Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #400 : Stycznia 04, 2012, 00:37:59 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.03 wtorek
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #401 : Stycznia 04, 2012, 23:51:18 » |
|
Jagna, 04.01.2012 środa
poziom energii: 140 wykorzystanie dnia: 125 formuła celu: kocham siebie, sięgam do energii, która mnie odżywia i tworzę z pożytkiem dla siebie i innych atrakcyjność celu: 120 moje wartości: entuzjazm miłość siła zdrowie obfitość wdzięczność pokora
najlepsze działanie dnia: podążanie za intuicją - pogodzenie trudnych do pogodzenia zajęć - zaowocowało niezwykłą energią i mocą najgorsze działanie dnia: popadałam w otchłanie niepewności i zwątpienia do których zachęcała mnie 2 osoba poprawione myśli: widzę wartość zmierzenia się ze swoim cieniem i potrzebuję do tego dużo oparcia, miłości i zrozumienia. Chcę o nie poprosić i sprawdzić czy mogę na to liczyć.
Zysk dnia: właśnie to przemyślenie co wyżej + tony nadwyżki energetycznej. Praktycznie wulkan lub wojowniczka! Co zrobię: popracuję, też wypełnie moje zobowiązanie co do opowiedzialności wobec siebie. Będę się cieszyć spokojem.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #402 : Stycznia 05, 2012, 00:04:22 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.04 środa
Poziom energii =140 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 120
No to gratulacje!!! Połowa nadwyżki ponad 100% na dalszy przyrost formy. Połowa nadwyżki ponad 100% na czyszczenie tego co stare i powinno już zostać uwolnione.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #403 : Stycznia 05, 2012, 23:57:56 » |
|
Jagna, 05.01.2012 czwartek, poziom energii: 140 wykorzystanie dnia: 125 formuła celu: kocham siebie, czerpię energię, której potrzebuję z siebie i świata, tworzę, działam i buduję atrakcyjność celu: 130 moje wartości: entuzjazm miłość działanie zdrowie spokój obfitość pokora najlepsze działanie dnia: radość, radość, podążanie za szalonym entuzjazmem, świadomość, że tyle rzeczy się na niego/ na to składa i tyle się przyzyniło. + Miłe spotkanie z kolegą najgrosze działanie dnia: rozedrganie pod wpływem tej energii - część z niej musiałam wyciszyć przy oglądaniu tv poprawione myśli: ogromny potencjał energii rozładowuję tańcząc i spiewając - dla siebie zysk dnia: wspaniały i pełen kontakt z sobą i życiem, jak podłączenie wtyczki do wysokiego napięcia, chwilami aż telepało. co zrobię: będę pamiętać o spokoju, entuzjaźmie, zaangażowaniu i równowadze, i spokoju Jestem jednak w szoku tego skoku energetycznego. To się jakoś wydarza bez mojej kontroli czy wpływu. Tak się przepięknie i przedziwnie składają na razie wątki tych różnych spraw, w które jestem zaangażowana i czasem się tak przepięknie zbiegają. Zachwyt i wdzięczność. Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #404 : Stycznia 06, 2012, 00:05:54 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.05 czwartek
Poziom energii =140 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 120
Pilnuj formy, którą osiągnęłaś. Nawet kiedy będzie większe obciążenie z zewnątrz lub z wewnątrz ani kroku w tył. Teraz jest bardzo ważne byś ustabilizowała ten poziom formy.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #405 : Stycznia 06, 2012, 23:08:42 » |
|
Jagna, 06.01.2012 piątek
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 130 formuła celu: kocham siebie, czerpię potrzebną mi energię subtelnie i zdecydowanie, realizując moje wartości w świecie poprzez pracę i siebie atrakcyjność celu: 120
moje wartości: entuzjazm spokój zdrowie miłość obfitość pokora siła
najlepsze działanie dnia: odzyskanie energii mimo ogromnego chwilowego spadku i zagrożenia potężnym dołem - poczułam się straszliwie samotna w życiu. W odpowiedzi zaczęłam eksperymentować z tańcem - najpierw rąk - ku mojemu największemu zdziwieniu powoli wracało mi życie.
najgorsze działanie dnia: obrażenie i mały gniew, że nie mogę pracować w pełni i pokazać swojej wartości i zarobić pieniędzy, tam gdzie na to liczyłam
poprawione myśli: pamiętam jakie były ustalenia i jestem wdzięczna, że coś rusza z miejsca i przyjdzie czas na moją pracę i zarabianie pieniędzy
zysk dnia: świadomie przerowadzony eksperyment na nadchodzącym stanie depresyjnym - czysto dla nauki - korzyść i wielki sukces - bezpośrednio doświadczone i moje. Dalej mogę płakać, ale nie czuję się już zablokowana i odcięta od energii
co zrobię: popracuję i poszkolę się, będę uważna na moją energię i prawdziwe uczucia
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #406 : Stycznia 07, 2012, 01:22:31 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.06 piątek
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 120
"świadomie przeprowadzony eksperyment na nadchodzącym stanie depresyjnym - czysto dla nauki - korzyść i wielki sukces - bezpośrednio doświadczone i moje. Dalej mogę płakać, ale nie czuję się już zablokowana i odcięta od energii" Bardzo dobre działanie!!!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #407 : Stycznia 08, 2012, 00:10:38 » |
|
Jagna, 07.01.2012 sobota
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 120
formuła celu: kocham siebie, sięgam po potrzebną mi energię, korzystam z niej, bawię się nią i tworzę przynosząc korzyść innym atrakcyjność celu: 102
moje wartości: siła miłość zdrowie obfitość wdzięczność entuzjazm pokora
najlepsze działanie dnia: zaangażowanie w obszar wiedzy, który mnie zawsze angażował, utwierdzam się i delektuję tym swoim zainteresowaniem - uczenie, zmiany, przez zabawę, łagodność, w oparciu o rozumienie mechanizmów, ciekawość i otwartość na uczenie i czucie - ogromne pole do popisu dla wrażliwości i delikatności, umiejetności słuchania i rozumienia
najgorsze działanie dnia: straszny konflikt na forum publicznym z trudną dla mnie osobą - nie chciałam się poddać i pozwolić, żeby po mnie jeżdżono, ale byłam też w strasznym potrzasku swoim prywatnym - krytykowana publicznie za najbardziej wrażliwą dla mnie rzecz. Przeżyłam, ale kosztem ostrego skoku kortyzolu. poprawione myśli: Doceniam siebie za umejętność, też trwania w konflikcie i nie czmychania, bronię siebie i dbam o siebie, mam wzgląd na to, że potrzebuję się uczyć w sprzyjającej atmosferze. Znam swoje granice wrażliwości
zysk dnia: skonfrontowanie konfliktu, po prezentacji. Nie najbardziej optymalna forma, ale dość optymalna. Na tyle na ile mnie było stać. Duża zmiana w moim postrzeganiu - dzięki emaptii - dla siebie i dla drugiej osoby. Nie broniłam sztywno mojego zdania. Starałam się wsłuchać w to co ważne i co zaognia sprawę dla drugiej osoby, że tak niehigienicznie zachowuje się wobec mnie publicznie. Rozważę podjęcie tej pracy.
co zrobię: skorzystam z szany uczenia się, będę się starać pozostać otwarta, żeby łagodnie poradzić sobie z dzisiejszym urazem. Potem poświętuję z przyjaciółmi i bliskimi mi dziećmi.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #408 : Stycznia 08, 2012, 00:19:40 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.07 sobota
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #409 : Stycznia 08, 2012, 23:33:56 » |
|
Jagna, 08.01.2012 niedziela
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 120
formuła celu: kocham siebie, sięgam po to co mi potrzebne do życia, pomnażam energię dobroci wobec siebie
atrakcyjność celu: 120
moje wartości: entuzjazm zdrowie miłość obfitość wdzięczność pokora siła
najlepsze działanie dnia: aktywizowanie się wśród ludzi - ważne i czasem trudne najgorsze działanie dnia: smutek i samotność zalewam łzami.. zastanawiając się czy to może nie początek jakiejś depresji poprawione myśli: ?
zysk dnia: dużo wiedzy, trochę kontaktu ze światem, wchodzenie w kontakt z innymi ludźmi, inicjowanie go, dołączenie do zabawy, co w końcu dało dużo radości.
co zrobię: poświęcę czas na pracę, na tym co dla mnie ważne. Znajdę czas na czytanie. Wyślę w przestrzeń do pracodawców sygnał, że jestem gotowa do pracy.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #410 : Stycznia 09, 2012, 00:18:24 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.08 niedziela
Poziom energii =115 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #411 : Stycznia 10, 2012, 02:14:25 » |
|
Jagna, 09.01.2012 poniedziałek
poziom energii: 115 wykorzystanie dnia: 125
formuła celu: kocham siebie, sięgam po to czego potrzebuję, cieszę się i pracuję z przyjemnością pomnażając miłość
atrakcyjność celu: 120
moje wartości: miłość entuzjazm zdrowie obfitość prawda wdzięczność pokora
najlepsze działanie dnia: zauważam moment kiedy mam tendencję się wymądrząć, być kimś kim nie potrzebuję być - kocham siebie taką jaka jestem, stop to też krok naprzód najgorsze działanie dnia: lekkie spowolnienie działania, rozmycie, niska efektywność poprawione myśli: pamiętam o sobie i jestem odpowiedzialna za siebie, wiem, że załatwianie spraw i dobra efektywność przynoszą mi radość i przyjemność
zysk dnia: zatrzymywanie się parę razy w średnio trudnych sytuacjach. Wielka radość po fakcie. Zbliżam się do takiego reagowania prawdziwego na świat i ludzi. To że mam do tego prawo to już wiem dawno, ale dziś parę razy zbliżyłam się do wejścia z tym w kontakt.
Co zrobię:
przygotuję się do pracy, wykonam ćwiczenia związane z odpowiedzialnością wobec siebie, popracuję. Znajdę czas, żeby odpocząć.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #412 : Stycznia 11, 2012, 00:26:31 » |
|
Jagna, 10.01.2012 wtorek
poziom energii: 115 wykorzystanie dnia: 115 formuła celu: kocham siebie, z entuzjazmem sięgam po co mi potrzebne do życia i pomnażam miłość atrakcyjność celu: 120 moje wartości: radość miłość zdrowie obfitość wdzięczność bezpieczeństwo pokora
najlepsze działanie dnia: krok w kierunku uczenia ludzi tego co umiem - zbieram siły i materiały najgorsze działanie dnia: odpuszczanie, nic mi się nie chce, niewiele wykonuję praktycznych działań, podoba mi się taka stagnacja - aż mam wątpliwość, ale chyba mi się podoba. poprawione działanie dnia: cenię łagodne tempo życia, w który jest też miejsce na radość z pracy i realizowanie działań
zysk dnia: poczucie bezpieczeństwa i swojego miejsca na ziemi tu i w tym miejscu gdzie jestem co zrobię: ....
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #413 : Stycznia 11, 2012, 00:48:15 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.09 poniedziałek
Poziom energii =115 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 105 Jakość wpisu = 115
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.10 wtorek
Poziom energii =115 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 105
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #414 : Stycznia 12, 2012, 18:32:08 » |
|
Jagna, 11.01.2012 środa
poziom energii: 100 wykorzystanie dnia: 100 formuła celu: kocham siebie i znajduję równowagę pomiędzy potrzebą spokoju, a potrzebą energii i entuzjazmu atrakcyjność celu: 120
moje wartości: miłość spokój obfitość wdzięczność zdrowie entuzjazm pokora
najlepsze działanie dnia: spokojny i głęboki kontakt z drugą bliską osobą najgorsze działanie dnia: odrętwienie woli - tylko czytam i czekam, i się zastanawiam i szukam spokoju. poprawione myśli: spokój i energia są mi potrzebne, znajduję czas dla nich obu
zysk dnia: jestem wkurzona na to nicnierobienie, co zrobię: ?
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #415 : Stycznia 12, 2012, 21:53:34 » |
|
Jagna, 12.01.2012 czwartek
postanawiam wcześniej skończyć dzień
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 130 formuła celu: kocham siebie, podążam za intuicją, którą zamieniam w czyn atrakcyjność celu: 120 moje wartości: miłość spokój praca obfitość wdzięczność zdrowie pokora
najlepsze działanie dnia: powrót do pracy, intuicyjny powrót do odłożonego zadania, praca pięknie podsuwała inne pomysły - potrzeby dbania o siebie, angażowania się, nie unikania codzienności najgrosze działanie dnia: mała dbałość o to co jem, i nie podoba mi się to poprawione myśli: lubię dobre jedzenie, wyraża to moje dbanie o siebie i sprawia mi przyjemność zysk dnia: powrót do kontynuowania medytacji, pod wpływem intuicji, dla wyciszenia i wzmocnienia siebie co zrobię: popracuję z rana i doświadczę w drugiej połowie dnia jak to jest być opiekunką 5-cio latka. Bardzo się cieszę na to spotkanie.
Potrzebuję też pracować nad jakąś swoją siłą i stabilizacją. Nie stagnacją, w którą ostatnio popadam, czy dopiero zaczynam odczuwać. Dzisiaj praca sprawiła mi dużo satysfakcji. Chyba po prostu muszę pracować. Nawet powoli i na niepewnym zleceniu, ale tak.
I denerwuję się bo czekam już miesiąc na potwierdzenie innego ważnego dla mnie zlecenia. Stale staram się myśleć, że wszystko będzie jak się umówiłam, ale wątpliwość i strach utraty dochodu z tego zlecenia jest dotkliwym strachem. I byłoby to wielkim żalem.
Zastanowię się czy mogę coś w tej sprawie zrobić...
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #416 : Stycznia 12, 2012, 23:46:51 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.11 środa
Poziom energii =105 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 85 Jakość wpisu = 95
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.1,21 czwartek
Poziom energii =115 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 105 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #417 : Stycznia 13, 2012, 22:47:57 » |
|
Jagna, 13.01.2012 piątek
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 120 formuła celu: kocham siebie, czerpię energię ze świata i inwestuję ją atrakcyjność celu: 120
moje wartości: miłość spokój entuzjazm zdrowie obfitość wdzięczność pokora
najlepsze działanie dnia: radość z zabawy, przedsiębiorczości, radość z dostrzegania życia i jego możliwości, najgorsze działanie dnia: chwila braku czujności poprawione myśli: przypominam sobie świadomie ważne etapy przy trudnych nowych zadaniach
zysk dnia: brak załamania mimo bardzo złych wiadomości o dwóch ważnych zleceniach, które po kilku miesiącach oczekiwania nie wypaliły - zawieszenie i świadomość, że będę musiała włożyć w to jeszcze więcej pracy i starania.Tego najwyrażniej wymaga ode mnie życie. Nie może się spokojnie i łagodnie ułożyć. Muszę walczyć. Nie podoba mnie się to, ale słyszę. co zrobię: zacznę walkę. nie wiem jeszcze jak. Najważniejsze to się nie załamać. Nie załamać jakiejś ufności i nadziei w sobie.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #418 : Stycznia 14, 2012, 00:12:05 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.13 piątek
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 110
Jak można się z tobą skontaktować? Nie odbierasz telefonu.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #419 : Stycznia 15, 2012, 00:16:29 » |
|
Jagna, 14.01.2012 sobota
poziom energii: 110 wykorzystanie dnia: 120 formuła celu: kocham siebie, daję sobie to co mi potrzebne, działam i realizuję się też na rzecz innych atrakcyjność celu: 120 moje wartości: miłość zdrowie spokój obfitość wdzięczność praca pokora
najlepsze działanie dnia: przywrócenie sobie energii życia i czucia przez wściekłość i kontakt z bardzo silnymi emocjami, coś co pozwoliło mi przełamać jakiś straszny blok we mnie najgrosze działanie dnia: nie poszłam za swoją intuicją, żeby zrezygnować z wyjścia wieczorem poprawione myśli: słucham swojej bardzo delikatnej i cichej intuicji, to dobry doradca
zysk dnia: wspaniałe wyjście z wszechogarniającego zniechęcenia i doła. Podziwiam siebie i sobie gratuluję. Jestem prawie przestraszona tą lawiną uwolnionej energii złości
co zrobię: intensywny dzień przede mną treningów zawodowych. po 4 tyg. przerwy. Potrzebny mi będzie zapas energii.
Ciągle nie mam źródła dochodu. Staram się być pozytywnej myśli i ufać, że wkrótce któreś z mich starań przyniesie skutek.
Parę ostatnio było złych wiadomości. Realnych, normalnych. Pora na dobre, też realne.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #420 : Stycznia 15, 2012, 01:41:31 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.14 sobota
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 115
Gratulacje za przełom. Choć potrzebny jest też drugi przełom i podwyższenie energii, co da ci większą siłę sprawczą!!! Już to czasami dotykałaś. Czemu więc tego nie mieć na stałe?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #421 : Stycznia 16, 2012, 00:45:49 » |
|
Jagna, 15.01.2012,` niedziela
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 125 formuła celu: kocham siebie, sięgam po to czego potrzebuję, zostawiam ślad, buduję atrakcyjność celu: 130 moje wartości: miłość zdrowie wdzięczność obfitość entuzjazm spokój pokora
najlepsze działanie dnia: mobilizowałam się do pracy, dodawałam sobie motywacji w trudniejszych chwilach intensywnego i czasem przeładowanego dnia
najgorsze działanie dnia: zaniedbałam to z czego mnie sprawdzano, bo mnie to nudziło i nie miałam naturalnej chęci przyłożenia się do tego poprawione myśli: po fakcie, już wiem jaką mam motywację do przyłożenia się do tego co mnie średnio interesuję: chcę dla spokoju i poczucia satysfakcji to rozłupać. Mam ogromną potrzebę skuteczności, sprawczości i drobnych osiągnięć w ciągu dnia
zysk dnia: w urodziny mojego danego mentora - wuja poprzez wymianę wiadomości, doznałam prawdziwego poczucia radości i wdzięczności za całokształt, skontaktowałam się na głębokim dawno niedoświadczanym poziomem radości i poczucia rozwoju dzięki niemu, który mnie w dużym stopniu ukształtował w młodości. Po wielu latach podziałów, złości i poprawności kontaktów (takiej wdzięczności nominalnej i zwykłej ludzkiej) poczułam głęboką dziecięcą wdzięczność i radość, z tego, że był i wnosił swoją energię w moje życie. Dało mi to ogromne poczucie radości, pełni i zakorzenienia. Odzyskanie jakiejś bardzo wspierającej i ambitnej części wuja i mnie przez to.
co zrobię: dużo planów, mobilizacja - potrzeba działania, potrzeba efektów i drobnych kroków. Planuję wczesną pobudkę.... nawet po 3 godz. opóźnieniu pociągu, którym wróciłam po północy.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #422 : Stycznia 16, 2012, 11:41:12 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.15 niedziela
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #423 : Stycznia 17, 2012, 00:37:27 » |
|
Jagna. 16.01.2012
Dzisiaj jest ten trudny dzień, kiedy nie mam ochoty wcale pisać. Mam ochotę to rzucić. ...
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 130 formuła celu: kocham siebie, chcę sobie pomóc atrakcyjność celu: 130
moje wartości: miłość spokój bezpieczeństwo obfitość entuzjazm prawda wdzięczność
najlepsze działanie dnia: ciekawa i łagodna rozmowa rekrutacyjna i moja decyzja, żeby się o nią starać najgorsze działanie dnia: killerskie porównywanie i szał chaosu co moje a co nie moje poprawione myśli: takie stany są prawdziwe, nie robią mi też dobrze, a mi zależy na tym, żeby stwarzać sobie dobre warunki i otoczenie. Dbam o swoje granice i pamiętam, że ja to ja, nie ktoś inny gdzie indziej, w czym innym
Zysk dnia: zanurzenie w moją paranoję - widzę jakie może być bardzo trudno żyć w takim pomieszaniu.
Co zrobię: ...
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #424 : Stycznia 17, 2012, 17:47:29 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.16 poniedziałek
Poziom energii =110 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 105 Jakość wpisu = 85
Gratulacje za wpis w trudnych warunkach. Kiedy jest łatwo, to prawie każdy może.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #425 : Stycznia 18, 2012, 22:31:38 » |
|
Jagna, środa, 18.01.2012
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 120 moja formuła celu:kocham siebie, korzystam z energii świata, tworzę wartościowe rzeczy w swoim życiu i innych atrakcyjność celu:120
moje wartości: miłość bezpieczeństwo zdrowie wdzięczność radość odpowiedzialność pokora
najlepsze działanie dnia: umówienie się na spontaniczną rozmowę rekrutacyjną - od telefonu do działania i przyjęcia mojego zgłoszenia najgorsze działanie dnia: brak planu i niewiele działania praktycznego, codziennego poprawione myśii: robię plan dnia, żeby się wesprzeć w osiąganiu swoich małych i większych celów zysk dnia: zdeycydowałam się przyjąć próbną propozycję zrobienia czegoś dla koleżanki - postaram się i spróbuję sprzedać swój pomysł . co zrobię: zrealizuję 3 pt swojego planu na jutro - w tym odpowiedzialność ćwiczona w zeszłym tygodniu
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #426 : Stycznia 18, 2012, 23:08:08 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.18 środa
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #427 : Stycznia 19, 2012, 21:54:01 » |
|
koszmarny dzień. przeklinam moment, w którym zachciało mi się szukać mojego powołania zamiast po prostu pracować
Jagna, 19.01.2012 czwartek
poziom energii: wykorzystanie dnia: formuła celu: kocham siebie, wybaczam sobie, przepraszam się atrakcyjność celu: 150 moje wartości: miłość do siebie ze zrozumieniem i mądrością - jak do trudnego dziecka wolność zdrowie bezpieczeństwo wdzięczność rozwój mój wkład/ moja sprawczość / działanie / praca / pasja
najlepsze działanie dnia: medytowanie f...trudnych stanów najgorsze działanie dnia: histeryczna rozpacz wewnętrzna granicząca z szałem poprawione myśli: chcę sobie pomóc, przeczekać, zrozumieć, usłyszeć, uwierzyć, mieć nadzieję zysk dnia: wyjście z koszmaru pod koniec dnia, świadomość, że mam przyjaciół, mam co jeść, nie mieszkam w kanale w ciemności (odnośnie ostatniego filmu Holland), stosowanie swojej miarki do siebie - porównywanie ze światem mnie zabije na bank
co zrobię: popracuję, spokojnie, metodycznie, pomedytuję. Tak, teraz mam już do tego masę powodów.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #428 : Stycznia 20, 2012, 00:26:52 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.19 czwartek
Gratulacje! To co właśnie przerabiasz ma dużą siłę. A ponieważ nie uciekasz i pracujesz to jeszcze raz gratulacje! Warto w trakcie przepracowywania problemu mieć świadomość, że po pełnym zakończeniu tego procesu pojawia się w życiu więcej przestrzeni i więcej siły.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #429 : Stycznia 21, 2012, 23:21:11 » |
|
Jagna, piątek, 20.01.2012 poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 110 formuła celu: kocham siebie, znajduję równowagę i siłę, działanie i efekt atrakcyjność celu: 120 moje wartości: miłość radość bezpieczeństwo zdrowie wdzięczność obfitość pokora najlepsze działanie dnia: medytacje siły i obfitości najgorsze działanie dnia: przebąblowałam część dnia poprawione myśli: załatwiam dużo spraw jak na mnie na teraz, cieszę się z sukcesów i wspieram się i rozumiem w gorszych chwilach zysk dnia: parę spraw załatwionych, wielka pomoc od krewnych i miłe spotkanie towarzyskie - jakby świat chciał wrócić do normy. Chcę zapamiętać to doświadczenie zapaści i dbać o siebie lepiej co zrobię: przygotuję się do treningów zawodowych Dziękuję Kaziku za wsparcie. Zauważyłam, że sama nie wpisałam w czwartek poziomu energii.. .Przez niedopatrzenie. Ale 120 to nie było. Czułam się jak 40 i walczyłam, żeby to zobaczyć w innym świetle na 80. Dziękuję, Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #430 : Stycznia 21, 2012, 23:27:46 » |
|
Jagna, 21.01.2012 sobota
poziom energii: 130 wykorzystanie dnia: 135 formuła celu: kocham siebie, korzystam z energii i mądrości w działaniu i emocjach atrakcyjność celu: 130 moje wartości: miłość bezpieczeństwo radość zdrowie wdzięczność obfitość pokora
najlepsze działanie dnia: zadbanie o siebie - to taka wartość, dobre planowanie, wykonanie paru ważnych kroków, zadbanie o bliskich mi ludzi + wielki prezent dla siebie - odkrycie formy teatralno-obrzędowej, która mnie zachwyca, jest spójna z moimi wartościami i angażuje mnie w działanie. Wspaniale.
najgorsze działanie dnia: lekko agresywna postawa w bronieniu moich racji we wspólnym niezależnym projekcie eventowym
poprawione myśli: używam swojej siły, emocji i mądrości do zadbania o swoje dobro, czasem to wymaga zadbania przed a czasem rozwagi w trakcie
zysk dnia: ciekawy ciąg dalszy projektu zawodowego z możliwościami rozwoju + wielkie przeżycie emocjonalne, cielesne i duchowe. co zrobię: wyśpię się i przygotuję z rana do treningów
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #431 : Stycznia 22, 2012, 00:21:21 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.21 piątek
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 105
Przy 40 to, to co przerabiałaś by cię dokładnie rozwalcowało. Ale że siły były nierówne to prawda.
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.22 sobota
Poziom energii =125 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 115 Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #432 : Stycznia 23, 2012, 23:08:35 » |
|
Jagna, 22.01.2012
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 120 formuła celu: kocham siebie, czerpię ze świata potrzebną mi energię i oddaję ją w formie mojego zaangażowania i pracy atrakcyjność celu: 120
moje wartości: entuzjazm miłość bezpieczeństwo zdrowie wdzięczność obfitość mądrość
najlepsze działanie dnia: delikatność w stosunku do ludzi i do siebie, zauważam subtelniejsze rzeczy, reakcje, nastawienie, dostrojenie do subtelniejszych fal pozwala mi lepiej nawiązać kontakt z innymi
najgorsze działanie dnia: zniechęcenie, brak wiary, tracenie nadziei poprawione myśli: każdy etap ma swój charakter, potrzebuję spokojnej wytrwałości i wsparcia od siebie i świata
zysk dnia: zdałam sobie sprawę, że to co robię zawodowo i w czym się doszkalam to chyba pomyłka i przegięcie... zdaję sobie sprawę, że chcę za dużo i za dużym kosztem... Nie wiem. Takie przemyślenia jako zysk dnia
co zrobię: poćwiczę do treningów zawodowych
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #433 : Stycznia 23, 2012, 23:19:48 » |
|
Jagna, 23.01.2012 poniedziałek
poziom energii: 130 wykorzystanie dnia: 140 formuła celu: kocham siebie, żyję w zgodzie z tym co przynosi mi świat i życie, włączam się w to, cieszę się tym i dziękuję atrakcyjność celu: 130
najlepsze działanie dnia: szukanie serdecznego i szczerego kontaktu z odwiedzającymi mnie krewnymi, uważność na nie robienie za dużo, dość jest ok najgorsze działanie dnia: brak zupełny chwili dla siebie poprawione działanie dnia: cieszę się z odwiedzin kuzynek i ich dzieci, czerpię radość ze spotkania z nimi i z intensywności, robię przerwy dla siebie, pamiętam o sobie i swoich potrzebach
zysk dnia: zrozumiałam ciekawy kawałek osobistej historii rodziny - zawiść i silne emocje w rodzinie są pochodną potrzeby ogromnej intensywności czegokolwiek - przeżywania, bycia, posiadania. Rzuciło mi to wiele światła na to gdzie jestem i dlatego tak mam jakbym chciała oderwać się od tej intensywności, jakbym nie chciała tego z całym bagażem, który za tym idzie: pogoni, zdobywania, zazdroszczenia, dążenia, doskakiwania i ciągłego gonienia za tym co lepsze i za tymi, którzy mają lepiej. Nie chcę tego szaleństwa, bo za nim się kryje to potworne uczycie wiecznego niedosytu, nienasycenia i niespełnienia. Więc wycofuję się już wcześniej. Kiedyś się już trochę wycofałam. Zrozumiałam jakoś pełniej, w kontekście.
Mam przekonanie, że to początek historii, którą muszę sobie opowiedzieć i zrozumieć, żeby móc inaczej. Albo tak samo ale ze spokojem i akceptacją.
Ciekawy dzień. Jakieś koło rozpoczęte 3 lata temu dopełniło jakieś okrążenie. Coś ważnego pokazało.
Wspaniałe. Mam wiele wdzięczności do życia. Do jakiejś intuicji, która mnie ostatnio prowadzi.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #434 : Stycznia 24, 2012, 00:34:59 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.22 niedziela
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 110 Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.23 poniedziałek
Poziom energii =135 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #435 : Stycznia 24, 2012, 22:46:24 » |
|
Jagna, 24 stycz. 2012
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 130 formuła celu: kocham siebie, akceptuję, daję szansę, tworzę z tej energii nową jakość atrakcyjność celu: 130
moje wartości: radość życie miłość bezpieczeństwo zdrowie wdzięczność obfitość mądrość
najlepsze działanie dnia: znalazłam w sobie przestrzeń, żeby stać przy swoich wartościach w sposób spokojny i poprzez działanie i przykład, nie tylko gadanie. Byłam dumna ze swojego spokoju i akceptacji, że ja tak wybieram i nie muszę nawracać całego świata. Wystarczę, że ja tak dla siebie robię ten krok
najgorsze działanie dnia: dzika, biała gorączka i nienawiść na dźwięk bardzo krzywdzących słów od bliskiej osoby z rodziny, dałam się wyprowadzić z równowagi plotkom i pomówieniom
poprawione myśli: bardzo potrzebuję miłości i akceptacji. Pamiętam o tym i wspieram się w tej potrzebie
zysk dnia: tyle cennych wrażeń, przmyśleń, obserwacji i działania w kontaktach z dalszą, a jednak bliską rodziną. Wspaniałe widzieć podobne tendencje, cechy, zalety i wady w rodzinie, ale inaczej realizowane, inaczej wykorzystywane. To stwarza dużo przestrzeni. Jak przeglądanie się w takim specyficznym lustrze, gdzie z jednego źródła prowadzi podobna droga, ale inaczej realizowana.
co zrobię: popracuję, przygotuję się na dość ważne spotkanie, poćwiczę odpowiedzialność względem siebie na dwóch ważnych poziomach - treningi zawodowe i nowa próbna praca za tydzień
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #436 : Stycznia 25, 2012, 00:25:12 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.24 wtorek
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #437 : Stycznia 26, 2012, 10:28:40 » |
|
Jagna, 25.01. 2012, środa
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 120 formuła celu: kocham siebie, przetważam tą energię na pasję i pracę, realizuję się w byciu i działaniu atrakcyjność celu: 140
najlepsze działanie dnia: przytomność na ważnym spotkaniu, czas dla siebie na przemyślenia i czytanie, bardzo owocny. Potrzebuję spokoju, żeby przejść do działania. najgorsze działanie dnia: wątpliwości czy angażować się w pracę, o którą sie ubiegam poprawione myśli: zrobiłam co mogłam, przedstawiłam się autentycznie z tym na czym mi zależy, życie pokaże czy coś z tego może wyjść.
zysk dnia: przemyślenia pod wieczór, zgłębianie na czym polega miłość do siebie co zrobię: popracuję i poświęcę czas sobie.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #438 : Stycznia 26, 2012, 23:37:39 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.25 środa
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #439 : Stycznia 27, 2012, 03:17:47 » |
|
Jagna, 26.01.2012 czwartek
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 130 formuła celu: kocham siebie, przetwarzam tę energię na pasję i działanie, realizauję się w byciu i w pracy atrakcyjność celu: 130 moje wartości: miłość entuzjazm spokój bezpieczeństwo obfitość wdzięczność mądrość
najlepsze działanie dnia: twórcze przygotowywanie się do nowej pracy, dużo radości i możliwości, podobało mi się moje pracowite i entuzjastyczne podejście najgorsze działanie dnia: odkładanie dokończenia oferty co naraża termin poprawione myśli: wiem, że czasem potrzebny mi jest dod. zastrzyk energii, robienie czegoś w euforii i emocjach, żebym była zadowolona. Stwarzam taką atmosferę też przed zbliżającym się terminem
zysk dnia: parę ofert wysłanych w świat, pewien początkowy odzew, odzwew też ze świata w inneh ważnej sprawie pracowej - jeszcze nie finalny, ale pozytywny. co zrobię: odeśpię, dokończę, poćwiczę
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #440 : Stycznia 27, 2012, 23:46:06 » |
|
Jagna, piątek, 27.01.2012
poziom energii: 130 wykorzystanie dnia: 140 formula celu: kocham siebie, przetwarzam tą energię na pasję i działanie, realizuję się w byciu i w pracy atrakcyjność celu: 130
moje wartości: miłość entuzjazm spokój obfitość pokora wdzięczność mądrość
najlpesze działanie dnia: praca i cieszenie się tą pracą, obserwowanie jak bardzo mnie to pochałania i jak odkrywam to co zawsze lubiłam, jak różne drobne elementy muśnięte w przeszłości mi pomagają i mnie wspierają. Przepiękne. Rodziło to u mnie dużo wdzięczności do życia, do siebie, do podążania za tym co dla mnie wartościowe. Budziło nadzieje na przyszłość odnaleznia czy scalenia tych kawałków w coś jeszcze bardziej zintegrowanego i silnego.
najgorsze działanie dnia: zazdrość w stosunku do innych, bliskich mi ideami, a dalej na ścieżce realizacji i urzeczywistnienia poprawione myśli: widzę tę moją ogromną potrzebę posiadania i bycia - zazdrość innym przypomina mi o tym jak to dla mnie ważne i jak ta moja potrzeba się tego domaga.
zysk dnia: dużo wspaniałej pracy, świadomość, że entuzjazm jest dla mnie paliwem, lubić / kochać to co robię - to jest odpowiedź.
A! jeszcze jeden zaskakujący wniosek. Wniosek, który mnie powalił. Jeśli piszę, że moim celem jest "kochać siebie" to jakoś do dziś nie kojarzyło mi się tak wyraźnie z tym, że w całej rozciągłości, również za porażki, niedoróbki, albo pomimo. Jakoś złapałam się na tym, że wydawało mi się, że "kochać siebie to dążyć do lepszej wersij siebie i siebie w tym wspierać. A gdzie tu jest miejsce na tu i teraz? Jeśli to jest dążenie skierowane w przyszłość. Tak mnie to naszło. Widocznie to dla mnie ważne, żeby objąć tym uczuciem wszystkie części.
co zrobię: odpocznę, poinspiruję się, popracuję, upiekę ciasto. Będę zwracać uwagę na moją siłę, entuzjazm i spokój,
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #441 : Stycznia 28, 2012, 11:27:00 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.26 czwartek
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 105
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.27 piątek
Poziom energii =130 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 110
"Jeśli piszę, że moim celem jest "kochać siebie" to jakoś do dziś nie kojarzyło mi się tak wyraźnie z tym, że w całej rozciągłości, również za porażki, niedoróbki, albo pomimo. Jakoś złapałam się na tym, że wydawało mi się, że "kochać siebie to dążyć do lepszej wersij siebie i siebie w tym wspierać."
Bardzo trafna. Miłość "za coś" nie jest prawdziwą miłością. Miłość jest darem. Jednym z najwspanialszych darów jakie możemy ofiarować sobie i innym. Miłość wzmacnia, uzdrawia i ożywia. Miłością nie można handlować gdyż to ją niszczy.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #442 : Stycznia 29, 2012, 00:07:39 » |
|
Jagna, 28.01.2012 sobota
poziom energii: 130 wykorzystanie dnia: 130 formuła celu: kocham siebie, przetwarzam energię na pasję i działanie, realizuję się w pracy i działaniu. atrakcyjność celu: 130
najlepsze działanie dnia: uczestniczenie w warsztacie nlp! z ludzką twarzą! wspaniałe i autentyczne ćwiczenie, które zrobiłam w grupie
najgorsze działanie dnia: brak reakcji na coś co mnie denerwowało - tłumiłam w sobie irytację i brakowało mi powiedzienia spokojnego koleżance o co chodzi.
poprawione myśli: irytacja jest sygnałem, że coś ważnego się dla mnie dzieje, wyrażam to i zwracam się z prośbą, żeby zmienić dla siebie niekomfortową sytuację.
zysk dnia: otwarcie na nowe możliwości, na kontakt, świadomie odkrywam dla siebie całą kinestetyczną energię, która mnie tak wzmacnia. To mi daje bezcenną informację zwrotną, jak siebie wspierać w momentach spadku energii.
co zrobię: popracuję na szkoleniach weekendowych
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #443 : Stycznia 29, 2012, 00:17:58 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.28 sobota
Poziom energii =130 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #444 : Stycznia 30, 2012, 10:16:28 » |
|
Jagna, 29.01.2012 niedziela
poziom energii: 130 wykorzystanie dnia: 130 formuła celu: kcham siebie, przetwarzam energię na pasję i działanie, realizuję się w pracy i działaniu atrakcyjność celu: 130 moje wartości:
miłość entuzjazm spokój obfitość zdrowie wdzięczność mądrość
najlepsze działanie dnia: zaangażowanie w treningi zawodowe, dobre tempo, radość z działania, poczucie łatwości i mocy najgorsze działanie dnia: irrytacja na gadanie i styl męża przyjaciółki, moich gości poprawione myśli: kontaktuję się z tym czego potrzebuję i proszę o to czego potrzebuję, jest mi łatwiej zaakceptować jacy są inni ludzie i czego mogą potrzebować, nawet jak nie mogę im tego dać
zysk dnia: wspaniałe poczucie mocy i zaangażowania, dobre poczucie w pracy i poczucei sensu życia co zrobię: popracuję, wrócę do projektu, który rozpoczęłam 3 tyg. temu.
Bardzo dobry dzień, chcę go zachować w pamięci. Poczucie mocy i łatwości dostępu o siły.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #445 : Stycznia 30, 2012, 21:57:31 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.29 niedziela
Poziom energii =135 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 95
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #446 : Stycznia 31, 2012, 08:51:16 » |
|
Jagna, 30.01.2012 poniedzialek
poziom energii: 110 wykorzystanie dnia: 120 formuła celu: kocham siebie, czerpię energię ze świata, tworzę i pracuję atrakcyjność celu: 120 moje wartości: miłość zdrowie wdzięczność entuzjazm obfitość efektywość łagodność
najlepsze działanie dnia: rozmawianie o autentycznych, trudnych sprawach najgorsze działanie dnia: grzęznę w irytacji, rozedrganiu i frustracji poprawione myśli: doświadczam różnych stanów-wykazuję dla nich zrozumienie i docieram do potrzeb, które w ten sposób proszą o zaspokojenie
zysk dnia: kontakt z trudnymi emocjami co zrobię: wstanę wcześnie i popracuję, przygotuję się do ważnej rozmowy
Bardzo trudny dzień. W Większości przeżyty na wkurzeniu, irytacji i próbie pomieszczenia ich gdzieś lub uwolnienia.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #447 : Stycznia 31, 2012, 23:18:04 » |
|
Jagna, 31.01.2012 wtorek
O, kończy się 1 miesiąc nowego roku. Czas na podsumowania. . .
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 125 formuła celu: kocham siebie poprzez akceptację, energię, działanie i odpowiedzialność atrakcyjność celu: 130 moje wartości: miłość dobroć entuzjazm obfitość wdzięczność zdrowie mądrość
najlepsze działanie dnia: medytacje obfitości i zakorzenienia w życiu najgorsze działanie dnia: przemilczenie konfliktu z osobą, z którą mieszkam, odłożyło się to cieżkim kamieniem poprawione działanie dnia: akceptuję, że nie zawsze mogę rozwiązać konflikt otwarcie, czasem potrafię przeczekać. zysk dnia: ciekawa nowa znajomość, zbieżność niektórych pasji i ścieżek, dobra głęboka rozmowa, dobra praca co zrobię: popracuję, będę ćwiczyć uważność i autentyczność
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #448 : Lutego 01, 2012, 22:09:37 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.30 poniedziałek
Poziom energii =110 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 100 Jakość wpisu = 95
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.31 wtorek
Poziom energii =125 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #449 : Lutego 02, 2012, 23:12:09 » |
|
Jagna, czwartek, 02.02.2012
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia:130
formuła celu: kocham siebie, doświadczam, sięgam, buduję, atrakcyjność celu: 120
moje wartości: miłość wdzięczność zdrowie obfitość autentyczność entuzjazm pokora
najlepsze działanie dnia: decyzja, żeby zostać dużej na dod. szkoleniu - chęć zaangażowania, większego kontaktu, która została nagrodzona wielkim i ważnym doświadczeinem satysfakcji w udziale, w kontakcie i radości z innymi
najgorsze działanie dnia: poczucie chaosu i wyłączenia miejscami w ciągu dnia i szkolenia poprawione myśli: poczucie chaosu jest momentem, który przypomina mi o mojej potrzebie porządku i struktury, potrzebie włączenie się i łatwości
zysk dnia: uświadamianie sobie i realne odczuwanie wielu potrzeb + czyjaś uwaga odnośnie ustanawiania sobie samej celu i wartości tego działania. Wpadły mi dziś w ręce też przypadkiem moje celu sprzed 6 lat.... Byłam poważnie skonfrontowana przez chwilę - "co z tego osiągnęłam", gdzie teraz jestem i czemu ostatnio nie stawiałam sobie takich celów jasno i np. przez zapisanie ich na papierze
co zrobię: będę myślała nad moimi celami, potrzebą sprecyzowania ich i nad zaangażowaniem się w warsztat.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
|