Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« : Lutego 08, 2012, 20:38:56 » |
|
Proszę o wpis według poniższego schematu:
Gosia 2012.02.09 czwartek 1. Energia = ...% 2. Wartości = 3. Formuła celu 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli 4.2. emocje, uczucia ... 4.3. działania 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli 5.2. emocje, uczucia ... 5.3. działania 6. Kompetencje: 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel 8. Inne uwagi
Kiedy nie możesz dokonać wpisu na stronie to nagrywasz się na skrzynkę pod numerem 22-247-29-35
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Lutego 15, 2012, 22:53:29 » |
|
Gosia 2012.02.15 środa 1. Energia = 50% 2. Wartości = 1. szacunek, 2. poczucie szczęścia, 3. bezpieczeństwo finansowe, 4. praca, 5. dobra kondycja, 6. przyjaźń, 7. rozwój 3. Formuła celu: zrobić pierwszy i drugi krok w coachingu 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli: fajnie, ze się zdecydowałam, jakoś od bardzo dawna marzyłam o coachingu dla siebie 4.2. emocje, uczucia: radość, satysfakcja ... 4.3. działania: spotkanie, w zasadzie dwa i oba otwierające nowe możliwości 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli: wewnątrz boję się - poszukam dokladnie czego się boję w zwiazku z rozpoczętym procesem zmian. 5.2. emocje, uczucia: trudno mi znalesc okreslenie, 5.3. działania: brak 6. Kompetencje:Dość wszechstronne umiejętności, którymi mogę się podpierać w chwilach kiedy jest "pod górkę" 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: przyłożyć się i nie odpuszczac dopóki nie "wleźe" w nawyk jak pacież w dzieciństwie 8. Inne uwagi: Cwiczenia energii - sprawiają trudność. Mam wrażenie pustej głowy i braku percepcji (nie wiem czy to przez nagły katar czy to jest jakiś wewnętrzna obawa, ktora spiela)
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lutego 15, 2012, 23:51:19 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.15 środa
Energia = 60 Wykorzystanie dnia = 65 Jakość wpisu = 85
No i "pierwsze koty za płoty".
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Lutego 16, 2012, 23:10:50 » |
|
Gosia 2012.02.15 czwartek 1. Energia = 20% 2. Wartości = szacunek, rozwój, poczucie szczęscia, stabilność finansowa, praca, przyjaźń, dobra kondycja 3. Formuła celu= skoncentrowanie na cwiczeniu energii 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli - brak 4.2. emocje, uczucia ...brak 4.3. działania: kilkakrotnie w ciagu dnia podejmowalam cwiczenia energii 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = brak 5.2. emocje, uczucia ...brak 5.3. działania-brak 6. Kompetencje: 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel 8. Inne uwagi . Bardzo,bardzo oslabila mnie choroba a musialam dzisiaj kawal drogi przejechac. Próbowalam robić ćwiczenia energii. Poranne poszly calkiem dobrze. W ciągu dnia sprawialy mi klopot. Teraz czuje sie fatalnie, muszę sie wykurować.Jutro chciałabym popracowacć przy komputerze. Zrobic kilka zaległych tematów.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lutego 17, 2012, 00:01:37 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.16 czwartek
Energia = 45 Wykorzystanie dnia = 90 Jakość wpisu = 95
Zupełnie niezły wpis jak na taki dołek energetyczny. 45 to jest bardzo, bardzo nisko i wszystkie możliwe działania warto skierować na wzrost energii. Szybciej też wyzdrowiejesz. Ćwicz często, intensywnie i szukaj w tym frajdy.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Lutego 18, 2012, 00:56:38 » |
|
Gosia 2012.02.17 piątek 1. Energia = 70% 2. Wartości = szacunek, zdrowie, praca, stabilizacja, przyjaźń, rozwój, harmonia 3. Formuła celu = podnoszenie energii 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli - zaczynam mieć siłę 4.2. emocje, uczucia ...spokój 4.3. działania - skupienie na ćwiczeniu, odpuszczenie wszystkiego na rzecz pozostania w łózku. Niezmieniające się otoczenie wymusilo na mnie niezłe wyciskanie "pozytywów i radości" z tego co jest w zasięgu wzroku. dobry trening. 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli - wydaje mi się, ze słąbo mi idzie/ daj sobie czas, nie jestes mistrzem brawurowych startów. 5.2. emocje, uczucia ...obawa, spięcie/ wewnetrznie wiem co to powoduje, postaram sie to nazwac. Emocje są zwiazane z coachingiem. 5.3. działania - brak 6. Kompetencje: wiem co to znaczy trenować, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: wystarczy odnieść wiedzę o trenowaniu do cwiczeń energii. 8. Inne uwagi: Znaczna poprawa samopoczucia. W zasadzie choroba już minęła. Bardzo zaskoczył mnie wpis Kazika nt. mojego wczorajszego wpisu. Mialam gleboką obawę, że zawalilam sprawe tak kiepskim wpisem. Zima na mazurach jest piękna 
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lutego 18, 2012, 02:36:50 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.17 piątek
Energia = 75 Wykorzystanie dnia = 90 Jakość wpisu = 95
Sztuką jest w każdej sytuacji budować kapitał energetyczny do poziomu, który pozwala na decydowanie o kształcie własnego życia. Ludziom słabym pozostają najwyżej marzenia. Ludzie silni budują swoje życie. Jeśli do siły dołożymy mądrość i miłość to mamy już receptę na niezły sukces.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Lutego 19, 2012, 01:31:24 » |
|
Gosia 2012.02.18 sobota 1. Energia = 80% 2. Wartości = szacunek, przyjażń, praca, rozwój, miłość, radość, 3. Formuła celu = podnoszenie energii 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = ? 4.2. emocje, uczucia ... spokój, wesołość 4.3. działania = bardzo dokładne wykonywanie cwiczeń, trzymanie się 5 minut, 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = moja sytuacja jest beznadziejna/zdaję sobie sprawę jak wiele jest do zrobienia aby ją poprawić, negatywne myślenie napewno nie będzie sprzyjało działaniu 5.2. emocje, uczucia ...niepokój wywołany tą myślą/ 5.3. działania = - 6. Kompetencje: jestem wytrwała i cierpliwa 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: dalej z dużą uwagą wykonywać cwiczenia 8. Inne uwagi: Mam całkiem dobre samopoczucie, jakąś lekkość. Bardzo skupiam sie na poprawnym wykonywaniu cwiczen. Jeszcze trudno jest mi przywołać szybko 40 "pozytywów i radości". Za dlugo zatrzymuję się przy jednej przywołanej rzeczy. Drobne zdarzenia w ciagu dnia notuje. Dzisiaj bylo ich 17 - bardzo budujace jest nazywanie emocji. Odczułam jak wiele milosci mam do bliskich i zauważyłam jaką miłością i troską obdażaja mnie. Bardzo jedna rzecz mnie wzrószyła. Obrazujac poprawnośc wykonanych cwiczeń - sklon z lekko ugiętymi kolanami i pięć centymetrów brakuje aby place dosiegnęły podłogi... Komputery wysprzątane, jutro prezentacja.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lutego 19, 2012, 10:08:12 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.18 sobota
Energia = 80 Wykorzystanie dnia = 90 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Lutego 20, 2012, 02:26:18 » |
|
Gosia 2012.02.19 niedziela 1. Energia = 85% 2. Wartości = rodość, szacunek, bliskość, miłość, praca, dobra kondycja, rodzina 3. Formuła celu = podnoszenie energii 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = dobry poranek, niezły wynik ćwiczeń 30/5min  z przyjemnośią i swobodą, w ciągu dnia 22 4.2. emocje, uczucia ... skupienie, satysfakcja 4.3. działania = ćwiczenie, dbałość o poprawność ćwiczeń, dla mnie bardzo ważne jest określanie emocji, dużo dostrzegam... 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli= rozmyślanie, trochę rozgrzebywanie tego co było/bylo w tym dużo pięknych i wartościowych rzeczy, które jeśli się je przywoła zdecydowanie pomogą w cwiczeniu 5.2. emocje, uczucia ...smutek/ to też emocja, źle jeśli ściąga w dół 5.3. działania: 6. Kompetencje: Jestem wytrwała i cierpliwa, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: dalej cwiczyc 8. Inne uwagi: Dzień bardzo podobny do wczorajszego, spokojny, miły, "krztający". Czuję sie dobrze, nie czuję zmęczenia. Osiagnięcia w cwiczeniach w odnieśieniu do gimnastyki: Czubki palców dotknęły podłógi, powoli prostuje kolana... Jutro dalej główna koncentracja na cwiczeniach.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lutego 20, 2012, 23:05:45 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.19 niedziela
Energia = 85 Wykorzystanie dnia = 95 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Lutego 21, 2012, 01:28:21 » |
|
Gosia 2012.02.20 poniedziałek 1. Energia = 90% 2. Wartości = szacunek, radość, praca, dobra kondycja, rodzina, miłość, rozwój 3. Formuła celu= pracuję nad energią 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = ? konkretnej,dominującej nie umię określić. Myśli krażą koło fajnych spraw, przepływają 4.2. emocje, uczucia ...poczucie spokoju, fizycznie czuję uśmiechanie 4.3. działania = sumienne wykonywanie cwiczeń, wykonanie zlecenia/ odnoszę wrażenie,że zaangażowanie się w ćwiczenia sprawiło, że zlecenie wykonało się "przy okazji", bez wysiłku, zmuszania, presji 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = " czemu ta sprawa musi się tak komplikować, wykrakali/ co można zrobić? 5.2. emocje, uczucia ...złość, bezsilność/ lepsze w tej sytuacji będzie opanowanie i optymizm 5.3. działania = bezcelowo przewijalam strony na portalu spolecznosciowym, otępiające i / wyłaczyć! 6. Kompetencje: wiem co to znaczy trenować 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: jutro wykonuje rano 40/5,40:), w ciągu dnia 40  ,wieczorem 40/5. Czas wykonać "wzorcowy słon" 8. Inne uwagi: co do wartości, wpisuję je bez większego zaangażowania. Zauważm, że zaczynam poszukiwać tych, które chciałabym ostatecznie wpisać. Napisałam, że "myśli krażą koło fajnych spraw, przepływają". Zauważyłam, że to samo dzieje się z tymi niefajnymi myślami. Jeśli się pojawiają pewien obowiązek zauważania tego co przyjemne, ładne, pozytywne pozwala mi na pozostawienie ich. Dla mnie bardzo przydatne.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lutego 21, 2012, 22:02:05 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.20 poniedziałek
Energia = 95 Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 110
"działania = sumienne wykonywanie cwiczeń, wykonanie zlecenia/ odnoszę wrażenie,że zaangażowanie się w ćwiczenia sprawiło, że zlecenie wykonało się "przy okazji", bez wysiłku, zmuszania, presji" Im lepiej wykonujesz ćwiczenia, tym bardziej cię ona nagradzają. Jednak nie wszystkie etapy treningu maja taką dynamikę. Czasami, gdy natrafiasz na bloki, to i ćwiczenia nie od razu pomagają. Jednak zwłaszcza wtedy warto bardzo porzadnie ćwiczyć.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Lutego 22, 2012, 03:19:02 » |
|
Gosia 2012.02.21 wtorek 1. Energia = 100% 2. Wartości = szacunek, radość, miłość, rodzina, przyjaźń, dobra forma, praca 3. Formuła celu = pracuję nad wzrostem energii 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli: dużo ważnych zaskoczeń w dniu dzisiejszym, co śmieszniejsze chciałam dzisiaj być miło zaskoczona... 4.2. emocje, uczucia...optymizm, spokój 4.3. działania...przestałam w ciągu dnia zapisywać "przyjemności i radośći" na rzecz odliczania (czyli pudełko zapełek - 40szt - jak coś miłego to wyjmuję zapałkę- teraz mam puste pudełko - czyli sukces 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli - ? 5.2. emocje, uczucia ...? 5.3. działania? 6. Kompetencje: wiem co to znaczy trenować, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: dobrze będzie przez kilka dni bardzo poprawnie wykonać ćwiczenia 8. Inne uwagi "Im lepiej wykonujesz ćwiczenia, tym bardziej cię one nagradzają. Jednak nie wszystkie etapy treningu maja taką dynamikę. Czasami, gdy natrafiasz na bloki, to i ćwiczenia nie od razu pomagają." Dziękuję Właśnie dlatego na samym początku chcę wypracować jak najlepszą technikę ładowania się. Znaleść najwygodniejsze dla mnie sposoby wykonywania tych cwiczeń. Poczuć pewną rozkosz i przekonać się o skuteczności. W sumie jest to fajne, że teraz, na początku odczuwam tę dynamikę. Podoba mi się możliwośc doladowywania od środka. Kiedyś moja praca wymagała dużego "dawania siebie" . Bardzo odczuwałam koniecznosc doladowywania, czego szukałam tylko na zewnątrz (skądś, przez coś, od kogoś). Jeśli nie znalazłam powodowało to frustracje i całkowite lecenie w dół. Dzisiaj myślę, ze w tamtym momencie brakowało mi tej wlasnie umiejetności - ładowania się od środka.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lutego 22, 2012, 23:00:12 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.21 wtorek
Energia = 100 Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #15 : Lutego 23, 2012, 02:50:49 » |
|
Gosia 2012.02.22 sroda 1. Energia = 100% 2. Wartości = szacunek, radość, miłość, rodzina, przyjaźń, dobra forma, praca 3. Formuła celu = pracuję nad wzrostem energii 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli - fajnie być zaskakiwanym 4.2. emocje, uczucia ... radość, zadowolenie 4.3. działania - szukanie łądnych rzeczy w bardzo drobnych sprawach, takie zachwyty nad tym ze cebula w doniczce szybko mi rośnie i ladnie wyglada - trzeba oproznić pudełko zapalek. 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli -nie chce mi się/ ? 5.2. emocje, uczucia ...? 5.3. działania - brak koncenracji, rozproszenie powodowalo ze przepuszczalam czas przez palce nieefektywnie wykonujac niektóre rzeczy/cos co robię i czuję że jest nie efektywne zostawić jeśli nie jest najważniejsze i doladowac sie 6. Kompetencje: Wiem co to znaczy dobry trening, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: dalej cwiczyc i głównie koncentrowac sie na cwiczeniach, obserwowac siebie. 8. Inne uwagi:"szukanie łądnych rzeczy w bardzo drobnych sprawach, takie zachwyty nad tym ze cebula w doniczce szybko mi rośnie i ladnie wyglada - trzeba oproznić pudełko zapalek." Byly ważniejsze wydażenia ale nie wystarczyloby ich zeby wyrzucić wszystkie zapałki. To chyba jest między innymi to o czym kiedys pisałeś "Sztuką jest w każdej sytuacji budować kapitał energetyczny do poziomu, który pozwala na decydowanie o kształcie własnego życia". Jestem tu i teraz i moge korzystac z tego co mam w zasiegu reki. Uczę się dostrzegać.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lutego 23, 2012, 23:37:27 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.22 środa
Energia = 100 Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 100
Najgorsze -> poprawione na bardzo dobre Po uchwyceniu najgorszych, znajduj co zamiast nich będzie bardzo dobrą wersję
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #17 : Lutego 24, 2012, 02:22:32 » |
|
Gosia 2012.02.09 czwartek 1. Energia = 100% 2. Wartości = szacunek, radość, praca, dobra forma, przyjażń, miłóść, otwartość 3. Formuła celu: mam wysoką energie i utrzymuję ten stan 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = ? 4.2. emocje, uczucia ..."wyluzowanie"?, coś wiecej niz zwykły spokój, a może to odczucie, ze nie mam spięcia. Tak jak z bólem glowy-jak przestanie bolec zauważmy że nie boli, czujemy ulgę... a przeciez jest to stan normalny. 4.3. działania = pilnowałam aby wykonywać ćwiczenia, czułam że odkłądam je na póżniej. 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli - chyba cos zle zrobilam i dlatego nie mam odpowiedzi/ powodow braku odpowiedzi moze byc znacznie wiecej - blok 5.2. emocje, uczucia ... obawa/? 5.3. działania: odpuszczałam dokładność w ćwiczeniach?/ jeszcze potrzebuję rzetelnego powtarzania, do momentu pozyskania zasobu ptrzebnego do wykonywania ich z lekkoscia 6. Kompetencje: wiem co znaczy cwiczyc 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: 1) nie dopuszczac do spadku osiagnietego stopnia energii - narzedzie mam i czuję kiedy powinnam je uzyc, 2) dopracowywac sposób wykonywania cwiczen 8. Inne uwagi: "Najgorsze -> poprawione na bardzo dobre Po uchwyceniu najgorszych, znajduj co zamiast nich będzie bardzo dobrą wersję"
Włąśnie wczoraj miałam kłopot ze znalezieniem bardzo dobrych wersji (już kilka razy utykałam w tych punktach)
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lutego 24, 2012, 23:37:21 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.23 czwartek
Energia = 100 Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 105
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #19 : Lutego 25, 2012, 03:16:04 » |
|
Gosia 2012.02.24 piątek 1. Energia = 100% 2. Wartości = szacunek, rodzina, praca, dobra forma, radośc, miłość, przyjażń 3. Formuła celu= mam wysoką energię i utrzymuję ten stan 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = zdarzają się duże zaskoczenia, 4.2. emocje, uczucia ...radość, nadzieja 4.3. działania = pilnuję cwiczeń, zamykam rozpoczete prace 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = ? 5.2. emocje, uczucia ...rozdrażnienie/ odpowiedzieć na pytanie co je powoduje i i dlaczego tak reaguję 5.3. działania = źle w ciągu dnia rozplanowuję pracę. Chcąc coś dokończyć siedzę trochę za długo w nocy, osłabia to organizm co moze spowodować po czasie spadek energii/sprobować zmienić rytm dnia, 6. Kompetencje:Wiem co znaczy trenować, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: poprawiać jakośc cwiczeń 8. Inne uwagi Cwiczenia jeszcze wymagaja pracy. Rano nie udaje mi się dobić do 40 w ciagu 5 min. ale z dnia na dzień jest lepiej. Po jednej myśli odczuwam pewną pustkę zanim znajdę nastepną. W ciągu dnia "mile" dostrzegam jednak odchaczam z pewnym opóżnieniem. Zapałki na koniec zostają.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #20 : Lutego 25, 2012, 23:32:43 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.24 piątek
Energia = 100 Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 115
Regularne ćwiczenia zaczynają spiętrzać energię. To dobrze. Zaczniesz żyć na plusie i będziesz miała siłę na zmianę tych uwarunkowań, które są ci już niepotrzebne.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #21 : Lutego 26, 2012, 02:17:32 » |
|
Gosia 2012.02.25 sobota 1. Energia = 105% 2. Wartości = szczacunek, przyjażń, praca, harmonia, siła, rodzina, miłość 3. Formuła celu = mam wysoką energię, wzmacniam ten stan 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = przemyslałam wczorajsze najgorsze uczucia 4.2. emocje, uczucia ...radość z przyjaźni, stęsknienie, ekscytacja 4.3. działania = poprawiłam jakośc cwiczeń/ nauczyłam się tego czego chciałam!!! 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = nie przychodzą mi do głowy 5.2. emocje, uczucia ...tez nie pamietam/ chyba uczucie ekscytacji bylo tak duze, ze znieczulilo wszystko 5.3. działania = O jakies 2 godziny opózniałam wykonanie prac, nie dawało mi to komfortu/ dzialać tak aby czuc komfort 6. Kompetencje: Wiem co to jest trening, ważna jest obserwacja organizmu 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: To czego nie udało sie dzisiaj zrealizować - bardziej higieniczny rozkład dnia. 8. Inne uwagi: Wyniki jeszcze ponizej 40/5 - to myślę przyjdzie wraz z regularnością, tworzą się zasoby. 40 "miłych" w ciągu dnia - tutaj pomocna jest dyscyplina odchaczania na bieząco. Utrzymuje to wiekszą aktywność rejestrowania i lepiej stymuluje samopoczucie.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #22 : Lutego 26, 2012, 23:19:53 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z???
Bardzo proszę pilnuj dokładności w dacie i nazwie dnia. Nie wiem czy to zamierzchłą historia, sobota czy niedziela.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #23 : Lutego 27, 2012, 04:20:09 » |
|
Gosia 2012.02.26 niedziela 1. Energia = ...105 % 2. Wartości = szacunek, praca, dobra kondycja, radość, miłość, przyjaźń, siła 3. Formuła celu = mam wysoką energię i wzmacniam ten stan 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = zadowalający efekt pracy, podoba mi się, chce mi się 4.2. emocje, uczucia ...zadowolenie 4.3. działania= skupienie na poprawności cwiczeń/ mocna koncenracja nad wykonaniem zlecenia 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = 5.2. emocje, uczucia ...obawa, złóść/wiem co ja powoduje 5.3. działania = siedzenie w nocy, nadmierna eksploatacja organizmu/nie wkladam wysilku aby weliminowac zagrożenie dla energii / nie umię znalesc rozwiazania poprawionego. 6. Kompetencje: jestem wytrwala, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczyć, zmienic rozklad dnia. 8. Inne uwagi: do komentarza -ok, dzieki za wylapanie. Wpis o tej porze sprawia mi trudność, choć chce go zrobić - jest to dla mnie przestroga jak niesłużca jest nadmierna eksploatacja organizmu. W ciagu dnia w konrtaktach z innymi odczuwałam spokój i pozytywne nastawienie, mialam sile wspierac.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #24 : Lutego 27, 2012, 23:30:13 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.26 niedziela Energia = 105 potrzebujesz 125% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 105 Witaj powyżej 100  Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #25 : Lutego 28, 2012, 02:20:23 » |
|
Gosia 2012.02.27 poniedziałek 1. Energia = 105% 2. Wartości = szacunek, praca, przyjażń, miłość, rodzina, dobra forma/harmonia, siła 3. Formuła celu = mam wysoką energię 125% i pielęgnuję ten stan 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli= Jak łatwo było mi podbudować optymistycznie osobę z rodziny 4.2. emocje, uczucia ...zadowolenie, 4.3. działania = pobudka telefonem wyrwala mnie z łózka i zaczelam krzatanine domową nie wykonując cwiczeń, jednak zatrzymałam się i je wykonałam w skupieniu choc błakala się myśl, zeby dzisiaj odpuscic 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = może odpuscic poranne cwiczenia, czuje się dobrze/ cwiczenia to nie kawa na pobudzenie, to jedzenie 5.2. emocje, uczucia .../nie umiem znaleśc 5.3. działania: Za poźńo usiadłam do opracowania, nie bylo przeszkód aby to zrobić "od ręki/ Może w takich sytuacjach jak czuję ze odwlekam i siedzi mi to w głowie warto usiąść i zrobić cwiczenie i przerwac prace nad tym jak to zrobic póżniej 6. Kompetencje: Potrafie obserwować siebie podczas treningu, potrafię dac z siebie wszystko aby dobiec do mety, Nie padam na twarz po przebiegnięciu mety 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel 8. Inne uwagi: Trochę stchórzyłam czytając "potrzebne" ci jest 125%". Pojawiła sie obawa. Jeśli dobije do 125% obecny cel zostanie wykonany. Czego się wystraszyłam i przed czym stchórzyłam? Cwiczenia liczbowo jeszcze nie na 100%. Odhaczanie "miłych" w ciagu dnia idzie mi najlepiej. Miłe to przywitanie na odcinku powyzej setki
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #26 : Lutego 28, 2012, 23:45:35 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.27 poniedziałek
Energia = 105 potrzebujesz 125% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 110
"Inne uwagi: Trochę stchórzyłam czytając "potrzebne" ci jest 125%". Pojawiła sie obawa. Jeśli dobije do 125% obecny cel zostanie wykonany. Czego się wystraszyłam i przed czym stchórzyłam?" Podczas treningu spotykamy się z sobą a idziemy do SIEBIE. Po drodze są niespodzianki. Nie wszystkie nawet trzeba od razu rozumieć. Kiedy jest uwaga i energia zrozumienie czasami dobiega z opóźnieniem. A czasami nie dobiega gdyż nie jest już potrzebne. Poszliśmy dużo dalej. Ten trening nie polega na intelekcie. Najpełniejsze zrozumienie co to jest woda przychodzi wtedy, kiedy jesteśmy w basenie.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #27 : Lutego 29, 2012, 11:54:47 » |
|
Gosia 2012.02.28 wtorek 1. Energia = 105% 2. Wartości = szacunek, praca, dobra kondycja, radość, miłość, przyjaźń, siła 3. Formuła celu= mam wysoką energię, pielęgnuję ten stan i czerpie z tego silę 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli= chciałąm być "poklepana" po plecach i to dostałam, miłe 4.2. emocje, uczucia ...duma, satysfakcja, radośc 4.3. działania = miałam spadki w ciągu dnia - wykonywałam cwiczenia w celu doładowania, pomagało 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = "międlące" niedawną przeszłość / Przerywac te mysli cwiczeniami 5.2. emocje, uczucia ... smutek, złość / niech odejdą razem z myślami je powodujacymi 5.3. działania = Zostawienie jednej rzeczy do wykonania bardzo na ostatnią chwilę / Zastanawiam się czy w tym przypadku jest to najgorsze dzialanie. Moze ze względu, ze mam dość mocną taką tendencję z wieloma sprawami co w ostateczności kosztuje trochę nerwów/ to odłożylam trochę celowo aby nie zajęło mi zbyt duzo czasu i powstala rzecz "wystarczajaca" 6. Kompetencje: Wiem co to znaczy trening, mam dużą wytrzymałość 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel = dalej gromadzić zasobami do cwiczeń 8. Inne uwagi = do komentarza: Podobnego typu obawy odczuwałam w momęcie kiedy podjęlam pierwsze dzialania aby uczestniczyc w coachingu. Obawa/lęk/ po kilku dniach trwania coachingu ustąpiła. Więc pewnie tak jest; "Najpełniejsze zrozumienie co to jest woda przychodzi wtedy, kiedy jesteśmy w basenie." Dzięki
4.1. myśli= chciałąm być "poklepana" po plecach i to dostałam, miłe W porannych ćwiczeniach wymienilam to jako cos co chcilabym otrzymać i zarzyyło sie. Czary!:) . Myślę, ze cwiczenia pomagają nam zauważac to miłe w ciągu dnia i skupiać na tym uwagę. Pewnie wcześniej byłoby mi miło ale nie poświęciłabym temu tyle uwagi co pozwala czerpać siłę.
PS. Wczorajsze wpisywanie nie zapisalo się wiec odtwarzam wpis dzisiaj
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #28 : Lutego 29, 2012, 22:47:16 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.28 wtorek
"W porannych ćwiczeniach wymienilam to jako cos co chcilabym otrzymać i zarzyyło sie. Czary!:) . Myślę, ze cwiczenia pomagają nam zauważac to miłe w ciągu dnia i skupiać na tym uwagę. Pewnie wcześniej byłoby mi miło ale nie poświęciłabym temu tyle uwagi co pozwala czerpać siłę." Rzeczywiście zauważanie i docenianie tego, co zasila nasze życie wzmacnia te zasilenia. Uczy też doceniania tego, co życie nam niesie. Prawidłowa sekwencja budowy jakości życia polega na tym aby: 1. najpierw docenić to co się już ma 2. następnie oczyścić życie z tego co już spełniło swoją rolę i jest dłużej niepotrzebne 3. budować nową jakość życia wszędzie tam, gdzie nam na tym zależy. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #29 : Marca 01, 2012, 01:38:06 » |
|
Gosia 2012.02.29 środa 1. Energia = .105% 2. Wartości = siła, praca, miłość, rodzina, dobra kondycja, szacunek, przyjaźń 3. Formuła celu= mam wysoką energie, pielęgnuję ten stan i czerpię z tego korzysci 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli: chcę dopieścic najbliższych, zrobic im przyjemnosc 4.2. emocje, uczucia...odwaga, satysfakcja 4.3. działania = zrobiłam tę przyjemność, samo przygotowanie dostarczyło wielu przyjemnych emocji i myśli 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = a może nie ma sensu przekonywać w tej sprawie/ sprobować można a nawet warto, powstałą fajna rzecz 5.2. emocje, uczucia ... poddenerwowanie, zwątpienie/ wyciszyc się - jest wiele sposobów 5.3. działania = male skupienie na ćwiczeniach, odpuszczanie/ nie odpuszczam, teraz trening jest dla mnie najważniejszy. 6. Kompetencje: Wiem co to znaczy trening, jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel = skupiać uwagę na treningu, szczególnie gdy próbuję odlożyć lub odczuwam spadek. Jest jeszcze duzo do dopracowania, 8. Inne uwagi: Pod wzgledem realizacji celu okreslilabym dzisiejszy dzien jako slabszy, natomiast wszystko inne realizowane z nadspodziewaną lekkością
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #30 : Marca 01, 2012, 21:47:33 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.02.29 środa
Energia = 105 potrzebujesz 125% Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #31 : Marca 02, 2012, 02:50:57 » |
|
Gosia 2012.03.01 czwartek 1. Energia = 100% 2. Wartości = szacunek, praca, przyjaźń, rodzina, dobra forma, miłść, siła 3. Formuła celu= mam wysoką energię, dbam o ten stan i czerpię z tego dobrodziejstwa 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = odzyskałam siłe, uff 4.2. emocje, uczucia ... radośc, satysfakcja, 4.3. działania = pomimo wielkiej niemocy dopołudniowej nie zaniedbałam ćwiczeń, Popoludniu wstąpila moc i zrobiłam wszystko co miałam zrobic, nadrobiłam zaleglości dopołudniowe 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = przebłysk czarnowidztwa / nie ma powodów, wiecej przemawia za powodzeniem spraw 5.2. emocje, uczucia ... zdenerwowanie, drażliwość/uspokoic i wyciszyc się 5.3. działania = brak ochoty do jakichkolwiek działań, przeleżenie pomimo pilnego zadania/ sprobowac rozruszac się drobnymi czynnościami, doladowac 6. Kompetencje:potrafie trenowc i wiem jakie trudności mogą pojawiac sie w czasie treningu, jestem wytrzymała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: ćwiczyć, dalej potrzebne są zasoby, szczególnie w takim dniu jak dzisiaj 8. Inne uwagi: Poczatek dnia fatalny. Pogoda i ciśnienie? Czułam zupełne osłabienie, poczucie braku jakiejkolwiek energii. Myślalam co wpisze wieczorem w rubryke "energia" Byłoby to załamujące. Teraz mam dużą satysfakcję, ze podsumowując dzień mogę swój stan ogólnie z dnia wpisać na 100%. Popołunie napewno było na bardzo wysokich obrotach.
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #32 : Marca 03, 2012, 00:36:41 » |
|
Gosia 2012.03.02 piątek 1. Energia = 110% 2. Wartości = radodość, siła,praca, harmonia, szacunek, rodzina, miłość, 3. Formuła celu= mam wysoką energię, podtrzymuję ten stan i czerpię z tego dobre dla siebie i innych 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = a juz to zlecenie było skreślone, jednak nie, hura!  4.2. emocje, uczucia ...zaskoczenie, radość, nadzieja 4.3. działania = ćwiczenia pomimo, ze odczuwałam dużą energię 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = Czy nie popełnilam błędu? W związku z tym czarny scenariusz?/zatrzymanie myśli - cwiczenie 5.2. emocje, uczucia ...wybuch nerwów, niepowność/ dać na wstrzymanie, zatrzymac się? - nie wiem 5.3. działania: Nerwowa rozmowa podniesionym głosem/to co mówiłam byłoby skuteczniejsze wypowiedziane spokojnie, broniłam się. Sama w gronie rodziny, niestety stosuje takie sformułowania przed, którymi dzisiaj sie broniłam 6. Kompetencje: wiem co to znaczy trnować, jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: dalej budować zsoby do cwiczeń, 8. Inne uwagi: Jeszcze z ćwiczeniami nie mieszcze się w czasie, mam chwilowe pustki w znalezieniu kolejnych przeżyć. Jest coraz lepiej wiec jeszcze trochę cierpliwości i wysiłku.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #33 : Marca 03, 2012, 11:13:17 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.03.01 czwartek
"Inne uwagi: Poczatek dnia fatalny. Pogoda i ciśnienie? Czułam zupełne osłabienie, poczucie braku jakiejkolwiek energii. Myślalam co wpisze wieczorem w rubryke "energia". Byłoby to załamujące. Teraz mam dużą satysfakcję, ze podsumowując dzień mogę swój stan ogólnie z dnia wpisać na 100%. Popołunie napewno było na bardzo wysokich obrotach."
Modelowo czyste i dobre zachowanie w sytuacji spadku promy. Na początku takie spadki zdarzają się częściej gdyż jeszcze wychodzimy ze starych życiowych "długów". Następnie zaś występują coraz rzadziej. Jednak umiejętność szybkiego wychodzenia ze zbyt niskich stanów jest jedną z podstawowych umiejętności w tym systemie rozwoju. Gratulacje!
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.03.02 piątek
Energia = 110 potrzebujesz 125% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #34 : Marca 04, 2012, 01:47:31 » |
|
Gosia 2012.03.03 sobota 1. Energia = 110% 2. Wartości = szacunek, przyjażń , miłość, siła, praca, dobra forma,rodzina 3. Formuła celu = mam wysoką energię, podtrzymuję ten stan i czerpię z tego dobro dla siebie i innych 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = krazące kolo zwyklych spraw 4.2. emocje, uczucia ...spokój, wyciszenie 4.3. działania = zajęcie sie domem. Korzystanie z pieknej pogody 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = brak 5.2. emocje, uczucia ...brak 5.3. działania = brak 6. Kompetencje:wiem co to znaczy trenowac, jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; Dalej pracowac nad zasobami do cwiczen. Moze warto zadbac o kondycje organizmu (fizyczną)? 8. Inne uwagi: 5.1. myśli = brak 5.2. emocje, uczucia ...brak 5.3. działania = brak - nie przypominam sobie teraz nic co spowodowałoby spadek bardzo stabilnej energii. Taki bardzo spokojny, miły dzien.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #35 : Marca 04, 2012, 17:57:31 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.03.03 sobota
Energia = 110 potrzebujesz 125% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 100
"5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = brak 5.2. emocje, uczucia ...brak 5.3. działania = brak" Zawsze są najlepsze i najgorsze. A najgorsze nie zawsze muszą być szkodliwe. Po prostu najmniej przyczyniają się do twojego sukcesu.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #36 : Marca 05, 2012, 01:58:28 » |
|
Gosia 2012.03.04 niedziela 1. Energia = 115% 2. Wartości = rodzina, szacunek, przyjaźń, miłość, dobra forma, siła, rozwój 3. Formuła celu = mam wysoką energię, dbam o ten stan i czerpię z tego dobro dla siebie i innych 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = różne pomysly, toche fantazjowanie 4.2. emocje, uczucia ...lekkość, wyciszenie, spokój, 4.3. działania = ciasto niespodzianka, hobby 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = dotyczyly obaw, może bardziej lęków/ to są stereotypy, mamy wplyw na to jacy jesteśmy, jacy chcemy byc 5.2. emocje, uczucia ... zlość / rozladować nie koniecznie na innych 5.3. działania = rozmowa krzykiem/ to samo powiedziane spokojnie wiele wiecej wniosłoby. Tym bardziej, ze przedstawiałam tylko swoje stanowisko wobec pewnej sprawy. 6. Kompetencje: wiem co to znaczy trenować, jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: zbierać zasoby. Pomyslec o energii która moze plynąc z ciała, lub nie byc niszczona. 8. Inne uwagi: Zaczynam odczuwać potrzebe wykonywania cwiczeń. Tak też jest w treningu sportowym, po fazie przymuszania organizmu do wysilku nastepuje faza, kiedy organizm sam potrzebuje tego wysilku - jest to bardzo fajny etap.
Ps Dzieki za wskazówke dotyczącą " najgorszych"
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #37 : Marca 05, 2012, 11:02:51 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.03.04 niedziela
Energia = 115/120 potrzebujesz 125% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 105
"Inne uwagi: Zaczynam odczuwać potrzebe wykonywania cwiczeń. Tak też jest w treningu sportowym, po fazie przymuszania organizmu do wysilku nastepuje faza, kiedy organizm sam potrzebuje tego wysilku - jest to bardzo fajny etap." Gratulacje za dojście do tego etapu. To,że się pojawił oznacza także, że odnalazłaś prawidłową wersję treningu. Należy tak ćwiczyć, by dostarczać sobie ćwiczeniami to co najlepsze i możliwie najlepszy sposób.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #38 : Marca 06, 2012, 00:29:54 » |
|
Gosia 2012.02.05 poniedzialek 1. Energia = 105% 2. Wartości = szacunek, siła, praca, rodzina, miłość, radość, dobra forma 3. Formuła celu = mam wysoką energię, pielęgnuję ją i czerpię z tego dobro dla siebie i innych 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = jest dobrze, 4.2. emocje, uczucia ...wdzieczność, bliskość, 4.3. działania = podziekowanie, wdzieczność za polecenie, za pamięć 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = o słabej stronie zawodowej co mnie blokuje/ aby pomoc tej sprawie lepiej skupić się na mocnych stronach 5.2. emocje, uczucia = bezsiła/ ? 5.3. działania = brak konkretnych działań/ ? 6. Kompetencje: wiem jak trenować, jestem wytrzymala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel = dalej zbierać zasoby do ćwiczeń, szukać coraz wiekszej przyjemności. 8. Inne uwagi = Słabszy dzień, może w kontarscie do wczorajszego. Miałam jednak chęć do wykonywania ćwiczeń.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #39 : Marca 06, 2012, 23:12:47 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.03.05 poniedziałek
Energia = 105 potrzebujesz 125% Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #40 : Marca 07, 2012, 11:05:19 » |
|
Gosia 2012.03.06 wtorek 1. Energia = 105% 2. Wartości = radosc, praca, szacunek, dobra forma, miłość,siła, rodzina 3. Formuła celu+ mam wysoką energie, dbam o ten stan i czerpię z tego doro dla siebie i innych 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli - wszystko bedzie dobrze 4.2. emocje, uczucia ...radosc, pogoda 4.3. działania - cwiczenia - wykonywalam je zprzyjemnoscia 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli - przeliczylam sie, zaliczam porazke/ co zrobic, szukanie rozwiazan 5.2. emocje, uczucia ...zdenerwowanie/ opanowanie 5.3. działania - zostawilam za malo czasu na przygotowanie materiałow do wykonania zlecenia/ warto bardziej precyzyjnie się przygotowac aby miec komfort 6. Kompetencje: wiem co to znaczy trening 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel= cwiczyc, obserwowac jak cwicze w czasie najblizszych dni 8. Inne uwagi: Dopiero teraz koncze dzien ze wzgledu na wykonywane zlecenie. Czas w podroży - przez ostatni czas zlapalam rytm cwiczen. Te dni są pewnym sprawdzianem dyscypliny cwiczeniowej.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #41 : Marca 07, 2012, 23:57:49 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.03.06 wtorek
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #42 : Marca 08, 2012, 03:44:13 » |
|
Gosia 2012.03.07 sroda 1. Energia = 115% 2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłość, rodzina, dobra forma, radośc 3. Formuła celu = mam wysoką energie, pielęgnuje ten stan i czerpię z niego dobro dla siebie i innych 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = bardzo ładnie! dobrze to rozplanowałam 4.2. emocje, uczucia ...satysfakcja, wesołośc, otwarcie 4.3. działania = rozśmieszenie pracowników banku skojrzeniem wystroju wnętrza z ekskluzywniejszym pociągiem - mam nadzieję ze mileli wesoly dzien. Pochwalenie pracy osoby, ktora mi pomagala 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = obawy ze bedą klopoty ze wzgledu na zbyt duze koszty zwiazane z wyjazdem/ obawy sa nieuzasadnione, poinformowalam o koniecznosci wydatków 5.2. emocje, uczucia ... spięcie/ obawy są nieuzasadnione, wyluzowac 5.3. działania= nie odhaczalam pozytywów 6. Kompetencje: wiem co to znaczy trening 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicząc, wykonywac czynnosci, ktore dopelniaja te cwiczenia. Sa one wtedy bardziej efektywne 8. Inne uwagi: dobry dzien. Mimo dużego zmęczenia skupiłam się na wykonaniu cwiczen, zdecydowanie odczuwam taką potrzebę, jak rowniez zrobienia wpisu . Najwiecej trudności w różnych sytuacjach mam z samym faktem odhaczania pozytywów. Jeszcze musze zanlesc na to sposób
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #43 : Marca 08, 2012, 22:41:41 » |
|
Gosia 2012.03.08 czwartek 1. Energia = 115% 2. Wartości = radość, siła, praca, rozwój, rodzina, milość, szacunek 3. Formuła celu = mam wysoką energię, pielęgnuję ją i czerpię z tego dobro dla siebie i innych 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = dużo miłego dzisaj mnie spotyka 4.2. emocje, uczucia ... radosc, optymizm 4.3. działania= zalatwienie jednej sprawy, zachowuje regularność cwiczen, 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = o jutrzejszym dniu, troche obaw / Jak najlepij sie nastroic 5.2. emocje, uczucia ...wkurzenie/ szkoda nerwów, na to akurat nie mam wplywu 5.3. działania = ? 6. Kompetencje:wiem co to znaczy trenowc 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: dalej cwiczyc, jeszcze potrzebne mi sa zasoby do cwiczen 8. Inne uwagi:
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #44 : Marca 09, 2012, 01:08:24 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.03.07 środa
Energia = 115/120 potrzebujesz 125% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 105
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.03.08 czwartek
Energia = 115 potrzebujesz 125% Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #45 : Marca 10, 2012, 02:05:44 » |
|
Gosia 2012.03.09 piątek 1. Energia = 120...% 2. Wartości = siła, przyjaźń, szacunek, miłość, rodzina, dobra forma, współczucie 3. Formuła celu = mam wysoką energię, pielęgnuję ten stan i czerpię z niego dobro dla siebie i innych 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = jak wiele znaczą myśli - widzę jak bardzo można je kontrolowac i ukierunkowywac aby slużyły, a nawet jest to ważne aby je ukierunkowywac 4.2. emocje, uczucia ...poczucie siły, wspólczucie, duze zrozumienie 4.3. działania = trudna dla mnie rozmowa z osobą, która potrzebuje wsparcia. Dużo innych rozmów pielęgnujących przyjaźnie 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = źle poszlo mi na rozmowie o pracę/ byla to wartościowa rozmowa z osobami dobrze do tego przygotowanymi, dostalam cenną informacje zwrotną 5.2. emocje, uczucia ...odczucie głębokiej przykrości/ reakcja osoby mnie zaskoczyla, wspólczuję i ją rozumię bo sama kidyś przez coś takiego przechodziłam 5.3. działania = mało ćwiczen w ciągu dnia. Czułam silę ale zdecydowanie byly chwile w których ćwiczenia byłyby dobrym podparciem 6. Kompetencje: wiem co to znaczy trening, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel = uważnie i konsekwentnie wykonywać cwiczenia pomimo poczucia wysokiej energii aby ja stale uzupelniac 8. Inne uwagi: Tak jak dzisiaj rozmawialiśmy, niewiele brakuje mi do pierwszego pułapu i w ostatnich dniach złapałam się na myśli, żeby za szybko nie wpisać tych 125%, odwlec.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #46 : Marca 10, 2012, 15:57:54 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.03.09 piątek
Energia = 125 potrzebujesz 150% Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 120
Teraz jest ważne abyś szła do góry w nową rzeczywistość 150% Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #47 : Marca 11, 2012, 01:21:26 » |
|
Gosia 2012.03.10 sobota 1. Energia = 125...% 2. Wartości = radość, szacunek, praca, przyjaźń, miłość, rozwój, dobra forma 3. Formuła celu = podnoszę swoją energię 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o wartości przyjaźni 4.2. emocje, uczucia - spokój, ciepło, bliskość,relaks 4.3. działania = rozmowa z przyjaciólka dająca utwierdzenie ze warto dbac o swoją energie 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = o rozmowie poprzedniego dnia, ktora sprawila mi przykrośc/ skierowac mysli na inne aspekty tej rozmowy 5.2. emocje, uczucia ...przygnębienie, lek,/ troska i zrozumienie 5.3. działania = slabo z cwiczeniami, nieregularnie,wykonywalam je ale bez zaangażowania/ cwiczyc zwytrwałoscią 6. Kompetencje:Wiem co to znaczy trenowac 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: chyba mam oslabioną czujnosc ze wzgledu na dobre samopoczucie, jest to stan ktory mimo wszystko potrzebuje zasileń, zasilac sie cwiczeniami, 8. Inne uwagi: jest to czas, kiedy jestem poza domem w tzw. gościach. Tak jak pisałam w poprzednich dniach, jest to sytuacja inna od wypracowanego rytmu. Obserwuję swoją motywacje do cwiczen. Mam problem z regularnością i skupieniem się.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #48 : Marca 11, 2012, 09:57:55 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.03.10 sobota
Energia = 125 potrzebujesz 150% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 90
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #49 : Marca 12, 2012, 01:01:13 » |
|
Gosia 2012.03.10 niedziela 1. Energia = 125% 2. Wartości = szacunek, praca, przyjaźń, miłość, dobra forma, siła, rozwój 3. Formuła celu = Teraz jest ważne abym szła do góry w nową rzeczywistość 150% -idę do góry 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = jak wiele milych zdarzeń i sytuacji dostarczyła z dzisiejsza "akcja", 4.2. emocje, uczucia ...relaks, odprężenie, satysfakcja, podziw, 4.3. działania = zajęcie sie sprawą obok, ktorej niewiele brakowalo a przeszlabym obojętnie. Duza zasluga osoby, z ktorą byłam - ona zrobiła pierwszy krok 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = dolowalam sie myslami ze sama bylabym obojetna/nie pozozostalam obojetna w tej sytuacji i wiem jaką satysfakcję to przynioslo wiec innym razem decyzja będzie oczywista co warto robic 5.2. emocje, uczucia ... niezadowolenie/ dbać aby nastepnym razem czuć zadowolenie i satysfakcje - 5.3. działania wahanie i chęc wycofania/ nie mozna zakladac ze nic nie da sie zrobic, trzeba probowac robic tyle ile mozna w danej sytuacji. 6. Kompetencje: jestem wytrwała, potrafię w sobie znajdować motywację, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: dbac o energię, ćwiczyć sumiennie, 8. Inne uwagi: "Teraz jest ważne abyś szła do góry w nową rzeczywistość 150%" -myslałam dośc sporo o twoim komentarzu. Po pierwsze dzięki za wpisanie 125% - nie ma co odwlekac. Teraz wpisuje bez problemu i obaw. Mam poczucie lekkiego zgubienia. Cwiczenia wymagaja jeszcze pracy.
|
|
|
|
|
|
|
|