Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #750 : Października 09, 2011, 23:26:32 » |
|
Maria Z. 2011.09.09 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję realizując w pełni swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30->60->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Pomyślałam o wzroście intensywności treningu ponieważ od dłuższego czasu utknęłam na poziomie 135%. 4b. Emocje = Życzliwość, spokój 4c. Działania = porządki i wyrzucanie starych rzeczy. Ma to dla mnie zarówno realne jak i symboliczne znaczenie. 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = nie pomyślałam o zaległej pracy -> doskonale planuję to, co ma ma do zrobienia. 5b. Emocje = nie mogę znaleźć emocji, które by mi szkodziły. Kiedy to napisałam to znalazłam. Pomyślałam dzisiaj, że poćwiczę jedną z moich wartości tzn. Miłość i ... poczułam lęk -> czy to znaczy, że na drodze do miłości w moim życiu stoi lęk? przyjrzę się temu dokładniej. To jest ciekawe. 5c. Działania = Wychodząc zapomniałam biletów i musiałam się wrócić -> najpierw myślę a później działam. 6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy. 8. Co zrobię = jutro załatwiam zaległości 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #751 : Października 09, 2011, 23:50:05 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.09 Niedziela
Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #752 : Października 10, 2011, 22:32:02 » |
|
Maria Z. 2011.09.10 Poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję realizując w pełni swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30->60->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Zauważam z przyjemnością, że w obszarze myślenia przechodzę z ilości na jakość. Mam coraz mniej myśli. Za to są one coraz lepsze. Podoba mi się ten kierunek rozwoju. W tym czasie kiedy nie plączą mi się po głowie nieużyteczne lub szkodliwe myśli żyję. To znaczy doświadczam siebie i tego co mnie otacza z dużo większą jasnością i precyzją. 4b. Emocje = Życzliwość, spokój. Te stany zakorzeniają się coraz głębiej w moim życiu. 4c. Działania = Intensywnie przepracowywałam duże obciążenia, które przetaczały się przez mój organizm. Dawniej by mnie to rozwalcowało i wyłączyło z bieżącego działania. Teraz doświadczałam tego tylko jako przeciążenia. 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = niepotrzebnie krytykowałam -> mówię tylko to co wyraźnie buduje moje życie 5b. Emocje = chwilowe zniechęcenie i lęk -> oczyszczam takie stany, wyciągam wnioski i przechodzę do działania. 5c. Działania = jem zbyt nieuważnie i za szybko -> jem spokojnie i w kontakcie z tym co robię 6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy. 8. Co zrobię = jutro porządki 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #753 : Października 10, 2011, 23:39:18 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.10 Poniedziałek
Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
"Największym błędem człowieka jest to, że godzi się na zbyt mało" - Tomasz Merton "Większość ludzi pracuje zbyt ciężko na zbyt małe rezultaty - czas to zmienić" - Kazimierz F. Nalepa
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #754 : Października 11, 2011, 19:41:21 » |
|
Maria Z. 2011.09.11 Wtorek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30->60->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. Kiedy myślę, że mam 10 dni wolnych w miesiącu od pracy to dziwnie się czuję. Nie mam pełnej gotowości na taką sytuację. Popracuję nad tym i oswoję się dużą ilością czasu wolnego. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Rozpoznawałam pojawiające się się stany lękowe jako oczyszczanie się ze starego. Ten format reakcji mentalnej jeszcze wymaga ode mnie uwagi, nie jest jeszcze automatyczny. 4b. Emocje = Życzliwość, spokój. Ćwiczyłam też uruchamianie miłości. Mam tu sporo do zrobienia aby osiągnąć pełną realizację mojej pierwszej wartości. 4c. Działania = wyrzuciłam trochę rzeczy i mam luźniej w domu. 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = myślałam nieżyczliwie o fachowcach -> tak kształtuję myśli by nie były odreagowywały frustracji ale by tworzyły życie które chcę mieć. 5b. Emocje = sporo lęku się pojawiało -> pozwalałam mu istnieć w atmosferze spokoju i życzliwości a on się rozpraszał zostawiając w podarunku przestrzeń i świeżość. Bardzo fajna alchemia uczuć. 5c. Działania =  6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy wraz z czasem na to co chcę robić. 8. Co zrobię = 9. Uwagi = Sporo się w moim życiu ostatnio oczyszcza. Przychodzą stare sprawy a ja je uzdrawiam. Mam nadzieję, proces ten doprowadzi mnie wkrótce do przyrostu energii. A to da możliwość łatwiejszej realizacji tego na czym mi zależy.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #755 : Października 11, 2011, 22:00:01 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.11 Wtorek
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #756 : Października 12, 2011, 21:38:32 » |
|
Maria Z. 2011.09.12 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30->60->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Stworzyłam ciekawą matrycę użyteczności pracowników 4b. Emocje = Reagowałam spokojem i pogodą ducha na spore zaburzenia, które się wokół mnie działy 4c. Działania = dobrze pracowałam w niesprzyjających warunkach 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli =  5b. Emocje =  5c. Działania =  6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy w bardzo efektywny sposób 8. Co zrobię = załatwiam sprawy z urzędem finansowym 9. Uwagi = Ciąg dalszy w oczyszczaniu starych uwarunkowań.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #757 : Października 12, 2011, 21:58:25 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.12 Środa
Energia (średnia) =145 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Nie doceniłaś własnej formy. Być może dlatego, że energia idzie na oczyszczanie starych uwarunkowań.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #758 : Października 13, 2011, 22:04:01 » |
|
Maria Z. 2011.09.13 Czwartek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30->60->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Myśli na temat pracy z ograniczeniami i kilka błyskotliwych uwag na temat zarządzania, które wygłosiłam podczas pracy z klientem 4b. Emocje = Dużo spokoju i życzliwości 4c. Działania = dobra sesja consultingowa 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = nie mogę znaleźć 5b. Emocje = Lekka niechęć do osoby, która mnie nie doceniła, na szczęście tylko chwilowa -> zaciekawienie co powodowało taką reakcję 5c. Działania = tak się zajęłam pracą, że nie podwyższałam formy -> każdą nową czynność zaczynam od wzrostu formy 6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy w bardzo efektywny sposób przy rosnącym czasie do poza zarobkowego wykorzystania 8. Co zrobię = załatwiam sprawy z urzędem finansowym c.d. 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #759 : Października 13, 2011, 22:25:59 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.13 Czwartek
Energia (średnia) =140 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Ni doceniasz obecnego pułapu energii. Przyjrzyj się temu zjawisku uważniej.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #760 : Października 14, 2011, 22:36:32 » |
|
Maria Z. 2011.09.14 Piątek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = 1. Pomysł by odwiedzić rodziców. Przyniosłam im prezent, który bardzo ich ucieszył. 2. Bardzo dobra wskazówka dla mojego klienta. 4b. Emocje = Dużo spokoju i życzliwości. Stan ten się rozszerza i gruntuje. Super. Coraz spokojniej reaguje na przeciwności. Dawniej tak nie było. 4c. Działania = dobrze działałam przy obciążającym dniu. 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = nie umiem znaleźć 5b. Emocje = niepotrzebna lekko niechętna i agresywna (troszeczkę) reakcja na zachowanie -> najpierw rozumiem i obdarzam miłością a dopiero później działam 5c. Działania = za mało regeneracji -> w pełni korzystam ze wszystkich okazji by zregenerować a następnie podnosić formę. 6. Kompetencje = buduję swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy w bardzo efektywny sposób przy rosnącym czasie do poza zarobkowego wykorzystania 8. Co zrobię = zaległe sprawy załatwiam 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #761 : Października 15, 2011, 17:38:02 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.14 Piątek
Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #762 : Października 15, 2011, 22:56:03 » |
|
Maria Z. 2011.09.15 Sobota 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = O tym, że najpierw jest sens a następnie techniki 4b. Emocje = Dużo spokoju i życzliwości. A także sporo dobrego humoru. 4c. Działania = Wypoczywałam, fajny spacer przed kolacją 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = jawnie szkodliwych myśli już od dawna nie rejestruję. Na dole użyteczności są teraz myśli byle jakie. Ot taka normalna, codzienna gonitwa myśli. -> spokojnie rejestruję pojawiające się myśli i rozumiem jakie efekty one wywołują. 5b. Emocje = lekka irytacja -> ze spokojem reaguję na irytujące sytuacje 5c. Działania = oglądałam telewizję -> odpoczywam w bardziej mądry sposób 6. Kompetencje = buduję lekkość i swobodę w zarabianiu dużych pieniędzy w bardzo efektywny sposób przy rosnącym czasie do poza zarobkowego wykorzystania 8. Co zrobię = robię opracowanie, z którym zalegam 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #763 : Października 15, 2011, 23:09:34 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.15 Sobota
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #764 : Października 17, 2011, 18:03:54 » |
|
Maria Z. 2011.09.16 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Trudno jest mi sobie przypomnieć charakterystyczne myśli z zeszłego dnia. O mam! Najlepsze były dłuższe okresy ze spokojnym, pozbawionym niepotrzebnego myślenia umysłem. To jest bardzo kojący stan, który coraz bardziej doceniam. 4b. Emocje = Dużo śmiechu, głęboki spokój i pogoda ducha 4c. Działania = odpoczęłam podczas jazdy pociągiem. 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = Były jakieś myśli, które wywoływały niepokój, jednak nie mogę sobie ich przypomnieć. 5b. Emocje = niepokój przelotny => spokojnie obserwuję własny niepokój, to go uzdrawia i klaruje 5c. Działania = poszłam do restauracji na danie, które kiedyś tam mi bardzo smakowało a teraz było średnie => nie działam na podstawie pamięci, korzystam z bieżącej uwagi i intuicji 6. Kompetencje = doskonale się czuję w świecie dobrobytu i bogactwa, świetnie kreuję taki świat 8. Co zrobię = odrabiam papierowe zaległości 9. Uwagi = masa roboty
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #765 : Października 17, 2011, 21:46:37 » |
|
Maria Z. 2011.09.17 Poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = trafnie formułowałam myśli docierając do klienta 4b. Emocje = spokój i pogoda ducha 4c. Działania = wizyta w sklepie z ubraniami, potrzebuję uzupełnić sobie garderobę 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = ? 5b. Emocje = przelotne zniecierpliwienie => jestem na tyle uważna, że wychwytuję początki tego jak taka emocja pojawia się 5c. Działania = trochę nieuważnie jadłam => to co robię, robię z uwagą 6. Kompetencje = doskonale się czuję w świecie dobrobytu i bogactwa, świetnie kreuję taki świat 8. Co zrobię = odrabiam papierowe zaległości 9. Uwagi = masa roboty
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #766 : Października 17, 2011, 22:15:39 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.16 Niedziela
Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Komentarz do treningu Marii 2011.09.17 Poniedziałek
Energia (średnia) =140 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #767 : Października 18, 2011, 22:37:31 » |
|
Maria Z. 2011.09.18 Wtorek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = mam dużo wolnego czasu na rodzinę,wypoczynek i przyjemności 4b. Emocje = spokój i pogoda ducha, dużo dobrego humoru 4c. Działania = zrobiłam część zaległości 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = za dużo pracuję -> mam dużo wolnego czasu do swobodnego zagospodarowania 5b. Emocje = lekkie zniecierpliwienie, które szybko wychwyciłam i skorygowałam-> robię to jeszcze szybciej 5c. Działania = źle wybrałam restaurację -> korzystam ze swojej intuicji 6. Kompetencje = doskonale się czuję w świecie swobody, dobrobytu i bogactwa, świetnie kreuję taki świat 8. Co zrobię = odrabiam papierowe zaległości c.d. 9. Uwagi = pieniądze już są, fajna praca też jest. Pracuję teraz nad poprawą tych dwóch wskaźników przy zdecydowanym zwiększeniu czasu wolnego i luzu. zaczęłąm sobie modelować takie sytuacje. Mam tu zaległości.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #768 : Października 18, 2011, 23:06:38 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.18 Wtorek
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #769 : Października 19, 2011, 22:54:16 » |
|
Maria Z. 2011.09.19 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Szybka i trafna reakcja na pojawiające się trudności logistyczne 4b. Emocje = spokój i pogoda ducha, dużo dobrego humoru 4c. Działania = zrobiłam dalszą część zaległości 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = 1. opór wobec propozycji, która jak myślę jest zagrażająca -> spokojnie pozwalam aby moje myśli się wyklarowały 2. pojawiła mi się myśl o tym, że klienta zmienił plany, którą zdusiłam a tymczasem intuicja się potwierdziła. To była bardzo sensowna myśl. -> uważnie i życzliwie przyglądam się myśli dotąd aż zrozumiem jej znaczenie. 5b. Emocje = uczucie zagrożenia -> rozpakowuję znaczenie tego uczucia i wyciągam wnioski 5c. Działania = Zażartowałam na granicy ryzyka -> żartuję dbając o dobry smak 6. Kompetencje = doskonale się czuję w świecie swobody, dobrobytu i bogactwa, szybko i sprawnie kreuję taki świat (poczułam żal za starym???) 8. Co zrobię = odrabiam papierowe zaległości c.d. 9. Uwagi = Pojawiło mi się trochę luzu. To super, wypocznę.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #770 : Października 19, 2011, 23:10:14 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.19 Środa
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #771 : Października 20, 2011, 21:26:52 » |
|
Maria Z. 2011.09.20 Czwartek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Pomyślałam, że warto poczekać aż niedojrzała decyzja dojrzeje i dałam sobie jeszcze czas 4b. Emocje = spokój 4c. Działania = odpuściłam sobie dzisiaj pracę i odoczywałam 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = luźne myśli, które nie tworzyły wartości. Jednak ich nie podtrzymywałam i same odchodziły. 5b. Emocje = uczucie lekkiego zniechęcenia -> trudności witam z ciekawością 5c. Działania = piłam za dużo kawy -> dbam o swój organizm 6. Kompetencje = ilekroć działam, działam z głębi siebie 8. Co zrobię = odrabiam papierowe zaległości c.d. 9. Uwagi = Załatwiam zaległe sprawy
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #772 : Października 20, 2011, 21:35:07 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.20 Czwartek
Energia (średnia) =140 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Dalej nie rozróżniasz energii na poziomie 140%. Ona ma swoją specyfikę. To nie jest po prosty więcej tego co było wcześniej. Ten poziom jest inny. Także twój organizm się zmienia. Przyzwyczaja się i akceptuje dużo wyższy poziom energii. Naucz się wychwytywać różnice.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #773 : Października 22, 2011, 21:37:59 » |
|
Maria Z. 2011.09.21 Piątek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Po odłożeniu trudnej decyzji na dojrzewanie w spokoju i dobrobycie pola energii znalazłam bardzo dobre rozwiązanie. I sprawy popłynęły naprzód 4b. Emocje = spokój mnie prawie nie opuszcza. Bardzo sobie cenię jego rosnącą obecność. 4c. Działania = wieczorem dałam sobie luz 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = miałam jakieś nietrafne myśli jednak nawet nie potrafię ich sobie przypomnieć. Kiedy trochę pobędą w polu mojej świadomości nikną bezpowrotnie. 5b. Emocje = Trochę zniecierpliwienia wieczorem wynikającego ze zmęczenia i kontaktu z ludźmi, którzy byli za bardzo rozbrykani jak na moje potrzeby -> komunikuję swoje potrzeby w przyjazny i żartobliwy sposób 5c. Działania = trochę za długo siedziałam przed telewizorem -> dbam o to by mój odpoczynek był możliwie wysokiej klasy 6. Kompetencje = 1. działam z głębokiego poczucia siebie 2. doskonale tworzę bogactwo i power w swoim życiu (poczułam niepokój i smutek - ciekawe! Czyżbym jeszcze nie była wewnętrznie gotowa?) 8. Co zrobię = odrabiam papierowe zaległości i porządki - jest tego dużo 9. Uwagi = wyśpię się
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #774 : Października 22, 2011, 21:39:30 » |
|
Maria Z. 2011.09.22 Sobota 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Znalazłam bardzo dobre biznesowe rozwiązanie dla jednego z wyzwań, które stoją przed moją firmą. Pooglądam go sobie a jak przejdzie test czasu to go wdrażam. 4b. Emocje = spokój i pogoda ducha 4c. Działania = cztery razy miałam dziś doskonałą intuicję. Skorzystałam z jej podpowiedzi i za każdym razem było warto. 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = 1. myślałam z rezygnacją o współpracy z fachowcami od remontów i budowy -> od takich myśli przechodzę do generowania rozwiązań 2. Pojawiają mi się myśli "Jestem zmęczona" -> czuję zmęczenie 5b. Emocje = trochę zmęczenia -> szanuję pojawiające się zmęczenie i odpoczywam 5c. Działania = nie dopilnowałam chwilami fachowców -> dbam o prawidłowy przebieg prac. Moja kontrola wynika z trafnego rozpoznania sytuacji 6. Kompetencje = 1. działam z głębokiego poczucia siebie 2. doskonale tworzę bogactwo i power w swoim życiu (poczułam niepokój i smutek - ciekawe! Czyżbym jeszcze nie była wewnętrznie gotowa?) 8. Co zrobię = ciąg dalszy wielkich porządków 9. Uwagi =rozpoczynam moje zasłużone mini wakacje
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #775 : Października 22, 2011, 22:27:18 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.21 Piątek
Komentarz do treningu Marii 2011.09.22 Sobota
Energia (średnia) =125 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #776 : Października 23, 2011, 22:26:43 » |
|
Maria Z. 2011.09.23 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Brak myślenia, kiedy cieszyłam się porankiem w śród przyrody. 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, radość 4c. Działania = dużo ruchu na świeżym powietrzu 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = znowu myśl "Jestem zmęczona" -> czuję zmęczenie 5b. Emocje = zniechęcenie i zdenerwowanie -> przeczekałam je przyglądając się im spokojnie 5c. Działania = nie poćwiczyłam -> ćwiczę poprawiając swoją formę i zwiększając możliwości 6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt i bogactwo 8. Co zrobię = ciąg dalszy wielkich porządków 9. Uwagi = Ponieważ dużo wyjeżdżam, tow domu nastąpiło rozprężenie. Zaczęło mnie to denerwować. I wtedy przyszła refleksja. Kazik często powtarza, że to co wywołuje w nas żywe reakcje emocjonalne jest alegorią naszych wewnętrznych uwarunkowań. Dlatego zadałam sobie pytanie: "Czy ja czasami nie za często opuszczam samą SIEBIE?" I doszłam do wniosku, że tak. Będę miała zdecydowaną poprawę we własnym życiu kiedy będę żyć w SOBIE i działać wychodząc od SIEBIE. To jest fajne odkrycie 
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #777 : Października 23, 2011, 22:44:34 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.23 Niedziela
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #778 : Października 24, 2011, 21:17:21 » |
|
Maria Z. 2011.09.24 Poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Wychwyciłam, że nie mam trafnego i atrakcyjnego modelu efektywnego zarabiania przy ponad 10 dniach wolnych w miesiącu. Mam też model, "zasuwania" na pełen gwizdek i jakoś cenię się za to, że daję radę. To jest wzór do pełnej przebudowy. Zostawiam go sobie na sytuacje awaryjne a na co dzień bardzo wysokie zarobki przy rosnącym czasie wolnym. 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, radość 4c. Działania = sporo zrobiłam porządków, to zaś dało mi miłe uczucie. 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = "chyba nie dam sobie rady" to myśl, która mnie nawiedziła w związku z pomocą świadczoną innej osobie, która przeżywa spore trudności. -> jaki jest mój zakres odpowiedzialności za sytuację. 5b. Emocje = lęk związany z tą sytuacją -> ciekawość o co tu naprawdę chodzi 5c. Działania = Trochę mnie poniosło w w zdenerwowaniu byłam za ostra 6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt i bogactwo 8. Co zrobię = ciąg dalszy wielkich porządków 9. Uwagi = Odkryłam, że przeładowanie pracą jest naruszeniem mojej drugiej wartości = ZDROWIE. Zmieniam model zapracowania na zdrowy bilans praca - reszta życia.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #779 : Października 24, 2011, 22:14:07 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.24 Poniedziałek Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 120 Mamy stagnację  Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #780 : Października 26, 2011, 00:41:42 » |
|
Maria Z. 2011.09.25 Wtorek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = myślę o zaaklimatyzowaniu się w obszarze dobrobytu 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, radość 4c. Działania = zrobiłam ogromny kawał zaległych spraw zarywając trochę noc, ale mam przynajmniej frajdę, że sporo zrobiłam 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = myśli o poddaniu się kiedy przekonywałam rzemieślnika do ekspresowej naprawy sprzętu -> kiedy zauważyłam, że już w myślach się poddaję natychmiast skorygowałam myślenie no i ... naprawione!!! 5b. Emocje = lęk że napotkana sytuacja X mnie przerasta -> otoczyłam emocję polem dobrobytu i cierpliwie czekałam co się z tego wyłoni. Przy czym działałam nada. Sytuacja się rozluźniła i osiągnęłam częściowy sukces. 5c. Działania = Trochę za dużo frustracji poczułam -> wychwytuję emocje jak tylko powstają i działam na nie już na tym etapie. 6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę 8. Co zrobię = ciąg dalszy wielkich porządków 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #781 : Października 26, 2011, 01:12:07 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.25 Wtorek
Mamy stagnację Sad
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #782 : Października 26, 2011, 21:29:13 » |
|
Maria Z. 2011.09.26 Środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu na poza zarobkowe czynności.. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Przyszedł mi do głowy doskonały pomysł. Teraz go testuję. 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, radość 4c. Działania = zrobiłam dwie dobre akcje promocyjne 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = miałam dzisiaj trochę zawirusowanych myśli po tym jak rozwiązywałam dwie trudne i zagmatwane sytuacje. -> po tym jak to zauważyłam dałam sobie czas na oczyszczenie. Jednak na pełne przetrawienie tych myśli i związanych z nimi sytuacji potrzebuję więcej czasu. 5b. Emocje = 1. uczucie zniechęcenia na spotkaniu z klientem -> przetrzymałam go i zaczęły pojawiać się perspektywy 2. uczucie lekkiej urazy gdy ktoś zakwestionował moje intencje i kompetencje -> to mi pokazało, że jestem jeszcze zbyt zależna od innych. Po namyśle uważam to za doskonałą lekcję i wdzięczność dla ofiarodawcy tej lekcji. 5c. Działania = Brak uwagi podczas jazdy i musiałam zawracać -> jadąc prowadzę uważnie. Wiem co robię. 6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę oraz piękne życie 8. Co zrobię = jutro pilnuję formy 9. Uwagi = Ćwiczę wyobrażanie sobie życia gdzie pieniądze i dobrobyt rośnie wraz czasem do swobodnej poza-pracowej dyspozycji. Na razie to ciągle trochę abstrakcyjne.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #783 : Października 26, 2011, 22:00:18 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.26 Środa
Energia (średnia) =135 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 115
Popracuj więcej nad stosowaniem wartości w praktyce.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #784 : Października 27, 2011, 22:03:58 » |
|
Maria Z. 2011.09.27 Czwartek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu na poza zarobkowe czynności. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Trafne ciągi myślowe w rozmowie z klientem 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, radość 4c. Działania = Znalazłam dzisiaj wartościowe związki przyczynowe w sytuacji klienta, po sprawdzeniu ich zasadności przechodzimy do działań naprawczych 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = Wyłapałam kilka myśli o konstrukcji "Jestem zmęczona itp..." -> sprawnie je przerabiam na "czuję zmęczenie" 5b. Emocje = lekkie poirytowanie w relacji z klientem -> nie poszłam za ty i zniknęło. Dalej już było OK 5c. Działania = Niepotrzebnie wykonałam akcję ze złośliwością w tle -> nawet w stosunku do tych, którzy mi podpadli zachowuję się życzliwie i wielkodusznie 6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę oraz piękne życie 8. Co zrobię = jutro pilnuję formy 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #785 : Października 27, 2011, 22:20:41 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.27 Czwartek
Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 120 Jakość wpisu = 115
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #786 : Października 28, 2011, 22:23:29 » |
|
Maria Z. 2011.09.28 Piątek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Myśli o odpoczynku i pobyciu w atmosferze spokoju i luzu czasowego 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, radość 4c. Działania = wykonałam szybką i trafną korektę logistyczną 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli =  5b. Emocje = uczucie niechęci w reakcji na zdarzenie -> spokojnie je sobie obejrzałam o przeszło 5c. Działania = Zmarnowałam trochę czasu nieskutecznie załatwiając pewną sprawę 6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę oraz piękne życie 8. Co zrobię = odpoczywam i robię porządki 9. Uwagi = Zaczęłam pracować z energią miłości. Na razie ostrożnie gdyż czuję, że jest to bardzo duża siła a nie mam zamiaru robić w moim życiu rewolucji. Wolę je płynnie modyfikować zmieniając na lepsze.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #787 : Października 28, 2011, 23:07:46 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.28 Piątek
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #788 : Października 29, 2011, 22:56:56 » |
|
Maria Z. 2011.09.29 Sobota 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Trafna intuicja wyrażona myślą 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, radość 4c. Działania = wyspałam się porządnie i poćwiczyłam 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = Jeszcze mi się pojawiają myśli typu "Jestem zmęczona" -> szybko je koryguję na "Czuję zmęczenie" 5b. Emocje = niespodziewanie pojawił się wybuch gniewu (czyżby pod spodem drzemały jakieś nagromadzone pokłady?) - szybko opadł i nie było co korygować 5c. Działania = ? 6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę oraz piękne życie 8. Co zrobię = odpoczywam i robię porządki c.d. 9. Uwagi = Praca z miłością jest ciekawa. Kiedy uruchomiłam miłość podczas forsownego marszu to zauważyłam jak złagodziły mi się ruchy przy zachowaniu prędkości.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #789 : Października 29, 2011, 23:13:30 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.29 Sobota
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #790 : Października 30, 2011, 21:50:38 » |
|
Maria Z. 2011.09.30 Niedziela 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Miałam precyzyjne pomysły w zakresie wykonania prac ogrodowych, za które się dzisiaj zabrałam 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, radość 4c. Działania = dużo ruchu na świeżym powietrzu 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = Zapomniałam o treningu w czasie dnia -> pamiętam o tym, co dla mnie ważne nawet gdy jestem silnie zaangażowana 5b. Emocje = trochę zgryźliwości i złośliwości -> obdarzam ludzi miłością i zrozumieniem (trochę się przestraszyłam kiedy wyobraziłam sobie tą zamianę. Pewnie nie jestem jeszcze gotowa albo przyjdzie mi się wtedy spotkać z cudzym lękiem) 5c. Działania = zbytnie zaangażowanie w prace ogrodowe, które choć fajne tak mnie pochłonęły, że straciłam szerszy kontekst działania. 6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który szybko tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę oraz piękne życie 8. Co zrobię = zostało mi jeszcze trochę papierów do uporządkowania 9. Uwagi = Dalej pracuję z miłością uruchamiając ją w sobie.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #791 : Października 30, 2011, 22:33:58 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.30 Niedziela
Nie wychwytujesz poziomu 140!!! Naucz się go rozpoznawać.
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #792 : Października 31, 2011, 22:57:29 » |
|
Maria Z. 2011.09.31 Poniedziałek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 135 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek i wspaniale z tej wiedzy korzystam. 2. Żyję, w pełni realizując swój potencjał. 3. Lekko i swobodnie zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie przy maksimum 20 dniach pracy. Im więcej zarabiam, tym mam więcej wolnego czasu. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Powrót do koncepcji artykułu 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha 4c. Działania = wizyta na grobach, ważna; trochę ćwiczyłam przy nadażających się okazjach. Głównie miłość i uwagę na to, co się dzieje. 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = Znowu myśl o konstrukcji "Jestem zmęczona" -> czuję zmęczenie 5b. Emocje = urażone ego na chwilkę -> z ciekawością obserwuję co się tak obruszyło i dlaczego 5c. Działania = nieuważnie jadłam -> jem z pełną uwagą i świadomością 6. Kompetencje = myślę, czuję i działam w sposób, który szybko tworzy dobrobyt, bogactwo, potęgę oraz piękne życie 8. Co zrobię = zostało mi jeszcze trochę papierów do uporządkowania 9. Uwagi = Dalej pracuję z miłością uruchamiając ją w sobie.
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #793 : Października 31, 2011, 23:16:53 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.09.31 Poniedziałek
Energia (średnia) =130 potrzebujesz teraz 160 Efektywność = 115 Jakość wpisu = 110
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #794 : Listopada 01, 2011, 22:04:59 » |
|
Maria Z. 2011.11.01 Wtorek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Doskonale korzystam z tej wiedzy. 2. Żyję realizując w pełni swój potencjał. 3. Zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie. Pracuję poniżej 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu wolnego do swobodnej dyspozycji. 4. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = 1. Decyzja żeby się porządnie wyspać 2. Sprawdziłam swoją fizyczną formę. Zdecydowanie ją poprawiam. 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, dużo humoru 4c. Działania = 1. dużo kontaktu z rodziną 2. wypchnęłam jeszcze trochę zaległych papierów. 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = myśli, że sobie nie dam rady ze wsparciem bliskiej mi osoby -> znajduję właściwą formę działania i działam 5b. Emocje = chwila przygnębienia i strachu związana z powyższym -> umieszczam te uczucia w atmosferze dobrobytu i pozwalam aby się wyklarowały, ciekawe co się stanie 5c. Działania = momenty niskiej świadomości -> cieszę się krystalicznie czystą i bardzo intensywną świadomością 6. Kompetencje = wszystko co robię tworzy dobro w wielu adekwatnych do sytuacji postaciach. 8. Co zrobię = jeszcze papiery zaległe 9. Uwagi = ćwiczę używanie wartości w codziennych, praktycznych sytuacjach
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #795 : Listopada 01, 2011, 22:22:11 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.11.01 Wtorek
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #796 : Listopada 03, 2011, 15:45:06 » |
|
Maria Z. 2011.11.02 środa 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Doskonale korzystam z tej wiedzy. 2. Żyję realizując w pełni swój potencjał. 3. Zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie. Pracuję poniżej 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu wolnego do swobodnej dyspozycji i frajdy z tego co robię. 4. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = szybka i dobra reakcja na niespodziewaną propozycję biznesową 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, dużo humoru 4c. Działania = testuję dalej jakość pomysłu na nową linię dotarcia do klienta 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = Wyłapałam własne przekonanie "Niebezpiecznie jest kochać" -> praca z miłością daje rezultaty, wychodzą na jaw moje ograniczenia Zamieniam na "miłość uzdrawia i uskrzydla kiedy ją prawidłowo stosuję" 5b. Emocje = lęk przy myśli o miłości -> spokojnie obserwuję ten lęk a on się rozwiewa 5c. Działania = mało precyzyjne działania logistyczne -> dobrze przygotowuję moje podróże 6. Kompetencje = pewnie i swobodnie się czuję w sytuacjach dobrobytu 8. Co zrobię = odpoczywam 9. Uwagi = Wyraźnie doświadczam jak moje przywiązanie do sytuacji zmagań i intensywnej pracy trzyma mnie na dotychczasowym poziomie osiągnięć. Do pewnego stopnia to lubię i jakoś mnie to rajcuje. Jeśli nie znajdę czegoś dużo lepszego na poziomie dobrobytu i bogactwa to trudno będzie się tam znaleźć. sama hamuję swój postęp.
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #797 : Listopada 03, 2011, 23:22:20 » |
|
Maria Z. 2011.11.03 czwartek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Doskonale korzystam z tej wiedzy. 2. Żyję realizując w pełni swój potencjał. 3. Zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie. Pracuję poniżej 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu wolnego do swobodnej dyspozycji i frajdy z tego co robię. 4. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = dobre pomysły podczas pracy z klientem 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, dużo humoru 4c. Działania = zrezygnowałam z wyjścia na miasto. Wolę odpocząć. 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = Nieco chaotyczny sposób rozumowania 5b. Emocje = lekkie zażenowanie -> daję ludiom prawo do ich własnych zachowań 5c. Działania = niepotrzebnie odreagowywałam oglądając telewizję -> nawet jak oglądam telewizję tow pełni świadomie 6. Kompetencje = pewnie i swobodnie się czuję w sytuacjach dobrobytu 8. Co zrobię = odpoczywam 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
Kazimierz F. Nalepa
Kazimierz F. Nalepa
Moderator
Uczestnik
|
 |
« Odpowiedz #798 : Listopada 03, 2011, 23:46:48 » |
|
Komentarz do treningu Marii 2011.11.02 Środa
Komentarz do treningu Marii 2011.11.03 Czwartek
Pozdrawiam Kazik
|
|
|
|
|
|
|
Maria Z.
Menadżer
Uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #799 : Listopada 05, 2011, 01:28:47 » |
|
Maria Z. 2011.11.04 piątek 1. Energia/forma (średni poziom energii dnia) = 130 Moje wartości: Miłość, Zdrowie, Mądrość, Potęga, Bogactwo, Wdzięczność, Spokój 2. Formuła Celu = 1. Doskonale rozumiem jak działa człowiek. Doskonale korzystam z tej wiedzy. 2. Żyję realizując w pełni swój potencjał. 3. Zarabiam etapami 30.000->60.000->90.000 miesięcznie. Pracuję poniżej 20 dni w miesiącu. Im więcej zarabiam, tym mam więcej czasu wolnego do swobodnej dyspozycji i frajdy z tego co robię. 4. Pieniądze doskonale służą mojemu życiu. 2a. Atrakcyjność celu = 120 3. Wykorzystanie dnia = 120 4. Najbardziej pomocne: 4a. Myśli = Najlepsze dla mnie były spore okresy kiedy miałam spokojny umysł bez żadnych myśli 4b. Emocje = spokój, pogoda ducha, dużo humoru 4c. Działania = sporo dobrego kontaktu z sobą 5. Najmniej pomocne + zamiana: 5a. Myśli = myśli o potencjalnym kryzysie gospodarczym i trudnościach, które się wtedy pojawią -> buduję warianty w których kryzys napędza mi koniunkturę 5b. Emocje = lęk i obawa -> spokojnie się im przypatruję i otaczam miłością aż stanie się dla mnie jasne co powinnam zrobić 5c. Działania = za dużo telewizji -> odkrywam potrzeby,które stoją za gapieniem się w telewizję 6. Kompetencje = tworzę dobrobyt i żyję w nim w sposób, który bardzo silnie inspiruje innych 8. Co zrobię = odpoczywam c.d. 9. Uwagi =
|
|
|
|
|
|
|
|