>
Czerwca 14, 2025, 13:11:22 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jagna - praca nad celem  (Przeczytany 116290 razy)
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #300 : Listopada 03, 2011, 23:36:14 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.01 Wtorek

Poziom energii = 115   potrzeba ci 120
Efektywność wykorzystania dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.02 Środa

Poziom energii = 95   potrzeba ci 120
Efektywność wykorzystania dnia = 95
Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #301 : Listopada 04, 2011, 00:43:27 »

Jagna, czwartek , 03.11.2011

1.  energia/ forma: 120
     moje wartości: życie, miłość, wdzięczność, tworzenie, obfitość, rodzina, radość
2.  formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość
2a. atrakcyjność celu: 120
3.  wykorzystanie dnia: 110
4.  najbardziej pomocne: świetne przygotowanie na długo wyczekiwane spotkanie - spokój, zaufanie, wiara
5.  najmniej pomocne: trzymanie się relacji, która odchodzi
5.d poprawione myśli:  widzę smutek i chęć zatrzymania relacji, która się kończy i jestem dla siebie wyrozumiała
7.  zysk dnia: zaufanie i praca wykonana z zaangażowaniem z radością, która przynosi korzyści
8.  co zrobię: popracuję, poczytam, nastawię się na danie sobie efektywnego dnia

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #302 : Listopada 05, 2011, 00:07:57 »

Jagna, PIĄTEK, 04.11.2011

1.  energia/ forma: 120
     moje wartości: życie, miłość, wdzięczność, tworzenie, obfitość, rodzina, radość
2.  formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość
3.  wykorzystanie dnia: 140
4.  najbardziej pomocne: wiara i zaufanie też do siebie na ważnym kolejnym spotkaniu
5.  najmniej pomocne: przekonywanie siebie i innych na siłę na spotkaniu - traciłam poczucie mojej autentyczności i swobody
5.d poprawione myśli:  trudne spotkanie pod gradem pytań, które postrzegałam jako nie łatwe dla mnie, co wywołało u mnie konieczność przekonywania samej siebie na siłę do tego co robię
6. nauka: Wow! jakbym coś zrozumiała. Sama nie miałam zaufania do tego co mówiłam i dlatego musiałam siebie zmuszać i przekonywać, a ponadto pytania odbierałam jako trudne, a one były zwyczajne. Czyjeś. Coś komuś załatwiały, ale nie narzucały mi nic. Wymagały wyboru. Miałam trudność, bo chciałam dobrze wypaść i kombinowałam. A prawda jest taka, że najlepiej jak w ważnych kwestiach odpowiadam to co myślę, a zwłaszcza czuję. Wtedy nie ma trudnych pytań. Bo wybieram siebie i tam zostaję. Ponoszę też konsekwencje, ale też jest dla mnie informacja, że to jest moja rzeczywistość. Wow! Co za dzień.

7.  zysk dnia: odkrywam tajemnice moich niektórych zachowań. Mam taką potrzebę bezpieczeństwa, że nie ufam życiu i chciałabym większość rzeczy zatrzymać (jakby w kadrze czy sejfie). Dlatego nie pozwalam im płynąć. Od jakiegoś czasu puszczam wiele rzeczy i sprawa, i mało się martwię co będzie dalej. Nie chciałam tkwić w tym kołowrocie, który znam od lat.  Zrobiłam coś zupełnie innego i staram się też czuć i postrzegać to inaczej. Dopiero teraz zaczynam rozumieć potrzebę pracy. Po 3 miesiącach. Teraz jest mi ją łatwo zaakceptować. To jest forma zaangażowania i życia. I wymiany. Wow!
8.  co zrobię: będę się angażować i żyć

To by oznaczało też, że klaruje się mój cel. O! to takie proste. Po tylu mękach. Być sobą. Wielka radość. Z takiej prostej prawdy.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #303 : Listopada 05, 2011, 12:17:06 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.03 Czwartek

Poziom energii = 110   potrzeba ci 120
Jakość wpisu = 100

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.04 Piątek

Poziom energii = 120   potrzeba ci 120
Efektywność wykorzystania dnia = 120
Jakość wpisu = 120

1. Gratulacje za osiągnięcia dnia i cierpliwość w dążeniu!!!
2. Trzeba będzie trochę poprawić wartości. Np. rodzina jest rdzenną wartością. Jest obszarem gdzie realizują się Twoje wartości. Pytanie jakie wartości?

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #304 : Listopada 05, 2011, 21:47:38 »

Jagna, sobota, 05.11.2011

moje wartości: życie, miłość, wdzięczność, tworzenie, obfitość, spokój, radość
3.  wykorzystanie dnia: 120
4.  najbardziej pomocne: ostatnio mi się to zdarza nagminnie, że prawie już zamierzam sobie coś odpuścić - wykład, spotkanie, warsztat - a jednak się decyduję na niego pójść i odkrywam coś niezwykłego. Tak było dziś. Wspaniały wykład o kulturze coachingowej, co dało mi poczucie kontaktu i radości z moimi wartościami, wdzięczność, że od tak dawna czegoś takiego szukam po omacku i świadomie, obfitość, że tak wiele razy i przez tak wiele osób dane mi było doświadczyć tego co dla mnie ważne i co mnie wzmacnia i uszczęśliwia i daje motywację.
Ponadto wczorajsze odkrycia zaowocowały dzisiejszą falą energii, dzięki której poćwiczyłam też jogę z instruktażem, który sobie kupiłam tygodnie temu. To było to co tk trudno mi pokonać na drodze do samodzielności i autonomii w zajmowaniu się  sobą i tym co mnie interesuje na poziomie idei. Dziś przeszłam do praktyki! Juhu.
Ponadto dziś znów wyłapałam wątek koni jako ważny i taki, który przewija mi się po raz kolejny jako cicha i nieujawniona pasja. Język koni i oswajanie, nie łamanie.

5.  najmniej pomocne: martwię się czasami co dalej z pracą i finansami
5.d poprawione myśli: moja obawa o brak pracy i kończące się finanse jest ważna i przypomina mi o potrzebnie zadbania o te aspekty.
6. nauka: rzeczywistość na razie traktuje mnie łagodnie pozwalając mi odkrywać siebie i swoje ścieżki i mam do niej wdzięczność, ale i respekt.
7.  zysk dnia: pozwalanie sobie być, tam gdzie jestem, taka jaka jestem. Daje mi to spokój, łagodność i zrozumienie.
8.  co zrobię: pojadę na trening tłumaczeniowy. Długi dzień. Będę czerpać z tego o co prosiłam.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #305 : Listopada 05, 2011, 23:55:49 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.05 sobota

Efektywność wykorzystania dnia = 115
Jakość wpisu = 115

Poczytaj sobie książki Robertsa Zaklinacz koni

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #306 : Listopada 09, 2011, 00:21:57 »

Jagna, wtorek, 08.11.2011

1.  energia/ forma: 100
3.  wykorzystanie dnia: 110
4.  najbardziej pomocne:  bycie w kontakcie ze sobą w trudnej konfrontacji z rzeczywistością, widzenie lęku i strachu i pozwalanie sobie być, wspierając się
5.  najmniej pomocne: odwlekanie spotkań i spraw, niekonkretne podchodzenie do nich i nie dbanie o czas dla nich
5.d poprawione myśli:  to co dla mnie ważne, traktuję z szacunkiem, tak jak siebie - nie chcę gnoić i być na bezdechu
6. nauka: szacunek oznacza dla mnie potrzebę skupienia się na tym co ważne, wybiegania myślą w przyszłość i poczucie energii tego wydarzenia czy spotkania
7.  zysk dnia: warsztaty z pracy ciała i przypomnienie sobie, że od 2 dni nic nie pisałam (podróże)
8.  co zrobię: dokończę tłumaczenie, zacznę następne, będę się cieszyć z takiego zajęcia, pomyślę nad przygotowaniem oferty tłumaczeniowej i gadżetów.

Bardzo zachęciłam się do książki Monty Robertsa. Mam jak najbardziej w planach. Tak jak konie.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #307 : Listopada 09, 2011, 23:36:22 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.08 wtorek

Poziom energii = 105   potrzeba ci 120
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #308 : Listopada 09, 2011, 23:44:42 »

Jagna, środa, 9.11.2011

4.  najbardziej pomocne: poszłam za twórczą energią, wróciłam do procesu uwalniania kreatywności i z rana nie wiem kiedy wpadłam na pomysł projektu ulotki do mojej pracy, wspaniałe połączenie z energią
5.  najmniej pomocne: uciekanie od strachu przed brakiem pracy
5.d poprawione myśli:  widzę strach przed brakiem "pracy" jako źródła dochodów, bo w jakiś sposób co dziennie pracuję.
6. nauka: strach przed brakiem dochodów pokazuje mi ważną potrzebę - bezpieczeństwa i stabilności
7.  zysk dnia: twórcza energia, pracowite popołudnie i wieczór - powolna praca na roli
8.  co zrobię: zaangażuję się w warsztaty, na których spędzę kolejne 3 dni.

Dotarła też dziś do mnie myśl o niebezpieczeństwie pracy zrywami. Chcę się nauczyć bycia bardziej ogrodnikiem.

Coraz bardziej też mam potrzebę przeglądnięcia ostatnich paru miesięcy wpisów. Potrzebuję zobaczyć czy to się jakoś układa czy coś mi pokaże?

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #309 : Listopada 10, 2011, 22:45:40 »

Jagna, czwarek, 10.11.2011

1.  energia/ forma: 110
4.  najbardziej pomocne:  zaufanie do swojej siły, spokojny wkład w pracę zespołu
5.  najmniej pomocne: przemęczenie - za dużo spraw
5.d poprawione myśli: kiedy nie mam już siły pracować, przekładam resztę spraw na później
6. nauka: ważne jest dla mnie planowanie ile mam siły i ile zadań mogę w ciągu dnia udźwignąć
7.  zysk dnia: ugruntowanie w swojej sile
8.  co zrobię:  wniosę swoją aktywność i energię do zespołu, będę się cieszyć możliwością współpracy

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #310 : Listopada 11, 2011, 13:05:55 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.09 środa

Poziom energii = 130   potrzeba ci 120
Jakość wpisu = 120

Bezpieczeństwo które odkryłaś jest bardzo ważną dla ciebie wartością. Sprawdź, gdzie jest jej miejsce w hierarchii głównych wartości.

Zrobiłaś tego dnia bardzo ważne ruchy. gratuluję!

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.10 czwartek

Efektywność wykorzystania dnia = 100
Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #311 : Listopada 11, 2011, 22:56:38 »

Jagna, piątek, 11.11.2011

moje wartości: życie i bezpieczeństwo życia, miłość, wdzięczność, tworzenie, obfitość, spokój, radość
4.  najbardziej pomocne:  zaangażowanie i dzielenie się prawdziwymi emocjami, doświadczeniami na warsztatach z komunikacji
5.  najmniej pomocne:  moje emocje jeszcze ciągle mnie pochłaniają i wsysają, tak że nie widzę reszty świata (sic! nie byłam na demonstracjach, ale też odkrywam w sobie taką część "zaangażowaną" ponad miarę
5.d poprawione myśli: daje miejsce swoim emocją, dostrzegam je, przeżywam, ale nie koniecznie wszystkie uzewnętrzniam. Czekam aż się przetoczą. A...+ chyba próbuję zobaczyć co ważne mi mówią
6. nauka: nawet jak przeczekam gwałtowny wybuch emocji, zawsze wiem, że za nimi stoi jakaś ważna informacja - potrzeba bycia dostrzeżoną, widzenia siebie, życia w pełni?
7.  zysk dnia: odkrycie jak wyżej + więzi z ludźmi
8.  co zrobię:  skorzystam z kontaktu z ludźmi na warsztatach, poobserwuje swoje reakcje na ludzi, świat i siebie. Może się czegoś nowego dowiem.

Dziękuję Kaziku za Twoje nieustające komentarze. Są mi bardzo pomocne.
Tak, bezpieczeństwo wplotłam do wartości - wartości życia, dbania o nie i chronienia, i do spokoju, w sumie też się stosuje.
Dziękuję za sugestię i czujność w wychwyceniu tego.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #312 : Listopada 11, 2011, 23:48:22 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.11 piątek

Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #313 : Listopada 12, 2011, 21:25:44 »

Jagna, sobota, 12.11.2011

1.  energia/ forma: 90
     moje wartości: życie i bezpieczeństwo, miłość, wdzięczność, tworzenie, obfitość, spokój, radość
2.  formuła celu: chcę mieć spokój
3.  wykorzystanie dnia:
4.  najbardziej pomocne: 
5.  najmniej pomocne:
5.d poprawione myśli:
6. nauka:
7.  zysk dnia:
8.  co zrobię: 

Mam wszystkiego dość. Załamka. Ochota na robienie rzeczy, które mnie cieszą znika po dniu lub dwóch. Docieram do jakiegoś dna. Nie mam motywacji na nic.
Za ciężko mi jest.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #314 : Listopada 12, 2011, 23:54:45 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.12 sobota

Poziom energii = 85   potrzeba ci 120
Efektywność wykorzystania dnia = 90
Jakość wpisu = 95

Oczyszczasz to co stare i trudne. Kiedy będziesz to traktować jako bardzo potrzebny i konieczny proces, który ma początek, ciekawy choć trudny przebieg i będzie miał też koniec, to będzie ci łatwiej przejść przez niego. Po dobrym usunięciu się starego tworzy się miejsce na nowe.
Na ile tylko dasz radę ćwicz podnoszenie energii poprzez zauważanie pozytywów w TERAZ i poprzez uruchamianie energii wartości. Choć w takich okresach może to być trudniejsza niż zazwyczaj. Jednak właśnie takie chwile mogą nas wiele nauczyć gdyż dużo od nas wymagają.

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #315 : Listopada 13, 2011, 23:52:14 »

Jagna, niedziela, 13.11.2011

moje wartości: życie i bezpieczeństwo, miłość, wdzięczność, tworzenie, obfitość, spokój, radość
2.  formuła celu: kocham  siebie, pomnażam miłość
4.  najbardziej pomocne: wdzięczność, że żyję, że jest kolejny dzień, że dostrzegam to co wokół mnie krok po kroku, że działam i mam ramy, które mi pomagają. Generalnie pomocna świadomość i współodczuwanie ze światem
5.  najmniej pomocne: wybuchy złości sprojektowanej na wkurzającego wykładowcę. Przechodzę sama siebie w śmiałości atakowania go
5.d poprawione myśli: coś co tak strasznie mnie w nim wkurza, jest jakąś ważną informacją
6. nauka: dziękuję za lustro
7.  zysk dnia: poczucie siły, energii, pracy, wdzięczność do świata za splot okoliczności, za moją decyzję i moją drogę. Treningi zawodowe zaczynają mi dawać ogromne oparcie i wielką frajdę. Konfrontuję się tym co tak dobrze znam i porzuciałam, wracam do dawnej "miłości" i od nowa uczę się korzystać ze zgromadzonej tam energii. Mam nowe pomysły na działanie, pracowanie na co dzień.
8.  co zrobię: wdroże moje nowe pomysły. Mam listę.

Mam niezwykłe sny. Wszystkie kręcą się wokół portu, morza, jakiegoś zbliżania się do portu, stoczni, morza.

Dziękuję Kaziku za słowa otuchy, wyrozumiałość i wiarę.

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #316 : Listopada 14, 2011, 00:56:38 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.13 niedziela

Jakość wpisu = 110

Szybko wychodzisz z dołka. Super!

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #317 : Listopada 15, 2011, 00:58:59 »

Jagna, poniedziałek, 14.11.2011

4.  najbardziej pomocne: rozmowy, wiara i zaangażowanie
5.  najmniej pomocne: przepracowywanie się
5.d poprawione myśli: praca jest dobra jak jest odpowiednio dawkowana
6. nauka: nie wiem... pracować z umiarem... Czy ktoś kogo znam to uprawia?
7.  zysk dnia: wiele dobrych spotkań - parę dobrych działań
8.  co zrobię: porozmawiam z Kazikiem na temat wartości.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #318 : Listopada 16, 2011, 00:40:17 »

Jagna, wtorek, 15.11.2011

3.  wykorzystanie dnia: 100
4.  najbardziej pomocne: trwanie i kontaktowanie się z nadzieją i momenty uważności skupiania się na teraz
5.  najmniej pomocne: rozproszenie na tysiąc drobnych spraw
5.d poprawione myśli: zauważam rozbieganą uwagę, wsłuchuję się w nią i zatrzymuję się
6. nauka: zatzymuję czas dla siebie swoją uważnością
7.  zysk dnia: kontakt z sobą, uważność, odczuwanie miłości do siebie, zrozumienie i akceptacja
8.  co zrobię: popracuję, zrobię ćw 40 radości
Z ciekawością czekam na pracę nad wartościami.
Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #319 : Listopada 16, 2011, 23:43:16 »

Jagna, środa, 16.11.2011

3.  wykorzystanie dnia: 130
4.  najbardziej pomocne: radość z zaangażowania, sięgania po to co nieoczywiste, a w kontakcie daje tyle radości
5.  najmniej pomocne: rozgadanie i tracenie uważności w rozmowie z koleżanką
5.d poprawione myśli: moje emocje czasem prowadzą mnie jak fala, idę za nimi i się zapominam w morzu przeżyć
6. nauka: doświadczenie pędu i fali emocji łagodzi kontakt z sobą i ciałem - gdzie jestem
7.  zysk dnia: poczucie siebie, dbanie o siebie z nadzieją na wzrost i wzmocnienie
8.  co zrobię: będę uważna

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #320 : Listopada 16, 2011, 23:55:58 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.14 poniedziałek

Efektywność wykorzystania dnia = 95
Jakość wpisu = 95

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.15 wtorek

Jakość wpisu = 100

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.16 środa

Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #321 : Listopada 17, 2011, 23:42:14 »

Jagna, czwartek, 17.11.2011

moje wartości:
     1. bezpieczeństwo (jako komfort wew., opieka nad sobą, uważność na jego
         możliwości),
     2. miłość  (jako samoakceptacja, dawanie i branie, miłość do rodziny),
     3. wdzięczność (za życie, jego przejawy, za czucie, doświadczanie, za
         rozwój i drogę),
     4. ekspresja (siebie, energii działania czy spokoju, moich wartości, jako   
         samorealizacji)
     5. radość ((jako energia i siła sprawcza, radość działania, jako satysfakcja z
         osiągnięć)
     6. obfitość (w stosunku siebie i świata)
     7. prawda (jako głeboka szczerość wobec siebie, autentyzm, poszukiwanie i
         kompas)

4.  najbardziej pomocne: sama w chwili zwątpienia i zniechęcenia do życia wpadłam na pomysł, żeby na zimnie przećwiczyć 40 rzeczy, za które jestem wdzięczna życiu. Zadziwił mnie ten błysk i ucieszył, jak potrafi zmienić perspektywę.

5.  najmniej pomocne: pocieszanie kogoś w b. trudnej sytuacji, a kto - jak dopiero później zrozumiałam - czerpie przyjemność i dumę z autonomii i z własnych osiągnięć, nie z bycia rozumianym w kłopotach - duża lekcja
5.d poprawione myśli: pytam tą osobę czego potrzebuje, co jej mogę dać
6. nauka: będąc przy kimś w b. trudnej sytuacji życiowej mam wybór i mogę mieć świadomość: czy to dla mnie trudne do zniesienia i pocieszam jego, ale głównie siebie, czy chcę wesprzeć go poprzez uslyszenie tego czego on potrzebuje
7.  zysk dnia: zdecydowanie rozmowa z Kazikiem - o wartościach, co zaowocowało moim przemyśliwaniem kwestii i ich zmodyfikowaniem. Chyba "clue" rozmowy było dla mnie "bezpieczeństwo" i moje zauważnie dlaczego sobie jego od tak dawna nie daję, albo czemu jest mi tak trudno sobie je dać. No kapitalna zmiana pt. widzienia. 
8.  co zrobię: popracuję nad bezpieczeństwem i obfitością.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #322 : Listopada 18, 2011, 00:02:16 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.17 czwartek

Efektywność wykorzystania dnia = 110
Jakość wpisu = 110

Bardzo fajnie opracowałaś wartości. Nadal mogą być jeszcze lepiej odnalezione. Ponieważ jednak Bezpieczeństwo, miłość i wdzięczność są w pełni trafne, to namawiam cię na to byś je jak najczęściej uruchamiała i używała jako paliwo do swoich myśli i działań. Taka "mieszanka paliwowa"przyspieszy uzdrawianie twojego życia i zwiększy pułap możliwości.

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #323 : Listopada 18, 2011, 22:17:54 »

Jagna, piątek, 18.11.2011

moje wartości:
         możliwości),
     2. miłość  (jako samoakceptacja, dawanie i branie, miłość do rodziny),
         rozwój i drogę),
     4. ekspresja (siebie, energii działania czy spokoju, moich wartości, jako   
         samorealizacji)
     5. radość (jako energia i siła sprawcza, radość działania, jako satysfakcja z
         osiągnięć)
     6. obfitość (w stosunku siebie i świata)
     7. prawda (jako głeboka szczerość wobec siebie, autentyzm, poszukiwanie i
         kompas)

4.  najbardziej pomocne: energia i radość we wszystkim co robiłam

5.  najmniej pomocne: niewiele zrobiłam, bo mnie roznosiła energia - radości, rozgadania, działania bez skupienia
5.d poprawione myśli: dostrzegam swoją energię i skupiam ją na "teraz" w wiązkę
6. nauka: duży strumień energii wymaga umiejętnego wykorzystania
7.  zysk dnia: radość, płynność, kontakt
8.  co zrobię: nastawię się na odbiór i skupienie

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #324 : Listopada 18, 2011, 23:14:46 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.18 piątek

Poziom energii = 125   potrzeba ci 120
Jakość wpisu = 115

No szklany sufit poszedł w górę i twoja forma także. Dlatego aktualny poziom energii do osiągnięcia i utrzymanie wynosi dla ciebie 130%. Przy tym poziomie i dbaniu o wartości możesz już sprawnie rozpuszczać stare ograniczenia bez dołowania. Także osiągnięcia stają się zdecydowanie łatwiejsze. Bardzo się cieszę.

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #325 : Listopada 20, 2011, 00:32:48 »

Jagna, sobota, 19.11.2011

1.  energia/ forma: 125
moje wartości:
         możliwości),
     2. miłość (jako samoakceptacja, dawanie i branie, miłość do rodziny),
         rozwój i drogę),
     4. zdrowie (no to się zmieniło, chyba zupełnie nie dostrzegałam wielkiej
         wartości ... tej wartości dla mnie, ile łatwości i energii ono umożliwia
     5. radość ((jako energia, radość działania, jako satysfakcja z
         osiągnięć, radość spotkań z czowiekiem, drugą osobą, światem)
     6. obfitość (w stosunku siebie i w świecie)
     7. prawość (jako głeboka wartość i kompas)

4.  najbardziej pomocne: przemyślenie ponownie wartości i zdumienie z odkrycia wartości zdrowia - jak to wielka wartość i ile ona mi daje siły i energii, i możliwości
5.  najmniej pomocne: zwątpienie w siebie, w ludzi
5.d poprawione myśli:  słucham czego potrzebuje moja wiara, żeby móc się rozwijać
6. nauka: wątpienie i brak wiary przypomina mi o czymś ważnym - jak bardzo wiara i nadzieja są dla mnie ważne i jak chcę je pielęgnować
7.  zysk dnia: rozwojowy duży dzień, dzień syntezy i perspektywy
8.  co zrobię: popracuję i pomedytuję - pierwsze większe i długo oczekiwane spotkanie - w stronę szukania spokoju w sobie i uwagi na pracę, którą mam do wykonania - duża radość z obu rzeczy.

O, jestem zaskoczona, że przeszłam jakąś poprzeczkę. Kurcze, radość, ale i kolejny wysiłek... Trochę mnie to zmartwiło. Coś do przejścia. Mam takie odczucie, że będę musiała pracować więcej. Albo częściej. To mi jakoś podsuwa skojarzenia, że to się robi coraz bardziej poważne? 

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #326 : Listopada 20, 2011, 11:50:28 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.19 Sobota

Poziom energii = 125   potrzeba ci 120
Jakość wpisu = 120

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #327 : Listopada 20, 2011, 22:37:32 »

Jagna, niedziela, 20.11.2011

moje wartości:
         możliwości),
         rozwój i drogę),
     4. zdrowie (wielka wartość mnie, ile łatwości i energii ono umożliwia)
         osiągnięć, radość spotkań z człowiekiem, drugą osobą, światem)
     6. obfitość (w stosunku do siebie i w świecie)
     7. wiara

4.  najbardziej pomocne: zaangażowanie w pomoc Fundacji, ufność w moją drogę, wdzięczność sobie za zaangażowanie w projekty takie jak dziś w poprzednich latach, wielka satysfakcja i wdzięczność - sobie i ludziom, radość płynąca z skupienia i tworzenia
5.  najmniej pomocne: oceny i nieśmiałość - wycofanie siebie z kontaktu
5.d poprawione myśli: czuję się w kontakcie z sobą i wychodzę z inicjatywą, wsłuchuję się w to co mówią ludzie.
7.  zysk dnia: dużo kontaktu przez działanie i wyciszanie
8.  co zrobię: poćwiczę miłość własną w obszarze pracy

Wspaniały dzień. Tak pełen. Dla siebie, z innymi i dla innych. Miałam wrażenie wspólnoty, drogi i własnych wyborów. A też sprzyjającego wszechświata. Dużo wdzięczności.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #328 : Listopada 20, 2011, 22:49:47 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.20 Niedziela

Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #329 : Listopada 21, 2011, 23:36:50 »

Jagna, poniedziałek, 21.11.2011

moje wartości:
         możliwości),
         rozwój i drogę),
     7. nadzieja - dziś bardziej aktualna niż kiedykolwiek

4.  najbardziej pomocne: wchodzenie wgłąb siebie, w poszukiwaniu miłości dla siebie - udane
5.  najmniej pomocne: spadek energii - mgła - zaniedbałam realizowanie miłości do siebie przez pracę - nie udało mi się za wiele zrobić z konkretnej pracy. Chyba muszę przedefiniować pracę. Bo robić zrobiłam dużo. Ale czy to praca była?
5.d poprawione myśli: wspieram i rozwijam swoje życie - także poprzez codzienną pracę, ktora daje mi poczucie budowanie, spełnienia, rozwoju i satysfakcji.
7.  zysk dnia: asertywność i prawda w kontaktach z ważnymi osobami - duże osiągnięcie - jestem zadowolona, że nie rezygnuję ze swoich wartości
8.  co zrobię: będę uważna, poćwiczę wartość "bezpieczeństwo"

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #330 : Listopada 22, 2011, 01:23:12 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.21 poniedziałek

Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #331 : Listopada 23, 2011, 01:09:44 »

Jagna, wtorek, 22.11.2011

1.  energia/ forma: 140
moje wartości:
         możliwości),
         rozwój i drogę),
     7. nadzieja - dziś bardziej aktualna niż kiedykolwiek

3.  wykorzystanie dnia: 140
4.  najbardziej pomocne: niesamowite efekty, doświadczenie i przeżycia czy zdarzenia związane z ćwiczeniem bezpieczeństwa. Cały dzień szalał pod tym kątem. Zaczęłam od 50% poczucia bezpieczeństwa w sobie i sprawdzałam cały czas w czym to mieszka, jak ja to widzę. Jak nigdy przed spotkaniem za miastem wyszłam bez komórki i nieumyślnie dałam sobie takie pole do ćwiczenia bezpieczeństwa i kontroli, że ho-ho! A potem zdarzały się magiczne rzeczy - dziś dotknęłam pracy swoich marzeń. Najpierw zaproszenie przyjaciółki mi ulatwiło kontakt z czymś o czym od dawna skrycie marzę i się nie odważam pójść w tym kierunku. Potem wymyślałam w drodze powrotnej co jeszcze zrobię i jak mogę przybliżyć to marzenie do siebie.  A jak wróciałam do domu, to w poczcie czekał na mnie mail zupełnie od innej osoby na zupełnie ten sam temat i będący prawie jak zaproszenie do tego o czym od dawna skrycie marzę. Miałam jednocześnie wrażenie, że świat się skurczył - z 2 mln ludzi w tym mieście, spotykam tylko tych ludzi (dziś 4) których potrzebuję do realizacji tego marzenia. To mi dalo takie poczucie bezpieczeństwa, radości i wdzięczności, że przekroczyło moje wszystkie poziomy. Czegoś takiego jeszcze chyba nie doświaczylam. tzn. Świadomie. Smiley
5.  najmniej pomocne: zazdrość i reakcja na odrzucenie
5.d poprawione myśli: zazdrość mówi mi o tym jak bardzo czegoś potrzebuję, odrzucenie się zdarza, ja je widzę, doświadczam go, ale nie jestem nim i nie wchodzę  w nie. To dotyczy kogoś innego.
7.  zysk dnia: postanowienie ćwiczenia bezpieczeństwa dało oszałamiające rezultaty. A jak zaczynałam dzień, to nawet sama kwestionowałam, czy to się da ćwiczyć taką wartość. No bo radość, to rozumiem, ale bezpieczeństwo... Wink No kapitalne doświadczenie.
8.  co zrobię: skontaktuję się z moją wartością miłości i bezpieczeństwa poprzez pracę.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #332 : Listopada 23, 2011, 22:26:59 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.22 wtorek

Poziom energii = 135   potrzeba ci 120
Jakość wpisu = 100

Doskonały wynik. Gratuluje !!!
Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #333 : Listopada 23, 2011, 23:31:47 »

Jagna, ŚRODA, 23.11.2011

1.  energia/ forma: 90
moje wartości:
         możliwości),
         rozwój i drogę),
     7. nadzieja - coraz bardziej aktualna i potrzebna

4.  najbardziej pomocne: danie sobie prawa do pomocy w kryzysie i sięgnięcie po nią
5.  najmniej pomocne: spadek nadziei i poczucia sensu, zadręczanie się oboma
5.d poprawione myśli: rzeczywistość urealnia śmiałe plany i marzenia
7.  zysk dnia: spotkania - jedno w rzeczywistości, drugie wirtualne - konfrontacje z rzeczywistością przyniosły nowe dane - trudne, ale cieszę się, że to zrobiłam
8.  co zrobię: nie wiem.... postaram się przezwyciężyć ten konfikt wew. i kryzys: nic nie jest łatwe czy nie daje radości. Obecnie postrzegam wybory jako strasznie obciążone kompromisem, co mi kompletnie odbiera siłę działania. \

Trudne czasy jednak.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #334 : Listopada 24, 2011, 23:31:38 »

Jagna, czwartek, 24.11.2011

moje wartości:
         możliwości),
         rozwój i drogę),

4.  najbardziej pomocne: porządkowanie materiałów w nadziei na porządkowanie spraw w życiu, świadomość rosnącego długu - urealnia sytuację i domaga się działania
5.  najmniej pomocne: denerwowanie się i zmaganie z niemożliwymi wyborami,
5.d poprawione myśli: pewne wybory czy decyzje muszą poczekać, a ja zajmuję się w tym czasie tym co mi służy
7.  zysk dnia: wkurzenie na ten marazm i brak decyzji - podjęłam próbę konfrontacji ostatecznej paru jeszcze możliwych scenariuszy.
8.  co zrobię: skorzystam z pomocy i przegadam moje sprawy, popracuję nad miłością do siebie w aspekcie wytrwałości i ciągłości

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #335 : Listopada 24, 2011, 23:45:32 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.23 środa

Poziom energii = 95   potrzeba ci 120
Jakość wpisu = 105

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.24 czwartek

Jakość wpisu = 105

A gdybyś tak jeszcze cieszyła się, że przychodzą stare problemy, które jak oczyścisz to już nie powrócą? A jeszcze przy okazji na nich urośniesz.

Jak masz trudniejszą sytuację to możesz ją zasilać energią kolejnych wartości. Każdy deficyt potrzebuje wartościowych zasileń by mogło nastąpić trwałe rozwiązanie.

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #336 : Listopada 24, 2011, 23:51:56 »

ps.
Właśnie coś do mnie dotarło i chciałam to dopisać. A tu już niespodziewanie szybko pojawił się komentarz Kazika.

Chyba największym jednak osiągnięciem dzisiejszego dnia jest moment odpuszczenia sobie jakiś wydumanych ideałów. Po prostu doszłam kompletnie do ściany i poczułam, że mam dość. Dość wymyślania i męczenia się.
Zabieram się za jakąś normalną pracę, na której się znam i chcę dążyć po prostu do tego, żeby mi było dobrze.
Strasznie się wymaltretowałam ostatnio.
Basta.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #337 : Listopada 25, 2011, 22:41:04 »

Jagna, piątek, 25.11.2011

1.  energia/ forma: 70
moje wartości:
         możliwości),
         rozwój i drogę),

2a. atrakcyjność celu: 100
3.  wykorzystanie dnia: 70
4.  najbardziej pomocne: wyjście z domu do przyjaciół, mam przyjaciół - to wielka obfitość, pomysłowa zabawa z dziećmi
5.  najmniej pomocne: wszystko się wali w mojej głowie, roczulam się nad sobą, załamuję, strasznie ciężko złapać poziom
5.d poprawione myśli: strach potrafi paraliżować, w czasie strachu dobrze jest kiedy mogę robić minimalne kroki naprzód i starać się też widzieć to co mi się zdarza jakby z boku
7.  zysk dnia: sięganie po pomoc i konfrontowanie się z lękami i pomieszaniem - z umiarkowanym skutkiem, całkiem dobrym biorąc pod uwagę, że dalej funkcjonuję
8.  co zrobię: poszukam spokoju w sobie

Mam głębokie pragnienie powrotu do reguralnej pracy. Marzę o niej wlaśnie. Nawet w weekend. Potrzebuję mieć jakiś rezultat i ciągłość.
Wzdycham do pracy i tych rozmów, które odbyłam, na których rezultat czekam.
Potrzebuję przeżyć.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #338 : Listopada 26, 2011, 21:41:53 »

Jagna, sobota, 26.11.2011

moje wartości:
     1. bezpieczeństwo 70 %(jako komfort wew., opieka nad sobą, uważność na   
         jego możliwości),
     2. miłość  70 % (jako samoakceptacja, dawanie i branie, miłość do
         rodziny),
     3. wdzięczność 80% (za życie, jego przejawy, za czucie, doświadczanie, za
         rozwój i drogę),
     4. zdrowie 70 % (wielka wartość mnie, ile łatwości i energii ono umożliwia)
     5. radość 70 % (jako energia, radość działania, jako satysfakcja z
     6. obfitość 80% (w stosunku do siebie i w świecie)
     7. nadzieja 80% - coraz bardziej aktualna i potrzebna

3.  wykorzystanie dnia: 70
4.  najbardziej pomocne: zrobienie czegoś tylko dla siebie, w poszukiwaniu spokoju, odwołanie jednego spotkania bez wyrzutów sumienia w stronę wyboru tego, które lepiej spełnilało moje potrzeby, nadzieja i radość
5.  najmniej pomocne: lekkie rozdracie, potwarzające się wahanie co do słuszności wyborów zawodowych
5.d poprawione myśli: mam kilka możliwości i cieszę się, że je mam. Potrzebuję wsparcia dla samej siebie, że dokonam dobrego wyboru
7.  zysk dnia: poczucie wdzięczności i nadziei, że moja droga jest dobra
8.  co zrobię: popracuję nad nową ścieżką zawodową - potrenuję 

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #339 : Listopada 26, 2011, 22:14:11 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.25 piątek

Poziom energii = 80   potrzeba ci 120
Efektywność wykorzystania dnia = 85
Jakość wpisu = 105

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.26 sobota

Poziom energii = 100   potrzeba ci 120
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #340 : Listopada 28, 2011, 23:13:57 »

Jagna, poniedziałek, 28.11.2011

moje wartości:
     1. bezpieczeństwo 50%(jako komfort wew., opieka nad sobą, uważność na   
         jego możliwości),
     2. miłość  60% (jako samoakceptacja, dawanie i branie, miłość do
         rodziny),
     3. wdzięczność 80% (za życie, jego przejawy, za czucie, doświadczanie, za
         rozwój i drogę),
     4. zdrowie 80% (wielka wartość mnie, ile łatwości i energii ono umożliwia)
     5. radość 60% (jako energia, radość działania, jako satysfakcja z
     6. obfitość 80% (w stosunku do siebie i w świecie)
     7. nadzieja 80% - coraz bardziej aktualna i potrzebna

4.  najbardziej pomocne: zaangażowanie w szukanie pracy, praca, praca, praca
5.  najmniej pomocne: niezdecydowanie - stałe stanie pomiędzy dwoma opcjami.
5.d poprawione myśli: niezdecydowanie mówi mi coś ważnego o moich potrzebach, ale tylko tyle jestem w stanie wymyślić. Żadna opcja nie jest satysfakcjonująca. Ciągle to tak widzę
7.  zysk dnia: praca, praca, praca - determinacja
8.  co zrobię: popracuję nad sobą i pracą
Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #341 : Listopada 28, 2011, 23:55:21 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.28 poniedziałek

Jakość wpisu = 90

Pozdrawiam Kazik

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #342 : Listopada 29, 2011, 19:53:23 »

Pozdrawiam serdecznie!
Wyłączyliśmy z funkcji forum możliwość kopiowania i wklejania.
Jest bardzo ważne by wpisu dokonywać za każdym razem w świeży sposób. Tak jak właśnie teraz myślisz i czujesz. Ten sposób wpisu przyspiesza twój rozwój. Na forum było za dużo treści mechanicznie przeniesionych z poprzednich wpisów. Oczywiście u różnych osób zjawisko to występowało w różny sposób.
Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #343 : Listopada 29, 2011, 23:51:44 »

Jagna, 29 listopada 2011, wtorek

Wow! No to zdecydowana akcja.
Ostatnio parę razy faktycznie się na tym łapałam, że ciężko jest mi sobie przypominać, o czym piszę i pisałam, a dużo łatwiej kopiować i zmieniać to co się zmienia. Jestem ciekawa jak to zadziała inaczej.
Tak zupełnie z pamięci.
Fajnie byłoby móc wkleić samo 'drzewko' - tzn. schemat wpisów.
Hm...Ciekawe jak to zadziała.

Energia: 100 %
Moje watości:
   bezpieczeństwo 50%
   miłość             70%
   wdzięczność     80%
   zdrowie           80%
   obfitość           70%
   ...tu mi było trudno sobie przypomnieć, ale jest: radość  40%
   wolność           60%
Formuła celu: kocham siebie i wspieram siebie
Atrakcyjność celu: 120 %
Wykorzystanie dnia: 120 %
Najbardziej pomocne: odwaga w sięganiu, odwaga mierzenia się z czymś co jest dla mnie koszmarnie trudne - przybliżam się i sprawdzam ile mogę znieść i czy mogę to zobaczyć i oswoić
Najmniej pomocne: przeżyłałam straszne rozterki decyzyjne - nie mogłam niczego zdecydować
Poprawione myśli: łatwo mi się decyzuje o czymś jak mam pełną jasność, siłę i cele
Zysk dnia: nie złapałam czyjejś strsznej projekcji na mój/ jej temat podrzuconej mi po drodze; jestem z tego dumna i czuję się prawie lekko oszołomiona, że tego nie kupuję i to jest ok. Zostaję przy swoich prawdziwych intencjach i mam empatię dla tego co się stało - dla siebie i tej osoby.
Co zrobię: Popracuję - jutro środa - będę też ćwiczyć nadzieję.

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #344 : Listopada 30, 2011, 00:26:46 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.29 wtorek

Poziom energii = 100   potrzeba ci 120
Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #345 : Grudnia 01, 2011, 14:36:23 »

Jagna, 30 listopada 2011, środa

wczoraj padł mi internet, ale dzień był wielki, więc zasługuje na odnotowanie.

Poziom energii: 110 %
Wykorzystanie dnia: 130 %

Mój cel:           kocham siebie i wspieram na drodze do budowania siłī i spokoju
Atrakcyjność celu: 120%
Moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
wdzięczność
zdrowie
radość
obfitość
wolność

Najbardziej pomocne: uważność na ważne słowa i emocje - zatrzymanie mega ważnego konfliktu w zarodku, czerpanie z radości i dobra, które oferują mi ludzie, umiejętność przyjmowania i cieszenia się tym w całej pełni 
Najmniej pomocne: brak uważności na siebie i moje granice
Poprawione myśli:   ja kieruję moim życiem i zachowaniem, i decyduję kiedy mam czegoś dość.
Zysk dnia: konfliktowa sytuacja i lektura dały mi niezwykły wgląd w siebie i mój sposób funkcjonowania
Co zrobię: postanowienie z wczoraj bylo takie, że zrobię co najmniej 5 jednostek pracy, którą odkładam już od dawna. + będę szukać alternatywnej pracy.

Ciekawe jest pisanie wpisów od nowa, bez schematu. Faktycznie bardziej to mnie aktywizuje i wymaga bardziej świadomej pracy.

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #346 : Grudnia 01, 2011, 23:39:05 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.11.30 środa

Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #347 : Grudnia 02, 2011, 00:43:42 »

Jagna, czwartek, 1 grudnia 2011

Poziom energii: 110%
Wykorzystanie dnia: 100%

Formuła celu: kocham siebie i realizuję w życiu
Moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
wdzięczność
zdrowie
obfitość
radość  - ciekawe, już któryś dzień mam problem z przypomnieniem sobie tej wartości
wolność

Najlepsze działanie dnia: wyjście poza konflikt - ani w, ani przeciw, poza - wielka ulga i zdziwienie - niespodziewana wolność
Najgorsze działanie dnia: brak motywacji do pracy, mizerny wynik
Poprawione myśli:  zrobiłam tyle ile mogłam tego dnia, cieszę się, że przygotowałam część pracy i struktury, cieszę się, że wygenerowałam odpowiedzi na zapytania i posłałam je w świat - to konretne działanie 
Zysk dnia: przygotowanie pod właściwą pracę, dużo porządków w dokumentach, ruszania dawnych drobnych i większych spraw
Co zrobię: przejdę do sedna w pracy w 2 obszarach

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #348 : Grudnia 03, 2011, 00:41:07 »

Jagna, piątek, 2 grudnia 2011

Poziom energii: 130
Wykorzystnie dnia: 120

Moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
wdzięczność
zdrowie
obfitość
pokora
wolność
Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość
Atrakcyjość celu: 120
Najlepsze działanie dnia: zachwyt nad nowym odkryciem - wglądem, pokora  i odreagowanie euforii w biegu po parku
Najgrosze działanie dnia: ? ... zadłużę się jak szybko nie znajdę pracy
Poprawiona myśl: zadłużę się i  jak znajdę pracę to będę się cieszyć, że będę mogła oddać pożyczkę
Zysk dnia: wiele niezwykle cennym wglądów dot. sposób mojego funkcjonowania ... od lat!, miłe, awangardowe spotkanie z ludźmi
Co zrobię: przygotuję się do treningu - już mam dobrą bazę

Wspaniały dzień. Tyle lat można się obijać i czegoś ważnego nie widzieć, nie wiedzieć. Zobaczenie tego przynosi wielkie zdziwienie, szok i prawie niedowierzanie. Potem wielka euforia, a potem pokora. Dużo radości i chęci do życia.

Jagna
Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #349 : Grudnia 03, 2011, 11:45:41 »

komentarz do wpisów Jagny 2011.11.31 czwartek

Jakoś wpisu = 100

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.01 piątek
Poziom energii =  potrzeba ci 130
Jakość wpisu = 105

Podwyższyłem ci poziom energii na 130 i jest to taka forma jaką miałaś dzisiaj. Dlaczego by więc nie mieć jej codziennie???

Pozdrawiam Kazik

Tagi:
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!