Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #50 : Października 19, 2011, 18:53:50 » |
|
Victor 2011.10.19 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 95%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 90% 4. Najlepsze działania = spotkanie towarzyskie; 5. Największa strata + poprawki = lenistwo i odkładanie na później dalej wraca; 6. Kompetencje = brakuje mi cierpliwości do doprowadzania spraw do końca; 8. Co zrobię = sprawy bieżące; podróż; kilka ważnych rozmów; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; niespodziewana krytyka trochę mnie wytrąciła z równowagi, ale udało mi się w miarę szybko ustabilizować sytuację;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #51 : Października 19, 2011, 23:09:28 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.19 Środa
Energia = 95% Efektywność = 100% Jakość wpisu = 95%.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #52 : Października 21, 2011, 00:36:42 » |
|
Victor 2011.10.20 Czwartek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = mam wrażenie, że co najmniej 100%. Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = niezaplanowane spotkanie zawodowe, które przyniosło mi dużo satysfakcji; 5. Największa strata + poprawki = drobne problemy motoryzacyjne; 6. Kompetencje = powracam do roli naturalnego przywódcy - stabilizowałem mocno napiętą sytuację, co mnie wprawdzie mocno zmęczyło, ale dało dużo zadowolenia; 8. Co zrobię = dalszy ciąg stabilizowania trudnych spraw - cieszę się na myśl o tym zadaniu; podróż; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; odzyskuję poczucie przydatności społeczno-zawodowej;
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #53 : Października 21, 2011, 21:29:49 » |
|
Victor 2011.10.21 Piątek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 95% 4. Najlepsze działania = stabilizowanie trudnej sprawy; 5. Największa strata + poprawki = znużenie po nieszablonowych działaniach wzięło górę; 6. Kompetencje = zaczynam być znowu postrzegany jako osoba kompetentna; 8. Co zrobię = dzień na luzie - spotkanie z córką; kilka drobnych spraw bytowych i zawodowych; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #54 : Października 22, 2011, 20:41:34 » |
|
Victor 2011.10.22 Sobota 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = wszystko co zaplanowałem zrobiłem !; 5. Największa strata + poprawki = nie chciało mi się zrobić nic więcej ponad plan, ale z czystego lenistwa, z którym wciąż walczę; 6. Kompetencje = jestem lepszy w obszarach, na których mi zależy, od innych - nie wiem jeszcze czy przypadkiem z innych obszarów podświadomie nie rezygnuję; 8. Co zrobię = dzień na luzie - spotkanie rodzinne; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; potrzebuję, żeby zawodowo dużo się działo, choć nie umiem określić liczby i stopnia zaangażowania w sprawy, powyżej której zaczyna się lekki mętlik, który sprzęga się dodatnio i mnie deprymuje wiodąc w całkowite zniechęcenie;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #55 : Października 22, 2011, 22:11:52 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.20 Czwartek
Energia = 100% Efektywność = 100% Jakość wpisu = 100%.
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.21 Piątek
Energia = 105% Efektywność = 100% Jakość wpisu = 100%.
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.22 Sobota
Energia = 105% Efektywność = 100% Jakość wpisu = 100%.
"potrzebuję, żeby zawodowo dużo się działo, choć nie umiem określić liczby i stopnia zaangażowania w sprawy, powyżej której zaczyna się lekki mętlik, który sprzęga się dodatnio i mnie deprymuje wiodąc w całkowite zniechęcenie;" Każdą nową czynność zaczynaj od maksymalnej przytomności, jasności umysłu i wysokiego poziomu energii. To ci pomoże. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #56 : Października 23, 2011, 19:08:44 » |
|
Victor 2011.10.23 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = spokojny dzień zdominowany sympatycznym spotkaniem rodzinnym; 5. Największa strata + poprawki = krótkotrwałę napady zniechęcenia, które na szczęście udawało się eliminować; 6. Kompetencje = nieoczekiwanie doceniony (pośrednio) zostałem zawodowo; 8. Co zrobię = jutro dzień zasadniczo na zaległe sprawy okołodomowe i następnie ważne spotkanie towarzysko-biznesowe; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; nasycenie dużą aktywnością zawodową dobrze mi robi;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #57 : Października 23, 2011, 22:40:29 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.23 Niedziela Energia = 100% Efektywność = 100% Jakość wpisu = 100%. Fajnie Ci idzie  Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #58 : Października 24, 2011, 22:32:35 » |
|
Victor 2011.10.24 Poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = zmusiłem się do pójścia na spotkanie towarzysko-biznesowe, które w efekcie okazało się umiarkowanie sympatyczne; 5. Największa strata + poprawki = ataki beznadziei, które z trudem dały się wyeliminować; 6. Kompetencje = miałem wrażenie na spotkaniu towarzysko-biznesowym, że nie powinienem wykazywać się żadnymi kompetencjami - to uspokaja rozmówców; 8. Co zrobię = zakończenie zaległych spraw okołodomowych i spotkania biznesowe; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #59 : Października 25, 2011, 20:11:30 » |
|
Victor 2011.10.25 Wtorek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = wykonałem zaległy telefon; 5. Największa strata + poprawki = zbyt gęsto upakowane spotkania; 6. Kompetencje = udało mi się utrzymać w rozsądnych ramach sprawę dość wrażliwą; 8. Co zrobię = podróż i spotkania biznesowe, wieczór sympatyczny towarzysko; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; zmęczony, ale zadowolony mimo braku spektakularnych efektów;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #60 : Października 26, 2011, 01:09:45 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.24 Poniedziałek
Energia = 100% Efektywność = 95% Jakość wpisu = 100%.
Kiedy twoje kompetencje powodują, że rozmówca rośnie w swoim odczuciu, to cię lubi. Jeśli nie to jest odwrotnie. Tylko bardzo silni ludzie nie podlegają tej regule.
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.25 Wtorek
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #61 : Października 26, 2011, 21:48:23 » |
|
Victor 2011.10.26 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = dobra rozmowa z szefostwem; 5. Największa strata + poprawki = wieczór koleżeński się nie odbył; 6. Kompetencje = wykazałem się merytoryczną przytomnością umysłu w gremium, które jest dla mnie istotne; 8. Co zrobię = podróż i spotkania biznesowe, wieczór sympatyczny towarzysko; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; chciałbym dostać jednak odpowiedź na pytanie postawione w mailu - stwierdzenie: "Kiedy twoje kompetencje powodują, że rozmówca rośnie w swoim odczuciu, to cię lubi. Jeśli nie to jest odwrotnie. Tylko bardzo silni ludzie nie podlegają tej regule." jest absolutnie oczywiste, istotą jest droga do każdorazowego osiągania takich proporcji i tu potrzebuję wskazówek;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #62 : Października 26, 2011, 21:58:24 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.26 Środa
Energia = 100% Efektywność = 95% Jakość wpisu = 95%.
""Kiedy twoje kompetencje powodują, że rozmówca rośnie w swoim odczuciu, to cię lubi. Jeśli nie to jest odwrotnie. Tylko bardzo silni ludzie nie podlegają tej regule." jest absolutnie oczywiste, istotą jest droga do każdorazowego osiągania takich proporcji i tu potrzebuję wskazówek" Wskazówki: 1. Jaka jest moje intencja = po co to robię? 2. Jak by zareagował rozmówca gdyby znał moja intencję?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #63 : Października 28, 2011, 00:37:52 » |
|
Victor 2011.10.27 Czwartek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = dobre rozmowy zawodowe i prywatno-zawodowe; 5. Największa strata + poprawki = dałem się nabrać w sprawie mam nadzieję w efekcie drobnej; 6. Kompetencje = zachowuję umiar i rozsądek, gdy inni go nie mają; 8. Co zrobię = trudne spotkania biznesowe; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; dziękuję za wskazówki - trenuję;
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #64 : Października 28, 2011, 21:12:18 » |
|
Victor 2011.10.28 Piątek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = skuteczne obronienie swojej pozycji biznesowej; 5. Największa strata + poprawki = efekty naiwności ostatnich dni dodatkowo utrudniały opanowanie tru ej sytuacji; 6. Kompetencje = moje wyważenie i skuteczne mediowanie zostało zauważone; 8. Co zrobię = dzień wypoczynku i wizyt towarzyskich; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; mimo dużego zmęczenia wychodzę skutecznie z syuacji wywołujących zniechęcenie;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #65 : Października 28, 2011, 23:06:53 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.27 Czwartek
Energia = 100% Efektywność = 105% Jakość wpisu = 105%.
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.28 Piątek
Energia = 100% Efektywność = 100% Jakość wpisu = 95%.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #66 : Października 29, 2011, 21:37:24 » |
|
Victor 2011.10.29 Sobota 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = nadrobione zaległe drobne sprawy codzienne ; 5. Największa strata + poprawki = powracający niesmak związany z naiwnością ostatnic dni; 6. Kompetencje = znowu umiem być sympatyczny w cmok nonsensach (nie jestem zniesmaczony po spotkaniach niebiznesowych); 8. Co zrobię = kolejny dzień wypoczynku i zaległych wizyt towarzyskich; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #67 : Października 29, 2011, 23:12:39 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.29 Sobota
Może w przyszłym tygodniu byśmy popracowali trochę?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #68 : Października 30, 2011, 22:46:43 » |
|
Victor 2011.10.30 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = spokojne, sympatyczne spotkania; 5. Największa strata + poprawki = w zasadzie nie czuję dzisiaj, żebym coś zaniedbał bądź stracił; 6. Kompetencje = nie miałem okazji dzisiaj ani zaobserwować ani się nad nimi zastanowić; 8. Co zrobię = drobne sprawy biznesowe i następnie podróż prywatna; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #69 : Października 31, 2011, 23:11:35 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.30 Niedziela
Energia = 100% Efektywność = 100% Jakość wpisu = 95%.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #70 : Października 31, 2011, 23:33:03 » |
|
Victor 2011.10.31 poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = sprawa od dawna zaległa dostała nowy impuls; 5. Największa strata + poprawki = w zasadzie znowu nie czuję dzisiaj, żebym coś zaniedbał bądź stracił; 6. Kompetencje = wracam do umiejętności nawiązywania sympatycznych rozmów; 8. Co zrobię = odwiedziny grobów najblizszych; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #71 : Listopada 01, 2011, 22:21:08 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.10.31 Poniedziałek
Energia = 100% potrzebne 120% Efektywność = 100% Jakość wpisu = 100%.
Działasz już na stabilnym poziomie 100%. Jest to jednak tylko poziom równowagi. Przyłóż się i zwiększ poziom własnej energii. Do ekspansji potrzebujesz mieć nadwyżki!!!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #72 : Listopada 01, 2011, 22:32:57 » |
|
Victor 2011.11.01 wtorek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = przewalczyłęm napadajacą mnie chandrę; 5. Największa strata + poprawki = w zasadzie wszystko ok; 6. Kompetencje = daję radę w cmok nonsensach; 8. Co zrobię = jutro praca z elementami trudnymi, ale czuję, że dam radę; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; nie wiem jak dalej podnieść energię - potrzebuję dalszych wskazówek;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #73 : Listopada 01, 2011, 23:09:06 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.01 Wtorek
Zadzwoń proszę. Po 15:00 mogę rozmawiać.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #74 : Listopada 02, 2011, 22:57:31 » |
|
Victor 2011.11.02 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = utrzymałem stabilną sytuację w miejscu pracy; 5. Największa strata + poprawki = w zasadzie wszystko ok; 6. Kompetencje = nie daję opanować się złym emocjom, gdy inni nie dają rady; 8. Co zrobię = jutro dzień działań raczej niestresujących i sympatyczne spotkanie prywatne; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; próbuję omijać rafy;
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #75 : Listopada 03, 2011, 22:26:51 » |
|
Victor 2011.11.03 Czwartek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = dobre spotkanie prywatne; 5. Największa strata + poprawki = dzień zbyt leniwy; 6. Kompetencje = nie daję opanować się złym emocjom, gdy inni nie dają rady; 8. Co zrobię = jutro kilka spotkań biznesowych; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #76 : Listopada 03, 2011, 23:44:58 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.02 Środa
Energia = 100% potrzebne 120% Efektywność = 100% Jakość wpisu = 95%.
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.03 Czwartek
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #77 : Listopada 04, 2011, 22:51:48 » |
|
Victor 2011.11.04 Piątek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = skutecznie opanowana chandra; 5. Największa strata + poprawki = wciąż mam wrażenie, że nie wykorzystuję dnia w pełni; 6. Kompetencje = precyzyjnie opisuję sytuacje; 8. Co zrobię = jutro spokojny dzień - towarzysko/biznesowy; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #78 : Listopada 05, 2011, 12:09:15 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.04 Piątek
Energia = 100% potrzebne 120% Efektywność = 95% Jakość wpisu = 100%.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #79 : Listopada 05, 2011, 22:49:14 » |
|
Victor 2011.11.05 Sobota 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 100%; Moje wartości = spokój, dobry kontakt z dziećmi, przydatność, zachowanie norm, duma, stabilność finansowa,świadomość własnej odrębności 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = spokojne wykonywanie prostych, choć koniecznych działań; 5. Największa strata + poprawki = wciąż mam wrażenie, że nie wykorzystuję dnia w pełni; 6. Kompetencje = potrafię trafiać w sedno w trakcie rozmów, nawet jeśli zakładałem, że spotkanie będzie lekkie i nie wymagające wysiłku; 8. Co zrobię = jutro spokojny dzień - towarzysko/biznesowy; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #80 : Listopada 05, 2011, 23:57:07 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.05 sobota
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #81 : Listopada 06, 2011, 22:03:13 » |
|
Victor 2011.11.06 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 110%; Moje wartości = euforia 50%, siła 60%, bezpieczeństwo 60%, swoboda 75%, uznanie 50%. 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = zmusiłem się do wykonania prostej obiektywnie i sympatycznej czynności, co wprowadziło mnie w stan euforyczny; 5. Największa strata + poprawki = dzień jakby mi trochę ucieka; 6. Kompetencje = udało mi się emanować życzliwością osiągając dzięki temu miły cel doraźny; 8. Co zrobię = jutro dzień biznesowy zakończony spotkaniem towarzyskim; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #82 : Listopada 06, 2011, 23:33:42 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.06 niedziela
Energia = 105% (średnia energia dnia) potrzebne 120% Efektywność = 95% Jakość wpisu = 100%.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #83 : Listopada 07, 2011, 23:14:15 » |
|
Victor 2011.11.07 Poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 110%; Moje wartości = euforia 50%, siła 60%, bezpieczeństwo 60%, swoboda 75%, uznanie 50%. 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = zareagowałem spokojnie w sytuacji nieprzyjemnej; 5. Największa strata + poprawki = nie wychwytuję oznak niepowodzenia jakiegoś przedsięwzięcia odpowiednio szybko; 6. Kompetencje = umiałem zachować poziom meta w budującym się konflikcie; 8. Co zrobię = jutro standartowy dzień biznesowy; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #84 : Listopada 07, 2011, 23:21:17 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.07 poniedziałek Energia = 110% (średnia energia dnia) potrzebne 120% Efektywność = 110% Jakość wpisu = 105%. Wyniki poszły w górę. Fajnie  ) Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #85 : Listopada 08, 2011, 21:57:40 » |
|
Victor 2011.11.08 Wtorek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 110%; Moje wartości = euforia 60%, siła 60%, bezpieczeństwo 60%, swoboda 75%, uznanie 60%. 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = znalazłem radość w czynnościach prostych, które dawniej uważałem za uciążliwe; 5. Największa strata + poprawki = nie wykorzystałem spotkania, w którym uczestniczyłem, optymalnie; 6. Kompetencje = odzyskuję powoli umiejętność prowadzenia rozmów czysto towarzyskich; 8. Co zrobię = jutro standartowy dzień biznesowy; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #86 : Listopada 08, 2011, 23:58:13 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.08 wtorek
Energia = 110% (średnia energia dnia) potrzebne 120% Efektywność = 95% Jakość wpisu = 100%.
Trzymaj energię na tym poziomie a jak dasz radę to i wyżej. Gratulacje mamy przełom. Pojawia się nadwyżka!!!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #87 : Listopada 09, 2011, 22:58:32 » |
|
Victor 2011.11.09 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 110%; Moje wartości = euforia 60%, siła 60%, bezpieczeństwo 60%, swoboda 75%, uznanie 60%. 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = wystąpienie, któego się obawiałem wypadło nad wyraz pomyślnie; 5. Największa strata + poprawki = brak wytrwałości w realizacji małych kroków; 6. Kompetencje = zaczynam mówić ciekawie w odbiorze nowo spotykanych osób; 8. Co zrobię = jutro standartowy dzień biznesowy; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #88 : Listopada 09, 2011, 23:41:51 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.09 środa
Energia = 105% (średnia energia dnia) potrzebne 120% Efektywność = 105% Jakość wpisu = 95%.
Jak ci się pracuje z wartościami?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #89 : Listopada 10, 2011, 22:31:58 » |
|
Victor 2011.11.10 Czwartek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 110%; Moje wartości = euforia 60%, siła 60%, bezpieczeństwo 60%, swoboda 75%, uznanie 60%. 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = spokojny, niewymuszony w formie czas spędzony z córką; 5. Największa strata + poprawki = czas przeciekł mi trochę między palcami; 6. Kompetencje = rozmawiam z córką mówiąc o zjawiskach, a nie o ich egzemplifikacji; 8. Co zrobię = jutro spokojny w planach dzień świąteczny; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; nie wdrożyłem się jeszcze w ćwiczenia z wartościami tak jak z radościami;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #90 : Listopada 11, 2011, 12:59:14 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.10 czwartek
Energia = 105% (średnia energia dnia) potrzebne 120% Efektywność = 95% Jakość wpisu = 100%.
Warto ćwiczyć i uruchamiać energię wartości w działaniu. To jest TO, co jest nam na co dzień bardzo potrzebne. Wartości przemodelowywują całe nasze nawyki i psychiczne "oprogramowanie" w możliwie szybki i bardzo ekologiczny sposób.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #91 : Listopada 11, 2011, 23:07:17 » |
|
Victor 2011.11.11 Piątek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 110%; Moje wartości = euforia 60%, siła 60%, bezpieczeństwo 60%, swoboda 75%, uznanie 60%. 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = spokojny, niewymuszony w formie czas spędzony z córką; 5. Największa strata + poprawki = czas przeciekł mi trochę między palcami; 6. Kompetencje = rozmawiam z córką mówiąc o zjawiskach, a nie o ich egzemplifikacji; 8. Co zrobię = jutro spokojny w planach dzień świąteczny; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; ćwiczę wartości;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #92 : Listopada 11, 2011, 23:50:42 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.11 piątek
Energia = 115% (średnia energia dnia) potrzebne 120% Efektywność = 100% Jakość wpisu = 100%.
"czas przeciekł mi trochę między palcami" Może i tak, jednak to był dobrze wykorzystany na Twój rozwój dzień.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #93 : Listopada 12, 2011, 23:01:16 » |
|
Victor 2011.11.12 Sobota 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 110%; Moje wartości = euforia 60%, siła 60%, bezpieczeństwo 60%, swoboda 75%, uznanie 60%. 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = odpoczynek; 5. Największa strata + poprawki = nie czuję dzisiaj straty; 6. Kompetencje = zachowanie cierpliwości przynosi powoli efekty; 8. Co zrobię = jutro kolejny spokojny w planach dzień świąteczny; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; ćwiczę wartości;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #94 : Listopada 12, 2011, 23:56:30 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.12 sobota
Energia = 110% (średnia energia dnia) potrzebne 120% Efektywność = 105% Jakość wpisu = 100%.
Może pogadamy w niedzielę. Zadzwoń do 16 ej.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #95 : Listopada 13, 2011, 22:13:28 » |
|
Victor 2011.11.13 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 110%; Moje wartości = euforia 70%, siła 70%, bezpieczeństwo 70%, swoboda 75%, uznanie 60%. 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = wreszcie napisałem tekst, z którym nosiłem się od dłuższego czasu - czuję lekką euforię; 5. Największa strata + poprawki = nie czuję dzisiaj straty, choć mogłem pewne rzeczy zrobić wcześniej; 6. Kompetencje = odzyskuję sprawność pióra; 8. Co zrobię = jutro kolejny intensywny dzień podróżniczo - biznesowy; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; ćwiczę wartości - próbuję marzyć, ale idzie mi ciężko;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #96 : Listopada 14, 2011, 00:53:53 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.13 niedziela
Energia = 110% (średnia energia dnia) potrzebne 120% Efektywność = 105% Jakość wpisu = 100%.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #97 : Listopada 14, 2011, 22:15:24 » |
|
Victor 2011.11.14 Poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 120%; Moje wartości = euforia 70%, siła 70%, bezpieczeństwo 70%, swoboda 75%, uznanie 60%. 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = zachowanie spokoju i prawidłowej argumentacji wobec bezczelności czystej wody; 5. Największa strata + poprawki = po raz kolejny czuję niedosyt spowodowany moją zbyt późną reakcją na symptomy nieprawidłowego rozwoju pewnych sytuacji; 6. Kompetencje = zachowuję zimną krew w sytuacjach stresujących; 8. Co zrobię = jutro kolejny intensywny dzień podróżniczo - biznesowy; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; ćwiczę wartości - próbuję marzyć i idzie mi prawie niezauważalnie lepiej niż wczoraj; dzień choć trudny zaliczam do udanych;
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #98 : Listopada 14, 2011, 22:58:31 » |
|
Komentarz do wpisu Victora z 2011.11.14 poniedziałek
Energia = 115% (średnia energia dnia) potrzebne 120% Efektywność = 100% Jakość wpisu = 110%.
Fajnie, że energia się podnosi. "Mięśnie energii" się wznmacniają. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Victor
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #99 : Listopada 15, 2011, 23:14:58 » |
|
Victor 2011.11.15 Wtorek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 120%; Moje wartości = euforia 70%, siła 70%, bezpieczeństwo 70%, swoboda 75%, uznanie 60%. 2. Formuła Celu = robię rzeczy "wielkie", jestem przydatny najbliższym, po prostu: mnie jest dobrze i innym ze mną; 2a. Atrakcyjność celu = cel nadal wydaje mi się niezwykle atrakcyjny. 3. Wykorzystanie dnia = 100% 4. Najlepsze działania = załatwienie wreszcie kilku drobnych spraw; 5. Największa strata + poprawki = nie odczuwam dzisiaj żadnej straty; 6. Kompetencje = zaczynam generować - w bardzo ograniczonym zakresie - własne scenariusze pojedynczych drobnych przebiegów składowych w moim życiu; 8. Co zrobię = jutro dzień biznesowy z trudną rozmową; 9. Uwagi = ćwiczenia 40 radości ok.; ćwiczę wartości - idzie mi trochę lepiej; wydarzyła się rzecz ważna, której przestałem oczekiwać - wprowadziło mnie to w stan średnio/dużej euforii;
|
|
|
|
|
|
|
|