczorajsze mentalne ruszanie z projektem to był taki efekt?
No czułabym się jak uczeń z celującym na cenzurce. Smiley
Trochę tak się czuję. Zdumiona i zadowolona. Coś pokonałam. Wczoraj przy podejmowaniu kolejnego praktycznego kroku do nowej dod. usługi czułam włączanie się różnych mechanizmów krytyki, obrony i czego tam jeszcze.
To było niezwykłe. Przeraźałam się tym. Myślałam co ja robię. Kogo oszukuję? To się już nie uda. Ale mimo to zrobiłam krok w tym kierunku. Jakby w stronę przepaści.

A dziś? Na spotkaniu w innej sprawie, ktoś nagle podrzuca tytuł "Strategia błekitnego oceanu", której gdzieś tam kiedyś słyszałam. To co z wtedy zapamiętałam z tej koncepcji to to, że na rynku jest więcej miejsca niż by można było myśleć i niekoniecznie każdy konkuruje z każdym i się wciska na siłę. Zobaczenie tej książki było tą ulgą od mojego lęku. Uświadomienie sobie, że można przynajmniej myśleć inaczej. Oddecz i przestrzeń. Mam ochotę przyjrzeć się bliżej tej koncepcji. Może mi być bardzo pomocna w radzeniu sobie z lękami, które mogą mnie napadać - "nie jestem już tak dobra jak kiedyś", "trochę z tego wypadłam", "inni robią to lepiej i pewnie oni mają zlecenia". Cudowne są te lęki. Z innego doświadczenia w biznesie już wiem, że niekoniecznie tak się dzieje. Projekty nie wygrywają najlepsze, choć dobrze by było. To jest czasem to dziwne coś. Ja wiem, że miewam to coś. Jak tylko chcę sobie dać prawo do tego. Przy robieniu czegoś osobiście włącza mi się dużo blokad. Albo najlepiej, albo w ogóle. A przecież nie chcę już tak piłować i perfekcyjnie cyzelować. Jest w tym jakaś ogromna rozpacz - nie móc po prostu zorobić czegoś dobrze i dać temu spokój. Dobrze jest ok. Poniosło mnie. To chyba skończę już na dziś.
Ciekawy, wspaniały dzień. Trochę jak upojenie.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #107 : Maja 26, 2011, 22:37:14 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.26 Czwartek

Poziom energii = 110%

Kiedy potraktujesz lęki jako swojego trenera i umieścisz je w odpowiednio dużym polu energii i pozwolisz im istnieć, to one zaczną się przeobrażać i pokażą ci swoją prawdziwą twarz. Może się okazać, że jest to twarz przyjaciela. Co ty na to?

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #108 : Maja 27, 2011, 21:37:04 »

27.05.2011 piątek

Poziom energii = 110 %
Formuła celu = anażuję moją energię w pracę, która przynosi mi zyski i radość
Najlepsze działanie dnia =  zadbanie o swoją potrzebę rozwoju poprzez poświęcenie czasu na ćwiczenia
Najgorsze działanie dnia = zbyt optymistyczne planowanie działań z rana, co spowodowało nerwową atmosferę i konieczność przesunięcia spotkania
Poprawione działanie = daję sobie margines czasu na złożone zadania

Dość urozmaicony dzień czasem nad pracą dla siebie, dla innych i dla innych i dla mnie. Ciekawe i różnorodna kombinacja. Trochę nowych wrażeń z podróży, odświeża spojrzenie na wszystko. Wymyśliłam też świetny plan na wycieczkę nad Pilicę, którą dziś mijałam. Wydaje się świetna na kajaki.

Twój komentarz, Kaziku, brzmi intrygująco. Patrzeć lekowi w twarz to jest nie lada zadanie. Chciałabym doświadczyć takiej konfrontacji. Wydaje mi się, że na razie jestem w stanie przyglądać mu się jakby z boku. Pozwalam mu istnieć, bo co mam zrobić. Jest. Ale jest to raczej 'znoszenie' niż akceptowanie, nie mówiąc już o odkrywaniu w nim przyjaciela.
Jestem ciekawa tej techniki 'dużego pola energii'. Czy możemy się umówić na takie spotkanie? Z dużą energią ") ?

Pozdrawiam,
Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #109 : Maja 27, 2011, 23:27:49 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.27 Piątek

Poziom energii = 105%

Zamiast uciekać, tolerować, przyglądać się lub walczyć warto zaakceptować, zrozumieć, zaprzyjaźnić się. Wtedy ustaje konflikt wewnętrzny i możliwe jest rozwiązanie będące w harmonii z nami.

Duże pole energii pozwala na utrzymanie dużej autonomii i pozwala też na wytrzymanie okresu, w którym trwa owo "dogadywanie się". Poza tym energia jest fajna:)))
Zdecydowanie warto byś zrobiła następny krok w kierunku dbania o własną energię.Może na skype w poniedziałek?

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #110 : Maja 29, 2011, 22:20:16 »

28.05.2011 sobota

Poziom energii = 110 %
Formuła celu = angażuję moją energię, czerpię z tego satysfakcję i zyski 
Efektywność wykorzystania dnia = 120 %  Wink
Najlepsze działanie dnia =  zaoferowania sobie wycieczki, z której wynikły niezwykłe historie, znajomości i dużo radości i frajdy.
Najgorsze działanie dnia = stres na zajęciach
Poprawione działanie =

Wspaniały dzień pełen wrażeń, energii, odkryć i siły do działania.

Jagna

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #111 : Maja 29, 2011, 22:31:51 »

29.05.2011 niedziela

Poziom energii = 105 %
Formuła celu = angażuję moją energię w pracę, która daje mi radość i korzyści   
Najlepsze działanie dnia =  spędzenie czasu z przyjaciółmi
Najgorsze działanie dnia =  odwołanie wyjścia na pokaz kolegi
Poprawione działanie = nie obiecuję, jeśli nie jestem pewna czy mogę spełnić obietnicę,

Chętnie się umówię na skype'ie w poniedziałek.
Dziękuję,

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #112 : Maja 29, 2011, 23:27:08 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.28 Sobota

Poziom energii = 110%

Pozdrawiam
Kazik

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #113 : Maja 29, 2011, 23:55:57 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.29 Niedziela

Poziom energii = 110%

Skype jest ok.

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #114 : Maja 30, 2011, 21:36:04 »

30. 05.2011 poniedziałek

Poziom energii = 100 %
Formuła celu =   angażuję swoją energię w pracę, która mi przynosi radość, satysfakcję i korzyści
Efektywność wykorzystania dnia = 100 %
Najlepsze działanie dnia =  dopięcie jednego z działań towarzyskich, odkładanych od dłuższego czasu
Najgorsze działanie dnia =  nie wykonanie zadań dotyczących rozwoju osobistego, które mnie trochę przerażały swoim rozmachem i siłą.
Poprawione działanie = ?

ps. nie udało nam się umówić. Chyba za mało inicjatywy wykazałam...

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #115 : Maja 30, 2011, 22:09:07 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.30 Poniedziałek

Poziom energii = 110%

No to następnym razem.

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #116 : Maja 31, 2011, 20:25:43 »

31. 05.2011 wtorek

Poziom energii = 105 %
Formuła celu =   angażuję swoją energię w pracę, która mi przynosi radość, satysfakcję i korzyści
Najlepsze działanie dnia =  wybranie najważniejszych zadań w ciągu dnia do zrobienia
Najgorsze działanie dnia = niedobra rozmowa z partnerem do nowego projektu - rozbieżność pt widzenia i brak porozumienia
Poprawione działanie = wyjaśniam swoje interesy i racje jasno i raz.

Jutro początek nowej pracy. Ciekawy i ważny dzień, ale też trochę niepewny.

Jagna

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #117 : Czerwca 01, 2011, 22:54:19 »

01. 06.2011 środa

Poziom energii = 110 %
Formuła celu = angażuję swoją energię w pracę, która mi przynosi satysfakcję  i korzyści
Efektywność wykorzystania dnia = 105 %
Najlepsze działanie dnia = odbycie sesji terapeutycznej i podzielenie się swoimi prawdziwymi, trudnymi odczuciami
Najgorsze działanie dnia = nieprawdziwa wymówka w krępującej sytuacji zawodowej
Poprawione działanie = cenię sobie autentyczność i ją wnoszę, również kiedy padają trudne pytania, jestem z sobą.

Ostatnio coś mi się wydaje, że unikam pójścia naprzód.
Jakoś czuję, że się obawiam tych różnych problemów, które mogą na mnie czekać za rogiem. Nie stawiam większych wyzwań życiu, bo nie chcę kusić losu. Czuję, że nie mam siły na większe problemy. Potrzebuję stalibizacji.
Ale trochę mnie to gdzieś też smuci.
Bo to mniej energii i zaangażowania.
Muszę to przemyśleć.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #118 : Czerwca 01, 2011, 23:15:55 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.31 Wtorek

Poziom energii = 105%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.01 Środa

Poziom energii = 110%

"Ostatnio coś mi się wydaje, że unikam pójścia naprzód.
Jakoś czuję, że się obawiam tych różnych problemów, które mogą na mnie czekać za rogiem. Nie stawiam większych wyzwań życiu, bo nie chcę kusić losu. Czuję, że nie mam siły na większe problemy. Potrzebuję stalibizacji.
Ale trochę mnie to gdzieś też smuci.
Bo to mniej energii i zaangażowania.
Muszę to przemyśleć."

Bardzo trafna uwaga!
Jeśli jeszcze zmienisz formułę myślenia z "Muszę to przemyśleć" na "............................." to dostaniesz lepsze efekty. Czy wiesz co wstawić w miejsce kropek?

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #119 : Czerwca 02, 2011, 22:01:45 »

02. 06.2011 czwartek

Poziom energii = 105 %
Formuła celu = angażuję swoją energię w pracę, która mi przynosi satysfakcję i zyski
Najlepsze działanie dnia = wymyśliłam fajne pomysły do nowej oferty w nowej pracy
Najgorsze działanie dnia = brak Smiley
Poprawione działanie =

Chciałabym sobie dać chwilę czasu, parę dni, czy tygodni na poczucie się bezpiecznie tam, gdzie jestem - w nowym miejscu, nowym środowisku.
Wyprawiam też przyjęcie dla znajomych w najbliższy weekend i to też oprócz przyjemności, jest duże wyzwanie.
Chciałabym je przeżyć łagodnie i bez szału. W kontakcie z ludźmi, ciesząc się ich odwiedzinami.

Zastanawiam się, czy wiem co wstawić w kropki, o których mówi Kazik? Chyba nie wiem... Zamiast "muszę to przemyśleć", "chciałabym to zmienić"?
No chciałabym. Chciałabym żyć trochę bliżej życia i pełniej. Nie wiem czy to ma sens.
Chyba ma. Chodzi o zaangażowanie i wiarę w daną drogę /działania / życie.

Pozdrawiam,
Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #120 : Czerwca 02, 2011, 22:19:15 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.02 Czwartek

Poziom energii = 110%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #121 : Czerwca 05, 2011, 15:26:08 »

03.06.2011 piątek
Na szkoleniu wyjazdowym

Poziom energii =  110 %
Formuła celu =  angażuję moją energię w pracę, która przynosi mi radość, satysfakcję i zyski
Najlepsze działanie dnia =  odważenie się poproszenia o pomoc, w czymś co dla mnie jest trudne, a koledze nie sprawia kłopotu, ciężko mi było przejść na tą stronę, że można poprosić i to nie będzie dla niego za dużo
Najgorsze działanie dnia =  zbyt beztroskie czy nieuważne podejście do zlecenia w pracy, co spowodowało przeoczenie ważnego terminu
Poprawione działanie = to czego się podejmuję, wykonuję tak, żebym mogła wziąć za to odpowiedzialność i była spokojna, że rozumiem tam różne szczegóły i zależności.

Ciekawy dzień, pełen zmian. W pracy nowe zadania, przemyślenia i obserwacje. W podróży radość z życia i zachwyt przyrodą i drogą. Na wyjeździe doświadczenie możliwości i nowości – możliwości uczenia się i sięgania – dostępności. Poczucie oddzielenia od codzienności uruchamia jakąś świeżość i nowość. Jutro też wielki dzień. Towarzyski.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #122 : Czerwca 05, 2011, 15:26:28 »

04.06.2011 sobota
uzupełniony wpis

Poziom energii = 115 %
Formuła celu =   angażuję się w pracę, którą przynosi mi radość, satysfakcję i zyski.
Atrakcyjność celu = 100  %
Najlepsze działanie dnia =  otwartość na nowe możliwości i czerpanie inspiracji od ludzi
Najgorsze działanie dnia =  niezadbanie o swój komfort wieczorem przed przyjęciem towarzyskim.
Poprawione działanie = daję sobie dodatkowe 15 min, żeby zadbać o siebie

Wspaniały dzień, popołudnie i wieczór. Uczenie się, otwieranie na nowe możliwości, przyjemna podróż i niezwykle energetyczne spotkanie towarzyskie. Dużo dobrej energii, otwartości i łagodności  w stosunku do tego co można chcieć od rzeczywistości.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #123 : Czerwca 05, 2011, 22:17:55 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.03 Piątek

Poziom energii = 105%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.04 Sobota

Poziom energii = 110%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #124 : Czerwca 06, 2011, 22:51:52 »

06. 06.2011 poniedziałek

Poziom energii =  105 %
Formuła celu =    angażuję się w pracę, która mi przynosi satysfakcję, radość i zyski
Najlepsze działanie dnia =  dbanie o swój komfort pracy i odpowiedzialności za sprawy
Najgorsze działanie dnia =  przygnębienie nową nie zawsze fajną sytuacją
Poprawione działanie = w zastanej niefajniej sytuacji zastanawiam się co ja mogę dobrego tam zrobić dla siebie

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #125 : Czerwca 06, 2011, 23:12:33 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.05 Niedziela

Poziom energii = 90%
Nie wpisałaś niedzieli. Dlaczego?

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.06 Poniedziałek

Poziom energii = 105%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #126 : Czerwca 07, 2011, 20:31:49 »

07. 06.2011 wtorek - komentarz do niedzieli
Dziękuję. Dobra obserwacja z tą niedzielą. Nawet jakoś nie zauważyłam. Rozbicie wewnętrzne po wspaniałym towarzyskim i pełnym dniu. Poszłam wcześnie spać i nawet nie pomyślałam.
Tym dobrym zdarzeniem towarzyskim przypomniałam sobie jak wiele mi brakuje na co dzień energii czy zaangażowania.

07. 06.2011 wtorek

Poziom energii = 100  %
Formuła celu =  pracuję w tym obszarze, który jest mi bliski serca, angażuję się, moja praca jest twórcza i efektywna. Przynosi rezultaty i zyski.

Efektywność wykorzystania dnia = 95 %
Najlepsze działanie dnia =  pójście na wykład po pracy
Najgorsze działanie dnia =  ścięcie się z liderką zespołu w pracy
Poprawione działanie = nie wiem... duży problem

Konflikt dzisiejszy w pracy praktycznie przysłonił mi większość dnia. Po raz kolejny zdarza mi się jakaś ścina na wejściu w nowej pracy - od kobiety. Coś im robię z czego sobie nie zdaję sprawy. Jestem za bardzo wyluzowana czy beztroska czy nastawiona na odbiór. Nie mam siły znosić ich krytyki i lekeważącego traktowania.
Bardzo niedobry początek.
Pocieszenie jest takie, że udało mi się wyluzować, trochę przystopować to poczucie rozżalenia i trochę złapać do tego dystans. Ale praca już na przydechu. Niestety.
No i potrzeba szukania nowej. Nie wierzę już w tą fabrykę.

A może powinnam uwierzyć? AFLO?

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #127 : Czerwca 07, 2011, 23:41:56 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.07 Wtorek

Poziom energii = 105%

Mnie wychodzi wyższa efektywność wykorzystania dnia. Nie musi być miło żeby było efektywnie. Według mnie dobrze rozgrywasz sytuacje (jak na swoje obecne możliwości). Nie znaczy to, że w przyszłości nie może byc lepiej.

"Konflikt dzisiejszy w pracy praktycznie przysłonił mi większość dnia. Po raz kolejny zdarza mi się jakaś ścina na wejściu w nowej pracy - od kobiety. Coś im robię z czego sobie nie zdaję sprawy." Wyłapałaś ważny i ograniczający wzór. Jest dosyć silny i warto go rozwiązać. Gratulacje!
Wypisz proszę wszystkie sytuacje, w których wystąpił. Od teraz do tak daleko wstecz jak sobie przypomnisz.
p.s. Wyłapanie takiego wzoru bardzo podwyższa efektywność dnia. A jego rozwiązanie ......

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #128 : Czerwca 09, 2011, 01:05:24 »

08.06.2011 środa

Poziom energii =  105%
Formuła celu =  angażuję się w to, co mnie pociąga, to daje mi siłę, radość i zyski   
Najlepsze działanie dnia =  przemyślenie, przypomnienie i przeanalizowanie syt. z pracy, w sposób jaki sugerował mi Kazik
Najgorsze działanie dnia =  umykają mi szczegóły, nie szanuję drobiazgów i szczegółów.
Poprawione działanie = przyglądam się szczegółom i drobiazgom w ciekawością i szacunkiem, robię dla nich miejsce.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #129 : Czerwca 09, 2011, 23:12:30 »

09.06.2011 czwartek

Poziom energii =  110 %
Formuła celu =  angażuję się w pracę, czerpię z tego satysfakcję i korzyści   
Najlepsze działanie dnia =  zaangażowanie się w pracę i skupienie na ogólach i szczegółach, wymyślenie metody pracy, która będzie mnie w tym wspierać
Najgorsze działanie dnia =  odkładanie zrobienia oferty, a właściwie poczucie zawiedzenia i rozczarowania sobą
Poprawione działanie = akceptuję to, że czasem nie mam chęci do robienia czegoś i odkładam to na później

Te ostatnie dwa sformuowania były bardzo ciekawym procesem, bo bardziej mi uzmysłowiły, że nie tyle samo odkładanie, co poczucie zawiedzenia sobą było tym najgorszym działaniem. Ciekawe odkrycie.

Pozdrawiam,
Jagna

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #130 : Czerwca 10, 2011, 11:21:18 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.08 Środa

Poziom energii = 105%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.09 Czwartek

Poziom energii = 110%

Tak sobie myśle, że warto by było zrobić krok dalej. No chyba że gotowości brak ...

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #131 : Czerwca 12, 2011, 13:56:18 »

10.06.2011 piątek

Poziom energii = 105 %
Formuła celu = angażuję swoją energię w pracę, która przynosi mi radość, satysfakcję i zyski
Najlepsze działanie dnia = zaangażowanie dużej energii i staranności w przygotowania oferty
Najgorsze działanie dnia = pochopne decyzje dotyczące relacji osobistych i utrata poczucia bezpieczeństwa 
Poprawione działanie = zwracam uwagę na moje emocje, ale i poczucie bezpieczeństwa

11.06.2011 sobota

Poziom energii = 95   %
Formuła celu = angażuję swoją energię w budowanie dobrego, zdrowego życia   
Efektywność wykorzystania dnia = 60 %
Najlepsze działanie dnia =  stawienie czoła trudnym emocjom wynikającym z niesodziewanej relacji
Najgorsze działanie dnia =  utrata bezpieczeństwa i kontroli
Poprawione działanie = wybieram swoje bezpieczeństwo i niezależność

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #132 : Czerwca 12, 2011, 23:15:57 »

12.06.2011 niedziela

Poziom energii = 100 %
Formuła celu = angażuję swoją energię w chronienie swojego życia
Efektywność wykorzystania dnia = 90 %
Najlepsze działanie dnia = wierność sobie i danie sobie poczucia wolności
Najgorsze działanie dnia =  uleganie destrukcyjnym uczuciom
Poprawione działanie = wsłuchuję się w uczucia i sprawdzam, które działania mi służą, a które nie

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #133 : Czerwca 12, 2011, 23:41:15 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.10 Piątek
Poziom energii = 105%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.11 Sobota
Poziom energii = 95%
Efektywność wykorzystania dnia = 80%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.12 Niedziela
Poziom energii = 95%
Efektywność wykorzystania dnia = 90%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #134 : Czerwca 14, 2011, 00:30:02 »

13.06.2011 poniedziałek

Poziom energii =  105 %
Formuła celu =    w moje pracy realizuję siebie, czerpię satysfakcję i korzyści
Efektywność wykorzystania dnia = 105  %
Najlepsze działanie dnia =  otwarcie na spotkanie i zakumplowanie się z byłym partnerem 
Najgorsze działanie dnia =  uciekanie z kontaktu z sobą
Poprawione działanie =  dostrzegam moje trudności w utrzymaniu kontaktu i traktuję siebie z wyrozumiałością

Jagna   

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #135 : Czerwca 14, 2011, 22:32:49 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.13 Poniedziałek
Poziom energii = 105%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #136 : Czerwca 15, 2011, 07:07:50 »

14.06.2011 wtorek

Poziom energii = 105 %
Formuła celu = moja pracowitość mi służy i przynosi zyski   
Najlepsze działanie dnia =  zaangażowanie i uwaga skupiona na pracy
Najgorsze działanie dnia =  zdenerwowanie i "kupowanie" stresu w trudnej sytuacji nawału pracy
Poprawione działanie = robię jedną rzecz na raz, angażując energię, kończę ją i przechodzę do następnej. Zwiększam efektywność przez spokój, opanowanie i systematyczność

Co za wyzwania. Względnie płatana praca okazała się fabryką. Podejrzewam, że należy docenić fabrykę, że jest i działa.
Usługi też mogą się stać ciągiem produkcyjnym.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #137 : Czerwca 15, 2011, 22:08:59 »

15.06.2011 środa

Poziom energii = 110  %
Formuła celu =  Kiedy w coś wierzę, moja energia mi sprzyja, wzrasta, mnoży się i tworzy wartościowe rzeczy   
Najlepsze działanie dnia =  spokojna, świadoma praca nad poprawą trudnej relacji z liderem zespołu w pracy
Najgorsze działanie dnia =  za duża nonszalancja w stosunku do czasu i umówionego ważnego i cennego spotkania
Poprawione działanie = zabawne artystyczne projekty traktuję również z szacunkiem i jestem punktualna, żeby więcej z nich móc wynieść

Wspaniały dzień. Pełen pracy, postępu - radości płynącej z tego, a na koniec, na deser seria frajdy, inspiracji, kontaktów i pomysłów na przyszłość.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #138 : Czerwca 15, 2011, 23:26:27 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.14 Wtorek
Poziom energii = 105%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.15 Środa
Poziom energii = 110%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #139 : Czerwca 16, 2011, 22:05:11 »

16.06.2011 czwartek

Poziom energii =  105 %
Formuła celu =  pracuję, rozwijam się, daję sobie szansę bycia tym kim jestem   
Najlepsze działanie dnia =  wieczór dla siebie -łagodność i spokój zamiast pędu,
Najgorsze działanie dnia =  szukanie akceptacji na zewnątrz
Poprawione działanie = moja własna akceptacja i zrozumienie dla siebie są moją siłą

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #140 : Czerwca 17, 2011, 11:34:16 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.16 Czwartek
Poziom energii = 100%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #141 : Czerwca 17, 2011, 22:20:23 »

17.06.2011 piątek

Poziom energii = 105 %
Formuła celu =   pracuję, dbam o swoją energię i zarabiam pieniądze
Najlepsze działanie dnia =  mobilizacja energii w pracy przy kilku trudnych i niewdzięcznych zadaniach
Najgorsze działanie dnia = lekkomyślność w działaniu
Poprawione działanie = biorę odpowiedzialność za moje działania i to daje mi poczucie siły i stabilności

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #142 : Czerwca 18, 2011, 00:12:28 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.17 Piątek
Poziom energii = 115%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #143 : Czerwca 19, 2011, 22:33:55 »

18.06.2011 sobota

Poziom energii = 110 %
Formuła celu =  pracuję i wypoczywam z pasją zarabiając tyle ile potrzebuję   
Najlepsze działanie dnia = czas na wypoczynek i medytacje w przyrodzie 
Najgorsze działanie dnia = drobne kłamstwo, żeby nie urazić kogoś w towarzystwie
Poprawione działanie = biorę odpowiedzialność za swoje decyzje i słowa, zysk jest taki, że nie muszę się z nich wycofywać.

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #144 : Czerwca 19, 2011, 22:39:39 »

19.06.2011 niedziela

Poziom energii = 100 %
Formuła celu =  pracuję i odpoczywam z pasją, zarabiam tyle ile potrzebuję
Efektywność wykorzystania dnia = 95  %
Najlepsze działanie dnia = czas i uwaga na rozmowę i kontakt z dawno niewidzianą przyjaciółką
Najgorsze działanie dnia =  pochopne i zbyt szybkie odsłanianie swoich wrażliwych i bolesnych stron
Poprawione działanie = cenię sobie swoją prywatność, mam prawo nie dzielić się szczegółami, które są zbyt osobiste na wczesnym etapie zanjomości

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #145 : Czerwca 20, 2011, 21:55:52 »

20.06.2011 poniedziałek

Poziom energii = 105 %
Formuła celu = działam, wykorzystuję swoją energię w pracy i zarabiam pieniądze   
Najlepsze działanie dnia =  zaufanie i otwarcie na ludzi i kreatywność, i siebie
Najgorsze działanie dnia =  zbytnie czy zbyt długie przymierzanie się do pracy zanim zacznę pracować
Poprawione działanie = jak tylko zaczynam coś robić, to robię to z pełnym zaagnażowaniem i od razu przechodzę do sedna.

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #146 : Czerwca 21, 2011, 00:52:23 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.18 Sobota
Poziom energii = 105%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.19 Niedziela
Poziom energii = 100%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.20 Poniedziałek
Poziom energii = 100%
Efektywność wykorzystania dnia = 95%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #147 : Czerwca 21, 2011, 19:27:23 »

21.06.2011 wtorek

Poziom energii = 105 %
Formuła celu =   pracuję sumiennie, z uwagą i zarabiam pieniądze 
Najlepsze działanie dnia =  siedzenie po godzinach, żeby dopiąć szczegóły, ważniejsza była dla mnie staranność, niż reguła, że nie siedzę po godzinach. dała mi większe poczucie konfortu jak wszystko przeanalizowałam
Najgorsze działanie dnia =  błędy i potknięcia, niedociągnięcia na które brakuje mi uwagi i staranności.
Poprawione działanie = szczególy mają znaczenie, kieruję moją ciekawość w ich stronę i patrzę co zmieniają.
Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #148 : Czerwca 22, 2011, 10:29:15 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.06.21 Wtorek
Poziom energii = 100%
Efektywność wykorzystania dnia = 95%

Nie wydaje ci się, że warto by było wkrótce zrobić krok naprzód? Na razie jeszcze przerabiasz stare uwarunkowania. Jednak wkrótce powinna się pojawić jakaś przestrzeń na krok do przodu.

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #149 : Czerwca 22, 2011, 23:39:19 »

22.06.2011 środa

Poziom energii = 110 %
Formuła celu =  czerpię przyjemność z pracy i działania, to mi daje mnóstwo energii i poczucia siły
Najlepsze działanie dnia =  koordynowanie wielu spraw równolegle w pracy
Najgorsze działanie dnia =  zbyt optymistyczne patrzenie na czas potrzebny do domykania danych zadań
Poprawione działanie =  niektóre zadania wymagają dużo drobiazgowej pracy.

Zaliczyłam kolejny dzień wielogodzinnej, żmudnej pracy czy dłubaniny... Dziś 11 godz. z małą przerwą. Masakra. A tak masa spraw bieżących jeszcze wymaga pracy, domknięcia, załatwienia. Robią nas w bambuko w tej pracy. Nie ma opcji, żeby tyle spraw przetworzyć w ciągu dnia. Czuję się naprawdę jak fabryce włókienniczej. To co zrobiłam dobrego dla siebie  to olanie tego po wyjściu z pracy. Spokojny krok, spacer do domu i jakieś poczucie luzu i zostawienia tego mętliku i bajzlu. Niewiarygodne w jakich warunkach i na jakich zasadach zgadzamy się wszyscy pracować.

Jagna
Tagi:
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!