>
Czerwca 14, 2025, 15:02:42 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gosia  (Przeczytany 109202 razy)
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #100 : Kwietnia 09, 2012, 22:35:51 »

Gosia 2012.04.09 poniedzialek
1. Energia = 160%
2. Wartości = szacunek, sila, przaca, milosc, rozwoj, przyjaźń, dobra forma
3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc -
4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele):
4.1. myśli = teraz - jest pieknie
4.2. emocje, uczucia ...spokoj , wyciszenie, skupienie
4.3. działania = dlugi spacer w czasie, ktorego duzo cwiczylam,
5. Najgorsze -> poprawione
5.1. myśli = nie mam ochoty na spotkanie/ spowodowane obawa i lekiem, jakas blokada,  - sprobuje to przelamac
5.2. emocje, uczucia ... lek, obawa/ po podjeciu dzialan powinno przejsc
5.3. działania = ucieczka, odizolowanie/  moge ranic takim zachowaniem, staram sie to przelamac
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel;cwicze, jutro umowie sie na rozmowe coachingowa
8. Inne uwagi
"Kiedy wykonujesz ćwiczenia pomimo efektów, to silnie ćwiczysz hart ducha. Nie zawsze efekty muszą być natychmiast. W takiej sytuacji, nawet jak masz słabe efekty, to i tak utrzymujesz właściwy kierunek działania. A to jest dużo!" - trening energii odnioslam do tego co znam przez co czuje sie bardziej bezpieczna - dokladnie tak samo jest w treningu sportowym, są dni kiedy treningi, cwiczenia idą "sztubacko", szybciej sie meczymy, nie mozemy zlapac koordynacji - to odniesienie bardzo mnie wczoraj uspakajalo.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #101 : Kwietnia 09, 2012, 23:25:31 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.09 poniedziałek.

Energia = 150/155 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #102 : Kwietnia 10, 2012, 23:43:43 »

Gosia 2012.04.10 wtorek
1. Energia = 160 %
2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, rozwoj, przyjazn, dobra forma
3. Formuła celu = ide do góry w nowa rzeczywistosc - 195%
4.1. myśli = nie daje sie sprowokowac
4.2. emocje, uczucia ...spokoj, radosc, wsparcie, zaufanie, ekstytacja
4.3. działania = zwykle prace przydomowe - wspolne, zrobienie tego na co nie moglam sie doczekac
5.1. myśli = oceniajace czyjes postepowanie/ nie oceniam i nie wydaje sądow, kazdy ma prawo do swoich decyzji
5.2. emocje, uczucia ...napiecie, mala nerwowosc/ uspakajam sie, szukam sposobow na rozladowanie napiecia
5.3. działania = mam poczucie slabo wykorzystanego czasu/ lelepiej organizuje dzien
6. Kompetencje: jestem wytrwala, wiem co to znaczy trening,
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; zastanowie sie doglebnie nad dwoma aspektami, o ktorych dzisiaj rozmawialismy, nadal w duzym skupieniu bede cwiczyla najczesciej jak tylko moge, przygotuje sie do jutrzejszego dnia aby wykorzystac go jak najbardziej efektywnie
8. Inne uwagi; dzien pod wzgledem efektywnosci dzilan dosc slaby. Jednak udalo mi sie
zneutralizowac dosc mocne napiecie w relacji, na ktorej zalezy mi aby byla jak najlepsza z pewnych wzgledow zawodowych.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #103 : Kwietnia 11, 2012, 22:04:07 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.10 wtorek.

Energia = 160/165 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 115
Jakość wpisu = 115

Pozdrawiam Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #104 : Kwietnia 11, 2012, 23:51:06 »

Gosia 2012.04.11 sroda
1. Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, miłosc, rozwoj, dobra forma, przyjazn
3. Formuła celu = ide do gory w nową rzeczywistosc - 195%
4.1. myśli - jedna rzecz zalatwiona
4.2. emocje, uczucia ...radosc, zadowolenie, skupienie, zyczliwosc
4.3. działania = realizowalam to co na dzisiaj zaplanowalam,
5.1. myśli = a jak zrobie zle (paralizujace dzialania)/ dopuszczam mozliwosc bledu, szczegolnie jesli robie cos pierwszy raz zupelnie samodzielnie,
5.2. emocje, uczucia ...wybch, zdenerwowanie, rozjuszenie/ staram sie opanowac i wmiare szybko uspokoic
5.3. działania = mocna reakcja na zachowanie drugiej osoby /po chaotycznym  "wydarciu sie " wyjasnilam jakiego zachowania nie lubie  / jeszcze dobrze byloby gdybym przeprosila/
6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co znaczy trenowc, szybko nabywam nowe umiejetnosci,jestem precyzyjna.
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: koncentruję sie na cwiczeniach, czestych i intensywnych, planuję prace w dniu jutrzejszym
8. Inne uwagi; -
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #105 : Kwietnia 13, 2012, 01:11:46 »

Gosia 2012.04.12 czwartek
1. Energia = 160%
2. Wartości = szacunek, sila, praca, rozwoj, milosc, dobra forma, przyjazn
3. Formuła celu=  ide do góry w nową rzeczywistosc-195%
4.1. myśli = ucze sie
4.2. emocje, uczucia ...skupienie,zyczliwosc
4.3. działania = pomimo trudnosci, zrobilam to co zaplanowalam na dzisiaj
5.1. myśli = nie dam rady, wszystko idzie nie tak/ unikam slowa "wszystko", gdyz jesli nie udaje sie to konkretna rzecz, zapobiegam tym generalizowaniu i popadaniu w stan czarnowidztwa
5.2. emocje, uczucia ...zniechecenie, podlamanie, rozproszenie, niepewnosc/ po zmianie mysli minelo
5.3. działania = zareagowalam zdenerwowaniem i poszlam w kierunku niekonstruktywnej rozmowy/ staram sie pomimo trudnosci dzialac tak aby sprawy szly do przodu
6. Kompetencje:wiem co to znaczy trening, jestem wytrwala, szybko sie ucze nowych rzeczy
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; dalej koncentruje sie na cwiczeniach, planuje prace w dniu jutrzejszym
8. Inne uwagi; dzisiejszy dzien na granicy przyzwoitego poziomu energii, mysle ze kilkakrotne cwiczenia pozwolily mi na podtrzymanie sil dzieki czemu wykonalam plan
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #106 : Kwietnia 13, 2012, 23:29:16 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.11 środa.

Energia =165 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 110

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.12 czwartek.

Energia =160 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #107 : Kwietnia 14, 2012, 00:45:15 »

Gosia 2012.05,13 piatek
1. Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, rozwoj, milosc, dobraforma, przyjazn
3. Formuła celu=ide do gory w nowa rzeczywistosc 195%
4.1. myśli = podczas sluchania audycji o zauwazaniu i docenianiu malych rzeczy, ktore wokol nas sa
4.2. emocje, uczucia ... zaduma, spokoj, skupiemie, koncentracja
4.3. działania = zrealizowanie planu zadan na dzisiaj
5.1. myśli = o nic niedzianiu/ cwiczenia pomogly, moze to troche wplyw mrowczej pracy gdzie nie widac szybkiego efektu
5.2. emocje, uczucia ... znuzenie, stagnacja/ wyszukuje rzeczy, ktore dadza mi usmiech, radosc, zachwyt
5.3. działania = nie skorzystanie z duzej ilosci czasu, ktory moglam poswiecic na cwiczenia/ jest to czas praktycznie gratisowy wiec zyskam podwojnie jesli wykorzystam go na cwiczenia
6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co to znaczy trening,
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: zajme umysl cwiczeniami
8. Inne uwagi = mam w ostatnich dniach stagnacje, przynajmniej tak to odczuwam. Dzisiaj  zaczelo sie to przekladac na niechec do cwiczen, odkladanie ich -zapala sie czerwona lampka - jutro jesli ten stan sie bedzie utrzymywal powinnam zmuszmaszac sie do cwiczen 
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #108 : Kwietnia 15, 2012, 11:06:22 »

Gosia 2012.04.14 sobota
1. Energia = 150%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, rozwoj, milosc, przyjazn, dobra forma
3. Formuła celu ide do gory w nowa rzeczywistosc - 195%
4.1. myśli= kazda pogoda jest wspaniala - obserwacja pieskow
4.2. emocje, uczucia ...wsparcia, podbudowania,
4.3. działania= nie uleglam emocjom zwiazanych z krytyka,
5.1. myśli= rezygnacyjne z wszystkiego/ chwilowe oslabienie, bedzie dobrze
5.2. emocje, uczucia ...rozdraznienie, nerwowaosc,/ nie wiem skad to sie bierze w sytuacjach zupelnie blachych reaguje wybuchem /pomysle gdzie tkwi zrodlo tego zachowania
5.3. działania= slabo z cwieczeniami, a moze bardziej z efektami
6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co to znaczy trening
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel= cwicze, pomimo tego, ze nie odczuwam wyraznego wplywu ma poprawe poziomu energetycznego
8. Inne uwagi= wczoraj zasnelam i nie zrobilam wpisu dlatego robie go dzisiaj. Trudno jest odtworzyc wczorajszy dzien. Sen robi swoje i faktycznie robienie wpisow w tym samym dniu jest waznym punktem w tej metodzie.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #109 : Kwietnia 15, 2012, 14:05:38 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.13 piątek.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 120

"Inne uwagi = mam w ostatnich dniach stagnacje, przynajmniej tak to odczuwam. Dzisiaj  zaczelo sie to przekladac na niechec do cwiczen, odkladanie ich -zapala sie czerwona lampka - jutro jesli ten stan sie bedzie utrzymywal powinnam zmuszmaszac sie do cwiczen"
Kiedy pojawia się niechęć do ćwiczeń to mamy do czynienia z dwoma najczęstszymi powodami:
1. źle ćwiczysz - i to ni edaje satysfakcji i przyjemności
2. napotykasz, lub zaraz napotkasz, na sprawę która jest trudna tzw. problem
U ciebie jest to teraz ten drugi przypadek.
1. Gratulacje za przytomność umysłu i prawidłowe wnioski
2. najlepiej będzie kiedy się ucieszysz, że dotarłaś do problemu, który do tej pory obciążał twoje życie. A który, kiedy go przetransformujesz w rozwiązania będzie paliwem w twoim nowym, lepszym życiu.
Sposób w jaki postrzegamy problemy silnie wpływa na skuteczność ich rozwiązywania.
Przypominam moją ulubioną tezę: Problemy to są prezenty w nieatrakcyjnych opakowaniach.

Pozdrawiam Kazik

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #110 : Kwietnia 15, 2012, 14:13:01 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.14 sobota.

Wykorzystanie dnia = 115
Jakość wpisu = 110

"emocje, uczucia ...rozdraznienie, nerwowaosc,/ nie wiem skad to sie bierze w sytuacjach zupelnie blachych reaguje wybuchem /pomysle gdzie tkwi zrodlo tego zachowania"
I faktycznie problem się otwiera. To co jest, w takiej sytuacji najważniejsze to:
1. zaakceptować to co się pojawia - dzięki temu będzie niej zawirować i walki
2. generować silne pole energii - problem potrzebuje zasobów podobnie jak długi potrzebują pieniędzy
3. spokojnie obserwować proces i opiekować się całym procesem (a nie jego fragmentem)
4. zamiast "pomysle gdzie tkwi zrodlo tego zachowania" możesz zastosować strategię "poczuję źródło tego zachowania i pozwolę by zrozumienie samo przyszło"

Pozdrawiam Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #111 : Kwietnia 16, 2012, 02:30:04 »

Gosia 2012.04.15 niedziela
1. Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, milosc, sila, praca, przyjazn, rozwoj, dobra forma
3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc - 195%
4.1. myśli = pozytywniej, radosniej, bardziej otwarcie
4.2. emocje, uczucia ...radosc, serdecznosc, dobry humor
4.3. działania = rozmowa, wspolne sluchanie audycji -dzielenie się
5.1. myśli = boje sie ze cos zrobie zle/ troche wmowione, troche reakcja na to co slysze/ zbuntowalam sie, (ale tez czuje zrodlo tego myslenia)
5.2. emocje, uczucia ...niepewnosc, niechęc/ to powoduja mysli -innaczej ukierunkowuje mysli
5.3. działania = praca bez zaangazowania/ przy poprawie nastroju i myslenia szla znacznie lepiej
6. Kompetencje: jestem wytrwala, potrafie trenowac, jestem  bardzo cierpliwa
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; cwiecze, nawet jak nie odczuwam przyrostu energii
8. Inne uwagi: dzieki za komentarze, bardzo cenne.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #112 : Kwietnia 16, 2012, 06:41:10 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.15 niedziela.

Wykorzystanie dnia = 115
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #113 : Kwietnia 17, 2012, 01:40:13 »

Gosia 2012.04.16 poniedzialek
1. Energia = 170%
2. Wartości =szcunek, praca, sila, milosc, rozwoj, dobra forma przyjazn
3. Formuła celu= ide do gory w nowa rzeczywistosc - 195%
4.1. myśli = o znajomosci, ktora sie w sposob zaskakujacy rozwija, bardzo pozytywna
4.2. emocje, uczucia ...skupienie, spokoj, radosc - usmiechanie
4.3. działania konkretna i zdecydowana rozmowa,dobry sygnal
5.1. myśli/zniechecajace, popelnilam duzo bledow/ w przypadku zniechecenia wyszukuje mysli oslabiajace zniechecenie, motywujace
5.2. emocje, uczucia ... znuzenie, zniechecenie/ zmienienie kierunku mysli powinno przeksztalcic je w bardziej sluzace
5.3. działania= slaba dyscyplina, moglam wiecej dzisiaj zrobic, szczegolnie z gatunku "ogarniania domu"/ szukam motywatorow, jutro jako pierwsze odrobie zaleglosci w "ogarnianiu domu"
6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co to trening, potrafie motywowac innych
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczę,szcegolnie cwiczenia z odchaczaniem, ktore ostatnio zaniedbalam, a ktore bardzo lubie
8. Inne uwagi:  samopoczucie (sily witalne) znacznie wzrasta ale czuję tez ze cos sie w srodku bardzo "miedli"
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #114 : Kwietnia 17, 2012, 22:47:24 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.16 poniedziałek.

Energia =170 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 115
Jakość wpisu = 100

Masz już dobry poziom energii (energia potencjalna). Dbaj teraz więcej o to aby ta energia przejawiała się w działaniu.

Pozdrawiam Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #115 : Kwietnia 18, 2012, 00:45:43 »

Gosia 2012.04.17 wtorek
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, milosc, praca, sila, przyjazn, rozwoj, dobra forma
3. Formuła celu = idę do gory w nowa rzeczywistosc -195%
4.1. myśli = o spelnionym marzeniu
4.2. emocje, uczucia ... koncentracja, usmiech, lekkosc
4.3. działania = praca wg planu z dnia wczesniejszego pozwolilo uporzdkowac przestrzen pracy
5.1. myśli = na temat pewnej relacji/ kiedy oslabiaja takie mysli, koncentruje sie na opuszczeniu ich
5.2. emocje, uczucia ... niepewnosc/ zwiazana z myslami - poradzenie sobie z myslami uwolni mnie od uczucia niepewnosci
5.3. działania = malo cwiczen w ciagu dnia/ mam rozpręzenie jesli chodzi o cwiczenia, przywroce wczesniejszy
6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co to znaczy trening,
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: przywrocic wczesniejszy rytm cwiczen
8. Inne uwagi = dziekuje za komentarz, bardzo wzmacniajacy
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #116 : Kwietnia 18, 2012, 23:36:58 »

Gosia 2012.04.18 sroda
1. Energia = 160%
2. Wartości = szacunek, sila, paraca, milosc, rozwoj, przyjazn, dobra forma
3. Formuła celu= ide do gory w nowa rzeczywistosc 195%
4.1. myśli= staralam sie skupiac na malych ladych rzeczach
4.2. emocje, uczucia ... usmiech, spokoj, zyczliwosc
4.3. działania = tak jak chcialam wczoraj, udalo mi siedotrzymac slowa i cwiczylam fajnie
5.1. myśli = rozbiegane, strasznie dzisiaj mnie ciagnelo do rozpatrywania przykrosci/ swiadomie uciekalam od nich poprzez koncentracje na zauwazanie tego co mile i ladne w ciagu dnia
5.2. emocje, uczucia ...niepokoj, przygnebienie oraz zespol napiecia przed wyjazdowego - lubie wyjazdy i w zasadzie nie wiem dlaczego tak reaguje, zaczynam to akceptowac
5.3. działania= roproszenie powodowalo mala efektywnosc pracy, nie okreslilam do jakiego etapu dzisiaj poprowadzic prace/przede wszystkim planuje zakres pracy w danym dniu, mysle ze nawet przy rozproszeniu efektywnosc powinna byc wowczas zadawalajaca
6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co znaczy trenowac i wiem ze w treningu pojawjaja sie slabsze momety, potrafie sobie z nimi radzic
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel:dbam o wypracowany rytm cwiczen
8. Inne uwagi:jest duza chwiejnosc, dzisiaj spadek i  zastanawialam sie czy to nie jest wahanie przed kolejnym duzym krokiem, przed dzialanie pelna para?
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #117 : Kwietnia 19, 2012, 11:23:55 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.17 wtorek.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 110

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.18 środa.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 105

"jest duza chwiejnosc, dzisiaj spadek i  zastanawialam sie czy to nie jest wahanie przed kolejnym duzym krokiem, przed dzialanie pelna para?"
Popracuj nad zrozumieniem powodów, które zasilają woje działanie. Kiedy je sobie uświadomisz w pełni i uporządkujesz będzie ci dużo łatwiej.

Pozdrawiam Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #118 : Kwietnia 19, 2012, 23:41:53 »

Gosia 2012.04.19 czwartek
1. Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, przyjazn, milosc, rozwoj, dobra forma
3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistoc 195%
4.1. myśli = na temat komplementow Smiley z niedowierzaniem, nie mam najlepszej formy ostatnio, widocznie to co wypracowalam jest widoczne
4.2. emocje, uczucia ... przyjemnosc, radosc, zadowolenie, wiara
4.3. działania= dzien w podrozy, rozmowa
5.1. myśli = rezygnacyjne / nie podejmuje teraz zadnych dzialan, dam temu czas
5.2. emocje, uczucia ...podlamanie, brak wiary, uczucia rezygnacyjne/ minely
5.3. działania = kilka niepotrzebnych zlosliwych uwag/ po prostu to psuje a nie rozwiazuje, nie robie tego
6. Kompetencje: jestem wytrwala, wiem co to znaczy trening,
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: podtrzymuje energie, cwicze jak najwiecej, jutro potrzebuje duzego zasilenia
8. Inne uwagi:"Popracuj nad zrozumieniem powodów, które zasilają woje działanie. Kiedy je sobie uświadomisz w pełni i uporządkujesz będzie ci dużo łatwiej." = chcialabym dobrze zrozumiec, czy moge prosic o jakies pytania dodatkowe, naprowadzajace?
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #119 : Kwietnia 20, 2012, 23:49:51 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.19 zcwartek.

Wykorzystanie dnia = 115
Jakość wpisu = 115

Generujesz dobrą formę. Ponieważ idzie ona na spłatę starych długów masz trudne sytuacje. To co stare musi wyjść i rozpuścić się w polu zasobów, które tworzysz. To trochę jakby ciepło spotykało się z zimnem. Mamy mieszaną sytuację. Jednak cały czas jest u ciebie postęp.

Powody:
Innym i dużo głębszym sposobem docierania do tajemnic ludzkich sukcesów i niepowodzeń są powody, dla których ludzie czegoś chcą lub nie chcą, stawiają cele,  działają… Warto zauważyć, że powody zasilają cele podobnie jak korzenie zasilają resztę drzewa. Zdrowe korzenie umieszczone w odpowiednio żyznej glebie są podstawą sukcesu drzewa. Ponieważ drzewa nie potrzebują coachingu zajmiemy się znowu ludźmi.

Na tym etapie pracy zadajemy klientowi pytania:
1.   Dlaczego tego chcesz?
2.   Dlaczego tego nie chcesz?  Czego chcesz w zamian?
3.   Czy to już wszystkie powody, dla których tego chcesz?
4.   Które z tych powodów są najsilniejsze (hierarchia)?
5.   Które z nich są najbardziej trwałe?
6.   Czy mogą istnieć jeszcze inne powody, których sobie do tej pory nie uświadomiłeś?
7.   Jak się czujesz kiedy masz kontakt z danym powodem?
8.   Które z tych powodów są autentycznie twoje?
9.   Jak to rozróżniasz?

Te pytania są proste tylko lingwistycznie. Bardzo często klienci nie znają na nie odpowiedzi. Albo też dają powierzchowne i mało prawdziwe odpowiedzi. A odpowiedź na te pytania wymaga wewnętrznej szczerości i dobrego kontaktu z sobą. A było by lepiej żeby nawet i z SOBĄ.

Te, oraz podobne pytania kierują klienta w głąb siebie w poszukiwaniu prawdziwych motywacji. Lepiej by cele klienta wyrastały z jego prawdziwych potrzeb, pragnień, marzeń. Podczas poszukiwania odpowiedzi na te pytania klienci coraz lepiej uświadamiają sobie dlaczego chcą tego, czego chcą. Bywa, że daje to okazję do przeformułowania celów i dążeń na bardziej trafne i mądre.

Kiedy klient ma już kontakt z tym „dlaczego chce” a pomiędzy nim a coachem panuje atmosfera bezpieczeństwa i zaufania, to warto mu zadać jeszcze jedno pytanie:
10.  A dlaczego naprawdę tego chcesz?

To pytanie często „przerzuca” klienta w jądro jego prawdziwych motywacji, do rdzennych powodów działania. Jest to bardzo odkrywcze i pożyteczne odkrycie. Jednak może się zdarzyć, że klient nieźle się przy tym zdziwi.

Pozdrawiam Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #120 : Kwietnia 20, 2012, 23:50:37 »

Gosia 2012.04.20 piatek
1. Energia = 175%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, rozwoj, dobra forma, przyjazn
3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc 195%
4.1. myśli = bedzie dobrze - potrzebowalam duzej wiary w powodzenie
4.2. emocje, uczucia ...koncentracja, radosc, ciekawosc, zyczliwosc, serdecznosc
4.3. działania= cwiczenia - szybko przerodzily sie w zabawe, 200% skupienie pozwolilo  rozladowac bardzo duzy stres. No i doswiadczyc perfekcyjnego wykonania tych cwiczen - niesamowice fajne, do teraz mam obrazki przed oczami
5.1. myśli= o niepowodzeniu i watpliwosciach/  chyba zrozumialam to co wczoraj pojawilo sie w komentarzu o zrozumieniu powodow   - powrocilam myslami do pytania dlaczego to robie, mysli poplynely w przeciwnym kierunku - warto
5.2. emocje, uczucia ...stres, osamotnienie/wykonalam cwiczenia rozladowujace/samotnosc - polubiam ja, dzisiaj wykorzystalam ja na uspokojenie sie,  
5.3. działania = slabo wykorzystalam spotkanie do rozmowy merytorycznej/ nie oceniam teraz, zobacze co ta rozmowa przyniesie.
6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co znaczy trenowac,
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel= cwiczę, staram sie przynajmniej raz dziennie odczuc to co dzisiaj odczulam podczas cwiczenia
8. Inne uwagi:-ta "eureka" ze zrozumieniem komentarza przyszla sama podczas zwyklej rozmowy, opowiedzialam co lezy u podstaw mojego juz ponad 2 letniego dzialania, o  motywacji podjecia pierwszego kroku - to sa wlasnie te powody dzialania
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #121 : Kwietnia 21, 2012, 17:04:15 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.20 piątek.

Energia =175 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 115
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #122 : Kwietnia 21, 2012, 22:21:36 »

Gosia 2012.04.21 sobota
1. Energia = 175%
2. Wartości = szacunek, sila, praca, milosc, rozwoj, przyjazn, dobra forma
3. Formuła celu =ide do gory w nową rzeczywistosc -195%
4.1. myśli - swobodne o tym co mile w danej chwili
4.2. emocje, uczucia ...swoboda, otwartosc, radosc, relaks
4.3. działania = aktywny wypoczynek, film
5.1. myśli = o pewnej relacji/ odchodze od tych mysli,
5.2. emocje, uczucia ...smutek, zamyslanie/ po chwili przechodzilo
5.3. działania = nie wykonalam jednego ruchu/ pilnuje pewnych  spraw
6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co znaczy trenowac.
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; cwicze tak jak wczoraj,
8. Inne uwagi= dzieki za komentarz dotyczacy powodow, wczytuje sie
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #123 : Kwietnia 21, 2012, 22:34:16 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.21 sobota.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #124 : Kwietnia 22, 2012, 23:22:34 »

Gosia 2012.04.22 niedziela
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, sila, praca, rozwoj, milosc, dobra forma, przyjazn
4.1. myśli = o powodzeniu pewnej sprawy, wiara
4.2. emocje, uczucia ...spokoj, zyczliwosc, wyciszenie
4.3. działania = zadbanie o przyjazn, podroz, wykorzystanie czasu w podrozy
5.1. myśli = zwiazane z obawa rozliczenie/problem jest glebszy, wzmacniam sie
5.2. emocje, uczucia ...obawa, niepokoj, smutek/ droga od mysli do emocji -poradzenie z myslami lagodzi sile oddzialywania tych emocji
5.3. działania = jeszcze lepiej moglam wykorzystac czas w podrozy
6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co znaczy trenowac
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; wykonuje cwiczenia, pilnuje rytmu i dokladnosci, planuje zajecia na jutro
8. Inne uwagi: jeszcze koncentruje sie na pelnym zrozumieniu komentarza o powodach dzialan. cos odkrywam
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #125 : Kwietnia 23, 2012, 21:26:09 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.22 niedziela.

Energia =177 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 115
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #126 : Kwietnia 23, 2012, 22:47:57 »

Gosia 2012.04.23 poniedzialek
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, rozwoj, milosc, dobra forma, przyjazn
4.1. myśli = te ktorych probowalam sie chwytac w czasie cwiczen
4.2. emocje, uczucia ...usmiech
4.3. działania = zrobienie czegokolwiek, cwiczenia choc nie szly za dobrze
5.1. myśli = ze nic sie nie udaje/probowalam je modyfikowac
5.2. emocje, uczucia ...brak motywacji, zmeczenie, niechec/ te emocje wplywaly na mysli, potegowaly je
5.3. działania = odpuszczenie zrobienia tego co bylo w planie/ cwicze na 150%
6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co znaczy trenowac - oslabienia sie pojawiaja
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; cwicze, nie zniechecam sie dzisiejszym oslabieniem
8. Inne uwagi = wiem co znaczy trenowac - oslabienia  pojawiaja sie - jesli im nie ulegniemy i nie zrezygnujemy z treningu, przewaznie wzmacniaja i poprawiaja kolejne treningi - tak sobie tlumacze dzisiejszy dzien
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #127 : Kwietnia 24, 2012, 22:26:12 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.23 poniedziałek.

Wykorzystanie dnia = 120
Jakość wpisu = 110

Bardzo dobrze wykorzystałaś ten dzień.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #128 : Kwietnia 25, 2012, 01:22:30 »

Gosia 2012.04.24 wtorek
1. Energia = 177%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, rozwoj, dobra forma, przyjazn
3. Formuła celu = ide do gory w nową rzeczywistosc
4.1. myśli = nawet wypowiedziane, o sile spokoju
4.2. emocje, uczucia ... spokoj, skoncentrowanie, zyczliwosc,
4.3. działania = na prace, i na codzienne czynnosci związane z domem
5.1. myśli = przed chwilą się z nimi kołatałam, ze nie mam szans/wrocilam do myśli o powodoch dlaczego zdecydowałam sie na takie posunięcie, wrocila wiara i koncentracja na pozytywach
5.2. emocje, uczucia ... lęk, bezsilność/ ten typ lęku jest ciekawy, poczucie bezsilnosci minęło szybko
5.3. działania = bylo troche czasu na zagospodarowanie go aktywnoscią/ zaraz wyznacze 3 wazne sprawy do zrobienia jutro
6. Kompetencje: jestem wytrwala, wiem co znaczy trenowac
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczę, wracam do formy
8. Inne uwagi = dzieki za kometarz, przyjemnie Smiley Cieszę sie, ze dzisiaj poszlam do gory, bardzo mocno odczulam ten dzisiejszy spokoj, a raczej taka sile, ze inni zauwazali
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #129 : Kwietnia 26, 2012, 00:14:43 »

Gosia 2012.04.26 sroda
1. Energia = 175%
2. Wartości = szacunek, milosc, sila, praca, rozwoj, dobra forma, przyjazn
3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzezcywistosc
4.1. myśli = czuje sie lepiej (po pewnej decyzji)
4.2. emocje, uczucia ... pewnosc, radosc, zyczliwosc,
4.3. działania = jedna rzecz z wczorajszych
5.1. myśli = nie okreslone, przeplywajace, powodujace przygnebienie/ koncentruje sie na cwiczeniach
5.2. emocje, uczucia ...przygnebienie/ krótkotrwałe, moze to czyszczenie
5.3. działania = odlozenie na jutro rozliczenia podatkowego/ zacznę to robic / troche za malo cwiczen/ pilnuje dokladnosci cwiczen
6. Kompetencje: wiem co znaczy trenowac, jestem wytwala,  lubie pracowac
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: nie odwlekam, cwicze bo to sprawia mi coraz czesciej duzo przyjemnosci i radosci
8. Inne uwagi = dzisiaj brak
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #130 : Kwietnia 26, 2012, 22:46:13 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.24 wtorek.

Wykorzystanie dnia = 115
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam
Kazik

Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #131 : Kwietnia 26, 2012, 22:47:26 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.25 środa.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #132 : Kwietnia 27, 2012, 00:47:48 »

Gosia 2012.04.26
1. Energia = 175%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, rozwoj, przyjazn, dobra forma
3. Formuła celu= ide do gory w nowa rzeczywistosc 195%
4.1. myśli = skupijace sie na tym co mile w otoczeniu
4.2. emocje, uczucia ... sokoj, radosc, skuienie, zadowolenie
4.3. działania = dwa zadania zrealizowane, cwiczenia - bardzo samoczynnie, czesto podczas wykonywania prac nie angazujacych umyslu
5.1. myśli = krotka, ze nie dam rady i bezsensie/ przekstalcam w przeciwienstwo - dam rade, to ma sens
5.2. emocje, uczucia ...poczatkiem dnia wycofanie, przygnebienie - brak humoru/ w tej sytuacji pomogly mi cwiczenia
5.3. działania = moglam zrobic wiecej/ motywuje sie do lepszego wykorzystania czasu -  plan zadan i slowo warto
6. Kompetencje: wiem co znaczy trenowac, jestem wytrwala,
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; cwiczę, szukam coraz wiecej frajdy cwiczeniach,
8. Inne uwagi: . Dzisiaj robiac ten wpis pomyslalam, ze lubie robic te wpisy, chce. dlaczego zwrocilam uwage na te mysl? Na poczatku treningu balam sie czy bede w stane systematycznie robic wpisy, wydawalo mi sie to dosc trudnym zadaniem.
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #133 : Kwietnia 27, 2012, 22:50:14 »

Gosia 2012.04.27 piatek
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, rozwoj, milosc,dobra forma, przyjazn
4.1. myśli = podczas cwiczen w czasie czekania, skupilam sie na tym co dzieje sie na ulicy i w tym wyszukiwalam zaskakujacych, sympatycznych, ciekawych zjawisk
4.2. emocje, uczucia ...spokoj, skupienie, zadowolenie, radaosc
4.3. działania = zmobilizowanie sie do zdobycia pewnej informacji
5.1. myśli = o braku perspektyw, pesymistycznie mysli o przyszlosci/ przywolalam przeczytana gdzies mysl ze najwiecej czasu tracimy martwiac sie rzeczamiktore nigdy sie nie wydarza
5.2. emocje, uczucia ...przygnebienie/ minelo
5.3. działania= nie dokonca wykorzystany czas w ciagu dnia/ bardziej staram sie wypelnic dzien tym co mam do zrobienia
6. Kompetencje:wiem co znaczy trenowac, jestem wytrwala
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: wytrwale cwicze najczesciej jak tylko moge
8. Inne uwagi -
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #134 : Kwietnia 28, 2012, 00:21:47 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.26 czwartek.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 105

"inne uwagi: . Dzisiaj robiac ten wpis pomyslalam, ze lubie robic te wpisy, chce. dlaczego zwrocilam uwage na te mysl? Na poczatku treningu balam sie czy bede w stane systematycznie robic wpisy, wydawalo mi sie to dosc trudnym zadaniem."
To znaczy,że odnalazłaś sens i robisz to uczciwie wobec siebie. Źle robione wpisy męczą coraz bardziej. I tak właśnie ma być. W prawdziwym rozwoju nie ma miejsca na półśrodki.

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.28 piątek.

Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #135 : Kwietnia 29, 2012, 00:01:58 »

Gosia 2012.04.28 sobota
1. Energia = 170 %
2. Wartości = szacunek, milosc, rozwoj, praca, sila, przyjazn, dobra forma
3. Formuła celu =ide do gory w nowa rzeczywistosc-195%
4.1. myśli - o zyciu/starosci w zwiazku z wizyta osoby cierpiacej na demencje 
4.2. emocje, uczucia ...spokoj, wesolosc, koncentracja
4.3. działania = zaopiekowanie sie
5.1. myśli= zwiazane z poczuciem jakby wszystko stanelo w miejscu - czarnowidztwo/ Takie chwilowe wrazenie. Co moge zrobic aby ruszyc cos? wykonuje cwiczenia z przypominaniem dobrych, milych wydarzen z zycia
5.2. emocje, uczucia ...spiecie, niepewnosc/ spowodowane myslami, ale tez wydaje mi sie ze przejete od innej osoby
5.3. działania =
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: wykonuje cwiczenia nsjczesciej jak to mozliwe, porzadkuje drobne sprawy do zalatwienia
8. Inne uwagi = dzieki za komentarz,
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #136 : Kwietnia 29, 2012, 21:27:09 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.28 sobota.

Wykorzystanie dnia = 115
Jakość wpisu = 110

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #137 : Kwietnia 30, 2012, 00:32:15 »

Gosia 2012.04.29 niedziela
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, milosc, sila, praca, rozwoj, przyjazn, dobra forma
3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc
4.1. myśli= dam rade
4.2. emocje, uczucia ... zyczliwosc, wesolosc, przynaleznosc, wiezy rodzinne
4.3. działania = przygotowanie milego sniadania
5.1. myśli - nic mi dzisiaj nie idzie/przerywam te mysl mysla przeciwstawna - uda mi sie to zrobic lub chce to zrobic
5.2. emocje, uczucia ...brak koncentracji, rozdraznienie, spiecie/ ukierunkowanie mysli powinno wykluczyc brak koncentracji, dwa pozostale uczucia staram sie zlagodzic cwiczeniami, uspokojeniem
5.3. działania = brak dzialan przynoszacych efekt/ koncentruje sie na czyms jednym i staram sie wykonac do konca
6. Kompetencje: wiem co znaczy trening,
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; cwiczenia cwiczenia cwiczenia
8. Inne uwagi : dzisiaj uczucie slabniecia, nie wykorzystywalam w pelni cwiczen,
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #138 : Kwietnia 30, 2012, 09:06:31 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.29 niedziela.

Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Oczyszczanie starych uwarunkowań jest z reguły trudne. Kiedy się jednak nauczymy jak to robić, staje się bardziej naturalne i łatwiejsze. Ważne byś doceniała ten proces. Dzieje się dużo dobrego dla twojego życia.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #139 : Kwietnia 30, 2012, 23:45:04 »

Gosia 2012.04.30 poniedzialek
1. Energia = 175%
2. Wartości =szacunek, praca, milosc, dobra forma, sila, rozwoj, przyjazn
3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc -195%
4.1. myśli = inspirujace, podczas sluchania o ksiazce - "szesc cnot mniejszych" - odnieosilam to do moich powyzszych wartosci
4.2. emocje, uczucia ...przedewszystkim spokoj, wesolosc,
4.3. działania = rozmowa o tym czego warto przypilnowac na najblizszym spotkaniu w kwesti zawodowej
5.1. myśli = oceniajace, krytycyzm/ staram sie nauczyc nie oceniac ludzi, wypracowuje w sobie zyczliliwosc
5.2. emocje, uczucia ... nerwowosc - udzielana od innej osoby - proboje sie uspaj
kajac cwiczeniami
5.3. działania slabo zorganizowany plan dzialan/ poswiecam rano troche czasu na okreslenie kolejnosci i etapu doprowadzenia pracy.
6. Kompetencje:wiem co znaczy trenowac, jestem wytrwala, jestem precyzyjna w pracy
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; dalej wzmacniac nawyk jak najczestszego cwiczenia
8. Inne uwagi; czasmi "lapie sie" na tym ze mysle cwiczeniami - dzisiejszy dzien pod wzgledem cwiczen przebiegl z bardzo duza lekkoscia. Nie zawsze tak jest
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #140 : Maja 01, 2012, 23:59:00 »

Gosia 2012.05.01
1. Energia = 175%
2. Wartości = szacunek, sila, praca, zyczliwosc, milosc, dobra forma, przyjazn
3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc 195
4.1. myśli = o cieszeniu sie drobnymi,normalnymi wydarzeniami - obserwujac zachowanie pieskow, o tym jak zareagowalam spokojem a nie krzykiem w pewnej sytuacji i pozwolilo to na wyjasnienie problemu
4.2. emocje, uczucia ...radosc, uwaga, koncentracja
4.3. działania = pomogl plan pracy - efektywne wykonanie zalozonych prac
5.1. myśli = czy wykonac pewien ruch czy nie? - pytanie w duzej mierze zajmujace moje mysli/ pewnie dobrze bedzie rozwazyc to siegajac do  "powodow dzialan "
5.2. emocje, uczucia ... wahanie, niepewnosc/ cos mi te emocje w tej sprawie mowia
5.3. działania= odkladam sprawy/ zaczne po kolei je zalatwiac. Opuscilam poranne cwiczenia - nie opuszczam,
6. Kompetencje:wiem co znaczy trening, jestem wytrwala
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: skupic sie na cwiczeniach
8. Inne uwagi = jestem zadowolona z dzisiejszego dnia
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #141 : Maja 02, 2012, 22:05:48 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.04.30 poniedziałek.

Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.01 wtorek.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #142 : Maja 02, 2012, 23:01:30 »

Gosia 2012.05.02 sroda
1. Energia = 175%
2. Wartości = szacunek, zyczliwosc, sila, praca, milosc, przyjazn, dobra forma
3. Formuła celu = ide  do gory w nowa rzeczywistosc 195%
4.1. myśli - wiara w powodzenie
4.2. emocje, uczucia ... radosc, skupienie, zadowolenie
4.3. działania = sumienna praca
5.1. myśli =
5.2. emocje, uczucia ... wycofanie
5.3. działania = zaniedbanie cwiczen w ciagu dnia/ skupiam sie na cwiczeniach
6. Kompetencje:wiem co znaczy trening, jestem wytrwala
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: koncentruje sie na cwiczeniach
8. Inne uwagi = boli mnie glowa i trudno mi robic ten wpis
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #143 : Maja 04, 2012, 00:54:51 »

Gosia 2012.05.03 czwartek
1. Energia = 180%
2. Wartości = szacunek, praca, rozwoj , moilosc, przyjazn, sila, dobra forma
4.1. myśli = jak bardzo lubie robic to nad czym teraz pracuje
4.2. emocje, uczucia ...zadowolenie, relaks, wyciszenie, radosc
4.3. działania= bardzo dobre wykorzystanie dnia na prace
5.1. myśli = o przyjazni zawiedzionej/ te mysli wywoluja zle oslabiajace emocje, jednak udaje mi sie doglebnie definiowac przyjazn/ nie zatrzymuje sie zbyt dlugo na tych myslach/
5.2. emocje, uczucia ...zlosc/ rekacja na mysli - po ukierunkowaniu mysli mija
5.3. działania= trudno bo caly dzien wykorzystany bardzo efektywnie/nie odhaczalam pozytywow w ciagu dnia/ juz kiedys dochodzilam do wniskow ze odhaczanie bardzo wzmacnia te cwiczenia/ odhaczam
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; wykonuje cwiczenia, dobre, energetyczne poczucie potrzebuje zasilania
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #144 : Maja 04, 2012, 14:36:32 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.02 środa.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 100

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.02 środa.

Energia =185 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 115
Jakość wpisu = 110

Gratulacje

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #145 : Maja 04, 2012, 23:37:51 »

Gosia 2012.05.04 piatek
1. Energia = 175%
2. Wartości = szacunek, sila, praca, milosc, rozwoj, przyjazn, dobra forma
3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc
4.1. myśli = troche poczucie pustej glowy przelamywane myslami zwiazanymi z cwiczeniami
4.2. emocje, uczucia ... wiara,
4.3. działania = znajdowanie rozwiazan na sytuacje zwiazana ze zleceniem
5.1. myśli = nic nie potrafie, nawet tego co kiedys robilam swietnie - czyli tzw bialo -czarne/przerwalam je precyzujac co dokladnie mi nie wyszlo, skupilam sie na pytaniu "co moge zrobic aby to poprawic?"
5.2. emocje, uczucia ...zniechecenie, zlosc/ pomagam je zmienic mysleniem
5.3. działania= nie odhaczalam "milych rzeczy" cwiczac w ciagu dnia. Zaczynam miec do siebie zal ze odpuszczam, co staje sie niebezpieczna sytuacja sciagajaca w dol
6. Kompetencje: wiem co znaczy trenowac, jestem wytrwala
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: odhaczam w ciagu dnia cwiczenia, sprawia mi to przeciez przyjemnosc
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #146 : Maja 04, 2012, 23:46:18 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.04 piątek.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #147 : Maja 05, 2012, 23:20:13 »

Gosia 2012.05.05 sobota
1. Energia = 185%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, przyjazn, rozwoj, dobra forma
4.1. myśli = wspomnienia milego czasu (takie polaczenie myslowe w czasie pracy)
4.2. emocje, uczucia ...radosc, skupienie, wyciszenie, zadowolenie
4.3. działania = odhaczanie w czasie cwiczen
5.1. myśli = o pewnych nawykach bliskich/ to czego nie moge zmienic staram sie zaakceptowac, zmienic swoje nastawienie
5.2. emocje, uczucia ...lekkie poddenerwowanie/ mijalo
5.3. działania = odkladam jedna prosta a wazna sprawe/ przygotuje ja aby w poniedzialek zalatwic
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; skupiam sie na jak najczestszych cwiczeniach
8. Inne uwagi; czuje ze sie odbilam, jednak skrupulatne cwiczenie daje efekt.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #148 : Maja 06, 2012, 17:53:15 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.05.05 sobota.

Energia =180/185 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #149 : Maja 06, 2012, 23:37:07 »

Gosia 2012.05.06
1. Energia = 185%
2. Wartości = szacunek, praca, milosc, sila,  rozwoj, dobra forma, przyjazn
4.1. myśli = o tym co sie zdarza, forma rosnie, wierze w powodzenie roznych spraw
4.2. emocje, uczucia ...radosc, zaskoczenie, skupienie, spokoj
4.3. działania = systematyczna praca, czeste cwiczenia, odhaczanie, duze skupienie na cwiczeniach
5.1. myśli = ze nie przebije sie przez malkontenctwo w otoczeniu/ dbam o forme aby miec sile do dzialania
5.2. emocje, uczucia ...brak pewnosci/ sproboje odpowiedziec na pytania o podstawy
5.3. działania = postawa wyobcowania w spotkaniu rodzinnym, zdarza mi sie to czesto/ ? 
6. Kompetencje: wiem co znaczy trening, jestem wytrwala, potrafie przekonywac do swoich pomyslow
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: utrzymyuje te rytmike cwiczen, porawie koncentracje w czasie cwiczen
8. Inne uwagi:
Tagi:
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!