>
Czerwca 14, 2025, 14:45:40 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jagna - praca nad celem  (Przeczytany 116391 razy)
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #350 : Grudnia 03, 2011, 22:25:52 »

Jagna, 3 grudnia, sobota

Poziom energii: 120
Wykorzystanie dnia: 120

Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość
Atrakcyjność celu: 120
Moje wartości:
 bezpieczeństwo
 miłość
 wdzięczność
 zdrowie
 pokora
 radość
 wolość
Najlepsze działanie dnia:
 praca na treningami zawodowymi, dużo radości
Najgorsze działanie dnia: obezwładniająca magma - za dużo - pracy, spraw. Przygniecenie. Nie dam rady, nie uda się
Porawione myśli: czuję duży ciężar - nie wiem co dalej, ale teraz mogę zrobić to co teraz
Zysk dnia: praca nad rozwijaniem umiejętności pracowych, praca nad sobą
Co zrobię: popracuję nad moimi umiejętnościami pracowymi - długi dzień przede mną

No, zdziwiona jestem podwyższeniem energii. Nie czuję takiej formy. Mam przebłyski i z nich się cieszę. Pracuję nad tym, żeby zdobyć zlecenia i pracę. I uczę się cierpliwości i nie popadania w rozpacz. Bardzo trudne doświadcznenie.

Przypadkowo dziś w książce, którą czytałam wpadłam na trop pochodzenia słowa "pokora"  z ang. "humility" od "humus" - ziemia.
Bardzo potrzebuję ziemi.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #351 : Grudnia 04, 2011, 02:13:04 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.03 sobota
Poziom energii =115  potrzeba ci 130
Efektywność wykorzystania dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #352 : Grudnia 04, 2011, 23:47:44 »

Jagna, 04 grudnia 2011, niedziela

Poziom energii: 110
Wykorzystanie dnia: 125

Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość
Atrakcyjność formuły: 130! zrozumiałam coś po raz kolejny - dopiero pod koniec dnia w pełni!

Moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
wdzięczność
zdrowie
radość  - od pewnego czasu mam kłopot z tą radością. ciekawa rzecz, deklaratywnie najbliższa dla mnie wartość, a przy wpisach od jakiegoś czasu cały czas nie mogę sobie przypomnieć "co to było co ja tak ceniłam...i lubiłam." Zastanawiające.
pokora
wolność

Najlepsze działanie dnia: jazda pociągiem;) jako wyzwalacz wspaniałych ciągów przemyśleń, emocji i przeżyć. Bardzo ważne poczucie pełni, rozwiązania jakiejś zagadki, podążania właściwą drogą. Przecudne. Wyzwoliło tonę radości. No właśnie.

Najgorsze działanie dnia: zamartwiałam się co ja robię z tym rozwojem zawodowym czy ja dobrze w ogóle wybrałam i w co ja się wpakowałam - tyle pracy i niepewny cel i brak poczucia, że to naprawdę jest moje.

Poprawione myśli: nie wiem czy to jest to. To co mogę teraz robić, to działać i pracować nad tym, zwłaszcza tam, gdzie to jest atrakcyjne i fajne, i gdzie mi się podoba. Poczekam, żeby się wyłoniło czy to to, czy nie

Zysk dnia: praca, trening + podróż - wspaniała kombinacja.
Co zrobię: ruszam do pracy. Dziś jeszcze "zasiałam" też ziarno w sprawie zajęć, które chcę prowadzić. Jutro ważne będzie zrobinie następnych kroków.

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #353 : Grudnia 05, 2011, 18:46:15 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.04 niedziela
Poziom energii =110  potrzeba ci 130
Efektywność wykorzystania dnia = 100
Jakość wpisu = 80

Postanowiłem uważniej przyglądać się wpisom. Parametr Jakość wpisu =...%  określa jak dobrze to, co wpisałaś służy twojemu rozwojowi. Dobre wpisy przyspieszają rozwój. Dobre to znaczy:
1. pełne
2. szczere
3. wnikliwe

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #354 : Grudnia 06, 2011, 00:36:41 »

Jagna, 05 grudnia 2011, poniedziałek

Wykorzystanie dnia: 100

Formuła celu: kocham siebie, gromadzę siłę
Atrakcyjność celu: 100

Moje wartości:
bezpieczeństwo
siła
nadzieja
miłość
wdzięczność
pokora
wolność
zaufanie

Najlepsze działanie dnia: przyjęcie pomocy - z pokorą i radością
Najgorsze działanie dnia: nieuwaga przez którą stracilam ważną dla mnie rzecz
Poprawione myśli: uważam na to co dla mnie ważne

Zysk dnia: wymiana i kontakt z ważną osobą w rodzinie, dystans i rozwaga w podejściu do ważnych spraw
Co zrobię:  pracuję nad przyszłym kontraktem, sprawdzam efekty moich działań sprzed 2 tygodni.

Jagna 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #355 : Grudnia 06, 2011, 00:40:43 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.05 poniedziałek
Jakość wpisu = 80

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #356 : Grudnia 06, 2011, 22:28:37 »

Jagna, 6 grudnia 2011, wtorek

Formuła celu: kochając siebie-buduję moją siłę

Moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
wdzięczność
siła
spokój
nadzieja
radość

Wykorzystanie dnia: 90
Najlepsze działanie dnia: zrobiłam coś do dało mi dużo radości i inspiracji - projekt fotograficzny długo odkładany
Najgorsze działanie: nie jestem w stanie zmobilizować się do pracy i to mnie irytuje i grustruje i sobie tym nie pomagam
Poprawione myśli: w mojej pracy potrzebuję inspiracji i satysfakcji, a także potrzebuję się w niej wspierać
Zysk dnia: zrozumienie powyższego
Co zrobię: zastosuję co co wymyśliłam

To odwlekanie pracy i niepewność w wielu obszarach ostatnio strasznie rozbija mój sposób działania. Irytacja, znużenie i wkurzenie pomaga mi zwrócić w końcu na to uwagę. Chcę być zadowolona z tego co robię. Chcę kończyć dzień zamkniętym kolejnym małym krokiem lub etapem. To poprawia moje funkcjonowanie i daje mi radość i łatwość życia.

Jagna 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #357 : Grudnia 06, 2011, 23:34:39 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.06 wtorek
Jakość wpisu = 95

Jak pracujesz z wartościami?

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #358 : Grudnia 07, 2011, 22:18:57 »

Jagna, 07 grudnia 2011, środa

Wykorzystanie dnia: 110

Formuła celu: kocham siebie - buduję swoją siłę

Moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
wdzięczność
siła
nadzieja
radość
spokój

Najlepsze działanie dnia: aktywny krok w sprawie pracy - spotkanie, kontakt, dobre poczucie
Najgorsze działanie dnia: odciągały mnie inne zajęcia - od bieżącej pracy
Poprawione myśli: inne rzeczy, które robię są bardzo wartościowe - w wierze normalnego dnia nie miałabym na nie czasu
Zysk dnia: dodatkowy rozwój czekając na pracę
Co zrobię: poćwiczę wartości: siłę

Dziękuję za pytanie Kaziku. Nie ćwiczę na co dzień wartości aktywnie. Zacznę to robić.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #359 : Grudnia 07, 2011, 23:47:38 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.07 środa,k
Jakość wpisu = 95

Drugie prawo Darwina:"Organ nie używany zanika". Wartości zanikają jeszcze szybciej, są mniej materialne.

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #360 : Grudnia 08, 2011, 22:13:19 »

Jagna, 08 grudzień 2011, czwartek

Formuła celu: kocham siebie - dbam o swoją siłę

Moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
wdzięczność
zdrowie
siła
autentyzm
lekkość

Najlepsze działanie dnia:  uzmysłowienie sobie ważnego aspektu moich problemów - cykliczne powtarzane kryzysy i załamania, uzmysłowienie sobie tego po raz kolejny z jasnością
Najgorsze działanie dnia: nadmierna otwartość na innych
Poprawione myśli: jestem otwarta na innych, ale w ważnych i delikatnych sprawach sprawdzam na ile mam siły i jak głęboko chcę "zanurkować"

Zysk dnia: Zabrniecie po uszy w kolejne torfowisko uzmysłowiło mi jak mi jest blisko do tego bagna, jak ja je lubię - coś mi daje, że nie mogę się na razie - czy do tej pory od niego odkleić. Zaczęlam studiować wiedzę na temat bagien - dla odprężenia, żartu i zmiany nastawienia. Postanowiłam dowiedzieć się więcej o rzeczywistych bagnach przyrodniczych, jeśli te mentalno-uczuciowe mnie wciągają z taką siłą. Żartowałam sobie z siebie, że może chcę zostać paludologiem.

Co zrobię: Chciałabym się wybrać nad bagna, żeby doświadczyć bezpośrednio tego, co doświadczam w życiu w przenośni.
O, matko!

Ćwiczyłam siłę i jej brak. Dało mi to też do myślenia.
Ale generalnie dużo siły - nawet w rozpadzie zachowuję jakąś świadomość, że to przejściowe, choć bardzo dotkliwe. Ćwiczenie siły uzmysłowiło mi też jak się jej pozbywam - przez nadmierne otwieranie się na niesprawdzony grunt, albo z za dużym zejściem pod wodę.
Dzięki Kaziku za metaforę. Towarzyszy mi od czasu naszej rozmowy.
Bardzo cenna.
Nurkowanie głębinowe tylko po przeszkoleniu i super specjalnych warunkach.
Popularnie określane w życiu, co już parę razy słyszałam od ludzi: "przestań dzielić włosa na czworo", "po cholerę Ci to" i mocniejsze. Smiley

Bardzo trudny dzień. Ale ciekawy.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #361 : Grudnia 09, 2011, 00:03:31 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.08czwartek
Efektywność wykorzystania dnia = 120
Jakość wpisu = 155

Bardzo dobre wglądy + studiowanie bagna SUPER! Życzliwy dystans pomaga.

Pozdrawiam Kazik

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #362 : Grudnia 10, 2011, 00:29:34 »

Skala możliwości
0. Poza myślą
1. Poza chceniem = 2
2. Nędza =15
3. Bieda = 40
4. Na styk = 100
5. Nadwyżki = 115
6. Obfitość = 160
7. Bogactwo = 240
8. Potęga (Power) = 470

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #363 : Grudnia 10, 2011, 01:04:47 »

Jagna, 09 grudnia 2011, piątek

Poziom energii: 120%
Efektywność wykorzystanie dnia: 120%

Formuła celu: kocham siebie - buduję swoją siłę

Moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
wdzięczność
zdrowie
siła
obfitość 
mądrość 

Najlepsze działanie dnia: pracowałam z energią, radością i zaangażowaniem
Najgorsze działanie dnia: czułam się lekko zagubiona wśród innych, obcych
Poprawione myśli: jestem sobą w kontataktach z innymi, ale wychodzę też im naprzeciw
Zysk dnia: Radosny telefon z możliwością współpracy - byłam zaskoczona i wdzięczna, że dawno niewidziana koleżanka pomyślała o mnie  - od razu odpisałam i zadziałałam
Co zrobię:  popracuję nad rozruszaniem dawnych umiętności zawodowych

Dzień pełen radości i energii. Wszystko buzowało. Mam wrażenie, że to po tym wczorajszym dniu - kolejnym małym przełomie.

Działam oszczędnie - przede mną trudny okres wiary, siły i działania na swoją korzyść.

ps Dziękuję Kaziku. Wspaniale było dzielić Twój entuzjazm.
Jagna 
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #364 : Grudnia 11, 2011, 01:02:57 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.09 piątek
Poziom energii =120  potrzeba ci 130
Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #365 : Grudnia 12, 2011, 01:02:15 »

Jagna, niedziela, 11 grudnia 2011

Efektywność wykorzystania dnia: 110

Formuła celu: kocham siebie, bo jestem, wyznaczając sobie cele bezpieczeństwa, rozwoju i pomnażania dobrobytu

Moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość 
zdrowie
samoświadomość
obfitość
mądrość
wdzięczność
Najlepsze działanie dnia: kontakt z trudnymi emocjami i złapanie leżejszej perspektywy wyjścia z nich
Najgorsze działanie dnia: odwlekanie zadań
Poprawione myśli: zyskałam wiele inspiracji do wykonania zadań
Zysk dnia: głęboki kontakt z sobą w kryzysie zalewających emocji przy świadomości, że życie toczy się dalej i nadal mam sprawy do załatwienia
Co zrobię: podzielę dzień na pracę, spotkania też towarzyskie i odpoczynek

Dziś zaczyna mi coś świtać, że coś jest nie tak w moich wpisach. Jeszcze mi to umyka. Ale czuję coś dziwnego - jakby zastępczą ich formę, nie dokońca prawdziwe zobowiązanie... Nie wiem. Chcę się w to wsłuchać. Co mi to może powiedzieć.

Czuję, że dziwnie mi się zmieniają wartości przez ostatnie dni. Nie chce mi się pisać tych samych. Jednocześnie wiem, że to raczej dziwne zmieniać je codziennie, bo co to za baza, jak cały czas pływa w niedookreślonym.

Przyjrzę się temu czy coś wiecej tu zobaczę.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #366 : Grudnia 12, 2011, 10:35:31 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.09 piątek
Efektywność wykorzystania dnia = 110
Jakość wpisu = 115

Jeśli codziennie wychodzą ci inne wartości, to też jest OK. Po jakimś czasie się wyklaruje.

Ocena sposobu w jaki ćwiczysz:
1. Atrakcyjność treningu = 60% - popracuj nad wzrostem atrakcyjności tego co robisz. Ćwiczenie powinny być dla ciebie bardzo fajne. Szukaj takiej formuły ćwiczenia. która cię natychmiast nagradza.
2. Częstość ćwiczenia = 35% - obecnie potrzebujesz dużo ćwiczy by tworzyć nowe, służące ci stany i nawyki.
3. Intensywność ćwiczeń = 80% - idź na całość, jeszcze bardziej intensywnie.
4. Precyzja ćwiczeń = 55% - jest bardzo ważne co ćwiczysz, jakie wartości i kiedy

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #367 : Grudnia 12, 2011, 22:25:40 »

Jagna, poniedziałek 12 grudz. 2011

Formuła celu: kocham siebie i dbam o siebie, dbając o moje wartości w kontakcie z moimi potrzebami
Moje wartości:
   bezpieczeństwo
   miłość
   zdrowie
   zaufanie
   radość
   obfitość
   mądrość
Najlepsze działanie dnia: odważne, ale i łagodne, z wyczuciem skonfrontowanie b. trudnej i blokującej kwestii w relacji z mężczyzną - duże odblokowanie i dużo energii i radości, że to zrobiłam i zadbałam o siebie
Najgrosze działanie dnia: nie zadbałam o siebie siedząc do późna w nocy czytając, za późno wstałam rano
Poprawione myśli: potrzebowałam się rozsmakować w czytaniu prasy, czego dawno już nie robiłam. Mogę to zrobić z dbaniem o odpoczynek, sen i wczesne wstawanie. Ważne jest dla mnie wczesne zaczęcie dnia.

Zysk dnia: mnóstwo energii - pozytywne ładowanie - poczucie coś jak bycie podłączonym bezpośrednio do źródła. Wyjątkowo dziś doświadczałam dużego ożywienia, poczucia życia. Miałam też przebłyski na temat natury życia - jak życie na nas wymaga różne zmiany i procesy. Zobaczyłam życie jako coś wielkiego, potężną siłę tego świata. Ciekawe to bylo doświadczenie. I piękne.

Co zrobię: No przede wszystkim chcę się zastanowić jak wykorzystać Kaziku Twoje uwagi - 4 pt. dot. ćwiczeń. Na razie przepisałam i chcę to przemyśleć i coś zacząć robić. Czuję potrzebę regularności, treningu. Chcę doświadczyć efektów. 

Jutro ćwiczę miłość i bezpieczeństwo.
I pracuję nad książką.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #368 : Grudnia 12, 2011, 22:44:47 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.11 poniedziałek
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #369 : Grudnia 13, 2011, 23:30:30 »

Jagna, 13 grudnia 2011, wtorek

Wykorzystanie dnia: 110

Formuła celu: kocham siebie, realizuję moje wartości w kontakcie z moimi potrzebami
Atrakcyjność celu: 110

Moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
zdrowie
zaufanie
radość
obfitość
wdzięczność

Najlepsze dzialanie dnia: doświadczenie miłości i obfitości
Najgorsze działanie dnia: nie w porę i niezręczna rozmowa z rodziną wywołała u mnie gniew i rozżalenie
Poprawione myśli: znam moją rodzinę, proponuję im moje pomysły i moje wartości - zostaję przy nich i żałuję, że ich nie podzielają, ale nie obrażam się, zostaję przy swoich wartościach.

Zysk dnia: wartościowe ćwiczenia dot. miłości. Wzmocniły mnie przed zajęciami z grupą, pozwoliły mi pełniej docenić życie i bieżący czas.

Co zrobię: popracuję, poodpoczywam, podziałam.

Mam pytania dot. 4 zaleceń dot. ćwiczeń. Myślę o tym co mogę zmienić i jak. 

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #370 : Grudnia 14, 2011, 00:09:22 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.12 wtorek

Efektywność wykorzystania dnia = 115
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #371 : Grudnia 14, 2011, 23:12:42 »

Jagna, 14 grudnia 2011, środa

Poziom energi: 130
Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość, zamieniam ją w czyn
Moje wartości:
 miłość
 bezpieczeństwo
 radość
 zdrowie
 obfitość
 wdzięczność
 mądrość

Najlepsze działanie dnia: radość w przerwach pomiędzy pracą, taniec, ruch, emocje i radość z chwili i życia, radość z pracy
Najgorsze działanie dnia: żonglowanie 2 rzeczami na raz, co nie bylo tego warte, bo żadnej dobrze nie załatwiłam; żal mi koleżanki, którą w pośpiechu zostawiłam w niewygodnym miejscu - czułam się źle,
Poprawione myśli: szanuję na swoje zobowiązania i szukam najlepszego wyjścia kiedy pojawia się dylemat.
Zysk dnia: praca nad drugą czakrą, wiele radości, też zakochanie
Co zrobię: skupiam się na jutrzejszej ważnej rozmowie, bardzo dla mnie jest ważne, żeby uwierzyć, że może się udać, prosiłam wiele osób o życzliwą myśl i wsparcie.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #372 : Grudnia 15, 2011, 23:51:14 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.14 sroda

Poziom energii =125  potrzeba ci 130
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #373 : Grudnia 16, 2011, 08:20:43 »

Jagna, 15 grudnia 2011, czwartek

Poziom energii: 130
Wykorzystanie dnia: 140
Formuła celu: kocham siebie - pomnażam miłość przez moje zaangażowanie, pracę i dbanie o siebie

Moje wartości:
miłość
bezpieczeństwo
zdrowie
radość
obfitość
wdzięczność
mądrość

Najlepsze działanie dnia: niezachwiana wiara w to, że spodziewane spotkanie lub rozmowa wypadnie pomyślnie dla mnie. To, że do niego nie doszło, nie podkopuje mojej wiary, że to dla nich i dla mnie byłaby dobra decyzja, ćwiczyłam od paru dni miłość dla siebie, też w kontekście tego ważnego spotkania

Najgorsze działanie dnia: jakoś nie ma, no może tylko to, że zarwałam noc dla pilnej i niespodziewanej pracy, ale przyjemnie było pracować nad czymś sensnowym i wartościowym i jeszcze za wynagrodzenie! wiec chyba w tej rubryce - pas.

Poprawione myśli:

Zysk dnia: dużo świetnej pracy. Cały dzień radości, z tańcem i muzykąw głowie i zaangażowaniem w pracę. Nie mogła prawie w to uwierzyć. Po całym dniu trafiła się jeszcze pracowita noc. Chyba wypracowałam normę tygodnia.

Zyskiem dnia/ dobry było jeszcze sczytywanie cv koleżanki. Odjęło mi mowę, jak zobaczyłam do czego ona doszła w podobnym do mnie czasie. Najpierw się zachwycałam, a potem się popakałam - bo to takie sensowene i ukierunkowane się wydaje, zwaszcza z perspektywy jej dziesiejszych ogromnych sukcesów, i takie naturalne.

Opłakałam swoje zmarnowane szanse i wzruszyam się nad nierozwiniętymi talentami.

Spotkanie z karierą "gwiazdy" ruchu społecznego mną wstrząsnęło.
Bardzo dużo przemyśleń. Daję sobie dużo przestrzeni i empatii, żeby mnie to nie niszczyło.

Co zrobię: wyśpię się, a potem zobaczę

Co za dzień. Nici z nowej pracy, na którą czekam już 3 miesiąc i jednocześnie takie niezwykłe wypadki. Co za doba.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #374 : Grudnia 16, 2011, 22:13:02 »

Jagna, 16 grudnia 2011, piątek

Formuła celu:[ kocham siebie, pomnażam miłość, zaangażowaniem w życie i pracę, w dbanie o siebie i ludzi

Moje wartości:
miłość
bezpieczeństwo
zdrowie
radość
obfitość
wdzięczność
mądrość

Najlepsze działanie dnia: dawanie sobie prawa do odpoczynku, radość z wczorajszego sukcesu, nowe małe prace
Najgorsze działanie dnia: podkopytanie swojego zadowolenia, moja głowa mówi, że to się tak tylko czasem udaje, tak raz się zdarzyło, a na codzień, to nie wyjdzie - strasznie z tym walczyłam i mnie to męczyło. Potrzebuję ruszyć z miejsca i takie myśli i przekonania mnie dobijają
Poprawione myśli:  Cieszę się z jednorazowego sukcesu. Jeśli zdarzyło się raz, to może się powtórzyć i bardzo mi na tym zależy. Trochę się boję czy się uda i chcę sobie pomóc i wzmocnić działanie i odwagę.

Zysk dnia: doświadczenie kruchości sukcesu, jak szybko i od razu potrzebuję zaangażować się w kolejne działanie, żeby nie martwić się i nie roztrząsać, uświadamianie sobie po raz enty w życiu jak bardzo potrzebuję jakiejś stałości - w jakimś obszarze, w kilku czy w jakiejś relacji pracowej.

Co zrobię: popracuję, poodpoczywam, pospotykam się z ludźmi świętując miły okres. Nie mam pieniędzy więc nie wydaję, a cieszę się tym co jest bez konieczności kupowania czegokolwiek. Jest tyle wokół mnie.

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #375 : Grudnia 17, 2011, 00:56:32 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.15 czwartek

Poziom energii =130  potrzeba ci 130
Jakość wpisu = 115

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.16 piątek

Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #376 : Grudnia 19, 2011, 06:56:12 »

Jagna, sobota 17 grudnia 2011

Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość zaangażowaniem w pracę, życie i dbając o siebie.

Moje wartości:
miłość
bezpieczeństwo
zdrowie
radość
obfitość
wdzięczność
mądrość

Najlepsze działanie dnia: szczerość i autentyczność dla siebie na spotkaniu ze znajomymi
Najgorsze działanie dnia: ociąganie się, pośpiech i niezadowolenie
Poprawione myśli: planuję to co dla mnie ważne, daję sobie czas i cieszę się nim
Zysk dnia: kontakt i relacje z ludźmi
Co zrobię: popracuję na treningach zawodowych

Dzień zakończył się w środku nocy, a potem miałam cały dzień pracy non stop, stąd opóźnienie.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #377 : Grudnia 19, 2011, 07:03:31 »

Jagna, 18 niedziela grudnia 2011

Poziom energii: 130
Wykorzystanie dnia: 130
Formuła celu: kocham siebie, pomnażam miłość angażując się w pracę, życie i dbając o siebie
Moje wartości:
   miłość              70%
   bezpieczeństwo  70%
   zdrowie             90%
   radość               80%
   obfitość             40 %
   wdzięczność       90 %
   mądrość            50 %
Najlepsze działanie dnia: radość z tego czego się podjęłam, zaangażowanie, wdzięczność, że żyję, że doświadczam tylu rzeczy,
Najgorsze działanie dnia: niszczące oceny w głowie, że to zły wybór, że powinnam wcześniej, później, że już się nie uda, że to nie tędy, że co ja sobie wyobrażam
Poprawione myśli: jestem teraz, jest tak jak jest, wtedy były wtedy, jestem ciekawa i otwarta na to co jest możliwe,
Zysk dnia: wiele retrospektyw, zadowolenia, dumy z siebie
Co zrobię: popracuję, odpocznę, będę uważna

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #378 : Grudnia 20, 2011, 00:46:31 »

Jagna, 19 grud. 2011, poniedz.

Poziom energii:  120
Formuła celu: kocham siebie, przyciągam miłość
Atrakcyjność celu: 130
Moje wartości:
miłość
bezpieczeństwo
zdrowie
radość
obfitość
wdzięczność
mądrość

Najlepsze działanie dnia: praca i radość z nowych propozycji pracy
Najgorsze działanie dnia: osowienie, niedospanie po ciężkiej podróży i nocy pracy, niska efektywność reszty dnia
Poprawione myśli: po ciężkiej nocy daje sobie prawo do wolniejszego tempa pracy
Zysk dnia: radość z otaczających mnie ludzi i relacji
Co zrobię: popracuję na książką i sprawami, które na mnie czekają 

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #379 : Grudnia 20, 2011, 01:00:15 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.17 sobota

Jakość wpisu = 115

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.18 niedziela

Jakość wpisu = 115

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.19 poniedziałek

Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #380 : Grudnia 20, 2011, 23:56:48 »

Jagna  20 grudnia, wtorek

Poziom energi:        130
Wykorzystanie dnia:     130
Formuła celu:  kocham siebie, pomnażam miłość, przez swój wkład i pracę
Atrakcyjność celu:       120
Moje wartości: miłość
          bezpieczeństwo
          zdrowie
            obfitość
          radość
               wdzięczność
          mądrość       

Najlepsze działanie dnia: pogodzenie się z trudną sytuacją, pożegnanie wew. –z niemożliwością rozwiązania wieloletniej kłótni rodzinnej z siostrą – poddałam się i nie chcialam już więcej próbować i sama wyciągać rękę. Godziłam się ze stratą. Pierwszy raz od może 10 lat czy 15, zadzwonił telefon. Przeprosiny od niej i próba rozumienia i kontaktu. Miałam łzy w oczach. Niedziałanie i zmiana wew. Nastawienia – nie w złości, ale przekroczeniu pomogła mi skontaktować się z rzeczywistością i przyniosła taki nieoczekiwany prezent. Wielka radość i wzruszenie.

Najgrosze dzialanie dnia: zaciekła kłótnia z siostrą, nurzanie się w obalanie plotek, pomówień, żalów i zapiekłych zadawnionych urazów   
Poprawione myśli: jestem przy swoich myślach, uczuciach i wartościach. Muszę czasem o to walczyć z ludźmi, a zwłaszcza rodziną

Zysk dnia:  wspaniałe spotkania – z siostrą, z mężczyzną, który mi się podoba i grupą, z którą ćwiczę.
Co zrobię:  Poćwiczę bezpieczeństwo

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #381 : Grudnia 21, 2011, 00:20:26 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.20 wtorek

Jakość wpisu = 115

Bardzo wartościowy wpis o siostrze zmianie w stylu działania. Kiedy dysponujesz odpowiednio dużą energią i odpowiednio dobrą strategią możliwe są nawet rzeczy niemożliwe (z niższego poziomu możliwości).

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #382 : Grudnia 22, 2011, 09:31:44 »

Jagna, środa 21.12.2011

Poziom energi: 125
Wykorzystanie dnia: 135
Formuła celu: kocham siebie - z łagodnością sięgam po to czego potrzebuję

Moje wartości:
miłość
bezpieczeństwo
zdrowie
radość
obfitość
wdzięczność
mądrość   

Najlepsze działanie dnia:  poproszenie o coś co bardzo chciałam, wstrzymanie się przed nachalnością w innej sytuacji - poczekam na czas kiedy przyjdzie to łagodniej
Najgorsze działanie dnia: mało pracy konkretnej
Poprawione myśli: planuję dzień pracy

Zysk dnia: wspaniałe spotkanie  terapeutyczne - mnóstwo niezwykłych wglądów - słyszę to i widzę, i chcę tak to na razie widzieć, nic z tym nie robić

radość z nocy przesilenia, wspaniały początek czy kulminacja grudniowego świętowania

Co zrobię: przygotuję się do wyjazdu, zachowam spokój, harmonię i będę blisko siebie

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #383 : Grudnia 23, 2011, 13:53:27 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.21 środa

Poziom energii =130  potrzeba ci 130
Jakość wpisu = 115

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #384 : Grudnia 23, 2011, 15:23:18 »

Jagna, 22 grudnia 2011, czwartek

poziom energii:        120
wykorzystanie dnia:  130
formuła celu:           kocham siebie - z łagodnością siegam po to czego potrzebuję
atrakcyjność celu:    120

moje wartości:       
bezpieczeństwo,
miłość
zdrowie
radość
obfitość
wdzięczność
mądrość 

najlepsze działanie dnia: szybki pomysł i decyzja pod wpływem impulsu na rozwiązanie męki i frustracji w sprawie obiektu mojego zakochania - pomysł okazał sie rewelacyjny - posłużył wyjaśnieniu całego mętliku, ale wymagał olbrzymiej odwagi 
najgorsze działania dnia: marnowanie dnia z rana - nie mogłam się na niczym skupić
poprawione myśli: kiedy nie wiem na czym się skupić, zaczynam robić coś co jest pod ręką

zysk dnia: spokój i łagodność dla siebie w trudnej sytuacji konfrontowania uczucia i opadania złudzenia zakochania

+ zaangażowanie się w uczenie kiedy mi się b. nie chciało i nie wierzyłam, że to ruszy z miejsca. Zaczęłam to po prostu robić.

co zrobię: spotkam się z rodziną, zachowam spokój i otwartość pamiętając o sobie i swoich wartościach.

Dość trudny dzień, ale nieoczekiwana wspólna podróż z obiektem moich westchnień z przykrością, ale skutecznie rozwiał moje fantazje. Spadłam na ziemię. Tu jest bezpieczniej. Znów odnalazłam zaufanie do siebie i swojej intuicji. Dobry splot okoliczności, że mogłam to skonfrontować. Poczułam ulgę i wolność. Nie będę tęsknić za czymś co jest nierealne i nieprawdziwe przez święta.

Jagna
Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #385 : Grudnia 23, 2011, 23:09:50 »

Jagna, 23 grudnia 2011, piątek

poziom energii: 120
wykorzystanie dnia: 120
formuła celu: kocham siebie i z łagodnością sięga po to czego potrzebuje moje życie
atrakcyjność celu: 120

moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
zdrowie
radość
obfitość
wdzięczność
mądrość

najlepsze działanie dnia: radość i otwartość w kontacie z siostrą, dużo radości ze wspólnych wygłupów i śpiewania, zachowałam przytomoność tej radości
najgrosze działanie dnia: straciłam panowanie i wartość harmonii w kontaktach z drugą siostrą.
poprawione myśli: ważne jest dla mnie wnoszenie autentyzmu i robię to łagodnie i na tyle na ile to możliwe dla kogoś drugiego.

zysk dnia: kilka wartościowych spotkań, pełnych kontaktu, harmonii, nowego
co zrobię: zachowam spokój i poczucie równowagi ciesząc się świętami

Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #386 : Grudnia 24, 2011, 00:06:03 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.22 czwartek

Jakość wpisu = 105

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.23 piątek

Poziom energii =120  potrzeba ci 140
Jakość wpisu = 105

A co byś powiedziała na podniesienie poziomu energii. Już dosyć długo tkwisz na poziomie 120. To nie jest poziom dający duże możliwości i pozwalający na szybką zmianę na lepsze. Masz już możliwość żyć na poziomie 140%. Czego ci życzę z okazji nadchodzących Świąt.

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #387 : Grudnia 28, 2011, 00:04:53 »

Jagna, 27 grudzień 2011, wtorek

jakby mi się urwał film treningowy w święta - 3 dni przerwy i dominacji innych, rodziny - nie mnie w moim życiu.
Dziwna przerwa. Intensywność kontaktów z rodziną zupełnie zaburzyła nie tylko mój rytm dobowy, ale i sposób dbania o siebie. Dziwne uczucie - powracać do siebie. Ważna obeserwacja - z taką silną grupą czuję jakbym musiała wybierać: albo ja albo oni. Przyjrzę się temu.

poziom energii:      120
wykorzystanie dnia: 140
formuła celu: kocham siebie, sięgam po to czego potrzebuję z determinacją i łagodnością
moje wartości:
miłość
bezpieczeństwo
zdrowie
radość
prawda
obfitość
wdzięczność 

najlepsze działanie dnia: bycie prawdziwą z trudną sprawą w grupie treningowej, zostanie przy sobie, łagodne obserwowanie swojej reakcji i sięgnięcie po to czego potrzebuję - kontakt i zrozumienie już indywidualnie. Wielki milowy krok. Sięgnęłam po to, dałam sobie prawo do i jeszcze to wykonałam. Poczułam się po tym tak dobrze. Hurra!

najgorsze działanie dnia: momenty wrogiej ludziom postawy w podróży w pociągu
poprawione myśli: dbam o siebie i z łagodnością czuwam / opiekuję się swoimi granicami, biorę tyle ile potrzebuję, rozumiem innych kiedy inni też potrzebują

zysk dnia: przełom w procesie ja  kontra grupa. początek pracy nad tym co mnie ograniczało. pierwsze kroki wykonane!
co zrobię: wrócę do rytmu pracy, spotkam się z miłym mężczyzną i zostanę sobą i "u siebie", nie będę go zniechęcać do siebie, przed końcem roku zacznę dokańczać sprawy - jutro filmy na pierwszy ogień.

Kaziku, energia 140!? Nie wiem... boję się. Widzę swój strach czy ja dam radę.
Widzę to jako potrzebę większej koncentracji na tym co ważne. Na tym co posuwa akcję do przodu - jak w filmie: koncentracja na dzianiu się / działaniu.
Jak już napisałam o obawie, łatwiej mi uwierzyć w możliwość i potencjał. No proszę. Co krok to znalezisko.

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #388 : Grudnia 28, 2011, 01:06:24 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.27 wtorek

Jakość wpisu = 115

Kiedy do czegoś podchodzisz a czujesz lęk to nie uciekaj. Zatrzymaj się na kontakcie z lękiem i poczekaj na to co się stanie dalej. Kiedy na drodze pojawia się lęk, to lęk jest tym krokiem z którym mamy się zapoznać. Zarówno wycofywanie jak i napieranie na siłę daje gorsze efekty niż zrozumienie lęku. Na naszej drodze do prawdziwego sukcesu najlepiej jest stąpać po prawdzie tego co jest. To najpewniejsza droga.

A energii masz za mało by sprawy zaczęły się dziać szybciej i sprawniej. A życia szkoda...

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #389 : Grudnia 29, 2011, 00:08:36 »

Jagna, 28 grudz. 2011, środa

poziom energii:  120
wykorzystanie dnia: 100
formuła celu: kocham siebie, sięgam po to czego potrzebuję z łagodnością i determinacją
moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość 
zdrowie
radość
prawda
obfitość
wdzięczność
najlepsze działanie dnia: zainteresowanie i zaangażowanie w działanie
najgorsze działanie dnia: strach, że marnuję czas na nieistotne rzeczy, nie mam ochoty na wyznaczone zadania 
poprawione myśli: cieszę się z zaangażowania w działanie, które mnie angażuje i sprawdzam co ważnego i budującego za tym stoi
zysk dnia: kontakt z tym co lubię i co mnie interesuje + czuwanie nad moim poczuciem bezpieczeństwa w relacjach
co zrobię: poćwiczę energię - jak ją podnosić.

Dziękuję za komentarz o podnoszeniu energii. Popracuję nad tym jutro.
Jagna
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #390 : Grudnia 29, 2011, 00:20:09 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.28 środa

Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #391 : Grudnia 30, 2011, 14:53:44 »

Jagna, 29.12.2011, czwartek

poziom energii:  120
wykorzystanie dnia: 100

formuła celu:  kocham siebie, sięgam po to czego potrzebuję z łagodnością i stanowczością 

moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
zdrowie
wdzięczność
radość
obfitość
prawda

najlepsze działanie dnia: ufna otwartość na nowe
najgorsze działanie dnia: utrata świadomości moich ograniczeń, które lekko wyczuwałam intuicyjnie
poprawione myśli: czuję się wolna, bo wiem gdzie jest moja granica
zysk dnia:  doświadczanie różnych nowych sytuacji w relacji i pozostałam w obszarze swojej wolności
co zrobię: popracuję nad energią.

Jagna

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #392 : Grudnia 30, 2011, 22:31:22 »

Jagna, 30.12.2011 piątek

poziom energii: 110
wykorzystanie dnia: 50

formuła celu: kocham siebie i sięgam po to co mi potrzebne i co mnie buduje

moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
zdrowie
wdzięczność
entuzjazm
prawda
obfitość

najlepsze działanie dnia: kontakt z ludźmi - przyjaciólmi i znajomymi,dobra komunikacja
najgorsze działanie dnia: niedokańczanie zaczętych rzeczy, tonę w sprawach zaczętych i niedokończonych
poprawione myśli: sama nie wiem... robię mniej rzeczy, tylko 2-3 rzeczy i je dokańczam
zysk dnia: nie ma zysku... wiele rozgrzebanych spraw, tonę
co zrobię:  uporzadkuję 2-3 sprawy jutro. Będę sobie za do wdzięczna

Jestem przerażona moją efektywnością. Dramat. Nic nie udaje mi się zrobić ani domknąć przez ostatnie dni, a nawet tygodnie. Zupełna porażka efektywności. Zero postępu w odchwaszczaniu zarastającymi mnie sprawami. Potrzebuję grafika. Planu godzinowego. Nie ruszę inaczej. Boże!
Sprawy prywatne i związane z pracą się mnożą a ja tkwię w miejscu. Bardzo mnie przeraziła dziś ta perspektywa. Czuję siłę tego strachu.

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #393 : Grudnia 31, 2011, 01:28:32 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.29 Czwartek

Poziom energii =125  potrzeba ci 140
Jakość wpisu = 120

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.30 piątek

Poziom energii =110  potrzeba ci 140
Jakość wpisu = 110

Korzystaj ze swojego strachu, kiedy się pojawia. Pomoże ci wyjść na bezpieczne sposoby działania. Mając strach z tyłu a z przodu wizję tego co chcesz osiągnąć możesz sie poruszać do przodu. Na jakiś czas to wystarczy. Później potrzebny jest bardziej "humanitarny" zestaw napędowy.
Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #394 : Stycznia 01, 2012, 21:01:01 »

Jagna, 31.12.2011 sobota

poziom energii: 100

Formuła celu: kocham siebie, sięgam po to co mi potrzebne
Atrakcyjność celu: 100

najlepsze działanie dnia: robię i angażuję się na tyle ile mogę i potrzebuję
najgorsze działanie dnia: brak dotrzymania sobie obietnicy popracowania
poprawione myśli: szanuję siebie i jestem czujna na momenty kiedy potrzebuję więcej  energii i uwagi, żeby dbać o siebie i wypełnianie obietnic wobec siebie

zysk dnia: wkurzenie na niemożność przekroczenia jakiegoś piekielnego swojego oporu, że się nie da
co zrobię: miło spędzę czas z przyjaciółmi, zadbam o siebie

Jagna

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #395 : Stycznia 01, 2012, 21:10:08 »

Jagna 1.01.2012  niedziela

poziom energii: 130
wykorzystanie dnia: 135

formuła celu: kocham siebie, jestem odpowiedzialna za siebie i swoje szczęście, działam
atrakcyjność celu: 130

moje wartości:
bezpieczeństwo
miłość
odpowiedzialność
zdrowie
entuzjazm
wiara
prawda

najlepsze działanie dnia: zatrzymanie się na ważnym uczuciu i potrzebie, które doprowadziły do ważnej rozmowy - sesji z przyjaciółką
najgrosze działanie dnia: odkładanie zajęcia się swoimi sprawami po wieczór
poprawione myśli: rezerwuję czas dla siebie i dbam o ten czas.

Zysk dnia: niewiarygodny postęp w kwestii odpowiedzialności za swoje życie, sprawy, dzialania - coś co długo mi umykało i czego nie mogłam dostrzec przez zasłonę dymną  rzekomo "to nie dla mnie", "widocznie nie dam rady", "tak to jakoś jest". Wielki krok w rozumieniu, że mam kłopot z odpowiedzialnością. Przyjęłam plan dotrzymywania sobie swoich zobowiązań.

Co zrobię: Dziś już zaczynam plan drobnych zmian na skali odpowiedzialności - przez najbliższe  2 tygodnie chcę posunąć się o pół punkta na skali 10 stopniowej (z 3 na 3,5)

Jagna

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #396 : Stycznia 01, 2012, 23:08:51 »

Komentarz do wpisów Jagny 2011.12.31 sobota

Poziom energii =115  potrzeba ci 140
Jakość wpisu = 95

"zysk dnia: wkurzenie na niemożność przekroczenia jakiegoś piekielnego swojego oporu, że się nie da"
w piekielnym oporze jest piekielna siła. Postaraj się z się uczciwie dogadać, obdaruj wartościami i obserwuj co się dzieje. Wszystkie rozwiązania siłowe są niskiej jakości.

Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.01 niedziela

Poziom energii =125  potrzeba ci 140
Jakość wpisu = 115

Bardzo trafnie oceniłaś swój poziom odpowiedzialności. Gratuluję!!!

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #397 : Stycznia 02, 2012, 23:52:01 »

Jagna, 2.01.2012 poniedziałek

poziom energii: 130
wykorzystanie dnia: 130
formuła celu: kocham siebie, daję wyraz ożywiającej mnie i przepływajnącej przeze mnie energii życia i to służy mojemu życiu.
moje wartości:
miłość
zdrowie
spokój
obfitość
odpowiedzialność
wiara
entuzjazm
najlepsze działanie dnia: stworzenie oferty i zamieszczenie jej na sieci
najgorsze działanie dnia: odkładanie przygotowania do ostatniej chwili
poprawione myśli: pamiętam, że lubię przygotować rzeczy wcześniej
zysk dnia: zapał do pracy własnej i tworzenia pracy do zarabiania pieniędzy
co zrobię: rozważę ofertę pracy w szkole

Jagna 

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #398 : Stycznia 03, 2012, 00:21:59 »

Komentarz do wpisów Jagny 2012.01.02 poniedziałek

Poziom energii =130  potrzeba ci 140
Jakość wpisu = 115

Pozdrawiam Kazik

Jagna
Uczestnik
*

« Odpowiedz #399 : Stycznia 04, 2012, 00:18:40 »

Jagna, 03.01.2012 wtorek

poziom energii: 125
wykorzystanie dnia: 130
formuła celu: kocham siebie, daję wyraz ożywiającej, przepływającej przeze mnie energii życia i to służy mojemu życiu.
moje wartości:
miłość
obfitość
zdrowie
spokój
wiara
odpowiedzialność
entuzjazm
najlepsze działanie dnia: uczenie się do zbliżającego się trudnego testu zawodowego w realu - pod koniec dnia okazało się, że skomplikowała się kwestia obsady, tak że będę na siebie musiała wziąć więcej - odczułam ulgę, że instynktownie zainwestowałam w uczenie się i przygotowywanie na wszelki wypadek bardziej niż to konieczne. Mam do siebie ogromną wdzięczność za generalną rzetelność, która tu się bardzo przydaje

najgorsze działanie dnia: lekka uraza w przyjmowaniu komentarzy czy krytyki, o którą sama prosiłam
poprawione myśli: pamiętam o tym co dla mnie ważne, słuchanie innych pokazuje mi inne pt widzenia, też cenne

zysk dnia: dużo pracy i zaangażowania. Odpowiedzialność na skali wzrosła do 3,5. Chciałabym powiedzieć do 4, ale waham się, bo to jednak jeszcze tylko zaangażowanie, a nie wynik czy rezultat.
Kilka udanych wstępnych akcji "promocyjnych" w sprawie pracy

co zrobię: kontynuuję przygotowania do pracy i działania na polu poszukiwania pracy

Jagna
Tagi:
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!