Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #350 : Grudnia 03, 2011, 22:25:52 » |
|
Jagna, 3 grudnia, sobota
Poziom energii: 120 Wykorzystanie dnia: 120
Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość Atrakcyjność celu: 120 Moje wartości: bezpieczeństwo miłość wdzięczność zdrowie pokora radość wolość Najlepsze działanie dnia: praca na treningami zawodowymi, dużo radości Najgorsze działanie dnia: obezwładniająca magma - za dużo - pracy, spraw. Przygniecenie. Nie dam rady, nie uda się Porawione myśli: czuję duży ciężar - nie wiem co dalej, ale teraz mogę zrobić to co teraz Zysk dnia: praca nad rozwijaniem umiejętności pracowych, praca nad sobą Co zrobię: popracuję nad moimi umiejętnościami pracowymi - długi dzień przede mną
No, zdziwiona jestem podwyższeniem energii. Nie czuję takiej formy. Mam przebłyski i z nich się cieszę. Pracuję nad tym, żeby zdobyć zlecenia i pracę. I uczę się cierpliwości i nie popadania w rozpacz. Bardzo trudne doświadcznenie.
Przypadkowo dziś w książce, którą czytałam wpadłam na trop pochodzenia słowa "pokora" z ang. "humility" od "humus" - ziemia. Bardzo potrzebuję ziemi.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #351 : Grudnia 04, 2011, 02:13:04 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.03 sobota Poziom energii =115 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 105 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #352 : Grudnia 04, 2011, 23:47:44 » |
|
Jagna, 04 grudnia 2011, niedziela
Poziom energii: 110 Wykorzystanie dnia: 125
Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość Atrakcyjność formuły: 130! zrozumiałam coś po raz kolejny - dopiero pod koniec dnia w pełni!
Moje wartości: bezpieczeństwo miłość wdzięczność zdrowie radość - od pewnego czasu mam kłopot z tą radością. ciekawa rzecz, deklaratywnie najbliższa dla mnie wartość, a przy wpisach od jakiegoś czasu cały czas nie mogę sobie przypomnieć "co to było co ja tak ceniłam...i lubiłam." Zastanawiające. pokora wolność
Najlepsze działanie dnia: jazda pociągiem;) jako wyzwalacz wspaniałych ciągów przemyśleń, emocji i przeżyć. Bardzo ważne poczucie pełni, rozwiązania jakiejś zagadki, podążania właściwą drogą. Przecudne. Wyzwoliło tonę radości. No właśnie.
Najgorsze działanie dnia: zamartwiałam się co ja robię z tym rozwojem zawodowym czy ja dobrze w ogóle wybrałam i w co ja się wpakowałam - tyle pracy i niepewny cel i brak poczucia, że to naprawdę jest moje.
Poprawione myśli: nie wiem czy to jest to. To co mogę teraz robić, to działać i pracować nad tym, zwłaszcza tam, gdzie to jest atrakcyjne i fajne, i gdzie mi się podoba. Poczekam, żeby się wyłoniło czy to to, czy nie
Zysk dnia: praca, trening + podróż - wspaniała kombinacja. Co zrobię: ruszam do pracy. Dziś jeszcze "zasiałam" też ziarno w sprawie zajęć, które chcę prowadzić. Jutro ważne będzie zrobinie następnych kroków.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #353 : Grudnia 05, 2011, 18:46:15 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.04 niedziela Poziom energii =110 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 100 Jakość wpisu = 80
Postanowiłem uważniej przyglądać się wpisom. Parametr Jakość wpisu =...% określa jak dobrze to, co wpisałaś służy twojemu rozwojowi. Dobre wpisy przyspieszają rozwój. Dobre to znaczy: 1. pełne 2. szczere 3. wnikliwe
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #354 : Grudnia 06, 2011, 00:36:41 » |
|
Jagna, 05 grudnia 2011, poniedziałek
Poziom energii: 110 Wykorzystanie dnia: 100
Formuła celu: kocham siebie, gromadzę siłę Atrakcyjność celu: 100
Moje wartości: bezpieczeństwo siła nadzieja miłość wdzięczność pokora wolność zaufanie
Najlepsze działanie dnia: przyjęcie pomocy - z pokorą i radością Najgorsze działanie dnia: nieuwaga przez którą stracilam ważną dla mnie rzecz Poprawione myśli: uważam na to co dla mnie ważne
Zysk dnia: wymiana i kontakt z ważną osobą w rodzinie, dystans i rozwaga w podejściu do ważnych spraw Co zrobię: pracuję nad przyszłym kontraktem, sprawdzam efekty moich działań sprzed 2 tygodni.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #355 : Grudnia 06, 2011, 00:40:43 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.05 poniedziałek Poziom energii =115 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 100 Jakość wpisu = 80
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #356 : Grudnia 06, 2011, 22:28:37 » |
|
Jagna, 6 grudnia 2011, wtorek
Poziom energii: 110 Wykorzystanie dnia: 100
Formuła celu: kochając siebie-buduję moją siłę Atrakcyjność celu: 120
Moje wartości: bezpieczeństwo miłość wdzięczność siła spokój nadzieja radość
Wykorzystanie dnia: 90 Najlepsze działanie dnia: zrobiłam coś do dało mi dużo radości i inspiracji - projekt fotograficzny długo odkładany Najgorsze działanie: nie jestem w stanie zmobilizować się do pracy i to mnie irytuje i grustruje i sobie tym nie pomagam Poprawione myśli: w mojej pracy potrzebuję inspiracji i satysfakcji, a także potrzebuję się w niej wspierać Zysk dnia: zrozumienie powyższego Co zrobię: zastosuję co co wymyśliłam
To odwlekanie pracy i niepewność w wielu obszarach ostatnio strasznie rozbija mój sposób działania. Irytacja, znużenie i wkurzenie pomaga mi zwrócić w końcu na to uwagę. Chcę być zadowolona z tego co robię. Chcę kończyć dzień zamkniętym kolejnym małym krokiem lub etapem. To poprawia moje funkcjonowanie i daje mi radość i łatwość życia.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #357 : Grudnia 06, 2011, 23:34:39 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.06 wtorek Poziom energii =110 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 105 Jakość wpisu = 95
Jak pracujesz z wartościami?
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #358 : Grudnia 07, 2011, 22:18:57 » |
|
Jagna, 07 grudnia 2011, środa
Poziom energii: 120 Wykorzystanie dnia: 110
Formuła celu: kocham siebie - buduję swoją siłę Atrakcyjność celu: 120
Moje wartości: bezpieczeństwo miłość wdzięczność siła nadzieja radość spokój
Najlepsze działanie dnia: aktywny krok w sprawie pracy - spotkanie, kontakt, dobre poczucie Najgorsze działanie dnia: odciągały mnie inne zajęcia - od bieżącej pracy Poprawione myśli: inne rzeczy, które robię są bardzo wartościowe - w wierze normalnego dnia nie miałabym na nie czasu Zysk dnia: dodatkowy rozwój czekając na pracę Co zrobię: poćwiczę wartości: siłę
Dziękuję za pytanie Kaziku. Nie ćwiczę na co dzień wartości aktywnie. Zacznę to robić.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #359 : Grudnia 07, 2011, 23:47:38 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.07 środa,k Poziom energii =110 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 105 Jakość wpisu = 95
Drugie prawo Darwina:"Organ nie używany zanika". Wartości zanikają jeszcze szybciej, są mniej materialne.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #360 : Grudnia 08, 2011, 22:13:19 » |
|
Jagna, 08 grudzień 2011, czwartek Poziom energii: 110 Wykorzystanie dnia: 120 Formuła celu: kocham siebie - dbam o swoją siłę Atrakcyjność celu: 120 Moje wartości: bezpieczeństwo miłość wdzięczność zdrowie siła autentyzm lekkość Najlepsze działanie dnia: uzmysłowienie sobie ważnego aspektu moich problemów - cykliczne powtarzane kryzysy i załamania, uzmysłowienie sobie tego po raz kolejny z jasnością Najgorsze działanie dnia: nadmierna otwartość na innych Poprawione myśli: jestem otwarta na innych, ale w ważnych i delikatnych sprawach sprawdzam na ile mam siły i jak głęboko chcę "zanurkować" Zysk dnia: Zabrniecie po uszy w kolejne torfowisko uzmysłowiło mi jak mi jest blisko do tego bagna, jak ja je lubię - coś mi daje, że nie mogę się na razie - czy do tej pory od niego odkleić. Zaczęlam studiować wiedzę na temat bagien - dla odprężenia, żartu i zmiany nastawienia. Postanowiłam dowiedzieć się więcej o rzeczywistych bagnach przyrodniczych, jeśli te mentalno-uczuciowe mnie wciągają z taką siłą. Żartowałam sobie z siebie, że może chcę zostać paludologiem. Co zrobię: Chciałabym się wybrać nad bagna, żeby doświadczyć bezpośrednio tego, co doświadczam w życiu w przenośni. O, matko! Ćwiczyłam siłę i jej brak. Dało mi to też do myślenia. Ale generalnie dużo siły - nawet w rozpadzie zachowuję jakąś świadomość, że to przejściowe, choć bardzo dotkliwe. Ćwiczenie siły uzmysłowiło mi też jak się jej pozbywam - przez nadmierne otwieranie się na niesprawdzony grunt, albo z za dużym zejściem pod wodę. Dzięki Kaziku za metaforę. Towarzyszy mi od czasu naszej rozmowy. Bardzo cenna. Nurkowanie głębinowe tylko po przeszkoleniu i super specjalnych warunkach. Popularnie określane w życiu, co już parę razy słyszałam od ludzi: "przestań dzielić włosa na czworo", "po cholerę Ci to" i mocniejsze. Bardzo trudny dzień. Ale ciekawy. Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #361 : Grudnia 09, 2011, 00:03:31 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.08czwartek Poziom energii =110 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 155
Bardzo dobre wglądy + studiowanie bagna SUPER! Życzliwy dystans pomaga.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #362 : Grudnia 10, 2011, 00:29:34 » |
|
Skala możliwości 0. Poza myślą 1. Poza chceniem = 2 2. Nędza =15 3. Bieda = 40 4. Na styk = 100 5. Nadwyżki = 115 6. Obfitość = 160 7. Bogactwo = 240 8. Potęga (Power) = 470
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #363 : Grudnia 10, 2011, 01:04:47 » |
|
Jagna, 09 grudnia 2011, piątek
Poziom energii: 120% Efektywność wykorzystanie dnia: 120%
Formuła celu: kocham siebie - buduję swoją siłę Atrakcyjność celu: 120
Moje wartości: bezpieczeństwo miłość wdzięczność zdrowie siła obfitość mądrość
Najlepsze działanie dnia: pracowałam z energią, radością i zaangażowaniem Najgorsze działanie dnia: czułam się lekko zagubiona wśród innych, obcych Poprawione myśli: jestem sobą w kontataktach z innymi, ale wychodzę też im naprzeciw Zysk dnia: Radosny telefon z możliwością współpracy - byłam zaskoczona i wdzięczna, że dawno niewidziana koleżanka pomyślała o mnie - od razu odpisałam i zadziałałam Co zrobię: popracuję nad rozruszaniem dawnych umiętności zawodowych
Dzień pełen radości i energii. Wszystko buzowało. Mam wrażenie, że to po tym wczorajszym dniu - kolejnym małym przełomie.
Działam oszczędnie - przede mną trudny okres wiary, siły i działania na swoją korzyść.
ps Dziękuję Kaziku. Wspaniale było dzielić Twój entuzjazm. Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #364 : Grudnia 11, 2011, 01:02:57 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.09 piątek Poziom energii =120 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 100 Jakość wpisu = 95
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #365 : Grudnia 12, 2011, 01:02:15 » |
|
Jagna, niedziela, 11 grudnia 2011
Poziom energii: 120 Efektywność wykorzystania dnia: 110
Formuła celu: kocham siebie, bo jestem, wyznaczając sobie cele bezpieczeństwa, rozwoju i pomnażania dobrobytu Atrakcyjność celu: 120
Moje wartości: bezpieczeństwo miłość zdrowie samoświadomość obfitość mądrość wdzięczność Najlepsze działanie dnia: kontakt z trudnymi emocjami i złapanie leżejszej perspektywy wyjścia z nich Najgorsze działanie dnia: odwlekanie zadań Poprawione myśli: zyskałam wiele inspiracji do wykonania zadań Zysk dnia: głęboki kontakt z sobą w kryzysie zalewających emocji przy świadomości, że życie toczy się dalej i nadal mam sprawy do załatwienia Co zrobię: podzielę dzień na pracę, spotkania też towarzyskie i odpoczynek
Dziś zaczyna mi coś świtać, że coś jest nie tak w moich wpisach. Jeszcze mi to umyka. Ale czuję coś dziwnego - jakby zastępczą ich formę, nie dokońca prawdziwe zobowiązanie... Nie wiem. Chcę się w to wsłuchać. Co mi to może powiedzieć.
Czuję, że dziwnie mi się zmieniają wartości przez ostatnie dni. Nie chce mi się pisać tych samych. Jednocześnie wiem, że to raczej dziwne zmieniać je codziennie, bo co to za baza, jak cały czas pływa w niedookreślonym.
Przyjrzę się temu czy coś wiecej tu zobaczę.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #366 : Grudnia 12, 2011, 10:35:31 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.09 piątek Poziom energii =115 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 115
Jeśli codziennie wychodzą ci inne wartości, to też jest OK. Po jakimś czasie się wyklaruje.
Ocena sposobu w jaki ćwiczysz: 1. Atrakcyjność treningu = 60% - popracuj nad wzrostem atrakcyjności tego co robisz. Ćwiczenie powinny być dla ciebie bardzo fajne. Szukaj takiej formuły ćwiczenia. która cię natychmiast nagradza. 2. Częstość ćwiczenia = 35% - obecnie potrzebujesz dużo ćwiczy by tworzyć nowe, służące ci stany i nawyki. 3. Intensywność ćwiczeń = 80% - idź na całość, jeszcze bardziej intensywnie. 4. Precyzja ćwiczeń = 55% - jest bardzo ważne co ćwiczysz, jakie wartości i kiedy
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #367 : Grudnia 12, 2011, 22:25:40 » |
|
Jagna, poniedziałek 12 grudz. 2011
Poziom energii: 120 Wykorzystanie dnia: 120 Formuła celu: kocham siebie i dbam o siebie, dbając o moje wartości w kontakcie z moimi potrzebami Atrakcyjność celu: 120 Moje wartości: bezpieczeństwo miłość zdrowie zaufanie radość obfitość mądrość Najlepsze działanie dnia: odważne, ale i łagodne, z wyczuciem skonfrontowanie b. trudnej i blokującej kwestii w relacji z mężczyzną - duże odblokowanie i dużo energii i radości, że to zrobiłam i zadbałam o siebie Najgrosze działanie dnia: nie zadbałam o siebie siedząc do późna w nocy czytając, za późno wstałam rano Poprawione myśli: potrzebowałam się rozsmakować w czytaniu prasy, czego dawno już nie robiłam. Mogę to zrobić z dbaniem o odpoczynek, sen i wczesne wstawanie. Ważne jest dla mnie wczesne zaczęcie dnia.
Zysk dnia: mnóstwo energii - pozytywne ładowanie - poczucie coś jak bycie podłączonym bezpośrednio do źródła. Wyjątkowo dziś doświadczałam dużego ożywienia, poczucia życia. Miałam też przebłyski na temat natury życia - jak życie na nas wymaga różne zmiany i procesy. Zobaczyłam życie jako coś wielkiego, potężną siłę tego świata. Ciekawe to bylo doświadczenie. I piękne.
Co zrobię: No przede wszystkim chcę się zastanowić jak wykorzystać Kaziku Twoje uwagi - 4 pt. dot. ćwiczeń. Na razie przepisałam i chcę to przemyśleć i coś zacząć robić. Czuję potrzebę regularności, treningu. Chcę doświadczyć efektów.
Jutro ćwiczę miłość i bezpieczeństwo. I pracuję nad książką.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #368 : Grudnia 12, 2011, 22:44:47 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.11 poniedziałek Poziom energii =120 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #369 : Grudnia 13, 2011, 23:30:30 » |
|
Jagna, 13 grudnia 2011, wtorek
Poziom energii: 120 Wykorzystanie dnia: 110
Formuła celu: kocham siebie, realizuję moje wartości w kontakcie z moimi potrzebami Atrakcyjność celu: 110
Moje wartości: bezpieczeństwo miłość zdrowie zaufanie radość obfitość wdzięczność
Najlepsze dzialanie dnia: doświadczenie miłości i obfitości Najgorsze działanie dnia: nie w porę i niezręczna rozmowa z rodziną wywołała u mnie gniew i rozżalenie Poprawione myśli: znam moją rodzinę, proponuję im moje pomysły i moje wartości - zostaję przy nich i żałuję, że ich nie podzielają, ale nie obrażam się, zostaję przy swoich wartościach.
Zysk dnia: wartościowe ćwiczenia dot. miłości. Wzmocniły mnie przed zajęciami z grupą, pozwoliły mi pełniej docenić życie i bieżący czas.
Co zrobię: popracuję, poodpoczywam, podziałam.
Mam pytania dot. 4 zaleceń dot. ćwiczeń. Myślę o tym co mogę zmienić i jak.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #370 : Grudnia 14, 2011, 00:09:22 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.12 wtorek
Poziom energii =120 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 105
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #371 : Grudnia 14, 2011, 23:12:42 » |
|
Jagna, 14 grudnia 2011, środa
Poziom energi: 130 Wykorzystanie dnia: 120 Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość, zamieniam ją w czyn Atrakcyjność celu: 120 Moje wartości: miłość bezpieczeństwo radość zdrowie obfitość wdzięczność mądrość
Najlepsze działanie dnia: radość w przerwach pomiędzy pracą, taniec, ruch, emocje i radość z chwili i życia, radość z pracy Najgorsze działanie dnia: żonglowanie 2 rzeczami na raz, co nie bylo tego warte, bo żadnej dobrze nie załatwiłam; żal mi koleżanki, którą w pośpiechu zostawiłam w niewygodnym miejscu - czułam się źle, Poprawione myśli: szanuję na swoje zobowiązania i szukam najlepszego wyjścia kiedy pojawia się dylemat. Zysk dnia: praca nad drugą czakrą, wiele radości, też zakochanie Co zrobię: skupiam się na jutrzejszej ważnej rozmowie, bardzo dla mnie jest ważne, żeby uwierzyć, że może się udać, prosiłam wiele osób o życzliwą myśl i wsparcie.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #372 : Grudnia 15, 2011, 23:51:14 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.14 sroda
Poziom energii =125 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 105
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #373 : Grudnia 16, 2011, 08:20:43 » |
|
Jagna, 15 grudnia 2011, czwartek
Poziom energii: 130 Wykorzystanie dnia: 140 Formuła celu: kocham siebie - pomnażam miłość przez moje zaangażowanie, pracę i dbanie o siebie Atrakcyjność celu: 120
Moje wartości: miłość bezpieczeństwo zdrowie radość obfitość wdzięczność mądrość
Najlepsze działanie dnia: niezachwiana wiara w to, że spodziewane spotkanie lub rozmowa wypadnie pomyślnie dla mnie. To, że do niego nie doszło, nie podkopuje mojej wiary, że to dla nich i dla mnie byłaby dobra decyzja, ćwiczyłam od paru dni miłość dla siebie, też w kontekście tego ważnego spotkania
Najgorsze działanie dnia: jakoś nie ma, no może tylko to, że zarwałam noc dla pilnej i niespodziewanej pracy, ale przyjemnie było pracować nad czymś sensnowym i wartościowym i jeszcze za wynagrodzenie! wiec chyba w tej rubryce - pas.
Poprawione myśli:
Zysk dnia: dużo świetnej pracy. Cały dzień radości, z tańcem i muzykąw głowie i zaangażowaniem w pracę. Nie mogła prawie w to uwierzyć. Po całym dniu trafiła się jeszcze pracowita noc. Chyba wypracowałam normę tygodnia.
Zyskiem dnia/ dobry było jeszcze sczytywanie cv koleżanki. Odjęło mi mowę, jak zobaczyłam do czego ona doszła w podobnym do mnie czasie. Najpierw się zachwycałam, a potem się popakałam - bo to takie sensowene i ukierunkowane się wydaje, zwaszcza z perspektywy jej dziesiejszych ogromnych sukcesów, i takie naturalne.
Opłakałam swoje zmarnowane szanse i wzruszyam się nad nierozwiniętymi talentami.
Spotkanie z karierą "gwiazdy" ruchu społecznego mną wstrząsnęło. Bardzo dużo przemyśleń. Daję sobie dużo przestrzeni i empatii, żeby mnie to nie niszczyło.
Co zrobię: wyśpię się, a potem zobaczę
Co za dzień. Nici z nowej pracy, na którą czekam już 3 miesiąc i jednocześnie takie niezwykłe wypadki. Co za doba.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #374 : Grudnia 16, 2011, 22:13:02 » |
|
Jagna, 16 grudnia 2011, piątek
Poziom energii: 120 Wykorzystanie dnia: 100 Formuła celu:[ kocham siebie, pomnażam miłość, zaangażowaniem w życie i pracę, w dbanie o siebie i ludzi Atrakcyjność celu: 120
Moje wartości: miłość bezpieczeństwo zdrowie radość obfitość wdzięczność mądrość
Najlepsze działanie dnia: dawanie sobie prawa do odpoczynku, radość z wczorajszego sukcesu, nowe małe prace Najgorsze działanie dnia: podkopytanie swojego zadowolenia, moja głowa mówi, że to się tak tylko czasem udaje, tak raz się zdarzyło, a na codzień, to nie wyjdzie - strasznie z tym walczyłam i mnie to męczyło. Potrzebuję ruszyć z miejsca i takie myśli i przekonania mnie dobijają Poprawione myśli: Cieszę się z jednorazowego sukcesu. Jeśli zdarzyło się raz, to może się powtórzyć i bardzo mi na tym zależy. Trochę się boję czy się uda i chcę sobie pomóc i wzmocnić działanie i odwagę.
Zysk dnia: doświadczenie kruchości sukcesu, jak szybko i od razu potrzebuję zaangażować się w kolejne działanie, żeby nie martwić się i nie roztrząsać, uświadamianie sobie po raz enty w życiu jak bardzo potrzebuję jakiejś stałości - w jakimś obszarze, w kilku czy w jakiejś relacji pracowej.
Co zrobię: popracuję, poodpoczywam, pospotykam się z ludźmi świętując miły okres. Nie mam pieniędzy więc nie wydaję, a cieszę się tym co jest bez konieczności kupowania czegokolwiek. Jest tyle wokół mnie.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #375 : Grudnia 17, 2011, 00:56:32 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.15 czwartek
Poziom energii =130 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 115
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.16 piątek
Poziom energii =125 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #376 : Grudnia 19, 2011, 06:56:12 » |
|
Jagna, sobota 17 grudnia 2011
Poziom energii: 110 Wykorzystanie dnia: 100 Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość zaangażowaniem w pracę, życie i dbając o siebie. Atrakcyjność celu: 120
Najlepsze działanie dnia: szczerość i autentyczność dla siebie na spotkaniu ze znajomymi Najgorsze działanie dnia: ociąganie się, pośpiech i niezadowolenie Poprawione myśli: planuję to co dla mnie ważne, daję sobie czas i cieszę się nim Zysk dnia: kontakt i relacje z ludźmi Co zrobię: popracuję na treningach zawodowych
Dzień zakończył się w środku nocy, a potem miałam cały dzień pracy non stop, stąd opóźnienie.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #377 : Grudnia 19, 2011, 07:03:31 » |
|
Jagna, 18 niedziela grudnia 2011
Poziom energii: 130 Wykorzystanie dnia: 130 Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość angażując się w pracę, życie i dbając o siebie Atrakcyjność celu: 120 Moje wartości: miłość 70% bezpieczeństwo 70% zdrowie 90% radość 80% obfitość 40 % wdzięczność 90 % mądrość 50 % Najlepsze działanie dnia: radość z tego czego się podjęłam, zaangażowanie, wdzięczność, że żyję, że doświadczam tylu rzeczy, Najgorsze działanie dnia: niszczące oceny w głowie, że to zły wybór, że powinnam wcześniej, później, że już się nie uda, że to nie tędy, że co ja sobie wyobrażam Poprawione myśli: jestem teraz, jest tak jak jest, wtedy były wtedy, jestem ciekawa i otwarta na to co jest możliwe, Zysk dnia: wiele retrospektyw, zadowolenia, dumy z siebie Co zrobię: popracuję, odpocznę, będę uważna
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #378 : Grudnia 20, 2011, 00:46:31 » |
|
Jagna, 19 grud. 2011, poniedz.
Poziom energii: 120 Wykorzystanie dnia: 120 Formuła celu: kocham siebie, przyciągam miłość Atrakcyjność celu: 130 Moje wartości: miłość bezpieczeństwo zdrowie radość obfitość wdzięczność mądrość
Najlepsze działanie dnia: praca i radość z nowych propozycji pracy Najgorsze działanie dnia: osowienie, niedospanie po ciężkiej podróży i nocy pracy, niska efektywność reszty dnia Poprawione myśli: po ciężkiej nocy daje sobie prawo do wolniejszego tempa pracy Zysk dnia: radość z otaczających mnie ludzi i relacji Co zrobię: popracuję na książką i sprawami, które na mnie czekają
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #379 : Grudnia 20, 2011, 01:00:15 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.17 sobota
Poziom energii =120 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 115
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.18 niedziela
Poziom energii =125 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 115
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.19 poniedziałek
Poziom energii =115 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 105 Jakość wpisu = 105
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #380 : Grudnia 20, 2011, 23:56:48 » |
|
Jagna 20 grudnia, wtorek
Poziom energi: 130 Wykorzystanie dnia: 130 Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość, przez swój wkład i pracę Atrakcyjność celu: 120 Moje wartości: miłość bezpieczeństwo zdrowie obfitość radość wdzięczność mądrość
Najlepsze działanie dnia: pogodzenie się z trudną sytuacją, pożegnanie wew. –z niemożliwością rozwiązania wieloletniej kłótni rodzinnej z siostrą – poddałam się i nie chcialam już więcej próbować i sama wyciągać rękę. Godziłam się ze stratą. Pierwszy raz od może 10 lat czy 15, zadzwonił telefon. Przeprosiny od niej i próba rozumienia i kontaktu. Miałam łzy w oczach. Niedziałanie i zmiana wew. Nastawienia – nie w złości, ale przekroczeniu pomogła mi skontaktować się z rzeczywistością i przyniosła taki nieoczekiwany prezent. Wielka radość i wzruszenie.
Najgrosze dzialanie dnia: zaciekła kłótnia z siostrą, nurzanie się w obalanie plotek, pomówień, żalów i zapiekłych zadawnionych urazów Poprawione myśli: jestem przy swoich myślach, uczuciach i wartościach. Muszę czasem o to walczyć z ludźmi, a zwłaszcza rodziną
Zysk dnia: wspaniałe spotkania – z siostrą, z mężczyzną, który mi się podoba i grupą, z którą ćwiczę. Co zrobię: Poćwiczę bezpieczeństwo
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #381 : Grudnia 21, 2011, 00:20:26 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.20 wtorek
Poziom energii =125 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 115
Bardzo wartościowy wpis o siostrze zmianie w stylu działania. Kiedy dysponujesz odpowiednio dużą energią i odpowiednio dobrą strategią możliwe są nawet rzeczy niemożliwe (z niższego poziomu możliwości).
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #382 : Grudnia 22, 2011, 09:31:44 » |
|
Jagna, środa 21.12.2011
Poziom energi: 125 Wykorzystanie dnia: 135 Formuła celu: kocham siebie - z łagodnością sięgam po to czego potrzebuję Atrakcyjność celu: 120
Najlepsze działanie dnia: poproszenie o coś co bardzo chciałam, wstrzymanie się przed nachalnością w innej sytuacji - poczekam na czas kiedy przyjdzie to łagodniej Najgorsze działanie dnia: mało pracy konkretnej Poprawione myśli: planuję dzień pracy
Zysk dnia: wspaniałe spotkanie terapeutyczne - mnóstwo niezwykłych wglądów - słyszę to i widzę, i chcę tak to na razie widzieć, nic z tym nie robić
radość z nocy przesilenia, wspaniały początek czy kulminacja grudniowego świętowania
Co zrobię: przygotuję się do wyjazdu, zachowam spokój, harmonię i będę blisko siebie
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #383 : Grudnia 23, 2011, 13:53:27 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.21 środa
Poziom energii =130 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #384 : Grudnia 23, 2011, 15:23:18 » |
|
Jagna, 22 grudnia 2011, czwartek
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 130 formuła celu: kocham siebie - z łagodnością siegam po to czego potrzebuję atrakcyjność celu: 120
moje wartości: bezpieczeństwo, miłość zdrowie radość obfitość wdzięczność mądrość
najlepsze działanie dnia: szybki pomysł i decyzja pod wpływem impulsu na rozwiązanie męki i frustracji w sprawie obiektu mojego zakochania - pomysł okazał sie rewelacyjny - posłużył wyjaśnieniu całego mętliku, ale wymagał olbrzymiej odwagi najgorsze działania dnia: marnowanie dnia z rana - nie mogłam się na niczym skupić poprawione myśli: kiedy nie wiem na czym się skupić, zaczynam robić coś co jest pod ręką
zysk dnia: spokój i łagodność dla siebie w trudnej sytuacji konfrontowania uczucia i opadania złudzenia zakochania
+ zaangażowanie się w uczenie kiedy mi się b. nie chciało i nie wierzyłam, że to ruszy z miejsca. Zaczęłam to po prostu robić.
co zrobię: spotkam się z rodziną, zachowam spokój i otwartość pamiętając o sobie i swoich wartościach.
Dość trudny dzień, ale nieoczekiwana wspólna podróż z obiektem moich westchnień z przykrością, ale skutecznie rozwiał moje fantazje. Spadłam na ziemię. Tu jest bezpieczniej. Znów odnalazłam zaufanie do siebie i swojej intuicji. Dobry splot okoliczności, że mogłam to skonfrontować. Poczułam ulgę i wolność. Nie będę tęsknić za czymś co jest nierealne i nieprawdziwe przez święta.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #385 : Grudnia 23, 2011, 23:09:50 » |
|
Jagna, 23 grudnia 2011, piątek
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 120 formuła celu: kocham siebie i z łagodnością sięga po to czego potrzebuje moje życie atrakcyjność celu: 120
moje wartości: bezpieczeństwo miłość zdrowie radość obfitość wdzięczność mądrość
najlepsze działanie dnia: radość i otwartość w kontacie z siostrą, dużo radości ze wspólnych wygłupów i śpiewania, zachowałam przytomoność tej radości najgrosze działanie dnia: straciłam panowanie i wartość harmonii w kontaktach z drugą siostrą. poprawione myśli: ważne jest dla mnie wnoszenie autentyzmu i robię to łagodnie i na tyle na ile to możliwe dla kogoś drugiego.
zysk dnia: kilka wartościowych spotkań, pełnych kontaktu, harmonii, nowego co zrobię: zachowam spokój i poczucie równowagi ciesząc się świętami
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #386 : Grudnia 24, 2011, 00:06:03 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.22 czwartek
Poziom energii =125 potrzeba ci 130 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 105
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.23 piątek
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 105
A co byś powiedziała na podniesienie poziomu energii. Już dosyć długo tkwisz na poziomie 120. To nie jest poziom dający duże możliwości i pozwalający na szybką zmianę na lepsze. Masz już możliwość żyć na poziomie 140%. Czego ci życzę z okazji nadchodzących Świąt.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #387 : Grudnia 28, 2011, 00:04:53 » |
|
Jagna, 27 grudzień 2011, wtorek
jakby mi się urwał film treningowy w święta - 3 dni przerwy i dominacji innych, rodziny - nie mnie w moim życiu. Dziwna przerwa. Intensywność kontaktów z rodziną zupełnie zaburzyła nie tylko mój rytm dobowy, ale i sposób dbania o siebie. Dziwne uczucie - powracać do siebie. Ważna obeserwacja - z taką silną grupą czuję jakbym musiała wybierać: albo ja albo oni. Przyjrzę się temu.
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 140 formuła celu: kocham siebie, sięgam po to czego potrzebuję z determinacją i łagodnością atrakcyjność celu: 120 moje wartości: miłość bezpieczeństwo zdrowie radość prawda obfitość wdzięczność
najlepsze działanie dnia: bycie prawdziwą z trudną sprawą w grupie treningowej, zostanie przy sobie, łagodne obserwowanie swojej reakcji i sięgnięcie po to czego potrzebuję - kontakt i zrozumienie już indywidualnie. Wielki milowy krok. Sięgnęłam po to, dałam sobie prawo do i jeszcze to wykonałam. Poczułam się po tym tak dobrze. Hurra!
najgorsze działanie dnia: momenty wrogiej ludziom postawy w podróży w pociągu poprawione myśli: dbam o siebie i z łagodnością czuwam / opiekuję się swoimi granicami, biorę tyle ile potrzebuję, rozumiem innych kiedy inni też potrzebują
zysk dnia: przełom w procesie ja kontra grupa. początek pracy nad tym co mnie ograniczało. pierwsze kroki wykonane! co zrobię: wrócę do rytmu pracy, spotkam się z miłym mężczyzną i zostanę sobą i "u siebie", nie będę go zniechęcać do siebie, przed końcem roku zacznę dokańczać sprawy - jutro filmy na pierwszy ogień.
Kaziku, energia 140!? Nie wiem... boję się. Widzę swój strach czy ja dam radę. Widzę to jako potrzebę większej koncentracji na tym co ważne. Na tym co posuwa akcję do przodu - jak w filmie: koncentracja na dzianiu się / działaniu. Jak już napisałam o obawie, łatwiej mi uwierzyć w możliwość i potencjał. No proszę. Co krok to znalezisko.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #388 : Grudnia 28, 2011, 01:06:24 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.27 wtorek
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 115
Kiedy do czegoś podchodzisz a czujesz lęk to nie uciekaj. Zatrzymaj się na kontakcie z lękiem i poczekaj na to co się stanie dalej. Kiedy na drodze pojawia się lęk, to lęk jest tym krokiem z którym mamy się zapoznać. Zarówno wycofywanie jak i napieranie na siłę daje gorsze efekty niż zrozumienie lęku. Na naszej drodze do prawdziwego sukcesu najlepiej jest stąpać po prawdzie tego co jest. To najpewniejsza droga.
A energii masz za mało by sprawy zaczęły się dziać szybciej i sprawniej. A życia szkoda...
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #389 : Grudnia 29, 2011, 00:08:36 » |
|
Jagna, 28 grudz. 2011, środa
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 100 formuła celu: kocham siebie, sięgam po to czego potrzebuję z łagodnością i determinacją atrakcyjność celu: 120 moje wartości: bezpieczeństwo miłość zdrowie radość prawda obfitość wdzięczność najlepsze działanie dnia: zainteresowanie i zaangażowanie w działanie najgorsze działanie dnia: strach, że marnuję czas na nieistotne rzeczy, nie mam ochoty na wyznaczone zadania poprawione myśli: cieszę się z zaangażowania w działanie, które mnie angażuje i sprawdzam co ważnego i budującego za tym stoi zysk dnia: kontakt z tym co lubię i co mnie interesuje + czuwanie nad moim poczuciem bezpieczeństwa w relacjach co zrobię: poćwiczę energię - jak ją podnosić.
Dziękuję za komentarz o podnoszeniu energii. Popracuję nad tym jutro. Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #390 : Grudnia 29, 2011, 00:20:09 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.28 środa
Poziom energii =120 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #391 : Grudnia 30, 2011, 14:53:44 » |
|
Jagna, 29.12.2011, czwartek
poziom energii: 120 wykorzystanie dnia: 100
formuła celu: kocham siebie, sięgam po to czego potrzebuję z łagodnością i stanowczością atrakcyjność celu: 120
moje wartości: bezpieczeństwo miłość zdrowie wdzięczność radość obfitość prawda
najlepsze działanie dnia: ufna otwartość na nowe najgorsze działanie dnia: utrata świadomości moich ograniczeń, które lekko wyczuwałam intuicyjnie poprawione myśli: czuję się wolna, bo wiem gdzie jest moja granica zysk dnia: doświadczanie różnych nowych sytuacji w relacji i pozostałam w obszarze swojej wolności co zrobię: popracuję nad energią.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #392 : Grudnia 30, 2011, 22:31:22 » |
|
Jagna, 30.12.2011 piątek
poziom energii: 110 wykorzystanie dnia: 50
formuła celu: kocham siebie i sięgam po to co mi potrzebne i co mnie buduje atrakcyjność celu: 120
moje wartości: bezpieczeństwo miłość zdrowie wdzięczność entuzjazm prawda obfitość
najlepsze działanie dnia: kontakt z ludźmi - przyjaciólmi i znajomymi,dobra komunikacja najgorsze działanie dnia: niedokańczanie zaczętych rzeczy, tonę w sprawach zaczętych i niedokończonych poprawione myśli: sama nie wiem... robię mniej rzeczy, tylko 2-3 rzeczy i je dokańczam zysk dnia: nie ma zysku... wiele rozgrzebanych spraw, tonę co zrobię: uporzadkuję 2-3 sprawy jutro. Będę sobie za do wdzięczna
Jestem przerażona moją efektywnością. Dramat. Nic nie udaje mi się zrobić ani domknąć przez ostatnie dni, a nawet tygodnie. Zupełna porażka efektywności. Zero postępu w odchwaszczaniu zarastającymi mnie sprawami. Potrzebuję grafika. Planu godzinowego. Nie ruszę inaczej. Boże! Sprawy prywatne i związane z pracą się mnożą a ja tkwię w miejscu. Bardzo mnie przeraziła dziś ta perspektywa. Czuję siłę tego strachu.
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #393 : Grudnia 31, 2011, 01:28:32 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.29 Czwartek
Poziom energii =125 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 120
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.30 piątek
Poziom energii =110 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 110 Jakość wpisu = 110
Korzystaj ze swojego strachu, kiedy się pojawia. Pomoże ci wyjść na bezpieczne sposoby działania. Mając strach z tyłu a z przodu wizję tego co chcesz osiągnąć możesz sie poruszać do przodu. Na jakiś czas to wystarczy. Później potrzebny jest bardziej "humanitarny" zestaw napędowy. Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #394 : Stycznia 01, 2012, 21:01:01 » |
|
Jagna, 31.12.2011 sobota
poziom energii: 100 Wykorzystanie dnia: 120
Formuła celu: kocham siebie, sięgam po to co mi potrzebne Atrakcyjność celu: 100
najlepsze działanie dnia: robię i angażuję się na tyle ile mogę i potrzebuję najgorsze działanie dnia: brak dotrzymania sobie obietnicy popracowania poprawione myśli: szanuję siebie i jestem czujna na momenty kiedy potrzebuję więcej energii i uwagi, żeby dbać o siebie i wypełnianie obietnic wobec siebie
zysk dnia: wkurzenie na niemożność przekroczenia jakiegoś piekielnego swojego oporu, że się nie da co zrobię: miło spędzę czas z przyjaciółmi, zadbam o siebie
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #395 : Stycznia 01, 2012, 21:10:08 » |
|
Jagna 1.01.2012 niedziela
poziom energii: 130 wykorzystanie dnia: 135
formuła celu: kocham siebie, jestem odpowiedzialna za siebie i swoje szczęście, działam atrakcyjność celu: 130
moje wartości: bezpieczeństwo miłość odpowiedzialność zdrowie entuzjazm wiara prawda
najlepsze działanie dnia: zatrzymanie się na ważnym uczuciu i potrzebie, które doprowadziły do ważnej rozmowy - sesji z przyjaciółką najgrosze działanie dnia: odkładanie zajęcia się swoimi sprawami po wieczór poprawione myśli: rezerwuję czas dla siebie i dbam o ten czas.
Zysk dnia: niewiarygodny postęp w kwestii odpowiedzialności za swoje życie, sprawy, dzialania - coś co długo mi umykało i czego nie mogłam dostrzec przez zasłonę dymną rzekomo "to nie dla mnie", "widocznie nie dam rady", "tak to jakoś jest". Wielki krok w rozumieniu, że mam kłopot z odpowiedzialnością. Przyjęłam plan dotrzymywania sobie swoich zobowiązań.
Co zrobię: Dziś już zaczynam plan drobnych zmian na skali odpowiedzialności - przez najbliższe 2 tygodnie chcę posunąć się o pół punkta na skali 10 stopniowej (z 3 na 3,5)
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #396 : Stycznia 01, 2012, 23:08:51 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.31 sobota
Poziom energii =115 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 105 Jakość wpisu = 95
"zysk dnia: wkurzenie na niemożność przekroczenia jakiegoś piekielnego swojego oporu, że się nie da" w piekielnym oporze jest piekielna siła. Postaraj się z się uczciwie dogadać, obdaruj wartościami i obserwuj co się dzieje. Wszystkie rozwiązania siłowe są niskiej jakości.
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.01 niedziela
Poziom energii =125 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 115 Jakość wpisu = 115
Bardzo trafnie oceniłaś swój poziom odpowiedzialności. Gratuluję!!!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #397 : Stycznia 02, 2012, 23:52:01 » |
|
Jagna, 2.01.2012 poniedziałek
poziom energii: 130 wykorzystanie dnia: 130 formuła celu: kocham siebie, daję wyraz ożywiającej mnie i przepływajnącej przeze mnie energii życia i to służy mojemu życiu. atrakcyjność celu: 130 moje wartości: miłość zdrowie spokój obfitość odpowiedzialność wiara entuzjazm najlepsze działanie dnia: stworzenie oferty i zamieszczenie jej na sieci najgorsze działanie dnia: odkładanie przygotowania do ostatniej chwili poprawione myśli: pamiętam, że lubię przygotować rzeczy wcześniej zysk dnia: zapał do pracy własnej i tworzenia pracy do zarabiania pieniędzy co zrobię: rozważę ofertę pracy w szkole
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #398 : Stycznia 03, 2012, 00:21:59 » |
|
Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.02 poniedziałek
Poziom energii =130 potrzeba ci 140 Efektywność wykorzystania dnia = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Jagna
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #399 : Stycznia 04, 2012, 00:18:40 » |
|
Jagna, 03.01.2012 wtorek
poziom energii: 125 wykorzystanie dnia: 130 formuła celu: kocham siebie, daję wyraz ożywiającej, przepływającej przeze mnie energii życia i to służy mojemu życiu. atrakcyjność celu: 130 moje wartości: miłość obfitość zdrowie spokój wiara odpowiedzialność entuzjazm najlepsze działanie dnia: uczenie się do zbliżającego się trudnego testu zawodowego w realu - pod koniec dnia okazało się, że skomplikowała się kwestia obsady, tak że będę na siebie musiała wziąć więcej - odczułam ulgę, że instynktownie zainwestowałam w uczenie się i przygotowywanie na wszelki wypadek bardziej niż to konieczne. Mam do siebie ogromną wdzięczność za generalną rzetelność, która tu się bardzo przydaje najgorsze działanie dnia: lekka uraza w przyjmowaniu komentarzy czy krytyki, o którą sama prosiłam poprawione myśli: pamiętam o tym co dla mnie ważne, słuchanie innych pokazuje mi inne pt widzenia, też cenne
zysk dnia: dużo pracy i zaangażowania. Odpowiedzialność na skali wzrosła do 3,5. Chciałabym powiedzieć do 4, ale waham się, bo to jednak jeszcze tylko zaangażowanie, a nie wynik czy rezultat. Kilka udanych wstępnych akcji "promocyjnych" w sprawie pracy
co zrobię: kontynuuję przygotowania do pracy i działania na polu poszukiwania pracy
Jagna
|
|
|
|
|
|
|
|