Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #250 : Lutego 07, 2012, 21:51:01 » |
|
Victor 2012.02.07 Wtorek 1. Energia: 150 2. Moje wartości: euforia 60, siła 60, bezpieczenstwo 50, swoboda 70, uznanie 80, spokój 50, poczucie przewagi 50 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 100 5. Najlepsze: a. Myśli: ja to mam szczęście!; b. Emocje: poczucie głębszego oddechu; c. Działania: świetne spotkanie przyjacielskie, kilka sympatycznych rozmów; Najgorsze: a. Myśli: kiedy w końcu nie dam rady, chciałbym się schować, żeby ktoś rozwiązał problemy za mnie - mijało samoczynnie; b. Emocje: ilość drobnych i większych problemów przybijała mnie - mijało samoczynnie; c. Działania: nie byłem stanowczy w trudnej rozmowie; 6. Kompetencje: nadal trwam; 7. Co zrobię: kontynuacja sprawy zasadniczej i prawdopodobnie sympatyczno/konieczny wyjazd; 8. Uwagi: mimo nadrzędnie ogarniającego spokoju obawiam się, że w ostatniej chwili coś może się poplątać;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #251 : Lutego 08, 2012, 20:45:18 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.07 wtorek
Energia = 150/155 potrzebujesz 150 Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 115
Może warto porozmawiać?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #252 : Lutego 08, 2012, 21:48:27 » |
|
Victor 2012.02.08 Środa 1. Energia: 150 2. Moje wartości: euforia 60, siła 60, bezpieczenstwo 50, swoboda 70, uznanie 80, spokój 50, poczucie przewagi 50 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 100 5. Najlepsze: a. Myśli: Opatrzność czuwa nade mną!; b. Emocje: poczucie zbliżającej się wolności; c. Działania: niespodziewana akcja czasowo średnioabsorbująca, ale skuteczna i dająca chyba tym samym samozadowolenie; Najgorsze: a. Myśli: czysto techniczne - chyba nie zrobili przeglądu samochodu tak starannie jak prosiłem - znikały samoczynnie; b. Emocje: bardzo słabe, śladowe wręcz emocje negatywne - trudne wręcz do zwerbalizowania a mijały i tak samoczynnie; c. Działania: lenistwo mnie znów dopada; 6. Kompetencje: nadal trwam; 7. Co zrobię: kontynuacja sprawy zasadniczej; 8. Uwagi: czuję się dzisiaj rozluźniony - wydaje mi się, że wszystko mi się dzisiaj udało, choć były to rzeczy drobne - to powoduje, że czuję się lekko euforycznie mimo, że zasadnicze sprawy wciąż niedokończone;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #253 : Lutego 08, 2012, 23:04:59 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.08 środa
Energia = 155 potrzebujesz 175 Nowy poziom do osiągnięcia Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #254 : Lutego 09, 2012, 22:24:37 » |
|
Victor 2012.02.09 Czwartek 1. Energia: 160 2. Moje wartości: euforia 60, siła 60, bezpieczenstwo 50, swoboda 70, uznanie 80, spokój 50, poczucie przewagi 50 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: teraz będzie wreszcie super; b. Emocje: poczucie euforii po rozwiązaniu sprawy ostatnio zasadniczej; c. Działania: uporczywe próby rozwiązania sprawy ostatnio zasadniczej - uwieńczone sukcesem; Najgorsze: a. Myśli: bardzo złe - znikały na dłuższe okresy samoczynnie; b. Emocje: bardzo silny niepokój, który znikał tylko chwilowo - choć samoczynnie - aż do momentu rozwiązania sprawy ostatnio zasadniczej; c. Działania: zaniechałem kilku drobnych, ale być może istotnych na przyszłość działań; 6. Kompetencje: nadal trwam; 7. Co zrobię: dzień raczej spokojny, po części wykorzystywany na przygotowanie działań przejściowych; 8. Uwagi: po olbrzymi stresie dzisiejszego dnia czuję się wreszcie odstresowany;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #255 : Lutego 09, 2012, 23:27:27 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.09 czwartek
Energia = 165 potrzebujesz 175 Nowy poziom do osiągnięcia Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 110
No to GRATULACJE!!!!!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #256 : Lutego 10, 2012, 22:40:05 » |
|
Victor 2012.02.10 Piątek 1. Energia: 160 2. Moje wartości: euforia 60, siła 60, bezpieczenstwo 50, swoboda 70, uznanie 80, spokój 50, poczucie przewagi 50 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: jest mi lekko; b. Emocje: stan odprężenia; c. Działania: kilka ruchów w kierunku nowej aktywności; Najgorsze: a. Myśli: po co w ogóle coś robić - mijało samoczynnie; b. Emocje: jestem przemęczony - mijało samoczynnie; c. Działania: byłem zbyt empatyczny; 6. Kompetencje: nadal trwam; 7. Co zrobię: dzień na luzie i częściowo poświęcony nowym planom; 8. Uwagi: próbuję znaleźć równowagę wrzucając na luz;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #257 : Lutego 11, 2012, 00:04:06 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.10 piątek
Energia = 160 potrzebujesz 175 Nowy poziom do osiągnięcia Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
"6. Kompetencje: nadal trwam;" - co to znaczy dla ciebie?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #258 : Lutego 12, 2012, 10:25:22 » |
|
Victor 2012.02.11 Sobota 1. Energia: 160 2. Moje wartości: euforia 60, siła 60, bezpieczenstwo 50, swoboda 70, uznanie 80, spokój 50, poczucie przewagi 50 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: przeczucie, że zaczyna się coś nowego, lepszego; b. Emocje: stan lekko euforyczny; c. Działania: rozmowy towarzyskie, ale również z pomysłąmi na przyszłe działania; Najgorsze: a. Myśli: żal z powodu dotychczasowych niepowodzeń - mijał samoczynnie; b. Emocje: strach o jutro - mijał samoczynnie; c. Działania: drobne błędy w trakcie rozmów o nowych pomysłach; 6. Kompetencje: nadal trwam; 7. Co zrobię: jutro dzień odpoczynku i pisania ważnego opracowania; 8. Uwagi: nadal trwam oznacza dla mnie zespół wielorakich kompetencji, które mimo dość ekstremalnych sytuacji ostatnio pozwalają mi znajdować rozwiązania i iść mozolnie do przodu;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #259 : Lutego 12, 2012, 14:25:43 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.11 sobota
Energia = 165 potrzebujesz 175 Nowy poziom do osiągnięcia Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
Czas przejść do przeglądu twoich kompetencji biznesowych. Zastanów się nad 10 najsilniejszymi.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #260 : Lutego 12, 2012, 21:10:03 » |
|
Victor 2012.02.12 Niedziela 1. Energia: 160 2. Moje wartości: euforia 60, siła 60, bezpieczenstwo 50, swoboda 70, uznanie 80, spokój 50, poczucie przewagi 50 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: stabilizacja i spokój wewnętrzny; b. Emocje: poczucie siły; c. Działania: sympatyczna rozmowa towarzyska, niezłe opracowanie; Najgorsze: a. Myśli:co ze mna będzie - mijało niezauważalnie; b. Emocje: wrażenie uwierania obecnością starych spraw - mijało samoczynnie; c. Działania: nadmiernie biernie spędzony czas; 6. Kompetencje: umiem być silniejszy od innych, nawet w sytuacjach podbramkowych; 7. Co zrobię: jutro dzień intensywnej pracy; 8. Uwagi: czuję się zmęczony, ale jednocześnie chciałbym uruchomić nowe projekty;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #261 : Lutego 12, 2012, 22:24:28 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.12 niedziela
Energia = 160 potrzebujesz 175 Nowy poziom do osiągnięcia Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #262 : Lutego 13, 2012, 22:32:50 » |
|
Victor 2012.02.13 Poniedziałek 1. Energia: 160 2. Moje wartości: euforia 60, siła 60, bezpieczenstwo 50, swoboda 70, uznanie 80, spokój 50, poczucie przewagi 50 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: dam radę każdemu zadaniu; b. Emocje: poczzadowolenie z wykonanej pracy, choć nie była zbyt ambitna; c. Działania: zrobiłem konieczne opracowania; Najgorsze: a. Myśli:chyba nie dam rady - mijało samoczynnie; b. Emocje: napady zwątpienia - mijały samoczynnie; c. Działania: niepotrzebne rozdrabnianie się na rozmowy, które nigdy nic nie dawały - powielam stare błędy; 6. Kompetencje: umiem się sprężyć w sytuacjach niedoboru czasu; 7. Co zrobię: jutro dzień intensywnej pracy i podróż; 8. Uwagi: cały czas zróżnicowane nastroje od zwątpienia do euforii;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #263 : Lutego 13, 2012, 22:59:49 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.13 poniedziałek
Energia = 160 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #264 : Lutego 16, 2012, 22:26:08 » |
|
Victor 2012.02.16 Czwartek 1. Energia: 160 2. Moje wartości: euforia 60, siła 60, bezpieczenstwo 50, swoboda 70, uznanie 80, spokój 50, poczucie przewagi 50 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: wszystko mi sie w ostateczności jakoś uda; b. Emocje: zadowolenie z przetrwania ostatnich ciężkich chwil; c. Działania: wykonałem niezbędne, choć mało ambitne czynności; Najgorsze: a. Myśli: po co to wszystko - mijało samoczynnie, choć wracało kilkakrotnie; b. Emocje: napady zwątpienia - mijały samoczynnie, ale również kilkakrotnie wracały; c. Działania: powielam stare błędy - nadmiar uruchamianych pomysłów; 6. Kompetencje: wydobywam siły w sytuacjach, w któych racjonalnie mieć ich nie powinienem; 7. Co zrobię: jutro dzień umiarkowanej pracy i odpoczynku; 8. Uwagi: nie miałem dostępu do internetu, co w zasadzie nic nie zburzyło w moim życiu, choć dotąd nie wyobrażałem sobie dnia bez zbierania informacji;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #265 : Lutego 16, 2012, 23:57:50 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.16 czwartek
Energia = 160 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 110
Jak tam z listą 10 autów zawodowych?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #266 : Lutego 17, 2012, 22:32:42 » |
|
Victor 2012.02.17 Piątek 1. Energia: 160 2. Moje wartości: euforia 60, siła 60, bezpieczenstwo 50, swoboda 70, uznanie 80, spokój 50, poczucie przewagi 50 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: wreszcie mogę chwilę odetchnąć; b. Emocje: delikatny spokój po ostatnich dniach; c. Działania: świetne spotkanie towarzyskie i niezłe biznesowe; Najgorsze: a. Myśli: dla kogo to wszystko w ogóle robię - znikało samoczynnie; b. Emocje: uczucie zwątpienia - mijało samoczynnie; c. Działania: spotykam się nie mając sprecyzowanych celów i ścieżki; 6. Kompetencje: nadal wzbudzam zaufanie; 7. Co zrobię: jutro dzień odpoczynku; 8. Uwagi: atuty zawodowe: I) umiejętność błyskawicznej analizy dużej ilości złożonych danych podanych zrówno werbalnie jak i w formie reguł, formuł, analiz, tabel, wykresów, II) lojalność, III) znajomość kilku języków, IV) różnorodne doświadczenie (branże, kraje, wielkości firm, wielkości bezpośrednio kierowanych zespołów), V) wrażliwość kulturowa (umiejętność znalezienia się w różnych sytuacjach kulturowych), VI) szerokie i różnorodne kontakty, VII) znajomość etykiety, VIII) znajomość nowoczesnych technologii i to w różnych obszarach, IX) umiejętność syntezy i globalnego spojrzenia na zagadnienia nie tylko gospodarcze, X) brak niechęci do częstych podróży - nawet dalekich i długich, aczkolwiek bez chęci przeprowadzenia się na stałe;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #267 : Lutego 17, 2012, 23:56:30 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.17 piątek
Wysyłam ci mailem listę użytecznych w biznesie talentów. Prze telefon ustalimy jak z nią pracować.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #268 : Lutego 18, 2012, 21:51:20 » |
|
Victor 2012.02.18 Sobota 1. Energia: 160 2. Moje wartości: euforia 60, siła 60, bezpieczenstwo 50, swoboda 70, uznanie 80, spokój 50, poczucie przewagi 50 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: jest pięknie; b. Emocje: odpoczywam; c. Działania: kilka drobnych czynności codziennych, które w sumie mnie cieszą; Najgorsze: a. Myśli: wszystkie te wysiłki nie mają sensu- znikało samoczynnie; b. Emocje: nie dam rady - mijało samoczynnie; c. Działania: rozpoczynam, ale nie zawsze doprowadzam do końca; 6. Kompetencje: potrafię dać sobie radę; 7. Co zrobię: jutro kolejny dzień odpoczynku; 8. Uwagi: dzień raczej bezrefleksyjny;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #269 : Lutego 19, 2012, 00:37:32 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.18 sobota
Energia = 155 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
Może jutro porozmawiamy? Jestem cały czas pod telefonem.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #270 : Lutego 19, 2012, 20:53:00 » |
|
Victor 2012.02.19 Niedziela 1. Energia: 160 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: jestem coraz silniejszy; b. Emocje: leko euforycznie - bez racjonalnych powodów; c. Działania: pełne lenistwo; Najgorsze: a. Myśli: znowu nie zdążę (inni mnie wyprzedzą)- znikało samoczynnie; b. Emocje: napady znużenia wszystkim - mijały samoczynnie; c. Działania: przerywam wykonywane czynności i wracam po przerwie, co wydłuża znacznie ich realizację; 6. Kompetencje: łatwo nawiązuję kontaty; 7. Co zrobię: jutro kolejny dzień spotkań i planów; 8. Uwagi: cieszę sie drobnymi, niespodziewanymi zakupami;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #271 : Lutego 19, 2012, 23:59:39 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.19 niedziela Energia = 165 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 115 Energia drgnęła. To miłe  Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #272 : Lutego 20, 2012, 22:34:41 » |
|
Victor 2012.02.20 Poniedziałek 1. Energia: 160 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: cieszę sie chwilą; b. Emocje: lekko euforycznie - bez bólu; c. Działania: kilka koniecznych działań rutynowych, ale powodujących drobne zadowolenie; Najgorsze: a. Myśli: żal - znikał samoczynnie; b. Emocje: napady znużenia wszystkim - mijały samoczynnie; c. Działania: znowu nie zrobiłem wszystkiego co mogłem; 6. Kompetencje: szybko syntetyzuję fakty; 7. Co zrobię: jutro kolejny dzień spotkań i planów; 8. Uwagi: cieszę sie drobiazgami;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #273 : Lutego 20, 2012, 23:12:57 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.20 poniedziałek
Energia = 165 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #274 : Lutego 21, 2012, 23:01:49 » |
|
Victor 2012.02.21 Wtorek 1. Energia: 160 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: znoszę problemy lepiej niż inni, którzy wydają się silniejsi; b. Emocje: nirwana; c. Działania: kilka działań początkowych w ramach nowych planów; Najgorsze: a. Myśli: to wszystko nie ma sensu - znikało samoczynnie i znowu powracało; b. Emocje: ogarniała mnie senność pogrążajaca w bezczynności - mijała samoczynnie; c. Działania: podjąłem działania zbyt mało asertywne; 6. Kompetencje: działam integrująco i mobilizująco na innych; 7. Co zrobię: jutro kolejny dzień spotkań, planów, podróży i sympatycznych spotkań towarzyskich; 8. Uwagi: stan dziwnego zadowolenia, który niestety nic nie posuwa do przodu;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #275 : Lutego 21, 2012, 23:11:22 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.21 wtorek
Energia = 170 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #276 : Lutego 23, 2012, 22:15:09 » |
|
Victor 2012.02.23 Czwartek 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: pozwalam sobie podejmować działania, które nic mi ni dają, ale wzmacniają innych - konstatacja ta poprawiała mi samopoczucie; b. Emocje: zadowolonie z pozytywnego odbioru przez nowo poznanych rozmówców; c. Działania: działania dla innych; Najgorsze: a. Myśli: lekkie zniechęcenie, które znikało samoczynnie; b. Emocje: krótkie chwile zwątpienia - mijały samoczynnie; c. Działania: chyba zbyt mało zoreintowane na sukces; 6. Kompetencje: działam znowu inicjująco; 7. Co zrobię: jutro dzień ważnych spotkań i rozmów; 8. Uwagi: aż się boję braku obaw!;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #277 : Lutego 23, 2012, 23:48:54 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.22 środa
Energia = 170 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 105
"Uwagi: aż się boję braku obaw!;" Piękna uwaga. Do dobrego trzeba się czasami przyzwyczaić. A poza tym, kiedy stajesz się naprawdę silny to te obawy, które wynikały ze słabości odchodzą. Będą się natomiast pojawiały obawy, które ostrzegają o zagrożeniach i informują o tym co trzeba zrobić. I te są cenne.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #278 : Lutego 24, 2012, 22:23:36 » |
|
Victor 2012.02.24 Piątek 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: jakoś to będzie; b. Emocje: zadowolenie z rzeczowo przeprowadzonej ważnej rozmowy rodzinnej; c. Działania: kilka spotkań, które dają szanse na dalsze kroki biznesowe; Najgorsze: a. Myśli: przerażenie planem dnia - minęło w ferworze walki; b. Emocje: lekkie przygięcie kolejnymi problemami - mijało w trakcie walki; c. Działania: jak zwykle zbyt mała asertywność; 6. Kompetencje: nawet w sprawach osobistych udało mi się działać profesjonalnie; 7. Co zrobię: jutro dzień na luzie i wizyty rodzinnej; 8. Uwagi: senność wszechogarniająca;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #279 : Lutego 24, 2012, 23:41:00 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.23 czwartek
Energia = 160 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #280 : Lutego 25, 2012, 18:20:45 » |
|
Victor 2012.02.25 Sobota 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 120 5. Najlepsze: a. Myśli: przecież będzie dobrze; b. Emocje: zadowolenie z gruntownego sprzątania domu; c. Działania: gruntowne sprzątanie domu; Najgorsze: a. Myśli: poczucie bezsilności - mijało w trakcie pracy; b. Emocje: powtarzające się zaniki motywacji; c. Działania: znowu przełożenie, drobnych wprawdzie spraw, na póżniej; 6. Kompetencje: działam dalej, mimo kolejnych uderzeń losu; 7. Co zrobię: jutro kolejny dzień na luzie i wizyty rodzinnej; 8. Uwagi:
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #281 : Lutego 25, 2012, 23:36:37 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.25 sobota
Energia = 165 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 105
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #282 : Lutego 26, 2012, 18:54:47 » |
|
Victor 2012.02.26 Niedziela 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 110 5. Najlepsze: a. Myśli: zawsze dam sobie radę; b. Emocje: lekkie wyciszenie; c. Działania: spotkanie rodzinne, trochę działań zawodowych; Najgorsze: a. Myśli: dla kogo to wszystko robię - mijało w trakcie innych zajęć; b. Emocje: bezsilność - z trudem ustępowała samoczynnie; c. Działania: znowu odłożyłem sprawy na później; 6. Kompetencje: nowo spotkani kontrahenci docenili mój profesjonalizm; 7. Co zrobię: jutro dzień istotnych, choć nie najważniejszych, rozmów; 8. Uwagi: wciąż nie ma sprecyzowanych pomysłów licząc podświadomie, że dynamika wydarzeń sama za mnie zadecyduje;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #283 : Lutego 26, 2012, 23:26:14 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.26 niedziela
Energia = 170 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 110
Już wkrótce odzyskam "moce przerobowe" i bierzemy się za twój profil kompetencji a następnie za strategię ekspansji zawodowej. No chyba, że samo coś spadnie z nieba. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #284 : Lutego 27, 2012, 21:04:28 » |
|
Victor 2012.02.27 Poniedziałek 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 110 5. Najlepsze: a. Myśli: mimo wszystko mam szczęście; b. Emocje: wrażenie siły i chęć do działania (na razie niestety nieokreślonego); c. Działania: spotkania biznesowe, potencjalnie istotne; Najgorsze: a. Myśli: nigdy juz nie będzie tak jak bym chciał - ustępowało samoczynnie; b. Emocje: nigdy nie miałem siły - znikało samoczynnie; c. Działania: nie dopilnowałem kilku drobiazgów; 6. Kompetencje: jestem traktowany poważnie przez potencjalnych kontrahentów; 7. Co zrobię: jutro dzień nadrabiania spraw papierkowych; 8. Uwagi: chciałbym wreszcie wiedzieć co dalej - stan niejasności męczy mnie wyjątkowo;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #285 : Lutego 27, 2012, 23:33:32 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.27 poniedziałek
Energia = 165 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 110
"Uwagi: chciałbym wreszcie wiedzieć co dalej - stan niejasności męczy mnie wyjątkowo;" Jak myślisz, czy gdybyś ten stan przemodelował na "a to ciekawe co się z tego stanu niejasności wyłoni i kiedy?" to znalazł byś szybciej i przy mniejszych kosztach własnych?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #286 : Lutego 28, 2012, 20:41:58 » |
|
Victor 2012.02.28 Wtorek 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 110 5. Najlepsze: a. Myśli: wciąż próbuję od nowa; b. Emocje: zadowolenie ze skuteczności w rzeczach drobnych; c. Działania: nadrabianie spraw papierkowych; Najgorsze: a. Myśli: nic już nie stanie się dobrego - ustępowało samoczynnie; b. Emocje: strach przed przyszłością - znikał samoczynnie; c. Działania: pewne rzeczy, drobne, zrobiłem niezbyt starannie; 6. Kompetencje: jeszcze otwieram wiele drzwi; 7. Co zrobię: jutro kilka istotnych spotkań; 8. Uwagi: chętnie przeformułuję w ciekawość oczekiwania na coś lepszego;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #287 : Lutego 28, 2012, 23:50:05 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.28 wtorek
Energia = 165 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #288 : Marca 01, 2012, 05:10:53 » |
|
Victor 2012.02.29 Środa 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 110 5. Najlepsze: a. Myśli: co też będzie tym razem; b. Emocje: lekki stan euforyczny w wyniku sympatycznych rozmów; c. Działania: kilka dobrych rozmów; Najgorsze: a. Myśli: "zdziadzieję" - ustępowało samoczynnie; b. Emocje: strach przed samotnością - znikał samoczynnie; c. Działania: znowu odłożyłem na później; 6. Kompetencje: zdarza mi się działać spontanicznie; 7. Co zrobię: jutro kilka kolejnych istotnych spotkań; 8. Uwagi: oczekuję co to będzie dobrego, ale strach powraca;
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #289 : Marca 01, 2012, 21:08:33 » |
|
Victor 2012.03.01 Czwartek 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 110 5. Najlepsze: a. Myśli: znowu będzie dobrze; b. Emocje: jedna z rozmów mnie lekko rozbiła, ale dałem radę automatycznie w dalszych ciągu dnia; c. Działania: niezłe spotkania; Najgorsze: a. Myśli: na prawdę nie mam już siły- ustępowało z trudem, ale samoczynnie; b. Emocje: poczucie opuszczenia - ustępowało samoczynnie; c. Działania: byłem zbyt kulturalny w rozmowie z ... przepraszam-chamem; 6. Kompetencje: wracam do merytorycznych korzeni, co mnie nawet cieszy; 7. Co zrobię: jutro podróż i kilka ważnych, ale sympatycznych rozmów; 8. Uwagi: oczekuję co to będzie dobrego, ale strach wciąż powraca;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #290 : Marca 01, 2012, 22:04:21 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.02.29 środa
Energia = 170 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 115
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.03.01 czwartek
Energia = 165 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 115
"Uwagi: oczekuję co to będzie dobrego, ale strach wciąż powraca;" To dobrze, Potrzebujesz oczyścić tkwiące w tobie pokłady strachu. On nie tyle powraca bo to nie jest ten sam strach tylko kolejna jego porcja. To warto rozumieć gdyż: 1. jeśli strach powraca to jest ciągle taki sam i to się nigdy nie skończy 2. kiedy przepływa przez twoją świadomość kolejna jego porcja a ty ja oczyszczasz (uwaga, życzliwość, energia), to w końcu kiedyś dojdziesz do jego korzeni. A kiedy oczyścisz korzenie strach na dobre opuści twoje życie. Na razie jest jednak sporo pracy. Bardzo dużo ludzi ma głębokie pokłady strachu ulokowane w swoje psychice. ten strach bardzo silnie blokuje im możliwość pełnego życia. I tylko niektórzy decydują się oczyścić jego pokłady. Całą resztę strach straszy a oni z nim walczą lub od niego uciekają. I poprzez takie działania powiększają swoje pokłady strachu.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #291 : Marca 03, 2012, 00:10:53 » |
|
Victor 2012.03.02 Piątek 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 110 5. Najlepsze: a. Myśli: mam szczęście; b. Emocje: lekko euforyczny stan w efekcie przyjęcia przez słuchaczy krótkiej prezentacji merytorycznej; c. Działania: sympatyczne spotkania; Najgorsze: a. Myśli: na prawdę nie mam już siły- ustępowało z trudem, ale samoczynnie; b. Emocje: poczucie opuszczenia kołatało się gdzieś w tle - ustępowało samoczynnie; c. Działania: mogłem wykorzystać prowadzone rozmowy zdecydowanie lepiej; 6. Kompetencje: potrafię kompetentnie przedstawiać swoje racje w kompetentnym gronie; 7. Co zrobię: jutro podróż i dzień towarzyski; 8. Uwagi: znużenie wciąż powraca;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #292 : Marca 03, 2012, 11:07:11 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.03.02 piątek
Energia = 165 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 110
Forma fizyczna = 75 Forma emocjonalna = 70 Forma intelektualna = 95
Masz już wysoki poziom energii. Czas byś zregenerował własny organizm gdyż: 1.jest to twój własny organizm i warto go dobrze serwisować 2. za chwilę przychodzi czas ekspansji zawodowej i warto byś był w doskonałej formie 3. dbanie o siebie jest jednym z najlepszych wskaźników jak porządnie się kochamy i szanujemy. Jeśli na przykład lepiej dbasz o swój motor samochód czy lotnię, to wnioski są oczywiste.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #293 : Marca 04, 2012, 21:53:09 » |
|
Victor 2012.03.04 Niedziela 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 110 5. Najlepsze: a. Myśli: jakoś jednak idzie dalej; b. Emocje: lekki oddech w wyniku wizyty rodzinnej; c. Działania: spotkania na luzie; Najgorsze: a. Myśli: nie dam rady - ustępowało; b. Emocje: poczucie bezsensu - ustępowało; c. Działania: znowu odkładanie na później; 6. Kompetencje: cały czas mam przewagę w posiadanej wiedzy; 7. Co zrobię: jutro dzień zawodowo/towarzyski; 8. Uwagi: brak poweru;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #294 : Marca 04, 2012, 23:33:22 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.03.04 niedziela
Energia = 165 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #295 : Marca 05, 2012, 22:04:09 » |
|
Victor 2012.03.05 Poniedziałek 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 110 5. Najlepsze: a. Myśli: życie jest piękne; b. Emocje: cieszyłem się słonecznymi chwilami; c. Działania: sympatyczne spotkania towarzysko-strategiczne; Najgorsze: a. Myśli: nie mam siły - znikało w trakcie wykonywanych czynności; b. Emocje: niechęć do jakielkolwiek czynności - ustępowała samoczynnie; c. Działania: znowu nie zrobiłem tego, co mogłem dzisiaj zrobić; 6. Kompetencje: odbierają mnie pozytywnie nawet osoby niekoniecznie o moim punkcie widzenia; 7. Co zrobię: jutro dzień zawodowo/towarzyski; 8. Uwagi: braku poweru ciąg dalszy;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #296 : Marca 05, 2012, 23:27:02 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.03.05 poniedziałek
Co to znaczy "Uwagi: braku poweru ciąg dalszy;"?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #297 : Marca 07, 2012, 22:10:42 » |
|
Victor 2012.03.07 Środa 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 110 5. Najlepsze: a. Myśli: życie jest piękne; b. Emocje: lekko euforyczny stan wynikający z niczego; c. Działania: spotkania zawodowe i zawodowo-koleżeńskie; Najgorsze: a. Myśli: nigdy już nie będzie lepiej-ustępowało niechetnie, ale samoczynnie; b. Emocje: nic nie ma sensu - ustępowało z trudem, ale samoczynnie; c. Działania: nie dopracowałem dokumentu, który może mieć jakiś sens; 6. Kompetencje: działam motywująco na innych, choć niestety nie na siebie; 7. Co zrobię: jutro dzień zawodowo/towarzyski; 8. Uwagi: nie mam ochoty za nic się wziąć, bo ucieka mi sens jakichkolwiek działań - to nazwałbym brakiem poweru;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #298 : Marca 08, 2012, 00:09:23 » |
|
Komentarz do wpisu Wiktora 2012.03.07 środa
Energia = 165 potrzebujesz 175 Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 115
"Uwagi: nie mam ochoty za nic się wziąć, bo ucieka mi sens jakichkolwiek działań - to nazwałbym brakiem poweru;" 1. Kiedy ci ucieka sens, to gdzie on ucieka. Poobserwuj proszę. 2. jak uważasz dlaczego ci ucieka? To są bardzo ważne pytania. Choć znalezienie na nie odpowiedzi jest jeszcze ważniejsze.
Zrobiłem twój profil talentów i wysłałem ci mailem. Warto by było porozmawiać.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #299 : Marca 09, 2012, 08:39:12 » |
|
Victor 2012.03.08 Czwartek 1. Energia: 165 2. Moje wartości: euforia 70, siła 70, bezpieczenstwo 60, swoboda 80, uznanie 80, spokój 60, poczucie przewagi 70 3. Formuła celu: robię rzeczy wielkie, jestem przydatny najbliższym, mnie jest dobrze i innym ze mną 4. Wykorzystanie dnia: 110 5. Najlepsze: a. Myśli: Opatrzność wciąż nade mną czuwa; b. Emocje: lekko euforyczne stany wynikające z niczego; c. Działania: dobre spotkanie koleżeńskie dające dowód mojej empatii; Najgorsze: a. Myśli: niczego dobrego nie mogę się spodziewać - ustępowało niezauważalnie; b. Emocje: nie mam siły na działanie - ustępowało samoczynnie - z niejakim wstydem; c. Działania: wciąż nie dopracowałem dokumentu, który może mieć jakiś sens; 6. Kompetencje: przeprowadziłem chyva dobrą rozmowę telefoniczną z synem; 7. Co zrobię: jutro dzień zawodowo/towarzyski; 8. Uwagi: próbuję znaleźć odpowiedź na uciekanie sensu, ale na razie bez skutku;
|
|
|
|
|
|
|
|