Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #150 : Maja 06, 2012, 23:55:17 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.06 niedziela.
Energia =180 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 100
Warto by było porozmawiać.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #151 : Maja 09, 2012, 23:20:47 » |
|
Gosia 2012.05.07 poniedzialek 1. Energia = 80% 2. Wartości = szacunek, sila, praca, milosc, rozwoj, przyjazn, dobra forma 3. Formuła celu = idę do gory w nową rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele):
Nie zrobilam wpisu, spadek energi byl tak gwaltowny w ciagu jednej godziny i utrzymywal sie bardzo dlugo,bardzo poglebiajac sie. Jesli jest to tzw czyszczenie starego (a emocjonalnie zdecydowanie tak bylo) mialo to raczej charater wielkiego szorowania czy prania chemicznego. Z duzą trudnoscia wykonywalam cwiczenia i w zasadzie to pomagalo mi w niepodejmowaniu zadnych decyzji czy dzialan. Cos pracowalo wewnatrz. Nie bylam w stanie tego nazywac. To bylo tak jak spadanie ptaka, ktoremu przestrzelono skrzydla. Waznym dzilaniem bylo to, ze pomimo pewnego nacisku poprosilam o odlozenie kluczowej rozmowy, gdyz w tym stanie w jakim jestem moze byc to rozmowa zupelnie niekonstruktywna. Z tego w jakis sposob jestem zadowolona. Brak wpisu odczulam jako porazkę. Jest to syndromatyczne ze jedna trunosc przenosze na inne w sumie nie zwiazane z nia obszary - takie psucie wszystkiego
4.1. myśli 4.2. emocje, uczucia ... 4.3. działania 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli 5.2. emocje, uczucia ... 5.3. działania 6. Kompetencje: 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #152 : Maja 09, 2012, 23:33:43 » |
|
Gosia 2012.05.08 wtorek 1. Energia = 100% 2. Wartości = szacunek, sila, milosc, praca, rozwoj, dobra forma, przyjaźń 3. Formuła celu = idę do gory w nowarzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele):
drugi dzien bez wpisu, tym razem spowodowany oslabieniem fizycznym, bardzo duzo pracy caly czas na wielkim deficycie energetycznym. Duzo cwiczen z bloku porannego. Mysle ze przypominanie sobie waznych milych, dobrych wydarzen z przeszlosci przywracalo wiare we wlasne sily. To byl dzien powolnego wspinania sie w gore. Wieczorem w ciagu jednej chwili tak jakby prysla banka, poczulam sie dobrze. Powrocila rownowaga. W dniu wydarzalo się wiele waznych spraw zwiazanych z pracą. Czulam sie jakby w dwoch swiatach wewnetrznym na duzym dole i zewnetrznym gdzie sprawy sie zalatwialy.
4.1. myśli = 4.2. emocje, uczucia ... 4.3. działania 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli 5.2. emocje, uczucia ... 5.3. działania 6. Kompetencje: 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #153 : Maja 10, 2012, 00:06:23 » |
|
Gosia 2012.05.09 sroda 1. Energia = 160% 2. Wartości = szacunek, praca, sila, rozwoj, milosc, przyjazn, dobra forma 3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = optymistyczne dotyczace spraw zawodowych, , o tym jak przychodza rozne rzeczy, 4.2. emocje, uczucia ... satysfakcja, wielka radosc, zadowolenie, wspolczucie, nadzieja, wiara 4.3. działania = dobra wspolpraca, cwiczenia, 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = czy bedzie to mozliwe?/ moze jutro bedzie dobry czas aby to omowic 5.2. emocje, uczucia ... lek, brak pewnosci siebie/ bardzo skoncentruje sie na cwiczeniach porannych 5.3. działania = wiem ze zawsze jakies jest. Przy dzisiejszym sukcesie zwiazanym z oddaniem zlecenia trudno mi wynalesc cos do poprawy/ po prostu ciesze sie z dzisiejszego dnia, w zasadzie z ostatniego miesiaca 6. Kompetencje:wiem co to znaczy trening, jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; cwicze, i doceniam wartosc tych cwiczen 8. Inne uwagi: Kazik, zastanowie sie kiedy moglibysmy porozmawiac moze poczatkiem przyszlego tygodnia. chcialabym wczesniej dokonczyc prezentacje.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #154 : Maja 10, 2012, 00:41:51 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.07 poniedziałek.
Energia =80 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 110
"Nie zrobilam wpisu, spadek energi byl tak gwaltowny w ciagu jednej godziny i utrzymywal sie bardzo dlugo,bardzo poglebiajac sie. Jesli jest to tzw czyszczenie starego (a emocjonalnie zdecydowanie tak bylo) mialo to raczej charater wielkiego szorowania czy prania chemicznego. Z duzą trudnoscia wykonywalam cwiczenia i w zasadzie to pomagalo mi w niepodejmowaniu zadnych decyzji czy dzialan. Cos pracowalo wewnatrz. Nie bylam w stanie tego nazywac. To bylo tak jak spadanie ptaka, ktoremu przestrzelono skrzydla. Waznym dzilaniem bylo to, ze pomimo pewnego nacisku poprosilam o odlozenie kluczowej rozmowy, gdyz w tym stanie w jakim jestem moze byc to rozmowa zupelnie niekonstruktywna. Z tego w jakis sposob jestem zadowolona. Brak wpisu odczulam jako porazkę. Jest to syndromatyczne ze jedna trunosc przenosze na inne w sumie nie zwiazane z nia obszary - takie psucie wszystkiego"
To bo był spory problem. Nieźle sobie poradziłaś. Brak wpisu nie jest tak ważny jak uważność na to co się dzieje i dbanie o maksymalnie dobra formę w trudnych warunkach bojowych.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #155 : Maja 10, 2012, 00:54:49 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.08 wtorek.
Energia =105 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 110
Dora dynamika wychodzenia!!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #156 : Maja 10, 2012, 01:03:28 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.09 środa. Energia =160 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 110 Bardzo ładne wynurzenie  Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #157 : Maja 11, 2012, 02:31:51 » |
|
Gosia 2012.05.10 czwartek 1. Energia = 170 % 2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, rozwoj, przyjazn, dobra forma 3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzezcywistosc - 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o odczuwanym spokoju, zrozumieniu tego co sie dzialo 4.2. emocje, uczucia ...spokoj, zyczliwosc, radosc, wiara, mocne pragnienie czegos 4.3. działania= przygotowanie oferty - poki temat goracy 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = czy dam rade, o mojej pewnej trudnosci/ dam rade, warto 5.2. emocje, uczucia ...lek-ale delikatny/ gleboko wierze, ze sie to rozwinie 5.3. działania= malo cwiczen w ciagu dnia/ potrzebuje duzego wzmocnienia wiec je wykonuje jak najczesciej 6. Kompetencje:wiem co znaczy terning, jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; doceniam ostatnie dni, duzo sie we mnie wtdarzyło, cwiczę 8. Inne uwagi; ciekawe to wszystko było, i niesamowicie fajny jest ten spokoj i dzianie sie kilku rzeczy
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #158 : Maja 11, 2012, 22:45:19 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.10 czwartek.
Energia =175 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 100
Gratulacje!!! Potrzebujemy porozmawiać. Zadzwoń.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #159 : Maja 11, 2012, 23:02:32 » |
|
Gosia 2012.05.piątek 1. Energia = 165% 2. Wartości = szacunek, siła, praca, miłość, rozwój, przyjaźń, dobra forma 3. Formuła celu = ide do góry w nową rzeczywistość 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o radości, koncentrowaniu się na radodosci - tak mnie natchnęly niesamowicie radujące sie pieski. 4.2. emocje, uczucia ... radosc i duzy,spokoj, odpoczynek, wiara 4.3. działania = leniuchowanie (odpoczynek), czeste cwiczenia 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = troche leku/ pozwalam sie dziac rzecza w tej sprawie troche samym, ucze sie podejscia z zyczliwoscia 5.2. emocje, uczucia ... lek/ pozwalam mu byc, nie oslabia 5.3. działania= mam wrazenie ze u mnie czesciej wystepuje w najgorszym dzialaniu, brak dzialan, nie podjecie jakiegos dzialania. wieczor moglam wykorzystac na prace domowe/ podejmuje dzialania 6. Kompetencje:wiem co znaczy trening, jestem wytrwała, gleboko wierze w powodzenie obecnych spraw 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: utrzymuje formę cwiczac najwiecej jak moge/ 8. Inne uwagi=ostatnio bardzo koncentrowalam sie na cwiczeniach z przypominaniem sobie rzeczy milych, dobrych, waznych wykonujac je kilkakrotnie w ciagu dnia. Byly one bardzo skuteczne podczas spadku energii, przypominaly o sile jaka mam w sobie. Jutro chce sie skupic głownie na tu i teraz, czyli cwiczeniach z odhaczaniem, budujac radośc.
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #160 : Maja 13, 2012, 00:55:19 » |
|
Gosia 2012.05.12 sobota 1. Energia = 175% 2. Wartości = szacunek, miłość, siła, praca, rozwój, dobra forma, przyjaźń 3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o tym czy jest tak ze jeden splot wydarzen moze bardzo duzo zmienic 4.2. emocje, uczucia ... spokoj, koncentracja, radosc,wiara 4.3. działania = wyjazd w jakim sensie biznesowy, faktyczne, duze skoncentrowanie sie na cwiczeniach z odchaczaniem , w zasadzie wypelnialam nimi cala podroz 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = czasami lapalam sie na myslach zwiazanych z brakiem zaufania w pewnej sprawie/ bedzie dobrze 5.2. emocje, uczucia ...napiecie, niepewnosc, zagrozenie, brak poczucia bezpieczenstwa/ to jest to co sie czysci, 5.3. działania-reakcja na jedna uwage/ chcialam dowiedziec sie na co mam zwracac uwage a zaregowalam na zarzut - glos, ton?/ tutaj pomocne jest ogolny pozytywne nastawienie nad czym pracuje poprzez cwiczenia 6. Kompetencje:wiem co znaczy trening, jestem wytrwala, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczę, ucze sie zyczliwosci 8. Inne uwagi:zadzwonie jutro poznym popoluniem ewentualnie w poniedzialek. dam wczesniej znac smsem
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #161 : Maja 14, 2012, 06:59:27 » |
|
Gosia 2012.05.13 niedziela 1. Energia = 175% 2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, rozwoj, dobra forma, przyjazn 3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli: o tym co uslyszalam od pewnej osoby 4.2. emocje, uczucia ...zaskoczenie, wielka radosc,zadowolenie, milosc, zyczliwosc, duza satysfakcja,wiara 4.3. działania; duzo cwiczen, 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = nie chce mi sie/ szukam motywacji 5.2. emocje, uczucia ...niechec/ znajduje matywacje 5.3. działania = nie zajecie sie pewnym zadaniem/ dzisiaj niezaleznie od stopnia zmeczenia wieczorem zrobie to 6. Kompetencje:wiem co znaczy trening, jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; jestem czujna, mimo bardzo dobrego samopoczucia nie zaniedbuje cwicznien i wszystkiego co jest zwiazane z tym coachingiem 8. Inne uwagi = kolejny dzien w podrozy, duzo rzeczy zaskakuje, wiele spraw "samo" sie uklada, dajac najlepsze rozwiazania.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #162 : Maja 14, 2012, 17:36:41 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.11 piątek.
Energia =165 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 105
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.12 sobota.
Energia =175 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 105
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.32 niedziela.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #163 : Maja 15, 2012, 07:44:31 » |
|
Gosia 2012.05.14 poniedziałek 1. Energia = 175% 2. Wartości =szacunek, praca, sila, milosc, rozwoj, dobra forma, przyjazn 3. Formuła celu= ide do gory w nowa rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli; o tym co uslyszlam, bylo to bardzo mile, o wierze w to ze sprawy zaczynaja sie pomyslnie ukladac 4.2. emocje, uczucia ... koncentracja, skupienie, zyczliwosc, wdziecznosc 4.3. działania= praca bardzo intensywna, dobrze, systematycznie zaplanowana 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = o rozmowie, w ktorej byl pewien atak, wspomnienie przykrych przezyc w zawiazku ze spotkaniem pewnych osob/ nie ulegam negatywnym emocjom, zachowuje spokoj 5.2. emocje, uczucia ... przykrosc, zawahanie, spiecie, niepokoj/ staram sie szybko opuscic te emocje poprzez cwiczenia 5.3. działania = czesciej moglam cwiczyc w zwiazku z praca malo angazujaca umysl/ kieruje mysli na cwiczenia 6. Kompetencje: wiem co znaczy trenowac, jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; cieszyc sie z tego co teraz sie dzieje 8. Inne uwagi: do jutra mam bardzo intensywna prace, skontaktuje sie w czwartek,
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #164 : Maja 15, 2012, 22:42:48 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.14 poniedziałek.
Energia =175 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 100
Warto by było zrobić Twój bilans zasobów: 1. co masz i ile tego masz 2. co potrzebujesz rozwinąć
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #165 : Maja 16, 2012, 22:38:46 » |
|
Gosia 2012.05.15 wtorek
nie zrobilam wpisu wieczorem, rano wybieglam nie biorac ze soba laptopa. nie bede wracac do wczorajszego dnia, byl na poziomie 180% 1. Energia = ...% 2. Wartości = 3. Formuła celu 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli 4.2. emocje, uczucia ... 4.3. działania 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli 5.2. emocje, uczucia ... 5.3. działania 6. Kompetencje: 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #166 : Maja 17, 2012, 22:37:46 » |
|
Gosia 2012.05.16 sroda 1. Energia = 180% 2. Wartości = szacunek, miłość, praca, sila, rozwoj, przyjazn, dobra forma 3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc 195 % 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = cale morze przelatujacych, pewne spotkanie i refleksja nad tym co kiedys robilam i robie teraz i jak sie z tym czuje 4.2. emocje, uczucia ... skupienie, wesolosc, wdziecznosc, podziw, satysfakcja 4.3. działania = krotkie spotkanie, 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = pojawialy sie jako wspomnienie "dziwnej " rozmowy z przedwczoraj, sciagajace/nie zatrzymywalam sie na nich, nie chce budowac negatywnego nastawienia 5.2. emocje, uczucia ...spiecie/ milnelo kiedy zdecydowalam sie na przywitanie 5.3. działania; tak intensywna praca, ze jestem glownie na niej skupiona, no moze mysli praebiegaja cwiczeniowo ale nie wyodrebniam ich jako cwiczen, moge wypasc z rytmu, cwicze 6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co znaczy trenowac 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; umowic sie na rozmowe 8. Inne uwagi: dzieki Kazik za komentarz. Jak w kazdym maju jest najintensywniej w wydarzenia, proboje znalesc czas kiedy bede miala komfort rozmowy ale ciagle cos wypada. to dobrze i mysle o najblizszych dniach...
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #167 : Maja 17, 2012, 22:48:38 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.16 środa.
Energia =180 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #168 : Maja 18, 2012, 08:34:12 » |
|
Gosia 2012.05.17 czwartek 1. Energia = 175% 2. Wartości = szacunek, siła, praca, rozwoj, miłość, dobra forma, przyjaźń 3. Formuła celu = ide do gory w nową rzeczywistosc 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o pozytywnym nastawieniu pomagajacym przezwyciezac trudnosci 4.2. emocje, uczucia ...koncentracja, zyczliwość, determinacja, opanowanie, wiara 4.3. działania = poszukanie rozwiazan dajacych mi konfort 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = mam dość, zaraz sie poddam/ wynikiajace ze zmeczenia fizycznego i pojawiajacym sie trudnosci/ bedzie dobrze, dam rade - pozwalajace skupiac sie na mozliwosciach i rozwiazaniach, chroniace przed popadaniem w panike 5.2. emocje, uczucia ... zdenerwowanie/ uspakajam sie chwila przerwy 5.3. działania = zbyt duzy pospiech w pewnej sytuacji i niedopilnowanie jednej rzeczy/ jak sie spiesze na chwile zatrzymuje sie z pytaniem czy wszystko zrobilam 6. Kompetencje: jestem wytrwala, wiem co znaczy trening, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; teraz na zmeczeniu przychodzi mi tylko jedno; cwiczyc - cwicze 8. Inne uwagi: kolejna podroz, wazne spotkania, chce zachowac dobry poziom energi, radosc, swobode
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #169 : Maja 19, 2012, 13:17:23 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.17 czwartek.
Energia =175 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #170 : Maja 21, 2012, 22:41:14 » |
|
Gosia 2012.05.21 poniedzialek 1. Energia = 175 % 2. Wartości = szacunek, praca, sila, rozwój, milosc, przyjazn, dobra forma 3. Formuła celu = ide do góry w nowa rzeczywistość 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli= myśli o dniu dzisiejszym, korzystaniu z piekna przyrody, rodzinie 4.2. emocje, uczucia ...spokoj, relaks, zyczliwosc, radosc 4.3. działania = załatwienie spraw, dlugi spacer polaczony z czestymi ćwiczeniami, również fizycznymi 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = o niezrobionych wpisach/ zrobie wpis bo jest granica przy której mogę odpuscic a nie chce, cos się nakrecilo i zaczynam w to wchodzić, 5.2. emocje, uczucia ...strach, niezadowolenie/podejmę dzilania które przerwa ten stan 5.3. działania; brak wpisu rano chociaż sobie to obiecałam/ zrobie wpis 6. Kompetencje: wiem co znaczy trening, jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; powroce do wcześniejszego rytmu wpisow 8. Inne uwagi: dość eksploatujący fizycznie poprzedni tydzień, aczkolwiek owocny. Przez ostatnie dni po prostu zasypiałam przy odpalonym komputerze mowiac sobie, ze chwile się zdzemnę i z bardziej swieza glowa zrobie wpis. Nie robiłam i zaczynałam nakrecac spirale; skoro nie zrobiłam dzisiaj (zawaliłam) to mogę zawalić jeszcze raz. Nie chce. Zasada tego coachingu jest taka, ze podstawa sa ćwiczenia i wpisy – które bardzo sobie cenie, wiele mi porzadkuja, w wielu codziennych sytuacjach do nich się odnosze. Czy mogę jutro popołudniu lub wieczorem zadzwonić?
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #171 : Maja 22, 2012, 00:18:47 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.21 poniedziałek.
Zadzwoń.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #172 : Maja 23, 2012, 17:17:04 » |
|
Gosia 2012.02.22. wtorek. Energia = 175 % 2. Wartości = szacunek, miłość, praca, siła, rozwój, przyjaźń, dobra forma 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość, 195 % a) poprawiam jakość wpisów aby pełniej służyły rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = pełne wiary w możliwości i powodzenie przychodzących kontaktów, o tym jaka wartością jest dla mnie rodzeństwo, wsparcie i pomoc jaką siebie obdarowujemy 4.2. emocje, uczucia ... spokój, wiara, radość, miłość 4.3. działania = 1) Przypilnowałam jeden kontakt zawodowy, spotkanie ( nie odkładałam) 2) przejrzałam wpisy, aby złapać w jakim kierunku mam zmodyfikować swoje 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = trudno mi odnaleźć ( wiem, wiem ze zawsze takie są) 5.2. emocje, uczucia ... niezadowolenie, opór/ przywrócę intensywność i regularność ćwiczeń. W ostatnim czasie rozjeżdżała mi się intensywność pracy z intensywnością ćwiczeń. Powoduje to u mnie poczucie zawodu i lęk przed tym że mogę odpuścić, zrezygnować 5.3. działania; nic niechcenie/ znajduję motywacje do aktywności 6. Kompetencje: jestem wytrwała, wiem co znaczy trenować, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; poświęcę przez najbliższe dni dużo uwagi wpisom tak aby dokładniej nazywały to co się dzieje w treningu 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #173 : Maja 25, 2012, 01:17:53 » |
|
Gosia 2012.05.24 czwartek Energia = 175 % 2. Wartości = szacunek, miłość, siła, praca, przyjaźń, dobra forma, rozwój 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość, 195 % a) poprawiam jakość wpisów aby pełniej służyły rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = dotyczace ksiazki o wartosciach 4.2. emocje, uczucia ... spokój, radość, zadowolenie, empatia 4.3. działania = pomogłam znaleźć sposób rozwiązania problemu, który może zrekompensować bratankowi wczorajsze rozczarowanie. Sama podjęłam początkowe działania, które ułatwią jego rodzicom dalsze działania. Cieszę się bo coraz częściej zaczynam realizować pomysły, = ćwiczenia, poszukiwanie sposobu na wpisy, pogubiłam się 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = trochę o relacjach, poczuciu zachwianego bezpieczeństwa / myśli te pojawiają się, wiem o pewnych trudnościach w tej współpracy, rozumię je/ wynajduje i skupiam się na pozytywnych aspektach 5.2. emocje, uczucia …niepewność/ ćwiczę, szczególnie skupiam się momentach w których czułam się bardzo pewnie 5.3. działania; 6. Kompetencje: jestem wytrwała, wiem co znaczy trenować, wiem ze w treningu zdarzają się kryzysy, potrafię się mobilizować 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; poświęcę przez najbliższe dni dużo uwagi wpisom tak aby dokładniej nazywały to co się dzieje w treningu 8. Inne uwagi: pogubiłam się z tymi wpisami i się spiełam. Wiem jaką rolę pełnią w tym coachingu, Chcę aby jak najlepiej mi służyły.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #174 : Maja 25, 2012, 22:35:14 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.22 wtorek.
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.24 czwartek.
Energia =175 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #175 : Maja 26, 2012, 21:23:13 » |
|
Gosia 2012.05.25 piatek Energia = 175 % 2. Wartości = szacunek, siła, rozwój, praca, milosc, przyjaźn, dobra forma 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość, 195 % a) poprawiam jakość wpisów aby pełniej służyły rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = wspomnienia związane z dzisiejszym zajeciem 4.2. emocje, uczucia ... spokój, relaks, skupienie 4.3. działania = zajecie się praca hobby (proba po wielu latach) moje myśli skupily się na wspomnieniach milych przezyc, emocji. = więcej dzisiaj cwiczylam, 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = dużo pesymistycznych dotyczących i bieżącej sytuacji w jakiej jestem /wszystko zależy jak patrzymy i jaki mamy podejście, zasada szklanki do polowy pelnej lub pustej/ cwicze, dzisiaj doskonale sprawdzily się również wspomnienia 5.2. emocje, uczucia …przygnębienie które przychodzilo falami/ 5.3. działania; cwiczylam więcej ale chyba bez większego zaangażowania/ wykonuje ćwiczenia tak aby wszystko gleboko poczuc 6. Kompetencje: jestem wytrwała, wiem co znaczy trenować, potrafię się mobilizować 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; poświęcę przez najbliższe dni dużo uwagi wpisom tak aby dokładniej nazywały to co się dzieje w treningu 8. Inne uwagi: chyba gorszy czas, widze to po mojej tendencji do wycofywania się, izolowania i zamykania. Trochę się tego boje bo wtedy najczęściej rezygnuje z wszystkiego co wypracowałam.
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #176 : Maja 27, 2012, 10:01:05 » |
|
Gosia 2012.05.26 sobota Energia = 175 % 2. Wartości = szacunek, siła, rozwój, praca, miłość, optymizm, dobra forma 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość - 195 % a) poprawiam jakość wpisów aby pełniej służyły rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = podczas ćwiczeń skupiłam się na przykładach, w których zbierałam siły aby iść dalej, przypominałam sobie dokładnie jak się czułam i w jaki sposób się motywowałam, oraz radość na mecie 4.2. emocje, uczucia ... spokój, wyciszenie, relaks, troska 4.3. działania = korzystanie z przerwy miedzy zamówieniami, cos dla siebie, powrót do zajęcia które kiedyś (dawno temu) sprawiało mi niesamowicie dużo przyjemności, budowało wrażliwość. Nie idzie tak dobrze jak kiedyś ale cieszy mnie 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = trudność która powoduje zablokowanie/ chodzi o wpisy, albo brak mi pomysłu albo jest to lek przed docieraniem jeszcze glebiej/ probuje, będzie dobrze 5.2. emocje, uczucia … zniechęcenie, zagubienie/ wracam do poczucia ”chcę”, doceniam ile już zrobiłam 5.3. działania; cwiczylam więcej ale bez większego zaangażowania/ wykonuje ćwiczenia tak aby wszystko gleboko poczuc 6. Kompetencje: jestem wytrwała, wiem co znaczy trenować, potrafię się mobilizować 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; poświęcę przez najbliższe dni dużo uwagi wpisom tak aby dokładniej nazywały to co się dzieje w treningu 8. Inne uwagi:
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #177 : Maja 27, 2012, 12:24:41 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.25 piątek.
"działania; ćwiczyłam więcej ale chyba bez większego zaangażowania/ wykonuje ćwiczenia tak, aby wszystko głęboko poczuć" Kluczem do ćwiczeń jest zaangażowanie. Myśli określają kierunek i formę. Siłę ćwiczeniom daje zaangażowanie i włożone w ćwiczenia emocje.
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.26 sobota.
Energia =175 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 95
"myśli = podczas ćwiczeń skupiłam się na przykładach, w których zbierałam siły aby iść dalej, przypominałam sobie dokładnie jak się czułam i w jaki sposób się motywowałam, oraz radość na mecie" Bardzo trafne. Możesz jeszcze powiększać te uczucia z tamtych sytuacji, które są tego warte.
"myśli = trudność która powoduje zablokowanie/ chodzi o wpisy, albo brak mi pomysłu albo jest to lęk przed docieraniem jeszcze głębiej" Bardzo trafna uwaga. We wpisach niczego nie wymyślasz. Po prostu opisujesz to co było. Jeśli zauważasz swoje myśli, emocje i działania, to po prostu wybierasz te najlepsze i te najgorsze i wpisujesz. Jeśli jednak nie zauważasz to może to być nieuwaga lub lęk, który przejawie się nieuwagą.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #178 : Maja 28, 2012, 20:10:26 » |
|
Gosia 2012.05.27 niedziela Energia = 175 % 2. Wartości = szacunek, siła, rozwój, praca, miłość, optymizm, dobra forma 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość - 195 % a) poprawiam jakość wpisów aby pełniej służyły rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o tym jaki sens ma robienie własnoręcznie prezentow, zyczliwe myśli podczas przygotowan 4.2. emocje, uczucia ...radosc, spokoj, poczucie wiezi, zyczliwosc 4.3. działania = dalej zajecie hobbystyczne, = ćwiczenia, bardzo długie i jak najbardziej starałam sie odczuwać tamte emocje i myśli, 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = zawieszenie, pustka, a może to stan beznadziejny/te myśli mogą byc efektem chwilowej przerwy po dość intensywnych tygodniach / mam teraz chwile spokoju, wykorzystuje ja dla siebie i wpelni ja doceniam 5.2. emocje, uczucia … trochę chwilowego smutku/mijal sam, nie potrafie go polaczyc z niczym, po prostu jest, akceptuje go ? 5.3. działania; odlozylam na później, niby prozaiczne zajecie ale w ostateczności nie wykonałam go wcale / niepokojące jest odkładanie – nie odkladam 6. Kompetencje: jestem wytrwała, wiem co znaczy trenować, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; poswiecam dużo uwagi wpisom, staram się jak najlepiej nazywać to co się dzieje 8. Inne uwagi: dalej mam poczucie jakiegoś pogubienia w tych wpisach, nie poddaje się, probuje
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #179 : Maja 28, 2012, 21:03:24 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.27 niedziela.
Energia =175 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 100
"8. Inne uwagi: dalej mam poczucie jakiegoś pogubienia w tych wpisach, nie poddaje się, probuje" To bardzo trafne uczucie i na miejscu. Informuje cię, ze wpisy mogą dużo lepiej ci służyć. Są jak list, w którym zwracasz uwagę na tu co najważniejsze w czasie dnia i dajesz sobie wskazówki. Niezależnie od tego jak dobrze to robisz i tak działa to dużo lepiej niż być tego nie robiła w ogóle. A z czasem odnajdziesz swój styl, który będzie ci dobrze służył.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #180 : Maja 30, 2012, 08:33:15 » |
|
Gosia 2012.05.29 wtorek Energia = 170 % 2. Wartości = szacunek, dobra forma, optymizm, milosc, sila, rozwój, przyjaźń 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość - 195 % a) poprawiam jakość wpisów aby pełniej służyły rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = będę dobrze, to chwilowy spadek nastroju, ztrzymywanie uwagi na ladnych rzeczach w otoczeniu 4.2. emocje, uczucia ... pojawiajacy się uśmiech, zyczliwosc 4.3. działania = działanie według planu dnia, starałam się konczyc rozpoczęte działania, mam z tym ostatnio problem , rozproszenie, krotkotrwaly zapal = załatwienie jednej sprawy za która zabrałam się bedac już na granicy rezygnacji/było to wyobrażenie siebie ze biore się za kołnierz, podnoszę i mowie do siebie sprawdz do kogo masz się zwrocic o szersze informacje. Ciesze się bo sprawę udało mi się zalatwic lepiej niż trzeba bylo =czeste ćwiczenia, ze szczególnym zatrzymaniem na myślach i odczuciach związanych z samotywacja/ 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = czarnowidztwo, wpadanie w panike myslowa/ tak samo jest z działaniami – zaczynam i zaraz wydaje mi się to za trudne i zostawiam/ Mysli swiadomie zatrzymywałam ćwiczeniami, 5.2. emocje, uczucia = brak poczucia bezpieczeństwa, brak entuzjazmu – odczuwam brak bo do niedawna wyraźnie „kipilam” zapalem i entuzjazmem, teraz jest pustka/ 5.3. działania; zly nastroj zaczyna mieć wpływ na to jak się zachowuje i jaka jestem dla otoczenia, kilka bardzo nieładnych, mogących urazac innych zachowan/ wykonuje wszystko i wykorzystuje wszystkie narzędzia aby swiadomie minimalizować takie zachowania 6. Kompetencje: jestem wytrwała, wiem co znaczy trenować, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; poswiecam dużo uwagi wpisom, staram się jak najlepiej nazywać to co się dzieje 8. Inne uwagi: zauważam ze wpisy bardzo odzwierciedlają stan pesymistyczny czy optymistyczny/ niby poswiecam dużo staran aby zwiekszyc swój potencjal pozytywnego nastawienia a podczas wpisow jest mi truno okreslic to co najlepsze.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #181 : Maja 30, 2012, 21:58:11 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.29 wtorek.
Energia =175 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 120 Jakość wpisu = 110
Dobrze ci idzie. Jeśli przestaniesz oczekiwać,że ma być miło a zaczniesz oczekiwać żeby było sensownie to będzie ci dużo łatwiej.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #182 : Maja 31, 2012, 17:36:23 » |
|
Gosia 2012.05.30 sroda Energia = 170% 2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, dobra forma, przyjazn, optymizm 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość 195% Poprawiam jakość wpisów aby pełniej służyły rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = to jest czas kiedy mogę wiele się nauczyć i wiele dać sobie 4.2. emocje, uczucia = życzliwość, wsparcie, optymizm, wiara, cierpliwość, 4.3. działania = rozmowa, podbudowujaca pozytywnie/ w czasie tej rozmowy nastapilo uporządkowanie moich myśli, chęci , pragnień, które ostatnio zostały zachwiane i przysypane pesymizmem, wymieniłam wszystkie możliwe pozytywy opowiadające się za tym, że warto wykonać jeszcze jeden krok , = duża koncentracja na otoczeniu, czerpanie z tego co jest małe a bardzo miłe, ładne, i ciekawe = okazałam wdzieczność, podziekowałam osobie, która działała w moim interesie, spełnila moją prośbę a nie musiała 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = myśli „dołkowe”, tzw. czarna kropka/ doceniam siłę ćwiczeń małych przyjemności 5.2. emocje, uczucia = słaby nastrój, osłabienie/ to mogł byc biometr, czasami akceptuję taki stan 5.3. działania; zbyt długie nic nierobienie, wynikające z ogólnej niechęci/mam do zrobienia rzecz, którą bardzo lubię, która daje mi satyswakcję, po prostu zaczełam i skonczę, mam na takie rzeczy teraz czas 6. Kompetencje , wiem co znaczy trening, jestem wytrwala, potrafie odnajdywać motywacje 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; dbam o jak najpelniejesze wpisy, 8. Inne uwagi: dzięki za komentarz jest podbudowujący i jak wielokrotnie pisałam doceniam wartość tych wpisow, teraz jest trochę ciężej. Może wlacza się potrzeba wykonywania czegos idealnie lub potwierdzania z zewnątrz, chwalenia, dowartosciwywania
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #183 : Czerwca 01, 2012, 22:01:43 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.30 środa.
Dobrze ci idzie, a że nie jest miło?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #184 : Czerwca 01, 2012, 22:42:05 » |
|
Gosia 2012.05.31 czwartek Energia = 170% 2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, dobra forma, przyjazn, optymizm 3. Formuła celu =ide do góry w nowa rzeczywistość 195% Poprawiam jakość wpisow aby pelniej sluzyly rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = drobne, codzienne zajęcia dają dużo radości, 4.2. emocje, uczucia = spokoj, skupienie, radość, ciekawość, satysfakcja 4.3. działania = wykonałam wiele rzeczy przydomowych, które mi daly relaks a innych trochę uspokoiły, ciesze się bo pomimo jakiejś wewnętrznej niechęci do dzilan, robiłam cos co okazało się bardzo przyjemne 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = co dalej? Pojawiają się te same co wczoraj, jest w nich trochę leku/ tak jak wczoraj wartościowe okazywały się ćwiczenia drobnych przyjemnosci 5.2. emocje, uczucia = zniechęcenie, brak sily/ ćwiczenia niwelowaly te uczucia 5.3. działania = nie zrobiłam wieczorem wpisu, odlozylam to na następny dzień/ nie odkładam wpisow na następny dzień, jest mi dużo trudniej powracać do przezytych emocji czy odnajdywać mysli 6. Kompetencje , wiem co znaczy trening, jestem wytrwala, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; dbam o jak najpelniejesze wpisy, robie wpisy wieczorem 8. Inne uwagi:
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #185 : Czerwca 01, 2012, 22:42:47 » |
|
Gosia 2012.06.01 piatek Energia = 170% 2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, dobra forma, przyjazn, optymizm 3. Formuła celu =ide do góry w nowa rzeczywistość 195% Poprawiam jakość wpisow aby pelniej sluzyly rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = nakierowane przez audycje w radiu: po raz kolejny ( zwracam na to uwagę) osoby niepolnosprawne, z jakimiś bardzo trudnymi przeżyciami, zawsze w swoich wypowiedziach podkreslaja to ze ciesza się i doceniają to co jest wokół nich, biezaca chwile, to daje im radość i optymizm, jest to cos co odkrywają dzieki swoim ograniczeniom. 4.2. emocje, uczucia = refleksja, radość z miłego komplementu, 4.3. działania = robię wpis wieczorem, czuje ze zaczynam wyrownywac rytm, = zajecie chobbystyczne, nie odlozylam, tera jest na to czas aby to dokonczyc 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = związane z nienajlepszym nastrojem, tez z wyjazdem, trochę się boje czy przyniesie on oczekiwane skutki/ przedwczoraj bylam pewna o slusznosci i celowości tego wyjazdu, dzisiaj dotarl do mnie pesymizm, sceptycyzm osoby, z która rozmawiałam/ przypmne sobie rozmowe,i utwierdzę w tym co wtedy czułam, to jest moje 5.2. emocje, uczucia = przygnębienie, apatia/ jest falowe 5.3. działania = mogłam urazic kogos, kto zadzwonil/ zadzwonię i poproszę aby nie odebral tego co powiedziałam zle/ wiem, ze osoba ta może takie rzeczy bardzo przezywac. Zależy mi na zyczliwosci 6. Kompetencje , wiem co znaczy trening, jestem wytrwala, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; robie wpisy wieczorem. 8. inne uwagi: no nie jest milo - ale w czasie dzisiejszych cwiczen przypomnialam sobie jedno zdarzenie, trudne zadanie ze skala stresu jaki przezylam nie do okreslenia, ale ile we mnie przelamalo oporow, niesmialosci, zahamowan... nie mowiles ze praca w tym systemie bedzie mila
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #186 : Czerwca 02, 2012, 22:16:33 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.31 czwartek.
Energia =170 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 100
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.01 piątek
Energia =170 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 105
"no nie jest milo - ale w czasie dzisiejszych cwiczen przypomnialam sobie jedno zdarzenie, trudne zadanie ze skala stresu jaki przezylam nie do okreslenia, ale ile we mnie przelamalo oporow, niesmialosci, zahamowan... nie mowiles ze praca w tym systemie bedzie mila" W tym stylu pracy jest uczciwie. Kiedy napotykamy na swoje trudne warstwy, jest mniej miło. Kiedy odkrywamy swoje zasoby, to jest bardzo miło. Chodzi głównie o to aby się nie pogubić w tym co miłe i tym co niemiłe. Potrzebne jest silne pole zasobów osobistych (energia) życzliwy dystans wobec zachodzących zjawisk i gotowość uczenia się z tego co się dzieje. Czyli tak naprawdę od siebie samej.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #187 : Czerwca 06, 2012, 01:48:53 » |
|
Gosia 2012.06.05 wtorek Energia = 160 % 2. Wartości = szacunek, milosc, praca, sila, optymizm, rozwój, przyjazn 3. Formuła celu = ide do góry w nowa rzeczywistość – 195% = poprawiam jakość wpisow aby pelniej sluzyly rozwojowi
4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = dużo się dzieje na plaszyznie zmian, klaruje się. Zrozumialam dzisiaj podczas lektury czym jest powracanie do pozytywnych doswiadczen i wzmacnianie ich w chwili obecnej. Mam pewna satysfakcje ze od pewnego momentu tego coachingu zaczelam w konkretnych sytuacjach, trudnościach, wybierac z listy pozytywnych wspomnień te które w danej chwili są emocjonalnie najbardziej adekwatne. Np. odczucie i sprawczość pragnienia, jak to nazywam mocnego „chcę”. Kiedyś bardzo chciałam pracować w pewnej konkretnej firmie. Dzialalam wtedy z niesamowita determinacja, pokonując wszelkie przeszkody (nie spelnialam wszystkich warunków kandydata ). …orzymalam te prace. Pozniej dowiedziałam sie, ze moje aplikacje były odrzucone. W sytuacjach kiedy czegos pragne, kiedy odpowiem sobie „tak chce” przypominam sobie wlasnie tamto konkretne zdarzenie. Co było powodem tego pragnienia, co zrobiłam, co czułam, jak myslalam wprowadzając się wlaciwie w tamten stan. 4.2. emocje, uczucia = skupienie, refleksja, dystans, sympatia, zyczliwosc 4.3. działania = nic konkretnego, odpoczynek z pelna akceptacja nic nierobienia ( zmeczenie po trzydniowym wyjeździe dość trudnym, wielu aspektach aczkolwiek klarujacym sytuacje co pozwala mi na podjecie decyzji co do której się wahałam. Teraz jeszcze pozostaje pytanie - jak najlepiej?) 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = jestem slaba, zawalam/ tak jest zawaliłam wpisy, zawaliłam tez bo odpuscilam sobie postanowienie o tym ze będę robic wpisy wieczorem/ co mogę zrobić ? jutro zrobie wpis wieczorem, dąze do wpisanego celu – wpisy robione w ten sam dzień, przynajmniej dla mnie sa najbardziej wartościowe, najlepiej porzadkują 5.2. emocje, uczucia = osłabienie, apatia/ wpływ pogody - ciesze się, że mogę w taki dzień po prostu siedziec na fotelu 5.3. działania = nie robiłam wpisow/ jest to moje duże zaniedbanie/ mogę tlumaczyc, ze nie było kiedy, (wiem ze można dzwoniac) jednak chyba jest to cos innego, co zdarza się w moim zyciu z pewna regularnoscia, buduje i zaniedbywuje, potem obawiam się konsekwencji i uciekam lub znikam/ 6. Kompetencje = wiem co znaczy trening, jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; niepokojacy jest spadek energii, popracuje nad jej wzrostem, pilnowac bede wpisow wieczornych stawiajac sobie to zadanie z dnia na dzien. 8. inne uwagi:
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #188 : Czerwca 06, 2012, 09:15:03 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.05 wtorek
Energia =160 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #189 : Czerwca 08, 2012, 22:50:55 » |
|
Gosia 2012.06.06 sroda Energia = 165 % 2. Wartości = szacunek , rozwój, praca, sila, milosc, dobra forma, przyjażń 3. Formuła celu = ide do góry w nowa rzeczywistość – 195% = poprawiam jakość wpisow aby pelniej sluzyly rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = więcej optymistycznych, więcej zyczliwosci w spojrzeniu na to co mnie otacza 4.2. emocje, uczucia = wyciszenie, dystans, usmiech 4.3. działania = wyslalam aplikacje, zrobiłam plan dnia, który realizowalam 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = wpis sprawia mi trudność/ nic teraz nie mysle/ 5.2. emocje, uczucia = 5.3. działania = nie cwiczylam w ciągu dnia/ nie ze nie chciałam, zapomniałam. Czasami mam tak ze odkładam i cwicze mało, dzisiaj wogole o nich zapomnialam 6. Kompetencje = jestem wytrwala, wiem co znaczy trening 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; dazę do tego celu, musze zatrzymać się na chwile , zamknąć oczy wziąć oddech i realizować czyli ćwiczenia i wpisy, 8. Inne uwagi: zaczynam mieć wrazenie ze coraz bardziej oddalam się od celu zamiast przyblizac. Co jest nie tak?
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #190 : Czerwca 08, 2012, 23:11:46 » |
|
Gosia 2012.06.08 piątek Energia = 165 % 2. Wartości = szacunek, praca, sila, przyjaźń, milosć, dobra forma, życzliwosć 3. Formuła celu = ide do góry w nowa rzeczywistość – 195% = poprawiam jakość wpisow aby pelniej sluzyly rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = udaje mi się wiele z zalozonych rzeczy realizować w ciągu dnia 4.2. emocje, uczucia = skupienie, wiara, 4.3. działania = dzień jak codzien, dużo pracy nieangazujacej umysłu , łaczylam prace fizyczna ze skupieniem na ciele, taki rodzaj cwiczen gimnastycznych, ćwiczenia, choć one teraz nie sprawiają mi tyle przyjemności co niedawno. Zaczynam cwiczyc gdy lapie się na tym ze moje myśli zaczynają uciekać w pesymizm i wyszukiwac negatywow 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = nic się nie da zrobić/ jest to zdanie które w wielu sytuacjach pojawia się, zamieniam je na pytanie – co mogę zrobić? 5.2. emocje, uczucia = podrażnienie, irrytacja,/ wywoluje we mnie te uczucia zachowanie innej osoby, oczywiesie ma to głębsze zrodlo/ staram się odzyskiwac lepsze samopoczucie poprzez cwiczenia 5.3. działania = izolowałam się, zapobiegawczo - nie jest to najlepsza metoda ale nie milam sily/ nie wiem co może być lepsze 6. Kompetencje = jestem wytrwala, wiem co znaczy trening 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; dazę do tego celu, odnajduje w ćwiczeniach te przyjemność, która miałam niedawno 8. Inne uwagi: bardzo kryzysowy moment w treningu, miewam chwile bliskie rezygnacji.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #191 : Czerwca 09, 2012, 14:19:54 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.06 środa
Energia =170 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 110
"Nie ćwiczyłam w ciągu dnia/ nie że nie chciałam, zapomniałam. Czasami mam tak że odkładam i ćwiczę mało, dzisiaj w ogóle o nich zapomniałam. Zaczynam mieć wrażenie ze coraz bardziej oddalam się od celu zamiast przybliżać. Co jest nie tak?"
To są bardzo jasne symptomy sytuacji, w której unikasz spotkania się z ważnym do przepracowania ograniczeniem. Sprawy, których wielokrotnie unikaliśmy bronią się przed uświadomieniem we właśnie taki sposób. Zacznij szukać tego co jest, niewygodne, czego go się boisz zobaczyć, poczuć zrozumieć. Droga do celi tylko wtedy jest prosta, kiedy z niej nie schodzimy. Codzienne wpisy i codzienne ćwiczenia są także po to, aby z tej drogi nie schodzić. Kiedy ćwiczysz codziennie i codziennie dokonujesz refleksji nad tym, co tego dnia dla siebie i swojego życia zrobiłaś, to prędzej czy później MUSISZ się natknąć na wszystko co wymaga uzdrowienia w twoim życiu. Taki jest tego treningu, w którym uczestniczysz. To nie ma unikania i trików. Po to ćwiczymy energię i wartości abyśmy mieli siłę do skonfrontowanie się ze wszystkimi trudnościami, które w sobie nosimy. Część z tych wewnętrznych ograniczeń znamy a część wyparliśmy poza naszą świadomość. Twoja skuteczność w radzeniu sobie z takimi sytuacjami, jaką masz teraz zależy od: 1. twojego poziomu energii - ten jest dobry, chyba że go zaniżasz unikając ćwiczeń 2. twojej gotowości aby spotkać się z tymi zjawiskami w tobie, które usiłują w teraz dojść do głosu wraz z trudnymi uczuciami, które im towarzyszą (i zawsze towarzyszyły) 3. zgody, że aby naprawić życie, trzeba się co jakiś czas zetknąć z tym co nie działa 4. kiedy przepracujesz uczciwie to co nie działa pojawia się w Twoim życiu nowa przestrzeń, nowa siła i nowe możliwości.
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.08 piątek.
Energia =170 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 110
"bardzo kryzysowy moment w treningu, miewam chwile bliskie rezygnacji." Jest to także bardzo wartościowy moment. Kryzysy są momentami, kiedy niewygodna prawda o sytuacji, w której jesteśmy przestaje już mówić i zaczyna krzyczeć. Pojawiają się dwa istotne pytania: 1. dlaczego chcesz zrezygnować z treningu (tylko szczerze) 2. dlaczego warto byś go kontynuowała.
I jeszcze jedno. Ludzie, którzy nie mają kryzysów w tym co robią: 1. albo mają już wszystko dobrze ułożone - są w fazie harmonijnego rozwoju i pielęgnacji tego co mają i co już dobrze działa 2. albo są jeszcze daleko od swoich istotnych ograniczeń - wcześniej lub później do nich dojdą i też będą mieli kryzysy 3. albo robią uniki w tym co robią i rozwijają się powierzchownie unikając ze strachu obszarów, które niosą duży postęp.
Kryzysy to czas gdzie ukryte dotąd fragmenty sytuacji wychodzą silnie na światło dzienne. I wart z tego skorzystać. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #192 : Czerwca 10, 2012, 23:01:00 » |
|
Gosia 2012.06.09 sobota Energia = 165 % 2. Wartości = szacunek, praca, sila, przyjaźń, milosć, dobra forma, życzliwosć 3. Formuła celu = ide do góry w nowa rzeczywistość – 195% = poprawiam jakość wpisow aby pelniej sluzyly rozwojowi 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = w czsie wycieczki rowerowej-przypmnienie sobie treningu kolarskiego, podeszłam do tych myśli jak w ćwiczeniach, probujac poczuc to co czułam wtedy, 4.2. emocje, uczucia = relaks, satysfakcja, wzroszenie 4.3. działania = wyprawa rowerowa w gory 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = rozpamietywanie popełnienionych kilku bledow /mogę popelniac bledy ale tez uczyc się na tych bledach. Akceptuje te sytuacje która nastapila, może ona wiele pokazuje dzięki temu ze zdarzylo się tak jak się zdarzylo. 5.2. emocje, uczucia = niechęć, przezywanie relacji, zly nastroj / powodują to myśli/ musze poradzić sobie z myślami/ cwicze szczególnie skupienie na milych w ciągu dnia 5.3. działania = izolacja, unik/ na to nie mam pomysłu, 6. Kompetencje = jestem wytrwala, wiem co znaczy trening 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; dazę do tego celu, odnajduje w ćwiczeniach te przyjemność, która miałam niedawno 8. Inne uwagi: przeczytałam komentarz – musze to wszystko przemyslec, odpowiedzieć na pytania.
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #193 : Czerwca 10, 2012, 23:30:13 » |
|
Gosia 2012.06.10 niedziela 1. Energia = 160% 2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, przyjazn, dobra forma, rozwoj 3. Formuła celu = ide do gory w nową rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = czytam juz ktorys raz komentarz i probuje odpowiedziec na pierwsze pytania - dlaczego chcesz zrezygnowac z treningu? - dlaczego warto kontynuowac sa momenty, ze jestem bliska rezygnacji, ale nie mysle ze chce zrezygnowac. jest w tym wiecej myslenia ze nie dam rady, nie sprostam. Faktycznie pojawila sie trudnosc, ktorej nie potrafie przeskoczyc. moze byc ona zupelnie prozaiczna, tym bardziej ze pojawila sie w momecie kiedy wskazales, ze moglabym poprawic wpisy - byc moze trafilo na moje przekonanie, ze bardzo kiepsko pisze i nie potrafie sie dobrze wyrazac w slowie pisanym i to mnie zablokowalo. Innym powodem moze byc porownanie sie do innych na podstawie wpisow. Myslenie: jestem lepsza, jestem gorsza. Kolejną trudnosia moze byc cos czego nie potrafie jeszcze zdefiniowac, moze cos faktycznie sie dobija a ja unikam w sposob radykalny. Nie potrafie tego okreslic.
Dlaczego warto kontynuowac - chce, wierze coachingowe metody pracy nad rozwojem, chce pracowac nad jakoscia zycia w wielu obszarach, chce realizowac marzenie. jest we mnie ciekawosc
6. Kompetencje: jestem wytrwala, wiem co znaczy trening 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: nie odpuszczam, wtrwale cwicze i pilnuje wpisow 8. Inne uwagi:
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #194 : Czerwca 11, 2012, 22:02:31 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.09 sobota.
Energia =170 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 100
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.10 niedziela.
Energia =165 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #195 : Czerwca 13, 2012, 00:54:26 » |
|
Gosia 2012.06.12 wtorek Energia = 170 % 2. Wartości = szacunek, praca, sila, przyjaźń, milosć, dobra forma, życzliwosć 3. Formuła celu = ide do góry w nowa rzeczywistość – 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = wspomnienie bardzo milych lat licealnych, zdjęcia, dużo zabawy i smiechu 4.2. emocje, uczucia = smiech do lez, radość, optymizm, wiara 4.3. działania = Duzo codziennych zajec, wykonywałam je z checia i dawaly dużo zadowolenia. Takie ogarnianie otoczenia, czasami potrzebne uporzadkowanie 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = dalej przezywam jakiś opor związany z praca coachingow,a, chce a jednocześnie unikam./ cwicze wytrwale, robie wpisy, nie poddaje się mimo trudności, 5.2. emocje, uczucia = niechęć/ działam pomimo tego uczucia, 5.3. działania = 6. Kompetencje = jestem wytrwala, wiem co znaczy trening 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; dazę do tego celu, odnajduje w ćwiczeniach te przyjemność, która miałam niedawno, potrzebuje wytrwalosci i cierpliwosci 8. Inne uwagi:
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #196 : Czerwca 14, 2012, 16:05:20 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.10 niedziela.
Energia =160 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 115 Jakość wpisu = 110
"dalej przezywam jakiś opór związany z praca coachingową, chce a jednocześnie unikam" W tym oporze jest także informacja o co chodzi. To jest bardzo ważna informacja!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #197 : Czerwca 14, 2012, 17:02:42 » |
|
Gosia 2012.06.13 wtorek Energia = 165% 2. Wartości = szacunek, sila, praca, milosc, rozwój, dobra forma, przyjażń 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = fajnie, dobrze się zapowiada, rzeczy się ukladaja, rozwiazuja 4.2. emocje, uczucia = wesolosc, humor, zaskoczenie 4.3. działania = pomimo jakiegoś rozproszenia wywoływanego chyba pogoda, skupienie się na bardzo wesole,j pozytywnej książce, która wprowadzila mnie w dobry nastroj, Ćwiczenia, trochę na przymusie, ale przyjmuje mój obecny stan jako przejściowy, byleby się nie cofac 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = kolowrot jakiś pesymizmow/ przerywam myślami pozytywnymi skupiając się na drobnych milych bodzcach 5.2. emocje, uczucia = rozproszenie/ probuje się skupic na jakims dzialaniu 5.3. działania = zbyt slabo zorganizowany dzień, dużo czasu przeleciało mi przez palce/ planuje zadania na dzień , pozwala mi to efektywniej wykorzystać czas, jak i „pchac” sprawy do przodu 6. Kompetencje = jestem wytrwala, wiem co znaczy trenowac 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; wykonuje ćwiczenia, robie wpisy pomimo trudnego czasu dla mojego treningu, jeszcze raz wroce do komentarz z przed kilku dni, 8. Inne uwagi: do komentarz tak czuje ale trudno mi zdefiniowac , dotrzec do tego co powoduje unik
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #198 : Czerwca 15, 2012, 12:20:59 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.13 wtorek.
Energia =160 potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 110 Jakość wpisu = 110
"Inne uwagi: do komentarz tak czuje ale trudno mi zdefiniować , dotrzeć do tego co powoduje unik" To czasami wymaga: 1. czasu 2. cierpliwości 3. gotowości na to by przyjąć życzliwie WSZYSTKO co tam jest. Trzeba się "w ciemno" otworzyć na prawdę o twoim oporze. prawdopodobnie jest to informacja, która w przeszłości była tępiona, kiedy próbowała zaistnieć w polu twojej świadomości. Dlatego teraz potrzebuje się upewnić, że może bezpiecznie wyjść na światło dzienne i ujawnić swoją prawdę. Kiedy tak nie jest dostajemy tylko niejasne uczucia, w tym przypadku opór. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #199 : Czerwca 15, 2012, 20:45:38 » |
|
Gosia 2012.06.14 czwartek Energia = 165 % 2. Wartości = szacunek, praca, sila, rozwój, milosc, dobra forma, przyjazn 3. Formuła celu =ide do góry w nowa rzeczywistosc 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = związane z ksiazka, doskonale trafiona w moją wyobraźnie, dobra zabawa. 4.2. emocje, uczucia = radość, dobry humor, 4.3. działania = dokończenie jednej rozpoczętej rzeczy, 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = zle mi idzie/ akceptuje stan trudnosci 5.2. emocje, uczucia = izolowanie się, zamykanie w sobie, rozproszenie/ po prostu jestem i inni tez sa, jestem zyczliwa 5.3. działania = ciagle slabo wykorzystuje dzień, takie kręcenie się, zaczynanie przechodzenie do następnego zajecia i następnego, nic mnie nie wciąga/ pisze co mam zrobić, staram się zakonczyc rozpoczęte działania przed wyjazdem w niedziele 6. Kompetencje = jestem wytrwala, wiem co znaczy trening 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; tak jak dzisiaj ,pilnuje cwiczen, skupiam się na tych momentach w których pokonywałam jakies przeszkody, trudnosci 8. Inne uwagi: mam w sobie dużo cierpliwości, potrafie czekac, mam nadzieje, ze dopuszczę do swiadomosci to co powoduje opor. Trochę jest tak jak z chorym któremu podaje się uzdrawiające mikstury a on ich nie chce zjeść. Tak się wlasnie zachowuje. Nie przyjmuje.
|
|
|
|
|
|
|
|