>
Czerwca 13, 2025, 22:40:50 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 ... 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jagna - praca nad celem  (Przeczytany 116276 razy)
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #50 : Kwietnia 18, 2011, 21:31:14 »

18.04.2011 poniedziałek

Poziom energii = 110 %
Formuła celu =  podejmuję takie działania jaki służą mi i mojemu rozwojowi 
Atrakcyjność celu = 110 %
Efektywność wykorzystania dnia = 105 %
Najlepsze działanie dnia =  odwiedzenie dawno nie odwiedzanej księgarni z czego narodził się nowy pomysł
Najgorsze działanie dnia = złe planowanie i nieprzeczytanie na czas ważnego tekstu do ćwiczeń w grupie treningowej
Poprawione działanie = planuję to co jest dla mnie ważne i daję sobie na to odpowiednią ilość czasu

Wracam do ćwiczenia doładowań.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #51 : Kwietnia 18, 2011, 23:38:16 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.04.17 Niedziela

Poziom energii = 110%
Efektywność wykorzystania dnia = 110%

Popracuj nad odpowiedzią na pytanie:
Dlaczego "podejmuję takie działania, które służą mnie i mojemu rozwojowi"?

W miarę  możliwości uchwyć odpowiedź intelektualnie i emocjonalnie (jakie uczycie lub emocje stoją za takim pomysłem?

Pozdrawiam
Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #52 : Kwietnia 19, 2011, 21:51:06 »

19.04.2011 wtorek

Poziom energii =105  %
Formuła celu =  szukam równowagi pomiędzy pracą i relaksem, realizacją zawodową a odpoczynkiem 
Atrakcyjność celu = 100 %
Najlepsze działanie dnia =  załatwienie wielu spraw w trakcie wolnego dnia
Najgorsze działanie dnia =  spędzenie za dużo czasu z komputerem
Poprawione działanie = planuję czas, który spędzę przy komputerze i daję sobie czas bez niego.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #53 : Kwietnia 19, 2011, 23:00:48 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.04.19 Wtorek

Poziom energii = 110%
Efektywność wykorzystania dnia = 105%

Pozdrawiam
Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #54 : Kwietnia 20, 2011, 23:20:36 »

20.04.2011 środa

Poziom energii =120  %
Formuła celu =  znam się na tym co robię i czerpię z tego korzyści - radość i zyski
Efektywność wykorzystania dnia = 110 %
Najlepsze działanie dnia =  cieszenie się tym co jest teraz
Najgorsze działanie dnia =  nie zadbanie o siebie na czas
Poprawione działanie = jestem przytomna i dbam o swoje potrzeby

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #55 : Kwietnia 21, 2011, 07:28:06 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.04.20 Środa

Poziom energii = 110%
Efektywność wykorzystania dnia =105%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #56 : Kwietnia 21, 2011, 20:15:10 »

21.04.2011 czwartek

Poziom energii = 110 %
Formuła celu = znam się na tym co robię, czerpię z tego korzyści - radość i zyski
Atrakcyjność celu = 120 %
Efektywność wykorzystania dnia =100 %
Najlepsze działanie dnia =  poświęcenie czasu na przeszukiwanie materiałów i stron. Pomogło mi to znaleźć parę świeżych pomysłów, odświeżyć się mentalnie w mojej działce, przypomnieć sobie ten poziom entuzjazmu i energii, z którym zaczynałam 2-3 lata temu. Bardzo ciekawa i pouczająca perspektywa, ile się nauczyłam i ile poznałam, a ile nie. Skłoniło mnie to do zastanawiania się, czy idę dobrą drogą i czy ona mi może przynieść coś dobrego, coś nowego. Taka inspiracja wykiełkowała. Chcę przyglądać się temu co dalej z tego wyniknie.
Najgorsze działanie dnia = obiadanie się
Poprawione działanie = jem tyle ile potrzebuję, ale nie za dużo i wiem kiedy powiedzieć 'wystarczy'

Ciekawe parę wolnych dni przede mną na rozmyślania co dalej.
Będę chciała ruszyć z małą zaległą prezentacją. Cieszyłabym się, jakby mi to wyszło w święta. 

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #57 : Kwietnia 22, 2011, 20:29:14 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.04.21 Czwartek

Poziom energii = 110%
Efektywność wykorzystania dnia =115%

Skoro już ustabilizowałaś swój poziom energii i efektywność wykorzystania dnia na dobrym poziomie czas na następny etap treningu. Skontaktuj się ze mną to poćwiczymy.
Pozdrawiam i gratuluję!!!
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #58 : Kwietnia 22, 2011, 21:34:31 »

22.04.2011 piątek

Poziom energii = 115 %
Formuła celu =  robię to na czym się znam, czerpię z tego energię i zyski. Przeznaczam 15% czasu na rozwój.   
Atrakcyjność celu = 110 %
Efektywność wykorzystania dnia = 115%
Najlepsze działanie dnia =  spędzenie czasu ze sobą, pracując nad swoją kreatywnością
Najgorsze działanie dnia =  marnowanie czasu w pracy, rozbieganie i rozgadanie
Poprawione działanie = jak nie ma ważnych i pilnych zadań pozwalam sobie na zajmowanie się towarzyskimi sprawami w pracy i szukanie dobrego dla siebie kierunku

Ciekawy dzień, który pokazał z jednej strony wiele niedociągnięć: nie działanie, nie dokańczanie spraw, obijanie się, odprężanie w godzinach pracy, a z drugiej: łagodne i przyjemne podejście do siebie: cieszenie się dniem, korzystanie z luźnego dnia, dawanie sobie czasu na przemyślenia i czucie życia i siebie, rozważanie różnych kreatywnych pomysłów. Kończę dzień z ciekawością co to przyniesie. Ale i obawą, czy to się uda.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #59 : Kwietnia 22, 2011, 23:27:12 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.04.22 Piątek

Poziom energii = 115%
Efektywność wykorzystania dnia =115%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #60 : Kwietnia 24, 2011, 20:37:32 »

24.04.2011 niedziela 

Poziom energii = 115 %
Formuła celu =   robię to co jest dla mnie ważne i co mnie rozwija
Atrakcyjność celu =  100 %
Efektywność wykorzystania dnia = 115 %
Najlepsze działanie dnia = ważna spokojna rozmowa z siostrą o potrzebach i uczuciach bez zaprzeczania, przejmowania cudzych uczuć, z uwagą i empatią dla siebie i z empatią dla drugiej strony, satysfakcja i trzeźwość emocjonalna - duży postęp
Najgorsze działanie dnia =  oglądanie 15 kanałów telewizji z rana
Poprawione działanie = kiedy czuję się samotna, kontaktuje się ze swoimi potrzebami, daje im prawo być i staram się je spełnić (np. angażując się w oglądanie 1 programu tel. nie 15)

Ciekawy dzień spędzony na rozróżnianiu co jest moją emocją i potrzebą, a co emocją i potrzebą innych. Szukanie siebie i ważnych dla mnie spraw i rzeczy.

Jagna

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #61 : Kwietnia 25, 2011, 20:22:16 »

25.04.2011 poniedziałek

Poziom energii = 110 %
Formuła celu =  angażuję się w pracę, która daje mi radość, rozwija mnie i przynosi mi korzyści 
Efektywność wykorzystania dnia = 110 %
Najlepsze działanie dnia =  poświęcenie czasu na lekturę i rozwijanie swoich zainteresowań
Najgorsze działanie dnia =  odłożenie na zbyt późno długo odkładanej dod. pracy zleconej.
Poprawione działanie = planuję czas na dod. pracę i trzymam się tego planu.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #62 : Kwietnia 25, 2011, 22:58:33 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.04.24 Niedziela

Poziom energii = 105%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.04.25 Poniedziałek

Poziom energii = 100%
Efektywność wykorzystania dnia =90%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #63 : Kwietnia 26, 2011, 22:56:35 »

Poziom energii = 110 %
Formuła celu =  angażuję się w pracę, która daje mi radość, rozwija mnie i jest dla mnie dobra   
Efektywność wykorzystania dnia = 100 %
Najlepsze działanie dnia =  nie ma, nic mi nie przychodzi do głowy
Najgorsze działanie dnia =  marnowanie czasu w pracy

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #64 : Kwietnia 27, 2011, 10:19:06 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.04.26 Wtorek

Poziom energii = 100%
Efektywność wykorzystania dnia =95%

Spada ci zaangażowanie. Co może być na tyle atrakcyjne w twoich działaniach by zaangażowanie wzrosło?

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #65 : Kwietnia 28, 2011, 06:42:37 »

27.04.2011 środa

Poziom energii = 100 %
Formuła celu =  angażuję się w pracę, która daje mi radość, rozwija mnie i przynosi mi korzyści 
Efektywność wykorzystania dnia = 90 %
Najlepsze działanie dnia = praca na warsztatach rozwojowych
Najgorsze działanie dnia = nie zrobienie wpisu wczoraj
Poprawione działanie = jeśli nie uda mi się zrobić wpisu wieczorem, nadrabiam to rano.

Miałam niezwykłe ciężki dzień. Dostałam wypowiedzenie pracy pod pretekstem redukcji etatu. To jest łagodny powód zastępczy. Nie lubiliśmy się z szefem, ale współpracowałam merytorycznie, gdziekolwiek to było możliwe. Nie pochwalałam jego metod zarządzania ludźmi, kiwania klientów i narażania wszystkich na ogromne ryzyko projektów, które organizowaliśmy. Od dawna sprawa się jakoś mieliła. Ja szukam pracy tak konkretnie i tak w szerszym sensie. Pracy ważnej dla mnie, znaczącej gdzie ja faktycznie mam możliwość wprowadzenia zmiany, dania z siebie moich umiejętności i talentów i takiej która mnie zaangażuje. Też takiej, gdzie będzie się grało wg etycznych reguł. To raczej nie w przetargach i tych zwariowanych projektach.
Trudno mi jednak odejść od czegoś co umiem, z czym mam doświadczenie, w stronę nowego, nieznanego.

Koncentruję teraz moje wysiłki na tym jak mogę najlepiej o siebie zadbać. W kontekście wolnego czasu, w kontekście finansowym i przyszłej nowej pracy. Ale też boję się o siebie. To będzie trudny czas, bo głębokie osobiste kwestie poczucia własnej wartości zaczynają pukać do drzwi. Albo walić.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #66 : Kwietnia 29, 2011, 00:10:57 »

28.04.2011 czwartek

Poziom energii = 100 %
Formuła celu =  robię to na czym się znam, czerpię z tego energię i zyski.
Najlepsze działanie dnia =  praca nad moją kreatywnością
Najgorsze działanie dnia =  złe przygotowanie ważnego dokumentu 
Poprawione działanie = zwracam uwagę na jakość przygotowywanych dokumentów - jeśli trzeba daję sobie 2 h odstępu, żeby sprawdzić je i sczytać.

Dobry dzień po otrząśnięciu się z pierwszego szoku. Z jednej strony osobisty - zwierzania i rozmów, z drugiej otwierania niezwykłej niemal dziecięcej kreatywności, spontaniczne tworzenie pomysłów na pracę. Chcę sobie dać chwilę czasu na tworzenie takich pomysłów, zanim przejdę do ich weryfikowania z rzeczywistością. Samo tworzenie i bujanie w obłokach jest przyjemne i twórcze.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #67 : Kwietnia 29, 2011, 21:40:39 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.04.27 Środa

Poziom energii = 110%

Jak rozumiem jest to okres przełomu. To jest z reguły trudne, jednak bardzo przyspiesza decyzje i zmiany. Pytanie do ciebie brzmi:
Jakie nastawienia i działania dają ci maksymalne korzyści w tym okresie?

Pozdrawiam
Kazik

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #68 : Kwietnia 29, 2011, 21:49:22 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.04.28 Czwartek

Poziom energii = 110%
Efektywność wykorzystania dnia =110%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #69 : Kwietnia 29, 2011, 21:51:29 »

29.04.2011 piątek

Poziom energii = 115 %
Formuła celu =  robię to na czym się znam, co lubię i z czerpię z tego energię i zyski.
Efektywność wykorzystania dnia = 115%
Najlepsze działanie dnia =  telefon do konsultanta HR, który zaowocował umówieniem spotkania u pracodawcy
Najgorsze działanie dnia =  praca w harmidrze biura przyjaciół
Poprawione działanie = komunikuję jakich warunków potrzebuję do pracy i unikam szkodliwych warunków i sytuacji.

Ciekawy dzień. Od lęków o przyszłość, po spokojne wsłuchanie się w nie, przyglądanie czego dotyczą i skąd pochodzą. Po euforię wolności i radości z dnia. Po pożyteczną pracę i pracę twórczą dla siebie i przyjaciół. Pozwoliło mi to skontaktować się z moim dawnym kiedyś porzuconym hobby. Bardzo przyjemne uczucie, już nawet nie tyle samej fachowej wiedzy, która się gdzieś po drodze zatarła, ale poczucie naturalnego talentu i oka do tego typu pracy. Ciekawy pomysł do dalszego rozwijania.

Jagna

ps. bardzo ważne pytania od Kazika, po moim wysłaniu postu.
"Jakie nastawienia i działania dają mi maksymalne korzyści w tym okresie?"
Niezwykłe jest to, że pojawia się dużo propozycji różnych działań - warsztatów, wyjazdów, drobnych pracy. Przyglądam się nim i patrzę co jest dla mnie dobre. Czasem dobre, żeby zarobić pieniądze, czasem, żeby podziałać twórczo, czasem żeby spotkać się z ludźmi przy jakimś drobnym projekcie czy zadaniu. Dużej uwagi wymaga odsiewanie rzeczy, które pozornie są niezwykłe atrakcyjne, ale w rzeczywistości ich realizacja nie przynosi wymiernego rezultatu lub jest zbyt obciążająca lub koliduje ze wcześniejszymi moimi zobowiązaniami. Bardzo ważny czas - wymagający dużej uwagi.

Też uwagi i ostrożności co do potencjalnych propozycji nowej pracy.
Chcę na to uważać. 

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #70 : Maja 01, 2011, 09:07:45 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.04.29 Piątek

Poziom energii = 110%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #71 : Maja 02, 2011, 22:46:33 »

02.05.2011 poniedziałek

Poziom energii = 100 %
Formuła celu =  szukam tego w czym mogę się najlepiej realizować zawodowo
Efektywność wykorzystania dnia = 100%
Najlepsze działanie dnia =  zajęcie się swoim hobby pozwoliło na twórcze spędzenie popołudnia
Najgorsze działanie dnia =  nieasertywne reagowanie na zmieniające się spotkania lub nieprzyjemne komunikaty
Poprawione działanie = reaguję stanowczo, ale spokojnie na sytuacje, które mnie męczą lub martwią

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #72 : Maja 03, 2011, 17:13:36 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.02 Poniedziałek

Poziom energii = 105%
Efektywność wykorzystania dnia = 90%

1. co robiłaś, lub czego nie zrobiłaś, że efektywność spadła poniżej 100%?
2. "szukam tego w czym mogę się najlepiej realizować zawodowo" - to jest ostrożna formuła celu. Chcesz:
- szukać?
- znaleźć?
- robić?
- korzystać samej?
- obdzielać innych?
3. Teraz jest bardzo ważny okres w twoim życiu - okres zmian!

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #73 : Maja 03, 2011, 21:36:08 »

3 maja 2011, wtorek

Witam,
Odpowiadając na niełatwe pytanie Kazika:
ad. 1. wydaje mi się, że to mogło być to, że byłam za bardzo zależna od innych w swoim planowaniu dnia
ad. 2. chcę robić to co najlepiej umiem zawodowo, ale obdzielanie też mi brzmi dobrze
ad. 3. wierzę w zmianę, ale poprzednie doświadczenia napawają mnie też lękiem, bardzo uważam, żeby dbać o swój stabilny stan

Poziom energii = 100 %
Formuła celu =  wykonuję pracę, która mnie rozwija, przynosi zyski i daje perspektywy rozwoju
Najlepsze działanie dnia =  powrót do dawnego hobby bardzo przyjemnie i twórczo spędzony wolny czas
Najgorsze działanie dnia =  zrezygnowałam z aktywności fizycznej i wycieczki
Poprawione działanie = wybieram aktywność fizyczną wtedy kiedy ona mi służy

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #74 : Maja 03, 2011, 22:04:24 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.03 Wtorek

Poziom energii = 110%

Dużo lepsza formuła celu i główne parametry:)))

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #75 : Maja 04, 2011, 21:31:49 »

Środa, 04 maja 2011

Poziom energii = 115 %
Formuła celu =  wykonuję pracę, która mnie rozwija, przynosi zyski i daje perspektywy rozwoju
Najlepsze działanie dnia = praca nad nowym projektem 
Najgorsze działanie dnia = niezaplanowanie zdrowego jedzenia
Poprawione działanie =  planuję czas na zdrowe jedzenie

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #76 : Maja 05, 2011, 09:36:49 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.04 Środa

Poziom energii = 110%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #77 : Maja 05, 2011, 21:20:46 »

czwartek, 05 maja 2011

Poziom energii = 110 %
Formuła celu =  używam mojej  energii na wspaniałą pracę, która mnie rozwija, przynosi zyski i daje perspektywy rozwoju
Najlepsze działanie dnia = odważenie się na konfrontacje z długo odkładanym projektem, przebyłam pierwszą barierę oporu, który pojawił się zaraz po realizacji pierwszego zadania   
Najgorsze działanie dnia = zaniedbanie sprawy administracyjnej
Poprawione działanie =  znajduję czas na bieżące sprawy administracyjne i porządkowe

Co za wspaniały dzień  -  pełen wolności i przyglądania się różnym pomysłom i barierom.
Ciekawi mnie co z tego wyniknie. A właściwie - co ja z tym zrobię Wink

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #78 : Maja 05, 2011, 22:27:51 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.05 Cwartek

Poziom energii = 110%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #79 : Maja 06, 2011, 22:42:30 »

piatek, 06 maja 2011

Poziom energii = 110 %
Formuła celu =  używam mojej  energii do pracy w którą wierzę, która mnie rozwija, przynosi zyski i daje perspektywy rozwoju
Najlepsze działanie dnia = doprowadzenie paru ważniejszych i drobniejszych spraw do końca. + Nowa praca !
Najgorsze działanie dnia = marnowanie czasu przez komputerem
Poprawione działanie =  wykorzystuję czas przy komputerze tylko tyle ile potrzebuję

Dużo wolnego czasu do końca maja pozwala na zajęcie się paroma odkładanymi  czy nowymi ciekawymi sprawami. Cieszę się. Jestem ciekawa czy uda mi się dobrze wykorzystać ten czas.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #80 : Maja 06, 2011, 23:24:21 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.06 Piątek

Poziom energii = 105%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #81 : Maja 09, 2011, 22:25:16 »

poniedziałek, 09 maja 2011

Poziom energii = 105 %
Formuła celu = korzystam z mojej  energii do pracy w którą wierzę, która mnie rozwija, przynosi zyski i daje perspektywy rozwoju
Najlepsze działanie dnia = dokończenie rozpoczętych spraw
Najgorsze działanie dnia = marnowanie czasu na nic nie wnoszące spotkania
Poprawione działanie =  dbam o swoje sprawy, jak zostaje mi czas, to spędzam go na spotkaniach.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #82 : Maja 10, 2011, 20:04:13 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.09 Poniedziałek

Poziom energii = 110%

Potrzebny byłby już kolejny krok naprzód. Jeśli jesteś gotowa. Jeśli nie, to jeszcze trochę można zostać na dotychczasowym poziomie brania spraw w swoje ręce i wpływania na kształt życia.

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #83 : Maja 10, 2011, 23:06:06 »

10.05.2011 wtorek

Poziom energii = 110 %
Formuła celu = angażuje moją energię w pracę, w którą wierzę i która przynosi korzyści mi i światu
Najlepsze działanie dnia =  stworzenie 1-szego kroku do nowej oferty dod. usług
Najgorsze działanie dnia =  jak zwykle utrata spokoju i równowagi w rozmowie z bratem
Poprawione działanie = unikam kontaktów, które mi nie służą.

Nie wiem czy jestem gotowa na kolejny krok. Przyjęłam pracę, która jeszcze się nie zaczęła, a już mnie lekko irytuje. Obawiam się, że wygrało poczucie bezpieczeństwa finansowego nad chęcią powalczenia o coś lepszego. To dla mnie oznacza raczej brak wew. siły i godzenie się na to co jest. Nie wiem. Z drugiej strony, praca, która do mnie przyszła wydaje się błogosławieństwem na ten moment. Bardzo dziwna rozbieżność.

Jagna 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #84 : Maja 11, 2011, 23:20:07 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.10 Wtorek

Poziom energii = 110%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #85 : Maja 12, 2011, 06:16:13 »

11.05.2011 środa

Robię dziś z rana zaległy wpis ze środy.

Poziom energii =  105%
Formuła celu =    angażuję się w pracę, mam wpływ na moją rzeczywistość, rozwijam się i zarabiam pieniądze
Efektywność wykorzystania dnia =  100%
Najlepsze działanie dnia =  dokończenie długiej pracy zleconej, z uwagą i ciekawością robiłam poprawki i korekty, co zwykle mi przychodziło z trudnem i na co nie lubię poświęcać czasu. Tym razem znalazłam sposób na zrobienie ich.
Najgorsze działanie dnia =  nie wysłanie ważnego pisma
Poprawione działanie = kiedy planuję wysłać czy zrobić coś ważnego, motywuję się pozytywnie, sprawdzam i ułatwiam sobie zrobienie tego.

Ciekawy dzień, spokojny, skupiony na pracy. Oprócz tego nowe trudne doświadczenie konieczności dopytania i stanięcia po swojej stronie w kontakcie z nowym pracodawcą. Rodziło to dużu lęk o postrzeganie i konsekwencje. Doprowadziło do ważnej, krótkiej rozmowy, która mnie uspokoiła i zapewnila, że to może być dobra droga.

Oprócz tego, dużo własnych warsztatów z pracy nad ciałem i emocjami.

Nie pamiętam czasem o ćwiczeniu z szybkiego zasilania. Jak je robię, ćwiczenia są przyjemne i zawsze odkrywam jakieś nowe pozytywne emocje i wspomnia. Jestem zdumiona jaka to studia bez dna. Jednak ćwiczenia nie działają na mnie tak mocno jak za pierwszym razem. Wtedy wywołało poczucie euforii i mocy. Teraz zwykłe miłe odczucia podczas ich robienia. Nie czuję ich efektu po. 

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #86 : Maja 12, 2011, 22:52:49 »

12.05.2011 czwartek

Poziom energii = 105 %
Formuła celu =   pracuję, zarabiam 7 tys. i jestem zadowolona z życia 
Najlepsze działanie dnia =  podróż na południe z wizytą w ciekawym ośrodku
Najgorsze działanie dnia = niewysłany ważny list
Poprawione działanie = planuję i sprawdzam co jest możliwe w danym czasie

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #87 : Maja 12, 2011, 23:53:34 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.11 Środa

Poziom energii = 110%

"Nie pamiętam czasem o ćwiczeniu z szybkiego zasilania. Jak je robię, ćwiczenia są przyjemne i zawsze odkrywam jakieś nowe pozytywne emocje i wspomnia. Jestem zdumiona jaka to studia bez dna. Jednak ćwiczenia nie działają na mnie tak mocno jak za pierwszym razem. Wtedy wywołało poczucie euforii i mocy. Teraz zwykłe miłe odczucia podczas ich robienia. Nie czuję ich efektu po."
Dlatego już ze dwa razy sugerowałem,że warto pójść dalej.
Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.11 Środa

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.12 Czwartek
Poziom energii = 100%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #88 : Maja 15, 2011, 21:31:57 »

15 maja 2011 niedziela

powrót z warsztatów od piątku do dziś - bardzo intensywny czas pracy nad sobą i swoimi emocjami. No i zero wpisów, bo zero dostępu do komputera w głuszy.

Dziś, z nadchodzącym początkiem tygodnia, chcę skorzystać z propozycji Kazika podjęcia kolejnego kroku.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #89 : Maja 15, 2011, 23:38:48 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.15 Niedziela

W takim przypadku, dokonuj wpisów na papierze a po powrocie wpisz to na forum. Regularność jest bardzo ważna.

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #90 : Maja 17, 2011, 14:10:24 »

16.05.2011 poniedziałek

uzupełniam zaległy wpis poniedziałkowy, jakoś niewiele się działo poza wieczorem, zwyczajne sprawy do załatwienia. Nie chciałam już otwierać komputera na noc po długim i dobrym stpokaniu ze znajomymi. Dałam sobie odpocząć. 

Poziom energii = 85 %
Formuła celu =  angażuję swoją energię, co przynosi mi radość i zysk 
Efektywność wykorzystania dnia = 80 %
Najlepsze działanie dnia =  zrobienie nietypowego eleganckiego posiłku
Najgorsze działanie dnia =  wysłuchiwanie i zangażowanie się w opowieści i sprawy, które mnie nie dotyczą i w sumie mało obchodzą 
Poprawione działanie = grzecznie zmieniam temat na taki, który mnie interesuje i jest ważny dla mojego życia

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #91 : Maja 17, 2011, 21:28:09 »

17.05.2011 wtorek

Poziom energii = 95 %
Formuła celu =  angażuję swoją energię, co przynosi mi radość i zysk
Efektywność wykorzystania dnia = 90 %
Najlepsze działanie dnia =  praca nad dod. zleceniem
Najgorsze działanie dnia =  niezbyt dobra organizacja czasu
Poprawione działanie =  nawet w wolne dni planuje wykorzystanie czasu na pracę ia  nrelaks

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #92 : Maja 17, 2011, 21:56:22 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.16 Poniedziałek
Poziom energii = 110%

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.17 Wtorek
Poziom energii = 105%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #93 : Maja 18, 2011, 23:01:49 »

18.05.2011 środa

Poziom energii      = 105 %
Formuła celu        =  angażuję swoją energię, co przynosi mi radość i zysk
Najlepsze działanie dnia =  praca nad dod. zleceniem
Najgorsze działanie dnia =  spędzanie za dużo czasu na mailach i przed komputerem
Poprawione działanie     =  planuję czas jaki zabierają mi maile i odchodzę od komputera, kiedy pracę.

Fajny dzień. Drugi dzień biegania. Powrót do joggingu jest powolny i lekko już bolesny. Że też mięśnie tak zapominają niedysiejszej dobrej formy... Wink
Ale pamięć o dobrym transowym biegu ciągle tam jeszcze jest i jest taki jakby celem, żeby znów dojść do tej formy kiedy bieganie było przyjemnością.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #94 : Maja 18, 2011, 23:39:20 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.18 Środa
Poziom energii = 105%

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #95 : Maja 19, 2011, 20:28:19 »

19.05.2011 CZWARTEK

Poziom energii      = 110 %
Formuła celu        =  angażuję swoją energię, co przynosi mi radość i zysk
Najlepsze działanie dnia =  wymyślenie sposobu na pozbycie się zbędnych sprzętów i zarobienie na tym 
Najgorsze działanie dnia =  brak ruchu
Poprawione działanie     =  planuję relaks w ruchu, nawet jeśli to tylko spacer

Mam poważny dylemat czy zdecydować się w przyszłym roku na szkołe podyplomową w moim drugim zawodzie. Potrzebuję też zadbać o swoje finanse i popracować dodatkowo. Planuję zrobienie oferty na dod. usługi, ale jakoś mi to nie idzie. Chciałabym zrozumieć w czym jest problem.

Jagna 

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #96 : Maja 19, 2011, 22:09:32 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.19 Czwartek

Poziom energii = 105%

Z czym ci się kojarzy ta oferta?
Jakie myśli?
Jakie emocje?

Pozdrawiam
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #97 : Maja 20, 2011, 22:58:30 »

20.05.2011 PIĄTEK

Formuła celu        =  angażuję swoją energię w pracę, co przynosi mi radość i zysk
Najlepsze działanie dnia =  pójście na jogę z rana - wyrwało mnie to z domu,pokazało jaki wspaniały i tętniący energią jest świat, to naprawdę zminieło mój dzień i ostatnie kilka. Nawet sobie nie zdawałam sprawy, że zdarza mi się żyć czy funkcjonować w takim przygaszeniu, na pół gwizdka. 
Najgorsze działanie dnia =  trudno było mi wymyślić, ale się udało Wink - prowadzenie ważnej  dla mnie rozmowy i b. długiej na ulicach miasta, w huku i hałasie samochodów i motocykli.
Poprawione działanie     =  to co dla mnie ważne traktuję z szacunkiem i daję temu czas i miejsce, dbam o odpowiednie warunki. Np. przesuwam rozmowę o 20 min.

Ciekawy dzień. I pytania Kazika z wczoraj też ważne. I trudne.
Dlaczego nie udaje mi się zrobić nast. kroków do stworzenia oferty?
Boję się powrotu do tego samego miejsca, gdzie już byłam. Nie umiałam się wypromować, lub za bardzo to brałam do siebie. Poniosłam w jakimś stopniu porażkę. Boję się tam wrócić. Boję się też mojej niekompetencji. No i boję się, że to się nie uda. Tak się jakoś boję, że wolę tego nie zauważać, że się boję. I niewiele z tym robię, czyli i tak się to nie dzieje. A jak się nie dzieje, to nie może się nie udać. Jak zacznę robić, to przynajmniej się dowiem czy się uda czy nie. A tak się nie dowiem.
hmmm ... ciekawe to było ćwiczenie. Dziękuję.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #98 : Maja 21, 2011, 20:53:14 »

21.05.2011 SOBOTA

Formuła celu        =  angażuję swoją energię w pracę, co przynosi mi radość i zysk
Najlepsze działanie dnia =  praca nad dod. zleceniem, cenię pracę jak przyszła, niezależnie czy to tydzień czy weekend 
Najgorsze działanie dnia =  -
Poprawione działanie     =  -

Pracowity dzień przed komputerem, z przerwami na rozrywkę. Trochę ciekawych lektur - jak Historia smaków czy fragmenty Bioenergetyki.

Jutro podobny dzień.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #99 : Maja 21, 2011, 22:59:22 »

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.20 Piątek

Poziom energii = 110%

Dobrze wykorzystany dziań!

Komentarz do wpisu Jagny 2011.05.21 Sobota

Poziom energii = 105%

Pozdrawiam
Kazik

Tagi:
Strony: 1 [2] 3 4 ... 10   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!