Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1300 : Lipca 29, 2012, 21:22:13 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.07.28 sobota. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Wypoczywałam, ćwiczyłam i bawiłam się tworzeniem pełniejszego modelu sukcesu. Pojawiają się mi także przelotne wątpliwości co do powodzenia mojego projektu. Nauczyłam się je witać z zadowoleniem ponieważ dostarczają mi podpowiedzi co do tego, co jeszcze warto zrobić by sukces był pełen i w bardzo dobrym stylu. Po zrozumieniu informacji przetwarzam takie wątpliwości w polu zasobów. Tak jak to wyczuwam moje przygotowanie jest na jakieś 85%. Sytuacja w której wdrażam projekt na 80%. Przy takim przygotowaniu i takich okolicznościach potrzeba jest mi zdecydowana praca nad poniesieniem mojej gotowości na maksymalny poziom. Tak aby w każdych warunkach projekt szedł do przodu.
Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (100) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) Po oszacowaniu mojej sytuacji z projektem poćwiczyłam dzisiaj wartości na projekcie. Po tym doświadczeniu wiedzę, ze jest jeszcze sporo do zrobienia w zakresie budowy modelu sukcesu.
2.Formuła i model celu: 2.1. Żyję w pełnej świadomości i osadzeniu w sobie. Doskonale wiem kim jestem, co mam, co umiem i co mogę. Moje życie i biznes mają najwyższą możliwą jakość. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów, środków, rozwiązań. Osiągam maksymalną skuteczność działania. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom. Wyraźnie poprawiają ich osiągnięcia i standardy życia. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
3. Wykorzystanie dnia = 120
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = pomysł by oszacować mój poziom przygotowania do realizacji projektu -> zawsze działam w możliwie dużej jasności 4b. stany = relaks -> odpoczywam przy każdej okazji, dzięki temu mam wspaniałą formę 4c. działania = zrobiłam trochę zaległych spraw w domu co daje mi miłe uczucie zadowolenia -> z przyjemnością dbam o swój dom
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = zamiast najpierw pomyśleć działałam -> moje działania wyprzedza intuicja i myślenie. Dzięki temu działąnia są bardzo trafne. 5b. stany = leciutkie zdenerwowanie -> znikło w polu zasobów 5c. działania = za dużo nietrafnej improwizacji -> działam z dużą precyzją 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1301 : Lipca 29, 2012, 21:30:22 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.07.29 niedziela. Energia sprawcza = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+180) Ogromne gratulacje!!! Ek/c= zmiana (+250) Ogromne gratulacje!!! Zwłaszcza, że to już któryś duży przyrost po rząd.Oszacowanie 1. model sukcesu 75/80 (s85) 2. powody 100 (s85) 3. energia 100 (s85) 4. swoboda 95 (s85) 5. zasoby 90 (s80) 6. strategie 90 (s80) 7. sytuacja 80 (s70) Twój model sukcesu wymaga pilnego dopracowania.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1302 : Lipca 30, 2012, 21:35:31 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.07.30 poniedziałek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Dzisiaj wydobywały się ze mnie jakieś małe wątpliwości co do sukcesu wdrażanego projektu. Jest on nowatorski i wpływam dzięki niemu na "błękityny ocean". Jednak na razie mam sporo drobnych przeszkód. Moje psychika dzisiaj w reakcji na te przeszkody wyrzuciła na światło dzienne jakieś obciążające myślenie i emocje. Po przyjrzeniu im się okazało się że nie miały one większej siły logicznej. W znakomitej większości były to stare uwarunkowania a tylko mała ich część stanowiła wartosciowe wskazówki pokazujące jak należy modyfikować działania.
Ćwiczyłam sobie Modelowanie Wizji Sukcesu. To bardzo dobrze na mnie ostatnio działa. Zaćżeło mi się to podobać od kiedy model stał się już kawałkami atrakcyjni i konkretny. Lubię się zajmować doskonaleniem jego jakości oraz poszczególnych rozwiązań. Doświadczanie emocji z tamtego świata jest bardzo regenerujące. Dzięi temu mogę się upewniać, że naprawdę chcę takiej zmiany. Mam także elemety tej zmiany już w sobie. To tworzy most pomiędzy moim teraz a moim jutro.
Mam także dużo przemyśleń odnośnie tego jak mój świat zaczyna się zmieniać coraz szybciej.
Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (100) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) Wartości także ćwiczyąłm dzisiaj w zastosowaniu do mojego nowego projektu. Przy miłości stało się dla mnie jasne, że dotąd będę modyfikować projekt aż stanie się dla mnie supełnie przyjazny. Jego obcenie i przyszłe uciążliwości i obciążenia usunę tak szybko jak to tylko zdołam. Odpowiedzialność oznacza tu dopracowywanie szczegółów aż do osiągnięcia najwyzszej jakości.
2.Formuła i model celu: 2.1. Żyję w pełnej świadomości i osadzeniu w sobie. Doskonale wiem kim jestem, co mam, co umiem i co mogę. Moje życie i biznes mają najwyższą możliwą jakość. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów, środków, rozwiązań. Osiągam maksymalną skuteczność działania. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom. Wyraźnie poprawiają ich osiągnięcia i standardy życia. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = pomysł żeby wrócić do punktu, popowrocie zastałam potrzebną mi osobę -> zawsze rozważam warianty i przewiduję konsekwencje 4b. stany = bardzo atrakcyjne stany przy tworzeniu modelu sukcesu -> 4c. działania = posunęłam kilka konkretnych spraw do przodu -> w najlepszy możliwy sposób rozdzielam moje zainteresowanie pomiędzy sprawy
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = króciutko się przejmowałam kilkoma trudnymi myślami -> utrzymuję pełne rozpoznanie użytecznośći myśli moich i cudzych 5b. stany = lekkie przygnębienie -> zniknęło w polu zasobów 5c. działania = mogłam lepiej o siebie zadbać podczas zebrania wspólników -> nie daję się wciągac działaniom, wiem co robię i wybieram najlepsze warianty działań 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1303 : Lipca 30, 2012, 23:23:31 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.07.30 poniedziałek. Energia sprawcza = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+600) Ogromne gratulacje!!! Ek/c= zmiana (+150) Ogromne gratulacje!!!
Dobrze ci idzie
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1304 : Lipca 31, 2012, 21:53:50 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.07.30 poniedziałek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Energia mi trochę wrosła choć nie miałam czasu specjalnie ćwiczyć. Natomiast wystąpiły cztery pomyślne zdarzenia. Dostałam duży kontrakt, załatwiłam wreszcie przyjęcie potrzebnego mi pracownika i znalazłam potrzebnych mi dwóch dostawców ważnej usługi. Wszystko szło w wysokim standardzie efektywności. Lekko, łatwo, skutecznie. Słowem tak, jak docelowo ma głównie być. Jak na jeden dzień to dużo i czuję się z tym zupełnie dobrze.
Coraz wyraźniej docieram dordzenia mojej Tożsamości. Jest tam spokój, ogromna dobroć i siła. Im więcej tam jestem, tym bardziej się uspokajam. Mam też większy spokój, dystans i elastyczność w działaniu. Zyskałam nowa pola manewru tam gdzi kiedyś ludzie umieli mnie przycisnąć. Coraz częściej jest tak, że już nie mogą. Bardzo mi się to podoba.
Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (100) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100)
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = szybko zrozumiałam, że propozycja którązłożyłam jest mało trafiuna i nic z tego nie będzie -> bardzo trafnie oceniam realia sytuacji biznesowych 4b. stany = spokój i poczucie sprawstwa -> zawsze mam kontakt z moimi zasobami 4c. działania = załatwiąłm kilka ważnych spraw -> jestem skuteczna i robię to łatwo i lekko
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = chwile mniejszej uważności -> zawsze mam w pełni jasny umysł i dobrze sięz tym czuje 5b. stany = lekkie chwilki zmęczenia -> szanuję sygnały swojego organizmu, daję sobie to co jest mi najbardziej potrzebne 5c. działania = zareagowałam niechęcią na próby emocjonalnego podwieszenia się na mnie -> natychmiast wychwytuję takie działania 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1305 : Lipca 31, 2012, 23:55:51 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.07.31 wtorek. Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+150) Ek/c= zmiana (+100)
Pracuj więcej nad modelem sukcesu!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1306 : Sierpnia 04, 2012, 23:33:40 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.03 piątek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Spadło na mnie bardzo dużo pracy. Bardzo dobrze płatnej i prestiżowej. Spadło nagle i nie zrobiłam wpisów. Teraz już nie pamiętam co się działo. Mogę to oczywiście jakoś z wysiłkiem odtworzyć jednak nadal zasuwamnad nowym zleceniem. Mam jakieś dziwne uczucie, że straciłąm przez ten brak wpisu. Gdybym się trochę przyłożyła to bym dała radę. Jeszcze raz potwiedza się zasada codziennych wpisów.
Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (100) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100)
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = trafne myślenie przy pracy z klientem -> zawsze mam jasny i czysty umysł a co najważniejsze sprawia mi to przyjemność 4b. stany = lekkość i swoboda w działaniu -> mam to na codzień 4c. działania = dobrze poprowadziąłm prace z trudnym klientem i przestał być trudny ... -> do każdego klienta podchodzę z pełną uwagą
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = zapomniałam o ważnym telefonie co zwiększapoziom ryzyka w ważnej sprawie -> ogarniam wszystkie ważne sprawy 5b. stany = lekkie zmęczenie -> cały czas jestem w doskonałej formie (docelowej) 5c. działania = trochę za długo odreagowywałam -> umiem szybko odpoczywać 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1307 : Sierpnia 04, 2012, 23:42:16 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.04 sobota. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Opracowuję założenia do strategii dla klienta. Teraz jest faza żmudnych zestawień. Nigdy tego nie lubiłam a teraz robię to z przyjemnością. Może jeszcze nie super efektywnie ale jest duży postęp.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = spokojne i celowe myślenie przy całodziennych analizach -> zawsze myślę niezwykle jasno i precyzyjnie 4b. stany = swoboda i wytrwałość -> nawet te prace, które były dawniej uciążliwe robię lekko, sprawnie i z przyjemnością 4c. działania = systematyczne działąnie -> bardzo sprawnie dbam o prowadzone projekty
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = nie wykorzystałam porannego zdziwienia -> dobrze i na bierząco rozpoznaję wartość moich reakcji 5b. stany = zagapiłam się i nie mogłam odnaleźć dokumentu -> jestem uważna w sposób, który sprawia mi przyjemność 5c. działania = trochę za słabe tempo pracy -> zawsze działąm bardzo sprawnie 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1308 : Sierpnia 05, 2012, 00:30:51 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.03 piątek. Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+150) Ek/c= zmiana (+250)
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.04 sobota. Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+150) Ek/c= zmiana (+350)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1309 : Sierpnia 06, 2012, 23:58:02 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.05 niedziela. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Zabrałam się za porządkowanie moich archiwów zawodowych. Przeżywam teraz podróż emocjonalną. Przechodzą przez moje ręce masy papierów, które uruchamiają wspomnienia. Większość wspomnień jest fajna. Jednak miałam kiedyś okres zawodowgo kryzysu i kiedy dotarłam do tych papierów, to wspomnienia wróciły. Jeszcze teraz czuję te emocje. A to znaczy, że ich wtedy do końca nie przetrawiłam i zostały pozostałości, które mnie przez cały ten czas obciążały. Teraz już umiem to wszystko oczyścić z emocji, wyciągnąć ukryte tam wnioski (jeśli są jakieś wartościowe) i bogatsza o ten kapitał swobodnie iść dalej.
Ta sytuacja wświadomiła mi, że często zostawiam sprawy niedokończone. Teraz to sobie wyraźnie uświadomiłam, że jest taki wzór działania w moim życiu. Tak jakbym bała się je zakończyć i swobodnie (to ważne słowo) pójść dalej. Ciekawe odkrycie!
Dzisiaj podczas ćwiaczenia wartości wyraźnie poczułam, że zamykam poprzedni etap mojego życia. Etap w którym była cieżka praca, sukcesy i porażki (tych było na szczęści tylko trochę). Nowy etap to swoboda,lekkość, bardzo duże, wartościowe osiągnięcia. I masę przyjemności. Aby jesnak tak mogło być potrzebuję zmianić "oprogramowanie" na którym działam. Mam na to coraz większą ochotę. NA razie jednak nie dotarłam do etapu, w którym robię to bardzo szybko. Jeszcze mam etap skutecznej i rzetelnej pracy.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = odkryłam co jeszcze mam do uporządkowania -> zawsze mam pełną jasność spraw, które mnie dotyczą a także spraw moich klientów kiedy tam skieruję moją uwagę 4b. stany = swoboda i wytrwałość -> działam w nowym standardzie emocjonalnym 4c. działania = Mega porządki -> tworzę optymalne warunki dodziałnia
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = chwila małej jasnośći umysłu -> mam jasny i czysty umysł 5b. stany = trochę niepokoju -> umieszczałam go w polu zasobów 5c. działania = za mało ćwiacenia -> regularnie dbamo siebie mikrozasileniami 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1310 : Sierpnia 07, 2012, 00:10:34 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.06 poniedziałek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Mam teraz taką mase pracy, że nie wiem w co ręce włożyć. Dlatego robię wpisy z opóźnieniem. Wpadłam na pomysł, żeby zaczynać od ostatniego dnia a dzień zaległy zrobić potem, jak już się wciągnę.
Dzisiaj robiłam porządki i dotarłam do trudnego dla mnie okresu. Wróciły stare nastroje i przypomniałam sobie jak było wtedy ciężko. Jednak ucieszyłam się, gdyż moge je teraz przewietrzyć i usunąć. Nie będę ich dłużej w sobie nosić
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = że to dobrze,że stare sprawy wychodzą przy okazji porządków, gdyż możnaje też wyczyścić -> oczyszczam wszystko co jeszcze zostało ze starych problemów 4b. stany = przyjemność oczyszczanie półek i życia -> zawsze sie cieszę, kiedy robię coś dobrego, nawet albo zwłaszcza, gdy jest to trudne 4c. działania = porządki -> porządkuję swoje sprawy i swoje otoczenie do takiego stanu, jaki najlepiej mi służy
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = nie wpadłam na pomysł wykonania telefonu -> korzystam w intuicji 5b. stany = trochę za mało dynamiki -> pilnuję jakosći włąsnych stanów 5c. działania = mogłam się zgodzić na to coi tak późiej zrobiłam -> korzystam z inticji 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1311 : Sierpnia 07, 2012, 22:37:54 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.05 niedziela.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+150) Ek/c= zmiana (+100)
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.06 poniedziałek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+300) Ek/c= zmiana (+100)
Pozdrawiam Kazik Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1312 : Sierpnia 07, 2012, 23:17:42 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.07 wtorek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła troszkę Ek/c= wzrosła
Dzisiaj kończyłam etap projektu i zestawiałam dane. Potrzebne mi było dużo uwagi i cierpliwości. I taką formę też miałam. To bardzo miłe uczucie kiedy sprawy idą dobrze i płynnie. Obserwowałam wczoraj i dzisiaj jak to, że nie przeczytałam bardzo uważnie dokumentu przed rozesłaniem go do zespołu zaowocowało wzrostem pracochłonnośći pracy. Dla innych i dla mnie także. Bardzo dobra nauczka i to tym bardziej, że mogłam obserwować jak moje zaniedbanie się rozrasta.
Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (100) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) Dzisiaj kiedy przy ćwiczeniu wartości doszłam do Ekspansji zrozumiałam, że ma to być ekspansja tego co najlepsze. I takie rozwiązanie mi się podoba.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = odmówiłam wzięcia zlecenia gdyż m=była zby mało płatne -> mam pełną świadomość mojej wartości rynkowej 4b. stany = swoboda i jasność przy odmawianiu -> coraz więcej spraw załatwiam swobodnie i skutecznie zarazem 4c. działania = dobrze kończyłam fazę projektu -> pracuję swobodnie i bardzo skutecznie. Sprawiam sobie dużo przyjemności sposobem w jaki pracuję
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = trochę lekko kąśliwych myśli -> dbam o najwyższą jakość moich myśli 5b. stany = kiedy zabrałam się za pogłębiony wgląd zaczęło mi się chcieć spać -> dałam temu stanowi moją uwagę i odkryłam, że jest to rodzaj bloku, dalej mu się przyglądam z ciekawością, ciekawe co kryje? 5c. działania = mogłam trochę więcej poćwiczyć -> odzyskuję dawną formę i się nią cieszę 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1313 : Sierpnia 07, 2012, 23:43:12 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.07 wtorek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+50) Ek/c= zmiana (+150)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1314 : Sierpnia 09, 2012, 19:34:50 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.08 środa. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła troszkę Ek/c= wzrosła
Przyszedł do mnie owy projekt. Jest ciekawy, rozbudowuje moje kompetencje i daje okazję do odbicia się z niego dalej. Pieniądze są jednak średnie. Jednak co najważniejsze przyszedł sam, bez żadnego wysiłaku z mojej strony. Coraz bardziej cenię takie osiągnięcia, króre wpływają do mojego życia. Etap ciężkiej pracy i starań już zakańczam. Jeszcze sa takie działanie, jednak zmniejszam ich ilość i znaczenie. Przechodzę na formułę: "Lekko, ławo i swobodnie ..."
Doszłąm też do wniosku, że powinnam zintensyfikować rozwój mojej formy biznesowej. Forma co prawda rośnie jednak powoli. Mam rosnącą ochotę na szybki jej przyrost i na szybszy przyrost efektó biznesowych. Dzisiaj już się za to zabrałam. Doszłam do wniosku, że moje pragnienie dobrego dla mnie samej jest zbyt letnie. I to stąd płynie wolne tempo przyrostu efektów. Zwiększyłam to pragnienie i poczułąm napływ orzywczej siły i dynamiki.
2.Formuła i model celu: 2.1. Żyję w pełnej świadomości i osadzeniu w sobie. Doskonale wiem kim jestem, co mam, co umiem i co mogę. Z tego miejsca wyptrowadzam wszystkie swoje działnia. Moje życie i biznes mają najwyższą możliwą jakość. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów, środków, rozwiązań. Osiągam maksymalną skuteczność działania. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom. Wyraźnie poprawiają ich osiągnięcia i standardy życia. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = o tym, że powinnam poprawić swój sposób działania aby zdynamiziwać mój biznes -> zawsze działąm optymalnie 4b. stany = spokojnej pewności, że znajdę potrzebne mi rozwiązanie ->zawsz dbam o to, by działać ootymalnym pakietem nastawień 4c. działania = odpoczęłam ->dbam o swoją formę
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = lekkouszczypliwe myśłi i uwagi -> wszystko co myślę służy dobru 5b. stany = niepotrzebnie się zirytowałam przy rozmowie -> zirytowanie oznaczało, że nie słuchałam z otwartym umysłem, kiedy mi radzą słucham słów i intencji 5c. działania = mogłam coś więcej zrobić dla ciała -> mam wspaniałą formę 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1315 : Sierpnia 09, 2012, 20:56:24 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.08 środa.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+200) Ek/c= zmiana (+25)
Twój główny projekt, który wdrażasz: 1. Model sukcesu = a100 (s70) 2. Energia = a70 (s70) 3. Swoboda = a100 (s80) 4. Intencje = a95 (s80) 5. Zasoby a60 (s80) 6. Strategie a80 (s80) W twoim przypadku przyrost energii prowadzi do przyrostu zasobów.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1316 : Sierpnia 10, 2012, 08:57:46 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.09 czwartek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Ciąg dalszy pracy z projektem. Dla mnie to doskonała szkoła precyzji i uporządkowania. Tych kwalifikacji potrzeba mi więcej. Nauczę się także dużo rozmaitych patentów.
Moje wartości: 1. Miłość (85) 2. Potęga (60) 3. Odpowiedzialność (75) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (65) 7. Wdzięczność (100)
2.Formuła i model celu: 2.1. Żyję w pełnej świadomości i osadzeniu w sobie. Doskonale wiem kim jestem, co mam, co umiem i co mogę. Z tego miejsca wyptrowadzam wszystkie swoje działnia. Moje życie i biznes mają najwyższą możliwą jakość. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów, środków, rozwiązań. Osiągam maksymalną skuteczność działania. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom. Wyraźnie poprawiają ich osiągnięcia i standardy życia. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = szukałam wnikliwie istoty porztrzebnych mi rozwiązań, nie zgadzałam się na powierzchowne hipotezy -> zawsze skutecznie dążę do zrozumienia prawdziwych uwarunkowań i działam w oparciu o tą wiedzę 4b. stany =dużo spokoju i pewności -> zawsze uruchamiam najbardziej efektywny zestaw stanów 4c. działania = spotkałąm się z gronem najbliższych współpracowników -> mam czas na spotkania, które są ważne
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = lekka gonitwa myśłi przy analizie źródłą problemu -> mam spokojny i bardzo jasny umysł 5b. stany = lekka irytacja, teraz zrozumiałam, że to to dziecinna reakcja na trudności -> działam na bazie najbardziej efektywnego zestawu nastawień 5c. działania = zjadłąm coś, co mi zaszkodziło - jestem uważna kiedy jem 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1317 : Sierpnia 10, 2012, 22:34:57 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.09 czwartek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+200) Ek/c= zmiana (+25)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1318 : Sierpnia 11, 2012, 11:04:57 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.10 piątek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Zrobiłam złe oszacowanie pracochłonności i muszę nadrobić to niepotrzebna pracą. Za mało czaso przeznaczam na planowanie. Oprócz tego dzień udany. Wszystko szło łatwo i płynnie.
Miałam też ciekawe zdarzenie. Kupiłam sobie lody i miałam myśl, żeby tylko nie pobrudzić mojej nowej jasnej garsonki. Idąc po ulicy ważałam jak jem aż do chwili, kiedy nie zaczęłam rozmawiać z napotkaną znajomą. W efekcie tego garsonka wylądowała w pralni. Stanoczo za słabo korzystam z tego co wyświetla mój umysł. Ta sprawa była mało ważne. Ot straciłamgodzinę na pralnię i niewielkie pieniądze. Ale kiedy taka sytuacja pojawiła by się przy naprawdę ważnej sprawie?
Moje wartości: 1. Miłość (80) 2. Potęga (65) 3. Odpowiedzialność (80) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (65) 7. Wdzięczność (100)
2.Formuła i model celu: 2.1. W pełni korzystam z tego kim jestem. To co robię ma najwyższą jakość. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów, środków, rozwiązań. Osiągam maksymalną skuteczność działania. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem um pomawgać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom. Wyraźnie poprawiają ich osiągnięcia i standardy życia. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = szybko zrozumiałam możliwości tkwiące w propozycji, z którą się zetknęłam -> zawsze jasno widzę istotę sprawy i jej uwarunkowania 4b. stany = wyskoki poziom energii za zebraniu z zarządem firmy klienta - zawsze działam w oparciu o optymalny pakiet nastawień 4c. działania = dobrze się zaprezentowałam przed zarządem
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = nie rozpoznałam dobrze realiów czasowych -> zawsze widzę swoją sytuację w jasny sposób 5b. stany = zirytowałam się na obsługę -> zamiast tego lepszy byłby spokój i zrozumienie ograniczeń 5c. działania = zbytnio zagłębiłąm się w działanie i zapomniałam o szerszym kontekście -> rozpoznaję użytecznosć działań w szerokim kontekście mojego życia 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1319 : Sierpnia 12, 2012, 22:02:15 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.11 sobota. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Odpoczywałam na wsi u przyjaciół. Pojechałąm tam bladym świtem i planuję powrócić w poniedziałek. Pogoda jest fajna, trochę jeździliśmy na rowerach po okolicy. Wieczorem pogadałyśmy sobie siedząc przy ognisku. Wypoczywałam a jednocześnie bawiłąm się podnoszeniem mojej formy. Mam bardz silną potrzebę, by dojść do takiej, która daje łatwy i przyjemny biznes oraz życie. Na razie mam jeszcze mieszane sytuacje trochę starych, gdzie trzeba się silnie przykładać bi bez tego sprawy nie idą płynnie i nowych gdzie klienci i pieniądze spływają niemalże bez wysiłku. Zdecydowanie przechodzę do tego nowego standardu w biznesie i życiu. Moje wartości: 1. Miłość (80) 2. Potęga (65) 3. Odpowiedzialność (80) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (65) 7. Wdzięczność (100) 2.Formuła i model celu: 2.1. W pełni korzystam z tego kim jestem. To co robię ma najwyższą jakość. 2.2. Korzystam z najlepszych sposobów, środków, rozwiązań. Osiągam maksymalną skuteczność działania. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem um pomawgać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom. Wyraźnie poprawiają ich osiągnięcia i standardy życia. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = naprawiłam sokowirówkę koleżanki za pomocą przebłysku inteligencji technicznej i jestem z siebie dumna -> zawsze znajduję potrzebne mi rozwiązania 4b. stany = dobrze się bawiłam podwyższaniem formy -> robię to co jest najważniesze i jeszcze się doskonale bawię przy tym 4c. działania = dużo jazdy rowerem i spacerów -> dbam o swoją kondycję i nie tylko ... 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = małe chwile bezwładu myślowego -> mam jasny i czysty umysł, jeśli myślę to bardzo efektywnie 5b. stany = 5c. działania = mogłam się lepiej wyspać -> śpię tyle ile potrzebuje mój organizam 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię. 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1320 : Sierpnia 12, 2012, 22:41:48 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.10 piątek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+150) Ek/c= zmiana (+400)
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.11 sobota.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+400) Ek/c= zmiana (+150)
Ładnie idziesz do góry.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1321 : Sierpnia 13, 2012, 19:39:12 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.12 niedziela. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła silnie Dokonałam ciekawego odkrycia. Otwarła mi się gotowoć na to co dobre w życiu. Dawniej sięgałam polepsze z pewną ostrożnością albo z brawurą. Teraz widzę, że obie te postawy świadczą o ograniczeniach. Dzisiej z lekkim zdumieniem odkryłam, że dawne ograniczenia w tym po co mogę sięgać zniknęły. Jakoś tak niezauważenie. Pojawiła mi siębardzo duża (nie wiem jeszcze czy pełna) łatwość myślenia o tym, czego chcę. Jest w tym myśleniu spokój i pełne życzliwości zastanowienie czym mogę wypełnić moje życie aby było jak najlepsze. To nowy etap. Teraz jak czegoś chcę, to chcę to całą sobą (dużo bardziej). To jest zupełnie inne chcenie. Jest dużo bardziej spokojne, silne i całościowe. Tak jakby ilość przeszła w jakość. To, co do tej pory robiłam dla siebie i innych zmieniło swoją jakość i ta jakość bardzo mi się podoba. Wyczuwam też, że daje ona dużo większe możliwości.
Moje wartości: 1. Miłość (90) 2. Potęga (80) 3. Odpowiedzialność (95) 4. Tworzenie (95) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) Od kiedy się przyłozyłam, to poprawiło mi się wykorzystanie wartości. Nie jest jeszcze idealnie, ale jest dużo lepiej niż było.
2.Formuła i model celu: 2.1. W pełni korzystam z tego kim jestem. To co robię ma najwyższą jakość. 2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżkę tą skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom. Wyraźnie poprawiają ich osiągnięcia i standardy życia. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się wspaniełym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = mało snu i pogodę trzeba skompensować korektą formy inaczej będę wracała do domu nieco wymęczona -> doskonale wiem jakie działania należy podjąć 4b. stany = bardzo miłe uczucie kiedy odkryłam moją nową gotowość na to, co dla mnie najlepsze -> mam pełną gotowość na to, co dla mnie najlepsze 4c. działania = intensywnie skorygowałam obniżającą się formę o przeszłąm w bardzo dobry nastrój -> na bieżąco dbam o siebie
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = małe próbki myślenia o trudnościach -> błyskawicznie skorygowałam formę i zaczęło mi się myśleć dużo lepiej 5b. stany = zmęczenie wywołane brakiem snu -> odpoczęłam przy pierwszej nadarzającej się okazji 5c. działania = mogłam pomyśleć i zabrać więcej odzieży -> przewiduję 6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1322 : Sierpnia 13, 2012, 22:32:48 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.13 poniedziałek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Pacuję z klientem o dużym oporze przed potrzebną mu zmianą. To jest męczące. Nie wszyscy chcą mieć lepiej.
Moje wartości: 1. Miłość (90) 2. Potęga (80) 3. Odpowiedzialność (95) 4. Tworzenie (95) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100)
2.Formuła i model celu: 2.1. W pełni korzystam z tego kim jestem. To co robię ma najwyższą jakość. 2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżkę tą skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom. Wyraźnie poprawiają ich osiągnięcia i standardy życia. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się wspaniełym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = Pomysł na logistyczne rozwiązanie -> poruszam się do przodu po optymalnych trasach, daję sobie czas by je znaleźć 4b. stany = dalej trwa we mnie miłe uczucie nowej przestrzeni na lepszy biznes i życie -> mam pełnąswobode w sięganiu po to, co dla mnie najlepsze 4c. działania = zafundowałam sobie dużo relaksu przy trudnym kliencie i trudnej pogodzie -> zawsze skutecznie dbamo siebie i swoją formę
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = małe zawachania przy argumentacji spowodowane rozproszeniem-> jestem uważna w wygodny i atrakcyjny sposób 5b. stany = lekkie zniecierpliwienie przy bezwładzie części kadry kierowniczej klienta -> bardzo szybko skorygowałam na cierpliwość i współpracę 5c. działania = chęć włączenia telewizora -> sporygowałam poprzez zrozumienie ego, że potrzebuję naprawdę wypocząć
6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1323 : Sierpnia 13, 2012, 23:04:05 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.12 niedziela.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+300) Ek/c= zmiana (+800)
Wspaniały skok formy.Duże gratulacje!
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.13 poniedziałek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (-50) Ek/c= zmiana (+100)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1324 : Sierpnia 16, 2012, 09:33:26 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.14 wtorek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Ciąg dalszy obciążającej pracy z trudnym klientem. Jednak część kardy kierowniczej się już uspokoiła i zaczyna myśleć o tym, że zame protesty przeciwko zmnianie i roszczeniowe postawy nie uratują firmy przed narastaniem problemów. Dzisiejsze narady miały już spokojniejszy charakter. Jednak praca z takim klientem jest bardzo męcząca. Zdaję sobie sprawę z tego, że jeśli się maksymalnie nie przyłożę to równie dobrze mogę przestac im doradzać. Zdołałam zapoczątkować to, że większa grupa, niż tylko dwie osoby ze ścisłego kierownictwa, zaczęły myślec na serio o koniecznośći zmiany, jej kosztach i prawdopodobieństwie sukcesu. Natomiast od strony płynności pracy z klientem to było dobrze. To było trochę tak jak pływanie na desce po trudnych falach.Ani razu mnie nie wywaliło. Jednak czuję się nieźle wykończona. Na szczęście jutro środa i święto. Idę z przyjaciółmi na cały dzień do lasu. Pewnie będzie fajnie i dam radę zregenerować dwudniową harówkę.
Moje wartości: 1. Miłość (90) 2. Potęga (80) 3. Odpowiedzialność (95) 4. Tworzenie (95) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100)
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = używałąm dobrej argumentacji -> zawsze odnajduję tą ścieżkęargumentacji, która jast najbardziej dostosowana do klienta 4b. stany = spokojna, życzliwa wytrwałość -> mogłam stosawać mikrozasilenia w trakcie pracy z klientem i po niej, była bym w lepszej formie i szybciej bym się zregenerowała 4c. działania = wieczorem sobie odouściłam robienie cokolwiek i odpoczywałam -> mogłam odpoczywac w lepszym stylu
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = małe obawy odbierane w pierwszej chwili jako zagrożenie -> pojawiające się myśli o zagrożeniach analizuję uważne w polu silnie rosnących zasobów 5b. stany = bezwładnie leżałam przed telewizorem i gapiłam się w ekran -> kiedy odpoczywam to dbam o jakość odpoczynku 5c. działania = za dużo gnuśnego leżenia -> znajduję dużo lepszą formę regeneracji
6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię.
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1325 : Sierpnia 16, 2012, 09:50:33 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.15 środa . 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= spadła Ciąg dalszy obciążającej pracy z trudnym klientem. Jednak część kardy kierowniczej się już uspokoiła i zaczyna myśleć o tym, że zame protesty przeciwko zmnianie i roszczeniowe postawy nie uratują firmy przed narastaniem problemów. Dzisiejsze narady miały już spokojniejszy charakter. Jednak praca z takim klientem jest bardzo męcząca. Zdaję sobie sprawę z tego, że jeśli się maksymalnie nie przyłożę to równie dobrze mogę przestać im doradzać. Zdołałam zapoczątkować to, że większa grupa, niż tylko dwie osoby ze ścisłego kierownictwa, zaczęły myślec na serio o koniecznośći zmiany, jej kosztach i prawdopodobieństwie sukcesu. Natomiast od strony płynności pracy z klientem to było dobrze. To było trochę tak jak pływanie na desce po trudnych falach.Ani razu mnie nie wywaliło. Jednak czuję się nieźle wykończona. Na szczęście jutro środa i święto. Idę z przyjaciółmi na cały dzień do lasu. Pewnie będzie fajnie i dam radę zregenerować dwudniową harówkę.
Moje wartości: 1. Miłość (90) 2. Potęga (80) 3. Odpowiedzialność (95) 4. Tworzenie (95) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) Po raz pierwszy pracując z warościami pomyślałam, że Odpowiedzialność znaczy także to,ż eodpowiadam za zwłoki w rrealizacji celów, które sobie postawiłam. To dadało sporo dynamiki do moich nastawień na sukces.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = rozkoszowanie się przyrodą i mało myśli, zwłaszcza zawodowych -> kiedy już myśle, to sa to myśli wysokiej i najwyższej jakości 4b. stany = spokojna, harmonijna radość -> odpoczywam kiedy mój organizm tego potrzebuje 4c. działania = dużo ruchu na świeżym powietrzu -> częściej funduję sobie takie przyjemnośći
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = trochę myśli o pracy -> kiedy wypoczywam to mój umysł jest spokojny 5b. stany = małe niepokoje -> rozpraszałam w polu zasobów 5c. działania = niepotrzebnie alkochol w knajpie na zakończenie imprezy plenerowej -> bardziej niż o zachcianki dbam o swoje najistotniejsze potrzeby
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1326 : Sierpnia 16, 2012, 10:33:33 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.14 wtorek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+100) Ek/c= zmiana (+100)
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.15 środa.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+100) Ek/c= zmiana (+100)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1327 : Sierpnia 17, 2012, 13:29:57 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.16 czwartek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła trochę Ek/c= wzrosła trochę Załatwiam sprawnie dwie administracyjne sprawy. A oprócz tego dochodzę chyba do następnych obszarów moich ograniczeń gdyż natrafiam na opory. Teraz potrafię już się cieszyć z takich sytuacji. Dawniej myślałam, że to jest jakieś zagrożenie. Teraz rozumiem, że miałam pomysł, że rozwój możliwości człowieka (a mój w szczególności) skłąda się z kilku przeszkód i całego ciągu coraz to lepszych doświadczeń. Teraz rozumiem, że jest to raczej naprzemienne doświadczenie przeszkód i otwierania się nowych możliwości kiedy te przeszkody włąściwie traktuję. Zauważyłam też, że jaśli rowiążę do końca jakiś problem, to podobneproblemy są już raczej łatwe.
Moje wartości: 1. Miłość (90) 2. Potęga (80) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) Poprawiąłm także sposób w jaki korzystam z wartości. Jest już prawie idealnie.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = szybka ocena użyteczności myśli -> na bieżąco rozpoznaję jakość moich myśli 4b. stany = spokój i życzliwość -> zawsze uruchamiam optymalny pakiet stanów 4c. działania = załatwiłam dwie sprawy i mam z głowy -> systematycznie załatwiam sprawy, we właściewj kolejności
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = chwile kiedy odpuszczaąłm sobie jasność umysłu -> mam jasny i czysty umysł cały czas 5b. stany = lekki niepokój przy załatwianiu spraw -> byłam w dobrej formie i szybko się rozwiał 5c. działania = za dużo telewizji -> wypoczywam w lepszy sposób
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1328 : Sierpnia 18, 2012, 14:28:24 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.17 piątek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Trochę pracowałam w ogrodzie. A pod spodem cały czas intensywnie przerabiam napotkane ograniczenia.Z jednej strony niecierpliwie czekam na chwilę kiedy przez nie przejdę o dostanę do ręki nowe możliwości, a z drugiej uczę się cierpliwej i systematycznej pracy z tym co jest. Przypomniałam sobie stare powiedzenie, ze droga na skróty najczęściej jest dużo dłuższa. Potrzebay jest mi power na dużo wyższym poziomie niż mam teraz. Osiągniącia, na których mi naprawdę zależy wymagają naprawwdę dużch możliwości. Coraz lepiej to rozumiem jak wielkich.
Moje wartości: 1. Miłość (90) 2. Potęga (80) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) Obecnie dwie wartości dają mi napęd do ciągłego rozwoju możiowści. Jest to Miłość i Odpowiedzialność. Jedna i druga wyzwala we mnie potrzbę by zakańczaś stare sprawy, które obciążają mnie jeszcze i tworzyć rozwiązania o najwyższej jakości. To drugie jest nieco trudniejsze, gdyż nie zawsze wiem na czym ta najwyższa jakość ma polegać. I tu przydaje się Twórczość gdyż czasami trzeba taką jakość dopiero powołać do życia. Ciekawy eksperyment.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = sprawny ciąg myśli przy pisaniu raportu dla klienta -> myślę jasno i bardzo skutecznie 4b. stany = skoncentrownie i spokój -> mam zawsze optymalny stan emocjonalny 4c. działania = zrobiłam trochę zaległej pracy w ogrodzie -> mam tak dobrą sytuacje w życiu, że zawsze ma czas na prace, które lubię
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = odpuszczeąłm sobie uwagę, co owocowało wałęsającymi się myślami -> zawsze ciesze się jasnym i czystym stanem umysłu 5b. stany = bezwład -> natychmiast wychwytuję i koryguje nisko efektywne stany mojego organizmu 5c. działania = mogłam pobiegać -> dbam o swoją kondycję
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1329 : Sierpnia 18, 2012, 23:58:19 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.18 sobota. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Dzień odpoczynku. A poza tym pojawił mi się w modelowaniu sukcesu przeskok jakościowy. Sięgnęłam wyobraźnią daleko i zaczęłam modelować moje możliwości na pozimie bliskim docelowego, a nie kilka kroków do przodu jak to do tej pory robiłam. Gdzieś głęboko czuję, że to ma sens. Jakoś nagle pojawiła mi się spokojna odwaga i rozmach.
Moje wartości: 1. Miłość (90) 2. Potęga (80) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) 2.Formuła i model celu: 2.1. Jestem SOBĄ i używam to, co we mnie przejściowe. 2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżkę tą skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom. Wyraźnie poprawiają ich osiągnięcia i standardy życia. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się wspaniełym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = doskomnały pomysł z przeskokiem jakości przy modelowaniu sukcesu -> zawsze używam najlepsze pomysły 4b. stany = dużo spokoju i życzliwości -> mogłam do tego jeszcze dodać zdecydowanie i ekspansję 4c. działania = ćwiczenia modelowania sukcesu
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = odpuściłam uwagę pod wieczór -> cały zcas cieszę się jasnym, uważnym umysłem 5b. stany = krótkie chwile niechęci -> natychmiast je zatrzymałam 5c. działania = dzisiaj sobie pobiegałam -> regularnie ćwiczę
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1330 : Sierpnia 19, 2012, 00:17:54 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.16 czwartek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+50) Ek/c= zmiana (+100)
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.17 piątek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+350) Ek/c= zmiana (+100)
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.18 sobota.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+100) Ek/c= zmiana (+200)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1331 : Sierpnia 20, 2012, 09:46:01 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.19 niedziela. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= spadła chyba Ek/c= wzrosła troszkę Niedziela w zasadzie na luzie. Zrobiłam tylko trochę analiz. Ciekawe wnioski. Po takim namyśle widzę wyraźnie strukturę sukcesu i ograniczenia firmy.
Moje wartości: 1. Miłość (90) 2. Potęga (80) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) 2.Formuła i model celu: 2.1. Jestem SOBĄ i używam to, co we mnie przejściowe. 2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżkę tą skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom.Pomagamy ludziom osiągać najwyższą jakość Biznsu i życia na jaką ich stać. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się wspaniełym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = miałąm kilka drobnych pomysłów udoskonalających analizę klienta -> zawsze poruszam się po ścieżne najlepszych rozwiązań 4b. stany = spokój i rozluźnienie -> potrzebuję dużo więcej potęgi i sprawstwa by przyspieszyć to c robię 4c. działania = trochę ćwiczeń fizycznych
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = luźne myśli działąjące bez wyraźnych korzyści -> natychmiast wychwytuję szkodliwe i bylejakie myśli i modyfikuję je 5b. stany = krótkie stany zmęczenia przy analizie -> natychmiast koryguję moją formę tak aby była optymalna 5c. działania = mogłam trochę posprzątać -> dbam o porządek w moim życiu
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1332 : Sierpnia 20, 2012, 22:05:06 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.20 niedziela. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła W poniedziałek spędziłam leniwy poranek w ogrodzie a następnie odbłam trzy spotkania biznsowe. Kiedy szłam na odstatnie pojawiło mi się myślenie typu "nic z tego nie wyjdzie". Zdystansowałam się do tego i postanowiłąm to obserwować utrzymując dobrą formę. Później zadałam sobie pytanie: Czy to są moje zastrzeżenia czy też są one zastrzeżenaimi mojego rozmówcy? Na przyszłość będę się uwazniej przyglądać oporom, które rejestruję. Część z nich pochodzi ode mnie, część od moich rozmówców a część jest wspólna. Zabieram się za trening rozróżniania co pochodzi od kogo. W załeżności od autorstwa przeszkód inaczej należy z nimi pracować.
A przy okazji kupiłam sobie taki neseser podróżny jakiego od dawna szukałam. Znalazłam go łatwo, tak przy okazji. Całość z zakupem włącznie trwała 15 minut. To jest taki styl robienia zakupów jaki uwielbiam.
Moje wartości: 1. Miłość (90) 2. Potęga (80) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) 2.Formuła i model celu: 2.1. Jestem SOBĄ i używam to, co we mnie przejściowe. 2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżkę tą skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom.Pomagamy ludziom osiągać najwyższą jakość Biznsu i życia na jaką ich stać. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = najlepsze była spokojna i wnikliwa obserwacja obaw -> rozpoznaję strukturę i pochodzenie oporów, które wpływają na mój biznes i życie 4b. stany = zwiększałam poziom mocy sprawczej, potrzebuję ją silnie zwiększyć jeśli chcę łatwo wejść z moim nowym produktem -> moje możliwości rozną stale i szybko 4c. działania = zakupiłam sobie fajny neseser -> realizuję swoje potrzeby łatwo i swobodnie
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = obawy -> możliwie szybko rozpoznaję skąd się biorą i co warto z nimi zrobić 5b. stany = krótkie spadki formy w upale -> szybko je regenerowałam, pogoda nie może rządzić tym jak się czuję 5c. działania = mogłam troszkę poćwiczyć fizycznie-> zawsze dbam o swoją formę
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1333 : Sierpnia 20, 2012, 22:18:31 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.19 niedziela.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (-250) Ek/c= zmiana (0)
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.20 poniedziałek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+200) Ek/c= zmiana (+400)
Cieszę się, że się sprężyłaś!
Twój nowy projekt: 1. cele i wizja sukcesu = 100% 2. energia = 70 czasy i otoczenie są mało sprzyjające 3. swoboda wewnętrzna = 75% 4. intencje = 100% 5. zasoby = 85% 6. strategie = 90 Wiesz co należy zrobić!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1334 : Sierpnia 21, 2012, 22:46:33 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.21 poniedziałek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= stała Ek/c= stała Wykonałam dobrą naradę z przyjaciółmi. Może coś nam się z tego urodzi?
Moje wartości: 1. Miłość (90) 2. Potęga (80) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) 2.Formuła i model celu: 2.1. Jestem SOBĄ a wszystko co jest powierzchowne temu służy. 2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżkę tą skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom.Pomagamy ludziom osiągać najwyższą jakość Biznsu i życia na jaką ich stać. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = wygenerowałam kilka dobrych pomysłów -> przetestuję je jutro 4b. stany = dbałąm o formę -> cały czas dbam o formę, którą regularnie i szybko zwiększam ponad poziom, który gwarantuje mi założone sukcesy 4c. działania = załątwiąłm zaległą sprawę a w zasadzie dwie -> wszystkie istotne sprawy mam prowadzone na bieżąco
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = okresy bezwałdu myślowego -> natychmiast wykrywam i koryguję 5b. stany = lekkie usztywnienie -> wychwyciłam s zmieniłąm nastawienie 5c. działania = za mało ruchu -> dbam o swoje ciało
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1335 : Sierpnia 22, 2012, 18:58:26 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.21 wtorek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+100) Ek/c= zmiana (+0)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1336 : Sierpnia 22, 2012, 22:06:13 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.22 wtorek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= stała Ek/c= stała Widziałam dzisiaj jak dwie osoby wybuchnęły agresją niezaatakowane. W obu wypadkach ich zachowanie mnie zaskoczyło. Zastanawiam się jakie z tego wyciągać wnioski. Może takie, że nie umiem wyczuć tego co ludzie ukrywają pod skórą nawet jeśli jest to silne? W zasadzie przydała by mi się umiejętności wyczuwania cudzych emocji. Jeśłi umiała bym to robić w sposób dla siebie komfortowy, to bardzo by to ułatwiło moje biznesowe i poza biznesowe kontakty. Przypomniałam też sobie, że znałam osobę, która to umiała dobrze robić.
Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (90) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) 2.Formuła i model celu: 2.1. Jestem SOBĄ a wszystko co jest powierzchowne temu służy. 2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżkę tą skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom.Pomagamy ludziom osiągać najwyższą jakość Biznsu i życia na jaką ich stać. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = Miałam dobry ciąg rozumowania w rozmowie z klientem 4b. stany = miałam długie okresy dobrej formy -> zawsze mam doskonałą formę, nastawiam swój teromostat dobrobytu na maksa 4c. działania = sprawnie załątwiłąm kilka spraw -> na bieżąco porządkuję moje sprawy
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = spóźniona i słaba reakcja na zaczepki -> każdy atak, zwłaszacza dopiero przygotowywany mobilizuje mnie do poprzwy formy 5b. stany = lekka reakcja agresywna -> zamiast reagować działam z miłością, spokojem i ogromną siłą 5c. działania = nie przeczytałąm zajegłej już korespondencji -> robię to na bieżąca
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1337 : Sierpnia 22, 2012, 22:58:17 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.22 środa.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+50) Ek/c= zmiana (-50)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1338 : Sierpnia 23, 2012, 22:17:31 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.23 czwartek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= stała Ek/c= stała Dzień odpoczynku. Oprócz tego wykonałam dobrą rozmowę z klientem. Zaskoczyłam go dobrym zrozumieniem jego sytuacji. Jeden z moich celów się realizuje.
Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (90) 3. Odpowiedzialność (100) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) 2.Formuła i model celu: 2.1. Jestem SOBĄ a wszystko co jest powierzchowne temu służy. 2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżkę tą skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom.Pomagamy ludziom osiągać najwyższą jakość Biznsu i życia na jaką ich stać. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = Podjęłam decyzję o działaniach, które odwlakałam już chba z trzy lata. Dzisiaj poczułam, że jestem gotowa. Siadłąm i naszkocowałąm proekt działań. 4b. stany = spokój i wyluzowanie -> dbam o optymalne nastawienia 4c. działania = zjadłąm dobry obiad w restautracji -> dbam o przyjemności i zdrowie
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = kilka razy moja świadomość poszła za myślami i dała się wchłonąć 5b. stany = rozleniwienie -> ? 5c. działania = nadal nie zabrałam się za zaległą sprawę -> dbam o sprawy formalne
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1339 : Sierpnia 23, 2012, 22:34:18 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.23 czwartek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (-50) Ek/c= zmiana (+100)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1340 : Sierpnia 24, 2012, 23:44:54 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.24 piątek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Dzisiaj robiłam rzeczy, których robić nie lubię i odkładam. Przy tej okazji mogłam sobie lepiej uświadomić ile tracę na tym, że odkładam i nie kończę niektórych spraw.
Dzisiaj także sobie uświadomiłam, że nie cieszę się idąc donajbardziej istotnych dla mnie celów. Zapomniałąm o ich wartości i zażćęłam je traktować mechanicznie i zadaniowo. Natychmiast to skorygowłam.
Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (85) 3. Odpowiedzialność (95) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) 2.Formuła i model celu: 2.1. Jestem SOBĄ i mam pełną świadomość co to znaczy. Wszystko co jest powierzchowne temu służy. 2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżkę tą skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom.Pomagamy ludziom osiągać najwyższą jakość Biznsu i życia na jaką ich stać. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = Doskonały pomysł by wysądować realia rynku -> zawsze mam pomysły, które zwiększają moję skuteczność do optimum 4b. stany = dużo luzu, duża witalność -> zawsze dysponuję świetną formą 4c. działania = w końcu zrobiłam dwie zaległe rzeczy -> załatwiam sprawy na bierząco
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = lekki bezwład myślowy na spacerze -> utrzymuję jasny i czysty umysł 5b. stany = lekka uszczypliwość -> traktuję unnych z miłością i nie poniżam się działań które mnie deklasują 5c. działania = nie odpowiedziałam na maila i mam straty -> dbam o sprawy
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1341 : Sierpnia 25, 2012, 00:15:22 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.24 piątek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+300) Ek/c= zmiana (+150)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1342 : Sierpnia 25, 2012, 22:21:24 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.25 sobota . 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Dzień domowy. Sprzątanie itp. Dbałam jednak o to aby jak najczęściej działać z samego centrum siebie. To daje niesamowicie silne ugruntowanie i siłę. Choć siłę to tylko przeczuwam, jeszcze jej tak naprawdę nie poczułam. Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (85) 3. Odpowiedzialność (95) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) 2.Formuła i model celu: 2.1. Jestem SOBĄ i mam pełną świadomość co to znaczy. Wszystko co jest powierzchowne temu służy. 2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżkę tą skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom.Pomagamy ludziom osiągać najwyższą jakość Biznsu i życia na jaką ich stać. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem. 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = małe odkrycia przy robieniu ciekawych analiz -> myślę jasno i dostrzegam istotne związki 4b. stany = spkój i osadzenie w sobie -> cały czas mam możliwie najlepsze stany i w oparciu o nie działam 4c. działania = porządki -> mogłam je robić z większą przyjemnością 5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = czasami fale senności -> tworzę poe zasobów ipozwalamby rzeczy się działy 5b. stany = senność -> odpoczywam 5c. działania =  6. Kompetencje = Bardzo szybko rosnę w siłę i kompetencje transformując napotkane problemy w rozwiązania o najwyższej jakości. Świetnie się przy tym bawię. 7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1343 : Sierpnia 25, 2012, 22:39:46 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.25 sobota.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+200) Ek/c= zmiana (+300)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1344 : Sierpnia 27, 2012, 11:43:02 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.26 niedziela. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= stała Ek/c= stała Spokojny dzień w domu. Spotkałam się ze znajomymi. Trochę drętwawo. CHyba nasze drogi się rozchodzą i nie bardzo jest o czym rozmawiać.
Moje wartości: 1. Miłość (100) 2. Potęga (85) 3. Odpowiedzialność (95) 4. Tworzenie (100) 5. Ekspansja (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) 2.Formuła i model celu: 2.1. Jestem SOBĄ i mam pełną świadomość co to znaczy. Wszystko co jest powierzchowne temu służy. 2.2. Korzystam z najlepszych środków działania. Osiągam maksymalną skuteczność. Mam doskonały kontakt z klientami i doskonale rozumiem ich sytuację. Umiem im pomagać w sposób, który jest dla nich najlepszy. 2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości i rezultatów nad moimi osobistymi potrzebami. Nadwyżkę tą skutecznie inwestuję pomnażając to, co najlepsze. 2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne, finansowe i organizacyjne. Tworzymy wspaniały zespół. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom.Pomagamy ludziom osiągać najwyższą jakość Biznsu i życia na jaką ich stać. 2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię, mam więcej wolnego czasu dla siebie i daję światu większą wartość poprzez to, co robię. Pieniądze wspaniale mi służą. 2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm. 2.7. Mam wspaniałe życie osobiste. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych. Mam bardzo dobre relacje z moim bezpośrednim otoczeniem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = śmiałe myśli, które natychmiast realizowałam w rozmowie -> mogłam lepiej brać pod uwagę jednegoz rozmówców 4b. stany = spokój i silna bezpośredniość -> dokąłdam jeszcze życzliwość 4c. działania = porządki c.d -> mogłam uskrzydlić moje stany i funkcjonować lepiej
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = drobne uszcypliwości -> traktuję ludzi ze zrozumieniem i życzliwością 5b. stany = chwile bezwłądu -> daję sobie odpowiedni czas na wypoczynek 5c. działania = mogłam wieczorem zrobić wpis -> rozbię zawsze to co daje największe korzyści
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1345 : Sierpnia 28, 2012, 11:50:45 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.26 niedziela.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+50) Ek/c= zmiana (+0)
Potrzebujesz zmienić strategie, którymi się posługujesz. Masz tu jakieś 320% rezerw. To dużo.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1346 : Sierpnia 28, 2012, 14:53:51 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.27 poniedziałek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= stała Ek/c= stała Dzień załatwiania zaległych spraw technicznych. Trochę bałaganu i dwie duże sprawy się zakończyły sukcesem.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = dobry pomysł marketingowy -> Na bierząco działam w oparciu o coraz lepsze strategie 4b. stany = spokój i jasność umysłu -> skutecznie dbam o to by działać w oparciu o możliwie najlepszy zestaw stanów 4c. działania = dwie duzo sprawy zakończyłam -> możliwie szybko kończę sprawy od których zależy mój sukces
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = trochę bezwładu w myśleniu -> wszystkie moje myśłi służą jakości mojego życia 5b. stany = znużenie, które ignorowałąm przez chwilę -> na bieżąco reaguję na moje nastawienia 5c. działania = pod wieczór telewizja -> jeśli już oglądam to maksymalizuję korzyści z tego
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1347 : Sierpnia 28, 2012, 22:40:48 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.28 wtorek. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= stała Ek/c= stała Spokojny dzień.Trochę pracowałam a reszta to przyjemności i łapanie oddechu przed nadchodzącym okresem pełnym pracy. Sama przyszła do mnie praca. Średnia jekość ale bez wysiłku i dobry klient.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = dobre pomysły na współpracę -> zawsze znajduję właściwych ludzi do współpracy 4b. stany = sporo humoru i zabawy -> zawsze mam nastroje, które są mi najbardziej potrzebne 4c. działania = fajny wieczór z przyjaciółmi
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = nie pamiętałam o zaległej pracy -> pamiętam o tym co ważne 5b. stany = normalne, dobre nastroje -> nie zadowalam się tym co dobre, cieszę się tym co najlepsze 5c. działania = nie skorzystałam z przysługujących mi przywilejów -> dbam o to co mi się należy
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #1348 : Sierpnia 29, 2012, 10:46:52 » |
|
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.27 poniedziałek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+350) Ek/c= zmiana (+400)
Ładny wzrost!
Komentarz do wpisu Marii [1-011] 2012.08.28 wtorek.
Energia sprawcza Ekc = poziom Bogactwo Ep/c= zmiana (+100) Ek/c= zmiana (+150)
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #1349 : Sierpnia 30, 2012, 20:44:33 » |
|
Maria Z. [1-011] 2012.08.29 środa. 1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo Ep/c= wzrosła Ek/c= wzrosła Załatwiałem kilka spraw i przez intensywną rozmowę w samochodzie popsuałm mój misterny plan. Jednak w sumie wyszło jeszcze lepiej. Nie mam nic przeciwko temu, żeby z moich pomyłek wychodziły dobre rozwiązania jednak chyba miaąłm szczęście.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 4a. myśli = dobry pomysł wariantowego rozwiązania spraw -> tworzę najlepsze strategie 4b. stany = pogoda ducha i humor -> zawsze mam najlepszy zestaw nastawień 4c. działania = załatwiłam ważne sprawy -> robię to, co najważniejsze
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre 5a. myśli = przywiązanie do starego sprzętu -> używam to, co daje najlepsze rezultaty 5b. stany = trochę obaw ze starych czasów, które wróciły -> oglądałam je w przestrzeni zasobów 5c. działania = nie zrobiłam tego co obiecałam -> trafnie wybieram to, co najważniejsze
7. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
|