>
Czerwca 13, 2025, 22:35:15 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 6 7 [8]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gosia  (Przeczytany 109093 razy)
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #350 : Października 08, 2012, 22:47:26 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.09.28 piątek.

Energia = z 195 na 195 (+0) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 90
Jakość wpisu = 95

"otaczam dobrą energią myśli o rezygnacji, nie walczę z nimi"
Bardzo trafne. Kiedy się nie miesza wody to ona się sama wyklaruje. Tak jest najszybciej.

Pozdrawiam
Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #351 : Października 09, 2012, 09:54:00 »

Gosia 2012.10.08 poniedziałek
1. Energia =195%
2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłość, przyjaźń, dobra kondycja, rozwój
3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość 195%, oswajam ją
4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele):
4.1. myśli = będzie dobrze, skupiajace sie na tym co chce (cwiczenia)/wykonuję je z pełna uwaga
4.2. emocje, uczucia ... więcej optymizmu, radości, życzliwości, spokój/ życzliwowść  okazuje ją również  samej sobie
4.3. działania = Jakiekolwiek ruchy aby coś się zadziało, poprostu na zasadzie popchnę kulkę i zobaczę gdzie poleci. Wyjście z tendencji do izolowania, uciekania.
5. Najgorsze -> poprawione
5.1. myśli = Łatwo powracaja męczące myśli na "nie". /"Nie mieszam wody, niech się wyklaruje" - podoba mi się to stwierdzenie
5.2. emocje, uczucia ...smutku,
5.3. działania = moje zachowanie  może dawać otoczeniu błedną informację. A to ja się gdzieś w sobie pogubiłam/ Wyjaśnie jak będzie ku temu okazja. Jest to coś co chcę zmienić. Może wystarczy powiedziec, że mam gorszy czas,
6. Kompetencje: jestem wytrwała
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczę, lubie to, robię wpisy, kiedy pojawiają się myśli o rezygnacji nie walczę z nimi, otaczam energią
8. Inne uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #352 : Października 09, 2012, 22:30:52 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.10.08 środa.

Energia = z 195 na 195 na 190 (-5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 85
Jakość wpisu = 90

Pozdrawiam
Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #353 : Października 10, 2012, 10:01:44 »

Gosia 2012.10.09 wtorek
1. Energia = 195%
2. Wartości = szacunek, siła, praca, dobra kondycja (zdrowie, dbalosc o organizm), miłość, przyjaźń
3. Formuła celu:idę do góry w nową rzeczywistosc 195%
4.1. myśli= wypelnialy mysli o spostrzeganych ladnych rzeczach, lekkie/ cwicze jeszcze wiecej
4.2. emocje, uczucia ...spokoj, zachwyt, relaks (chociaz nie wiem czy nie bardziej odczuwanie braku napiecia, spiecia) smiech,/ ciesze sie, ze to powrocilo
4.3. działania= zmiana planu jaki mialam w glowie, na rzecz spedzenia czasu z innymi co pod wieloma wzgledami wydawalo mi sie trudniejsze ale dawalo wieksza szanse na wychodzenie z izolacji, w ktora sie wpedzilam/ staje sie coraz bardziej otwarta, zyczliwa

5.1. myśli = pewna rozmowa wplynela na moje rozwazania o introwertycznosci i ekstrowerycznosci. Nie wiem czy moge zaliczyc to do najgorszych mysli. Wpisuje je tutaj bo wplynely na mnie tak mocno ze nie moglam bardzo dlugo zasnac, powodujac troche niemilych odczuc zwiazanych z poczuciem braku akceptacji mnie takiej jaka jestem/ wiem, ze akceptuje w sobie to, ze jestem typem introwertycznym, to jestem ja i moja wrazliwosc. Mam tego swiadomosc
5.2. emocje, uczucia ...poczucie braku akceptacji/ mam wplyw na to co ja akceptuje, nie mam wplywu na to co inni akceptuja, szanuje to
5.3. działania =  nie przychodzi mi nic do glowy
6. Kompetencje:jestem wytrwala
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel= cwicze, cwicze cwicze, daje sie klarowac sprawa ktore sie tocza.
8. Inne uwagi;
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #354 : Października 10, 2012, 22:27:57 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.10.09 wtorek.

Energia = z 190 na 195 (+5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 95
Jakość wpisu = 99

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #355 : Października 11, 2012, 13:38:09 »

Gosia 2012.10.10 sroda
1. Energia = 195%
2. Wartości = szacunek, praca, siła, dobra kondycja, miłość, przyjaźń, rozwój
3. Formuła celu: ide do góry w nowa rzeczywistosc 195%
4.1. myśli = obserwacja myśli w czasie biegania. Postanowiłam przebiegnąć po raz pierwszy dość długi odcinenk. Czułam, że  dzisiaj dobrze mi sie biegnie wiec czemu nie.Juz po przebiegnięciu stałego odcinka, zaczynałam myślec o tym jak duzo  przebiegłam i zaczynałam słabąć. Jak myślałam jak daleko jeszcze do mety, pojawiała się myśl "chyba nie dam rady".  Koncenrowanie się na miejscu, w ktorym jestem, na ludziach których mijałam, sytuacjach było najskuteczniejsze. Zupełnie  nie odczuwałam wysiłku, łapałam równy rytm i bardzo spokojny oddech. Fajne, bo to były w zasadzie z  pełną radoscia wykonane ćwiczenia, a przy okazji ile zobaczyłam, choć miejsce znam dość dobrze. No i chyba tak jest w życiu, co jest dość oczywiste a jednak... /postepuje tak samo w innych sytuacjach
4.2. emocje, uczucia ...skupienie, spokoj, satysfakcja, radosc/ w tym punkcie czesto mam problem jak opisywac poprawione uczucia.
4.3. działania = przebiegniecie, to chyba najwiecej mi dzisiaj dało satysfakcji i takiego wzmocnienia/poprawione dzialanie? konieczna jest dluższa rozgrzewka skoncentrowana na stawach
5.1. myśli = brak odpowiedzi na maila od razu zaczelam rozpatrywac w kategoriach ze cos zle napisalam, cos nie tak idzie/ cierpliwie czekam, ktos mogl nie miec mozliwosci odczytania, mysle w jaki inny sposob moge sie skontaktowac nie posiadajac nr tel.
5.2. emocje, uczucia ...niepokoj/zwiazany z myslami, poprawiam mysli
5.3. działania= nic mi nie przyszlo odrazu do glowy, zostawiam to
6. Kompetencje:jestem wytrwala
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel:cwicze, robie wpisy, nie walcze z tym co czasami sie pojawia (jeszcze jakies echo tego co dzialo sie niedawno), otaczam to budujaca sie energia
8. Inne uwagi
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #356 : Października 12, 2012, 10:09:40 »

Gosia 2012.10.11 czwartek
1. Energia = 195 (+5)%
3. Formuła celu =idę do góry w nową rzeczywistośc
4.1. myśli = na koniec dnia, jaki dobry, ciekawy dzien/ i mozna jeszcze bylo wymienic co dokladnie bylo - tak jak w cwiczeniach , robie to
4.2. emocje, uczucia ...radosc,wzroszenie , zachwyt, zadowolenie, zyczliwosc/ zyczliwosc, bylo tutaj otaczanie zyczliwoscia osobe w relacji z ktora sie czesto gubie
4.3. działania = Zmiana planu jaki mialam, dzieki temu mialam wspaniale spedzony w towarzystwie starszego dziecka. A to co planowalam i tak mi nie ucieklo. Poczucie dobrego wyboru, Ten dzien byl wogole dniem dobrych decyzji co do dzialan/nie wiem co jescze moglabym w tym zmienic
5. Najgorsze -> poprawione/ cos na pewno bylo ale siedze juz dlugo nad wpsem i nie wiem co wpisac.
5.1. myśli =
5.2. emocje, uczucia ...
5.3. działania =
6. Kompetencje:jestem wytrwała
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel:cwicze z radoscia (tak jak w czasie biegania kz silna koncentracja na tym co wokol, robie wpisy, otaczam dobra energia istniejace bloki
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #357 : Października 12, 2012, 15:12:39 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.10.10 środa.

Energia = z 195 na 190 (-5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 90
Jakość wpisu = 85

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.10.11 czwartek.

Energia = z 190 na 190 (+0) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 90
Jakość wpisu = 85

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #358 : Października 14, 2012, 11:42:19 »

Gosia 2012.10.13 sobota
1. Energia = 195 (-)%
3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość 195%
4.1. myśli =
4.2. emocje, uczucia ...wesołość, radośc, otwartość/fajnie jest jesli radosc objawia sie calym cialem
4.3. działania = duzo czasu spedzonego z dziecmi, fajnie udało mi sie inicjowac zabawy / jescze troche wykorzysuje czas, staram sie  dac dzieciakom jak najwiecej
5.1. myśli = chyba juz nie mam cierpliwosci, podskorne mysli obiajawiace sie brakiem cierpliwosci, czy zniecheceniem/ pozwalam im sie pojawiac , nie walcze z nimi ale tez nie wchodze w nie.Niech przelecą
5.2. emocje, uczucia ...zniecierpliwienie, znurzenie/spowodowane ucieczka w mysli - pracuje z myslami
5.3. działania = wylaczanie sie/ chwilowe,
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze, obie wpisy dbajac tym samym o osiagniety poziom energii
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #359 : Października 14, 2012, 23:01:09 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.10.13 sobota.

Energia = z 190 na 190 na 195 (+5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 95
Jakość wpisu = 95

"chyba juz nie mam cierpliwosci, podskorne mysli obiajawiace sie brakiem cierpliwosci, czy zniecheceniem/ pozwalam im sie pojawiac , nie walcze z nimi ale tez nie wchodze w nie.Niech przelecą"
Bardzo trafne. Myśli to tylko myśli a emocje to tylko emocje. Trzeba wiedzieć, które wzmacniać a którym pozwolić na to by się pojawiły i odeszły.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #360 : Października 16, 2012, 11:31:54 »

Gosia 2012.10.15 poniedziałek
1. Energia = 195%
2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłość, dobra kondycja, przyjaźń,
3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość 195%
4.1. myśli = przyjemna mysl , ze gotowanie jest czyms co wyzwala duzo ciepła, przynajmniej dla mnie, jakias taka pierwotna matka dochodzi do glosu/rozsmieszyla mnie ta mysl,pielegnuje mysli o "cieple"
4.2. emocje, uczucia ...śmiech, radosć, życzliwosc, spokój/spokój zwiazany z optymizmem
4.3. działania = przygotowanie rarytasów, trochę na zasadzie przez żołądek do serca, przy okazji była zabawa w gotownie, wiele zabaw/
5.1. myśli =
5.2. emocje, uczucia ... = niechec w kontakcie z rodzicami, niczym nie uzasadnionia, moze dlatego ze juz jest poczucie winy, ze zaniedbalam/jest,
5.3. działania = zachowuje sie w  relacji z rodzicami sinusoidalnie, staram się dawac zachowaniem wyraz mojej troski i pamieci o nich, wiem ze tego potrzebują
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: ćwiczę z radoscią, robię wpisy
8. Inne uwagi: cos mi nie idą wpisy, siedzę i się wpatruje i nic zabardzo nie udaje mi sie wpisać. Zaczyna mnie to denerwowac. Czuje ze cos sie dzieje ale nie wiem co (moze nie dopuszczam). I nie wiem czy to jest dobre czy zle, cos się zmienia.

"chyba juz nie mam cierpliwosci, podskorne mysli obiajawiace sie brakiem cierpliwosci, czy zniecheceniem/ pozwalam im sie pojawiac , nie walcze z nimi ale tez nie wchodze w nie.Niech przelecą"
Bardzo trafne. Myśli to tylko myśli a emocje to tylko emocje. Trzeba wiedzieć, które wzmacniać a którym pozwolić na to by się pojawiły i odeszły. - to jest to czego sie nauczyłam dzieki wpisom, czasami jeszcze nie potrafie tego skutecznie wykorzystywac. Dzieki
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #361 : Października 17, 2012, 09:58:08 »

Gosia 2012.10.16
1. Energia = 195%
2. Wartości = szacunek, siła, praca, miłość, dobra kondycja, przyjaźń, rozwój
3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistosć
4.1. myśli =  w czasie biegu, o sile, oszczęściu, o tym co daje mi radość/
4.2. emocje, uczucia ...satysfakcja, radosc, koncentracja, sila/satysfakcja -widze jaki efekt przyniósł trening.
4.3. działania = osiagnelam to co chcialam, przebieglam "tam i spowrotem"
5.1. myśli =
5.2. emocje, uczucia ...=
5.3. działania=
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze, robię wpisy- zauwazylam majac ostatnio problem ze zrobieniem wpisu, ze juz wpisanie  wartosci w duzym stopniu ukierunkowuje mnie, koncentruje na tym co jest dla mnie wazne
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #362 : Października 17, 2012, 17:46:23 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.10.15 poniedziałek.

Wykorzystanie dnia = 90
Jakość wpisu = 90

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.10.16 wtorek.

Wykorzystanie dnia = 90
Jakość wpisu = 90

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #363 : Października 26, 2012, 22:29:00 »

Kazik, kiedy moge zadzwonic?  Chciałabym porozmawiac. Wrociłam
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #364 : Października 26, 2012, 23:05:41 »

Sobota i niedziela jestem pod telefonem

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #365 : Października 30, 2012, 21:30:27 »

Gosia 2012.10.30 wtorek
1. Energia = 190%
2. Wartości = szacunek, miłość, praca, dobra kondycja, siła, rozwój, przyjaźń
3. Formuła celu = mam energie na poziomie 195%
4.1. myśli = myslałam o celu, nowym celu, o tym czego pragne, w myslach formułowalam rozne cele i skupialam sie nad tymco czuje przy kazdym z nichwypowiadajac je w myslach
4.2. emocje, uczucia ...przyjemnosc, spokoj
4.3. działania = zajelam sie soba, pierwszy dzien od powrotu spokojny, wypakowalam sie i poczułam ze jestem tutaj
5.1. myśli=
5.2. emocje, uczucia ...
5.3. działania
6. Kompetencje:
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel = kontynuowac dotychczasowa prace, cwicze i robie wpisy
8. Inne uwagi:dzięki za rozmowę, dużo mi dała. Faktycznie korzystniejsze jest stanie w miejscu niz cofanie się a najlepiej isc do przodu. Skojarzyło mi sie to z sytuacja podczas biegania. Przebieglam i tak bardzo duzo kilometrow wiec przerwanie biegu w kazdym momencie byloby dla mnie stysfakcjonujace aczkolwiek nie bylby to caly dystans jaki chcialam przebiegnac. Zadalam sobie pytanie, ktore szczescie bedzie wieksze? jak teraz zakoncze bieg bo bede mogla odpoczac, czy jak dobiegne do miejsca do ktorego chcialam dobiegnac. Dobieglam do wiekszego szczescia "połknełam je" i mialam jeszcze sile na dlugi szybki marsz.
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #366 : Listopada 02, 2012, 01:14:36 »

Gosia 2012.11.01 czwartek
1. Energia = 195%
2. Wartości = szacunek, miłość, siła, praca, dobra forma, rozwój, przyjaźń
3. Formuła celu = mam energie napoziomie 195%
4.1. myśli = o nowym celu, o tym czego chce?
4.2. emocje, uczucia ... szczescie, spokój, poczucie wiezi, wspólczucie/pozwalam byc wszystkim emocjom
4.3. działania = probowałam głównie sluchac i mowic jedynie tylko o tym co moze dawac nadzieje, trudny czas dla krewnych ktorzy zawsze okazywali nam czyli mnie i mojemu rodzenstwu niesamowicie duzo zyczliwosci i takiego kibicowania, wsparcia/ wspieram ich, szukam sposobow na to aby czuli ze nie sa sami
sa tu trudne lub zblokowane i mysli i uczucia i dzialania dotyczace relacji z siostrzenica, sa tu obawy i zaczynam unikac kontaktu z nia (z jej strony tez to odczuwam) trudne to dla mnie
5.1. myśli =
5.2. emocje, uczucia ...
5.3. działania
6. Kompetencje: jestem wytrwala
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel= cwicze i robie wpisy
8. Inne uwagi= podczas ostatniej rozmowy zadales mi pytanie, a w zasadzie zaproponowales do przemyslenia co bedzie gdy bede miala energie na poziomie duzo duzo wyszym niz teraz. troche brakuje mi wyobrazni ale zaczynaja pojawiac sie rozne obrazki. Glownie dotycza realizacji pomyslow ktore w roznych momentach mojego zycia sie pojawialy i byly zostawiane.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #367 : Listopada 02, 2012, 09:26:50 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.10.30 wtorek.

Energia = z 190 na 190 (+0) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 95
Jakość wpisu = 95

"dzięki za rozmowę, dużo mi dała. Faktycznie korzystniejsze jest stanie w miejscu niz cofanie się a najlepiej isc do przodu. Skojarzyło mi sie to z sytuacja podczas biegania. Przebieglam i tak bardzo duzo kilometrow wiec przerwanie biegu w kazdym momencie byloby dla mnie stysfakcjonujace aczkolwiek nie bylby to caly dystans jaki chcialam przebiegnac. Zadalam sobie pytanie, ktore szczescie bedzie wieksze? jak teraz zakoncze bieg bo bede mogla odpoczac, czy jak dobiegne do miejsca do ktorego chcialam dobiegnac. Dobieglam do wiekszego szczescia "połknełam je" i mialam jeszcze sile na dlugi szybk"
i marsz.
Bardzo trafna formuła wyboru "większego szcześcia"

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.11.01 czwartek.

Wykorzystanie dnia = 95
Jakość wpisu = 95

"podczas ostatniej rozmowy zadales mi pytanie, a w zasadzie zaproponowales do przemyslenia co bedzie gdy bede miala energie na poziomie duzo duzo wyszym niz teraz. troche brakuje mi wyobrazni ale zaczynaja pojawiac sie rozne obrazki. Glownie dotycza realizacji pomyslow ktore w roznych momentach mojego zycia sie pojawialy i byly zostawiane"
Twój poziom energii (podobnie jak ilość posiadanych pieniędzy) bardzo silnie wpływa na to co się dzieje w twoim życiu i na to co możesz zrobić lub zmienić w swoim życiu.

Zadzwoń to porozmawiamy o modyfikacji treningu.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #368 : Listopada 02, 2012, 21:30:53 »

Gosia 2012.11.02 piątek
1. Energia = 195%
2. Wartości = szacunek, miłość, praca, siła, dobra kondycja, przyjaźń, rozwój
4.1. myśli = przed chwilą, jakie to fajne ze osoba w  podeszłym wieku wlasnie postanowiła kupic sobie komputer. poprosiła mnie abym jej pokazała na moim notbuku jak to działa. chciałabym byc tez tak otwarta w jej wieku. milo spedzilysmy czas czekania na nasze autobusy/
4.2. emocje, uczucia ...zadowolenie, życzliwośc/ zyczliwosc - na tym sie skupiam
4.3. działania = wstałałam z poczuciem obowiązku i zabrałam sie do pracy, bardzo skoncentrowana, mam poczucie dobrze wykorzystanego czasu./
5.1. myśli... napotkałam na niespodzianke utrudniajacą realizację zadania, mysli wciaż uciekały w kierunku: "przez to nie zrobie, nie dam rady oraz, nie przeskocze, nie zarobie. Zupełnie świadomie ocenialam te mysli jako "zle". Zostawiałam je skupiając sie na tym aby realizowac zadanie a trudnosc pozostawilam do przemyslenia na czas kiedy sie uspokoje/ pracuje z myslami
5.2. emocje, uczucia ...nerwy,poczucie presji/ dość szybko uspokoiłam się jednak trochę musialam popracowac z myslami
5.3. działania: Złe mysli, nerwy i bledy w dzialaniu - Odniosłam sie bardzo nieprzyjemnie do osoby ktora w tej sytuacji zaproponowała mi pomoc/ pozwalam sobie na pomoc
7. Co warto zrobić by osiagnąc cel. zadzwonic, aby zmodyfikowac trening trening,
8. Inne uwagi :
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #369 : Listopada 04, 2012, 00:16:16 »

Gosia 2012.11.03 czwartek
1. Energia =195%
2. Wartości = szacunek, siła, praca, miłość, dobra kondycja, przyjaźń, rozwój
4.1. myśli: Mysli dzisiaj krązą wokól bratanicy. Troche  oddalilysmy sie.  dzisiaj udało sie porozmawiac, dotrzec do niej. Potrzebuje pomocy. Madrej pomocy/miałam tutaj bardzo dobrą intuicje/ zajmuje sie tym, 
4.2. emocje, uczucia ... wspólczucie, zrozumienie, troska/
4.3. działania; zorganizowanie tego wszystkiego co wczoraj bylo postrzegane jako trudnosc.Poza tym zostawilam sobie ten dzien głownie dla rodziny/ wiecej czasu i uwagi poswiecam bratanicy. Prosty telefon czesciej dla niej moze znaczyc duzo, dla mnie zreszta tez.
5.1. myśli: w glowie proba odciecia sie od tematu bratanicy, Sa w tym jeszcze dla mnie samej trudne sprawy dlatego kusi odcięcie się./ nie uciekam, mierze sie z tym
5.2. emocje, uczucia ... poczucie winy ale tez lek ze niepodołam/ moze ten czas oddalenia był mi, nam, jej potrzebny, pracuje teraz nad tym aby podołac m.in wlasnie takim sprawom, aby moc pomagac 
5.3. działania; nie wiem
6. Kompetencje:
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: w ciagu dnia juz wylapuje najlepsze i najgorsze. definiuje je. tak jak wczoraj, juz podczas wsciekania sie i rozpaczania ze tragedia myslalam o wpisie, ze to sie nadaje na najgorsze, najbardziej oddalajace od celu.
8. Inne uwagi: zadzwonie jutro. dam wczesniej znac smsem
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #370 : Listopada 04, 2012, 09:57:52 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.11.02 piątek.

Wykorzystanie dnia = 90
Jakość wpisu = 90

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.11.03 sobota.

Wykorzystanie dnia = 95
Jakość wpisu = 95

(wpisałem do Z praktyki coacha "Co warto zrobić by osiągnąć cel: w ciagu dnia juz wylapuje najlepsze i najgorsze. definiuje je. tak jak wczoraj, juz podczas wsciekania sie i rozpaczania ze tragedia myslalam o wpisie, ze to sie nadaje na najgorsze, najbardziej oddalajace od celu."

Gratulacje. Chodzi o to aby jak najszybciej rozumieć czy dane działanie nam służy i w jakim stopniu.)

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #371 : Listopada 05, 2012, 00:00:57 »

Gosia 2012.11.04 niedziela.
1. Energia = 190%
2. Wartości = szacunek, praca , siła, miłość,  dobra kondycja, przyjaźń, rozwój
3. Formuła celu = każdego dnia przybywa mi energii, kazdego dnia nabieram sił (195%)
4.1. myśli = mysli dalej pozostaja wokól bratanicy, potrzebuję duzo sily aby nie zostawiac jej tym razem samej/okreslam (nazywam) trudnosci jakie wychodza wokol tej sprawy aby dzialac bardziej prawidlowo chocizby w takiej sytuacji jak rozmowa z siostra, ktora mnie wyprowadzila z rownowagi
4.2. emocje, uczucia ...opanowanie, spokoj, odczucie braku paniki w sytuacji ktora niemal zawsze powodowala u mnie panike.
4.3. działania = przyjełam ze spokojem koniecznosc zmiany planow na dzisiaj, dzieki temu ladnie wykorzystałam czas na sprawy, ktorych bym pewnie dlugo nie ruszyła/ wykonuje wczesniej telefony i potwierdzam, bede miala jeszcze wiecej czasu przy ewentualnej zmianie planu
5.1. myśli = w złosci i obawach "mam to gdzies"/ nie mam "tego" gdzieś
5.2. emocje, uczucia ...poddenerwowowanie, drazliwosc/ jak najszybciej okreslam je jako niesluzace   
5.3. działania = Krzyczałam bo mnie wkurzyło to co ktoś mówił, a tak naprawde byl to akt walki z tym czym rodzinnie jestesmy obciażeni czyli zanim  podejmie sie dzialanie jest juz przekonanie, ze  coś bedzie źle/nie walcze a cwicze zmiane
6. Kompetencje:jestem wytrwala, potrafie sie zmobilizowac do regularnego wysilku
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: juz w ciagu dnia wylapuje najlepsze i najgorsze, definiuje je, rozpoznaje czy dane dzialanie, mysl, emocja mi sluzy
8. Inne uwagi: zapomnialam wczoraj o telefonie.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #372 : Listopada 06, 2012, 00:01:34 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.11.04 niedziela.

Energia = z 195 na 195 (+0)  nowy poziom do osiągnięcia to  300%
Wykorzystanie dnia = 90
Jakość wpisu = 90

Pracuj silnie energią wartości.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #373 : Listopada 07, 2012, 08:46:59 »

Gosia 2012.11.05  poniedziałek
Intensywny dzien pracy, padlam i nie zrobiłam wpisu. Energetycznie odczuwam ten jako bardzo dobry. Dzieki za telefon.

1. Energia = 195%
2. Wartości =
3. Formuła celu
4.1. myśli
4.2. emocje, uczucia ...
4.3. działania
5.1. myśli
5.2. emocje, uczucia ...
5.3. działania
6. Kompetencje:
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel
8. Inne uwagi
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #374 : Listopada 07, 2012, 09:08:19 »

Gosia 2012.11.06 wtorek
1. Energia = 200%
2. Wartości = szacunek, praca, siła, dobra kondycja, miłość, rozwój, przyjaźń
3. Formuła celu = każdego dnia przybywa mi energii, każdego dnia nabieram siły - 300%
4.1. myśli = myslałam o wczorajszej rozmowie, o szacunku tak głebiej. co dla mnie to znaczy i dlaczego jest dla mnie tak ważny/ zapisuje te przemyslenia
4.2. emocje, uczucia ...wspieranie, życzliwość, usmiech, zaciekawienie, zadowolenie
4.3. działania = ciagle w głowie powtarzam słowo szacunek, jako moją wartosc. Musiałam zdecydować co mam robic i rozwazyłam trzy sytuacje okazując szacunek -szcunek do siebie, swojego organizmu (gdy bede próbowała skonczyc na sile szybko -bede zdenerwowana i w stersie), szacunek do innych (czas drugiej osoby),( informacja - jak najszybsza aby nie zaskakiwac w ostatniej chwili) Pomogło mi to w podjeciu dobrych decyzji/
5.1. myśli=nie wiem
5.2. emocje, uczucia ...zdenerwowowanie/ minelo po poukladaniu sobie tego co robic
5.3. działania  = odpuscilam jeden telefon, postrzegalam jako trudnosc, ale irracjonalna/ dzwonie, im wczesniej tym lepiej.
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: przypominam sobie sytuacje kiedy czułam jak sie wzmacniam dzien po dniu ( trening  kolarski - na wytrzymałość i szybkość, ostanie bieganie - perwszy dystans i dystans po dwóch miesiącach
8. Inne uwagi:
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #375 : Listopada 08, 2012, 01:26:00 »

Gosia 2012.11.07 środa
1. Energia = 200%
2. Wartości = szacunek, siła, praca, dobra kondycja, miłość , rozwój, przyjaźń
3. Formuła celu = każdego dnia przybywa mi energii, każdego dnia nabieram siły - 300%
4.1. myśli = przypominałam sobie chwile kiedy odczuwałam z dnia na dzien wzrost siły, kondycji/ mocno sie na tym skupiam
4.2. emocje, uczucia ... skupienie, satysfakcja, zadowolenie, radość/
4.3. działania= Przygotowałam dom mamy do mojego niebycia tam, zadbałam o to aby miała jak najłatwiej, zrobiłam te rzeczy z którymi ona ma juz problem/ dzwonie do niej w miare czesto
5.1. myśli = lapie sie na rozmyslaniach oslabiajacych mnie, wywolujacych oslabienie nastroju, walcze z nimi/ nie walcze z nimi, zamieniam albo pozostawiam do przepłyniecia
5.2. emocje, uczucia ... chwilowy smutek, oslabienie nastroju/ mineło
5.3. działania = wiecej moglam cwiczyc, zajecia nie wymagaly wysilku umysłowego/wykorzystuje takie chwile na wzmozone cwiczenia
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze wartosci - szacunek, w kazdej czynności w kazdej mysli.
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #376 : Listopada 08, 2012, 11:23:17 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.11.06 wtorek.

Energia = z 195 na 195 na 200 (+5)  nowy poziom do osiągnięcia to  300%
Wykorzystanie dnia = 95
Jakość wpisu = 95

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.11.07 środa.

Energia = z 195 na 195 na 200 (+0)  nowy poziom do osiągnięcia to  300%
Wykorzystanie dnia = 95
Jakość wpisu = 95

Warto żebyś zaczęła pracować z wizją sukcesu. Jest o tym któryś z ostatnich wpisów na "Z praktyki coacha"

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #377 : Listopada 12, 2012, 00:57:55 »

Gosia 2012.11.11 niedziela
1. Energia = 200 %
2. Wartości = szacunek, miłość, siła, praca, dobra kondycja, przyjaźń, rozwój
3. Formuła celu = każdego dnia przybywa mi energii, każdego dnia nabieram siły - energia 300%
4.1. myśli = w pracy bardzo ostro odnosiłam sie do pewnej osoby, jednym pierwszym zdaniem zaczela mnie draznic i tak narastalo to do konca dnia ( nikt z zalogi nie wywolywal we mnie takich reakcji, zachowywalam w stosunku do nich wyrozumialosc, zyczliwosc i cierpliwość). Źle sie z tym czułam i próbowałam korygowac to na bieżaco ale niestety...wracajac przemyslalam dlaczego, fizycznie przypominała mi osobe, ktora mnie mobbingowala w mojej pierwszej pracy. Przypomnialam sobie ze to byla moja (w zasadzie slaba) mysl podczas gdy sie jej przedstawialam/ otaczam to dobra energia, życzliwoscia, jakbym na to nie patrzyla tamten czas byl dla mnie przelomowy,
Drugą  przyjemną myślą, troche śmieszna bylo to, że podobałam sie sobie na zdjęciach, ktore kiedys ocenialam i tak je pamietałam, ze fatalnie wyszlam.
4.2. emocje, uczucia ...zadowolenie, zchwyt, satysfakcja, wesolosc, bezpieczeństwo/ ?
4.3. działania = zaczelam ogarniać otoczenie, układać rzeczy w miejscu, które jest moje/ Dobre zajecie do intensywnego cwiczenia wartosci. Pracuje z wartosciami
5.1. myśli:
5.2. emocje, uczucia ... zniecierpliwienie, w kontakcie z mama drazliwosc/ pamietamo szacunku
5.3. działania; bezmyslne "siedzenie" na portalu spolecznosciowym/ nie warto
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: pracuje z wartosciami.
8. Inne uwagi: kiepsko mi idzie praca z wartosciami. Niby wiem o co chodzi, ale jestem rozproszona a w zachowaniu czasami osiagam efekt zupełnie przeciwny. Tyle tylko, ze nie zalamuje mnie to. Pojawia sie uspakajajace "to jeszcze raz

Warto żebyś zaczęła pracować z wizją sukcesu. Jest o tym któryś z ostatnich wpisów na "Z praktyki coacha""
Nie moge tego znaleść. Ale też określenie "wizja sukcesu" spowodowała u mnie opór i blok. Może dlatego nie moge znaleść? ale to tez byl blok ktory powodował odwlekanie z wpisem.
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #378 : Listopada 13, 2012, 01:37:14 »

Gosia 2012.11.12 poniedziałek / dokończe jutro
1. Energia = 205%
2. Wartości = szacunek, siła, miłość, praca, dobra kondycja, przyjaźń, rozwój
3. Formuła celu = każdego dnia przybywa mi energii, każdego dnia nabieram siły = energia 300%
4.1. myśli ; myslałam o rozmowie z Toba w ubieglym tygodniu i moim stwierdzeniu ze jestem sinusidalna w dzialaniach. Tak mnie zaitrygowalo to ze niekoniecznie, bo oddycham regularnie i stale, serce tez mi tak bije równo...uwierzyłam w to ze moge równo i systematycznie
4.2. emocje, uczucia ...spokoj, cierpliwosc, szcunek do siebie, do mojego czasu/ przeznaczam czas w ciagu pracydla siebie, dla moich spraw
4.3. działania: wykonanłam telefony, ktore odkladalam/ ?
5.1. myśli = ?
5.2. emocje, uczucia ...zmeczenie/ odpoczywam, czas dla mnie i moich spraw
5.3. działania = niby sie angażuje w prace ale z duża ostrożnoscia. Troche malo zorganizowana zaloga mi sie trafila co utrudnia prace. W zasadzie wiem jak sobie z tym poradzic a jednak wybieram niezbyt dobra metode/ mysle co zrobic aby niepozostala mi zlosc a im niezrozumieniei niechec.jak najlepiej zakonczyc prace i roztac sie z nimi 
6. Kompetencje:jestem wytrwała, potrafie zrzadzac ludzmi w taki sposób ze chetnie wykonuja zlecone im zadania.
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze wartosc jaką jest dla mnie szacunek.
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #379 : Listopada 14, 2012, 00:20:52 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.11.11 niedziela.

Energia = z 200 na 200 (+0)  nowy poziom do osiągnięcia to  300%
Wykorzystanie dnia = 85
Jakość wpisu = 90

(wpisałem do Z praktyki coacha) Warto żebyś zaczęła pracować z wizją sukcesu. Jest o tym któryś z ostatnich wpisów na "Z praktyki coacha""
Nie moge tego znaleść. Ale też określenie "wizja sukcesu" spowodowała u mnie opór i blok. Może dlatego nie moge znaleść? ale to tez byl blok ktory powodował odwlekanie z wpisem.
Wizja sukcesu jest to model siebie, rezultatów i życia jakie JEST kiedy sukces jest zrealizowany. Wizja sukcesu powinna być bardzo atrakcyjna. Bo po co budować sobie i dla siebie coś co jest byle jakie.

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.11.12 poniedziałek.

Energia = z 200 na 200 (+0)  nowy poziom do osiągnięcia to  300%
Wykorzystanie dnia = 95
Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #380 : Listopada 14, 2012, 00:37:18 »

Gosia 2012.11.13 wtorek
1. Energia = 205%
2. Wartości = szacunek, siła, praca, miłość, praca, dobra kondycja, przyjaźń
3. Formuła celu kazdego dnia przybywa mi energi, kazdego dnia nabieram sily-mam energie 300%
boli mnie glowa ale chce zrobic wpis
4.1. myśli= nie pamietam/dzisiaj to napewno w czasie cwiczen i to co pojawialo sie w cwiczeniach czyli wspomnienie fajnego, waznego
4.2. emocje, uczucia ...relaks, spokoj, zyczliwosc, milosc, troska/
4.3. działania = bieganie, chcialam zadbac o organizm bo ostatnio jednostronnie przeciazalam, no i fajnie bo mialam cisze i skupienie, pocwiczylam energie/biegam regularnie
druga rzecza bylo wpisanie wieczorem spraw do przypominacza, zadzialalo i pomoglo/ wykorzystuje to narzedzoe czesciej
5.1. myśli= po nieodebranym telefonie - pojawilo sie myslenie ze cos zle zrobilam albo cos sie niekorzystnie zmienilo (dotyczy kontaktu zwiazanego z praca)/ pozostawiam takie myslenie, wzocniam  poprawione, ze to normalne ze ktos moze nieodbierac telefonu z roznych prozaicznych powodów.
5.2. emocje, uczucia ...lek (powyzsza sytuacja), chilowy smutek, przygnebienie/zwiazane z myslami ale nie pamietam mysli/niech przeleci, trwalo krótko wiec bylo to skuteczne
5.3. działania =  nie wiem co wpisac.
6. Kompetencje:jestem wytrwala, potrafie fajnie  pracowac z ludzmi, motywć
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel:pracuje z wartoscia jaka jest szacunek
8. Inne uwagi: Kazik a czy jest jakis wpisach przyklad na wizje sukcesu. Emocjonalnie wiem o co chodzi ale technicznie nie bardzo wiem jak to formułowac
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #381 : Listopada 15, 2012, 01:16:43 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.11.13 wtorek.

Energia = z 200 na 205 (+5)  nowy poziom do osiągnięcia to  300%
Wykorzystanie dnia = 95
Jakość wpisu = 95

"Kazik a czy jest jakis wpisach przyklad na wizje sukcesu. Emocjonalnie wiem o co chodzi ale technicznie nie bardzo wiem jak to formułowac"
Możesz sobie wyobrażać (tak architekt wyobraża sobie nowy dom) wybrany dzień ze swojego przyszłego życia w czasie RZECZYWISTYM.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #382 : Listopada 15, 2012, 10:28:09 »

Gosia 2012.11.14
1. Energia =210%
2. Wartości = szacunek, siła, miłośc, praca, dobra kondycja, przyjaźń, rozwój
4.1. myśli = o sytuacjach - był to dzień kiedy chłopcy ustępowali miejsca starszym osobom. Ładne ale też ile szacunku w tym zachowaniu.  Piszę o tym bo dzisiaj bardzo dużo tego widzilam i to wpłynęło bardzo pozytywnie na mnie.  Od tego prostego gestu rozchodziło się dużo życzliwości, wdzięczności ale też uśmiechu i śmiechu/ chyba nie ma co poprawiać tylko czerpać z tego
4.2. emocje, uczucia ... życzliwosc, zaangażowanie, cikawość, śmiech/
4.3. działania= dobrze w proporcjach rozłożyłam czas poświęcony pracy i własnym zainteresowaniom, w jakimś sensie własnemu rozwojowi. Cieszę się bo byłam bliska zrezygnowania z wykładu, trochę nie chciało mi się jechać tak daleko. Jest to o tyle ważne, że w przeszłości bardzo zachwiałam te proporcje/ dbam o swój czas, o czas dla siebie, o własne sprawy - krótko - szanuje to co jest dla mnie ważne.
5.1. myśli = nie wiem
5.2. emocje, uczucia ...wątpliwości/wczoraj w zasadzie dostałam na nie odpowiedź. Dotyczy tego co mówić, przekazać a czego nie lub jak powiedzieć/ jescze raz przemyśle
5.3. działania= może wydawać sie śmieszne: skusilam sie na paskudnego fast fooda. nie chce jesc niedobrych dla mnie produktow/ jesli jem na miescie wybieram miejsca gdzie moge zjesc zdowo
6. Kompetencje: jestem wytrwała, potrafie dobrze motywowac ludzi
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel= pracuje z wartoscia jaką jest dla mnie szacunek
8. Inne uwagi: " Możesz sobie wyobrażać (tak architekt wyobraża sobie nowy dom) wybrany dzień ze swojego przyszłego życia w czasie RZECZYWISTYM." Dzięki - troche inaczej myślałam a to mi doskonale wyjaśniło
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #383 : Listopada 15, 2012, 10:31:36 »

Gosia 2012.11.15

dzisiaj może sie zdarzyć że nie będę miała jak zrobić wpisu
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #384 : Listopada 17, 2012, 21:35:34 »

Zamykam ten wątek i przenoszę go na zamknięte forum coachingowe.
Dzięki temu wpisy będą mogły być dużo bardziej swobodne i osobiste. Najciekawsze uwagi z tego i innych wpisów będę umieszczał jak dotąd w wątku "Z praktyki coacha"
Kazimierz F. Nalepa

Tagi:
Strony: 1 ... 6 7 [8]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!