>
Czerwca 14, 2025, 15:04:40 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Jak korzystać z Forum Szukaj Kalendarz Galeria Ekspertów Tagi Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gosia  (Przeczytany 109204 razy)
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #200 : Czerwca 16, 2012, 09:38:54 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.14 czwartek.

Energia =160 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 110

"mam w sobie dużo cierpliwości, potrafię czekać, mam nadzieje, ze dopuszczę do świadomości to co powoduje opór. Trochę jest tak jak z chorym któremu podaje się uzdrawiające mikstury a on ich nie chce zjeść. Tak się właśnie zachowuje. Nie przyjmuje."
Bardzo trafna uwaga. Warto docenić też to zachowanie i istniejące za nim myśli i stany. To jest jedna z twarzy twojego opory przed lepszym życiem. Kiedy się nią zajmiesz i zadbasz o to, co tam jest opór zniknie,

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #201 : Czerwca 16, 2012, 11:41:28 »

Gosia 2012.06.15 piątek
Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, rozwój, milosc, dobra kondycja, przyjazn
3. Formuła celu = ide do góry w nowa rzeczywistość 195%
4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele):
4.1. myśli = dobrym rozwiązaniem na tym poziomie energetycznym jest przepisywanie,  uczę się i inspiruje
= ciesze się ze zrobiłam teraz ten wpis
4.2. emocje, uczucia = zadowolenie, zyczlwosc, madra rozmowa – zatroskanie, wspieranie
4.3. działania = kilka rzeczy rozpoczelam i zakonczylam. Zabrałam się tez za to co odkladalam, bo nie miałam ochoty a może to było związane z oporem. Teraz koncentruje się aby jutro to skonczyc    
5. Najgorsze -> poprawione
5.1. myśli =  denerwuje mnie to ze w nic się nie mogę zaangarzowac/angazuje się, obiecałam.
5.2. emocje, uczucia = dalej jest rozproszenie/ związane jest z działaniami, ale tez niechęcia zajecia się tym czym powinnam, to jest naprawdę grubsza sprawa. Wysluchalam nagrania, czesc przepisałam, jest tam kilka mechanizmow zachowan które we mnie obecnie dzialaja, 
5.3. działania = slabo wykorzystany początek dnia/ wytrwale staram się lepiej organizować dzien
6. Kompetencje =  jestem wytrwala, wiem co znaczy trening, mam w sobie dużo cieprpliwosci, potrafie czekać
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel;  poprzez ćwiczenia zwiększam poziom energii, cwicze pomimo braku odczuwania większego wzrostu. Jest to kryzys, który pewnie bardzo pozera to co wypracowuje.
8. Inne uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #202 : Czerwca 16, 2012, 13:17:28 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.15 piątek.

Wykorzystanie dnia = 115
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton
"Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #203 : Czerwca 17, 2012, 17:34:09 »

Gosia 2012.06.16 sobota
Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, rozwój, dobra kondycja, przyjazn
3. Formuła celu = idę do góry w nowa rzeczywistość 195%
4.1. myśli = w czasie cwiczen, podnoszące moja wiare w siebie,
4.2. emocje, uczucia = skoncentrowanie, zadowolenie,
4.3. działania =   każdą rzecz jaką rozpoczelam w tym dniu doprowadziłam do końca, zamykając jeszcze to co było rozpoczęte,
 = bardzo dużo skupiałam się na ćwiczeniach,  sprawialy mi one przyjemność, daly uspokojenie ( nie czeste uczucie podczas ostatnich dni, tym bardziej , ze raczej nie latwo mi przychodzą)

5.1. myśli = nie pamietam
5.2. emocje, uczucia  =  jest ciagle we mnie zlosc która kieruje na jedna osobe/ w zasadzie nie konfrontuje się z nia, w zachowaniau unikam kontaktu z nia bo mnie denerwuje/ nie wiem jak to poprawić, wiem jakie sa zrodla i podstawy tej zlosci. 
5.3. działania = nie zrobiłam wpisu wieczorem, odlożylam na rano, jak wiele elementow tego coachingu, probuje przesunąć, odlozyc na potem, uniknac/ wracam do robienia wpiów wieczorem,
6. Kompetencje =wiem co znaczy trening, jestem wytrwala, jestem cierpliwa, potrafie czekac
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; skupiam się na wzroście energii, powoli niech rosnie
8. Inne uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #204 : Czerwca 17, 2012, 21:41:18 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.16 sobota.

Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #205 : Czerwca 18, 2012, 09:54:22 »

Gosia 2012.06.17 niedziela
Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, przyjazn, rozwój, dobra kondycja
3. Formuła celu = ide do góry w nowa rzeczywistosc
4.1. myśli = starałam się kierowac je na optymistyczne, będzie dobrze, o jutrzejszej rozmowie, co jest dla mnie wazne
4.2. emocje, uczucia = skoncentrowanie, radość,
4.3. działania = zamkniecie jednej rozpoczej rzeczy na której mi zalezalo, wyjazd, przypilnowanie cwiczen
5.1. myśli =  nie umie jej sformulowac, pojawila się przy okazji zdarzenia które wywolalo zdenerwowanie,  o postrzeganiu w sumie drobnej przeszkody jako cos niedoprzeskoczenia / zatrzymuje te mysli, mysle o faktach
5.2. emocje, uczucia = zdenerwowanie, przestraszenie, które mocno zamknelam w sobie tak ze oslabilo mój organizm/rozladowuje takie emocje chodzmy oddechami
5.3. działania = dalej mam problem z wpisami wieczorem, zaczynam i zostawiam.Nie wiem co wpisywać. Później siedzi mi to w glowie, ze mam to nie zrobione. To mnie rozprasza. Wiem, jak działa ten mechanizm a jednak w nim trwam. Nic nie rozumie.
6. Kompetencje = Jestem wytrwala, wiem co znaczy trening, jestem cierpliwa, potrafie czekac
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; Cwicze, niech energia powoli rusza w gore .
8. Inne uwagi: Wazny dzień, zależy mi na powodzeniu rozmowy.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #206 : Czerwca 18, 2012, 22:17:37 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.17 niedziela.

Energia =165 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

"dalej mam problem z wpisami wieczorem, zaczynam i zostawiam.Nie wiem co wpisywać. Później siedzi mi to w glowie, ze mam to nie zrobione. To mnie rozprasza. Wiem, jak działa ten mechanizm a jednak w nim trwam. Nic nie rozumie."
Kiedy tak jest to we wpisie opisuj możliwie dokładnie tą sytuację. Ona składa się z twoich:
- myśli
- stanów
- działań.
Kiedy zrozumiesz swoją sytuację otworzy się przestrzeń na następny krok. Warto szanować to co jest. Nawet kiedy tego nie rozumiesz. Nie zawsze rozumienie przychodzi natychmiast.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #207 : Czerwca 20, 2012, 14:10:46 »

Gosia 2012.06.18 wtorek
Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, miłość, siła, przyjaźń, rozwój, dobra kondycja
3. Formuła celu =  idę do góry w nową rzeczywistość 195%
4.1. myśli = ciesze się ze mieszkam tu gdzie mieszkam, Miesce to daje mi dużo szczecią. Jedna z najlepszych decyzji w moim życiu, choć dokonana w ciągu jednego dnia. Trafiona w dziesiatke choć  w ten sposób tak ważne decyzje podejmują tylko głupcy, tak mi się wydaje.
4.2. emocje, uczucia =  radośc,
4.3. działania = Przepisuje, praktycznie caly dzień. Czuje się jakbym przez caly dzień non stop cwiczyła.
Dobre spotkanie, choć nie czułam przed nim wiele siły. Zakontraktowałam dwie rzeczy więcej niż we wstępnej rozmowie. Ciesze się bo było w miejscu które mnie trochę krępowało, Może to myśli ze to sa inne progi niż te w których funkcjonuje na codzien
5.1. myśli  = siedzi nie zrobiony wpis poprzedniego dnia, miałam czas, miałam w sumie dobrze zrealizowany dzień a jednak nie zrobiłam wpisu. Ciagle jest ze chce kontynuować coaching, mam ciekawość co może wyniknąć z tej pracy a jednak nie robie/ dlaczego, dlaczego,dlaczego? Nie zrobienie traktuje jak przewinienie, wpis sprawia mi trudnośc w formułowaniu zdan, odpowiedzi/ poprawione – wracam do wpisu, niezrobienie traktuje jako błąd do poprawienia, wyeliminowania – „problemem nie jest sam problem, problemem jest rozwiaznie”
5.2. emocje, uczucia =  znicierpliwienie, rozproszenie, obrażanie na cały swiat/ koncentruje się na pracy/ skupiam się na tym co dobre w ciągu dnia
5.3. działania = podczas pracy skupiam się na tym co jeszcze jest do zrobienia i przerażam myslą jak dużo pracy/ teraz przepisuje, jak to skoncze zajme się następnym etapem.
6. Kompetencje = jestem wytrwała, wiem co znaczy trening, mam w sobie dużo cierpliwoesci, porafie czekac
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; przypominam sobie jak najczescie ten mój obecny cel - idę do góry  w nową rzeczywistośc 195% - podstawa są ćwiczenia, podsta1) jest dokonywanie wpisów
8. Inne uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #208 : Czerwca 20, 2012, 22:23:10 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.18 wtorek.

Energia =165 potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #209 : Czerwca 21, 2012, 23:24:06 »

Gosia 2012.06.czwartek
Energia = 165
 2. Wartości =  Szacunek, sila, praca, miłośc, rozwój, dobra forma, przyjaźń
3. Formuła celu =  ide do góry w nowa rzeczywistosc
4.1. myśli = pięknie!
4.2. emocje, uczucia = radość, spokoj, zadowolenie
4.3. działania = Ciag dlszy przepisywania, bardzo fajna i szcera rozmowa z przyjaciólką, dajaca jej wsparcie
5.1. myśli  = nie zrobiłam wpisu/ robie wpisy,
5.2. emocje, uczucia =  jakies chwile smutku,lekki lek ze nie będę miała sily/ smutek pojawial się jakby z zewnątrz, szybko mijal/ wzmacniam się, będę tej sily potrzebawala
5.3. działania = miałam zrobić wpis tuz po wstaniu , odkladalam / robie wpisy
6. Kompetencje =  jestem wytrwała, wiem co znaczy trening
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: często powracam do formuly celu – ide do góry w nową rzeczywistosc
8. Inne uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #210 : Czerwca 22, 2012, 13:42:05 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.21 czwartek.

1. Nie wpisujesz precyzyjnie daty i dnia. Nie wiek z jakiego dnia jest to wpis a to mi bardo utrudnia feed-back 
2. zadzwoń to porozmawiamy

Energia = potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia =
Jakość wpisu =

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #211 : Czerwca 23, 2012, 21:56:39 »

Gosia 2012.06.23 sobota
1. Energia = 165%
2. Wartości =szacunek, praca, siła, miłość, rozwoj, dobra kondycja, przyjaźń
3. Formuła celu = ide do gory w nową rzeczywistosc 195%
4.1. myśli - znam naprawde fajnych i ciekawych ludzi
4.2. emocje, uczucia ...radosc, zyczliwosc, zainteresowanie
4.3. działania - zcas spedzony z przyjaciólmi, pomimo jakiegos obecnego niepokoju, starałam sie cieszyc z tego czasu i czerpac przyjemnosc.
5.1. myśli = czy dam rade ze ze wszystkim/ mysle o tym co jest teraz
5.2. emocje, uczucia ...niepokoj/ nie identyfikuje pochodzenia ?
5.3. działania = odejscie od cwiczen, bardzo zle bo nawet odczulam w chwili kiedy postanowilam sie nad nimi skupic ogrmna pustke
6. Kompetencje: jestem wytrwala wiem co znaczy trening
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; Przypominam sobie jak najczesciej formule celu
8. Inne uwagi. przed dzwonieniem dam znac  smsem.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #212 : Czerwca 23, 2012, 23:20:27 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.23 sobota.

Energia = 160  potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 95

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #213 : Czerwca 26, 2012, 00:04:10 »

Gosia 2012.06.25 poniedzialek
1. Energia = 160 %
2. Wartości = szacunek, praca, milosc, sila, rozwoj,dobra kondycja, przyjazn
3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc - 195%
4.1. myśli - myslalam o coachingu, o tym co sie dzieje, regularnosc co do wpisow mam dwudniowa, dlaczego nie codziennie?.juz teraz w czasie tego wpisu mam ochote odlozyc na jutro rano,ale nie
4.2. emocje, uczucia ...radosc, zainteresowanie, zyczliwosc, odczucie ze jestem zaopiekowana,
4.3. działania = nie dalam sie skusic na piwo, co wiazaloby sie z wydluzeniem mojej pracy i z rozwaleniem planow dzilan, a juz bylam bliska stwierdzenia a co mi tam najwyzej.... gdybym tak zrobila powstaloby pozniej duze napiecia i najprawdopodobniej bylabym w stanie odpuscic niektore wazne ruchy, czy zadania
5.1. myśli -2 informacje, przy ktorych pomyslalam  "a jednak  nic z tego nie bedzie" tak jak mowili, tutaj sa pewne programy wyniesione z rodziny/ zauwazam to od bardzo dlugiego  czasu,/ swiadomie staram sie nie ulegac temu torowi myslowemu,
5.2. emocje, uczucia ...to spostrzezenie wywolalo lek/duzo mowi
5.3. działania = moze bardziej asertywnie powinnam zakonczyc rozmowe ktora powodowala ze pozniej bede musiala skonczyc prace, zdecydowanie "plotkowanie" bylo latwiejsze niz praca/ mam wyrozumialosc ale dbam o moje plany, delikatnie zamykam rozmowe
6. Kompetencje:jestem wytrwala, wiem co znaczy trening, na zakretach nie wypadam z zakretow
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel = jak najczesciej przypominam sobie i koncentruje sie na celu - ide do gory w nowa rzeczywistosc 195%
8. Inne uwagi =  czy jutro okolo 20tej mozemy sie umowic na telefon?
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #214 : Czerwca 26, 2012, 23:11:44 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.25 poniedziałek.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 100

"myslalam o coachingu, o tym co sie dzieje, regularnosc co do wpisow mam dwudniowa, dlaczego nie codziennie?.juz teraz w czasie tego wpisu mam ochote odlozyc na jutro rano,ale nie"
Oznacza to, że jesteś blisko czegoś czego:
1. do tej pory unikałaś a regularne wglądy w swoje działania i życie do tego cię nieuchronnie przybliżają
2. nie jesteś gotowa jeszcze przyjąć - warto rozpoznać własne nastawienia do "tego" i je zmienić.
Podejście do wszelkiego typu "oporów" powinno być życzliwe i łagodne. Warto też założyć, że jest tam coś czego potrzebujemy. I warto to odnaleźć.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #215 : Czerwca 26, 2012, 23:29:07 »

Gosia 2012.06.26 wtorek
1. Energia = 160%
2. Wartości = szacunek, sila, praca, milosc, rozwoj, dobra kondycja, przyjazn
3. Formuła celu = ide do góry w nowa rzczywistosc
4.1. myśli: w czasie dnia juz pewne pysli klasyfikowalam do tych ktore we umiescze we wpisie, o ciekawosci jakie zmainy zaszly w ogrodkach, ktore roslinki ile urosly, ktore pozbieram co z nich zrobie - po prostu proste male sprawy
4.2. emocje, uczucia ... ciekawosc radosc, zadowolenie, satysfakcja, spokoj, empatia
4.3. działania = ladne zaplanowanie dnia, dopilnowanie aby zlecenie oddac na 120% jakosci
5.1. myśli - gdzies poddajace w watpliwosc uczciwosc zleceniodawcy, w zasadzie lek - w podtekscie bylo myslenie "znowu , a jednak"/zatrzymuje to myslenie, szczegolnie jako sytuacja ze jest to sytuacja "znowu i nastepnym razem tez tak bedzie".
5.2. emocje, uczucia ... napiecie/ wynikajace z prob odkladania, moze unikania/ rebie  - unikne napiecia i zdenerwowania
5.3. działania: proba odkladania/ robie teraz
6. Kompetencje: jestem wytrwala, wiem co znaczy trening, jestem cierpliwa, potrafie czekac,
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel - koncentruje sie na formule celu - ide do góry w nowa rzeczywistosc - 195%. mam juz 160...
8. Inne uwagi; ciesze sie ze zrobilam ten wpis, uspakaja mnie ten fakt
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #216 : Czerwca 27, 2012, 21:21:14 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.26 wtorek.

Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Dobrze, że wpisujesz. Opór nie może być przeszkoda. Najwyżej opisz swój opór na forum.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #217 : Czerwca 28, 2012, 00:40:55 »

Gosia 2012.06.27 środa
1. Energia = 160 %
2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłość, dobra kondycja, rozwój, przyjaźń
3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość 195%
                      - zostało tylko 35%
4.1. myśli = dzisiaj o najlepsze trudno, za wczesnie przeczytałąm niezbyt miłą informacje - zajmowałąm sie cwiczeniami zeby zlagodzic
4.2. emocje, uczucia ... satysfakcja,
4.3. działania = podnoszace nastroj to zwiazane z pracą przy roślinkach.
= Po otrzymaniu informacji zadalam sobie pytanie czy cos moge zrobic i co moge zrobic? - Odpisałam na maila, walczę. Może jeszcze  możliwa jest zmiana decyzji.
5.1. myśli = duzo zlych o moich kompetencja zawodowych, o przeszkodach ktore w sumie powodowały obnizenie wiary w siebie/ zajmuje sie cwiczeniami, dażę do obiektywnej oceny siebie i swoich umiejetności
5.2. emocje, uczucia ...bardzo złe samopoczucie prowdzace nawet do osłąbienia fizycznego, lęk, poczucie porazki, bezradnosc, stach przed przysłością/ strach pojawil sie na skutek wyimaginowania czarnego scenariusza/ przysłosc zawsze jest nieprawdziwa bo tylko wymyslona wiec  wymyslam ja fajnie i szczesliwie
5.3. działania = trudno mi idą cwiczenia, jak chyba w pisaniu opór mija tak w cwiczeniach pozostaje w formie pustej glowy i trudnosci skupienia się. Korzystam z listy, ktora kiedys zapisałam i czasami uzupełniam, ale nie bardzo pomaga. Czytam blokujac zaangazowanie. Troche wyglada to tak jakbym nie chciala poczuc sie lepiej
6. Kompetencje: Jestem wytrwała, wiem co znaczy trening, jestem cierpliwa, potrafię czekać
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: Przypominam sobie jak najczesciej formułe celu - ide do góry w nową rzeczywistość 195%
8. Inne uwagi: wczoraj troche pogubiłam sie jak sie mamy skontaktowac na rozmowę. Daj proszę znac smsem kiedy mozesz i masz czas. A i dzieki za wspierajacy komentarz
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #218 : Czerwca 28, 2012, 23:09:31 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.27 środa.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 100

Wydaje mi się, że walczysz z trudnościami, które z ciebie wychodzą. A jeśli walczysz z nimi, to je wzmacniasz.
Najlepiej dać im dużą przestrzeń a samemu generować energię. Jeśli czegoś chcesz w stosunku do uwalniających się przykrych stanów to już się wikłasz i opóźniasz rozwiązanie tej sprawy.
Energię warto generować nawet jeśli idzie ci to trudno. Lub zwłaszcza kiedy idzie ci to trudno.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #219 : Czerwca 29, 2012, 10:48:58 »

Gosia 2012.06.28 czwartek
1. Energia = 160%
2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłosc, przyjaźń, rozwój, dobra kondycja
3. Formuła celu idę do góry w nową rezczywistość-195%
4.1. myśli = przyjecie mysli, ze poprostu dalej musze szukac.
4.2. emocje, uczucia ... skupienie,
4.3. działania = porozmowianie o tym co czuje, dlaczego tak czuje, takie wyplakanie sie ale tez wyrzycenie na zewnatrz klebiacych sie mysli.
5.1. myśli - niepamietam
5.2. emocje, uczucia .. rozzalenie, rozdraznienie/ rozdraznienie wynikajace ze zlego nastroju/ poszukuje małych radosci aby poprawic nastroj
5.3. działania =  nie pamietam
6. Kompetencje: jestem wytrwała, wiem co znaczy trening, jestem cierpliwa, potrafie czekac
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel = jak najczesciej przypominac sobie formułe celu - ide do góry w nowa rzeczywistosc.195%. Robie wpisy wieczorem z oczywistych powodow - ten jest robiony nastepnego dnia i trudniej odnajduje sie sytuacje, mysli , tez wpis jest dobrym zamknieciem dnia, takim rozliczeniem a zasypiajac ma sie w glowie to co chce sie zrobic
8. Inne uwagi: "Po otrzymaniu informacji zadalam sobie pytanie czy cos moge zrobic i co moge zrobic? - Odpisałam na maila, walczę" - o walce napisałam w sensie zrobienia wszystkiego co uwazam za mozliwe w danej sprawie. Ale byc moze jest we mnie duzo walki z oporem, jego obecnosc odbieram jako slabosc,  czy brak umiejetnosci pracy. wlasiwie mocno sie skupiam na samej trudnosci czy oporze co pewnie wzmacnia sam opor a nie pozwala wydobywac sie temu co pod nim.
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #220 : Czerwca 30, 2012, 00:40:31 »

Gosia 2012.06.29 piatek
1. Energia = 160%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, miłość, przyjaźń, dobra kondycja, rozwój
4.1. myśli = nie moge znalesc.
4.2. emocje, uczucia ...przyjaźń, radosć, zyczliwość, skupienie
4.3. działania = wyslanie zyczen urodzinowych przyjaciólce - okazanie bliskosci i wdziecznosci
5.1. myśli = jakies przerazenie przejeżdzajaca karektka pogotowia, ktora wywolala mysli lekowe zupełnie iracjonalne, nie wiem dlaczego mocno skupilam sie na nich i zaczelam rozwijac co wplynelo na nastroj/zatrzymuje tego typu mysli
5.2. emocje, uczucia ...drażliwość/ kiepskawy nastroj i złosć na to ze istnieje,powoduje wybuchowe reakcje/ nie chce tak reagowac, szukam sposobu na odprezenie, rozładowanie - moze rower i przyroda
5.3. działania = malo cwiczen, wciaz z jakas trudnoscia do nich podchodze a wiem i mam przekonanie, ze jest to dobry sposób na optymizm/ cwicze, wymyslam sposob motywujacy do radosnego podejscia do cwiczen
6. Kompetencje:jestem wytrwala
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel= przypominam sobie formule celu, najczesciej jak to mozliwe, cwicze, podnosze i dbam o energie
8. Inne uwagi:
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #221 : Lipca 01, 2012, 13:15:01 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.28 czwartek.

Wykorzystanie dnia = 100
Jakość wpisu = 90

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.06.29 piątek.

Wykorzystanie dnia = 95
Jakość wpisu = 90

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #222 : Lipca 02, 2012, 11:01:04 »

Gosia 2012.07.01 niedziela

1. Energia = 160%
2. Wartości = szaczunek, praca, rozwój, uczciwosc, milosc, dobra kondycja, przyjaźń
4.1. myśli - te ktore tworza sie podczas cwiczen
4.2. emocje, uczucia ...chwilowe uspokojenia
4.3. działania= zeby wzrastala energia, a moze bardziej zeby nie spadala- cwiczenia. dokonczylam barter
5.1. myśli = mam ochote rzucic to wszystko, nie wiem o co chodzi? pracuję uczciwie robiac naprawde dobre rzeczy i nie dostaje za to pieniedzy. czekam. robie wycene rzetelna - dostaje odpowiedz to przewyzsza koszty... nie! to jest poprostu robota unikataowa a nie masowa chinska produkcja ... rozmowa kwalifikacyjna, kolejna- nic z tego.../ co jest, co robie nie tak? albo czego nie robie, ze sa takie finaly?
5.2. emocje, uczucia ...rozzalenie i niestety duze przestraszenie zwizane z konczacymi sie pieniedzmi i ciagiem negatywnych odpowiedzi na kazdy ruch, bezsila/emocje sa wynikiem kotlowaniny ale tez mowia o realnym zagrozeniu
5.3. działania
6. Kompetencje: jestem wytrwala
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: oprocz cwiczen chyba nic wiecej teraz nie warto
8. Inne uwagi:
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #223 : Lipca 03, 2012, 00:09:16 »

Gosia 2012.07.02 poniedziałek
1. Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, siła, uczciwosc, rozwoj, dobra kondycja, przyjażń
3. Formuła celu = ide do gory w nową rzeczywistosć 195%
4.1. myśli = wczorajsze powoli przekształcajace sie. jeszcze nic niewiadomo, jescze nie w kazdej z tych spraw jest powiedziane nie, jeszcze moge zrobic kilka ruchow
4.2. emocje, uczucia ...uspokojenie sie, zadowolnie, ukojenie
4.3. działania = praca nad energą, wypłakanie - uwolnienie nagromadzonych  emocji
5.1. myśli - jeszcze rano klebiace sie mysli z wczoraj/ zostawiam je niech przeplyna
5.2. emocje, uczucia ... zdenerwowanie, zamkniecie/ jest to wynik zestresowania, zwatpienia-cwiczeniami z formuly porannej podnosze optymizm
5.3. działania= troche malo zorganizowany dzien, dziwny efekt podczas cwiczen, jakby nie dotyczyly mnie, slowa bez mozliwosci poczucia/cwicze
6. Kompetencje: jestem wytrwala, jesli mi na czyms zalezy nie poddaje sie
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel=tak jak wczoraj, teraz nic innego nie warto tylko cwicze
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #224 : Lipca 03, 2012, 23:12:29 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.01 niedziela.

Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 115

Twój organizm intensywnie się teraz oczyszcza. Oprócz tego,ze to przetwarzasz na bieżąco warto budować model przyszłych rozwiązań. Zadzwoń to pogadamy.

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.02 poniedziałek.

Energia = 165  potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #225 : Lipca 04, 2012, 07:27:07 »

Gosia 2012.07.03 wtorek
1. Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, uczciwosc, rozwoj, milosc,dobra kondycja, przyjaźń
3. Formuła celu = idę do gory w nową rzeczywistosc 195%
4.1. myśli = coraz wiecej zdolnosci dostrzegania i koncentrowania sie na tym co pozytywne, plyniecie tych mysli
4.2. emocje, uczucia ...uspokojenie, koncentracja, zyczliwosc, usmiech
4.3. działania= przed wyjazdem -takie pozamykanie obowiazkow, cwiczenia ztakim duzym przylozeniem,
5.1. myśli: niepokojaca mnie cisza. jeszcze resztki mysli ktore spowodowaly wsztrzas przed kilkoma dniami/ niech plyna
5.2. emocje, uczucia ...dalej jakas wscieklosc na to wszystko/ ta wscieklosc akceptuje
5.3. działania = w tej sytuacji slaba czestotliwosc cwiczen/ tak i ntensywnie jak dzisiaj rano ale czesciej wykonuje cwiczenia
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel - cwicze intensywnie i czesciej
8. Inne uwagi: troche sie spiesze wiec robie ten wpis w pospiechu
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #226 : Lipca 04, 2012, 21:52:22 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.03 wtorek.

Energia = 165  potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #227 : Lipca 05, 2012, 00:15:29 »

Gosia 2012.07.04 sroda
1. Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, uczciwosc, milosc, rozwoj, dobra kondycja, przyjaźń
3. Formuła celu=ide do gory w nowa rzeczywistosc-195%
4.1. myśli = monca mysl przed wazna sprawa "bedzie dobrze, bedzie bardzo dobrze". jak mantra.Nie chcialam puszczac w ruch myśli, a jak.to to co to bedzie?
4.2. emocje, uczucia ...radosc,
4.3. działania = rozmowa coachingowa, wsparcie i poukladanie , takie na czym stoimy i co w tej chwili jest wazne
= dumna jestem z tego jak dzisiaj postapilam
5.1. myśli = byl powod do radosci a ja ciagle dodawalam ale. Jest to ale bo takie sa procedury/ sama korygowalam myslenie - dzisiaj jest plus wiec dzisiaj ciesze sie w pelni z tego plusa - cieszenie sie jest zdrowe.
5.2. emocje, uczucia ...wahanie, niepewnosc/  to sa rzeczy z ktorymi musze sie przespac, zreszta w ciagu dnia jakby same sie zaczely rozwiazywac
5.3. działania = mam w planie zrobienie drobnej rzczy ktora moze byc krokiem do zlecen i ja odkladam/nie odkładam, jutro zrobie
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel - cwiczenia- cwicze. Wazne jest abym teraz dostarczala duzo energii gdyz odbywa sie wielkie pranie
8. Inne uwagi; dzieki za rozmowe, w sumie ciekawa jestem jak zadziala jeszce przepisanie wlasnej rozmowy.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #228 : Lipca 05, 2012, 19:05:40 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.04 czwartek.

Energia = 170  (+5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 105

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #229 : Lipca 06, 2012, 02:07:31 »

Gosia 2012.07.05 czwartek
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, praca, uczciwość, miłość, przyjaźń, dobra kondycja
3. Formuła celu = idę do gory w nową rzeczywistosć 195%
4.1. myśli = idę do gory!koncenrujace sie na cwiczeniach, szczegolnie na interesujacych i rozweselających drobnych przypadkach w ciagu dnia
4.2. emocje, uczucia ...uspokojenie, radość, zainteresowanie
4.3. działania = zrobiłam to co odkładałam, szlo poczatkowo opornie bez pomyslu, ktory w koncu przyszedl i pociagnal za sobą kolejną inicjatywę, jestem zadowolona
5.1. myśli = nie wiem co robic, o obawach, wymyslanie tych niekorzystnych scenariuszy/ mysle o sprawach, do ktore wiażą sie z ta decyzja - niech sie dogadaja
5.2. emocje, uczucia ...dalej jest wahanie, niepewnosc/ chodzi o podjecie pewnej decyzji/ pozwalam sie ukladac rzecza samym,
5.3. działania = mała aktywnosc fizyczna,nie wykorzysałam aury/ nie zasiaduje sie co czasami wchodze, jutro rower
6. Kompetencje:jestem wytrwała
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczę, pracuję nad energią
8. Inne uwagi = bardzo mi pomogla wskazówka z wczorajszej rozmowy o pracy dla zołądka.
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #230 : Lipca 07, 2012, 00:26:40 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.05 czwartek.

Energia = 164  (-5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 100
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #231 : Lipca 07, 2012, 13:04:41 »

Gosia 2012.07.06 piatek
1. Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, siła, przyjaźń, miłość, dobra kondycja
4.1. myśli; rozwesalajaca historia, poodnoszaca humor na kazade wspomnienie
4.2. emocje, uczucia ...zadowolenie ,radosc, uspokojenie
4.3. działania = spotkanie - niespodzianka = jednak jest cos w powiedzeniu, ze niewiadomo co dobrego spotka cie za rogiem, bieżący problem chwilowo rozwiazany a to pozwoli mi na spokojniejsze dalsze rozwiazania
5.1. myśli = nie pamietam - a moze troche sie przestraszylam ze to dosc trudne zadanie/ minelo dosc szybko - wymyslę sposób
5.2. emocje, uczucia ...jakas samotnosc?
5.3. działania = odlozylam wpis na nastepny dzien - nie odkladam, bo wiem jak sluzy wpis wieczorem a jak duzo trudniej wracac do wczoraj.
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczę - fajnie bo zauwazam zmiane, jest latwiej- jak uslyszalam dzisiaj w radiu: jak nauczysz sie dostrzegac kilka pozytywnych rzeczy to potem jest ich coraz wiecej.
8. Inne uwagi
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #232 : Lipca 07, 2012, 23:29:44 »

Gosia 2012.07.07 sobota
1. Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, przyjaźń, dobra kondycja, miłość, rozwoj
3. Formuła celu = ide do góry w nowąrzeczywistosć 195%
4.1. myśli -takie normalne, to co nasuwaly cwiczenia
4.2. emocje, uczucia ...uspokojenie
4.3. działania= cwiczyłam naprawde fajnie i z przyjemnoscia
5.1. myśli:nie przypominam sobie zadnej wyraznej, troche obaw jak wykonac zlecenie/ jak zaczne to pojdzie, jutro jeszcze przegadam z osoba pofachu
5.2. emocje, uczucia ...rozbicie/
5.3. działania= wypicie piwa, chyba zaduzo/ wiem ze ienajlepiej sie czuje wiec nie pije
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel:cwicze
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #233 : Lipca 08, 2012, 00:01:11 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.06 piątek.

Energia = 160  (-5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 100
Jakość wpisu = 100

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.06 piątek.

Energia = 165  (+5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #234 : Lipca 08, 2012, 23:14:49 »

Gosia Gosia 2012.07.08 niedziela
1. Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, miłość, sila, dobra kondycja,przyjaźń, rozwój
4.1. myśli = o miejscu w ktorym jestem, tu naprawde czuje sie dobrze
4.2. emocje, uczucia ...relaks, duzo życzliwosci spokoju
4.3. działania = skonsultowanie z osoba po fachu mojej koncepcji w ktorej byla niepewnosc co do jednego procesu. dobrze bo sie przestalam bac
= cwiczenia - bo to jest istotne i na nich powinnam sie teraz skupiac dla efektywnosci treningu: zbyt mała koncentracja na porannych, natomiast calkiem fajnie w ciagu dnia. zauwazam ze teraz  te bardzo potrafią mnie windować do gory
5.1. myśli = stoje w rozkroku/ to jest czas kiedy dobrze będzie mieć szeroko otwarte oczy i powoli skladac rozwiązania w calosc.
5.2. emocje, uczucia ... wahanie, niepewność/ towyrzyszy myslom
5.3. działania = dzień był dość dobrze wypelniony/ może trochę niedomowien było z osoba z która spedzalam niedziele co mnie  zaskakiwalo a potem ja bo jakos nie precyzyjnie przekazywalysmy sobie nasze plany co powodowalo chwilowe wnerwienia/ precyzuje przekazywane informacje i upewniam się w jakiej formie zostały zarejestrowane, to jest tez nauka komunikacji
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze
8. Inne uwagi
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #235 : Lipca 09, 2012, 23:02:15 »

Gosia 2012.07.09
1. Energia = 165%
2. Wartości = szacunek, praca, siła, milość, dobra kondycja, przyjaźń, rozwój
3. Formuła celu = ide do gory w nową rzeczywistosć 195%
4.1. myśli = cwiczenia
4.2. emocje, uczucia ...koncentracja
4.3. działania = wlasciwie caly dzien praca/ zadowolona jestem bo naprawde maksimum pracy w minimum czasu, czyli dobrze wykorzystany czas bez rozciagania co mi sie zdarza.
Cwiczenia - poranne fajnie, w ciagu dnia jakis przychodzily z trudnoscia/ ale byl fajny moment kiedy swiadomie dolujace mysli ukierunkowalam na otoczenie i skupilam uwage na tym co ciagnie do gory
5.1. myśli - martwienie sie ktore odbieralo radosc z tego co jest teraz/ skupim sie na tym co robie teraz,
5.2. emocje, uczucia ...spiecie, brak humoru/ ukierunkowuje mysli
5.3. działania = powolny poranek/ lepiej startuje z dniem
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel : najwazniejsze są cwiczenia =cwicze
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #236 : Lipca 10, 2012, 21:23:43 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.08 niedziela.

Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 90

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.09 poniedziałek.

Energia = 170  (+0) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Idzie lepiej, czuć że się sprężyłaś.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #237 : Lipca 10, 2012, 23:24:27 »

Gosia 2012.07.10 wtorek
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, sila, praca, miłość, przyjaźń, dobra kondycja, rozwoj
3. Formuła celu = idę do gory w nową rzeczywistosc 195 %
4.1. myśli = nie wiem, nie przychodzi mi nic do glowy co najwyrazniej wplynelo na dobrobyt energetyczny,
4.2. emocje, uczucia ...zaskoczenie bardzo duze
4.3. działania = ciezki dzien ale nie poddawalam sie, podobalo mi sie jak poradzilam sobie z myslami i nastwieniem w moencie trudnosci/ zaakceptowalam
5.1. myśli = czy robie dobrze, niepewnosc w dzialaniu/ objaw spięcia przy pracy - jak nie wyjdzie to nie bedzie tragedii
5.2. emocje, uczucia ...bliska placzu bylam - zrezygnowanie  i zmeczenie/ pierwsze pozwalam sobie odpoczac
5.3. działania = cwiczenia dzisiaj pamietalam i wykonywalam ale niedbale, choc te w ciagu dnia mnie wciagaja
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; cwicze - dbam aby wykonywac je z duza dbałoscia
8. Inne uwagi: do komentarza  - no tez tak czuje, dzieki
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #238 : Lipca 11, 2012, 10:03:18 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.10 wtorek.

Energia = 170  (+0) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 90

Nie wpisujesz najlepszych możliwych wersji w punkcie 4. najlepsze

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #239 : Lipca 12, 2012, 10:55:36 »

Gosia 2012.07.11 środa
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, praca, siła, przyjaźń, miłośc, dobra kondycja, rozwój
3. Formuła celu = idę do góry w nowa rzeczywistośc 195%
4.1. myśli = nie pamietam mysli ktore mnie windowała, może jest to refleksja nad rzeczami ktore sie zdarzaja niezaleznie a potem lacza lub powtarzaja co nadaje celowasc wydarzeniom
4.2. emocje, uczucia ...uspokojenie, koncentracja, ciekawość
4.3. działania = spotkanie z osoba z ktorą kiedyś laczyla mnie bliska relacja, dobrze ze było choc byłam spięta, jest to krok w tej relacji ktory moze nadac jej kierunek
5.1. myśli = troche projekcji, bycie miedzy wyobrażeniem a tym co jest, kolowrot takich mysli/ nie probowalam ich przerwac, z zacieciem katownika wchodzilam w nie (czemu sprzyjala dodatkowo dosc monnotonna praca)/ wykorzystuję cwiczenia jako narzedzie do powstrzymywania mysli ktore oslabiaja moja energie, juz wiele razy przecież bardzo ladnie i świadomie to zastosowalam wiec potrafie
5.2. emocje, uczucia ...pustka, zdystansowanie/ pozwalam byc tym emocja
5.3. działania = słabo z cwiczeniami, mysli wciaz uciekały mi i trudno bylo wylapywac i odczuwac drobne radosci z tego co teraz/
 = nie zrobilam wpisu wieczorem (tym razem z czystego zmeczenia. nie jest to efekt oporu czym zapewne byl brak wpisow w niedawnym okresie) ale mimo, ze ten wpis jest robiony tak bardzo naturalnie  i nie odczuwam jego gorszej jakosci niz robilabym wczoraj - robie wpisy wieczorem
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze,
8. Inne uwagi: zastanawialam sie jak nazwac moj coaching, nad czym pracuje - nad jakoscia życia. podobalo mi sie zdanie z coachingu Viktora - chce zeby mi mylo ze sobą dobrze i innym ze mna tez - jakos tak. to w zasadzie zainspirowalo mnie do podjecia pracy
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #240 : Lipca 13, 2012, 00:38:11 »

Gosia 2012.07.12 czwartek
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłość, dobra kondycja, rozwoj, przyjaźń
3. Formuła celu=ide do gory w nowa rzeczywistosc 195%
4.1. myśli = zaskoczenia, od kiedy zaakceptowałam  "prace dla zoladka'
4.2. emocje, uczucia ...rozbawienie, ciekawosc, zachwyt, pogoda
4.3. działania = z cwiczeniami calkiem dobrze, wieczorne wyjscie - dobry kontakt
5.1. myśli = dlaczego nie moge miec zaplanowane rok do przodu/nie wiem co z ta mysla zrobic,
5.2. emocje, uczucia ...troche spiecie wynikajace z niepewnosci czy obawy przed gafa/ minelo
5.3. działania= nie wiem, jakos ten dzien szczelnie wypelniony - powoli pracowalam?/ tak moge pracowac z wieksza dynamika bez zwracania uwagi czy wszystko jest perfekt.przynajmniej na tym etapie warto ogarniac ogoly
6. Kompetencje: jestem wytrwala
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; cwicze
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #241 : Lipca 13, 2012, 10:02:55 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.11 środa.

Energia = 165  (-5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.12 czwartek.

Wykorzystanie dnia = 100
Jakość wpisu = 90

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #242 : Lipca 14, 2012, 23:19:38 »

Gosia 2012.07.13 piatek

nie zrobilam wpisu gdyz zasnelam tuz po powrocie z pracy z zamiarem zdzemniecia sie godzinke aby odpoczac - obudzilam sie rano i lecialam dalej
1. Energia =
2. Wartości =
3. Formuła celu
4.1. myśli
4.2. emocje, uczucia ...
4.3. działania
5.1. myśli
5.2. emocje, uczucia ...
5.3. działania
6. Kompetencje:
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel
8. Inne uwagi
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #243 : Lipca 14, 2012, 23:49:54 »

Gosia 2012.07.14 sobota
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, praca, milosc, sila, dobra kondycja, przyjaźń, rozwoj
3. Formuła celu = ide do góry w nową rzeczywistosc 195%
4.1. myśli = to jest calkiem fajne zajecie, a jeszcze fajniejsze ze przychodzi mi to zupelnie naturalnie i bez wysilku, pieniadze tez nie najgorsze
4.2. emocje, uczucia ...duzo radosci i usmiechu, przyjemnosc, poczucie docenienia
4.3. działania = szczere przedstawienie mojej sytuacji i umowienie sie na dalsza prace w ramach korzystnych dla mnie. Przy okazji calkiem dobry pomysl, ktory moze laczyc moje umiejetnosci z zarabianiem pieniedzy,
5.1. myśli = dlaczego jestem taka pierdola - zlosc na siebie z powodu w sumie komicznej wady braku orientacji co powoduje czeste zgubienia ale niestety trudnosci z docieraniem na czas - potrafii mnie to wyprowadzac z rownowagi i doprowdzac do placzu wprowadzajac czarne myslenie - wszystko jest dla mnie wtedy czarne/ akceptuje to i jednak zawsze sprawdzam dokladnie jak dojechac
5.2. emocje, uczucia ... zlosc, bezradnosc/
5.3. działania: jak sie w cos angazuje zapominam o cwiczeniach w ciagu dnia a przeciez wcale nie wymagaja specjalnych dzialan, jedynie troche uwaznosci i swiadomosci/ pamietam o cwiczeniach
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze, tak jak pisalam w punkcie wyzej - szczegolna uwaznosc na cwiczenia w ciagu dnia
8. Inne uwagi: dzisiaj bez uwag
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #244 : Lipca 15, 2012, 10:48:47 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.14 sobota.

Energia = 175  (+5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

"jak sie w cos angazuje zapominam o cwiczeniach w ciagu dnia a przeciez wcale nie wymagaja specjalnych dzialan, jedynie troche uwaznosci i swiadomosci/ pamietam o cwiczeniach"
To jest inna forma traceniaorientacji. Tylko nie w przestrzeni tylko w życiu.

Nadal nie wpisujesz udoskonalonej wersji tego co najlepsze.

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #245 : Lipca 16, 2012, 08:34:50 »

Gosia 2012.07.15 niedziela
1. Energia = 160% (+10)
2. Wartości = szacunek, miłość, praca, siła, dobra kondycja, przyjazn, rozwoj
3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc 195%
4.1. myśli= cos jest w powiedzeniu ze nie wiesz co cie czeka za rogiem, kiedys w bardzo trudnej sytuacji kiedy bylam ogarnieta lekiem przed przyszloscia osoba bliska mowiac mi to zbudowala moja wiare i otworzyla na przyjmowanie tego co niesie zycie
4.2. emocje, uczucia ...zaskoczenie, wielka radosc bliska euforii, pozwolenie na czucie tego w pelni chociaz jest kilka spraw do rozwiazania po drodze, bycie w danej chwili w pełni
4.3. działania = posprzatalam , cwiczylam chociaz troche mi sie niechcialo.
5.1. myśli = o relacji, nie potrafie jej okreslic, nie wiem co jest czym, wlasnie taki brak orientacji ktory wyzwala skrajne emocje/ dąże do określenia tego, nie wiem jeszcze jak
5.2. emocje, uczucia ... zagubienie - powodowane przez mysli/ pracuje nad myslami
5.3. działania = mialam jedno zadanie, ktore z lenistwa odpuscilam/ uzupełnie galerię jest wazne aby informacja byla kompletna,
= nie zrobilam wpisu wieczorem/ robię wisy wieczorem
6. Kompetencje: jestem wytrwała
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczę i robię wpisy wieczorem, lepiej sie wtedy czuje
8. Inne uwagi "Nadal nie wpisujesz udoskonalonej wersji tego co najlepsze." - nie wiem czy mi cos nie umknelo albo nie zrozumialam. Co mam wpisywac w punktach 4.1,4.2, 4.3?
"To jest inna forma tracenia orientacji. Tylko nie w przestrzeni tylko w życiu." - poczatkowo ta uwaga mi sie wydala niefajna w odczuciu - jednak jest w niej duzo racji. Tak jak kiedys mowiles, forma cwiczen i wpisy sa po to aby caly czas wracac na kartke na ktorej mamy stac, jesli to lekcewzaymy tracimy orientacje. czy dobrze to rozumie?
Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #246 : Lipca 16, 2012, 22:11:02 »

Gosia 2012.07.16 poniedzialek
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, praca, sila, rozwoj, dobra kondycja, przyjaźń, miłość
4.1. myśli = o milym komplemencie, nie jednym dzisiaj
4.2. emocje, uczucia ... lekkośc, dobry humor,
4.3. działania = duzo cwiczeń , wykorzystywałam czas oczekiwania.
5.1. myśli = a moze za wczesnie sie cieszylam, za bardzo, nic z tego nie bedzie...z cyklu samospelniajacych sie przepowiedni/ jesli spotyka mnie cos milego, poswiecam temu cala moja uwage, to buduje energie
5.2. emocje, uczucia ...zlosc/ mijala - krotkotrwala emocja na naprzyklad pomylenie autobusow, ze musze czekac/ akceptuje takie sytuacje i mysle jak je moge wykorzystac w bardziej sluzacy sposób
5.3. działania= malo dynamiczny poranek, jakies dwie godziny opóżnienia w stosunku do tego co planowałam/lepiej organizuję czas
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze, robie wpisy wieczorem
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #247 : Lipca 16, 2012, 22:32:33 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.15 niedziela.

Energia = 170  (-5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 105
Jakość wpisu = 100

Dobrze to rozumiesz.

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.16 poniedziałek.

Energia = 170  (0) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 110
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Gosia
Menadżer
Uczestnik

« Odpowiedz #248 : Lipca 18, 2012, 09:04:24 »

Gosia 2012.07.17 wtorek
1. Energia = 170%
2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłość, przyjaźń, dobra kondycja, rozwój
4.1. myśli = te zwiazane z niedzielna propozycja wyjazdu,
4.2. emocje, uczucia ...radość,
4.3. działania = nie wiem, dosc nudny a moze monotonny byl ten dzien
5.1. myśli = znowu troche lekowych w zwiazku z niepewnosia co do podjetej decyzji w zleceniu/ powrot do załozen jakie dal mi zleceniodawca (niestety nie mam mozliwosci skonsultowania) pozostawiam mysli ktore wzmagaja niepewneśc, cwiczę
5.2. emocje, uczucia ... niepewnosć, demotywacja/ sa wynikiem pojawiajacych sie mysli/ pracuję nad myslami ukierunkowując je na pozytywy
5.3. działania = praca z mysleniem ze mam jeszcze duzo czasu, troche to oslabia dynamike/ dynamizuje dzialania zwiazane ze zleceniem tak aby zyskac czas przed wyjazdem.
= nie zrobilam wpisu wieczorem - tym razem ze wzgledu na tzw przedwczesne padniecie/ robię wpisy wieczorem
6. Kompetencje: jestem wytrwała
7. Co warto zrobić by osiągnąć cel; wykonuje cwiczenia, robie wpisy wieczorem
8. Inne uwagi
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
*

« Odpowiedz #249 : Lipca 18, 2012, 22:46:24 »

Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.17 wtorek.

Energia = 175  (+5) potrzebujesz 195%
Wykorzystanie dnia = 100
Jakość wpisu = 100

Pozdrawiam
Kazik

Tagi:
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!