>
Czerwca 15, 2025, 23:40:12 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 18   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zarabiam Więcej - Rafka. Przejście od 7 do 25 tys miesięcznie  (Przeczytany 227556 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #550 : Sierpnia 08, 2011, 22:33:29 »

2011.08.08 Poniedziałek

Poziom energii średnio = 110
Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał
Atrakcyjność celu = 100
Efektywność wykorzystania dnia = 100

WARTOŚCI:miłość, spokój, wolność, zdrowie, poczucie własnej wartości, pewność siebie, radość

Komentarz: Dzień bez pracy. Zdałem sobie sprawę że lubię jak coś sie dzieje, jak organizuję coś jak działam. Bez tego usycham. Nie wiem co robić. Gubie się. Wieczorem byłem na treningu aikido. Uswiadomiłem sobie że lubię to robić, moze też joga byłaby dobra. Coś co nie tylko mięśnie rozwija. Ustawiłem sobie przypominacz na 3 min. To pokazuje jak często zasypiam i jak szybko to się dzieje.

Najlepsze działanie = Przełamanie w stosunkach rodzinnych.
Najgorsze działanie = Za dużo siedze przy komputerze, zamiast jak nie ma co robić to ćwiczyć
Korekta = Więcej ćwiczen i zaufania
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #551 : Sierpnia 09, 2011, 08:53:12 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.07 Niedziela
Energia (średnia) = 110 na potrzebne 120
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105
Jakość wpisu = 100

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.08 Poniedziałek
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #552 : Sierpnia 09, 2011, 22:51:42 »

2011.08.09 Wtorek

Poziom energii średnio = 115
Formuła celu = Z przyjemnością zarabiam 25 tys miesięcznie w pełni realizując swój potencjał
Atrakcyjność celu = 100
Efektywność wykorzystania dnia = 105

WARTOŚCI:miłość, wolność, poczucie własnej wartości, pewność siebie, radość, zdrowie, spokój

Komentarz: Właściwie nie wiem co napisać nie żeby się sie wiele działo dzisiaj, w końcu nie pracowałem, Spotkania przesuwają sie w czasie, ale jakoś tak intuicyjnie czuję że wszystko jest ok i będzie. Tak sie dzieje jak ma sie dziać i pokazuje mi co jest. Jestem wdzięczny za wszystko co się dzieje co przyspiesza mój rozwój

Najlepsze działanie = Spokój i energia
Najgorsze działanie = jestem zbyt pasywny
Korekta = działam kiedy trzeba, obserwuję kiedy nie działam
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #553 : Sierpnia 09, 2011, 23:18:28 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.09 Wtorek
Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #554 : Sierpnia 10, 2011, 22:47:15 »

2011.08.10 Środa

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość, spokój, wolność, zdrowie, poczucie własnej wartości, pewność siebie, radość

Komentarz: Dobry dzień jeśli chodzi o pracę, choć narazie nie mam prezentacji, ale jedna sprzedaż jednak sie uchroniła "cudem" i trochę popracowałem nad nowym projektem w jaki się mam zamiar zaangażować w finansach. Energia ok, ale zauważyłem że czasami nie słyszę dzwięku. Tak muszę być utopiony w myslach. W domu sytuacja się poprawiła, ale nie mam zamiaru czekać na kolejne wybuchy, działam aby w ogóle ich nie było. Trening  Aikido dobrze mi robi

Najlepsze działanie = Pomogłem koleżance z firmy
Najgorsze działanie = Tonę często bez pamięci w myślach
Korekta = Świadomość wyostrzona
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #555 : Sierpnia 10, 2011, 22:54:07 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.10 Środa
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #556 : Sierpnia 11, 2011, 22:17:04 »

2011.08.11 Czwartek

Poziom energii średnio = 105
Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI:miłość, radość, wolność, spokój, poczucie własnej wartości, pewność siebie, zdrowie

Komentarz:Co tu napisać o dniu, w którym niewiele pozornie się działo. Kolejny raz w tym tygodniu nie odbył sie pokaz. Chyba rzadziej pilnowałem energii, coś mi się czesto przypominacz nie włączał, a sam nie pamietałem az tak bardzo. Za mało dbam o siebie swój czas, energię, swoje poczucie własnej wartości. Jestem za miękki. Daje sobą kierować. Sensownie zacznam działać dopiero jak mnie dociśnie.

Najlepsze działanie = Szybka reakcja na negatywne sytuacje. Szybka obserwacja i zaniechanie automatycznego reagowania
Najgorsze działanie = Nie wspieram innych w ich pragnieniach
Korekta = Daj pierwszy, wejdz w skórę innych
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #557 : Sierpnia 12, 2011, 00:15:18 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.11 Czwartek
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #558 : Sierpnia 13, 2011, 07:34:19 »

2011.08.12 Piatek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość, wolność, spokój, poczucie własnej wartości, radość, pewność siebie, zdrowie

Komentarz: Dzisiaj dośc luźno przeżyłem dzień bez większych spięć i napięć, ćwiącząc energię. Udała się też dzisiejsza prezentacja. odbyła się i wynik pozytywny. Do tego bardzo fajni ludzie. W tym wszystkim pojawia mi się myśl, że im dłużej sprzedaję tym mniej wiem dlaczego, w sensie bezpośrednim. Mam swoją teorię związaną z energią, ale poza tym nie wiem. Świętuję. Poza tym przyszło mi do głowy że nie jestem najlepszy w nawiązywaniu i utrzymywaniu relacji z innymi. Łatwo zrażam ludzi do siebie. Trudna sprawa, nie ułatwia mi to życia. Za mało w nim przyjaciół.

Najlepsze działanie = Nie polemizuje z innymi, daje im wolność wyboru
Najgorsze działanie = Za mało świadomości podczas pokazu i poza tym mało jej w związku z jedzeniem
Korekta = Spokojnie świadomie zyję
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #559 : Sierpnia 13, 2011, 17:58:25 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.12 Piątek
Energia (średnia) = 105 na potrzebne 120
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #560 : Sierpnia 14, 2011, 12:37:22 »

2011.08.13 Sobota

Poziom energii średnio = 100
Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłośc, wolnośc, poczucie własnej wartości, radość, spokój, pewność siebie, zdrowie

Komentarz: Dzień jak w zwolnionym tempie. Cośsie działo ale tak bez dynamiki. Rano szkolenie w pracy, poźniej cisza i dobrze że chociaż wyciągnąłem żonę na spacer po zaułkach nieznanych Warszawy. Kilka godzin pochodziliśmy po starym miescie i innych miejscach. Jak mi przypominacz trochę nie dawał znac to i mniej ćwiczyłem.

Najlepsze działanie = Spacer, rozluźnienie
Najgorsze działanie = Daję się zwieść i zaczynam narzekać na drobnostki, które tym więcej sie pojawiają w moim życiu
Korekta = Rozumiem i nie osądzam, widzę tylko to co dla mnie dobre
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #561 : Sierpnia 14, 2011, 20:05:19 »

2011.08.

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI:miłość, spokój, wolność, radość, poczucie własnej wartości, pewność siebie, zdrowie

Komentarz: Dzisiaj sportowo odpoczynkowo, dalszy ciąg zwiedzania warszawy tym razem na rowerze. Świadomość dzisiaj większa.

Najlepsze działanie = robienie czegokolwiek byle robić, aby ruszyć energię. Nie wiem co tak dokładnie mam robić ale czuję że nie robiac nic tonę
Najgorsze działanie = nie wiem co, za mało ćwiczę, mogłoby byc lepiej
Korekta = Ćwiczę intensywnie
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #562 : Sierpnia 14, 2011, 22:56:26 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.13 Sobota
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100
Jakość wpisu = 100

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.14 Niedziela
Jakość wpisu = 105

Natrafiasz na stare opory. Potrzebna jest duża przytomność i uwaga nakierowana na to co się pojawia. Uwaga, która nie lgnie do zjawisk (wewnętrznych lub zewnętrznych) lecz je obejmuje wzmacnia się i ... dużo dobrego się wtedy dzieje.

Jak tam ćwiczenia "Kiedy dobrze sprzedaję jestem ..."?

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #563 : Sierpnia 15, 2011, 21:47:26 »

2011.08.15 Poniedziałek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość, wolność, spokój, pewność siebie, poczucie własnej wartości, zdrowie, radość

Komentarz: Dzień świąteczny, pojeździliśmy na rowerze. Doszedłem wreszcie do tego że przypominacz mi działa ok. jeśli chodzi o pisanie kim jestem jak sprzedaję bądź nie, to piszę. Nie stwierdziłem jednak nic co by mnie ruszyło. Raczej się powtarzam codziennie. No może ewentualnie zarysowywuje się mój stary schemat że jak jest ok to sie zaczynam zastanawiac a czemu tak dobrze idzie, trzeba coś spieprzyć Smiley i jak za dobrze to przestaję ćwiczyć. Dzisiaj też większy luz. Próbuję przestać być kierownikiem wszechświata. Jak trwać w szcześciu i radości, bo to przeciez daje powodzenie.

Najlepsze działanie = Dalsze ruszanie energii do działania
Najgorsze działanie = Za dużo czasu na TV
Korekta = Zamieniam TV na moje zainteresowania
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #564 : Sierpnia 15, 2011, 22:25:01 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.15 Poniedziałek
Energia (średnia) = 115 na potrzebne 120
Jakość wpisu = 100

Mógłbyś mi podsyłać scany tego co piszesz. Może coś z tego da się zobaczyć.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #565 : Sierpnia 17, 2011, 07:57:44 »

2011.08.16 Wtorek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość, spokój, wolność, radość, pewność siebie, poczucie własnej wartości, zdrowie

Komentarz: Dzisiaj jeszcze bez prezentacji, ale ćwiczyłem się w tym cały dzień, analizując swoje i innych prezentacje. Budują swoją strategie. Zadaję sobię też pytanie co ja moge zrobić dla innych, dla mojej żony, córki, rodziny. W czym mogę pomóc, co ofiarować, aby to przyniosło jak najwięcej dobra i świadomości. Klaruję swoje pasję. Szukam też w innych tego co najlepsze aby to wzmocnić i tylko na tym się skupić

Najlepsze działanie = Odpuszczenie w kwestii wydatków, błogosławię wydane pieniądze i otwieram się na ich masowy przepływ w moim życiu
Najgorsze działanie = Niepotrzebnie mieszam się w życie innych ludzi
Korekta = Akceptuje ludzi takimi jacy są
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #566 : Sierpnia 17, 2011, 19:39:10 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.15 Poniedziałek
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #567 : Sierpnia 19, 2011, 08:20:32 »

2011.08.17 Środa

Wpisuje pobieżnie, ponieważ robię wpis z opóźnieniem. Choć staram się ostatnio zawsze wpisać na czas to jednak czasami tak się ułoży dzień że nie uda się wpisać.

Atrakcyjność celu = 100
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #568 : Sierpnia 19, 2011, 08:49:41 »

2011.08.18 Czwartek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość, spokój, wolność, poczucie własnej wartości, pewność siebie, radość, zdrowie

Komentarz: dzisiaj pracowałem na swoją sprzedażą od strony technicznej. pojechałem też zobaczyć jak to robi wg mnie najlepszy człowiek w naszej firmie. zastanawiam się gdzie tak naprawdę leży problem mojej sprzedaży to co już nieraz widziałem potwierdza się technika ma być dobra, ale i tak najważniejszy jesteś Ty i twoja energia, wiara i zaangażowanie. Prawdopodobnie tego mi brakuje zaangażowania w pełni w to co robie. Mam wiele pomysłów ale z decyzją kiepsko. W domu natomiast rodzinnie ustabilizowało się. Coraz bardziej mnie to też krępuje że nie ma działania, że wszystko kisi sie w takim sosie.

Najlepsze działanie = posłuchałem swojej intuicji
Najgorsze działanie = brak planu
Korekta = planuje każdy dzień aby jak najlepiej wykorzystać czas i moje zasoby
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #569 : Sierpnia 19, 2011, 21:40:01 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.17 Środa
Jakość wpisu = 75

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.18 Czwartek
Jakość wpisu = 95

Twój poziom zaangażowania w sprzedaż = 75%. Klienci na to reagują.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #570 : Sierpnia 20, 2011, 09:55:10 »

2011.08.19 Piątek

Atrakcyjność celu = 100
Efektywność wykorzystania dnia = 90

WARTOŚCI: miłość, spokój, wolność, poczucie własnej wartości, pewność siebie, zdrowie, radość

Komentarz: Dość trudny dzień, byłem czymś obciążony. Jakaś freustracja pojawiła się na 2 planie. Trudna prezentacja, wręcz pierwszy raz puściły mi na chwilę nerwy. Wyszło szydło z worka. Starałem się jak mogłem ładować się energią i zachować spokój nie popaść w dół. Poza tym brak działania zabiera mi energię. Brak decyzji, brak działania, brak zaangażowania, ciągle coś mi się wydaje że może to powinienem robić i tak kręcę się w kółko

Najlepsze działanie = Spokój podczas jazdy na prezentację, choć byłem spóźniony
Najgorsze działanie = Zagrałem nieczysto na prezentacji
Korekta = Dobrze bawię sie i jestem na luzie pracując.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #571 : Sierpnia 20, 2011, 22:34:58 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.19 Piątek
Energia (średnia) = 100 na potrzebne 120
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 95
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #572 : Sierpnia 21, 2011, 08:20:35 »

2011.08.20 Sobota

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość, wolność, spokój, pewność siebie, poczucie własnej wartości, radość, zdrowie

Komentarz: Dość luźny dzień, nie chciało mi się wstać rano. Trochę byłem wyładowany może przez wczorajszą prezentacją? Chociaż chyba i tak nie dałem się obciażyć za bardzo. Dziecko wróciło z kolonii, powoli wszystko wraca do normy. Niestety nie ćwiczyłem za bardzo. Wydaje mi się że czasami po prostu nie słyszę przypominacza, ale już sama taka świadomość co jakiś czas robi swoje. Coś cały czas czyści się w tle. Wydaje mi się że cały czas taka elipsą krązę wokół tej sprawy co się zbliże to oddalam. Trzeba w końcu pokonać siłe grawitacji i zanużyć się w tym ciele bolesnym

Najlepsze działanie = Pogadanie z szefem o prezentacji i pracy. Budowanie relacji
Najgorsze działanie = Za mało ćwiczenia i zaangażowania w ten proces
Korekta = Przyzwyczajam się do świadomość w każdej najmniejszej czynności.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #573 : Sierpnia 21, 2011, 21:25:11 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.20 Sobota
Energia (średnia) = 115 na potrzebne 120
Jakość wpisu = 105

Uwagi o czyszczeniu i elipsie są bardzo trafne Smiley)

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #574 : Sierpnia 22, 2011, 07:42:22 »

2011.08.21 Niedziela

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość, wolnośc, radośc, poczucie własnej wartości, pewność siebie, zdrowie, spokój

Komentarz: Wyjechaliśmy do rodziny, troche dystansu nabrać. Ciekawe jest to że niby mnie się wydaje że mniej ćwiczę a jest odwrotnie. Może to dlatego że w ogóle mam taką świadomość i czuję że coś się czyści. W każdej sytuacji dzisiaj napiętej, podnosiłem energię i spokojnie obserwowałem, robiłem odwrotnie niż zrobiłbym normalnie, nie odpowiadałem na zaczepki ani nie dorzucałem do ognia. Większy spokój z tego był.

Najlepsze działanie = Obserwowałem napiętą sytuację bez ingerencji, dodając energii
Najgorsze działanie = Zbyt często jeszcze zanużam się w swoich myślach
Korekta = Moje myśli to nie ja. Jestem tu i teraz z największą świadomością
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #575 : Sierpnia 22, 2011, 22:00:40 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.21 Niedziela
Jakość wpisu = 100

Rzeczywiście proces czyszczenia przebiega bardzo prawidłowo. Gdybyś podwyższył trochę poziom energii byłoby szybciej choć być może mniej komfortowo.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #576 : Sierpnia 23, 2011, 08:01:58 »

2011.08.22 Poniedziałek

Atrakcyjność celu = 100
Efektywność wykorzystania dnia = 110

WARTOŚCI: miłość, wolność. radości, zdrowie, poczucie własnej wart0ści, pewność siebie, spokój

Komentarz: Odpoczynek u rodziny, ćwiczę i robię to co lubię czyli myję samochód Smiley Byliśmy też u naszego lekarza. Generalnie dużo interakcji z członkami rodzin mojej i żony. Inne życie niż to co zazwyczaj

Najlepsze działanie = Umycie samochodu
Najgorsze działanie = Zwyczaj wciskania się w cudze życie, może nie tak duży jak wczesniej, ale jednak. Na pewno nie przysparza dobra.
Korekta = żyję swoim życiem i pozwalam na to samo innym, daje im wolność jaką ja chcę sie cieszyć
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #577 : Sierpnia 23, 2011, 21:50:22 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.22 Poniedziałek
Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #578 : Sierpnia 24, 2011, 08:13:51 »

2011.08.23 Wtorek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość, wolnośc, spokój, radość, zdrowie, poczucie własnej wartości, pewność siebie

Komentarz: Dzisiaj dzień przeznaczyliśmy na zabawę z dziećmi w wesołym miasteczku, było super, choć słońce grzało mocno i po całym dniu takiej zaprawy padliśmy wieczorem dość szybko. Poza tym cały czas nie rozumiem co się dzieje wokół mnie. A dzieją się różne rzeczy. Ktoś mi mówi że wspiera mnie ale okazuje to w dziwny sposób obrazowo mówiąc waląc mnie w łeb. I do tego dziwi się że reaguję na to nerwowo. Staram się wejść w to doświadczenie głębiej, choć to nie jest proste. Cały czas świadomość i rzeczywistość wymyka mi się z rąk co już coś jaśnieje to nagle ucieka i nie mam pojęcia jak zrobić aby była ciągle. Niby wiem, ale tak naprawdę nic nie wiem. To pewnie dlatego ciągle uciekam i stwierdzam że nie warto nic robić bo to i tak nikomu niepotrzebne. Wpisy o sprzedaży jak na razie nie wiele ujawniają. Czuję się tak lekko osaczony przez to co dzieje się i przez ludzi wokół mnie. Nie wiem jak sobie z tym poradzić gdzie jest wyjście awaryjne

Najlepsze działanie = Dobra zabawa
Najgorsze działanie = Nie potrafię się całkowicie oddzielić od tego co się dzieje teraz i czuję że się opieram rzeczywistości
Korekta = Jestem tu i teraz obserwując, działam tylko gdy to konieczne. Nie reaguję jak automat
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #579 : Sierpnia 24, 2011, 21:47:53 »

2011.08.24 Środa

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłośc, wolność, radość, zdrowie, poczucie własnej wartości, spokój, pewność siebie

Komentarz: Jak jestem tu u rodzinki to jakby się trochę rozmywam w treningu trnuję ale nie az tak, tak mi się przynajmniej wydaje. Dzisiaj zabrałem się za naprawę samochodu, takie tam, lubię czasami pogrzebać. Tak dośc leniwie ogólnie przeleciał dzień. Po południu mała imprezka rodzinna przy grilu. Fajnie jest zebrac sie razem. Trochę mniejszy ból dzisiaj w porównaniu do wczoraj. Choć nadal nie wiem co z tym wszystkim robić co się dzieje w moim życiu. Coraz bardziej mnie naciska na decyzję, tak mi się zdaje. Obrać jakiś jeden kierunek w życiu i tego się trzymać.

Najlepsze działanie = Poproszenie o pomoc innych
Najgorsze działanie = Brak decyzji, brak jaj w najważniejszych życiowych wyborach
Korekta = jest tu po to aby żyć pełnią życia bez strachu że coś mnie ominie
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #580 : Sierpnia 25, 2011, 21:26:13 »

2011.08.25 Czwartek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłośc, wolnośc, spokój, radość, zdrowie, poczucie własnej wartości, pewność siebie

Komentarz: Trochę pracy fizycznej dobrze robi. Koniec dnia trochę sportu. Człowiek bardziej się rozluzowywuje żyjąc spokojniej, mając cel w zyciu. Jak na razie jestem gdzieś we mgle, z jednej strony pociąga mnie takie życie spokojne a z drugiej lubię jak się coś dzieje. Jeszcze nie wiem jak to połaczyć i jak wytyczyć kierunek swemu życiu. Brak decyzji utrzymuje mnie w zawieszeniu, choć sporo wiem, czytałem i inne podobne dyrdymały, nie daje mi to odpowiedzi na to co jest moim celem, cały czas robię jakieś niezwiązane rzeczy, na przeczekanie, walczę ze sobą. nie ma nic co jest stałe, nie ma nic z czym mógłbym się utożsamić, tu i teraz. Cały czas rozpraszam się na różne cele, działania, których nie czuję.

Najlepsze działanie = Praca fizyczna
Najgorsze działanie = wypicie szklanki piwa do obiadu - 2h snu wycięte z życia
Korekta = nie piję alkoholu jak jestem zmęczony
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #581 : Sierpnia 25, 2011, 22:52:30 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.23 Wtorek
Jakość wpisu = 105

"Poza tym cały czas nie rozumiem co się dzieje wokół mnie."
1. To co się dzieje wokół ciebie jest tylko projekcją tego co się dzieje w tobie. Kiedy na bieżąco będziesz świadomy tego co się dzieje w tobie nie będzie potrzeby by ci to pokazywać w zwiększony sposób poprzez zachowania otoczenia.
2. Masz niepełną jasność związaną z Tożsamością. Tego typu lekcje wiążą się z niejasnością i wątpliwościami. Po prostu generuj energię i obserwuj swoje wątpliwości. Myśli nie mogą nami kierować i nastroje nie mogą nami kierować. Trzeba znaleźć ośrodek kierowniczy JA i stamtąd czerpać inspiracje. Na razie nie masz klarowności i to jest normalne. Kiedy będziesz z tym walczył zaczniesz się w to wikłać i proces potrwa dłużej. Poczytaj sobie ten kawałek z biblii o żonie Lota, która się obejrzała bo nie mogła zostawić tego co było... Jest też kilka bajek na ten temat.

"Cały czas świadomość i rzeczywistość wymyka mi się z rąk co już coś jaśnieje to nagle ucieka i nie mam pojęcia jak zrobić aby była ciągle. Niby wiem, ale tak naprawdę nic nie wiem. To pewnie dlatego ciągle uciekam i stwierdzam że nie warto nic robić bo to i tak nikomu niepotrzebne."
1. w każdym z nas są dwa wilki. Jeden biały, drugi czarny ... Pamiętaj, którego karmisz!

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.24 Środa
Jakość wpisu = 100

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.25 Czwartek
Jakość wpisu = 110

"nie ma nic co jest stałe, nie ma nic z czym mógłbym się utożsamić, tu i teraz."
1. To bardzo wartościowy stan. Najpierw jest złudna powierzchowna pewność na temat siebie, następnie wszystko to się rozsypuje i nie wiadomo czego się uchwycić a następnie wyłania się jasność nowej generacji. Gratulacje wreszcie wiesz, że nie wiesz. Dawniej też nie wiedziałeś ale myślałeś, że wiesz. Żeby mogło być nowe stare musi odejść. Dobrze mu na to pozwolić. Trzymaj wysoką formę i obserwuj co się dzieje bez lgnięcia do tego co i tak nietrwałe i przejściowe. Tego co prawdziwe nie trzeba wymyślać. Wystarczy pozwolić by przyszło i nie stawiać warunków jak ma przyjść, kiedy i jakie ma być. Warto czekać a na przyjęcie zadbać by wartości i poziom energii były w doskonałym stanie. Reszta będzie się działa sama.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #582 : Sierpnia 26, 2011, 21:52:32 »

2011.08.26 Piątek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: Miłośc, Zdrowie, Radość, Wolnośc, Spokój, poczucie Własnej Wartości, pewność Siebie

Komentarz: Dzisiaj trochę pracy fizycznej, tak wyglądają wczasy u rodzinki Smiley Póżniej siesta i raczej luz, basen itp. No i trochę samochód sobie ponaprawiałem Trochę mi sie w głowie układa podczas odskoczni od życia jakie prowadze normalnie. tak to prawda co piszesz Kazik. to co we mnie to i na zewnatrz. choć wiem cały czas nic nie wiem. rozum wie a reszta nie akceptuje działa cały czas na tych samych mechanizmach. tak naprade dac sobie z tym wszystkim rade to trzeba wiele sił mieć lub tak słabym, aby pozwolić problemom rozwiązać sie samym. Chce żyć pełnią życia, spełniając własne marzenia, wiedząc że jeśli mnie będzie dobrze i innym wokół mnie też bedzie dobrze, Czym więcej mam tym więcej mam i tym wiecej sie tym moge dzielić

Najlepsze działanie = Pozwoliłem sobie aby życie toczyło się własnym torem podczas odpoczynku.
Najgorsze działanie = Nie mam jasności co do naszej rodziny. Czuję się troche jak osaczony
Korekta = Obserwuję siebie i nie reaguję jak robot, nie mówie też nic takiego co powoduje rozłam i oddalanie się od siebie ludzi.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #583 : Sierpnia 27, 2011, 21:59:56 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.26 Piątek
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #584 : Sierpnia 28, 2011, 07:47:48 »

2011.08.27 Sobota

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłosc, wolnosc, spokoj, radosc, poczucie własnej wartosci, zdrowie pewnosc siebie

Komentarz: generalnie dzien uplynal na sprzataniu domu lasu z drzewa a pozniej basen i wieczorem mala impreza rodzinna. pamietalem o energii choc jest to trudniejsze jak sie wypełniony grafik. bardziej spokojny dzien w sensie emocjonalnym, choc od rana juz mały nacisk aby robic co do mnie nalezy.

Najlepsze działanie = zrobiłem inaczej niz normalnie bym zrobił, co nie wywołało burzy
Najgorsze działanie = dałem sie wciagnac poirytowaniu i za łatwo sie poddałem
Korekta = Ze spokojem obserwuje i reaguje z opoznieniem na zaczepki
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #585 : Sierpnia 28, 2011, 21:45:30 »

Rafka 2011.08.28 Niedziela

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość, radośc, wolnośc, spokój, zdrowie, poczucie własnej wartości, pewnośc siebie

Komentarz: dzień spokoju i dalszego stabilizowania się stosunków w rodzinie. Jest lepiej nie wiem na jak długo, ale zaczyna karmić białego wilka. nabieram większej chęci do życia, jakbym wracał do z zaświatów. to naprawdę trudno wytłumaczyć jak sie się w dołku i że nic sie nie chce to dopiero można dostrzeć jak się jest na górce z innej perspektywy.

Najlepsze działanie = Wyluzowanie stosunków rodzinnych.
Najgorsze działanie = Za bardzo jeszcze się upieram przy swoim że ma być tak jak ja chcę
Korekta = Więcej zaufania i kończenie z byciem najważniejszym kierownikiem wszechświata
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #586 : Sierpnia 28, 2011, 22:12:18 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.27 Sobota
Jakość wpisu = 105

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.28 Niedziela
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #587 : Sierpnia 29, 2011, 23:40:35 »

2011.08.29 Poniedziałek

Atrakcyjność celu = 100
Efektywność wykorzystania dnia = 110

WARTOŚCI: miłośc, spokój, wolnośc, radość, pewność siebie, poczucie własnej wartości, zdrowie

Komentarz: Dzisiaj nie mam za dużo czasu na wpis, tak się złożyło. Właśnie wróciłem do domu od rodzinki. Z jednej strony koniec wakacji, z drugiej nowe wyzwania. Wróciłem z innym nastawieniem, czuję że zaczyna sie dziać moja energia jest obecnie większa i bardziej stabilna na tym poziomie. Częśc nadwyżki idzie na czyszczenie a część na rozwój.

Najlepsze działanie = Skupiam się na karmieniu białego wilka
Najgorsze działanie = Czasami pojawiają się stare mechanizmy
Korekta = Obserwuję je i oświetlam świadomością z wdzięcznością że wychodzą na wierzch
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #588 : Sierpnia 30, 2011, 22:37:02 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.29 Poniedziałek
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 1150
Jakość wpisu = 115

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #589 : Sierpnia 30, 2011, 22:42:24 »

Rafka 2011.08.30 Wtorek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość, spokój, wolność, radość, zdrowie, pewność siebie, poczucie własnej wartości

Komentarz: Dzień w ktorym coś się zaczęło dziać, sporo do zrobienia, ale fajnie jest czuć że jest coś co mogę zrobić. Końcówka niestety mnie rozjechała. Cały czas jednak robię prezentację bez zaangażowania z taka niechęcią. Dzisiaj to jakbym robił prezentację pierwszy raz, jakbym nie wiedział po co tam jestem. Co najciekawsze w ogóle nie wiem jak ma się przełamać nie wiem jak to zrobić. ja już nie mówię o pokochaniu tego, tylko po prostu o robieniu rzetelnie swojej pracy, aby zanim odnajdę swój cel, mieć utrzymanie.

Najlepsze działanie = Spokój co do tego co powinno byc zrobione i wszystko się zrobiło
Najgorsze działanie = Odpuściłem na prezentacji, całkowicie się rozjechałem emocjonalnie i fizycznie
Korekta = Angażuję się w sprzedaż w 100%
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #590 : Sierpnia 31, 2011, 22:30:55 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.30 Wtorek
Energia (średnia) = 100 na potrzebne 120
Jakość wpisu = 100

Jakie z twoich wartości są aktywne podczas sprzedaży?

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #591 : Sierpnia 31, 2011, 23:34:17 »

Rafka 2011.08.31 Środa

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość, wolność, zdrowie, spokój, pewnośc siebie, poczucie własnej wartości, radość

Komentarz: Dzisiaj trochę mnie świadomego treningu, rano było nie ciekawie po wczorajszej prezentacji, ale pozniej sie uspokoiłem. Pomyślałem czy te myśli mnie wzmacniają czy osłabiają? Obrazy w mojej glowie są chaotyczne i osłabiające. Po co ja szkodzę sobie? Tak nie wiem jakie wartości  są podczas sprzedaży bo ich pewnie nie ma tak za wiele, jak narazie dość często muszę korygować mój kurs nie ma automatu

Najlepsze działanie = Luz i spokój na prezentacji, odzyskałem równowagę
Najgorsze działanie = Za bardzo szukam problemów, i chce mieć rację, robie widły z igły
Korekta = Nastawiam się na rozwiązania, szanuję zdanie innych
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #592 : Września 01, 2011, 22:28:43 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.08.31 Środa
Jakość wpisu = 105

Będzie dobrze jak zaczniesz ćwiczyć energię wartości.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #593 : Września 02, 2011, 10:49:06 »

2011.09.01 Czwartek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI:

Komentarz: cały czas mnie tu kotłuje na tych 100-115% Czuje ze kreci mnie jak w takim wirze. Nie wiem co z tego wyjdzie. staram się trzymać energetycznie na jak najwyższym poziomie, ale czuję taki oddech z tyłu na sobie. Bedę ćwiczył energię wartości, tego może brakuje najbardziej. Z jednaj strony czuję że moje zycie może toczyć się inaczej spokojnie z sukcesami bez większego wysiłku a z drugiej cały czas mi to ucieka. Nie potrafię zidentyfikować czynników które odpowiadają za mój sukces, jak czasami idzie dobrze. Co takiego to sprawia? Wystarczyłoby powtórzyć to samo i gotowe, tak by się wydawało, ale rzeczywistośc jest chyba bardziej skomplikowana

Najlepsze działanie = Nie angażowanie się w sprawy innych w przypadku braku całości wiedzy na dany temat
Najgorsze działanie = Jak ni9e wiem co robić to nic nie robię, a w srodku mnie roznosi
Korekta = Robię coś aby uwolnić energię w działaniu, ruszyć ją z miejsca
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #594 : Września 02, 2011, 21:56:45 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.01 Czwartek
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115
Jakość wpisu = 110

Potrzebujesz wytworzyć silną energię a:
- część ograniczeń sama się rozpadnie
- reszta wyjdzie do świadomości poprzez sytuacje wewnętrzne lub zewnętrzne i wtedy może zostać oczyszczona. Tak jak dla dziecka najlepsze jest mleko matki, tak dla człowieka najlepsza jest energia jego wartości. No to co płynie z zakotwiczenia się w rdzennej tożsamości.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #595 : Września 02, 2011, 22:08:10 »

2011.09.02 Piątek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: Miłość, radość, wolność, spokój, zdrowie, pewność siebie, poczucie własnej wartości

Komentarz: Dzień spokojniejszy w glowie, załatwianie codziennych spraw. Miałewm dzisaj na uwadze energię wartości, co by to nie było. zastawiałem sie też nad tym jakie są moje wartości wg jakich żyje. Dzisiejszy świat jest pełny różnych wytycznych, można sie pogubić. Tak mi sie wydaje że ja własnie jestem na tym etapie. Myślę że przez to nie moge podjac decyzji jak żyć. Nie moge sie zdecydowac co wybrac bo to wiąże się z rezygnacją z drugiej czy też innych opcji. Jak narazie pozostaje we mgle. Wszystko mi się zmiksowało w głowie.  

Najlepsze działanie = żyję
Najgorsze działanie = unikam życia, odkładam na jutro, brak motywacji
Korekta = żyję i działam tu i teraz, robię od razu co ma być zrobione
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #596 : Września 03, 2011, 21:53:23 »

2011.09.03 Sobota

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miłość wolnośc radosc spokój zdrowie pewnosc siebie poczucie własnej wartości

Komentarz: Dzisiaj moja żona przygotowała super piknik dla nas i znajomych, wymysliła i zorganizowała. Starałem się nie przeszkadzać Smiley i pomóc tam gdzie mogłem. Było fajnie. Dobra zabawa, nie często sobie na to pozwalam. Za bardzo powaznie wszystko traktuję szczególnie problemy że w końcu stają się faktem. I tyle na dzieisj nie wiem co jeszcze napisać

Najlepsze działanie = Nie komentowałem niepotrzebnie tego z czym sie nie zgadzam, pomyślałem że nie będę niszczył dobrej zabawy przez moje widzimisię
Najgorsze działanie = Za mało się angażuję w to co sie dzieje
Korekta = Podejmuj decyzję i działaj wg nich z zaangażowaniem
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #597 : Września 03, 2011, 23:51:48 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.02 Piątek
Jakość wpisu = 100

Komentarz do treningu Rafki 2011.09.03 Sobota
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #598 : Września 05, 2011, 08:38:48 »

2011.09.04 Niedziela

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: Miłość, radość, wolnośc, zdrowie, spokój, poczucie własnej wartości, pewnośc siebie

Komentarz: Taki niedzielny dzień za mało go wykorzystałem na ćwiczenia, rano byliśmy na sali gimnastycznej z córką trochę sportu bylo, wieczorem mały piknik firmowy i tak minął dzień.

Najlepsze działanie = rozmowa na różne tematy w tym rozwojowe nie dałem się wkręcić i nie narzucałem innym mego zdania, raczej spokojnie obserwowałem bez emocji
Najgorsze działanie = nie wykorzystany dzień na ćwiczenia w wystarczającym stopniu
Korekta = ćwiczę energię świadomie bardziej i bardziej bez nacisku z przyjemnością
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #599 : Września 05, 2011, 23:09:40 »

2011.09.05 Poniedziałek

Atrakcyjność celu = 100

WARTOŚCI: miość, radośc, spokój, wolność pewność siebie poczucie własnej wartości zdrowie

Komentarz: Dzisiaj dzień pracy, sporo zrobiłem, wiecej zrobiłem niż wczoraj choć za mało co by sie dało odnośnie energii, do tego jak człowiek działa to jak nie ma automatu do ćwiczeń to trudno sie kontrolowac. Lepsze nastawienie dzisiaj do rzeczywistości, przypominam sobie że to co się dzieje dzieje sie dla mnie abym mógł sie rozwinąc, nie jest łatwo. Dzisiaj niestety brak sprzedaży za mało prezentacji i nie moge wejść spowrotem na dobry poziom

Najlepsze działanie = Podziałałem dzisiaj z lepszym nastawieniem, sporo zrobiłem
Najgorsze działanie = Troche za mało energii na pokazie, lekki rozjazd
Korekta = Sprzedaję energią i wartościami
Tagi:
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 18   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!