>
Czerwca 15, 2025, 14:02:31 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zarabiam Więcej - Rafka. Przejście od 7 do 25 tys miesięcznie  (Przeczytany 227290 razy)
: Program Sukcesu Finansowego
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #650 : Października 05, 2011, 22:29:51 »

Rafka 2011.10.05 Środa

1. Energia (średni poziom energii dnia) = 105
2. Wartości = miłość pewnośc siebie poczucie własnej wartości spokoj radosc wolnosc zdrowie
3. Cel = ?
3a. Atrakcyjność celu = ?
4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100
5. Najlepsze:
5a. Myśli = jestem w porządku
5b. Emocje = miłość spokój
5c. Działania = luźne podejście do prezentacji, brak reakcji na zaczepkę
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = do niczego sie nie nadaje -> konkretnie do czego sie nie nadaję?
6b. Emocje = ?
6c. Działania = działam bez planu i trwonię czas przez to -> planuje działania i małymi kroczkami idę do celu
7. Kompetencje = nadal komunikacja z innymi
8. Co zrobię = ćwiczę w kontaktach z ludźmi jak komunikowac sie aby było to przyjemne dla obu stron i efektywne
9. Uwagi = ostatnio działy sie u mnie dziwne rzeczy jakby wszystko szło przeciwko, tak jakby probowało mi udowodnić że i tak nic nie znacze i nie dam rady, żebym sie nie wychylał, dziwne zbiegi okoliczności. Przypomniałem sobie o tym że tak może sie dziać i ze spokojem zacząłem obserwować. Na razie sie uspokoiło. Jak obserwuję świadomie to teraz wiem jak bardzo jestem i byłem i działam nieświadomie jak robot. To jest niesamowite w tym stanie nie mam władzy nad niczym, czym bardziej chce kontrolowac tym mniejszy mam wpływ. Wszsytko dzieje sie jakby poza mną, sterując moim życiem moimi działaniami. Cały czas kręcę sie troche w kółko bo nie wiem gdzie iść nie mam celu.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #651 : Października 05, 2011, 23:12:29 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.05 Środa

Energia (średnia) =105  na potrzebne 120
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 110
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #652 : Października 06, 2011, 20:18:36 »

Rafka 2011.10.06 Czwartek

1. Energia (średni poziom energii dnia) = 110
2. Wartości = miłość spokoj wolnośc pewność siebie poczucie własnej wartości zdrowie wolność
3. Cel =
3a. Atrakcyjność celu =
4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 120
5. Najlepsze:
5a. Myśli = jestem tutaj i dam sobie radę
5b. Emocje = spokoj
5c. Działania = przekroczenie swoich ograniczeń
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = jestem do niczego nic mnie nie interesuje -> jestem i działam najlepiej jak potrafię
6b. Emocje = zlość irytacja -> spokoj miłośc
6c. Działania = wycofanie sie, poddanie nie reagowanie -> działam bo nikt nie zadba o mnie tak jak ja
7. Kompetencje = komunikacja
8. Co zrobię =  zajmę sie najważniejszymi sprawami dotyczącymi mego życia to co już dawno powinno byc zrobione
9. Uwagi = ciężki dzień emocjonalnie, ale wiele sie wyczyściło i ustabilizowało w rodzinie
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #653 : Października 06, 2011, 23:11:05 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.06 Czwartek

Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 105
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #654 : Października 08, 2011, 19:15:27 »

Rafka 2011.10.06 Piątek

2. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 100

Wpisuje z opoznieniem, niestety zapomniałem o wpisie, dość dużo sie działo ostatnio i chyba potrzebowało ułożenia sie, cały czas jestem jeszcze zmęczony i głowa mnie boli. Musiało tam walnąć nieźle
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #655 : Października 08, 2011, 21:18:57 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.07 Piątek

Energia (średnia) =100  na potrzebne 120
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 100
Jakość wpisu = 85

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #656 : Października 09, 2011, 08:42:38 »

Rafka 2011.10.08 Sobota

2. Wartości = miłość radość zdrowie spokoj wolnośc pewność siebie poczucie własnej wartości
3. Cel = ?
3a. Atrakcyjność celu =
4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 110
5. Najlepsze:
5a. Myśli = jestem u siebie, gdziekolwiek bym nie był
5b. Emocje = radość
5c. Działania = działanie wg tego co potrzebuje dana chwila, ze spokojem uniknąłem wielu spięć
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = dlaczego nie wiem co zrobić, czemu tak to wychodzi -> wiem co robić w danej chwili i wg tego działam
6b. Emocje = niepokój niepewność -> spokój miłość
6c. Działania = rozmowa z córką nie poszła w dobrym kierunku -> pozwalam na wyrzucenie emocji i rozmawiam z pozytywnej strony
7. Kompetencje = komunikacja, rozwój poprzez działanie, zaufanie do świata i do siebie
8. Co zrobię = będę szczególnie uważny podczas rozmów, zdaję sie na nurt życia ufając
9. Uwagi = cały dzień bolała mnie głowa, uruchamiałem energię zdrowia i to pozwoliło mi przetrwać i przynosiło ulgę, starałem sie wejść w ten ból całym sobą. Mam takie uczucie że się tam układa po ostatniej sesji z Kazikiem. Sprawy dzisiaj działy sie dość płynnie, z chwili na chwilę, nawet ogień na ognisku nie zgasł podczas deszczu i mogliśmy potem dalej kontynuować pieczenie.
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #657 : Października 09, 2011, 22:03:27 »

Rafka 2011.10.09 Niedziela

2. Wartości = miłość radość zdrowie pewność siebie, poczucie własnej wartości wolność spokój
3. Cel = jestem właścielem firmy, moje produkty i usługi zmieniają świat, zarabiam 25.000->50.000->100.000 miesięcznie, świetnie się przy tym bawię. Doskonale rozumiem to co robie, wypełniam swoją misję.
3a. Atrakcyjność celu = 110
5. Najlepsze:
5a. Myśli = jestem zmartwychwstaniem i życiem, dam sobie radę
5b. Emocje = radość, spokój, miłość
5c. Działania = wspaniale spędziłem dzień trochę z rodziną trochę sam
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli =
6b. Emocje = złość -> spokojnie obserwuję swoje emocje
6c. Działania = do końca nie mówie co zamierzam swoim najbliższym -> mówię wcześniej szczerze i bez obaw,
7. Kompetencje = strategie działania biznesowo,
8. Co zrobię = jeśli nie umiem to się nauczę szybko, i poznaję tylko to co daje efekty
9. Uwagi = dobry dzień sporo energii spokoju miłości pewności siebie, odpoczynek.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #658 : Października 09, 2011, 23:41:45 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.08 Sobota

Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 95
Jakość wpisu = 100

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.09 Niedziela

Energia (średnia) =110  na potrzebne 120
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 120
Jakość wpisu = 115

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #659 : Października 10, 2011, 22:58:26 »

Rafka 2011.10.10 Poniedziałek

2. Wartości = miłość radość zdrowie pewność siebie, poczucie własnej wartości wolność spokój
3. Cel = jestem właścielem firmy, moje produkty i usługi zmieniają świat, zarabiam 25.000->50.000->100.000 miesięcznie, świetnie się przy tym bawię. Doskonale rozumiem to co robie, wypełniam swoją misję.
4. Wykorzystanie dnia na realizację celu = 105
5. Najlepsze:
5a. Myśli = wiem ze sobie poradze, jestem odpowiedzialny za wlasne zycie
5b. Emocje = radość, spokój, miłość, pewność siebie
5c. Działania = pojawiała sie szansa wykorzystałem ją
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli =
6b. Emocje = irytacja niepokoj -> spokojnie obserwuje podnosząc energie
6c. Działania = trace duzo czasu na niewazne rzeczy -> planuje i działa wykorzystujac czas optymalnie
7. Kompetencje = strategie działania biznesowo, komunikacja
8. Co zrobię = jeśli nie umiem to się nauczę szybko, i poznaję tylko to co daje efekty
9. Uwagi = dzisiaj podjąłem decyzje że koniec z obijaniem sie z strachem ktory cały czas powstrzymuje mnie przed wzięciem co juz jest moje przed moim życiem celem. Wchodze na całego w światły biznes, czyli taki który zmienia świat, rozwija mnie i innych, klientów i co ważne pracowników. Juz czas aby moja energia przeistoczyła moje zycie i poszła w górę.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #660 : Października 10, 2011, 23:38:28 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.10 Poniedziałek

Energia (średnia) =110  na potrzebne 120
Jakość wpisu = 110

Dobry cel. Powiała świeżością!

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #661 : Października 11, 2011, 22:56:15 »

Rafka 2011.10.11 Wtorek

1. Energia (średni poziom energii dnia) = 100
2. Wartości = miłość radość poczucie własnej wartości pewnosc siebie zdrowie spokoj wolnosc
5. Najlepsze:
5a. Myśli = oni mają to co ja bede miał, ciesze sie ze szczescia innych
5b. Emocje = spokój
5c. Działania = ćwicze rano regularnie rytułały t.
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = wszystko trace nie mam pojecia jak żyć -> jestem zmartwychwstaniem i życiem
6b. Emocje = irytacja niepokoj lęk-> spokojnie obserwuje podnosząc energie
6c. Działania = obezwładniająca niewiedza co robic dalej -> działam a efekty pojawią sie w swoi, czasie
7. Kompetencje = strategie działania biznesowo, komunikacja
9. Uwagi = trudny dzień od rana coś sie czysciło, nieokreslone uczucie w żoładku. podczas dnia wcale nie było łatwiej, wysoki mandat, samochod służbowy bede musiał zdać. Wszystko sie zwaliło w jednym czasie. Pomimo to w pewnym momencie uswiadomiłem sobie ze trzeba to wszystko przyjac na klate i skierowac uwage na cel, nie odpuszczac, podnosic energie ktorej i tak niewiele, aby przejsc w lepsze klimaty
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #662 : Października 12, 2011, 21:53:03 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.11 Wtorek

Energia (średnia) =100  na potrzebne 120
Jakość wpisu = 100

Energia w górę, potrzebujesz mieć więcej paliwa by zmiany nie trwały niepotrzebnie długo i nie ściągały cię w dół.

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #663 : Października 13, 2011, 08:49:01 »

Rafka 2011.10.12 Środa

2. Wartości = miłość pewność siebie poczucie własnej wartości spokój wolność radość zdrowie
5. Najlepsze:
5a. Myśli = powinno być: jestem unikalną osobą i mam wiele do zaoferowania  innym
5b. Emocje = miłość, pewnośc siebie
5c. Działania = pomogłem w szkole Wiktorii
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = jeszcze sporo myśli osądzających -> ale już szybciej je wychwytuję i spokojnie czyszcze
6b. Emocje = irytacja, dziwne nadzieje -> spokój miłośc staję twarzą w twarz z rzeczywistością
6c. Działania = brak działania opór przed niektórymi działaniami -> co mnie powstrzymuje?
7. Kompetencje = strategie biznesowe komunikacja rozwijanie kontaktów
8. Co zrobię = ?
9. Uwagi = No cóż cd nie łatwego dnia, choć już lepiej. Zrobiłem coś czego nie robiłem do tej pory, tak aby coś robić, aby ruszyć energię. Niepotrzebnie tracę energię na stare schematy działania i myslenia. Wieczorem szybko dopadło mnie zmęczenie i wczesnie poszedłem spać.
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #664 : Października 13, 2011, 22:16:25 »

Rafka 2011.10.13 Czwartek

2. Wartości = miłość radość poczucie własnej wartości pewność siebie wolność zdrowie spokój
5. Najlepsze:
5a. Myśli = moja energia cały czas wzrasta dzisiaj jest wieksza niz wczoraj jutro bedzie jeszcze większa
5b. Emocje = spokoj
5c. Działania = pomimo że to nie mój interes pomagam i doprowadzam sprawe do końca
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = osądzanie tego co jest czesto sie narzuca szczegolnie jesli chodzi przekonania -> obserwuje swoje myśli w spokoju pozwalam im być
6b. Emocje = niepokoj lęk -> miłość
6c. Działania = brak działania -> działam najlepiej jak potrafię
7. Kompetencje = komunikacja strategie działania podejmowanie decyzji
8. Co zrobię = narazie nie mam pojęcia
9. Uwagi = lepiej  choc rano i w nocy nie było ciekawie, sporo się kłebiło pod sufitem. Nie było łatwo wprowadzić się w spokoj. Nie jest łatwo pałętać się bez celu, jak nic nie idzie i jednoczesnie ćwiczyć energię, ale robię to.

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #665 : Października 13, 2011, 22:18:02 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.12 Środa

Energia (średnia) =100  na potrzebne 125
Jakość wpisu = 110

"Cel = jestem właścicielem firmy, moje produkty i usługi zmieniają świat, zarabiam 25.000->50.000->100.000 miesięcznie, świetnie się przy tym bawię. Doskonale rozumiem to co robię, wypełniam swoją misję."
To dobry cel. Jest jakościowo inny niż poprzedni, którym zajmowałeś się przez dłuższy czas. Jest dużo wyżej postawiony. Będzie wymagał przebudowy części starego "oprogramowania" i wymiany na nowe, dużo lepsze.
W związku z tym ustawiłem ci też wyżej poziom energii = 125%.

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.13 Czwartek

Energia (średnia) =115  na potrzebne 125
Wykorzystanie dnia do realizacji celu = 115
Jakość wpisu = 115

"lepiej  choc rano i w nocy nie było ciekawie, sporo się kłebiło pod sufitem. Nie było łatwo wprowadzić się w spokoj. Nie jest łatwo pałętać się bez celu, jak nic nie idzie i jednocześnie ćwiczyć energię, ale robię to."
Właśnie w takich sytuacjach szczególnie warto podwyższać energię!

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #666 : Października 16, 2011, 12:45:42 »

Rafka 2011.10.14 Piątek

1. Energia (średni poziom energii dnia) = 115
2. Wartości = miłość radość, spokoj pewnośc siebie, poczucie własnej wartości zdrowie wolność
5. Najlepsze:
5a. Myśli = wiem że życie jest dla mnie abym go doświadczał i bawił sie tym
5b. Emocje = spokój
5c. Działania = byłem na treningu
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = ile to może jeszcze potrfać -> wszystko dzieje sie w odpowiednim czasie i miejscu
6b. Emocje = niepokój -> spokój
6c. Działania = nie wiem, z jednej strony nie robię za wiele, ale z drugiej strony ćwiczę
7. Kompetencje = komunikacja, strategie biznesowe
8. Co zrobię =
9. Uwagi = rano uświadomiłem sobie że sytuacja jest jaka jest i szkoda zdrowia i czasu aby sie je opierać, akceptuje to co jest i z tego poddania szukam nowych możliwości. Co moge zrobić teraz aby zmienic poprawić lub wyjsc z danej sytuacji i to będę robił, lub głebiej wejdę w tą sytuacje aby wszstko sie przeistoczyło
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #667 : Października 16, 2011, 13:06:03 »

Rafka 2011.10.15 Sobota

2. Wartości = miłość radość spokoj pewnośc siebie poczucie własnej wartości zdrowie wolność
5. Najlepsze:
5a. Myśli = jest wiele rzeczy które robię bardzo dobrze i mogę sie z tym podzielić z innymi
5b. Emocje = miłośc radość
5c. Działania = pojechałem pomóc jednemu ze sprzedawców
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = czy to wszsystko prawda, jak mogłem do tego doprowadzić, jaka nieświadomość -> wszsystko jest dla mnie, wszystko nosi w sobie oświecenie i rozwiązanie, każdy problem, jest jak jest i ode mnie teraz zależy co bedzie dalej
6b. Emocje = nieokreślony niepokój taki w żołądku -> obserwuję akceptuje obejmuje energią miłości
6c. Działania = za mało ćwiczenia -> ćwiczę coraz więcej i więcej z coraz większą świadomością
7. Kompetencje =
8. Co zrobię =
9. Uwagi =
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #668 : Października 16, 2011, 22:43:54 »

Rafka 2011.10,16 Niedziela

2. Wartości = miłość radośc wolnośc zdrowie spokoj poczucie własnej wartości pewnośc siebie
5. Najlepsze:
5a. Myśli = wspaniale jest żyć i pomagać innym jak i sobie
5b. Emocje = miłość radosc zabawa
5c. Działania = pomogłem dzisiaj koledze z samochodem
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli =  ?
6b. Emocje = lekka irytacja -> miłość
6c. Działania = jak jest fajny dzień to tracę świadomość, mniej ćwiczeń
7. Kompetencje = komunikacja, strategie biznesowe, rozwój osobisty
8. Co zrobię = idę jutro na szkolenie, dowiem sie nowych rzeczy i przełamuje stare schematy działania i niedziałania
9. Uwagi = dzień odpoczynek, dużo sie układa, czyści, ranek był najbardziej zawalony dziwnymi emocjami, które na bieżąco starałem sie czyścić, ale ogólnie bardzo dobry dzień.

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #669 : Października 17, 2011, 21:14:50 »

Rafka 2011.10.17 Poniedziałek

2. Wartości = miłośc radość spokoj wolnośc poczucie własnej wartości pewność siebie zdrowie
3. Cel = jestem właścielem firmy, moje produkty i usługi zmieniają świat, zarabiam coraz więcej 25.000->50.000->100.000 miesięcznie, świetnie się przy tym bawię. Doskonale rozumiem to co robie, wypełniam swoją misję.
3a. Atrakcyjność celu = 120
5. Najlepsze:
5a. Myśli = świetnie że mogę robić co tylko wybiorę
5b. Emocje = radośc pewność siebie
5c. Działania = jestem na szkoleniu dobrze sie bawię
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = czasami trudno idzie i co z tym robić to może wkurzać -> to co sie dzieje teraz jest efektem przeszłości to co bedzie jutro bedzie efektem teraz
6b. Emocje = irytacja -> spokoj radosc miłość
6c. Działania = czasami za dużo gadam jak nie trzeba -> spokojnie słucham i mówie jak potrzeba
7. Kompetencje = finanse strategie biznesowe komunikacja
8. Co zrobię = ide na kolejny dzień szkolenia naucze sie jutro dużo nowego
9. Uwagi = dużo uwagi mimo zmęczenia uruchamiałem też energie różne w zależności od potrzeby.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #670 : Października 17, 2011, 22:07:59 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.14 Piątek

Energia (średnia) =105  na potrzebne 125
Jakość wpisu = 100

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.15 Sobota

Jakość wpisu = 100

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.16 Niedziela

Energia (średnia) =110  na potrzebne 125
Jakość wpisu = 105

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.17 Poniedziałek

Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #671 : Października 19, 2011, 17:45:12 »

Rafka 2011.10.18

2. Wartości = miłość wolność spokoj pewnosc siebie poczucie własnej wartości zdrowie radość
3. Cel = jestem właścielem firmy, moje produkty i usługi zmieniają świat, zarabiam coraz więcej 25.000->50.000->100.000 miesięcznie, świetnie się przy tym bawię. Doskonale rozumiem to co robie, wypełniam swoją misję.

9. Uwagi = dzisiaj krótszy wpis z opoznieniem, nie miałem kiedy wpisać, a teraz lece dalej
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #672 : Października 19, 2011, 23:06:06 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.18 Wtorek

Jakość wpisu = 90

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #673 : Października 19, 2011, 23:31:06 »

Rafka 2011.10.19 Środa

2. Wartości = miłośc radość spokoj poczucie własnej wartości pewnośc siebie zdrowie wolność
5. Najlepsze:
5a. Myśli = wiem ze wszystko idzie w kierunku mego celu
5b. Emocje = miłośc
5c. Działania = wracam do rytuałów
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = wkurza mnie to wszsytko jak długo jeszcze -> wszystko jest tak jak jest teraz akceptuje to
6b. Emocje = złość irytacja -> spokoj radość tego mi brakuje
6c. Działania = za dużo gadam i sie mądrze -> słucham i doceniam
7. Kompetencje =
8. Co zrobię =
9. Uwagi = troche dzisiaj zmeczenie sie wkradło i mniej cwiczyłem
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #674 : Października 20, 2011, 21:31:28 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.19 Środa

Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #675 : Października 20, 2011, 21:42:56 »

Rafka 2011.10.20 Czwartek

2. Wartości = miłośc radośc spokoj zdrowie poczucie własnej wartości pewność siebie wolnośc
5. Najlepsze:
5a. Myśli = jestem w porządku, działam i robie to co czuje
5b. Emocje = poczułem sie dzisiaj spokojnie wieczorem że wszystko idzie dobrze
5c. Działania = postanowiłem odpocząć bo troche ostatnio mało było snu
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = czy dam rade -> robie teraz jedną rzecz to co moge zrobić aby przyblizyc sie do celu
6b. Emocje = irytacja takie uczucie jak słucham różnych głupot -> pozwalam innym miec swoje zdanie
6c. Działania = niepotrzebnie wdaję sie w gadki, po co chce pokazac ze wiem dużo po co mi to
7. Kompetencje = strategie biznesowe komunikacja świadomość
8. Co zrobię = jestem tu i teraz, ucze sie nowych rzeczy
9. Uwagi = dzisiaj kolejny dzień szkolenia, nowe informacje, ćwicze choć w takim stanie jak dużo pracy jest to w mniejszym stopniu możliwe przy niskiej świadomości, pracuję nad nią
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #676 : Października 20, 2011, 22:31:02 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.20 Czwartek

Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #677 : Października 22, 2011, 13:58:27 »

Rafka 2011.10.21 Piątek

2. Wartości = miłość radość spokoj pewność siebie poczucie własnej wartości zdrowie wolność
3. Cel = jestem właścicielelm biznesu, moje produkty i usługi zmieniają świat, zarabiam 25.000>50.000>100.000 i wiecej miesięcznie, doskonale rozumiem to co robię i dobrze się przy tym bawię. Wypełniam swoją misję
5. Najlepsze:
5a. Myśli = super jak sie dużo dzieje, zawsze sobie radzę ze wszystkim w odpowiednim czasie
5b. Emocje = radośc spokoj
5c. Działanie = dobra zabawa na prezentacji
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = moje myśli często krążą wokół tego że nie dam rady, za mało wiem itp -> wszystko robię najlepiej jak potrafię, wiem wszystko co mam wiedzieć i szybko sie uczę
6b. Emocje = irytacja, niepokoj -> spokoj miłośc radość
6c. Działania = moje stare nawyki narazie górą -> czemu mam to robić, co mi to daje, czy przynosi ulgę trwałą czy chwilową?
7. Kompetencje = myślenie, nikt nie zwalnia z myślenia, strategie biznesowe komunikacja
8. Co zrobię = jesli coś nie działa, to będę to analizował i szukał rozwiązań.
9. Uwagi = Dzień nauki, szkolenie potem szybko na prezentację lubię jak sie dzieje dużo, czuje ze żyję.
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #678 : Października 22, 2011, 21:58:10 »

Rafka 2011.10.22 Sobota

2. Wartości = miłośc radosc spokoj wolność poczucie własnej wartości pewność siebie zdrowie
3. Cel = jestem właścicielelm biznesu, moje produkty i usługi zmieniają świat, zarabiam 25.000>50.000>100.000 i wiecej miesięcznie, doskonale rozumiem to co robię i dobrze się przy tym bawię. Wypełniam swoją misję
5. Najlepsze:
5a. Myśli = mam wszsytko co potrzeba aby żyć pełnią życia
5b. Emocje = spokoj radośc 
5c. Działania = dobrze zaplanowałem dzisiejsze przedpołudnie no i pomogłem znajomemu
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = szlag mnie trafia czasami jak cały czas ktoś mi udowadnia że nie myślę i ma rację -> podwyższam swoją swiadomość kiedy tylko mogę
6b. Emocje = złość lęk irytacja -> obserwuje jestem wdzieczny ze wyłażą rozpuszczam w świadomości
6c. Działania = siedzę i robię jakies bzdety -> robię zawsze jedną rzecz jaka teraz ma być zrobiona
7. Kompetencje = strategie działania, myślenie procesowe, analiza komunikacja
8. Co zrobię = jestem skupiony i zwracam baczną uwagę na szczegóły
9. Uwagi =

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #679 : Października 22, 2011, 22:25:18 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.21 Piątek

Jakość wpisu = 100

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.22 Sobota

Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #680 : Października 23, 2011, 21:04:51 »

Rafka 2011.10.23 Niedziela

1. Energia (średni poziom energii dnia) = 100
2. Wartości = miłośc radośc spokoj wolność zdrowie poczucie własnej wartości pewnośc siebie
5. Najlepsze:
5a. Myśli = powinny mnie wspierać w najtrudniejszych momentach, jestem, żyję, radość zabawa
5b. Emocje = miłość
5c. Działania = pomagałem córce w nauce, daje mi to zadowolenie
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = stagnacja mnie dobija -> każda chwila jest ważna i niepowtarzalna
6b. Emocje = irytacja -> miłość
6c. Działania = ?
7. Kompetencje = strategie biznesowe komunikacja
8. Co zrobię = zaczynam robić to co obiecałem, szukam pomysłu na biznes, czyszcze świat w sobie i na zewnatrz
9. Uwagi = dzisiaj spedziłem czas z rodziną
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #681 : Października 23, 2011, 22:41:54 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.23 Niedziela

Energia (średnia) =95  na potrzebne 125
Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #682 : Października 24, 2011, 22:26:25 »

Rafka 2011.10.24 Poniedziałek

2. Wartości = miłośc radość spokoj wolność pewnosc siebie poczucie własnej wartości zdrowie
3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz wiecej 25.000>50.000>100.000 miesięcznie, moje produkty i usługi wzbogazają świat. Doskonale rozumiem co robię, Wypełniam swoją misję.
3a. Atrakcyjność celu = 100
5. Najlepsze:
5a. Myśli =
5b. Emocje = radośc zadowolenie szczeście uśmiech
5c. Działania = spotkanie z Kazikiem
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli =
6b. Emocje = niepokoj -> spokoj
6c. Działania = robię wszystko aby nie robic najważniejszych spraw w danej chwili -> co jest najważniejsze? robie to co czuje ze mam zrobić
7. Kompetencje = wartości kontakt z własnym ciałem organizmem
8. Co zrobię = zastosuje sie do wniosków które wynikneły podczas sesji
9. Uwagi = dzieiaj spotkałem sie z Kazikiem i obyliśmy bardzo wartościową sesje dla mnie przynajmniej. Co ciekawsze z wiekszości jakos tak zdawałem sobie sprawe, ale nie potrafiłem złożyc tego do kupy.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #683 : Października 26, 2011, 01:00:24 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.24 Poniedziałek

Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #684 : Października 26, 2011, 17:26:22 »

Rafka 2011.10.25 Wtorek

2. Wartości = miłośc radość spokoj wolność pewnosc siebie poczucie własnej wartości zdrowie
3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz wiecej 25.000>50.000>100.000 miesięcznie, moje produkty i usługi zmieniają świat. Doskonale rozumiem co robię, Wypełniam swoją misję.

9. Uwagi = skrócony wpis wczoraj nie miałem juz siły wieczorem, a od rana praca mnie zabrał Sad dlatego z opóźnieniem. Dzień z energią, ćwiczyłem, sporo sie ułożyło po spotkaniu z Kazikiem. Doznałem też małego oświecenia odnośnie mojego celu, czytając książkę o prezentacjach Jobsa. Jestem coraz bliżej Smiley
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #685 : Października 26, 2011, 21:31:40 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.25 Wtorek

Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #686 : Października 26, 2011, 22:50:25 »

Rafka 2011.10.26 Środa

3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz wiecej 25.000>50.000>100.000 miesięcznie, moje produkty i usługi wzbogazają świat. Doskonale rozumiem co robię, Wypełniam swoją misję.
5. Najlepsze:
5a. Myśli = fajnie że coraz wiecej sie czysci, i że sie pojawia, zabawa jest przednia Smiley
5b. Emocje = radość miłośc spokoj
5c. Działania = daje sobie coraz wiecej wartosci, moich wartosci teraz a nie kiedys
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = co jeszcze robie nie tak? -> szukam tam gdzie jest rozwiazanie, ktore wybieram nie z przymusu
6b. Emocje = czasami pojawialy sie w tle, nieokreslone -> czyscily sie w tle spokojnie z radoscia bez narzekania
6c. Działania = dalej to samo, robię wszystko aby nie robic najważniejszych spraw w danej chwili -> co jest najważniejsze? robie to co czuje ze mam zrobić
7. Kompetencje = wartości kontakt z własnym ciałem organizmem, komunikacja
8. Co zrobię = zwiekszam tempo wartosci i kontakt z własnym organizmem
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #687 : Października 27, 2011, 22:16:33 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.26 Środa

Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #688 : Października 27, 2011, 22:21:45 »

Rafka 2011.10.27 Czwartek

5. Najlepsze:
5a. Myśli = zawsze mam problem z myślami jakie były najlepsze, chyba bede ustalał takie ktore beda służyły i nastepnego dnia bede taką powtarzał -> jam jest zmartwychwstanie i życie. Świetnie że sie czyści życie staje sie coraz luźniejsze. Pojawia sie przestrzen
5c. Działania = wazna rozmowa z żoną
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = czy dam radę z tym -> robie naraz jedną sprawę krok po kroku i wszystko sie uda
6b. Emocje = poirytowanie -> spokoj miłość
6c. Działania = odsuwam od siebie ważne sprawy odciągam -> działam kiedy jest na to czas
9. Uwagi = dzisiaj rano nie było łatwo, ale energia czyściła. pojawiło sie wiecej radosci z tego powodu i wiekszej zabawy luzu dało sie to odczuc na prezentacji
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #689 : Października 27, 2011, 22:35:34 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.27 Czwartek

Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #690 : Października 28, 2011, 23:19:01 »

Rafka 2011.10.28 Piątek

3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz wiecej 25.000>50.000>100.000 miesięcznie, moje produkty i usługi wzbogacają świat. Doskonale rozumiem co robię, Wypełniam swoją misję.
5. Najlepsze:
5a. Myśli = wybieram wolnosc i pewnosc siebie
5c. Działania = dobra prezentacja na luzie wracam do formy
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = ciekawe ale nie przypominam sobie
6b. Emocje = złość -> spokoj miłość
6c. Działania = za mało zrobiłem czas przelatuje mi miedzy palcami
9. Uwagi = Ustaliłem priorytety na najblizszy czas, ustabilizowanie sytuacji finansowej, budowanie mocy i przechodzenie dalej krok po kroku do celu
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #691 : Października 29, 2011, 10:15:31 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.28 Piątek

Jakość wpisu = 105

"Ustaliłem priorytety na najbliższy czas, ustabilizowanie sytuacji finansowej, budowanie mocy i przechodzenie dalej krok po kroku do celu"
Ten sposób myślenia i pisania nie uwzględnia osoby wykonawcy i jest przez to słabszy. Lepiej będzie myśleć i pisać:
- ustabilizowanie -> stabilizuję
- stabilizuję -> najdalej do dzień.miesiąc.rok mam w pełni ustabilizowaną sytuację finansową (+ określenie co to dokładnie znaczy)

Cieszę się, że zahamowałeś spadek i idziesz do góry Smiley

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #692 : Października 30, 2011, 08:28:29 »

Rafka 2011.10.29 Sobota

2. Wartości = miłość radość zdrowie poczucie własnej wartosci pewnosc siebie spokoj wolnosc
3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz wiecej 25.000>50.000>100.000 miesięcznie, moje produkty i usługi wzbogacają świat. Doskonale rozumiem co robię, Wypełniam swoją misję.
5. Najlepsze:
5a. Myśli = dzisiaj jest lepiej niz wczoraj a jutro bedzie jeszcze lepiej
5b. Emocje = miłość radość
5c. Działania = poprosiłem i dostałem
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = nie lubie jak nic sie nie dzieje i jest nuda -> to ode mnie zależy jak jest wybieram i dobrze sie bawię w każdej sytuacji
6b. Emocje = irytacja -> miłość, dużo miłości
6c. Działania = ?
7. Kompetencje = odpowiedzialnosc za swoje zycie, komunikacja strategie biznesowe
8. Co zrobię = Moje priorytety na najbliższy czas najdalej do 31.12.2011: stabilizuje w pełni sytuacje finansowa co oznacza 8000 miesiecznie lub więcej, która pozwoli mi na budowanie mocy
9. Uwagi = uświadomiłem sobie własnie ze wszystko i wszyscy wokół mnie cały czas pomagają jak tylko umieją (czy to pozytywnie czy "szkodząc" mi) a ja ewentualnie sie tej pomocy opieram. Pomagają mi abym mogł coraz lepiej wybierac i przypomniec sobie kim naprawde jestem. Dziekuje.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #693 : Października 30, 2011, 22:32:22 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.29 Sobota

Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #694 : Października 31, 2011, 09:57:58 »

Rafka 2011.10.30 Niedziela

2. Wartości = miłość radosc wolność poczucie własnej wartości pewnosc siebie spokoj zdrowie
5. Najlepsze:
5a. Myśli = jestem i zasługuje na wszystko co najlepsze i tego tez życze innym
5b. Emocje = miłość spokoj
5c. Działania = miłe spotkanie towarzyskie i wyjazd na basen.
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli =
6b. Emocje = poirytowanie nudą -> uświadomiłem sobie ze przeciez nawet nuda moze pomoc w treningu świadomosci i energii
6c. Działania =
7. Kompetencje = odpowiedzialnosc za swoje zycie, komunikacja strategie biznesowe
8. Co zrobię = realizuje moje zobowiązania, z łatwościa i energią.
9. Uwagi = kurcze ustaliłem swoje minimum na poziomie minimum. Przez takie działania i myslenie nie doceniam sie oddalam dobrostan od siebie jakbym sie bał. Tak samo jak o energii, tylko nadwyżka pozwoli na rozwoj. Tak jak podczas rozmowy z Kazikiem, pierwsza mysl jaka przyszła mi do głowy to 10.000 miesiecznie stabilnosci i juz mozna sie rozwijac dodatkowo. I tak to teraz ustalam. Do 31.12.2011 stabilizuje sytuacje finansowa swoja i mojej rodziny na poziomie 10.000 zł miesiecznie lub wiecej.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #695 : Października 31, 2011, 23:15:37 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.10.30 Niedziela

Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #696 : Października 31, 2011, 23:24:13 »

Rafka 2011.10.31 Poniedziałek

2. Wartości = miłość radosc wolność poczucie własnej wartości pewnosc siebie spokoj zdrowie
5. Najlepsze:
5a. Myśli = jestem zmartwychwstaniem i zyciem, wiem ze jak cos postanowie to doprowadze to do konca
5b. Emocje = pewność siebie
5c. Działania = robiłem to co miałem zrobić tu i teraz
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = dlaczego nie działa -> wiem ze wszystko ma swoj czas i układa sie
6b. Emocje = niecierpliwosc -> spokoj miłość cierpliwosc
6c. Działania = ?
8. Co zrobię = realizuje moje zobowiązania, z łatwościa i energią.
9. Uwagi =
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #697 : Listopada 01, 2011, 22:17:40 »

Komentarz do treningu Rafki 2011.11.01 Poniedziałek

Jakość wpisu = 100

Jak tam praca z energią wartości?

Pozdrawiam Kazik

rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #698 : Listopada 02, 2011, 08:42:33 »

Rafka 2011.11.01 Wtorek

2. Wartości = miłość radosc zdrowie poczucie własnej wartosci pewnosc siebie spokoj wolnosc
5. Najlepsze:
5a. Myśli = wspaniale jest być tu i teraz
5b. Emocje = spokoj,
5c. Działania = robiłem to co miało byc zrobione w danej chwili bez oporu
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli =
6b. Emocje = troche poirytowania -> miłość cierpliwość
6c. Działania = przejadanie sie, za duzo jem -> pytam sie siebie czy jeszcze jesc, czy juz przestac
7. Kompetencje = komunikacja, odpowiedzialnosc zdrowie działania biznesowe
8. Co zrobię = wystarczy jeden kontakt na dzien
9. Uwagi = nie wiem jak wyjsc na wyzszy poziom energii cwicze, ale odbijam sie od niewidzialnej granicy
rafka
Uczestnik
*

« Odpowiedz #699 : Listopada 02, 2011, 22:22:26 »

Rafka 2011.11.02 Środa

2. Wartości = miłość radość spokoj pewnosc siebie zdrowie wolność poczucie własnej wartości
3. Cel = jestem właścicielem firmy, zarabiam coraz więcej 25.000>50.000>100.000 zł miesiecznie, Moje produkty i usługi zmieniają swiat. Doskonale wiem co robię, wypełniam swoją misję
3a. Atrakcyjność celu = 105
5. Najlepsze:
5a. Myśli = wiem że potrafię i dam radę
5b. Emocje = spokoj, radośc istnienia
5c. Działania = posunałem jeden z projektów do przodu
6. Najgorsze + korekta
6a. Myśli = czemu to sie tak dłuży, rozciąga sie w czasie -> jestem tu i teraz gdzie najwieksza jest moc nie ma przeszłości i przyszłości jest teraz
6b. Emocje = irytacja często pojawia sie przy kontaktach z innymi, że za wolno łapią -> cierpliwie i z miłościa pozwalam innym wyrazać siebie
6c. Działania = za mało treningu i sabotuje swoje działania robiąc wszsytko tylko nie to co ma być zrobione
7. Kompetencje = komunikacja, strategie działania, kreatywne myślenie
8. Co zrobię = jutro dalej zajmuje sie tym projektem co dzisiaj i dodatkowo wykorzystuje tworze potencjalne prezentacje
9. Uwagi =
Tagi:
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!