Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #250 : Lipca 18, 2012, 23:05:51 » |
|
Gosia 2012.07.18 sroda 1. Energia = 170% 2. Wartości = szacunek, praca, sila, dobra kondycja, miłosc, rozwoj, przyjazn 3. Formuła celu = ide do góry w nową rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = dzisiaj przeplywanie mysli, wszyskie rowne, moze mysl jak przypadkiem mozna dostac odpowiedzi na to nad czym sie zastanawiasz 4.2. emocje, uczucia ...spokoj,skupienie 4.3. działania = faktyczne zdynamizowanie pracy 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = akurat teraz taki problem mi nie jest potrzebny/ problem nie jest duzy, dodatkowe sprawy o ktorych myslenie sie uruchomilo wyolbrzymilo/mysle jak przeorganizowac sie 5.2. emocje, uczucia ...wscieklosc ale tez niepokoj/ rozladowalam napiecie i nerwy humorem, dobry sposob oszczedzajacy innych 5.3. działania: skoncentrowanie na bezsensownych ruchach, co zajelo mi ponad dwie godziny/ to strasznie duzo czasu/ dzialam bardziej racjonalnie w takich sytuacjach odkladajac np niedzialajacy telefon do czasu zaniesienia go do serwisu 6. Kompetencje:jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze i robie wpisy wieczorem 8. Inne uwagi: troche ostatnie dni mam podobne jeden do drugiego z mala iloscia bodzcow, troche trudno mi w takiej sytuacji okreslac najlepsze najgorsze dzialania,
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #251 : Lipca 21, 2012, 10:14:30 » |
|
Gosia 2012.07.19 czwartek 1. Energia = 170% 2. Wartości = szacunek, praca, miłosć, dobra kondycja, siła, rozwój, przyjaźń 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość 195%
odpusciłam wpis z lenistwa, nie chcialo mi sie myslec
4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = 4.2. emocje, uczucia ... 4.3. działania 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli 5.2. emocje, uczucia ... 5.3. działania 6. Kompetencje: 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #252 : Lipca 21, 2012, 10:47:37 » |
|
Gosia 2012.07.20 piątek 1. Energia = 170% 2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłość, przyjaźń, dobra kondycja, rozwój 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli -o sytuacji, znajoma osoba zadala mi dziwne pytanie, jak sie okazalo nawiazujac naszej pierwszej rozmowy. bardzo dziwne co ludzie zapamietuja ale tez dziwne bo to jest dla mnie nadal wazne 4.2. emocje, uczucia ...dobry humor, radosc, otwartosc, relaks 4.3. działania = dzien wolny, na wlasne zyczenie - korzystam z plusow takiego trybu pracy jaki mam skoro musze znosic tez minusy = fajne koncentrowanie sie na cwiczeniach w ciagu dnia 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli - o wydarzeniu w rodzinie, niezbyt przyjemnym, o tym ze trudno mi jakos do tego podejsc empatycznie/ mam swoje zdanie, jednak wyrazam troske 5.2. emocje, uczucia ... zlosc na siebie -bardziej moze zlosc z powodu obaw, leku - nie kontaktuje sie bojac sie ze wyraze w tej niezbyt milej sytuacji swoj dośc radykalny poglad, ktory moglby urazic/ nie wiem jakia wersje poprawiona tego napisac. nie jest dla mnie to komfortowa emocjonalnie sytuaca 5.3. działania... strasznie lenistwo przed poludniem/ potem wyrzuty ze moglam cos jeszcze zalatwic/ lepiej sie organizuje planujac wieczorem co mam zalatwic i to realizuje = nie zrobilam wpisu wieczorem/ robie wpisy wieczorem i bede to wpisywac do skutku 6. Kompetencje: jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel = cwiczę, robię wpisy wieczorem 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #253 : Lipca 21, 2012, 20:34:53 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.20 piątek.
Energia = 175 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 95
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #254 : Lipca 22, 2012, 10:26:04 » |
|
Gosia 2012.07.21 sobota 1. Energia = 175% 2. Wartości = praca, siła, szacunek, miłość, przyjaźń, rozwój, dobra kondycja 3. Formuła celu 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = nie moge sobie przypomniec 4.2. emocje, uczucia ... skupienie, spokoj, wyciszenie, zyczliwość 4.3. działania = praca i mile spotkanie, pomoc 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = zametet myslowy w czasie rozmowy, wymieszanie mysli i emocji/ cos do czyszczenia 5.2. emocje, uczucia ...zdenerwowanie, rozdraznienie - pewien temat w rozmowie?/ jest to cos u mnie, jest wiec pozwalam temu wyjsc 5.3. działania = nie zrobiłam wpisu wieczorem, wciagnal mnie film czyli z zaniedbania/ robie wpisy wieczorem 6. Kompetencje:jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze, robie wpisy - do skutku to bede wpisywac 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #255 : Lipca 22, 2012, 22:44:06 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.21 sobota.
Energia = 175 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #256 : Lipca 22, 2012, 22:58:58 » |
|
Gosia 2012.07.22 niedziela 1. Energia = 175% 2. Wartości = szacunek, praca, sila, miłośc, przyjaźń, dobra kondycja, rozwoj 3. Formuła celu idę do gory w nową rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = szybkie mile refleksje nad otoczeniem 4.2. emocje, uczucia ...relaks, swoboda, radosc, 4.3. działania = rower - fantastyczna wycieczka, doswiadczanie przyrody, skupienie na pracy miesni. = robie wpis wieczorem = rozmowa z bratanica 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli: byla dotyczaca relacji, osabiajaca nastroj, pamietam ze swiadomie powrocilam myslami do cwiczen tych porannych/ jest to dobre rozwiazanie poprawione, nie wdawac sie w ciagi myslowe 5.2. emocje, uczucia .... uniesienie/ temat rozmowy - sa rzeczy ktorymi nie musze sie tak emocjonowac, 5.3. działania: brak dzialania: dwe rzeczy odlozylam -jutro wykonuje je, da mi to lepsze samopoczucie 6. Kompetencje: jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze i robie wpisy wieczorem 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #257 : Lipca 23, 2012, 22:48:54 » |
|
Gosia 2012.07.23 poniedzialek 1. Energia = 175% 2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, dobra kondycja, rozwoj, przyjazn 3. Formuła celu= ide do gory w nowa rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o miejscu w ktorym jestem, zachwyt nad uroda tego miejsca, nad wszystkim dobrym co mi to miejsce daje 4.2. emocje, uczucia ...spokoj, skupienie, zadowolenie 4.3. działania= robie wpis wieczorem, cwiczenia, duzo ruchu, 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = o wywieranym na mnie szantarzu emocjonalnym/ rozmumie dlaczego on sie pojawia, dbam o siebie 5.2. emocje, uczucia ...podraznienie, bylam niemila, wycofanie/ chwilowe jednak zwracam uwage aby nie ranic w takich chwilach innych 5.3. działania = trudny start dnia, niepozbieranie/ moze powinnam to zaakceptowac ze jedni od rana fruwaja a inni dopiero wieczorem i jesli nie musze to sie nie zmuszam do funkcjonowania o poranku 6. Kompetencje:jestem wytwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze, robie wpisy wieczorem 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #258 : Lipca 24, 2012, 22:35:05 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.22 niedziela.
Energia = 175 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 100
Nie wpisujesz udoskonalonych wersji w najlepszych
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.23 poniedziałek.
Energia = 180 (+5) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #259 : Lipca 25, 2012, 11:10:37 » |
|
Gosia 2012.07.24 wtorek 1. Energia = 175% 2. Wartości = szacunek, praca, miłość, siła, dobra kondycja, przyjaźń, rozwoj 3. Formuła celu = ide do góry w nowa rzeczywistosc = 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o przyjaciólce i chyba taka wewnetrzna gotowosc, zeby szczerze powiedziec to co mysle zeby sie nie doekoncentrowala. z tego da sie jeszcze duzo wycisnac. 4.2. emocje, uczucia ...spokoj, zyczliwosc, serdecznosc, szczerosc 4.3. działania = frajda jaka mam z dojezdzania na rowerze dobry czas ktory wykorzystuje na cwiczenia 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = relacja z osobą - nie mam jeszcze sily zeby cos z tym zrobic, straszna biegunowosc w mysleniu, metlik tego co pociaga i tego co stanowi opor/ uspokajam te mysli (zastepuje innymi?) 5.2. emocje, uczucia ...odczucie wylaczania uczuc i emocji/ to jest sprawa do czyszczenia 5.3. działania = nie zrobilam wpisu wieczorem, bylo to przeniesienie oporow zwiazanych z myslami i uczuciami i emocjami/ robie wpisy wieczorem 6. Kompetencje: jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze i robie wpisy wieczorem (do skutku) 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #260 : Lipca 25, 2012, 23:01:08 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.24 wtorek.
Energia = 175 (-5) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #261 : Lipca 27, 2012, 09:48:55 » |
|
Gosia 2012.07.26 czwartek 1. Energia = 160% 2. Wartości = szacunek, praca, miłosc, siła, dobra kondycja, rozwoj, przyjaźń 3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o osobie znajomej, o jej niesamowitym poczuciu humoru 4.2. emocje, uczucia ... zyczliwosc, serdecznosc 4.3. działania = rozmowa z zaprzyjazniona osoba, co podnioslo mi znacznie nastroj i humor 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = jakis kolowrot, trudnych do okreslenia, jest to napewno zwiazane z relacja/ hamuje te mysli albo staram sie je minimalizowac, nie dopuszczam aby tak destrukcyjnie dzialaly na moja energie 5.2. emocje, uczucia ...przygnebienie, oslabienie, niechec/ przypuszczalnie sa to jakies poklady do czyszczenia, albo bloki 5.3. działania = w zasadzie nic nie zrobilam w ciagu dnia, zupelna niechec do dzilania plynaca skads wewnatrz zupelnie niewytlumaczalna, robienie ogromnego balaganu zamiast porzadkowania co zreszta mialam w planie/wykonuje zaplanowane dzilania = nie zrobilam wpisu wieczorem,tez zupelnie bez przyczyny, dzien byl w porzadku, nastroj takze i i wieczorem odpychanie od wpisu. chcialam go zrobic rano i nadal odpychanie/ robie wpisy 6. Kompetencje:jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze, robie wpisy 8. Inne uwagi:
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #262 : Lipca 28, 2012, 00:31:55 » |
|
Gosia 2012.07.28 piatek 1. Energia = 175 % 2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłośc, dobra kondycja, przyjaźń, rozwoj 3. Formuła celu = idę do gory w nowa rzczywistosć 197% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = dzisiaj lepiej z myslami, duzo milych, wesolych , 4.2. emocje, uczucia ...wesołosc, zadowolenie, relaks zwiazany z ruchem, radosc 4.3. działania = jazda na rowerze, duzo. daje fajne samopoczucie = inne formulownie zdan podczas cwiczen porannych ktore pozwalaja lepiej poczuc emocje, czy czas ktory wspominam 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli -malo przekonujaca jestem/ albo ja malo przekonujaca albo osoba ktora nie chce na to spojrzec inaczej, przynajmniej teraz 5.2. emocje, uczucia ...troche zdenerwowanie tym, ze nie chce posluchac chociaz/tutaj akurat denerwuje mnie wlasna wada, sama czesto tak reaguje, potrzebuje czasu i zamias nic nie mówic, zaprzeczam lub neguje, dopiero pozniej rozwazam/ wiec nauka dla mnie, nie negowac, nie zaprzeczac, posluchac 5.3. działania = bardzo pobiezne cwiczenia, malo intensywne 6. Kompetencje: jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczę, robie wpisy wieczorem 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #263 : Lipca 28, 2012, 10:24:13 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.26 czwartek.
Energia = 175 (-0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 100
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.27 piątek.
Energia = 170 (-5) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 95 Jakość wpisu = 90
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #264 : Lipca 30, 2012, 10:10:37 » |
|
Gosia 2012.07.29 niedziela 1. Energia = 160% 2. Wartości = szacunek, praca, miłość, dobra kondycja, rozwoj, siła, przyjaźń 3. Formuła celu =idę do góry w nowa rzeczywistość 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = skoncentrowanne przyjemności jaka dawal sport i słońce 4.2. emocje, uczucia ... relaks, wyciszenie 4.3. działania = praca 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = dolujace/ zatrzymuje je 5.2. emocje, uczucia ...jakis niepokoj/ coś mowi jak każdy niepokoj, czesciowo moze byc zwiazany z odstawieniem palenia 5.3. działania = brak wpisu, wpis robiony rano/ pilnuję aby robić wpisy, pozwala to trzymac sie tego nad czym pracuję 6. Kompetencje: jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze, robie wpisy wieczorem - do skutku 8. Inne uwagi: potwierdza sie reguła, że brak wpisu swiadczy o tym,ze jest kiepsko, rzadziej super.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #265 : Lipca 30, 2012, 23:21:57 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.29 niedziela.
Energia = 170 (0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #266 : Lipca 31, 2012, 11:38:32 » |
|
Gosia 2012.07. 30 poniedzialek 1. Energia = 170% 2. Wartości = szacunek, miłość, praca, siła, rozwój, przyjaźń, dobra kondycja 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistośc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = bardzo ważne jest jakie tworzymy sobie otoczenie, ma ono ogromne znaczenie dla samopuczucia - odczulam to na wlasnej skorze 4.2. emocje, uczucia ... życzliwosć 4.3. działania = zaczelam robic pomimo poczucia ze to mnie przerasta (nie bylo przerastajace tylko zniechecajace), poszlo. Dobrze wymyslony plan dzialan 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = nie pamietam dokladnie ale czarnowidztwo/ z tym sobie radziłąm mantra bedzie dobrze 5.2. emocje, uczucia ...obnizony nastroj, niecheć/ odstawione papierosy plus fizjologia nic, przeczekuje z miloscia do siebie 5.3. działania= tracenie czasu na komputerze, bezsensownym przeklikiwaniu i rano i wieczorem, zwiazane bylo to troche z odwlekaniem ale tez z niepokojem co niestety wzmaga te obie rzeczy/ kiedy czuję, ze pewne zachowanie podbija spadanie w dól zatrzymuję je skupiajac mysli na cwiczeniach 6. Kompetencje:jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze i robie wpisy tak zeby maksymalnie korzystac z tego czemu maja sluzyc 8. Inne uwagi: zauważam, że im bardziej chce wprowdzic reżim z wpisami wieczornymi tym bardziej mi to nie wychodzi. Wiemze wpisy przed spaniem lepiej porzadkuja to co bylo i to co moze byc
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #267 : Lipca 31, 2012, 23:54:04 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.07.30 poniedziałek.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #268 : Sierpnia 02, 2012, 00:57:30 » |
|
Gosia 2012.07.31 wtorek
brak wpisu ze wzgledu na brak laczy int i tel
1. Energia = 2. Wartości = 3. Formuła celu 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli 4.2. emocje, uczucia ... 4.3. działania 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli 5.2. emocje, uczucia ... 5.3. działania 6. Kompetencje: 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #269 : Sierpnia 02, 2012, 01:21:07 » |
|
Gosia 2012.08.01 środa 1. Energia = 170% 2. Wartości = szacunek, miłośc, praca, siła, rozwój, przyjaźń, dobra kondycja 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o korzysciach z tego typu pracy, nie musze sie wnerwiac i biegac, 4.2. emocje, uczucia ...spokoj, ale taki ze czulam jego sile, wzroszenie, życzliwość 4.3. działania = cwiczenia też takie z mocą, niezaplanowany ale dobrze robiacy wyjazd, opuszczenie tego przygnebiajacego miejsca 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = wszystko idzie z oporem/ nie generalizuje, czyli nie przekladam jednej trudnosci na calosc dzialan 5.2. emocje, uczucia ... niecierpliwosc, brak zdecydowania, przygnebienie/ spowodowane otoczeniem, pozostaje mi przetrwac i znalezc sposob na mobilizowanie 5.3. działania = moze za bardzo koncentruje sie na tym ze miejsce mnie przygnebia i za duzo o tym mowie/ skupiam sie bardziej na tym co i jak mam zrobic 6. Kompetencje:jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: Cwiczę, robię wpisy 8. Inne uwagi:
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #270 : Sierpnia 02, 2012, 23:15:29 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.01 środa.
Warto by było zwiększyć formę. Zatrzymałaś się na długo w tych okolicach.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #271 : Sierpnia 04, 2012, 08:26:05 » |
|
Gosia 2012.08.03 piatek 1. Energia = 175% 2. Wartości = szacunek, praca, siła, dobra kondycja, miłośc, przyjażń, rozwój 3. Formuła celu = idę do góry w nowa rzeczywistość 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = skupione na powodzie wielkiej radosci, rzeczy sie ukladaja 4.2. emocje, uczucia ...radośc, zyczliwosć, smiech 4.3. działania: zalatwienie sprawy, zadawanie pytan (czasami odpuszczam sobie pytania i tym utrudniam wiele spraw, dlatego to pytanie dzisiaj wydaje mnie sie bardzo dobrym dzialaniem 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = ciezko jest wytrzymac w tym miejscu/ jescze tylko jeden dzien, dam rade 5.2. emocje, uczucia ... zlośc wyladowana na przyjaciólce, zwrocila sie w sposob ktory był zapalnikiem/ wyjasniam co mnie dokladnie zlosci i powoduje moja wscieklosc, 5.3. działania= zdobyłam to co chciałam jednak chyba ze zbyt duzym kosztem wlasnego czasu i sił/ myśle o rozwiazaniach i sposobach oszczedzajacych mnie 6. Kompetencje: jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze i robie wpisy 8. Inne uwagi: "Warto by było zwiększyć formę. Zatrzymałaś się na długo w tych okolicach.". tak, czuję to. Chociaż mam czasami wrazenie jakby mysli , emocje byly troche wyzej (są silne) niz dzialania, czyli fakty gdyz ciagle mam problem dotyczacy plynnosci finansowej i pewnych zachowan dotyczacych pieniedzy czy pracy. Co zrobic aby ruszyc.... skupie sie nad tym w najblizszym tygodniu.
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #272 : Sierpnia 04, 2012, 23:05:24 » |
|
Gosia 2012.08.04 sobota
1. Energia = 180% 2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłość, przyjaźń, dobra kondycja, rozwoj 3. Formuła celu = ide do gory w nową rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = zabawne jak jedna chwila zmienia wszystko, lubie te myśl, 4.2. emocje, uczucia ...skupienie, zadowolenie satysfakcja, totalna szczerosc, 4.3. działania = rozmowa, wywalenie prosto z mostu ale tez dodanie wsparcie i moze impulsu 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = gonitwa zwiazana z emocjami/ uspakajam emocje 5.2. emocje, uczucia ...rozchwianie, zal/ uspokojam sie, jesli mam mozliwosc ktoras z metod relaksacyjnych 5.3. działania = jakis opor, moze zlosc przerabiam na odmowienie wczesniej zadeklarowanej pomocy/ nie robie tak, oddzielam te dwie rzeczy. opor czy zlosc rozwiazuje osobno a to co zadeklarowalam wykonuje 6. Kompetencje: jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze i robie wpisy 8. Inne uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #273 : Sierpnia 05, 2012, 00:29:18 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.03 piątek.
Energia = 175 (+5) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 90 Jakość wpisu = 100
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.04 sobota.
Energia = 180 (+5) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #274 : Sierpnia 05, 2012, 22:44:16 » |
|
Gosia 2012.08.05 niedziela 1. Energia = 180% 2. Wartości = szacunek, praca, siła, rozwoj, dobra kondycja, przyjaźń, miłośc 3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosć 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = duzo pozytywnego wydaza sie w moi zyciu 4.2. emocje, uczucia ...niespodzianka, ciekawosc, relaks, swoboda, 4.3. działania = spotkanie i miło spedzony dzien, zadbanie o siebie 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = proba porownywanie osób/ nie porownoje, zauwazam to co ciekawe, dobre w kazdej z tych osob 5.2. emocje, uczucia ...zal/ przerabianie tego, raczej danie temu czasu na wyczyszczenie 5.3. działania: nie cwiczylam a niwiele brakowalo tylko troche wiecej uwagi/ cwicze,swiadomie potwierdzajac to co mi sie podoba, to co mile 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze i robie wpisy najlepiej wieczorem 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #275 : Sierpnia 07, 2012, 10:08:33 » |
|
Gosia 2012.08.06 poniedziałek 1. Energia = 180% 2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłosc, przyjaźń, dobra kondycja, rozwoj 3. Formuła celu = ide do gory w nową rzeczywistosć 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o bardzo przyjemnej niedzieli, bardzo pozytywnie nastrajajace 4.2. emocje, uczucia ... radość, zadowolenie, zyczliwosc, sympatia, 4.3. działania = przy poczuciu rozgardiaszu w co wlozyc rece, chwila zatrzymania, ulozenia wszystkiego i asertywne ustalenie terminow 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = Boze z niczym nie zdarze..., czas ucieka..., juz powinnam...co powoduje chwytanie jednej rzeczy rozgrzebanie i dalej i balagan/ mysli te maja przelozenie na dzialania a potem bledne kolo - zatrzymuje sie i mysle terminy mozna poprzesuwac,wiele rzeczy mozna poustalac na nowo 5.2. emocje, uczucia ... poczucie wywierania presji/ mam zrozumienie dla takiego zachowania, chronie siebie 5.3. działania = rozmowa telefoniczna z mama, przy poczuciu drobnego szantarzu emocjonalnego reaguje szorstkoscia i nerwami co pogorsza samopoczucie i moje i mamy/ 6. Kompetencje:jestem wytrwała/ 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiecze i robie wpisy, te wieczorne maja dla mnie najwieksza wartosc 8. Inne uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #276 : Sierpnia 07, 2012, 22:41:54 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.05 niedziela.
Energia = 180 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 95
Nie poprawiasz najlepszych (myśli, emocji, działań) na jeszcze lepsze. To spowalnia tempo zmian na lepsze.
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.06 poniedziałek.
Energia = 180 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #277 : Sierpnia 07, 2012, 23:32:15 » |
|
Gosia 2012.08.07 wtorek 1. Energia = 180% 2. Wartości = szacunek, praca, miłosc, siła, dobra kondycja, rozwoj, przyjaźń 3. Formuła celu = ide do gory w nową rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = tak jakby moja praca dawala komus impuls? fajne byloby to, satysfakcjonujace/jest to dodatkowa wartosc mojej pracy i wazne tez są satysfakcjonujące mnie pieniadze 4.2. emocje, uczucia ... skupienie, skupienie, zadowolenie, troska o innych/ 4.3. działania = realizowałam plan na dzien, punkt za punktem/ realizuje plan dzialan wczesniej zaczynajac
5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = nie potrafie sobie przypomniec, nie bylo nic wyrazistego 5.2. emocje, uczucia ...= irytacja/ czyli jest cos wartego zajecia sie tym 5.3. działania = nagadałam nie calkiem grzecznie gosciowi ze wspolnoty, racje mialam/ no tak -co zrobic zeby zajeli sie problemem praktycznie wszystkich mieszkancow rozwiazywanym w sposob dziki przez kazdego na wlasna reke/ temat podnosi mi co jakis czas cisnienie 6. Kompetencje:jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel:cwiczei robie wpisy, najlepsze sa te wieczorem 8. Inne uwagi:Ok,zalapalam o co chodzi z tym poprawianiem najlepszego na jeszcze lepsze. Nie wpisywałam bo nie rozumiałam o co chodzi. Dzieki
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #278 : Sierpnia 08, 2012, 22:54:09 » |
|
Gosia 2012.08.08 sroda 1. Energia = 180% 2. Wartości = szacunek, praca, siła, dobra kondycja, miłość, przyjaźń, rozwój 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistośc - 195 % 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = najblizszee trzy miesiace spokojne/ przygotowuje grunt na kolejne miesiace 4.2. emocje, uczucia ...spokoj, wyciszenie/ bezpieczenstwo 4.3. działania = zakaonczylam jedna rzecz/ zamykam po kolei sprawy przed wyjazdem 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli - troche wprowadzajace mnie w niepewnosc siebie/ poczekam 5.2. emocje, uczucia ...smutek/ wyplywa z mysli wiec poprawiam mysli 5.3. działania = slabo wykorzystany czas poznym popoludniem, odpuszczenie/ koncentruje sie 6. Kompetencje: jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel = cwiczę, robie wpisy - te wieczorem maja najwiekszą wartosc 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #279 : Sierpnia 09, 2012, 20:48:19 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.07 wtorek.
Energia = 180 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 95
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.08 środa.
Energia = 180/190 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 105 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #280 : Sierpnia 09, 2012, 23:44:19 » |
|
Gosia 2012.08. 09 czwartek 1. Energia = 185% 2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłość, dobra kondycja, przyjaźń, rozwoj 3. Formuła celu = idę do gory w nową rzeczywisość 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = mialam naprawdę dobrą intuicję/ bardziej ufam swojej intuicji i wyczciu dzieki czemu jestem bardziej pewna swoich dzialań 4.2. emocje, uczucia ...radosc, zadowolenie, powodzenie, serdecznosc, satysfakcja/czuje sie silna 4.3. działania = skupienie na konczeniu rzeczy/ zamykam ale też orgamizuję się bardziej precyzyjnie do wyjazdu 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśl i- dotyczace rozliczenia, mam tutaj problem/ szukam odpowiedniego programu na myli dotyczace pieniedzy za prace 5.2. emocje, uczucia ...niepewnosć,zdenerwowanie, lęk/ to wszystko w rozmowie o pieniadzach/ temat ten budzi we mnie te emocje niemal zawsze, jest tu sporo do przerobienia 5.3. działania= poźny start dnia/ albo to akceptuje albo wprowadzam dyscypline, nie wiem co lepsze 6. Kompetencje:jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze, robie wpisy. Wpis wieczorem ma najwieksza dla mnie i mojego rozwoju wartosć 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #281 : Sierpnia 10, 2012, 22:36:38 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.09 Czwartek.
Energia = 180 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 95 Jakość wpisu = 95
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #282 : Sierpnia 12, 2012, 10:11:43 » |
|
Gosia 2012.08.11 sobota 1. Energia = 185% 2. Wartości = szacunek, praca, miłość, dobra kondycja, przyjaźń, rozwój 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o spełnieniu marzenia, małego ale zaspakającego moją ciekawość/skupiam bardzo duża uwagę na tym wydrzeniu, czerpię z niego jak najwiecej, dobrze się obserwuje, bede do tego wracac myslami w czasie cwiczen, teraz 4.2. emocje, uczucia ... radość, zadowolenie, szczęście/świadomie doświadczam uczucia szczesia 4.3. działania = zdecydowałam się a nie odkładałam na inny raz / wyciagam z tego dzialania wnioski i przenosze na inne sytuacje 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = troche obnizajace moje poczucie atrakcyjnosci/ pewne zdarzenia nie musza miec ze soba zwiazku, 5.2. emocje, uczucia ... zasmucenie, zawiedzenie/ chwilowa reakcja, nie skupialam sie na niej 5.3. działania wczoraj nie zrobiłam wpisu, odkladajac na rano. rano nie bylo kiedy i tak zarobiłam sobie strate/ tak organizuje czas wieczorem aby zrobic wpis, traktuje to najwazniejsza rzecz przed snem 6. Kompetencje: jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczę, robię wpisy , te wieczorne maja najwieksza wartosc 8. Inne uwagi:
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #283 : Sierpnia 12, 2012, 22:39:43 » |
|
Gosia 2012.08.12 niedziela 1. Energia = 185% 2. Wartości = szacunek, praca, siła, dobra kondycja, miłość, przyjaźń, rozwój 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistość - 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = przypominalam sobie o wczorajszym szczesciu/przypominm sobie i czuje te emocje swiadomie 4.2. emocje, uczucia ...bardzo dobry humor, wiele smiechu, zadowolenie/ szczescie, biezpieczenstwo 4.3. działania = podtrzymujace moja decyzje o rzuceniu palenia/ dążę do jak najlepszej kondycji, dołaczam do tego sport ktory daje mi niesamowicie duzo relaksu, siły, odprezenia i swietnie kszaltuje sylwetke 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = o krotkim spotkaniu i moich odczuciach/ zostawiam te mysli 5.2. emocje, uczucia ... jeszcze maly zal/ mysle, ze powoli ta relacja, emocje z nia zwiazane zostaje wyczyszczona 5.3. działania= myslalam aby zadwonic do rodzicow, zaniedbalam ich ostatnio a nie zadzwoniłam/ dzwonie, wiem jak wiele dla nich to znaczy. dla mnie tez, uspokaja mnie 6. Kompetencje:jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczę, robę wpisy. te robione wieczorem maja dla mnie najwieksza wartosc, najlepiej sluza mojemu rozwojowi 8. Inne uwagi: przy ostatnich wpisach bardzo blokuje sie przy wpisywaniu mysli i tych dobrych i tych niedobrych. nie potrafie sobie przypmniec dominujacej i wogole jakas pustka myslowa przy wpisywaniu
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #284 : Sierpnia 12, 2012, 22:45:16 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.11 Sobota.
Energia = 185 (+5) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 95
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.12 Niedziela.
Energia = 185/190 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #285 : Sierpnia 13, 2012, 18:36:25 » |
|
Gosia 2012.08.13 poniedziałek 1. Energia = 185% 2. Wartości = szacunek, miłość, siła, praca, dobra kondycja, przyjażń, rozwój 3. Formuła celu= ide do gory w nowa rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli= o propozycji pracy jaka dostalam. Jest to typ pracy dla zoladka ale dajacy mozliwosc wyrabiania kontaktow w branzy, ktora sie zajmuje.Wazne sa tez dla nich moje umiejetnosci. Dobry grunt na czas po powrocie/ pilnuje tego i przygotowuje sie 4.2. emocje, uczucia ...radosc, zyczliwość, sympatia, przyjemnosc/dziele sie tymi uczuciami 4.3. działania= bardzo dobrze zorganizowany dzien, byla w nim rownowaga i taki sukcesywny spokoj, bez pospiechu ani bez przystojow z czsem na relaks/ idealne tempo dnia, skupiam sie na tym 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = jakas wiercaca, zeby nie zapeszyc wszystkiego/ radosc to nie grzech. te informacje, zdarzenia powoduja u mnie optymizm i pod tym wzgledem sa dla mnie wazne. przyszlosci i tak nie znamy 5.2. emocje, uczucia ...niepewnosc, niesmialosc/ pozwalam byc tym emocja 5.3. działania = za male skupienie na cwiczeniu/ czuje fale ale zeby jak najdluzej na niej sie utrzymac potrzebuje sily, ktora daja cwiczenia. nie zapominam o cwiczeniach. Swiadomie je wykonuje 6. Kompetencje:jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze, robie wpisy -te wieczorne sa najbardziej wartosciowe dla mojego rozwoju 8. Inne uwagi: zadzwonie jutro, chciałabym porozmawiac przed wyjazdem, mam pare pytan
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #286 : Sierpnia 13, 2012, 22:57:56 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.13 Poniedziałek.
Energia = 185 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 100
Po 16:00 mogę rozmawiać.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #287 : Sierpnia 15, 2012, 00:45:43 » |
|
Gosia 2012.08.14 wtorek 1. Energia = 185% 2. Wartości = szacunek, praca, siła, miłość, dobra kondycja, przyjaźń, rozwój 3. Formuła celu = idę do góry w nową rzeczywistosć - 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o niedlugiej podróży i wspomnienia z poprzednich wyjazdow/ ? 4.2. emocje, uczucia ...= śmiech, zadowolenie, zyczliwosc, zaopiekowanie/ smiech - dziele sie z innymi wesoloscia 4.3. działania = wysluchanie i wsparcie osoby z rodziny/ dbam o te relacje chociaz bywa czasami trudna i to raczej wyplywa z mojego stosunku emocjonalnego, czyscze w tej relacji to co jest toksyczne 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = bardzo czesto myslalam o checi zapalenia papierosa/palenie czesto ma zwiazek zagluszaniem emocji - powtarzam sobie "rzuciłam palenie" 5.2. emocje, uczucia ...rozdrażnienie,osłąbienie, brak koncenracji/ akceptuje, to co mnie drażni, nie zmienie tego moge tylko sie dystansować 5.3. działania = nie wykonalam dwoch telefonow, waznych/ uzywam przypominaczy w waznych spraw. 6. Kompetencje:jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwiczę, robie wpisy, te wieczorem maja dla mnie najwieksza wartość 8. Inne uwagi = nie zadzwoniłam - przepraszam, jakoś wpadlam w rytm ogarniania rzeczy przed wyjazdem, ze na smierc zapomniałam. Tu tez musze poustalac z Toba niektore kwestie coachingu.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #288 : Sierpnia 16, 2012, 10:30:28 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.14 Wtorek.
Energia = 185 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #289 : Sierpnia 16, 2012, 12:50:23 » |
|
Gosia 2012.08.15 sroda 1. Energia = 185% 2. Wartości = przyjaźń, szacunek, miłość, praca, dobra kondycja, siła, rozwój 3. Formuła celu = idę do gory w nową rzeczywistość 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o skarbie jakim mam czyli naprawde bardzo glebokie przyjaźnie/ umiejetnosc ich tworzenia jest moja bardzo duza umiejetnoscia, przekladam to na inne sfery zycia gdzie relacje przyjacielskie są wazne 4.2. emocje, uczucia ...radość, szczescie, miłość/ jest mi dobrze 4.3. działania= spotkanie z przyjaciólmi, najblizszymi, wspaniale uczucie widziec ich po dlugim czasie. Osoby mi niesamowicie bliskie/ dbam o te relacje i czerpie z niej swiadomie jak najwiecej dobrego i szczescia 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = o tym ze najchetniej ucieklabym / uciekanie nic nie pomaga,potrzebna jest sila aby sie ztym madrze mierzyc 5.2. emocje, uczucia ... wscieklosc, bezsilnosc, przestraseznie się, obawy, smutek, zal, wstyd/ jest to silny zwiazek emocjonalny, jest w tym dobre ale jest tez wiele niszczacego, ode mnie zalezy jak rozloza sie proporcje 5.3. działania = wybuch jakiego nie pamietam od bardzo dawna, szal. Spowodowala to jedna rzecz, ktora byla jakby symbolem uruchamiajacym szereg emocji i mysli. Boli bo dotyczylo to matki. trzasnelam drzwiami, nie pozegnalam sie i wyjechalam, co bylo powodem kolejnych lekow. Strasznie, strasznie to wszysko bylo mocne, wychodzace jakby z brzucha/ na razie to zostawiam, nie wiem co z tym zrobic, 6. Kompetencje:jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel cwicze, robie wpisy - te wieczorem maja najwieksze znaczenie dla mnie 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #290 : Sierpnia 16, 2012, 23:57:04 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.15 środa.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #291 : Sierpnia 18, 2012, 17:13:13 » |
|
Gosia 2012.08.16 czwartek 1. Energia = 185% 2. Wartości = szacunek, miłość, siła, praca, dobra kondycja, przyjażń, rozwój 3. Formuła celu= ide do gory w nowa rzeczywistosc 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli= pewne zdarzenia zostają w głowie. Przedziwna hisroria w taksówce. Taksówkarz zaczał opowiadac o moim marzeniu. Pobudzilo mnie to, weszlam w bradzo przyjemny stan. W swiat trochę jak w glowie dziecka kiedy myśli o podrozy w kosmos jako cos co jest zupełnie możliwe i osiągalne. Przypomnialam sobie o tym o czym marze od bardzo dawna, a przede wszystkim zostałam wyrwana ze stanu obojetnosci i trochę smutku jaki w tym dniu odczuwałam/ będę wracac do tego wydarzenia, uslyszalam kilka rozwiazan , 4.2. emocje, uczucia ...zyczliwosc, przyjemność,wyciszenie, wdziecznosc /? 4.3. działania= odpuszczenie działan, które chciałam wykonywać. Nic ważnego a pewnie spowodowaloby to duże napięcia czasowe/ biore z tego lekcje – nic nie stracilam a zyskałam spokoj, 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = jeszcze resztki kaca moralnego związanego z wczorajszym wybuchem, myslenie o tym/akceptuje to co się dzieje z mama, wzmacniam siebie aby dawac rade mierzyc się z tym 5.2. emocje, uczucia ...smutek, zobojętnienie, wycofanie, maly stres któremu uległam mimo woli/ dystansuje sie 5.3. działania = reakcje związane ze stersem, paniczne, zbędne/ później w książce przeczytałam, ze jak do ciebie mierza z pistoletow to się uśmiechaj a unikniesz śmierci – może nie dosłownie ale w tej sytuacji uśmiech i dystans bylby bardziej pomocny niz uleganie panice i zdenerwowaniu. Ciekawy początek wyjazdu 6. Kompetencje:jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze, robie wpisy -te wieczorne sa najbardziej wartosciowe dla mojego rozwoju 8. Inne uwagi:
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #292 : Sierpnia 19, 2012, 00:20:12 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.15 sobota.
Nie wiem jakiego dnia dotyczy twój wpis!
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #293 : Sierpnia 19, 2012, 01:01:46 » |
|
Gosia 2012.08.18 sobota
1. Energia = 185 % 2. Wartości = szacunek, praca, siła, dobra kondycja, miłośc, przyjaźń, rozwój 3. Formuła celu= ide do gory w nowa rzeczywistosć 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = do bardzo przyjemnych bylo myslenie o tym aby w czasie tego wyjazdu zajac sie troche rowniez moim hobby i skupienie na urokach mijanych miejsc/ realizuje te mysl, zajecie to zawsze dawalo mi duzo satysfakcji 4.2. emocje, uczucia ...spokoj, wyciszenie. przyjemnosc, bliskośc,radość/ gleboko przezywam te uczucia, skupiam sie na nich 4.3. działania = stu procentowy odpoczynek/mialam dzisiaj taka mozliwosc i doceniam to,nie obnizam tego stanu poprzez myslenie a moze to zle, cos konkretnego trzeba bylo zrobic 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = nie moge zindetyfikowac 5.2. emocje, uczucia . przygaszenie,brak zrozumienia, zignorowana/ chwilowe, nie skupiam sie nad tym 5.3. działania = mialam rano uzupełnic wpis z wczoraj i zczelam odkladac/ robie wpisy, z praktyki wynika, ze kiedy odkladam wpis na rano bardzo czesto skutkuje brakiem wpisu, zalezy mi na dobrym rytmie coachingu 6. Kompetencje:jestem wytrwała 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: cwicze uwaznie, robie wpisy - te wieczorem maja dla mnie najwieksze znaczenie 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #294 : Sierpnia 19, 2012, 21:55:18 » |
|
Gosia 2012.08.19 niedziela 1. Energia = 185% 2. Wartości = szacunek, praca, sila, milosc, dobra kondycja, przyjaźń, rozwój 3. Formuła celu = idę do gory w nowa rzeczywistość 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = o tym co warto i co byloby fajnie zrobić z rzeczy, ktore lubie, takie rozmyslania calkiem przyjemne, teraz mam czas wlasnie na robienie tego co lubie/ planuje i wykonuje, bede mila duzą satysfakcje 4.2. emocje, uczucia ... spokoj, radosc, ciekawosc, wesolosc, relaks/ maksymalnie czerpie z tych emocji skupiajac sie na nich 4.3. działania = zabralam sie za dokonczenie tego co czekalo na mnie rok/pilnuję aby dokonczyc, organizuje materialy = nie ucieklam przed spotkaniem, ktore moglo byc trudne dla mnie ze wzgledow komunikacyjnych/w zasadzie najrozsadniejsze byloby wrecz prowokowanie spotkan aby probowac mowic, mowie 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = ze jestem do niczego pod wzgledem jezykowym/ kazdy ma swoje slabe i mocne strony/ w duzym stopniu mam to wmowione sobie/ 5.2. emocje, uczucia ... niepewnosc, banie się/ na skutek mysli o slabym punkcie. zmieniam mysli 5.3. działania = czasami troche unikalam rozmowy/mowie, rozmawiam, ucze sie 6. Kompetencje:jestem wytrwala, kiedy chce szukam sposobow 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel : cwicze, poswiecam wiecej uwaznosci cwiczeniom, robie wpisy, pamietam ze te robione wieczorem , nawet jesli jestem zmeczona maja najwieksza wartosc w tej metodzie, sen to czas na inkubacje tego co wpisuje 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #295 : Sierpnia 20, 2012, 00:27:48 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.18 sobota.
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.19 niedziela.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #296 : Sierpnia 21, 2012, 10:58:15 » |
|
Gosia 2012.08.20 poniedzialek 1. Energia = 185% 2. Wartości = szacunek, praca, rozwój, siła, dobra kondycja, przyjaźń, rozwój 3. Formuła celu = idę do gory w nową rzeczywistosć 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = lubie tu być, to naprawdę niesamowite miejsce jeśli chodzi o ludzi/ jestem ich ciekawa, zadaje więcej pytan, nie przejmuje się bariera jezykowa 4.2. emocje, uczucia ...skupienie, radość, zyczliwosc, przyjaźń/ czerpie z tych uczuc sile 4.3. działania = dużo rozmawiałam, ucze się/maksymalnie wykorzystuje ten czas pod względem językowym. Codziennie odrabiam jedna lekcje. 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = trochę obaw/ powody są, mysle jak to zalatwic aby sytuacja nie ulegala pogarszaniu 5.2. emocje, uczucia ... jakas niechęć zwiazana z osoba/ wdocznie w tej relacji cos jest czego ja do końca nie akceptue/ szukam dystansu w tej relacji 5.3. działania = czasami i teraz wlasnie tak jest trace uwaznosc. Jest dobrze, dobrze się czuje, sprawy przybierają fajny bieg i w tym wszystkim zapominam o regularnych ćwiczeniach/ wykonuje ćwiczenia, narzucam dyscyplinę tak samo jak w czasie kiedy czuje spadek energii i nie bardzo odczuwa się ich dzialanie. Ćwiczenia sa paliwem 6. Kompetencje:jestem wytrwala 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel robie ćwiczenia z uwaga, robie wpisy pamietajac,ze te wieczorem sa najbardziej wartościowe 8. Inne uwagi
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #297 : Sierpnia 21, 2012, 15:10:22 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.20 poniedziałek.
Energia = 180 (-5) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 100 Jakość wpisu = 90
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #298 : Sierpnia 23, 2012, 11:56:11 » |
|
Gosia 2012.08.22 1. Energia = ...180% 2. Wartości = szacunek, praca, sila, dobra konycja,rozwoj, milosc, przyjazn 3. Formuła celu = ide do gory w nowa rzeczywistosc - 195% 4. Najlepsze (ze względu na wpisywane cele): 4.1. myśli = nie pamietam dominujacej, zachwycanie sie jakimis drobnymi sytuacjami/ juz w trakcie dnia probojewylapac i zapamietac mysl windujaca mnie - chodzi o uwaznosc 4.2. emocje, uczucia ...wesolosc, relaks/ czerpie z tych emocji, mam do tego prawo i mam teraz wlasnie na to czas, nie zagniatam ich 4.3. działania = dzien spedzony z rodzina, obserwacja/ wykozystuje w pelni ten czas na tworzenie wiezi, na bycie ze soba, obserwuje rzeczy, podejscie do rzeczy z czego moge w przyszlosci czerpac 5. Najgorsze -> poprawione 5.1. myśli = ze trace czas/ takie poczucie ze wzgledu na brak typowo pracowych obowiazkow, 5.2. emocje, uczucia ... zagubienie/ potrzebuje ulozenia sobie planu 5.3. działania = unikanie konwersacji/ rozmawiam jak najwiecej, ucze sie 6. Kompetencje:jestem wytrwala, 7. Co warto zrobić by osiągnąć cel: wykonuje cwiczenia, robie wpisy wieczorem 8. Inne uwagi: Spadek. Nie wiem czy nie zasugerowalam sie twoim komentarzem, wskazujacym znacznie nizszy stopien energii niz wpisalam. Czasami reaguje na komentarz jakby byla to bardzo destruktywna krytyka. Mam w tym obszarze wiele do zrobienia, gdyz jakakolwiek krytyka potrafi mnie zniszczyc a w zasadzie sama potrafie sie zniszczyc nieodpowiednio ja traktujac.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #299 : Sierpnia 23, 2012, 22:33:32 » |
|
Komentarz do wpisu Gosi z 2012.08.22 wtorek.
Energia = 180 na 180 (+0) potrzebujesz 195% Wykorzystanie dnia = 95 Jakość wpisu = 100
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
|