>
Czerwca 15, 2025, 23:23:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Maria. przejście od 8 do 30 tys miesięcznie  (Przeczytany 337472 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1150 : Maja 08, 2012, 22:25:24 »

Maria Z. 2012.05.07. poniedziałek
1.   Energia > 500 poziom Bogactwo
Epc = 190 wzrost
Ekc = 120 bez zmian
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100) 2. Potęga (100)  3. Odpowiedzialność (100) 4. Ekspansja (100)  5. Tworzenie (100)  6. Jedność (100)  7. Wdzięczność (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Z jakżdej jego chwili czerpię to, co najlepsze. Jeśli czegoś nie mam to to tworzę.
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania. Mam wspaniałe rezultaty.
2.3. W każdym istotnym obszarze mojego życia mam ogromne nadwyżki możliwości nad potrzebami. Nadwyżki te bardzo trafnie inwestuję.
2.4. Nasza firma ma wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe.
2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabaim, tym lepiej się bawie i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i wspaniałą witalnością.
2.7. Żyje we wspanialym, partnerskim związku. Mam wielu prawdziwych przyjaciół.
3. Wykorzystanie dnia = 120
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre
4a. myśli = trafne uwagi dotyczące sytuacji klienta -> doskonele rozumiem sytuację i możliwości klienta
4b. nastroje = uważność -> zawsze jestem uważna i czerpię z tego dużą frajdę
4c. działania = kupiłam sobie fajny materiał na garsonkę -> zawsze mam bardzo wysoką frafność zakupów
5. Najmniej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre
5a. myśli = myśli o charakterze urazy i rewanżu -> natychmiast wyłąpuję myśli, które zaniżają jakość mojego życia i uzdrawiam je wraz z przyczynami
5b. emocje = uraza -> leczę i buduję lepsze stany emocjonalne (miłość i skuteczność)
5c. działania = za długo robiłam byle co -> moje działania dobrze służą mojemu życiu
6. Kompetencje = bardzo skutecznie buduję pakiet zwycięskich kompetencji
7. Uwagi =   
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1151 : Maja 08, 2012, 22:56:41 »

Maria Z. 2012.05.08. wtorek.
Epc = 195 wzrost
Ekc = 125 wzrost
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Potęga(100)  3. Odpowiedzialność (100)  4.Ekspansja (100) 5. Kreacja (100)  6. Jdność (100)  7. Wdzięczność (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Z każdej jego chwili biorę to, co najlepsze. Jeśli czegoś mi brakuje to to tworzę.
2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Dzięki temu mam wspaniałe rezultaty.
2.3. Swobodnie dysponuję ogromnymi możliwościami (Bogactwo i Power) we wszystkich ważnych obszarach życia. Nadwyżki możliwości skutecznie inwestuję.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Jesteśmy atrakcyjnym wzorem dla innych.
2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu dla siebie i lepiej się bawię.
2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i ogromną witalnością. Moje ciało i psychika są radosne i młode.
2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. Mam wspaniałych zanajomych i przyjaciół.
4a. myśli = dużo trafnych myśli odnośnie projektu -> mam z takich procesów dużo więcej przyjemności 
4b. spokojna skuteczność -> stan spokojnej skuteczności stale mi towarzyszy
4c. działania = duży postęp w pracach nad projektem
5a. myśli = myśli o domniemanych trudnościach -> natychmiast podnoszę formę, gdy pojawiają się myśli tego typu. Następnie analizuję ich przyczyny. 
5b. emocje = stare niechęci -> uzdrawiam je i uwalniam
5c. działania = momenty dryfu i obniżenia formy -> natychmiast je zauważam
6. Kompetencje = bardzio skutecznie buduję kompetencje,przy których osiągnięcia harmonijnie płyna przez moje życie.
7. Uwagi = Dzisiaj nagle uwolniły się jakieś stare ograniczenia. Poczułam to fizycznie i aż mnie przytkało. Jeszcze do tej pory to przerabiam. Do tej pory raczej uwalniały się stare sprawy małymi porcjami. Teraz było inaczej. Ciekawe co będzie kiedy oczyszczę to, co się uwolniło. A z drugiej strony patrząc, to dobrze, że do tej pory nabrałam sporej wprawy o oczyszczaniu tego co stare i już niepotrzebne w moim życiu. Bez tej wprawy nie było by tak łatwo. Z trzeciej strony może właśnie dlatego mogę już usuwać duże kawałki starych ograniczeń, że mam już taką wprawę. Gdyby ten ostatni wariant był trafny to mogła bym przyspieszyć tempo wzrostu moich możliwości a co zatem i osiągnięć.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1152 : Maja 08, 2012, 23:10:24 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.05.07. poniedziałek.
Energia > 500 poziom Bogactwo
Epc = 190%.
Ekc 120%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Komentarz do wpisu Marii 2012.05.08. wtorek.
Epc = 195%. wzrost
Ekc 125% wzrost
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

"Dzisiaj nagle uwolniły się jakieś stare ograniczenia. Poczułam to fizycznie i aż mnie przytkało. Jeszcze do tej pory to przerabiam. Do tej pory raczej uwalniały się stare sprawy małymi porcjami. Teraz było inaczej. Ciekawe co będzie kiedy oczyszczę to, co się uwolniło. A z drugiej strony patrząc, to dobrze, że do tej pory nabrałam sporej wprawy o oczyszczaniu tego co stare i już niepotrzebne w moim życiu. Bez tej wprawy nie było by tak łatwo. Z trzeciej strony może właśnie dlatego mogę już usuwać duże kawałki starych ograniczeń, że mam już taką wprawę. Gdyby ten ostatni wariant był trafny to mogła bym przyspieszyć tempo wzrostu moich możliwości a co zatem i osiągnięć."

Ponieważ wzrosła twoja siła i zdecydowanie idziesz do przodu, to co przeszkadza w pełnym sukcesie, może się szybciej uwalniać. Oznacza to, że będziesz mogła zwiększyć tempo sięgania po to, na czym ci zależy. Pracuj nad tym aby twoja energia sprawcza Ekc szybciej rosła. A po za tym to gratulacje za to co się teraz dzieje i za twoje reakcje na uwalniające się bloki! Rzeczywiście nabrałaś wprawy.

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1153 : Maja 10, 2012, 00:11:01 »

Maria Z. 2012.05.09. środa.
1.   Energia >500 poziom Bogactwo
Epc = 195 stabilizacja
Ekc = 125 stabilizacja
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Potęga(100)  3. Odpowiedzialność (100)  4.Ekspansja (100) 5. Kreacja (100)  6. Jdność (100)  7. Wdzięczność (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełnionym życiem. Z każdej jego chwili biorę to, co najlepsze. Jeśli czegoś mi brakuje to to tworzę.
2.3. Swobodnie dysponuję ogromnymi możliwościami (Bogactwo i Power) we wszystkich ważnych obszarach życia. Nadwyżki możliwości skutecznie inwestuję.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty. Jesteśmy atrakcyjnym wzorem dla innych.
2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu dla siebie i lepiej się bawię.
2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i ogromną witalnością. Moje ciało i psychika są radosne i młode.
2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. Mam wspaniałych zanajomych i przyjaciół.
4a. myśli = pomysł na finanse -> najlepiej by było kiedy ten pomysł pojawił by się miesiąc temu
4b. emocje -> spokój i miłość -> miłość diziałające bardziej aktywnie
4c. działania = szybko zrobiona oferta -> mogłam ją zrobić od razu w ostatecznej wersji, byłoby szybciej
5a. myśli = myśli o trudnościach -> przekształcam je w skuteczne myśli
5b. emocje = obawy -> zwiększam poziom energii i czyszczę 
5c. działania = błędy komunikacyjne -> jestemuważna na to, co robię
6. Kompetencje = bardzo skutecznie buduję kompetencje,przy których osiągnięcia harmonijnie płyna przez moje życie.
7. Uwagi = Praca z Miłością dała mi niespodziewanie bardzo dużo pozytywnych stanów. Pojawiła się cierpliwość, pewność, delikatność i siła. co prawda na razie dotyczy to bardziej mnie samej i tego co robię wprost dla siebie. Jednak, chyba po raz pierwszy, doświadczyłam namacalnie potegi Miłości i tego jak ona działa w praktyce. Wiedziałam, że jest to bardzo silny rodzaj energii. Kazik też często powtarza, że Miłość ma właściwości sprawcze, uzdrawiające i porządkuje świat. Jednak co innego słyszeć a co innego doświadzać. Bardzo ciekawe.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1154 : Maja 10, 2012, 01:06:21 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.05.09. środa.
Epc = 195%.
Ekc 125%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1155 : Maja 10, 2012, 23:20:54 »

Maria Z. 2012.05.10. czwartek.
Epc = 190 spadła
Ekc = 125 stabilizacja
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Potęga (100)  3. Odpowiedzialność (100)  4. Ekspansja (100) 5. Tworzenie (100)  6. Jedność (100)  7. Wdzięczność (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szcześliwym, spełniającym się cały czas życiem. każda chwila jest wartościowa i z każdej czerpię to, co w niej najcenniejsze. Jeśli mi czegoś brakuje, to to tworzę.
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania, życia i bycia. Dzięki temu mam wspaniałe rezultaty.
2.3. W każdym ważnym obszarze życia mam ogromne nadwyżki możliwości nad potrzebami (na poziomie Bogactwa i Poweru). Nadwyżki te bardzo korzystnie inwestuję.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Nasze Know How pomaga wielu firmom i ludziom.
2.5. lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiamtym mam więcej wolnego czasu i lepiej się bawię.
2.6. Cieszę się doskonałą witalnością, zdrowiem i sprawnością.
2.7. Żyjęw szczęśliwym, paartnerskim związku. Mam wielu wspaniałych przyjaciół.
4a. myśli = dobre pomysły przy pisaniu raportu dla klienta -> kiedy siębiorę do pracy to doskonałe pomysły płyną same
4b. emocje = dużo spokoju i życzliwości -> do tego jeszcze więcej radości
4c. działania = dobrze napisałam kawałek raportu -> zawsze mam taką formę, która umożliwia pracę na wysokiej jakości
5a. myśli = myśli o trudnościach -> błyskawicznie je rozpoznaję i poprawiam swój stan zasobów
5b. emocje = obawy -> rozpoznaję ich źródłą i leczę je
5c. działania = niepotrzebne działnie -> zanim coś robię to myślę
6. Kompetencje = bardzo skutecznie oczyszcam moje życie z tego co obniża jego standard.
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1156 : Maja 10, 2012, 23:30:58 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.05.10. czwartek.
Epc = 190%.
Ekc 125%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1157 : Maja 11, 2012, 21:38:09 »

Maria Z. 2012.05.11. piątek.
Epc = 195 wzrosła
Ekc = 125 stabilizacja
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Potęga (100)  3. Odpowiedzialność (100)  4. Ekspansja (100) 5. Tworzenie (100)  6. Jedność (100)  7. Wdzięczność (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełniającym się z chwili na chwilę życiem. Z każdej chwili życia biorę to, co najcenniejsze. Jeśli czegoś nie mam to to tworzę.
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania, istnienia, życia. Dzięki temu mam wspaniałe rezultaty.
2.3. W każdej ważnej dla mnie sferze życia, mam ogrone nadwyżki możliwości. Nadwyżki te skutecznie inwestuję.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Nasze Know How jest szeroko stosowane i pomaga wielu ludziom i firmom.
2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 ->60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
2.6. Cieszę się doskonałą formą, witalnością i zdrowiem.
2.7. Żyję w szcześliwym, partnerskim związku. Mam wielu wspaniałych przyjaciół.
4a. myśli = dobra idea -> jeszcze ją poprawiłąm
4b. emocje = spokój i miłość -> więcej i silniej było by lepiej
4c. działania = szybko wcieliłam nową ideę w życie -> wszystkie najlepsze pomysły realizuję z wysoką sprawnością
5a. myśli = obwinianie otoczenia -> zamieniam na sprawcze myśli
5b. emocje = wkurzenie na niechciane działania otoczenia -> reaguję przyrostam formy aż do poziomu, który gwarantuje mi skteczne działanie w danej sprawie
5c. działania = nie zadałam istotnego pytania -> prowadzę rozmowy w sposób, który daje mi pełną jasność
6. Kompetencje = bardzo skutecznie oczyszczamżycie ze wszystkiego, co obniża jego standard. Toworzę rozwiazania o najwyższej jakości.
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1158 : Maja 11, 2012, 22:46:47 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.11. piątek.
Epc = 190%.
Ekc 125%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1159 : Maja 14, 2012, 17:30:54 »

Maria Z. 2012.05.13. niedziela.
Epc = 190  stabilizacja
Ekc = 135wzrosła
1b.Moje wartości:
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym, spełniającym się z chwili na chwilę życiem. Z każdej chwili życia biorę to, co najcenniejsze. Jeśli czegoś nie mam to to tworzę.
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów działania, istnienia, życia. Dzięki temu mam wspaniałe rezultaty.
2.3. W każdej ważnej dla mnie sferze życia, mam ogrone nadwyżki możliwości. Nadwyżki te skutecznie inwestuję.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Nasze Know How jest szeroko stosowane i pomaga wielu ludziom i firmom.
2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 ->60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu.
2.6. Cieszę się doskonałą formą, witalnością i zdrowiem.
2.7. Żyję w szcześliwym, partnerskim związku. Mam wielu wspaniałych przyjaciół.
4a. myśli = kilka dobrych sformułowań -> wszystkie moje myśli mają bardzo wysoką jakość
4b. emocje = spokój, życzliwość, humor -> cały czas doswiadczam aktywnego działania całego zestawu moich wartości
4c. działania = rozpoznałam nowe pole kompetencji -> dokańczam to zozpoznanie aż będzie pełne
5a. myśli = niechętny odbiór zachowań pewnej osoby -> rozumiem jej miejsce i uwarunkowania
5b. emocje = niechęć -> miłość, zrozumienie, moc
5c. działania = nidałam sobie wystarczająco dużo wypoczynku na koniec intensywnego weekendu -> dbam o swój wypoczynek
6. Kompetencje = bardzo skutecznie oczyszczamżycie ze wszystkiego, co obniża jego standard. Toworzę rozwiazania o najwyższej jakości.
7. Uwagi = Kiedy wzrosła mi energia, to czuję to jak bym była po dużym treningu. Z jednej strony czuję siedużo silniejsza, z drugiej strony mój organizm się przestawia i jestem zdrowo przeciążona. Duża wewnętrzna praca odchodzi. Wzasadzie bez mojego udziału. Nowy poziom formy robi sobie miejsce i dosłownie "wymiata" to co stare i do wymiany. Czuję jak wewnątrz mnie przebiega silna przemiana.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1160 : Maja 14, 2012, 17:31:51 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.13. niedziela.
Epc = 190%.
Ekc 135% duży wzrost!
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1161 : Maja 14, 2012, 23:12:40 »

Maria Z. 2012.05.14. poniedziałek.
Epc = 200  wzrosła
Ekc = 140 wzrosła
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Poęga (100)  3. Odpowiedzialność (100)  4. Ekspansja (100)  5. Tworzenie (100) 6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100) 
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym życiem, które spełniam z chwili na chwilę. Każdą z nich wykorzystuję w pełni:
- biorąc z niej to,co najcenniejsze,
- rozbiąc to, co najbardziej właściwe.
Jeśli mi czegość barkuje to to tworzę.
2.3. We wszystkich ważnych obszarach mojego życia mam ogromną nadwyżkę możliwości nad potrzebami. To co nie jest mi potrzebne korzystnie inwestuję.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. To czego uczymy jest używane i przynosi ogromne korzyści ludziom i firmom.
2.5. Lekko i swobodnie zarabizm 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem, witalnością i formą. promieniuje młodością i dynamiką.
2.7. Żyję w szczęśliwym,partnerskim związku. Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych.
4a. myśli = ocelowości przemiany która się we mnie dokonuje -> mogłam siebardziej tym cieszyć
4b. emocje = spokój i siła -> mam pełen pakiet emocji, które dają sukces
4c. działania = dużo odpoczywałam -> zawsze dbam o swój wypoczynek
5a. myśli = ocniałam niski poziom sprawności mówienia pewnej osoby -> odpuszczam sobie mało pomocne porównania
5b. emocje = niechęć i lekceważenie -> życzliwość i szacunek
5c. działania = mogłam więcej poćwiczyć relaks -> ćwiczę także relaks i wygodę
6. Kompetencje = Bardzo skutecznie wymieniam wszystkie moje uwarunkowania na te najlepsze.
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1162 : Maja 14, 2012, 23:38:05 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.13. niedziela.
Epc = 200%. wzrost
Ekc 140% wzrost!  jak najszybciej przekrocz 160%
Efektywność = 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1163 : Maja 15, 2012, 22:18:26 »

Maria Z. 2012.05.15. wtorek.
Epc = 200  stała
Ekc = 140 stała
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100) 2. Potęga (100) 3. Odpowiedzialność (100)  4. Ekspansja (100)  5. tworzenie (100) 6. Jedność (100)  7. Wdzięczność (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym życiem, w którym spełniam się z chwili na chwilę. Z każej jego chwili biorę to co najlepszy. Gdy mi czegoś brakuje, to to tworzę.
2.2. Korzystam z najlepszych rozwiązań. Mam wspaniałe rezultaty w tym co robię.
2.3. We wszystkich ważnych obszarach życia mam ogromne nadwyżki możliwości (Bogactwo i Power). Bardzo korzystnie je inwestuję.
2.4. Nasza firma ma wspaniałe rezultaty merytoryczne i finansowe. Nasze produkty są rozchwytywane i używane z ogromnym powodzeniem.
2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
2.6. Cieszę się wspaniałym zdrowiem, witalnością i formą na poziomie 1/2.
2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku. Mam wielu wspaniałych znajomych i przyjaciół.
4a. myśli = Zauważałam szkodliwe myśli z otoczenia -> zauważam także swoje szkodliwe myśli 
4b. emocje = uruchamiane podczas ćwiczeń wartości -> moje wartości są coraz bardziej silne i aktywnie działąją w moim życiu
4c. działania = zabrałąm się za pszukiwnie odpowiedniego sprzętu  na żagle -> mam zakupiony sprzęt, który najlepiej odpowiada moim potrzebom
5a. myśli = chwile myślowych dryfów -> utrzymuję krystalicznie jasny umysł
5b. emocje = zdenerwowanie natłokiem spraw -> jestem spokojna
5c. działania = brak szybkiej reakcji na obniżenie się nastroju -> natychmiast podnoszęswój nastrój
6. Kompetencje = Bardzo skutecznie transformuję szystko w to co najlepsze.
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1164 : Maja 15, 2012, 22:44:39 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.15. wtorek.
Epc = 200%.
Ekc 140%

Popracuj nad świadomością własnej tożsamości.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1165 : Maja 16, 2012, 22:59:26 »

Maria Z. 2012.05.16. środa
Epc = 215  wzrost
Ekc = 145 wzrost
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Potęga (100)  3. Odpowiedzialność (100)  4. Tworzenie (100)  5. Ekspansja (100)  6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szcześliwym życiem spełniając się w każdym jego momencie. Z każdej chwili czerpię to, co potrzebuję. Jeśli czegoś nie mam, to to tworzę.
2.3. W każdym ważnym obszarze mojego życia mam ogromne nadwyżki możliwości (Bogactwo i Potęga). Bardzo korzystnie je inwestuję.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniale rezultaty merytoryczne i finansowe. Nasze produkty są rozchwytywane i przynoszą liczne korzyści klientom.
2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem, energią i samopoczuciem. Promieniuję zdrowiem i młodością na poziomie 1/2 wm.
2.7. Mam wspaniałe związki: partner, przyjaciele, znajomi
4a. myśli = Bardzo dobry ciąg propozycji w rozmowach z klientem -> z każdym klientem trafiam w jego istotne potrzeby
4b. emocje = bardzo lekka i przyjazna rozmowa -> umiem roznawiać interesująco i swobodnie a jednocześnie budować blizkie relacje kiedy mi na tym zależy
4c. działania = podniosłam swoją wiedzę o sprzęcie -> dysponuję pełną wiedzą o potrzebnym mi sprzęcie
5a. myśli = kilka ciągów myśli o trudnościach -> natychmiast je wyłąpuję i otaczam dobrostanem
5b. emocje = lekkie zdenerwowanie -> natychmiast otaczam wysokiej klasy energią
5c. działania = nie dopytałam się o godzinę spotkania -> zamiast zakładać upewniam się
6. Kompetencje = Bardzo skutecznie buduję zwycięski pakiet rozwiązań. Transformuję to, co obniża standard mojego życia.
7. Uwagi = Teraz przyszegł czas kolejnych porządków. Oczyszczanie wymaga ode mnie uwagi, pracy energią i pilnowania właściwych nastawień do tego co się ujawnia. Kiedy się nie pilnuję, to pojawia się chęć aby tą pracę odłożyć na później i sobie poodpoczywać. To tak jak jazda wązką drogą. Trzeba pilnować strategii i techniki.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1166 : Maja 16, 2012, 23:12:24 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.16. środa.
Epc = 215%.
Ekc 144%

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1167 : Maja 17, 2012, 22:41:22 »

Maria Z. 2012.05.17. czwartek
Epc = 235  silny wzrost
Ekc = 140 wzrost
Dzisiaj ćwiczyłam silne podbijanie energii do góry. Szłm na maksimum natężenia głównych Wartości. Wytrzymymuję jeszcze tylko chwilę w takim dużym natężeniu energii. Na 2 do 4 oddechów. Nie umiem ją utrzymać na dłużej na odpowiednio wysokim poziomie. Jednak jest to już coś. A wzięło się to stąd, że już mi się znudziło siedzenie na obecnym poziomie. Zwłaszcza, że i sprawy zewnętrzne wymagają mojego przyrostu mocy sprawczej gdyż rozpoczęte projekty się ślimaczą i nie mają satysfakcjonującej mnie dynamiki. Tak wiec postanowiłąm przyczadować. No i zaczęłam ćwiczyć. To bardzo fajne uczucie kiedy w całym ciele czuję wspaniałe ożywienie i przyrost mocy. Super! Zaczynam się rozkręcać. Bardzo mi też pomogło, kiedy uświadomiłam sobie, że straciłam dynamikę rozwoju a także keidy przesunęłam sobie termostat dobrobytu (jak to mówi Kazik) na dużo wyższy poziom. Z tego naowego poziomu mój obecny stan jest niedopuszczalny. Za takim praesunięciem poszły już łątwo działąnia a za działaniami efekty. A ponieważ jest to ekscetujące i pożyteczne zarazem to mi się ten zwrot w mojej sytuacji podoba.
1b.Moje wartości:
1. Miłość (100)  2. Potęga (100)  3. Odpowiedzialność (100)  4. Tworzenie (100)  5. Ekspansja (100)  6. Jedność (100) 7. Wdzięczność (100)
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szcześliwym życiem spełniając się w każdym jego momencie. Z każdej chwili czerpię to, co potrzebuję. Jeśli czegoś nie mam, to to tworzę.
2.3. W każdym ważnym obszarze mojego życia mam ogromne nadwyżki możliwości (Bogactwo i Potęga). Bardzo korzystnie je inwestuję.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniale rezultaty merytoryczne i finansowe. Nasze produkty są rozchwytywane i przynoszą liczne korzyści klientom.
2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem, energią i samopoczuciem. Promieniuję zdrowiem i młodością na poziomie 1/2 wm.
4a. myśli = pmysł, żeby iść ma maksa z intensywnością ćwiczeń -> cały czas widzę te rozwiązania, które są dla mneinajlepsze.
4b. emocje = duże dawki Miłości i Potęgi -> z impulsów o wysokiej jakości przechodzę ma constans
4c. działania = około 9 razy silny inerwałowy trening wartości -> takćwiczę cały czas
5a. myśli = chwile bezładu myślowego -> natychmiast je wychwytuję
5b. emocje = lekka niechęć -> miłość i zrozumienie + zasilenie siebie (zrozumiełam w tej chwili, że ta niechęć bierze się z mojego deficytu)
5c. działania = nieuważnie jadłam -> moje działania są uważne
6. Kompetencje = Bardzo skutecznie buduję zwycięski pakiet zasobów i kompetencji. To co przeszkadza szybko transformuję.
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1168 : Maja 17, 2012, 22:49:59 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.17. czwartek.
Epc = 235%.
Ekc 140%

Gratulacje! A także Nareszcie!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1169 : Maja 19, 2012, 12:50:29 »

Maria Z. 2012.05.18. piątek
Epc = 245  silny wzrost
Ekc = 140 constans
1b.Moje wartości:
2. Formuła celu:
4a. myśli = zrozumiałam, że przyczyna występujących od jakiegoś czasu trudności zewnętrznych tkwi we mnie -> zawsze rozpoznaję prawdziwe przyczyny i uwarunkowania spraw
4b. emocje = spokój i życzliwość -> potrzebowałam jeszcze otwartości na problemy wewnętrzne, które się pojawiły
4c. działania = poszukiwałam sprzętu i częściowo go znalazłam -> bardzo skutecznie załątwiam swoje sprawy
5a. myśli = myśli typu "dlaczego znowu muszę ..." -> zamieniam na "o znowy ciekawy problem do rzowiązania, po którym moje życie będzie lepsze lub dużo lepsze..."
5b. emocje = niechęć do pojawiających sie problemów -> otwartość i ciekawość
5c. działania = pod koniec dnia odpuściłam dbanie o siebie i swoje życie na rzecz nawykowwego odpoczynku -> odpoczywam w najlepszym stylu
6. Kompetencje = Bardzo skutecznie buduję najwyższej jakości stany i uwarunkowania wewnętrzne i zewnętrzne
7. Uwagi = Dotarło do mnie, że jestem na progu nowego etapu. Potrzebuję oczyścić to co stare i przejść do nowego. Na razie to żyję trochę tu i trochę tam. To tworzy mieszaninę stanów i rozwiązań. Czas na gruntowną przeprowadzkę w lepszy świat. Wiem o tym, że tam jest dużo lepiej nie mówiąc już o sukcesach i pieniądzach. A jednak czuję się jeszcze częścią starego. Co prawda to stare stopniowo maleje. Pewnie muszę się z nim uczciwie rozliczyć by rozstanie było prawdziwe.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1170 : Maja 19, 2012, 13:20:48 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.18. piątek.
Epc = 245%. wzrost
Ekc 145%

"Dotarło do mnie, że jestem na progu nowego etapu. Potrzebuję oczyścić to co stare i przejść do nowego. Na razie to żyję trochę tu i trochę tam. To tworzy mieszaninę stanów i rozwiązań. Czas na gruntowną przeprowadzkę w lepszy świat. Wiem o tym, że tam jest dużo lepiej nie mówiąc już o sukcesach i pieniądzach. A jednak czuję się jeszcze częścią starego. Co prawda to stare stopniowo maleje. Pewnie muszę się z nim uczciwie rozliczyć by rozstanie było prawdziwe."
Bez uczciwego rozliczenia się ze starym etapem swojego życia nie możesz przejść i pozostać wygodnie w nowym. To co stare i nierozliczone będzie za tobą szło. Jednak sporo już zrobiłaś. Niedużo zostało.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1171 : Maja 19, 2012, 21:17:14 »

Maria Z. 2012.05.19. sobota
1. Poziom 500 poziom Bogactwo
Epc = 250 wzrost
Ekc = 140 constans
1b.Moje wartości:
2. Formuła celu:
2.1. Żyję szczęśliwym życiem o pełnej wartości.Każdą chwilę wykorzystuję w najlepszy sposób.
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów bycia i życia. Mam wspaniałe rezultaty. - kiedy to napisałam, to pojawiły się wątpliwości. Co będę robiła, kiedy moje życie będzie pasmem swobodnie osiąganych sukcesów. Do tej pory było dużo starań, zmagań i stąd były sukcesu. Wygląda na to, że nie jestem jeszcze w pełni gotowa na sukcesy osiągane łatwo. Chcę takich sukcesów, ale jeszcze mam przywiązanie do starego wzoru i naswój sposób go lubię. Słowem jak w piosence "Jarzębino czerwona ...". To nawet zabawne odkrycie gdyby nie to,że za takim wzorem idą opóźnienia w moich planach.
2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości nad moimi potrzebami. "Rzeczy ci potrzebnych miej zawsze w dwójnasób"
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty finansowe i merytoryczne. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom.
2.5. Lekko i swobodnie zarabiam 30.000 -> 60.000 -> 120.000 miesięcznie. Im więcej zarabiam, tym lepiej się bawię i mam więcej wolnego czasu dla siebie.
2.6. Cieszę się doskonalym zdrowiem i witalnością. Jestem młoda i tak sie czuję - na poziomie 1/2 wm.
2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku ze wspaniałymi przyjaciółmi i znajomymi.
4a. myśli = zachwyt na koncercie pianisty, przyszła do mnie myśl, że bardzo potzebuję rzeczy pięknych i prawdziwych -> całe moje życie jest piękne i prawdziwe
4b. emocje = zachwyt -> przeżywam zachwyt często i przy różnych okazjach
4c. działania = testowałam dziś nowy sprzęt -> daję sobie więcej przyjemności z udanych posunięć
5a. myśli = znowu trzeba popracować -> jak to dobrze, że pracując mogę zrobić coś dobrego
5b. emocje = niechęć -> więcej rzyczliwości 
5c. działania = trochę sobie odpuściłam -> odpoczywam dbając w pełni o siebie
6. Kompetencje = Badrzo skutecznie buduję pełną jakość mojego życia.
7. Uwagi =
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1172 : Maja 20, 2012, 22:29:50 »

Maria Z. 2012.05.20. niedziela.
1. Poziom energii 500 poziom Bogactwo
Epc = 255 wzrost
Ekc = 150 wzrost
1b.Moje wartości:
Dzisiaj nasycałam moimi Wartoościami dwa obszary, w których pojawiły się problemy. Relację z osobą X i mój Biznes. Absolutnym zaskoczeniemdla mnie było to, że poczułam silne deficyty wzastosowaniu Jedności. Trochę mnie zamurowało, gdyż było to odkrycie takiego aspektu technologii sukcesu o kórym nigdy nie myślałam. Głównie koncentrowałam się na Potędze. Tutaj są także deficyty, jednak kluczem okazało się silne poczucie Jedności i zastosowanie tego stanu do usprawneinia relacji z X i mojego Biznesu, który od jakiegoś czasu stracił tempo rozwoju. Sporo sobie dziasiaj poćwiczyłąm z poczuciem Jedności w obu tych kontekstach. Nie nam jeszcze pełnej jasności jak Jedność prowadzi mnie do sukcesu w obu tych kontekstach. Wiem na pewno, że w relacjach z X się separuję ignorując zupełnie aspekt jedności. W tym sensie zrozumiałam, że zakłucam rzeczywisty obraz sytuacji gdyż jesteśmy jednocześnie różnymi osobami (trudno jest mi lubić X) a jednocześnie także wiele nas łączy i to co nas łączy praktycznie ignorowałam. To trochętak jakbym zupełnie nie korzystała z części klawiszy w moim laptopie. W przypadku mojego biznesu ignorowałam do tej pory aspekt Jedności w dużo mniejszym stopniu niż w relacjach z X. Jednak i tu był deficyt. Do tej pory jestem zdumiona tym odkryciem. Czuję za jego stosowaniem i zrozumieniem kryje się wiele fajnych dla mnie spraw. Bardzo mnie ciekawi co naprawdę kryje to moje dzisiejsze odkrycie.
2. Formuła i model celu:
2.1. Żyję szczęśliwym życiem o pełnej wartości.Każdą chwilę wykorzystuję w najlepszy sposób.
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów bycia i życia. Mam wspaniałe rezultaty.
2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości nad moimi potrzebami.
2.4. Nasza firma osiąga wspaniałe rezultaty finansowe i merytoryczne. Nasze produkty są rozchwytywane i dobrze służą klientom.
2.6. Cieszę się doskonalym zdrowiem i witalnością. Jestem młoda i tak sie czuję - na poziomie 1/2 wm.
2.7. Żyję w szczęśliwym, partnerskim związku ze wspaniałymi przyjaciółmi i znajomymi.
4. Najbardziej pomocne -> poprawione na maksymalnie dobre4a. myśli = odkrycie roli Jedności w mojej strategii sukcesu -> robię takie rozpoznanie kiedy tylko jakieś sprawy idą z oporem
4b. emocje = Jedność ćwiczona w deficytowych kontekstach -> w pełni wykorzystuję możliwości związane z Wartościami
4c. działania = dobry trening zastosowań Jedności -> ćwiczę Jedność aż do pełnego wyrównania deficytu
5a. myśli = wewnętrzne obrazy i dialogi dotyczące trudności relacyjnych -> natychmiast nasycam te myśli wartościami aby zlikwidować tkwiące w nich deficyty
5b. emocje = niechęć i obawa -> j.w.
5c. działania = trochę bezmyślnego gapienia sie w tv -> wykorzystuję oglądanie t.v. do podwyższania swojej formy
6. Kompetencje = Badrdzo skutecznie buduję pełną jakość mojego życia.
7. Uwagi = Czuję, że odkrycie roli Jedności jest przełomowe.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1173 : Maja 20, 2012, 23:11:35 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.19. sobota.
Epc = 250%. wzrost
Ekc 140% spadek

Komentarz do wpisu Marii 2012.20. niedziela.
Epc = 255%. wzrost
Ekc 150% wzrost

Brak równowagi na poziomie wartości rodzi zawsze problemy. Zrobiłaś bardzo wartościowe odkrycie!!!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1174 : Maja 21, 2012, 23:45:18 »

Maria Z. 2012.05.21. poniedziałek.
1. Poziom energii > 500 poziom Bogactwo
Epc = 280 silny wzrost
Ekc = 160 wzrost
1b.Moje wartości:
Poćwiczyłam sobie porządnie energię wartości. Urchamiałam je pojedynczo wyzwalając maksymalną jakość każdej z nich w stopniu, na jaki mnie było maksymalnie stać. Do tej pory nie miałam tak silnego doświadczenia. Na zakończenie ćwiczenia czułam się na jakieś 350%. Ćwiczenia trwały jakieś 30 minut. Czuję się jak po wyjściu ze SPA. Świeża i oczyszczona wewnętrznie. Trochę żałuję, że wcześniej nie wpadłam na pomysł by ćwiczyć wartości na maksa. Kazik co prawda mówił jednak nie wzięłam tego bardzo poważnie do serca. Ćwicząc poszczególne wartości smakowałam ich jakość. Każda jest inna i każde fajna. Trochę się także nauczyłam utrzymijąc silne pole poszcególnych wartości. Potwierdziła mi się moja wczorejsza hipoteza, że potrzebuję silnego zastosowania Jedności ze szczególnym uwzględnieniem relacji z X i z obszarem mojego Biznesu. Teraz trochelepiej rozumiem o co tu chodzi.

2. Formuła i model celu:
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów bycia i życia. Mam wspaniałe rezultaty.
2.3. W każdej ważnej sferze mojego życia dysponuję ogromną nadwyżką możliwości nad moimi potrzebami.
4a. myśli = zdecydowałam się na wyraźne przyspieszenie mojego tempa osiągania sukcesów -> podejmuję takie decyzje odpowiednio wcześnie
4b. emocje = wspaniale ćwiczyłam energię Wartości -> taki stan jaki osiagnęłam jest dla mnie minimalną normą
4c. działania = podciągnęłam projekt -> pracuję bardzo skutecznie i efektywnie
5a. myśli = trochę za długo myślałam o problemach -> szybko definiuję problem i przechodzę do rozwiązań
5b. emocje = zniecierpliwienie słowotokiem innych -> mój spokój i ugruntowanie w sobie i wartośćiach pozwala mi na akceptację wszystkich zachowań otoczenia
5c. działania = trochę za dużo słabego tempa działań -> generuję świetną formę a z niej wyprowadzam bardzo skuteczne działania
6. Kompetencje = Bardzo skutecznie i szybko transformuję to co  przszkadza we wspaniałe rozwiązania.
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1175 : Maja 22, 2012, 00:20:21 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.21. poniedziałek.
Epc = 280%. silny wzrost
Ekc 160% wzrost

Gratulacje i tylko tak dalej!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1176 : Maja 23, 2012, 00:12:09 »

Maria Z. 2012.05.22. wtorek.
1. Poziom energii sprawczej Obfitość
Epc = 305 bardzo silny wzrost
Ekc = 190 bardzo silny wzrost
No i ruszyłam do przodu. Było mi potrzebne moje małe wkurzenie się na mie samą i na zastój, który zapanował w moim biznesie i na brak postępów w niektórych obszarach życia prywatnego. Zaczęłam ćwiczyć często i intensywnie. A przede wszystkim ustawiam dużo wyżej poprzeczkę tego co jest moim "normalnym" stanem. A i jeszcze zaczęłam sobie sprawiać dużo przyjemność poprzez ćwiczenia. I to wszystko zadziałało. Tak duży skok formy w tak krótkim czasie naprawdę mnie cieszy. A czuję,że to dopiero początek moich możliwości. Zawsze kiedy mam wysoki "kapitał osobisty" to sprawy układają się mi dużo lepiej.

1b.Moje wartości:
Teraz ćwiczę porządnie wartości. Każdą porządnie uruchamiam, orzywiam i wzmacniam. Uczę się także, gdyż podczas tego ćwiczenia przychodzą do mnie różne wglądy i lepiej rozumiem co robię i po co to robię.

2. Formuła i model celu:
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów bycia i życia. Natychmiast je wcielam w życie i mam wspaniałe rezultaty.
4a. myśli = wpadłąm na pomysł jak uruchomić elektroniczneg przypominacza o ćwiczeniach i działa -> zawsze mam te pomysły, które są mi potrzebne
4b. emocje = lekkość i swoboda przy jeździe na rowerze -> te stany towarzyszą mi bardzo często
4c. działania = zrobiłam 1/3 analiz, za to ciekawych -> robię je lekko, swobodnie  i bardz szybko
5a. myśli = trochę myśli do oczyszczenia -> natychmiast je rozpoznaję 
5b. emocje = lekkie niechęci -> natychmiast zwiększam pole zasobów
5c. działania = Huh?
6. Kompetencje = Bardzo skutecznie i szybko transformuję to co  przszkadza we wspaniałe rozwiązania.
7. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1177 : Maja 23, 2012, 13:24:31 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.21. poniedziałek.
Energia sprawcza = poziom Obfitość
Epc = 305%. silny wzrost
Ekc 190% wzrost

Gratulacje i tylko tak dalej!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1178 : Maja 24, 2012, 10:31:27 »

Maria Z. 2012.05.23. środa.
Epc = 280 silny spadek
Ekc = 170 spadek
Jednak nie dałam rady utrzymać tak wysokiej formy przez drugi dzień. Tak więc był to jednorazowy wyczyn pokazujący mi, że mogę mieć dużo lepszą formę. Pewnie na ten wynik złożyło się moje wkurzenie się na zastój, dużo porządnych ćwiczeń i może jakieś sprzyjająe okoliczności. Nie wiem jeszce co warto bym zrozumiała z tego doświadczenia odnośnie budowania osobistej formy. Podobnie jest w sporcie. Łatwiej osiągnąć jednorazowo wysoki wynik, niż go trwale utrzymać na wysokim poziomie. Podobnie jest zresztą w biznesie. Biorę się do intensywnego treningu. Polubiłam swoje wysokie wyniki z wtork.

1b.Moje wartości:
Jedność, którą ciągle jeszcze eksploruję może być także stosowana do budowania skutecznego podejścia do problemów. To na razie takie myśli i testowanie nowych strategii działania w poszukiwaniu lepszych rozwiązań.

2. Formuła i model celu:
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów bycia i życia. Natychmiast je wcielam w życie i mam wspaniałe rezultaty.

4a. myśli = trafne uwagi w rozmowie z klientem -> zawsze mam pełną jasność odnośnie analizaowanej sytuacji i mądrze ją omawiam z klientami
4b. emocje = dużo krótkich i intensywnych przyrostów formy
4c. działania = zaawansowałam analizy może jutro dam radę dokończyć
5a. myśli = bezładne, luźo wałąęsające się myśli -> natychmiast je wychwytuję i poprawiam formę. Jeśli te niskiej wartości myśłi same znikają to dobrze, jeśli zostają przyglądam się ich znaczeniu i stosownie działąm.5b. emocje = lekkie niechęci -> natychmiast zwiększam pole zasobów
5c. działania = odpoczywałam wieczorem po staremu -> dbam aby mój wypoczynek miał wysoką jakość
7. Uwagi =
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1179 : Maja 25, 2012, 18:13:46 »

Maria Z. 2012.05.24. czwartek.
Epc = 330 silny wzrost
Ekc = 190 silny wzrost
I z nowu silnie zwiększyąłm swoją formę. Miałam cały dzień, który spędziąłm w domu i często ćwiczyłąm. Nastawiłąm sobie mojego elektronicznego przypominacza i za każdym razem wykonywałam wilne podbicia energii w czasie mniej więcej trzech oddechów. Dokłądnie tak, jak mówił Kazik. I poszło w górę. Ponieważ jednak ćwiczyłam konsekwentnie cały dzień według formuły: często intensywnie i z przyjemnością, to pod koniec dnia nie miałam nawet ochoty zrobić wpisu. Poprostu padłam.
Po tym eksperymencie włożyłąm w mój trening więcej łagodności.

1b.Moje wartości:
Za każdym razem, kiedy ćwiczę wartości coś nowego sie uczę. Dzisiaj zrozumiałam lepiej niż dotąd, że jestem odpowiedzialna za moje własne życie. Za to co robię i za to jak żyję. Trochę tak jak jest odpowiedzialny rodzic za dziecko, kóre kocha. Poruszające doświadczenie. Pojawiło się także od razu  więcej motywacji dodziałania.
2. Formuła i model celu:
wychodziła ze mnie dużo niedowierzania, że to jest łatwe i możliwe. Dalej pojawiają się stare uwarunkowania, gdzie wszystko było wypracowane.
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów bycia i życia. Natychmiast je wcielam w życie i mam wspaniałe rezultaty. Kiedy ich njeszcze nie mam wykorzysstuję to co już mam. Idę do przodu w każdych warunkach.
Przy ćwiczeniu poziomu 120.000 pojawiły się opory. Jeszcze model sukcesu nie działa w czystym otoczeniu.
2.7. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne.  Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych.

4a. myśli = dobre pomysły odnośnie projektu -> z łątwością generuję bardzo trafne pomysły w obszarach, na kórych mi zależy
4b. emocje = częste i intensywne podbicia energii -> robię to regilarnie dobierając właściwie nastawienia
4c. działania = prawie dokończyłam raport dla klienta -> pracuję bardzo szybko i sprawnie

5a. myśli = dawałam się wkręcić w myśłi o niskiekj klasie -> natychmiast rozpoznaję myśłi, które warto zmienić na lepsze
5b. emocje = lekkie niechęci wychodziły -> witam je zwiększonym polem zasobów
5c. działania = nie wysłałąm papierów do klienta -> ważne formalne działąnia robię z przyjemnością, dokładnie i w terminie.
7. Uwagi = 
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1180 : Maja 25, 2012, 23:17:33 »

Maria Z. 2012.05.25. piątek.
1. Poziom energii sprawczej = Obfitość
Epc = 350 silny wzrost
Ekc = 190 constas
Bardzo mi się spodobała formuła częstego ćwiczenia. Zwiększyłam nawet częstotliwość mini treningów ponad to, co Kazik radził jako minimum. I świetnie działa. Strategia "piły" jest naprawdę skuteczna. Ponieważ tea forma treningu naprawdę silnie działa, to zwiększyłam także delikatność z jaką podwyższam włąsną formę.

1b.Moje wartości:
Dziś dotarło do mnie, że jestem odpowiedzialna także za własne problemy. a odpowiedzialnosć za nie polega na tym, że je rozwiązuje szybko, elegancko i sprawnie. Nigdy dotąd tak nie myślałam o swoich problemach. Najperw były czymś wstydliwym, następnie czymś z czym walczyłam, następnie czymś co próbowałam przechytrzyć (nauczyłam się wtedy bardzo wielu technik), następnie czymś co koniecznie trzeba zmienić aby moje życie było naprawdędużo lepsze. Dzisiejsze odkrycie jest jeszcze jednym krokiem naprzód. Odkryłam, że wzrto bym się zatroszczyła o własne problemy.

2. Formuła i model celu:
2.1. Żyję szczęśliwym życiem o pełnej wartości. Każdą chwilę wykorzystuję w najlepszy sposób. Usuwam wszystko co ogranicza jego jakość.
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów bycia i życia. Natychmiast je wcielam w życie i mam wspaniałe rezultaty. Kiedy ich njeszcze nie mam wykorzysstuję to co już mam. Idę do przodu w każdych warunkach.
2.6. Cieszę się doskonalym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm.
2.7. Moje związki z innymi są atrakcyjne i pożyteczne.  Mam wielu wspaniałych przyjaciół i znajomych.

4a. myśli = odkrycie odpowiedzialności za własne problemy -> dokłądnie rozróżniam granice własnej odpowiedzialności
4b. emocje = delikatne i ciepłe podwyższanie formy -> jestem dla siebie dobra
4c. działania = sporo poodpoczywałam sobie -> zawsze dbam o siebie

5a. myśli = kilka razy wpadąłm w stare ciągi  mało użytecznych myśli
5b. emocje = lekka uszczypliwość -> wybieram życzliwość i zrozumienie
5c. działania = znowy nie wysłałam papierów do klienta ->dbam oformalności
6. Kompetencje = Bardzo skutecznie i szybko transformuję to, co  przeszakadza mi mieć życie o pełnej jakości..
7. Uwagi = 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1181 : Maja 26, 2012, 20:24:35 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.23. środa.
Epc = 280%. silny spadek
Ekc 170% spadek

Spadki formy występują często po bardzo silnych wzrostach. Kiedy dasz radę podnieść wysoko energię ta taki skok wywołuje reakcję organizmu, który potrzebuje czasu aby się dostosować:
1. przyrost energii usuwa z twojej psychiki ograniczenia (chyba że już takich nie masz)
2. usuwane ograniczenia przez jakiś czas pochłaniają energię - tj. zasoby, które są potrzebne do dokończenia niezakończonej kiedyś sprawy gdyż taka jest konstrukcja naszych bloków i ograniczeń
3. najczęściej także maleje twoja efektywność generowania energii, gdyż twój wysoki wynik został wykonany za pomocą przysłowiowego "rzutu na taśmę".

Jednak taki wysoki wynik jest bardzo pożyteczny, gdyż doświadczalne zaznacza nowy poziom twojej formy. Twój nowy, codzienny standard.

Komentarz do wpisu Marii 2012.24. czwartek.
Epc = 330 silny wzrost
Ekc = 190 silny wzrost

Komentarz do wpisu Marii 2012.25. piątek.
Epc = 350 silny wzrost
Ekc = 190

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1182 : Maja 26, 2012, 22:54:43 »

Maria Z. 2012.05.26. sobota.
Ep/c= 375  silny wzrost z 350 na 375
Ek/c= 230  bardzo silny wzrost z 190 na 230
Formuła częstego ćwiczenia bardzo dobrze działa. Energia mi rośnie w takim tempie, o którymnawet nie myślam,że dam radę. Jednocześnie czuję jak mój ogranizm bardzo intensywnie się przestawia na nowy sposób funkcjonowania. Na całe szczęście mam teraz bardzo ustawny czas i mogę pracować wtedy, kiedy chcę. Gdybym miała mój normalny czas gdzie pracuję z klientem, to nie miała bym takiego komfortu. przemiany są delikatne a jednocześnie bardzo silne. Dawniej, kiedy jeszcze uprawiałam sport czułąm się podobnie przy bardzo intensywnych i dobrze prowadzonych treningach. Co jakiś czas dosłownie padam ze zmęczenia i na szczęście mogę sobie najczęściej odpocząć. Jak najszybciej chcę dojść do takiej mocy sprawczej przy której moje cele będą się manifestowały lekko i z wdziękiem. Skończyłam już z nagradzaniem się za sukcesy osiągane ciężką pracą, uporem i wysiłkiem. Sprawdza mi się to co często mówi mi Kazik, że energia i siła sprawcza jest jak bogactwo. A bogaci mają dużo ławiej.
Nie potrafię sobie jeszcze nawet wyobrazić takiej mocy sprawczej u nie i we mnie. Ale już czuję przedsmak i wiem, że na pewno dam radę to osiągnąć. Na razie nie potrafię jeszcze dobrze przewidzieć jak moje ćwiczenia sie przełożą na realna siłę sprawczą. Im wiecej ćwiczę, tym jestem silniejsza a sprawy toczą się łątwiej. Jednak nie jest to przyrost liniowy. Tak jakby działało tu kilka czynników, które wpływają na wynik. Jeszcze tego nie rozgryzłam.

1b.Moje wartości:

2. Formuła i model celu:
2.1. Żyję szczęśliwym życiem o pełnej wartości. Każdą chwilę wykorzystuję w najlepszy sposób. Usuwam wszystko co ogranicza jego jakość.
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów bycia i życia. Natychmiast je wcielam w życie i mam wspaniałe rezultaty. Kiedy ich jeszcze nie mam wykorzystuję to co już mam. Idę do przodu w każdych warunkach.
2.6. Cieszę się doskonalym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm.

4a. myśli = wpadłam na dwa dobre pomysły, które jutro przetestuję -> umiem korzystać z właściwych żródeł mądrości, mam zawsze te pomysły, których potrzebuję
4b. emocje = dobry chumor i dowcip -> mamwspaniały nastrój cały czas
4c. działania = częste ćwiczenia -> cały czas powiększam swój osobisty kapitał a ten przekłądam na jakość życia i rezultaty

5a. myśli = uszczypliwe i niechętne myśli ->  uzdrawiam je w polu dobrobytu
5b. emocje = niechęć -> j.w.
5c. działania = niepotrzebnie naskoczyłąm na biską mi osobę -> utrzymuję taką formę, która daje mi komfort działania
6. Kompetencje = Bardzo skutecznie i szybko transformuję to, co  przeszakadza mi mieć życie o pełnej jakości..
7. Uwagi = 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1183 : Maja 27, 2012, 12:11:11 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.26. sobota.
Ep/c= 375  (silny wzrost z 350 na 375)
Ek/c= 230  (bardzo silny wzrost z 190 na 230)
To jest bardzo duży postęp. Częste impulsy podwyższające energię, które stosujesz przy odpowiednim zaangażowaniu w oczekiwany końcowy rezultat dają efekt kumulacji. To bardzo odpowiedni sposób treningu na obecną chwilę. Gratulacje!!!

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1184 : Maja 27, 2012, 21:42:09 »

Maria Z. 2012.05.27. niedziela.
Ep/c= 375  silconstans
Ek/c= 245  wzrost
Dalej ćwiczę częste zasilenia. Stosuję mojego elektronicznego trenera do przypominania a zdaża się, że przypomnę sobie także sama z siebie  podniesieniu formy.

1b.Moje wartości:
Pracując z wartością Miłość zrozumiałam coś wiecej o własnych blokach. Jest to coś, co wcale nie wymaga eliminacji. Jest to coś, co wymaga od nas pomocy. Pomocy w zakończeniu jakiejś sprawy, która kiedyś nie została zakończona z powodu deficytu. I tkwi w naszej psychice jako swoisty dług obciązając nas o ogranizczając nasze możliwości. Rozwiązywanie tych starych problemów (obojętnie jak powstały) uwalnia nas od obciążeń, pozwala odzyskiwać energię i tworzy przestrzeń pod nowe możliwości. Casami także od razu takie możliwości odblokowywuje. To odkrrycie jeszcze bardziejzmieniło moje nastwienia do tego co we mnie przeszkadza łatwo i szybko osiągać tecele, naktóre mamo chotę.
Coraz lepiej też rozumiem jakie wspaniałe możliwości daje Jedność. Nigdy tak nie myślałamo jej stosowaniu. Chyba zabrakło mi wyobraźni o odwagi.

2. Formuła i model celu:
2.2. Korzystam z najlepszych sposobów bycia i życia. Natychmiast je wcielam w życie i mam wspaniałe rezultaty. Kiedy ich jeszcze nie mam wykorzystuję to co już mam. Idę do przodu w każdych warunkach.

4a. myśli = doskonała myśl o roli i znaczeniu bloków -> zawsze rozpoznaję istotę i najistotniejsze uwarunkowania spraw
4b. emocje = wyraźnie odczuwana siła -> czuję swoją prawdziwą potęgę i umiem ją wyrażać
4c. działania = dużo mikro ćwiczeń -> robię tak cały czas i daję sobie przy tymmasę radości

5a. myśli = błąkające się mało pożyteczne myśli -> matychmiast je rozpoznaję i dowartościowuję
5b. emocje = przymulenie -> cieszę się krystalicznie czystym umysłem
5c. działania = zjadłam coś mało strawnego -> uważam co jem
7. Uwagi = 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1185 : Maja 28, 2012, 20:57:50 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.27. niedziela.
Ep/c= 375 
Ek/c= 245 

"Pracując z wartością Miłość zrozumiałam coś wiecej o własnych blokach. Jest to coś, co wcale nie wymaga eliminacji. Jest to coś, co wymaga od nas pomocy. Pomocy w zakończeniu jakiejś sprawy, która kiedyś nie została zakończona z powodu deficytu. I tkwi w naszej psychice jako swoisty dług obciązając nas o ogranizczając nasze możliwości. Rozwiązywanie tych starych problemów (obojętnie jak powstały) uwalnia nas od obciążeń, pozwala odzyskiwać energię i tworzy przestrzeń pod nowe możliwości. Casami także od razu takie możliwości odblokowywuje. To odkrrycie jeszcze bardziej zmieniło moje nastwienia do tego co we mnie przeszkadza łatwo i szybko osiągać tecele, naktóre mamo chotę.
Coraz lepiej też rozumiem jakie wspaniałe możliwości daje Jedność. Nigdy tak nie myślałamo jej stosowaniu. Chyba zabrakło mi wyobraźni o odwagi."
Bardzo trafne uwagi. Ciesze się, że coraz lepiej rozumiesz co to jest człowiek, "Jak to coś działa?" Za pełnym zrozumieniem idzie zawsze przyrost skuteczności i pojawia się więcej spokoju.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1186 : Maja 28, 2012, 21:32:23 »

Maria Z. 2012.05.28. poniedziałek.
Ep/c= 380  wzrost
Ek/c= 265  silny wzrost

1b.Moje wartości:
Odpowiedzialność za wszystko co jeszcze w mium życiu nie ma pełnej jakości silnie wpływa na moją motywację do pracy. Wzmacnia też rzetelność.
W tworzeniu jest ważna równowaga pomiędzy aktywnością a pozwalaniem by działo się samo, lub prawie samo. 

2. Formuła i model celu:
Wychodzi ze mnie niedowierzanie,ze życie może być bez zmagań i kłopotów. Taki świat znam doskonale. A w tamtym nawet nie wiem co bym robiła? Doskonale widzę i czuję ajk mnie trzymają jescze stare uwarunkowania.

4a. myśli = pomysł a ciekawą analizę -> generują wspaniałe pomysły
4b. emocje = swoboda i lekkość w obszarach, gdzie nigdy jejnie było -> działam lekko swobodnie i bardzo skutecznie
4c. działania = dalej gęste serie mikroćwiczeń, dają doskonałe efekty -> cały czas powiększamswoje możliwości a możliwości stosuję w realnych działaniach

5a. myśli = pomyślałam z lenistwa standardowo i to dało gorszy efekt -> zawsze docieram myślą dosedna sprawy 
5b. emocje = troszkę bezwłądu -> natychmiast koryguję moje gorsze stany. Zasługuję na najlepsze i to sobie daję (albo biorę).
5c. działania = zapomniałam potrzebnej mi rzeczy -> mam jasny ogląd co robię
6. Kompetencje = Bardzo skutecznie i szybko transformuję to, co  przeszakadza mi mieć życie o pełnej jakości.Jednocześnie tworzę najlepse zmożliwych aktualnie rozwiązań.
7. Uwagi =  Po porządnym wieczornym pływaniu jeszczcze dopisuję trochę gdyż przy długim spokojnym wysiłku pojawiają sie w moim umyśle różne myśli. Dzisiaj wyszły dwie sprawy jedna stara i bardzo rozgałęziona a druga związana z przygotowywanym właśnie produktem. W obu przypadkach pojawiło się moje niedostateczne przygotowanie do sprawnego rozwiązania tych problemów. Dosyć wychwyciłam, że pojawiające sięmyśli wciągają mnie w problem i że jest to pułapka gdyż tracę przy tym zasoby i spokojn, szerokie widzenie szerokiej perspektywy. Kiedy to wychwyciałm to się ucieszyłam, że taka jestem czujna i szybko powiększyłam pole zasobów. Problemy sobie w tym polu istniały a ja sobie na nie patrzyłam obserwując co z tego będzie. I tak w oby przypadkach problem tak jagby oklapły i znikły. Nie znaczy to, że je rozwiązałam. Czuję, że jeszcze nadal są. Teraz je pójdę do nich zaopatrzona w bardzo dobrą formę irozpoznamo co tu chodzina prawdę. Gdyż, gdyby było to takie oczywista to już dawno bym się z nimi uporała. Mam już taką wprawę, że pojedyncze problemy albo się same rozwiązują w polu mojej uwagi albo je samajuż aktywnie znajduję rozwiązanie. I po tym problem już nie wraca. Mogę korzystać z rozwiązania, które wygenerowałam. A te dwa problemy, które dzisiaj podczas pływania przyszły są dużo głębsze i rozgałęzione. Fajnie, że takie dobre rozwiązanie spotkania z problemami trafiło mi się pod koniec dnia.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1187 : Maja 28, 2012, 23:26:37 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.28. poniedziałek.
Energia sprawcza = poziom Bogactwo
Ep/c= 380 wzrost
Ek/c= 265 silny wzrost

Gratulacje zmieniłaś poziom energii sprawczej na Bogactwo. Wchodzisz do świata dużo większych możliwości.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1188 : Maja 29, 2012, 23:34:25 »

Maria Z. 2012.05.29. wtorek.
1. Poziom energii sprawczej = Bogactwo
Ep/c= 385  wzrost
Ek/c= 280  silny wzrost
Bardzo częste mikroćwiczenia dają  bardzo dobry efekt. przy okazji zauważyłąm bardzo ciekwe zjawisko. Kiedy często robię mikroćwiczenia to czas płynie dużo wolniej. Mam go dużo więcej. Myślę, że to dlatego że wtedy jestem dużo bardziej uważna. Jestem nbardzo często w Tu i Teraz. Nie wpadam w długie ciągi myślowe. Myślę dużo szybciej nić dawniej i dużo sprawniej. Wydaje się, że w myśleniu przeszłam z ilośći na jakość. W zaoszczędzonym w en sposóbczasie po prostu żyję. I to mi się podoba.
Coraz lepiej do mnie dociera, że potrzebuję naprawdę wspaniałej formy by zrealizować moje dosyć ambitne cele. Nie chcę przy tym harować. Chcę je osiągnąć z lekkością i wdziękiem.

1b.Moje wartości:
Odpowiedzialność podoba mi się coraz bardziej. Czerpią z niej dużą siłę dotego aby bardzo rzetelnie dokończyć sprawy z przeszłości i rozwijać to na tym mi zależy.

2. Formuła i model celu:
W dalszym ciągu dziwnie się czuję w takiej jakości. Intelektualnie jest dobrze. Emocjonalnie jest dziwnie.

Mój model sukcesu w tymobszarzebnadal nie jest wystarczajaco dobry.

4a. myśli = miałam bardo trafną odpowiedź na zachowanie klienta -> jest tak zawsze
4b. emocje = spokojna pewność tego co robię i gdzie idę -> jestem wypełniona moimi wartościami. Ich jakości są w moich działaniach
4c. działania = mikroćwiczenia -> praktycznie cały czas podnoszę swój potencjał energetyczny i rozwijam poprzez działania

5a. myśli = myśli problemowe -> wychwytuję i dożywiam by mogły wyzdrowieć   
5b. emocje = lekka irytacja na zachowania pewnej osoby -> spokojnie biorę takie zachowania robić to,co w danych warunkach i tak zrobić mogę
5c. działania = średnio optymalne ruchy logistyczne -> najpier myślę, później działam
6. Kompetencje = wszystkie rozwiązania transformuję w to o najwyższej jakości
7. Uwagi = 
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1189 : Maja 30, 2012, 21:34:49 »

Maria Z. 2012.05.30. środa.
Ep/c= 390  wzrost
Ek/c= 290  wzrost

1b.Moje wartości:
Istota Twórczości polega na tym żeby pobierać pomysły z miejscgdzi są najlesze z nich będąc w stanie najlepiej tworzeniu odpowiadającym. Dzisiajsobie to uświadomiłam podczas ćwiczenia wartości.

2. Formuła i model celu:
2.1. Żyję życiem, które ma pełną jakość. Każdą chwilę wykorzystuję w najlepszy sposób. Usuwam wszystko co ogranicza jego jakość.
A dzisiaj czuję pełną akceptację i gotowość do takiego życia. Może to spowodowała zmiana formuły?
Mój model sukcesu w tym obszarze nadal nie jest wystarczająco dobry.
2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm.

4a. myśli = myślałam mało i dobrze,podoba mi się tenstandard -> kiedy już myślę to daje to wspaniałe rezultaty
4b. emocje = siła wewnętrzna -> swobodnie dysponuję ogromną energią sprawczą, dzięki temu łatwo osiągam swoje cele
4c. działania = mikroćwiczenia c.d. -> w każdej chwili, choć w różny sposób powiększam swoje możliwości,jakość swojego życia i swój wkład w dobrobyt innych

5a. myśli = myśli wychodzące z problemu -> wychwytywałam i odżywiałam by wyzdrowiały
5b. emocje = trochę różnych emocji o charakterze słabości -> j.w.
5c. działania = nieuważnie wykonałam pewną operację, dałam się zagadać -> w każdych warunkach działam z pełną przytomnością
7. Uwagi = 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1190 : Maja 30, 2012, 22:00:21 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.29. wtorek.
Ep/c= 385 wzrost
Ek/c= 280 silny wzrost

Komentarz do wpisu Marii 2012.30. sroda.
Ep/c= 390 wzrost
Ek/c= 290 silny wzrost

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1191 : Czerwca 01, 2012, 20:48:04 »

Maria Z. 2012.05.31. czwartek.
Ep/c= 440  bardzo duży wzrost
Ek/c= 325  bardzo duży wzrost
Czułam się jak na bardzo forsownym treningu. Z jednej strony pilnuję jak najcząstszych mikrotreningów i to mi się coraz bardziej podoba. Z drugiej strony czuję, że mój organizam bardzo intensywnie pracuje:
1. pojawiają mi się w polu świadomości stare kawałki problemów i dzięki temu, że spotykają się z moimi wewnętrznymi zasobami i coraz większą gotowością pozamykania wszystkich moich zaszłości - dosłownie rozpuszczają się
2. potrzebuję więcej odpoczynku w trakcie dnia gdyż inaczej czuję się przeciążona.

Kiedy energia poszła mi silnie do przodu:
1. zadzwoniło dwóch klientów z propozycją pracy
2. odetkała się bardzo ważna dla mnie sprawa i harmonijnie idzie do przodu.

Energia sprawcza, którą teraz dysponuję jest już naprawdę duża. Cielawi mnie o ile lepiej będę działąć. Już teraz czuję, że moje sprawy idą łatwiej ale to za mało obserwacji abym to dobrze zrozumiała.

1b.Moje wartości:

2. Formuła i model celu:
2.1. Żyję życiem, które ma pełną jakość. Każdą chwilę wykorzystuję w najlepszy sposób. Usuwam wszystko co ogranicza jego jakość.
A dzisiaj czuję pełną akceptację i gotowość do takiego życia. Może to spowodowała zmiana formuły?
Mój model sukcesu w tym obszarze nadal nie jest wystarczająco dobry.
2.6. Cieszę się doskonałym zdrowiem i witalnością. Jestem atrakcyjna, młoda i tak się czuję - na poziomie 1/2 wm.

4a. myśli = pomysł, by najpierw sprawdzić jak dobrze jestem przygotowana do ważnej dlz mnie rozmowy -> zawsze mam świadomość poziomu swojej gotowości
4b. emocje = dużo siły -> czuję ogrom możliwości którymi swobodnie dysponuję
4c. działania = sporo sobie poćwiczyłam na basenie -> regularnie dbam o kondycję

5a. myśli = problemowe myśli trochę mnie wciągały -> natychmiast wychwytuję, które myśli warto kontynuować i wzmacniać, a kóre trzeba uzdrawiać i transformować na myśli o wysokiej jakości
5b. emocje = trochę różnych emocji o charakterze słabości -> j.w.
5c. działania = mogłam więcej wypoczywać -> zamieniam ciężką pracę na działania lekkie, swobodne i bardzo skuteczne
7. Uwagi =   
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1192 : Czerwca 01, 2012, 22:09:33 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.31. czwartek.
Ep/c= 440  (z 390 to bardzo silny wzrost)
Ek/c= 325  (290 to także bardzo silny wzrost)

utrzymuj eten styl ćwiczenia i dostarczaj sobie tyle odpoczynku ile potrzebujesz. Tak jak u sportowca. Brak wypoczynku przy bardzo intensywnym treningu oznacza zahamowanie postępów.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1193 : Czerwca 01, 2012, 22:36:28 »

Maria Z. 2012.05.01. piątek.
Ep/c= 450  wzrost
Ek/c= 355  bardzo duży wzrost
Dużo ćwiczę i regeneruję się możliwie często. Problemy zniknęły i to jest bardzo ciekawe.

1b.Moje wartości:

2. Formuła i model celu:
A dzisiaj czuję pełnąakceprację ogotowość do takiego życia. Może to spowodowała zmiana formuły?

4a. myśli = doskonałypomysł podczas wizyty u krawcowej -> doskonale korzystam z inspiracji innych
4b. emocje = rosnące poczucie mocy -> dysponuję mocą, która daje swobodę i skuteczność w realizacji moich celów
4c. działania = odebrałam garsonkę, kupiłam sobie nowe buty -> dbam o swoje ubranie i o to jak wyglądam

5a. myśli = trochę dryfu i senności -> dobrze rozpoznaję potrzebę wypoczynku
5b. emocje = lekka niepewność kto ma rację -> mam pełną i spokojną asertywność
5c. działania = mogłam sobie sprawić więcej radości -> dbam o wysoką jakośc mojego życia
7. Uwagi =   
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1194 : Czerwca 02, 2012, 22:08:42 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.06.01 piątek.
Ep/c= 450 
Ek/c= 355 silny wzrost

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1195 : Czerwca 02, 2012, 22:31:10 »

Maria Z. 2012.06.02. sobota.
Ep/c= 465  wzrost
Ek/c= 365  wzrost
Ciekawe zmiany zauważyłąm. 1.Jestem zdecydowanie bardziej uważna i wybudzone. 2. Dzięki częstym mikroćwiczeniom czas płynie mi wolniej i lepiej go przeżywam. To trochę tak jakbym miała więcej życia.

1b.Moje wartości:
Podczas ćwiczenia wartości przy Miłości, którą nakierowałam na osobę, z którą mam złe relacje nagle zrozumiałam, że to nie ta osoba potrzebuje mojej Miłości ale: Ona, Ja i wszyscy, którzy są uwikłani w tą sutuację. Poczułąm głęboką trafność takiego podejścia. Wcześniej coś mi ciągle nie pasowało. Tamto staremoje podejście było fragmentaryczne i mało skuteczne. Cenię go jednak jako etap dojścia do tego co teraz odkryłam. Zaraz to przećwiczę. Przy ćwiczeniu pojawiły mi się liczne uwarunkowania i odgałęzienia tej sytuacji i zależności, które dopiero teras zrobiły sie jasne i oczywiste. Do tej pory nie brałam ich w ogóle pod uwagę abyły cały czas przed moimi oczami. Ciekawe, widziałam drzewa a nie widziałam lasu. Odkryłam także inne moje trudności, których do tej pory w ogóle nie wiązałam z osobą X. Sprawy zaczynają się ukłądać w logiczną całość.

2. Formuła i model celu:

4a. myśli = myśli wyjaśniające problem z X -> szybko i sprawnie rozumiem istotę sprawy i zależności problemów
4b. emocje = dużo spokoju i siły -> moje pole zasobów ciągle i szybko rośnie
4c. działania = dużo fajnego odpoczynku -> dbam o siebie 

5a. myśli = kilka razy wpadłąm w atmosferę problemu -> natychmiast zauważam kiedy myślę w sposób, który nie przynosi mi korzyści 
5b. emocje = niepewnośći zagrożenie -> uzdrawiam w polu zasobów
5c. działania = nieuważnie jadłam -> żyję uważnie i sensownie
7. Uwagi =   
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1196 : Czerwca 04, 2012, 16:25:14 »

Maria Z. 2012.06.03. niedziela.
Ep/c= 465 
Ek/c= 400? silny wzrost, nie bardzo umiem ocenić ile to jest
W niedzielę doświadczyłam dużego wzrostu możliwości. To jest oczywiście subiektywne odczucie i może być błędne. Jednak dostałam też trzy nowe ciekawe biznesowe propozycje: małą, średnią i bardzo dużą i atrakcyjną. Wszystkie trzy pochodzą z różnych żródeł i nie były przeze mnie powookowane ani bezpośrednio stymulowane. Jeśli do tego dołożyć fakt, że w sobotę i piątek pojawiły się dwie dodatkowe to nie wygląda to na przypadek. Od kiedy pożegnałam się z modelem ciężkiej pracy jako środka prowadzącego do tych efektów, na których mi zależy wnikliwie studiuję zależności pomiędzy moją formą a zachowaniami otoczenia. Kazik mieła rację. Istnieje zależność typu: Im jesteś silniejsza, tym łatwiej ci przychodzi to, na czym ci zależy.
Ponieważ zacynam dostawać bardzo silne i korzystne dowody na tą regułę, to zamierzam dalej z niż eksperymentować. Moje częste mikrotreningi już się rozkręciły na dobre. Bardzo dobrze mi służą.

1b.Moje wartości:
Ćwicząc do tej pory głównie poruszam się do przodu za pomocą małych postępów. Co jakiś czas zdrza się przeskok dożo dalej. To co się stało w niedzielę z moją formą i zdarzeniami zewnętrznymi dobrze pasuje do wartości Ekspansja. To miało jej jakość i dynamikę. Teraz kiedy ćwiczę poszczególne wartości wyraźnie sobie to uświadomiłam. Wiem też jak bardz opotrzebuję Ekspansji. Moje dotychczasowe tempo osiągnięć jest duże w porównaniu z innymi, jednak jest słabe w porównaniu do moich celów i aspiracji.

2. Formuła i model celu:

4a. myśli = swobodne i trafne ciągi myślowe -> myślę krótko, trafnie i z wdziękiem
4b. emocje = odczuwałam silny przyrost siły -> wszystkie moje wartości na bierząco zasilają moje życie w optymalny sposób
4c. działania = lekko i swobodnie robione biznesy w atrakcyjnych warunkach -> coraz więcej rezultatów osiągam lekko i swobodnie

5a. myśli = myśli ujawniające stare problemy -> stosowałam uwagę, duyzstan i pole zasobów 
5b. emocje = głównie różne odmiany słabości związane z j.w. -> je.e
5c. działania = mogłam bardziej życzliwie przekonywać -> mam czas i cierpliwość dla bliskich osób
6. Kompetencje = wszystkie rozwiązania transformuję w te o najwyższej jakości
7. Uwagi =   
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1197 : Czerwca 04, 2012, 17:38:08 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.06.02 sobota.
Ep/c= 465  wzrost
Ek/c= 365  wzrost

Komentarz do wpisu Marii 2012.06.03 niedziela.
Ep/c= 440  lekki spadek
Ek/c= 450  silny skok w górę

1. Gratulacje skok EK/c jest ogromny.
2. Zwiększaj swój potencjał energetyczny Ep/c. Poćwicz Jedność i podoświadczaj ogromu potencjału, który jest ci dostępny ... potencjalnie.
3. Po takim skoku "łódką może trochę bujać" - stabilzój to co osiągnęłaś
4. Zachowuj bardzo dużą rozwagę. To co się pojawia nowe analizuj i sprawdzaj. Zjawiska nowe niekoniecznie są dobrze rozpoznane (bo są nowe).
5. Taka forma na stałe i tak zmienia twoje możliwości na trwale. Tak więc nie musisz się śpieszyć.

Pozdrawiam Kazik

Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #1198 : Czerwca 04, 2012, 20:58:37 »

Maria Z. 2012.06.04. poniedziałek.
Ep/c= 465 wzrosła jeszcze nie wyczuwam jak to jest nowy poziom zjawisk
Ek/c= 450 chyba?
Dalej ćwiczę tak samo. To intensywne doświadczenie. ale fajne. Przypominają mi się czasy, gdy ćwiczyłam sport. Troche jest sentymentalnie.

1b.Moje wartości:
Dzisiaj ćwiczyłam prezenty z Wartości.Dla siebie i ważnych dla mnie osób. Ciekawe, że Odpowiedzialność najsłabiej pracowała w relacji ze mną i z osobą X. W obu tych przypadkach mam za mało odpowiedzialnościi na tym tracę. teraz to wyraźnie zrozumiałam.

2. Formuła i model celu:

4a. myśli = bardzo skutecznie rozmawiałam z nowym klientem -> doskonale umiem dostroić się do potrzeb i stylu percepcji klienta
4b. emocje = czuję jakąś dużą siłę, czekającą aż po nia sięgnę -> robię dobry uytek z tej siły na co dzień
4c. działania = adobra rozmowa z klientem -> mogłam w tej rozmowie jeszcze lepiej sama funkcjonować

5a. myśli = myśli  o problemach -> dzisiaj je szybko wyłapywałam 
5b. emocje = zaskoczenie, kiedy się dowiedziałam o unikach jednego klienta -> widzę ludzi takimi jacy są naprawdę
5c. działania = zaniedbuję terminowe rozliczenia i na tym tracę -> rozliczam się i innych na bieżąco
6. Kompetencje = wszystkie rozwiązania transformuję w te o najwyższej jakości
7. Uwagi =     
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #1199 : Czerwca 05, 2012, 13:22:38 »

Komentarz do wpisu Marii 2012.06.04 PONIEDZIAŁEK.
Ep/c= 475  wzrost
Ek/c= 450  constans
Dbaj o to, aby energia potencjalna była dużo wyższe od angażowanej w działania energii.

Pozdrawiam Kazik

Tagi:
Strony: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!